🔰۲۳۱-آیا انسانها باید آزاد باشند که هر کاری دلشان میخواهد انجام بدهند؟ یا باید این آزادی را محدود کرد و برای رفتار آدمیان چارچوبی را معین کرد؟
🔹 بدون شک خداوند انسان را آزاد آفریده است. در قانون اولیۀ الهی و طرح ابتدایی خلقت انسان، هیچ کس بر دیگران سلطه ندارد و آدمی بنده و برده و عبد هیچ کس نیست. اما هنگامی که انسان به عرصۀ جامعه پا میگذارد، نمیتواند هر کاری که دلش خواست آزادانه انجام دهد. زیرا از یک طرف خواستههای انسانها با یکدیگر در تضاد است و در اثر این تزاحم نزاع به وجود میآید؛ از طرف دیگر چون انسان دو جنبۀ روحی و جسمی دارد، اگر بدون حد و مرز آزاد باشد، ممکن است همۀ کارهایش را برای ارضای جنبۀ جسمی و جنسیِ وجودش انجام دهد و جنبۀ روحانی و معنویاش را به دست خود نابود کند. از این رو خداوند که انسان را آزاد آفریده است، برای تأمین مصلحت او و جامعه، آزادی اش را محدود میکند و از مردم میخواهد برای رسیدن به نیکبختی از تعالیم وحی و اولیای الهی پیروی کنند و از آزادیهای خویش به گونهای برخوردار باشند که موجب زیان و ضرر به دیگران نگردند.
▫️کتاب مشکاة، تفسیر قرآن کریم، ج۲۱،صص ۲۹۲-۲۹۱.
#پرسشازمشکاة
#کتاب_مشکاة_جلد21
@Hedayatnoor
انسانها هنگامی که در جاذبۀ محبت کسی و چیزی، یا در دافعۀ بغض کسی و چیزی قرار میگیرند، زمینهای به وجود میآید تا از مجرای شرع و عقل و انصاف پا را آن سوتر بگذارند. آنگاه که انسان با چشم رضایت به پدیدهای مینگرد، بسیاری از عیوبش را نمیبیند و زمانی که با عینک خشم و بدبینی و با دید منتقدانه به فرد یا چیزی مینگرد، عیوبش را از آنی که هست فزونتر مییابد و حتی حسن او را عیب میبیند. مثال عرفیِ معمول آن، حس والدین به فرزندان است. پدر و مادر به دلیل جاذبۀ شدیدی که فرزندان برایشان دارند و به خاطر شدت محبت به آنان، عیوبی را که در فرزندان خود هست نمیبینند یا آن عیوب را در ذهن، بسیار کوچک میکنند و متوجه اندازۀ واقعیاش نمیشوند؛ درمقابل، حُسن فرزندان را به دلیل همین محبت افراطی، چندبرابر میبینند. آدمی برای آنکه در موقعیت دوستی و رضا یا بغض و غضب، از لغزندگی و خروج از جادۀ عقل و نقل مصون بماند، نیازمند آن است که بر قوّت شریعتمداری و عقلانیت خود بیفزاید و یکسانی و اعتدال را در هر دو وضعیت حُبّ و بغض کاملاً مراعات کند.
▫️کتاب شکوه نیایش، شرح صحیفه سجادیه، ج۵، صص ۳۵۷-۳۵۵.
#لحظۀخوش
#شکوه_نیایش_جلد۵
@Hedayatnoor
71_Momenon_,A30,P2_Mafhome_Daghighe_Sonate_Ebtelae_khodavand_Be.mp3
4.72M
مفهوم دقيق سنت ابتلا خداوند به چه معناست؟
(قسمت دوم)
٧١-سوره مباركه مؤمنون جلسه ١٩
آيه ٣٠ (قسمت دوم)
محمدعلى انصارى
زمان: ٢٢:٥٦ حجم: ٤.٤ MB
#تفسیرقرآن
#مومنون
@Hedayatnoor
39.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حال و هوای کوفه در شب نوزده رمضان
محمدعلی انصاری
زمان: ۱۰:۰۷ حجم: ۳۷.۵ MB
#ترنم_وحی
#ویدئو
@Hedayatnoor
25_Khotbeh109_j7,P2_Khate_Tamize_Ensanha_Dar_Donya_Va_Akherat.mp3
3.32M
خط تمييز انسانها در دنيا و آخرت
٢٥-شرح خطبه ١٠٩، جلسه ٧
(بخش دوم)
محمدعلى انصارى
زمان: ١٣:٣٢ حجم: ٣.١ MB
#نهج_البلاغه
#خطبه109
@Hedayatnoor
5_Doa16_j2_P2_Vosat_Va_faravaniye_Ataye_Khodavand_Baraye_Ensanha.mp3
2.25M
وسعت و فراوانى عطاء خداوند براى انسانها
٥-شرح دعاى ١٦ صحيفه سجاديه،
جلسه دوم ( بخش دوم)
محمدعلى انصارى
زمان: ١١:١٦ حجم : ٢.١ MB
#صحيفه_سجاديه
#دعاى16
@Hedayatnoor
41.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
درب ها و راههای تقربی به سوی خداوند سبحان
محمدعلی انصاری
زمان: ۱۰:۳۶ حجم: ۳۹.۳ MB
#ویدئو
#ترنم_وحی
@Hedayatnoor