انسانها هنگامی که در جاذبۀ محبت کسی و چیزی، یا در دافعۀ بغض کسی و چیزی قرار میگیرند، زمینهای به وجود میآید تا از مجرای شرع و عقل و انصاف پا را آن سوتر بگذارند. آنگاه که انسان با چشم رضایت به پدیدهای مینگرد، بسیاری از عیوبش را نمیبیند و زمانی که با عینک خشم و بدبینی و با دید منتقدانه به فرد یا چیزی مینگرد، عیوبش را از آنی که هست فزونتر مییابد و حتی حسن او را عیب میبیند. مثال عرفیِ معمول آن، حس والدین به فرزندان است. پدر و مادر به دلیل جاذبۀ شدیدی که فرزندان برایشان دارند و به خاطر شدت محبت به آنان، عیوبی را که در فرزندان خود هست نمیبینند یا آن عیوب را در ذهن، بسیار کوچک میکنند و متوجه اندازۀ واقعیاش نمیشوند؛ درمقابل، حُسن فرزندان را به دلیل همین محبت افراطی، چندبرابر میبینند. آدمی برای آنکه در موقعیت دوستی و رضا یا بغض و غضب، از لغزندگی و خروج از جادۀ عقل و نقل مصون بماند، نیازمند آن است که بر قوّت شریعتمداری و عقلانیت خود بیفزاید و یکسانی و اعتدال را در هر دو وضعیت حُبّ و بغض کاملاً مراعات کند.
▫️کتاب شکوه نیایش، شرح صحیفه سجادیه، ج۵، صص ۳۵۷-۳۵۵.
#لحظۀخوش
#شکوه_نیایش_جلد۵
@Hedayatnoor
71_Momenon_,A30,P2_Mafhome_Daghighe_Sonate_Ebtelae_khodavand_Be.mp3
4.72M
مفهوم دقيق سنت ابتلا خداوند به چه معناست؟
(قسمت دوم)
٧١-سوره مباركه مؤمنون جلسه ١٩
آيه ٣٠ (قسمت دوم)
محمدعلى انصارى
زمان: ٢٢:٥٦ حجم: ٤.٤ MB
#تفسیرقرآن
#مومنون
@Hedayatnoor
39.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حال و هوای کوفه در شب نوزده رمضان
محمدعلی انصاری
زمان: ۱۰:۰۷ حجم: ۳۷.۵ MB
#ترنم_وحی
#ویدئو
@Hedayatnoor
25_Khotbeh109_j7,P2_Khate_Tamize_Ensanha_Dar_Donya_Va_Akherat.mp3
3.32M
خط تمييز انسانها در دنيا و آخرت
٢٥-شرح خطبه ١٠٩، جلسه ٧
(بخش دوم)
محمدعلى انصارى
زمان: ١٣:٣٢ حجم: ٣.١ MB
#نهج_البلاغه
#خطبه109
@Hedayatnoor
5_Doa16_j2_P2_Vosat_Va_faravaniye_Ataye_Khodavand_Baraye_Ensanha.mp3
2.25M
وسعت و فراوانى عطاء خداوند براى انسانها
٥-شرح دعاى ١٦ صحيفه سجاديه،
جلسه دوم ( بخش دوم)
محمدعلى انصارى
زمان: ١١:١٦ حجم : ٢.١ MB
#صحيفه_سجاديه
#دعاى16
@Hedayatnoor
41.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
درب ها و راههای تقربی به سوی خداوند سبحان
محمدعلی انصاری
زمان: ۱۰:۳۶ حجم: ۳۹.۳ MB
#ویدئو
#ترنم_وحی
@Hedayatnoor
🔰۲۳۲-چرا بسیاری از دنیاطلبان بیش از آخرتگرایان از مواهب دنیا بهرهمند میشوند؟
🔹در پاسخ به این پرسش باید توجه داشت که خداوند انسان ها را مختار آفریده و علاوه بر این، نعمتهای دنیوی را در اختیار همه نهاده است. انسانها باید با اختیار و ارادۀ خود از این نعمتها استفاده کنند. خداوند بنا ندارد این ساختار را بر هم بزند و کسی را در تنگنا قرار دهد تا به زور ایمان بیاورد؛ یعنی کافران را از نعمتهای دنیا بیبهره سازد تا آ نها به طمع دنیا، به اجبار مؤمن شوند. دنیا محل آزمون است و هرکس در مواجهه با پدیدههای دنیا آزمون خود را پس میدهد.
خداوند برای اینکه انسانها در این امتحان سربلند شوند، به ایشان آموزش داده است که در چهارچوب عقل و شرع از نعمتهای دنیا بهره مند شوند. در این میان تعدادی از انسان ها به طرح و برنامۀ الهی عمل میکنند و از نعمتهای الهی بهره میبرند. این افراد برای کسب سودِ بیشتر حاضر به کم فروشی و گران فروشی و احتکار و رباخواری نیستند. به همین دلیل مقداری از سودهایی را که از راه حرام میتوانستند به دست آورند از دست میدهند. درمقابل، انسانهایی که قید و بندی ندارند، برای به دست آوردن ثروت و قدرت، از هر راهی میروند و هرجا منفعتی ببینند به آن چنگ میزنند. روشن است که این افراد از موقعیت مالی و قدرت سیاسیِ فزون تری برخوردار میشوند و وضعشان از مؤمنان و مسلمانان مطلوب تر جلوه میکند.
▫️کتاب مشکاة، تفسیر قرآن کریم، ج۲۱،صص۴۰-۳۹.
#پرسشازمشکاة
#کتاب_مشکاة_جلد21
@Hedayatnoor