برخی دوستان ازم کتابها و منابعی برای تربیت فرزند میپرسند
من خودم از افرادی نیستم که فقط مرید یک دیدگاه و فرد بشم و همه نگاه و عملکرد تربیتیم دنبالهرو اون بشه. حاجآقا فلان و دکتر فلان برام موضوعیت خاصی نداره؛ حرفشون با منطق فکری و غریزه مادری و مجموع دانستههام منطبق نباشه، میذارم کنار! حالا درست یا غلط...
درواقع از اول، از منابع مختلف خوندم مطالب تربیتی رو.
مجوعه کتابهایی که اغلب من معرفی میکنم اینها هستند:
- مجموعه ادب الهی آیت الله مجتبی تهرانی، جلد دوم مبانی تربیت جلد سوم تربیت فرزند
- مجموعه راه رشد آیت الله حائری شیرازی (چهار جلد)
- مجموعه کتب تربیتی مدرسه قرآن (طیب گزینی، خیرگزینی، حسن گزینی)
- مجموعه کتب تربیتی حاجآقا عباسی ولدی (من دیگر ما)
- آثار خانم ادل فابر شامل «به بچهها گفتن از بچهها شنیدن»، «کودک، خانواده، انسان»، «خواهر و برادرهای سازگار»
(بدون مطلق پذیری محتواهای این مجموعهها)
و....
از طرفی
عقیده من این هست که تربیت فرزند در قدم اول #تربیت_خود هست. پس مادر (مخصوصاً) باید به خوراک روح خودش و آذوقه معرفتی خودش هم توجه کنه.
در مسیر زندگی هم که خیلییی مسائل میتونه والدگری ما رو تحت تأثیر قرار بده.
لذا از نظر من لازمه مادر نگاهی #توحیدمحور و #معادباور داشته باشه و اون رو تقویت کنه.
و اگر این رو نداشته باشه حتتتما کارش یه جا بالاخره میلنگه...
و اگر داشته باشه، چیزی که نصیبش میشه، #آرامش هست و آسودگی.
برای این هم یک سری کتب میشه مطالعه کرد که به فهم بنیادین و اصولی ما از دین و عقاید کمک کنه. مثل کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» که قبلاً معرفی کردم یا کتب شهید مطهری در باب توحید و معاد و...
🌱🌿🌱🌿🌱🌿
به نظر من تربیت فرزند وقتی موفقه که خروجیش انسان های #مسئولیت_پذیر_دارای_نظام_ارزشی باشه.
نه آدم مسئولیت پذیری که فاقد نظام ارزشی و چهارچوب فکری و عملکردی هست و زمین محکمی نداره که پا روش بذاره،
نه آدم ارزشباور و اصول محوری که مسئولیت پذیری و نقش آفرینی نداره،
نه کسی که هیچکدوم رو نداره!
@hejrat_kon
از خداوند، از رَبّ و مربی همه ذرات جهان، میخوایم به ما کوچکهای سراسر نقص، کمک کنه در امر #تربیت_فرزند، #تربیت_نسل 🥺❤️🤲
#معرفی_کتاب
پنجشنبه بود و دانشگاه و کلاسام تعطیل.
گفتم برم #مرکز_بهداشت محله و پرونده تشکیل بدم و مراقبتهاشون رو، رایگان، دریافت کنم. چرا که نه؟ 😊
البته راستش بیشتر برای اینکه «پوشش مراقبتهای دوران بارداری» شون افزایش پیدا کنه و آمارهاشون دقیق تر و کامل بشه و و در کل شبکه بهداشت کشور تقویت بشه رفتم. همچین نیت الهی ای 😅
از طرفی، به نظرم یه بارداری معمولی نیازی به اینهمه ویزیت مکرر متخصص و فوق تخصص (🤯) و ساعتها تو سالن انتظار دکترهای معروف نشستن نداره! (بارداری مشکل دار رو نمیگم؛ بارداری های معمولی، که اغلب افراد هم همینن. منهای استرس شدید و نادرست مادرها و حتی پدرها!) البته میدونم چندتا ویزیت رو هر متخصص لازم میدونه برا اینکه زایمان مادر رو تقبل کنه. بگذریم.
خلاصه که ویزیت مادر باردار اغلب چیزی نیست جز یه آزمایش اون اول، یکی دوتا سونوگرافی اوایل و اواسط، یه آزمایش نفرت انگیز قندخون اون وسطا (😣)،یه سونو اون اواخر، و پایش منظم فشار خون و وزن گیری مادر، دادن مکمل های لازم و بررسی علائم خطر.
خب اکثر این کارها (یا تجویزشون) با کمترین هزینه تو مرکز بهداشت قابل انجامه.
البته میدونم که برا برخی، مراکز دسترسی خوبی ندارن یا خیلی شلوغن یا…
خلاصه که من نزدیک ظهر پنجشنبه رفتم. خلوت و خالی. فکر کردم تعطیله. اما نبود.
گفتم اومدم پرونده بارداری تشکیل بدم. گفت بشینید؛ و کد ملی رو تو سیستم زد و یه سری سوال.
گفت بارداری چندم؟ گفتم پنجم.
گفت آفرین! چقد کار خوبی کردی! پس فردا همه تنها میمونن، خانواده های پر بچه ان که خیلی مشکلات رو ندارن. الان نه خاله ای نه عمویی نه قوم و خویشی؛ متاسفانه اکثراً یه بچه، دوتا... خب اینا پس فردا بحران تنهایی دارن... الان خود من... دخترم ازدواج کرده و رفته، خیلی تنها شدیم...
تایید و تشکر کردم.
و خندهم گرفت. تا همین دو سال پیش آوردن اسم بارداری پنجم هم جُرم بود🤭 الحمدلله که بالاخره افرادی این تغییر و #تبیین رو برعهده گرفتن و عدهای یادشون افتاد چقدر مسئله #جوانی_جمعیت برای هر کشوری مهمه و همه باید پای کارش بیان؛ هر کسی در حد خودش.
این خانم مراقب سلامت با همین چندتا جمله و دلگرمی و تشویق کلامی، سیاست گذار با ریل گذاری قانون و اصلاحات ساختارها، دولت و نهادها هم با اجرای قوانین (و بله خیلی نقایص هست متاسفانه و خیلی از مسئولین هنوز به خط نشدن و همراه نیستن. الحمدلله که ما بخاطر قانون و مزایا و... قدمی برنداشتیم و هرچه بوده، اعتقاد واقعی و عشق بوده و تبعیت از فطرت☺️ البته که اگر مزایایی باشه، بر سر حاکمیت منت گذارده و میپذیریم😌😁😉)
بعد بهش گفتم که خودم پزشکم. فقط برای اینکه تو کارش مطمئنتر بشه و بدونه هر مدل آدمی میتونه معتقد به این حرفها و توصیههاش، و دوستدار فرزند باشه.
یه ثبت آزمایش و سونو و... انجام داد، قد و وزن و فشار اندازه گرفت، بعلاوه یه مشاوره رایگان دندانپزشکی (فقط مشاوره) و یه ویزیت رایگان پزشک.
منم همه رو رفتم 😅
یه نیم ساعتی با پزشک مرکز که جوان بود، صحبت کردم و تشویقش کردم به اینکه فرزنددار شدن رو به تعویق نندازه😅
گفت: میترسم.
گفتم: حق داری، اگر آدم به سختی تربیت بچه، مسائل اقتصادی، بیدارخوابی ها و... فکر کنه، میترسه؛ ترسم داره. ولی این چیزیه که باید خودتو بندازی توش. چون ترسش از خودش خیلی بزرگتره (مثل اکثر ترس ها؛ که کار و حیله شیطانه) و این ترس باعث میشه آدم به شیرینی ها و ثمراتش و گشایش های مسیرش فکر نکنه. این راهیه که باید رفت (برای انسانهایی با فطرت سالم که با هزار آسیب دنیای مدرن مخدوش نشده)، پس هرچه زودتر و در سن مناسب تر، بهتر.
بعد دو سه تا از ترسهای جسمانیش رو گفت و من بهش اطمینان دادم که موقته (تیره شدن پوست، ریزش مو بعد زایمان، اندوه بعد زایمان و...) (میدونست اما نگران بود)
خلاصه دکتر رو ویزیت کردم 😁 و اومدم بیرون.
امیدوارم به زودی برا خودش پرونده بارداری تشکیل بده اونجا 😌🤭
قبل خروج، مراقب سلامت بهم داروهای لازم رو - رایگان - داد و گفت روزهای زوج مشاور تغذیه داریم، بیا.
کلاس آمادگی زایمان در همین مرکز رو هم در دست راه اندازی داشتن.
خلاصه که بیشتر معتقد شدم که میشه کلی از مراقبت های دوره بارداری رو رایگان و کم دردسر، تو مراکز دولتی دريافت کرد (به ویژه الان که سیاست کلی، حمایت هست و نگاه مثبت حداقل در ظاهر)
و بارداری رو بیش از چیزی که هست، سخت نکرد؛ مخصوصاً از جهت فشار مالی.
〰➖〰➖〰➖〰➖〰
از جهت مکمل هم من تو همه بارداری ها، همین مکمل های ایرانی رو خوردم و به همه مراجعینم همیشه توصیهم همیناست. البته قرص آهن شون رو نگرفتم چون واقعاً تحمل گوارشیش رو ندارم (یه ایرانی دیگه میخورم). اما یه تغذیه معمولی سالم و همین مکمل های ساده و رعایت #سبک_زندگی_سالم ، برای یه بارداری معمولی (=اکثر بارداری ها) کفایت.
@hejrat_kon
سؤالهای همیشگی بعد این 👆 مطلب 🙃
۱- #غربالگری های بارداری رو انجام میدید شما؟ نظرتون چیه؟
٢- شما که طب سنتی هم خوندید، نظرتون درباره #واکسن های بچهها چیه؟
هردو رو قدیمی های کانال میدونن دیگه 😊
برا هیچ کدوم از بچههام، این غربالگری غیرعلمی غیراستاندارد سه ماهه اول رو انجام ندادم و برگردم هم انجام نمیدم و از مخالفین جدیش هستم که قبلاً تبیین کردم ولی انشاءالله مجدداً یه متن میذارم در توضیحش. بهرحال در تمام این سالها هرکس ازم پرسیده به طور جدی برحذر داشتمش از انجام این غربالگری.
البته سونو #آنومالی_اسکن متفاوته و میشه رفت و خودم هم رفتم. نه از باب خدای نکرده اسقاط جنین چون با بررسیهای من (حکم نمیدم) برای جنین ۱۷-۱۸ هفته ولوج روح اتفاق افتاده، بلکه برای کسب اطلاع از وضعیت جنین و برنامه ریزی پزشکی و مالی و روحی و... بعد زایمان.
برا همه بچههام هم همه واکسنها رو زدم و خواهم زد؛
چون از طرفی منافع علمی غیرقابل انکارش برام مشخصه و از طرفی مخالفینش جز چند حرف بی اساس و چندتا کلیپ و سخنرانی، هیچی ندارن به عنوان شواهد و مستندات متقن و فقط مردم رو میترسونن. اگر یه ذره از اینهمه ادعاهاشون درست بود الان باید کللللی بچه ناقص اوتیسمی مشکل دار میداشتیم که اصلا آمارمون مؤید این ادعاهای دروغین نیست و حرفشون رو نمیتونن اثبات کنن.
از طرفی، طبق اصول علمی، نفع واکسیناسیون در جمعی و همه گیر بودنش هست و وقتی به بهترین شکل عمل میکنه که اکثریت افراد جامعه اون رو دریافت کنن. يعنی متاسفانه کسی که واکسن بچهشو نمیزنه، فقط بچه خودش رو محروم نکرده بلکه به کل زنجیره عملکرد واکسیناسیون ضربه زده و در همه گیری های احتمالی بعدی و هزینهها و عوارضش شریکه (مانند طغیانهای اخیر بیماریهایی که سالها ازشون نداشتیم یا یکی دوتا داشتیم 😔 که واضحاً به علت واکسن نزدن برخی افراد و خصوصاً اتباع هست)
البته که هیچکس منکر عوارض واکسن نیست ولی این عوارض نادر هستند و در مقابل منفعت واکسن، ناچیز.
به امید پیشرفت علم و نیز دولت کریمه و باز شدن ابواب گسترده علم بر روی بشر (فعلا علم ما همینه و الحمدلله که بزرگان حکیم دینی و اعتقادی ما هم سر تسلیم دارند در برابر این علم و از افتخاراتش میگن)
@hejrat_kon
کجام؟
تو این اتاق و اون اتاق این اداره و اون اداره
دنبال حق اولاد 😊
خب بدید دیگه چرا اذیت میکنید؟ 😢
وزارت مصوب کرده، دانشگاه ها چرا نمیدن؟!
مگه چند تا دستیار متأهل بچه دار داريد که انقدر....
مگه چقد میشه برا یه دانشگاه؟ 😢
ولی برا ما میشه، مبلغیه برا خودش... کمک حالمونه... (برا من حداقل، چون هرچی هست ضربدر چهاره) بخشی از هزینه پرستار و مهد بچه و... رو از همین جاها میشه داد.
پینوشت :
۱- ما در تمام طول تحصیل پزشکی اجازه هیچگونه اشتغال حرفهای و درآمد داشتن نداریم لذا دانشگاه خودش مبلغی رو به عنوان کمک هزینه میده. که حالا قرارگاه جمعیت وزارت مصوب کرده به ازای هر فرزند درصدی اضافه بشه (خانم و آقا هم نداره. همه متأهل ها)
۲- التماس دعا برای گشایش مالی و رفع ابتلائات اقتصادی و دنیوی برای هممممه 🦋
@hejrat_kon
هجرت | مامان دکتر |موحد
کجام؟ تو این اتاق و اون اتاق این اداره و اون اداره دنبال حق اولاد 😊 خب بدید دیگه چرا اذیت میکنید؟ 😢
کله صبح هم «صبح بخیر ایران» بودم، شبکه یک، بخش «فرزند ایران»
ولی اینجا نگفتم
چون از ما نییییست کسی که اون مووووقع صبح بیدار باشه و تلویزیون هم ببینه 🤨🤪😅
حالا خلاصه دوست داشتید، از تلوبیون ببینید. پیوند(لینک)ش رو ندارم.
ولی چندتا برنامه دیگه که قبلاً رفتم رو، یا ویدئوش رو گذاشتم تو کانال یا پیوندش رو (هیوا، مهربانو، مثل ماه، عصر شیرین و... 🙃)
وقتی کل جزوه رو ۳ دور خوندی و منتظری استاد بگه امروز میخوام امتحان بگیرم 👆🏻😅
👤مرضیه
#شوخی
#میثم_مطیعی_عزیز
🏴 @Roshangari_ir
یه پویش تو شبکه نهال هست، #کیفمو_بستم فکر میکنم، که گفته بچهها با نوشت افزار (لوازم التحریر) ایرانی شون عکس بگیرن و بفرستن.
دخترامم گفتن ما هم میخوایم بگیریم و بفرستیم؛ ما که همه چیزمونو ایرانی خریدیم 😍🇮🇷💪
دخترم میگفت مامان واقعا لوازم ایرانی قشنگ ترن، عکسهای بهتر و نازتر 😊 (>> #ذائقه_سازی برای فرزند از ابتدای کودکی / ما از بچگیشون، پرهیز جدی داشتیم از لباس و وسایل با تصاویر پرنسسی و انیمه و نیمه برهنه و…)
➖〰️➖〰️➖〰️➖〰️➖〰️
ما نسبت به اقتصاد ملّیِ خودمان باید تعصّب داشته باشیم؛ مصرف جنس خارجی یکی از عیوب مهمّ ما است؛
ما بایستی #تعصّب داشته باشیم نسبت به مصرف داخلی و جنس داخلی و اقتصاد ملّیمان
ما باید عادت کنیم، برای خودمان فرهنگ کنیم، برای خودمان یک #فریضه بدانیم که هر کالائی که مشابه داخلی آن وجود دارد و تولید داخلی متوجه به آن است، آن کالا را از تولید داخلی مصرف کنیم و از مصرف تولیدات خارجی بجد پرهیز کنیم
#بیانات
@hejrat_kon
زمان خرید وسایل مدرسه است. کاش همه به این موضوع توجه کنیم… با #تعصب ایرانی بخریم.
و به فرهنگ ایرانی اسلامی خودمون توجه کنیم.
مقوله عظیم تربیت، از همین خرده رفتارها تشکیل میشه.
کمد رو باز کردم روسری مشکی بردارم.
میخواستیم بریم روضه.
دختر کوچکم با ذوق گفت: مامااان، اون کیف مشکی خوشکلهتو بردار، با اون بریم روضه.
گفتم: مامان جون، خودت که داری میگی! روضه! داریم میریم مراسم عزا! نه عروسی، نه مهمونی. مراسم عزای امام یه آدابی داره، یه شأنی داره، یه حرمتی داره. جای قر و پز دادن و لباس آنچنانی برقی برقی و کیف خوشکل گل منگُلی که نیست! تو مراسم عزا آدم میره عزاداری، ناراحته، میره نشون بده که تو غم صاحب مجلس شریکه. نمیره که خودشو نمایش بده…
فهمید چی میگم
@hejrat_kon
پینوشت:
هرچند که مراسم عروسی و مهمونی هم جای #تبرج و #تجمل نیست. ولی خب دیگه مجلس عزای امام، اولی ست به این رعایت…
و واضحاً منظورم این نیست کیف و لباس قشنگ داشتن و پوشیدن مذمومه! نه. به نظرم تا حدی (با رعایت حدود) اینها بخشی از زنانگی و طراوت زندگی هست. نه افراط خوبه نه تفریط ولی من خودم علاقهمند به #سبک_ساده هستم و ترجیح میدم راهی رو شروع نکنم که پایانش معلوم نیست و در قدم به قدمش شیطان نشسته با ابزار #زینت دادن و اغوا و #توجیه و حالا همه همینن و اقتضای جامعه است و مذهبی مگه نباید خوششششکل بپوشه و... (مؤمن، #پاکیزه و #آراسته و مرتب میپوشه نه زرق و برق دار و تجملاتی و با چشم و هم چشمی و ست فلان و برند بهمان)
می روم مشهد خیابان ها شلوغ
می روم در قم شبستان ها شلوغ
کربلا هم کل ایوان ها شلوغ
در مسیرش هم بیابان ها شلوغ
هیچ کس مثل تو بی زوار نیست…
یابن زهرا یا حسن المجتبی 😭🖤
@hejrat_kon
روزهای آخر ماه صفر ما بچه شیعه ها چقدر بیتابیم...
این ایام تموم که میشه انگار یه سفره جمع شده
به ما میگن روضه افسردگیه، اما روضه برا ما روح زندگیه😭
هجرت | مامان دکتر |موحد
داره کمکم تموم میشه یه سال چشم انتظاریمون.... @hejrat_kon
اینو امروز اتفاقی دیدم، دلم آشوب شد.... یه سال چشم انتظاری...
voice_msg_7080172555244569327.opus
405.5K
امام حسن مجتبی و حکومت شیعه
بخش کوتاهی از کتاب «همرزمان حسین»
مجموعه گفتارهای آیت الله خامنهای
(صفحه ۱۲۷-۱۲۸)
بخشی دیگر:
فعالیت تبلیغی به دو دو صورت انجام میگیرد؛
یکی به صورت بیان حقایق و اظهار مسائل لازم و تبیین فکر و ایدئولوژی که کار امام حسن و برادرش امام حسین علیهماالسلام بود که در راس قرار داشتند و فرزندان پیغمبر صلی الله علیه و آله بودند و از لحاظ فکری مورد اعتقاد و اطمینان عامه مسلمانان محسوب میشدند.
و یکی هم به صورت فریادهای پر خروشی که به وسیله حَجرها و رُشَیدها و عَمر بن الحَمِقها برآورده میشد و این فریادها که داعیه تشیع در آنها بود با خون این بزرگمردان امضا میشد. (صفحه ١٩١)
@hejrat_kon
هجرت | مامان دکتر |موحد
امام حسن مجتبی و حکومت شیعه بخش کوتاهی از کتاب «همرزمان حسین» مجموعه گفتارهای آیت الله خامنهای (صف
ببخشید تندتند خوندم
هم از نگرانی اینکه بچهها بیان تو اتاق و صوت رو به سروصدای کودکانهشون مزین کنن
هم برا اینکه کمتر وقت مخاطب گرفته بشه
آقای امام حسین، سلام!
گفته بودید وقتی به منزل رسیدیم خبر رسیدنمان را به شما بدهیم تا خیالتان راحت بشود.
خواستم بگویم خیالتان راحت! ما زائرها روی بال فرشتهها قدم گذاشتیم و به خانههایمان برگشتیم.
شکرخدا همهی کودکان در سلامت به سر میبرند و مجبور نشدیم حتی یکی از آنها را در خرابهی کشور غریب بگذاریم و برگردیم.
روسری و چادر همهی خانمها پر از خاک شد اما از سرشانتکان نخورد. اصلا عموهای کاروان آنقدر غیرتی بودند که حتی اجازه ندادند کسی نگاه چپ به آنها بکند، چه برسد به اینکه بخواهند به چشم کنیز نگاهشان کنند!
مردم خیلی ما را دوست داشتند. برایمان لقمه میآوردند و اصرار میکردند بخوریم. خداروشکر لقمهها صدقه نبود.
نگران حالمان بودید، خواستم بگویم هیچ خاری در پایمان فرو نرفته ، روی دستهایمان جای طناب نیست و موهایمان آتش نگرفته. فقط کمی آفتاب سوخته شدیم، همین!
سراغ شش ماههی کاروان را گرفتید، خواستم بگویم الان توی بغل مادرش خواب است و احتمالا دارد رویای شیرین سفر را میبیند.
شما خیلی تاکید کرده بودید تشنه نماند. خواستم بگویم همه خیلی دوستش داشتند، بغلش میکردند و برایش آب میآوردند.
دخترها هم کلی بازی کردند و از این طرف به آن طرف دویدند. ولی خداروشکر در بین انبوه جمعیت نه گوشوارهای گم شد و نه دامنی آتش گرفت.
همسفرهایمان همه عالی بودند، همه مودب و متین صحبت میکردند و هیچ کس به شما و خانواده تان بد نمیگفت.....
آقای مهربانم، خواستم بگویم همه چیز خوب است. همه به خانههایمان برگشتیم و هیچ چیز و هیچ کس را در صحرای کرب و بلا جا نگذاشتیم به جز "دلمان" ....
چقدر عجیب است که شما اصلا اجازه نمیدهید ما حتی یک جرعه از مصیبت شما را بچشیم....
#اربعین
#شش_ماهه
#سه_ساله
#زائری_کجا_اسیری_کجا
✍ اکرم نجفی
#خط_روایت
@khatterevayat