📖 معرفی کتاب نان سالهای جنگ به قلم محمود شم آبادی، تازهترین اثر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی سبزوار
✍مریم برزویی
نان سالهای جنگ پخته شد!
خبر را که شنیدم بی صبرانه منتظر چشیدن طعمش بودم انتظار طولی نکشید و داغ داغ به دستم رسید. صفحاتش را که ورق میزدم روایتهایش برام غریبه نبود. حکایت زنانی که لحظهای نیاسوده و جور همه را کشیده بودند، از ظلم رضاخانی تا صدام و دار و دسته اش اما بیدی نبوده که به بادی بلرزند و ریشه هایشان محکم بوده است.
زنانی که موقعیت شناس و اولویت شناس بودند و اهل تکلیف. زنانی که در عمل تک تک این کلمات را برایمان معنا کردند. از وقتی چند نفری توی روستا علیه رژیم پهلوی تظاهرات راه انداختند تا زمانی که چادرهای کمرشان را محکم کردند برای پختن نان سالهای جنگ.
از وقتی شوهرهایشان شال و کلاه کردند و رفتند به جنگ اما آن ها فقط به همین مقدار از سهمشان در جهاد راضی نشدند و خانههایشان پاتوق نانواها شد. وقتی یکی یکی خبر شهادت جبهه رفتههایشان را میآوردند نان و کلوچه میپختند تا نکند شهد شیرین شهادت به کام شهر و اهل جبهه تلخ شود.
آن وقتی که دشمن روز به روز پرده دری میکرد و برهنگی و ذلتاش نمایانتر میشد زنان جنگ پشت چرخهای خیاطییشان لباس رزم مردانگی بر تن مردان و فرزندانشان میکردند. این ها همه قصههای عاشقانه زنانی است که حالا گرد پیری بر چهرههایشان نشسته است اما نه بر آرمانها و راهشان...
حالا این روزها فرزندان همان زنان دیروز در عرصۀ جنگی دیگر به میدان آمدهاند و نان عاشقی در تنور ایمان و خودباوری میپزند در حالی که مدعیان غرب و شرق این روزها واماندهاند در این جنگ و نانشان حسابی آجر شده است، تنها قرص نانشان را با یکدیگر تقسیم میکنند تا لبیک گوی فرمان #ولی_شان در رزمایش #مواسات و #کمک_مومنانه باشند. غبار از چهرۀ شهرها میزدایند تا در چشم جهانیان رو سفیدمان کنند. چه قدر قلم قاصر است از بیان داستانهای عاشقی این روزها...
#خیرالنساءها هنوز زندهاند و تنور عاشقیشان داغ است و هر لحظه منتظر ندای ولی...
#نان_سال_های_جنگ
#زنان_پشتیبانی_جنگ
#زن_تراز_انقلاب_اسلامی
#مواسات
#کرونا
🆔 @hhonarkh
واحد خواهران حسینیه هنر سبزوار
📝 *رفاقت با تیر کالیبر تانک!* | یادداشتی درباره کتاب "وقتی مهتاب گم شد"
✍ زهره فرهادیصدر
🔹وقتی مهتاب گم شد قصه نیست؛ روایتیست از علی خوشلفظ بچهی بازیگوش محلهی شترگلو که با دست کاری کردن شناسنامه اش در زمان هشت سال دفاع مقدس بعنوان بلدچی به میدان جنگ میرود.
🔹این روایت جذاب و شیرین قبل از اینکه شرح زندگی علی خوشلفظ باشد، روایتی عینی از یک واقعه تاریخی است. در کتاب شاهد عملیاتهایی هستیم که زیر نور مهتاب به سرانجام میرسد و دل و روح علی خوشرفیق، زیر همان نور مهتاب، کنار جسد رفیقهایش جا میماند.
🔹علی خوشزخم پس از یازده بار مجروحیت با طعم تیر و ترکش و شیمیایی و... سرانجام تیر کالیبر تانک، همسایهی نخاع او میشود و خوشلفظ همخانهی خانهنشینی...
🔹مهتاب خوب میدانست که در دل تنگ علی خوشلفظ چه میگذرد. مهتابی که شاهد تمام شوخیها، خندهها، گریهها، شب زندهداریها، وصیتنامه نوشتنها و ... اسطورهی کتاب و رفیقهایش بود. حالا علی خوش خواب، بعد از سالها دوری و دلتنگی، جا پای رفیقهای شهیدش گذاشته و همانند آنها آسمانی شده...
🔸بخشی از کتاب: (رفیقی داشتم که میگفت: "اینجا ـ جزیرۀ مجنون ـ جای دیوانههاست. دیوانههایی که عاشقاند. عاشقانی که میخواهند از راه میانبُر به خدا برسند."
تابستان سال ۱۳۶۵ بود و من با این رفیق راه، راه را گم کرده بودم. کجا؟ در جزیره مجنون؛ وقتی که از خط برمیگشتیم. همان دمدمای صبح. گرما بالای 30 درجه بود و رطوبت هوا بالای 70درصد و ما برای رهایی از گرما و شرجی بالاپوشمان فقط یک زیرپیراهن سفید و خیس بود. آنجا کسی را دیدم که کلاه پشمی زمستانی را تا پایین ابرو پایین کشیده و کنار نیزارها دراز به دراز خوابیده بود. نگاه عاقل اندر سفیهی به او کردم و به رفیقم گفتم: «راست گفتی که مجنون جای دیوانههاست.» )
🔸 صداقت در کلام و متن از ویژگیهای مثبت کتاب است و گاهی وقت ها مخاطب را سوپرایز می کند. کتاب به دور از غلو و بزرگنمایی است و آنچه که بوده را روایت کرده. همین امر باعث میشود مخاطب دچار دلزدگی نشود.
🔸 قلم شیوا و جذاب آقای حمید حسام در کتاب گل کاشته؛ بار انسانی خاطرات کتاب، بسیار سنگین است و به همین خاطر میتوان گفت، کتاب تاثیرگذاری است.
🔸 کتاب نه تنها روایت از علی خوشلفظ است بلکه روایت از شهیدان همت، احمد متوسلیان، قاسم سلیمانی و... هم هست. همین روایتهای خرد خرد از این شهیدان یکی از قسمتهای جذاب کتاب است.
🔸 آقای حسام در تصویرسازی کتاب پیروز میدان بوده به طوری که مخاطب خود را وسط معرکه می بیند؛ یکی از کتاب هایی که صد حیف اگر نخوانیم...
#کتاب_خوب_بخوانیم
🆔 @hhonarkh
30.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید |نماهنگ سهزبانه #سلام_بر_قدس
🔺 #سلام_بر_قدس با اجرای گروه سرود حسینیه هنر و طرحی از استاد مجتبی مومن، در #سبزوار تصویربرداری شده است.
◽️این نماهنگ به پنج زبان فرانسوی، عبری، انگلیسی، عربی و اردو هم ترجمه شده و به مناسبت روز قدس به دفعات از شبکههای سراسری و بینالمللی سیما در حال پخش است.
🔰مجری طرح: #حسینیه_هنر سبزوار
🎞 دریافت نسخه با کیفیت #سلام_بر_قدس
🔗 https://www.aparat.com/v/NRwKn
🚩 به کانال #حسینیه_هنر_سبزوار بپیوندید
➕ t.me/joinchat/AAAAAEPfdP0UhClr5F-Tmg
یادش بخیر!
چند سال پیش از استادمان پرسیدیم *چه کنیم تا
راه را گم نکنیم؟ *
در دورانی که مردها رنگ عوض می کنند؛
بالا و پایین ها دمار از اصول آدم ها در می آورند؛
سختی ها و مشکلات راه، پای رفتن را سست می کنند...
کوره راه ها، امید روشنایی طلبان را به نا امیدی می کشانند😔
چطور بر آن عهد که با پیر مهربان مان بستیم، باقی بمانیم؟
یک جمله گفت!
* آرمان تان را به فراموشی نسپرید.. *
زندگی می کنید،
بزرگ می شوید!
پیر می شوید،
شاید حتی خسته و نا امید و دل سرد و مردد شوید..
اما!
آرمان هاتان را فراموش نکنید!
* با آرمان تان زندگی کنید! *
سرزمین فلسطین،مساله قدس، آرمان ماست...
#آرمان
#مساله_فلسطین
#قدس
🆔 @hhonarkh
🔰 پیام تصویری رهبر انقلاب به مناسبت روز جهانی قدس:
👈 پیروزی فلسطین تضمین شده است.
مبارزه برای آزادی فلسطین، #جهاد_فی_سبیل_اللّه و #فریضه و مطلوب اسلامی است. پیروزی در چنین مبارزهای تضمین شده است، زیرا فرد مبارز حتّی در صورت کشته شدن هم به اِحدی الحُسنیین دست یافته است.
🆔 @hhonarkh
#تفسیر
#سوره_مبارکه_حجرات
#آیه_شانزدهم
بسم الله الرحمن الرحیم
«قُلْ أَتُعَلِّمُونَ اللَّهَ بِدِینِكُمْ وَاللَّهُ یَعْلَمُ مَا فِى السَّمَوَتِ وَمَا فِى الْأَرْضِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَىْءٍ عَلِیمٌ»
بگو: آیا شما خدا را از دین و ایمان خود آگاه مى كنید، در حالى كه خداوند آنچه در آسمانها و زمین است مى داند و او به هر چیزى دانا است!؟
🌸گروهى با سوگند به پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله گفتند كه ایمان ما صادقانه است!
این آیه نازل شد كه نیاز به سوگند نیست، خداوند به همه چیز آگاه است.
تحویل و عرضه نمودن عقائد خود به اولیاى خدا، اگر براى ارزیابى و اصلاح و یا كسب اطمینان باشه، بسیار پسندیده است، چنان كه حضرت عبدالعظیم حسنى عقائد خود را به امام هادى علیه السلام عرضه كرد. امّا اگر عرضه عقائد ریاكارانه باشد، (مانند مخاطبین این آیه)، جاى سرزنش و توبیخ است.
پس این که ما دینمون رو با هدف اصلاح و اعتراف پیش پیامبر و ائمه علیه السلام عرضه کنیم و اون ها رو شاهد بگیریم کار خوبیه👌👌👌
اما اگر نیت ریا باشه قطعا مورد توبیخ هست.
🆔 @hhonarkh
⚠️ برخورد دوگانه مجامع جهانی با حقوق زنان و کودکان
📺 رهبر انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت روز جهانی قدس:
🔹 *سازمان به اصطلاح ملل به وظیفهی خود عمل نمیکند و نهادهای به اصطلاح حقوق بشری مُردهاند. شعار «دفاع از حقوق کودک و زن» شامل کودکان و زنان مظلوم یمن و فلسطین نمیشود. این چنین است وضع قدرتهای ظالم غربی و مجامع وابستهی جهانی.* ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
🆔 @hhonarkh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ جوانان عزیز! بچه های عزیز من! فردا مال شماست... آینده مال شماست... شمائید که باید این تاریخ را با عزتش محفوظ نگه دارید...
🖇 شمائید که این بار مسئولیت را بر دوش دارید...
📌 خرمشهرها در پیش است...
🔸️ نه در میدان جنگ نظامی؛ در یک میدانی که از جنگ نظامی سختتر است...
🇮🇷سالروز آزادسازی خرمشهر گرامی باد🇮🇷
🆔 @hhonarkh
داستان ما#بیست_و_دو_نفر...
کمتر کسی میداند ۲۲نفر از #بانوان_خرمشهر در کسوت نیروهای شهید محمد جهان آرا( اولین فرمانده سپاه خرمشهر) ساماندهی شده بودند.
#فاطمه_جهان_آرا خواهر شهید محمد جهان آرا
#مژده امباشی از بانوان مدافع خرمشهر و #شهلا_طالب_زاده از نیروهای شهید جهان آرا از جمله زنان خرمشهری هستند که در روزهای اول جنگ و تا قبل از سقوط در این شهر بودند.
به روایت طالب زاده:
هم زمان با آغاز جنگ دوره ی آموزشی ما تمام شد.همون موقع رادیو اعلام کرد که خواهرانی که در سپاه ذخیره هستند و دوره دیده اند خودشان را معرفی کنند.
یکی از دوستانم با ماشین به دنبالم آمد و گفت باید کارت داشته باشبم چون ماجرای خلق عرب اتفاق افتاده بود و ستون پنجمی هم زیاد بود..
اسلحه خیلی محدود بود و آن هم ام یک بود که سلاحی بسیار قدیمی محسوب می شد.
بعضی خواهرها در شناسایی خیلی خبره بودند.
همان موقع برای نفرات کارت شناسایی صادر شد و فردای آن روز عراق شروع به بمباران خرمشهر کرد...
من همان روز از خانه رفتم و دیگر به خانه برنگشتم و حدود چهار ماه خانواده ام را ندیدم.
ما به مسجدامام صادق علیه السلام آمدیم و اسلحهها را توزیع کردیم.بعد از آن برای کمک به مجروحین به بیمارستان ها رفتیم..
ادامه دارد...
منبع دفاع پرس
#دختران_انقلاب
#زنان_جنگ
#آن_۲۲_نفر
🆔 @hhonarkh
#تفسیر
#سوره_مبارکه_حجرات
#آیات_هفدهم_و_هجدهم
بسم الله الرحمن الرحیم
يَمُنُّونَ عَلَيْكَ أَنْ أَسْلَمُوا قُلْ لَا تَمُنُّوا عَلَيَّ إِسْلَامَكُمْ بَلِ اللَّهُ يَمُنُّ عَلَيْكُمْ أَنْ هَدَاكُمْ لِلْإِيمَانِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ ﴿۱۷﴾
از اينكه اسلام آورده اند بر تو منت مى نهند بگو بر من از اسلام آوردنتان منت مگذاريد بلكه [اين] خداست كه با هدايت كردن شما به ايمان بر شما منت مى گذارد اگر راستگو باشيد (۱۷)
إِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ غَيْبَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاللَّهُ بَصِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ ﴿۱۸﴾
خداست كه نهفته آسمانها و زمين را مى داند و خدا [ست كه] به آنچه مى كنيد بيناست (۱۸)
#بر_شما_منت_نهادیم!
🌸بعضى از مسلمانان مثل طائفهى بنىاسد، اسلام آوردن خودشون رو منّتى بر پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله مىدانستند و مىگفتند: ما با آغوش باز به اسلام روى آورديم و تو بايد قدرشناس ما باشى😳
❌اين آيه عمل اون ها رو نهى فرمود...
🌸خداوند در اين آيه،👈 نعمت ايمان و در آيهى 164 سوره آلعمران، 👈فرستادن انبيا و در آيهى 5 سوره قصص،👈 وارث كردن مستضعفان را منّت خود بر مردم شمرده است و اين نشان مىدهد كه مهمترين نعمتها،👇👇👇
✅نعمت هدايت الهى،
✅✅رهبرى معصوم
✅✅✅ حكومت حقّ مىباشد.
🌸 هدايت شدن به اسلام و پذيرش اسلام، نعمت بزرگ الهى و منّتى از جانب خداست. «بَلِ اللَّهُ يَمُنُّ»
🌸خداوند به اسلام و ايمان و عبادت ما احتياج و نيازى نداره. «لا تَمُنُّوا عَلَيَّ»
🌸 نشانهى ايمان صادقانه، خود را منّتدار خداوند دانستن است، نه منّت گذاشتن بر او. لا تَمُنُّوا ... بَلِ اللَّهُ يَمُنُ ... إِنْ كُنْتُمْ صادِقِينَ (مسلمان واقعى خود را طلبكار خدا نمىداند.)
🌸 منّت نهادن بر پيامبر، در حقيقت منّت گذاردن بر خداست. (خداوند پاسخ منّت بر پيامبرش را آنگونه مىدهد كه گويا منّت بر او گذاشتهاند.) يَمُنُّونَ عَلَيْكَ ... بَلِ اللَّهُ يَمُنُ ...
🌸 شما اسلام آوردن خود را منّت مىگذاريد، «يَمُنُّونَ عَلَيْكَ أَنْ أَسْلَمُوا» در حالى كه خداوند شما را به مرحلهى ايمان هدايت فرموده است. «هَداكُمْ لِلْإِيمانِ»
مقصد نهايىِ تكامل انسان، ايمان است، «هَداكُمْ لِلْإِيمانِ» نه تظاهر به اسلام، زيرا
منافقان نيز در ظاهر این طوری هستند🧐
🌸خداوند به هرآنچه که در غیب آسمان و زمین هست آگاهی داره پس قطعا از درون ما هم کاملا آگاه هست.
🌸 اگر انسان به علم و بصيرت خداوند ايمان داشته باشه، در رفتار و گفتار خود دقّت مىكنه. «وَ اللَّهُ بَصِيرٌ بِما تَعْمَلُونَ» (اگر بدانيم از روزنهاى فيلم ما را مىگيرند و يا صداى ما را ضبط مىكنند، در كلمات وحركات خود دقّت بيشترى مىكنيم.)
🌸علم خداوند همراه با بصيرت اوست. علم او، اجمالى، سطحى، يك جانبه، قابل ترديد و موقّت نيست. إِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ ... وَ اللَّهُ بَصِيرٌ ...
«والحمد للّه ربّ العالمين»
🆔 @hhonarkh
💐تبریک و خداقوت «مادرانه»، به مادران پرستار
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨چند روزی است که مادرها دلشان در تب و تاب افتاده. دلشان گره خورده به خواهرانشان در خط مقدم مبارزه با کرونا. دلشان گره خورده به اضطراب و دلتنگی مادرانهی پرستارهایی که این روزها سخت دلتنگ فرزندان و خانوادهشان هستند.
💗دلهایشان را میگذارند کنار هم تا یکدل شوند برای عرض خداقوت و تبریک عید بندگی، به مادران سفیدپوش؛
یکی گره بر جانماز بندگی میزند، 📿
یکی گُل می آورد،🌹
آن یکی نامه می نویسد 💌
و دیگری قابهای چشمنواز جملههای محبتآمیز رهبرش خطاب به پرستاران را روی کاغذ نقش می زند. 🖼
و اما بچهها در این آزمون همدلی از همه جلوتر هستند. علاوه بر نقاشیهای بیتکلفشان 🎨 برای پرستارها، کتاب قصههایشان 📚 را نیز فرستادهاند برای تسلی بچههایی که این روزها، مادرانشان را کمتر میبینند. 🤱👩👦👦
🎁 هدایا را میبریم و پرستارها یکییکی از بخش های مختلف فراخوانده میشوند. 👩⚕پرستاران بخش آی سی یو اما، سرشان کمی شلوغ است و از حضورشان محروم می شویم.
👩⚕ وارد سالن می شوند، سر تا پایشان پوشیده با لباس های مخصوص است، فقط چشمهایشان را میبینیم.
میبینیم ولی درک نمیکنیم سختی و گرمای طاقتفرسای پوشیدن دائمیِ لباس مخصوص و ماسک و شیلد و دستکش را!
📜 متن مادرانهای قرائت می شود. با تک تک کلمات نامه به وجودشان میبالیم و افتخار میکنیم و مراتب تقدیر و تشکر همه ی مادران را به حضورشان میرسانیم.
🧕برایشان از مادرانی میگوییم که همگی در مداری که خداوند برایشان ترسیم کرده، نقشهای متفاوتی ایفا میکنند، ولی شأن تمام فعالیتهایشان، «مادری» است. 👨👩👧👦🤱👩🏫👩🎨👩🎓👩🍳🧕👵
👿 و از ویروسی میگوییم که گرچه جسمهایمان را از هم دور کرده، ولی هرگز نمیتواند دلهایمان 💞 را از هم دور کند.
😢 حالا چشم های پرستاران راوی احساسشان می شود و تو ایثار و از خودگذشتگی و جهاد و همهی این کلمات را در چشمان تکتکشان میبینی.
🌱 خستهاند اما صبورانه ایستادهاند تا بار دیگر از دلِ سختیها، حماسهای دیگر برای زمزمهی لالایی مادرانهی فرزندان این سرزمین بیافرینند.🤱
📜 نامه «مادرانه» تمام می شود.
📔 کتاب «نان سالهای جنگ» هم، تقدیمشان میشود تا گرمیاش اندکی از سردی و سختی این روزهایشان بکاهد و قوت تن و جانشان شود. کتابی که هر قصهاش روایت #شیرزنان_پشتیبان_جنگ در روستای صدخرو است و چهقدر روایتهای این کتاب به قامت امروز پرستارها میآید.
✨ کنارشان میایستیم تا همه در یک قاب قرار بگیریم برای ثبت لحظهای ماندگار.
✅ باشد که خداوند همهی ما را در قاب و #مدار_بندگی_اش قرار داده، عیدمان را مبارک کند و پاکیزه بپذیردمان.
#مادرانه_سبزوار
#خانه_همبازی
#مادران_پرستار
🆔 @hhonarkh
🔰 *بازخوانی مطالبات رهبر انقلاب در حوزهی زن و خانواده از نهادهای قانونگذار*
💺به مناسبت بازگشایی مجلس یازدهم
1️⃣ یکم: دفاع اخلاقی و قانونی از زن، بخصوص در داخل خانواده
📣 حضرت آیتالله خامنهای: یک نکته که باید مورد توجّه باشد، دفاع اخلاقی و قانونی از زن، بخصوص در داخل خانواده است.
🛡 *#دفاع_قانونی با اصلاح قوانین و ایجاد قوانین لازم
🛡 و #دفاع_اخلاقی با طرح این مسأله و مواجهه با کسانی که این را درست نمیفهمند و زن را در خانه، مستخدمِ مورد ستمِ مرد، بدون تمکّن از خودسازی معنوی تلقّی و اینگونه هم عمل میکنند.*
🌟 باید با این فکر با قوّت و شدت مقابله شود؛ البته به شکل کاملاً منطقی و عقلانی. ۱۳۷۶/۰۷/۳۰
🆔 @hhonarkh
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
✴️ پاتوقی متفاوت
✍مهناز کوشکی
🔸 دود سیاه رنگ، نشان از پاتوق زنانه داشت. مسیر دود را دنبال کردم و به کوچههای روستای صدخرو رسیدم. صدای سلام و صلوات گوشهایم را نوازش داد. درِ پاتوق زنان صدخرو باز بود. از گوشۀ در نگاهی به داخل انداختم. دودی که ما را تا آنجا رسانده بود، آتش تنور بود. خیرالنساء چادر به کمر بسته، زوالههای خمیر را یکی پس از دیگری به تنور میزد. به دنبال صدای خنده، نگاهم به آن طرف حیاط چرخید. رشتههای آش، از روی بند آویزان بود. از لابه لای سفیدی رشتهها، زردی سیب به چشمم خورد. دیگهای مسی با خوشحالی حاج عباس را صدا میزدند تا زودتر کندهها را روشن کند. عجله داشتند نرمه قندها و سیبها را یکی کنند تا شیشههای مربا پر شود.
🔹بعداز اتمام کتاب نان سالهای جنگ، یاد پاتوق زنان امروز افتادم
🔸صدای تِق تِق درون گوشم میچرخید. دنبال صدا را گرفتم و به پاتوق زنانه رسیدم. اینبار چشمانم پارچه دید. پارچهها یکی پس از دیگری تنش را، به سوزن چرخ خیاطی میسپرد. چرخ خیاطی خوشحال بود که بخاطر کرونا، از گوشۀ انباری به گارگاه خیاطی آمده. گرد وخاک تنش را کنار زد و با لبخندی به استقبال پارچهها رفت. صدای خیاط باشی به گوش میرسید. باید خیاطی را به شاگردهای چرخ ندیدهاش یاد میداد. شاگردهای کم سن و سال اما با استعداد، زود یادگرفتند که ماسک بدوزند.
🔹این روزها فرزندان همان زنان دیروز پا به عرصه جنگ گذاشتند. پاتوق زنان دهه نودی همرنگ دهه شصتی شد. زنانی که موقعیت شناس و اولویت شناس هستند. بجای نانِ سفره جنگ، لباس رزم برای همشهریان خود دوختند.
این بار هم غرب و شرق از این حماسه غافگیر شدند.
🌷 من دهه هفتادیام.
همه ی عشق نوجوانی و جوانیام، امام بود.
اولین تیکهی جهیزیهام بود که آماده اش کردم.
یادم است چقدر برای پیدا کردن عکس، قاب و درست کردن روبانش وقت گذاشتم و چقدر لذتبخش بود که قرار است بگذارمش روی دیوار خانهی خودم و هرروز نگاهش کنم و کلی با او حرف بزنم...
گاهی در نقش پدرم
گاهی در نقش پدربزرگم
گاهی در نقش رهبرم
گاهی در نقش امامم
گاهی در نقش استاد اخلاقم...
🌸 از اول زندگیمان این قاب همراه ما بوده تا حالا
# مطالب_ارسالی_مخاطبان از سبزوار؛ خراسان رضوی.
ارسال مطالب به @reyhanehcontact
instagram.com/reyhaneh_fans
🆔 @hhonarkh
🔰 چرا امام گفت جمهوری اسلامی؟!
✅ #امام، پس از زنداني شدن در 15 خرداد 42، حق داشتن #كتاب در سلول را نداشت. بعد از مدتي كه به ايشان اجازه مطالعه میدهند، ايشان دو كتاب را پيغام میدهند كه برايشان بفرستند. يكي #مستدرك_الوسايل است و دومی #تاريخ_مشروطه كسروي، كه امام بعدها نيز از اين كتاب ذكري ميكند.
✅ امام با آسيبشناسی نهضتهای ديني و نوع رهبري ديني قيامهای قبلي؛ به اينجا رسید كه برای حفظ و استمرار پیروزیها باید یک رابطه دو طرفه، مستمر و رسمی بین نظام دینی و حضور مردم تعریف شود.
*
✅ در طي دو دهه گذشته، غلبه بحثهای صرفاً فلسفی و نظری، در تبيين يا دفاع از حكومت دينی، باعث لاغر شدن رويكرد تاريخي در فهم و تبيين جمهوري اسلامي شده است.
*
✅ در قرن نوزده میلادی در #سودان، #نهضت_متمهدین با نیروهایی مخلص، فداکار و متدین به رهبری #مهدی_سودانی وارد صحنه میشوند. بعضی گفتند او خودش را به عنوان زمينهساز #نهضت_حضرت_مهدی(عج) معرفی کرد و بعضی گفتهاند كه خودش را مهدی موعود معرفی كرد. شعارها کاملاً دینی بود، در یک روز چند هزار #انگلیسی را میکشند و حكومت ديني تأسيس ميكنند ولي بعد از گذشت چند سال، انگلیسیها دوباره برمیگردند.
✅ در #ليبي يك نهضت كاملاً دينی به رهبری #سنوسیها شكل میگيرد و به تأسيس حكومت ديني به رهبري يك عالم دينی میانجامد اما فرجام خوشی پيدا نمیكند و از سازش با غربیها سر در میآورد.
✅در #مصر، کودتایی میشود که اسم آن را انقلاب گذاشتند. #نجيب و بعد #ناصر، زمام امور را دست میگیرند. ناصر، علمدار مبارزه با #اسرائیل میشود و بسيار هم محبوب است. ناصر میمیرد و نفر بعدی #انورسادات است، درست 180 درجه برعکس ناصر. او کسی است که با اسرائیلیها ائتلاف میکند، در حالي كه مردم همان مردماند اما حق قانوني براي مشاركت ندارند!
*
✅ امام اين #تجربيات_تاريخی را مد نظر داشت و در تأسيس #جمهوری_اسلامی صرفاً نگاه فلسفی و نظری نداشت و بياعتنايی به تجربيات تاريخی امت اسلامي و غرق شدن در مباحث انتزاعی و نظری را افتخار نمیدانست.
*
✅ از همان روزهای اول نهضت، امام تجربه عميقي نسبت به رفتارهای #توده و #نخبگان پيدا كرد. امام میديد بسياری نخبگانِ عالم و فاضلي كه بايد عليالقاعده حرف و آرمان امام را بهتر از ديگران میفهميدند چگونه او را تنها گذاشتند و حتي به مقابله و مانعتراشی در راه نهضت او پرداختند و به قول #شهيد_آيت_الله_سعيدي، آن جماعت نخبگاني همه "بلا استثناء!" او را تنها گذاشتند و در همان حال تودههايی كه شايد با نظر استخفاف به آنها نگاه ميشد، مردانه تا پاي جان به ميدان آمدند و از كارگران فصلي آذربايجاني در #پيشوای_ورامين تا #طيب_حاج_رضايی در ميدان بار تهران خود را فداي امام كردند.
امام؛ زخمِ خنجر نخبگان و طعم شيرين خلوص و وفاداري تودهها و جمهور مردم را در عمق جان خود داشت و جمهوريت را تثبيت كرد تا پاسخی درخور به وفاداري اثبات شده اين ملت كه آنها را بهتر از امت اسلامی در دوره پيامبر و اميرالمؤمنين میدانست داده باشد.
✅ #ولایت_فقیه، در تثبیت خود، مدیون جمهوریت نظام است. در واقع خدمتی که جمهوریت و رویکرد حکیمانه امام در انتخاب دقیق یک چنین نظامی برای ساختار نظام اسلامی انجام داد، به تثبیت رهبری دینی در جامعه انجامیده است. امام با آن نگاه تاریخیاش به اینجا رسیده بود که اگر انقلابها بخواهند ادامه پیدا کنند، لازمهاش حضور واقعی مردم در صحنه و ارتباط تنگاتنگ و همیشگی آنها با رهبری دینی در اداره نظام است.
برنامه نداشتن براي حفظ #حضور منظم و قانوني #مردم در صحنه و واگذاري تمام مسئوليت و اختيارات حكومت به #رهبري و اتكاي صرف به محبوبيت و مشروعيت دينی يا انقلابی او، فرجامهای تلخی را برای بعضي از قيامهای اسلامی معاصر رقم زده بود .
✅ بايد مشاركت واقعی مردم در انجام تكليف #امر_به_معروف و #نهي_از_منكر و دخالت در سرنوشت جامعه اسلامي نهادينه و تثبيت میشد و تضمينهای قانوني لازم را پيدا میكرد تا با بالا گرفتن رقابتهایِ خواص براي امتيازگيري از رهبری؛ ظرفيتهای ديگري برای مقابله با زيادهخواهیهای خواص و انحرافات و ترفندهايشان در اختيار رهبری باشد، وگرنه نخبگان و خواصِ اهل حق در همين انقلاب هم نشان دادند كه براي منحرف كردن نظام و تغيير ماهيتش و تنها گذاشتن و زير فشار قرار دادن رهبری، استعداد و آمادگی بسيار شگرفی دارند.
🔻 برشهایی از جزوه 《مهجوریت جمهوریت نظام》
برای دانلود جزوه به لینک زیر مراجعه کنید:
http://jalili-vahid.ir/?p=798
🆔 @jalili_vahid
هیچگاه به من بیاحترامی نکردند
امام به من خیلی احترام میگذاشتند و خیلی اهمیت میدادند؛ یعنی یک حرف بد یا زشت به من نمیزدند. ایشان حتی در اوج عصبانیت، هرگز بیاحترامی و اسائه ادب نمیکردند، همیشه در اتاق، جای خوب را به من تعارف میکردند. همیشه تا من نمیآمدم سر سفره، خوردن غذا را شروع نمیکردند. به بچهها هم میگفتند صبر کنید تا خانم بیاید.
ولی اینکه من بگویم زندگی مرا به رفاه اداره میکردند، نه. طلبه بودند و نمی خواستند دست پیش این و آن دراز کنند.
حتی حاضر نبودند که من در خانه کار بکنم. یکبار وقتی ناهار تمام شد، من نشستم لب حوض تا ظرفها را بشویم، ایشان همین که دیدند من دارم ظرفها را میشویم گفتند: «فریده، برو، خانم دارد ظرف می شوید»
مرحومه خدیجه ثقفی (همسر امام) برداشت هایی از سیرهي امام خمینی، ج 1، ص 84
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🆔 @hhonarkh
کمیل می گفت مامان تو رو خدا اجازه بده موهامو کوتاه کنم.
گفتم مامان جون باید آرایشگری یاد بگیری پیش عمو.
گفت باااااااور کن بلدم،
گفتم پس بیا رو پشمای ببعی امتحان کنیم مدلی که میخوای بزنی رو...
یه ساعتی سرگرم ببعی ها شدن.
یادش رفت که میخواست موهاشو خراب کنه خدا رو شکر😁
#بازی_در_بستر_زندگی
#بازی_مشاغل
#مادرانه
#همبازی
🆔 @hhonarkh
بچهها ملکوتی هستند
علاقۀ امام به کسی زیادتر بود که به خدا نزدیکتر است. مثلاً بچه ها را خیلی دوست داشتند. وقتی نوهشان را می بوسیدند، می گفتند: «این بچه جدیدالعهد و ملکوتی است، این بچه به مبدأ نزدیکتر است، این بچه پاکیزه تر از دیگران است.»
پا به پای آفتاب - ج 1 - ص 279.
🆔 @hhonarkh
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
واحد خواهران حسینیه هنر سبزوار
#گزارش_مادرانه
#سربازان_روحالله
#ویژه_برنامه_رحلت_امام
گزارش مادرانه سبزوار به مناسبت رحلت امام خمینی (ره)
اولین جلسه پساکرونای مادرانه، مصادف شد با سالروز ارتحال امام خمینی (ره) و مادرانهمان رنگ و بوی ۱۵خرداد گرفت.
ساعت ۷ شده بود و طبق قرار معهود اندک اندک، جمع مستان میرسیدند.
مادرانی بچهبهبغل و زنبیلبردوش و سبددردست، یکییکی قاب در را پُر میکردند. بچهها نیز در معیت مادران، با قابعکسهایی از امام خمینی (ره) در دست، وارد حیاط بزرگ و قدیمی حسینیه هنر میشدند.
بعضی عکسها همقد بچهها بود. نمیدانم امام همقد بچهها شده بود یا بچهها هم اندازه امام!؟
جمعمان که جمع شد،
چاق سلامتیهای کرونایی که تمام شد،
زیراندازهای رنگارنگ که پهن شد،
هر کس دنبال کاری رفت.
مادرانی مشغول چیدن خرما و میکادو در دیس شدند.
مادری رفت دنبال آمادهکردن بساط چای.
یک از مادرها، عکسنوشتههایی از امام خمینی و جملاتی از امام درباره زنان وخاطراتی از زندگیشان را روی دیوار نصب میکرد.
مادرانی مشغول چیدن سبزی تازه از باغچه شدند.
مادری دوربین به دست، در پیِ شکار لحظهها بود.
یکی از مادرها بساط بازی با بچههای زیر ۴ سال را فراهم میکرد.
دو مادر دیگر مشغول آمادهسازی وسایل بازی و کاردستی بچههای بالای ۴ سال بودند.
البته بنایشان این بود که بچهها تا وقتی خودشان بازی میکنند و سرگرم هستند و از فضا خسته نشدهاند، کاری به کارشان نداشته باشند.
بچهها هم بعد از خانهنشینیهای کرونایی، چونان از قفسرهاشدهها، مشغول بازی و جستوخیز شدند. بعضیهایشان دور حوض بزرگ وسط حیاط ماهیها را رصد میکردند. یکیشان هوس کرده بود از باغچه حسینیه سبزی جمع کند. اسفند ۹۸ بعضی از بچهها خودشان در همین باغچه سبزی کاشته بودند.
بچههای بزرگتر کوچکترها را مدیریت میکردند و یکیشان هم کالسکهران طفلِ مریضِ من بود.
به یکی از مادران طلبه اقتدا کردیم. نماز جماعتی خواندیم و همگی شتافتیم به سوی پخت طعامی سبزواری الاصل و بس لذیذ، با قدمتی چندهزار ساله، به نام «کمهجوش»🍵
پس از جهدهای تشکیلاتی سپاه مادران جهت فراهم نمودن و امادهسازی مواد اولیه و تلاش مادر آشپزباشی در مطبخ حسینیه، غذایی بس لذید و خوشطعم فراهم شد.
حالا کاردستی بچهها تمام شده و کار مادرها تقریباً سامان یافته بود.
مادر و کودک حلقهای تشکیل دادیم تا نمایش «امام خمینی و علی کوچولو» که توسط یک مادر و کودک آماده شده بود، به اجرا دربیاید. بعد کوچهای کودکانه درست کردند و رقیه خانم مشغول خواندن شعری درباره امام شد و سایرین مشغول سینهزنی و همخوانی شدند.
یاد امام و شهدا دل رو میبره کرببلا....
در این قسمت برنامه برای تنوع و رفع خستگی یکی دو بار دور حیاط چرخیدیم و بچهها دنبالمان.
با آمدن پدرها، بچهها، کاردستی بهدست، جهت تحویل گرفته شدن😜 میشتافتند به سمت پدرانشان.
پدران یک سمت حیاط با خرما و میکادو و چای نذری پذیرایی شدند و مادران سمت دیگر حیاط.
بچهها هم کماکان مشغول بازی و دویدن.
هنگامهی کمهجوش خوردن فرا رسید. قاشق و کاسههایِ جورواجورِ مادران، یکییکی از «کمهجوش» پر میشد و سر سفره قرار میگرفت.
بعد از این صحنه، صحنه بازی یکی از پدرها با بچهها را تصور کنید که بسی خرسندشان نمود.
در پایان مادران پیماننامهای جهت تجدید بیعت با امام راحل و آرمانهایش را امضا نمودند.
آخرین برنامه، اهدای داروی امام کاظم (ع) به همه خانوادهها بود، جهت پیشگیری از کرونا.
اندک اندک جمع مستان، از هم پراکنده شدند و رفتند خونههاشون.
کرونا نگیرین، صلوات.
🆔 @hhonarkh
من یک بانوی خانه دارم❤️ و افتخار می کنم به شغل شریف خانه داری🏡 و مثل همه ی زنان سرزمینم اهل هنر هستم..
همیشه دوست داشتم قدمی در کمک به اقتصاد خانواده به وسیله ی هنرم بردارم و کمکی باشم در کنار همسر پرتلاشم❤️
دوست داشتم علاوه بر همسری و مادری🤱 یک شغل خونگی هم راه بندازم و #کار_آفرین باشم...
و حالا مدت هاست که مشغول بافت عروسکای زیبا و انواع کارهای چرمی هستم☺️ و دوست دارم که روز به روز در این عرصه رشد کنم😌
✅شما دوستان عزیز هم می تونید آثار هنری تون رو جهت معرفی با ما به اشتراک بگذارید😊
#خانه_دار_پر_افتخار
#کار_آفرینی
#صنایع_دستی
#بانوان_موفق
🆔 @hhonarkh
⭕️تربیت نسل انقلابی در مدارس
✍️زهرا چرمی؛ معاون اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموران زنجان:
🔷بنا به حیطه فعالیتم در امور فرهنگیوتربیتی نام کتاب #خانم_مربی خیلی جذبم کرد. بعضی از خطوط را بارهاوبارها خواندم و نکات تربیتی و مهم آن را علامتگذاری کردم. بعضی قسمتها را که در محیط کارم لازم داشتم، حاشیهنویسی و معادلسازی کردم و تطبیق به روز.
🔶شاید عدهای بگویند زمانه عوض شده و شیوههای این کتاب بیشتر به اوایل انقلاب و دهههای شصت، هفتاد و هشتاد برمیگردد. بله، این نگاه کاملاً درست است، ولی بنظرم وقتی کاری بر اساس اصول و مبنای صحیح باشد برای همیشه میتواند الگوی خوبی باشد.
🔶از این منظر، «خانم مربی» کتابی بسیار پرمحتوا و حاوی نکات عمیق تربیتی و دینی،سبک زندگی خانوادگی صحیح، حفظ ارزشهای انقلاب، نقش محوری مادر در تربیت نسل، بلکه استمرار این سبک تربیت توسط فرزندان در اجتماع و بررسی تغییر و تحولات وضعیت مربیان پرورشی در سالهای متمادی میباشد و در نهایت، جمع زیبا و دقیقی از نقشهای همسری،مادری و اجتماعی را از یک خانم فعال در این کتاب شاهد هستیم.
♦️متن کامل این یادداشت در روزنامه جوان:
b2n.ir/782941
✅ @raheyarpub
🌸 *مراسم جشن ولادت حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها*
▫️با سخنرانی: حجتالاسلام اسلامیخواه
▫️و مدیحه سرایی: کربلایی روحاله محفوظی
⏰ دوشنبه دوم تیرماه؛ ساعت ۲۱
🕌 بیهق۱۸، بن بست اول سمت چپ، پلاک ۳۰
| همراه داشتن ماسک و رعایت دستورالعملهای بهداشتی الزامی است |
#هیئت_شهید_محمود_بیاری
#حسینیه_هنر_سبزوار
➕ @hoseinieh_honar_sabzevar