🔰تحقیقات و آموزشهای ما در حوزه علمیه باید هدفدار و در جهت رفع نیازهای نظام باشد
🔺آیتالله رجبی، رئیس موسسه امام خمینی(ره) در دیدار با عطاءالله رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
🔻اگر ما بتوانیم معارف دینی خود را با مقام عمل پیوند دهیم علاوه بر حل مشکلات و رفع چالشها، خود این مبانی در بین مخاطب نیز جاذبههای بیشتری پیدا خواهد کرد.
🔻تحقیقات و آموزشهای ما باید هدفدار و جهتدار شود. اکنون محققان و فارغالتحصیلانی در رشتههای مختلف در دوره دکتری تربیت میشوند، ولی زمینه به کارگیری آنها برای رفع نیازهای نظام فراهم نیست.
🔻باید از ظرفیت نیروی انسانی و محتوای غنی تولید شده در حوزههای علمیه به مراتب بیشتر از این استفاده شود.
🔻یکی از مشکلات فعلی کشور فاصله میان تئوری و عمل است. در مقام عمل باید با نیازها و چالشها آشنا شویم و محقق و پژوهشگر ما، باید متن جامعه را درک کند و برای آسیبها و نیازها تحقیق کند.
🔻همانگونه که در مباحث فقهی، موضوعشناسی تعیین میکند که حکم چه باشد و سوال به هر طریقی که باشد مجتهد نیز به همان شیوه جواب میدهد، باید واقعیتهای روز جامعه را بشناسیم و بر اساس آنها، سوال، پرسش و تحقیق کنیم.
🔻رهبر معظم انقلاب در پیوست حکم هیأت امنای مؤسسه، بر انجام تحقیقات کاربردی، حضور فقه با معنای عام خود در همه عرصههای اجتماعی و غنیسازی فقه معاصر، تاکید کردند.
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰آنچه میتواند قدرتها را مهار و تهدید کند و ریشه آن را برکند، قدرت الهی و اسلامی است
💠امام خامنهای (مدظلهالعالی):
🔸کسانیکه خیال می کنند اسلام باید برود گوشهای بنشیند و مردان اسلام و دین فقط زبان نصیحت را به کار گیرند، اینها دانسته یا ندانسته همان چیزی را می گویند که مراکز قدرت جهانی آن را می خواهند.
🔸مراکز قدرت استکباری از اینکه رهبران اسلامی در گوشهای از دنیا بنشینند و گاهی فقط پیامی بدهند، هیچ ترسی ندارند؛ می دانند این خطری برای آنها نیست.
🔸از اینکه ملتهای مسلمان بیدار شوند و تشکیل حکومت دهند؛ از اینکه ایمان اسلامىِ آحاد مردم در قالب یک نظام و یک دولت و یک حکومت تجسّم پیدا کند، واهمه دارند.
🔸نظام اسلامی و ملت مسلمان ایران و دولت جمهوری اسلامی بزرگترین قدم را در این راه برداشت و به برکت مجاهدت جوانان و مردان و زنان مؤمن و فداکار این ملت، اسلام در دنیا به عنوان یک قدرت ظاهر شد.
🔸هرچه این قدرت بتواند خود را مستقرتر و پایدارتر کند، نظم ظالمانه و شیطانىِ دنیا بیشتر تهدید می شود.
🔸بعضی ها بیتوجّه، از جدایی دین و سیاست حرف می زنند؛ یعنی دین را به گوشههای خلوت برانند و انسان دیندار، فقط به نصیحت اکتفا کند!
🔸در اینجا نصیحت نمی تواند کاری بکند. آنچه می تواند قدرتها را مهار و تهدید کند و ریشه آن را بَرکند، قدرت الهی و اسلامی است؛
🔸قدرت سیاسی است که در اختیار احکام اسلامی باشد. امام زمان ارواحنافداه با اقتدار و قدرت و تکیه بر توانایی که ایمان والای خودِ او و ایمان پیروان و دوستانش، او را مجهّز به آن قدرت کرده است، گریبان ستمگران عالم را می گیرد و کاخ های ستم را ویران می کند.
۸۱/۷/۳۰
#حکمرانی_دینی
#قدرت_الهی_و_اسلامی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰ضعف #حکمرانی در مسأله جمعیت
🔹در مسایل اجتماعی مانند #جمعیت ابتدا باید ماهیت و جوهره مسأله را #شناخت و سپس سراغ مولفه های #ساختار ، #فراگرد و #رفتارها رفت. میزان شناخت از مسأله و هویت آن میتواند در اهمیت و اولویت قراردادن آن مسأله بسیار موثر باشد.
🔹به عنوان مثال کسانی که به مسأله کاهش رشد جمعیت به عنوان یک آسیب طبیعی نگاه می کنند طبعا با کسانی که مسأله کاهش رشد جمعیت را یک جنگ جمعیتی می دانند بسیار متفاوت هستند و هرکدام با شناختی که از مسأله ارائه میدهند میزان اهمیت و اولویت مسأله را روشن می کنند.
🔹در مسأله جمعیت وقتی به سخنان حکمرانان ملی جمعیت و خانواده نگاه می کنیم متوجه می شویم که حکمرانان هنوز جنگ جمعیتی را درک نکردند و تنها کسی که یک دهه در تریبون نظام این مسأله را دهها بار تاکید نموده شخص امام المسلمین است و تعابیر ایشان در این رابطه نشان از فهم دقیق و راهبردی ایشان دارد.
🔹پس مهمترین موضوع در حکمرانی مسأله اجتماعی جمعیت، شناخت صحیح و دقیق حکمرانان نسبت به موضوع است که متاسفانه هنوز به صورت کامل و صحیح اتفاق نیافتاده است و مقاومت وزارت بهداشت در مقابل قوانین مصوب در موضوع جمعیت هم ناشی از همین مسأله می باشد(اگر غرضورزی و تعمدی در کار نباشد).
🔹بعد از اینکه شناخت خوبی در سطح حکمرانان ایجاد شد حالا باید وارد ساختارهای رسمی و غیر رسمی متناسب با مسأله و زیست بوم قانون گزاری، اجراء و نظارت شد. نکته مهم و قابل توجه اینکه اگر شناخت نسبت به مسأله جمعیت دقیق و کامل نباشد طبعا ساختار متناسب با مسأله را هم نمیتوان اجرا کرد.
🔹به عنوان مثال اگر مسأله جمعیت را مسأله حاکمیتی بدانیم به تبع ساختارهای حاکمیتی برایش طراحی می کنیم ولی اگر حل مسأله جمعیت را مسأله مردم بدانیم به تبع دنبال ساختارهای مردم نهاد و شبکه های غیرحاکمیتی برای حل مسأله خواهیم رفت و قس علی هذا...
🔹بعد از ساختار سازی و طراحی ساختار متناسب حالا باید فراگردها یا به صورت خلاصه ارتباط بین مسأله، ساختارها و دیگر اجزاء را ببینیم و شیوه انجام دادن کارها را توجه ویژه ای نماییم
🔹به صورت خلاصه اینکه: حالا که مسأله جمعیت اولویت است و یک مسأله اجتماعی مردمی است و باید با ساختارهای غیررسمی مردم نهاد به سراغ حلش برویم فراگرد و روش انجام آن را و گام بندی رسیدن به هدف و حل مسأله باید مشخص باشد پس ما باید نقشه راه، گام بندی و جدول گانت برای این مسأله ترسیم کنیم.
🔹بعد از شناخت،ساختار،فراگرد در حل مسأله جمعیت آن چیزی که مهم است رفتارها هستند که میتوانند بر همه موارد قبل هم تاثیر بگذارد.البته تمامی مراحل ذکر شده بر هم موثر هستند و تقدم زمانی بر یکدیگر ندارد که البته شناخت هم به مرور زمان کامل و دقیق می شود و متناسب با شناخت ساختارها و فراگردها و رفتارها هم تغییر می کند.
🔹رفتارها هم متاثر از شناخت، ساختار و فراگردهاست. ما معمولا در جامعه مواجهیم با رفتارهایی که این رفتارها را نقد و بررسی و بعضاً مورد هجوم قرار می دهیم ولی غفلت می کنیم که این مسأله ناشی از مسایل دیگری است.
🔹به عنوان مثال در مسأله شهرداری ها و سازمان های دارای ارباب رجوع نیازمند به خدمت،مواجهیم با پدیده بدرفتاری و کج خلقی فرد اپراتور و این را یک مسأله می دانیم و تمام اشکال را خلق و خوی شخصی آن فرد میدانیم در حالیکه شناخت، ساختار و فراگرد و برآیندها موثر بر یک رفتار در جامعه هستند و رفتار به خودی خود مسأله نیست و باید به سراغ مسایل موثر بر آن رفتارها برویم.
🔹در مسأله اجتماعی کاهش رشد جمعیت و عدم تمایل مردم به فرزند آوری، نباید رفتار مردم را نقد و برای آن راهکار بدهیم! بلکه باید به سراغ منشأ و موثرین بر این رفتار رفت و الا دچار ضعف حکمرانی شده ایم.
🔹به نظر می رسد عمده ضعف حکمرانی کنونی در مسأله جمعیت ناشی از شناخت است. در مرحله بعد چون مسأله جمعیت یک امر فرابخشی است و متولی و ساختار ندارد هیچ کس جوابگوی آن نبوده و نیست
🔹و البته امیدواریم با راه اندازی ستاد ملی جمعیت این مسأله حل و تدبیر شود. در مراحل بعدی مهمترین ضعف ما عدم وجود فراگردها (گام بندی، زمانبندی و نقشه راه) است.
🔹و در پایان ضعف مهم ما در مواجهه با مسأله کاهش رشد جمعیت رفتارها است که گفتیم متاسفانه امروز ما به سراغ همین مرحله رفته ایم در حالیکه این مهم خودش متاثر و ناشی از مسایلی دیگر است و به خودی خود هویتی ندارد.
🔹البته در برخی رفتارها ما وظیفه شرعی داریم که تا قبل از اصلاح موثرها از وقوع آن جلوگیری کنیم اما این را هم می دانیم که مسایل اجتماعی راهکاری غیر از آن دارد و با تحکم و زور کمتر میتوان بر روی آن تاثیر گذاشت و بعضاً رفتارهای نافرم میتواند موجب شعله ورتر شدن مسأله بشود.
✍️علی گودرزی
#حکمرانی_دینی
#جمعیت
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰الگوی حکمرانی دینی پیامبر اکرم(ص)
💠امام خامنهای (مدظلهالعالی):
🔸نکتهای که امروز در بحث زندگی رسول اکرم(ص) مورد نظر من میباشد، عبارت از این مطلب است که اسلام برای آنکه ارزشها و اخلاق اسلامی کاملاً در جامعه جا بیفتد و با روح و عقاید و زندگی مردم مخلوط و ممزوج بشود، فضای زندگی را با ارزشهای اسلامی آغشته میکرد.
🔸یک وقت کسی دستور میدهد یا توصیه میکند که مثلاً مردم حسن خلق و گذشت و صبر و استقامت در راه خدا داشته باشند و ظلم نکنند و دنبال اقامه عدل و داد باشند؛ یعنی توصیه و دستور دادن و تعلیم دادن مطرح است - که البته کار لازمی است و پیامبر اسلام هم تعلیم میداد یعلّمهم و درس معرفت و زندگی به مردم میآموخت.
🔸اما یک وقت مطلب از یاد دادن بالاتر است؛ یعنی معلم کاری میکند و رفتاری در پیش میگیرد که این اخلاق و وظیفه اسلامی، در جامعه به شکل رنگ ثابت درمیآید، با عقاید غلط مردم به مقابله برمیخیزد، با احساسات جاهلی و تهماندههای رسوب کرده اخلاق غیراسلامی مبارزه میکند و مقابله میشود،
🔸به جامعه و مردم شوک وارد میکند و در مقاطع مناسب و با روشهای مناسب، کاری میکند که فضای جامعه و محیط زندگی مردم، با این صفت و اخلاق و روش خوب کاملاً ممزوج میشود. اگر یک جامعه بخواهد رشد کند و اخلاق صحیح اسلامی را در خود بهوجود آورد، محتاج همین روش است.
🔸شاید در چند آیه قرآن که «یزکّیهم» پس از «یعلّمهم» یا قبل از آن بیان شده است، مراد از تزکیه در این آیات همین مطلب باشد؛ یعنی پاک کردن و طاهر کردن و پیراسته کردن مردم؛ مثل طبیبی که به مریض خود فقط نمیگوید این کار را بکن و این کار را نکن، بلکه او را در محل مخصوصی قرار میدهد و آنچه را که او لازم دارد، به او میدهد و میخوراند و آنچه که برای او مضر است، از او باز میگیرد.
🔸پیامبر اکرم(ص)، چنین وضعیت و روشی را در طول بیستوسه سال نبوّت دنبال میکردند؛ مخصوصاً در ده سالی که در مدینه زندگی میکردند و دوران حاکمیت اسلام و تشکیل حکومت اسلامی بود.
۱۳۶۸/۰۷/۲۸
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
#گفتگوی_اختصاصی/بخش هفتم
🔻مردم اگر بدانند که قانونگذار به مصلحت آنان قانون وضع میکند از او حمایت میکنند
✅حجت الاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی، رییس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه
👇👇
#گفتگوی_اختصاصی/بخش هفتم
🔻مردم اگر بدانند که قانونگذار به مصلحت آنان قانون وضع میکند از او حمایت میکنند
✅حجت الاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی، رییس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه:
🔺قطعا میدانیم که سایر جوامع هم برای این فضا، جعل قانون و ضابطه میکنند و مبانی فقهی ما هم به این مطلب حکم میکند؛
🔺مثلا اگر کسی به دیگری ناسزا بگوید؛ چه شفاهی، چه کتبی، چه در فضای مجازی؛ ماهیت اهانت صدق میکند. فضای حقیقی و مجازی هم ندارد و حکمِ مربوط به آن مترتب میشود.
🔺پس نمیتوان نسبت به این فضا حکم نداشت و موارد این چنینی را منضبط نکرد.
🔺مشخصا علت مخالفت اپوزیسیون معلوم است؛ اپوزیسیون و دشمنان در فضای مجازیِ بدونِ کنترل و رها و ولنگار، به راحتی قدرت مانور و تاثیر دارند
🔺و چون طرح حمایت از کاربران فضای مجازی به نوعی دست آنها را میبندد، شروع به مخالفت و غوغاسالاری کردهاند.
🔺مخالفت مردم به خاطر ابهام نسبت به اهداف این طرح و فضای کسب و کار آنهاست؛ یعنی نمیدانند اگر با این طرح، اینستاگرام را فیلتر کنند فضای کسب و کارشان چگونه خواهد شد؟
🔺در روایت داریم الناسُ اَعداء ما جهلوا: (مردم نسبت به چیزی که به آن آگاهی ندارند دشمناند)؛ ما چون به فضای موجود عادت کردهایم، با اِعمال تغییر، مخالفت نشان میدهیم؛
🔺مگر اینکه آن تغییر شفاف باشد. البته قانون به تنهایی عملی نیست و نیازمند یک فرهنگسازی و یک کار ایجابی است.
🔺اگر فرهنگسازی مناسب و شفافیت لازم و اطلاعرسانی درستی نسبت به این قضیه و یا هر قضیه دیگری صورت بگیرد، نه تنها مردم مخالفت نمیکنند که حمایت و پشتیبانی هم خواهند کرد.
🔺بله اگر دو نفر هم خواستند سوء استفاده کنند، اینها دیگر مردم نیستند و خود مردم جلوی آنها را میگیرند.
🔺اعتماد مردم به قانونگذار خیلی مهم است. مردم اگر بدانند که قانونگذار به مصلحت آنان قانون وضع میکند از او حمایت میکنند؛
🔺البته قابل ذکر است که اجرای قانون نیز نباید دفعی باشد و بایستی تدریجی و مرحله به مرحله باشد و با یک شیب ملایم مصلحت مردم و نظام و شفافیت در این فضا را تامین کرد.
#حکمرانی_دینی
#طرح_حمایت_از_کاربران_فضای_مجازی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔺با ادامه روند فعلی، در سال ۱۴۲۰، به یکی از پیرترین کشورهای جهان تبدیل خواهیم شد!
🔺فرصت محدود فرزندآوری تا ۱۴۰۵ برای فرار از #تله_جمعیتی
🔹حجتالاسلام مسلم وافی عضو شورای راهبری جمعیت و خانواده حوزه های علمیه کشور:
🔘فرصت ما برای فرار از تله جمعیتی بسیار محدود است و بر این اساس لازم است تا سال ۱۴۰۵، بالای ده میلیون تولد داشته باشیم. نرخ زاد و ولد به ازای هر مادر در حال حاضر ۱/۶ درصد و همین نرخ نیز در حال کاهش است در حالی که نرخ جایگزینی جمعیت جوان کشور، حداقل ۲/۱ است.
🔘طبق یکی از سناریوهای سازمان ملل،در سال ۱۴۸۰، جمعیت کشور به ۳۱ میلیون نفر کاهش خواهد یافت!
🔘در زمینه جمعیت ما با چهار بحران تجرد، پیشگیری، ناباروری و سقط مواجه هستیم که اگر فقط مشکل عدم تمایل به فرزند بیشتر را حل کنیم، از خطر تله جمعیت عبور خواهیم کرد.
🔘بالای ده میلیون زوج داریم که با اینکه نابارور نیستند، اما حاضر به فرزندآوری نیستند؛ اگر این تعداد خانواده در فرصت باقیمانده تا سال ۱۴۰۵ هر کدام فقط یک فرزند به خانواده خود بیافزایند، خطر پیری جمعیت از کشور دفع خواهد شد و لذا شعار ما این است: «با گلی دیگر، ایران گلستان میشود!»
🔘با بررسیهای کارشناسی که صورت گرفته، این خانوادهها به ۵۷ دلیل مختلف از #فرزندآوری منصرف شده اند...
🔘در یک سال گذشته، به صورت متوسط روزانه هزار اسقاط جنین داشتهایم که متاسفانه طبق اخبار موثق روزانه فقط ده مورد از این تعداد دارای مجوز قانونی بوده است!
✍صدای حوزه
#حکمرانی_دینی
#افزایش_جمعیت
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵حضور طلاب در مدارس آموزش و پرورش واجب است
🔺حجتالاسلاموالمسلمین ملانوری، معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه ضمن اشاره به موفقیت طلاب در مدارس آموزش و پرورش بیان داشت حوزه هرگز قصد نهال فروشی ندارد ولی در شرایط فعلی حضور طلاب در مدارس واجب است.
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰فراخوان نگارش مقالات علمی پژوهشی برای فصلنامه تمدن پژوهی
🔺فصلنامه تمدنپژوهی اولین فصلنامه تخصصی در حوزه مطالعات تمدنی به سردبیری دکتر محمدحسین رجبی دوانی است که از تمامی اساتید، محققین و نویسندگان جهت ارسال مقاله بر اساس اهداف و راهبردهای این نشریه دعوت به عمل میآورد.
🔻محورهای موضوعی فصلنامه:
۱- فلسفه تمدن شامل: نظریات ظهور، رشد و افول تمدنها به صورت کلی
۲- وضعیت کنونی تمدن غرب و تمدن اسلامی
۳- چیستی رویکرد تمدنی و تأثیرات این رویکرد در حوزههای مختلف علمی و عملی
۴- انقلاب اسلامی و آثار آن بر تمدن بشری
۵- مهدویت و رویکرد تمدنی به آینده جهان(آینده پژوهی مهدوی)
۶- عبرتگیری از تاریخ تمدنها.
🔶جهت کسب اطلاعات بیشتر و ارسال مقالات، به سایت نشریه https://cir.ihu.ac.ir مراجعه نمایید.
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰 دو کار ویژهی مهم برای مسئولان اقتصادی کشور؛ تهیه نقشه راهبردی صنعت، مدیریت و هدایت متمرکز
💠 رهبر معظم انقلاب صبح امروز در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی:
🔸یکی از مهمترین فوائد این جلسه این است که مسئولین کشور از زبان فعالان اقتصادی، مشکلات و موانع راه را بدون واسطه بشنوند.
🔸 دو کار اصلی بر عهدهی مسئولین است:
اول، مسئلهی ایجاد یک نقشهی راهبردی برای مجموع صنعت کشور و به خصوص بعضی از صنایع؛
دوم، مدیریت متمرکز، مدیریت و هدایت.
🔸 من با دخالت مسئولین دولت و دستگاههای دولتی در فعالیتهای اقتصادی موافق نیستم، اما با هدایت، نظارت و کمکشان موافقم. این کار باید حتماً انجام بگیرد.
۱۴۰۰/۱۱/۱۰
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰 هدف دشمن از جنگ اقتصادی فروپاشی اقتصاد ایران بود/ اگر در این سالها مسئولان دولتی همراهی بیشتری میکردند، وضعمان قطعاً بهتر بود
💠 رهبر معظم انقلاب در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی:
🔸هدف دشمنان از این جنگ فروپاشی اقتصاد ایران بود، قصدشان این بود. حالا فروپاشی اقتصاد البته یک مقدمه بود، برای اینکه با نابودکردن اقتصاد ایران مردم را در مقابل نظام جمهوری اسلامی قرار بدهند و مقاصد سیاسی خباثتآمیز خودشان را از این طریق عمل کنند.
🔸 سنگر تولید و اقتصاد کشور بحمدالله زنده است، پابرجا است، آن لشکری که در مقابل دشمن ایستاد شماها بودید، افسران این دفاع مقدس کارآفرینان و مدیران شایستهی اقتصادی بودند، رزمندگانش هم کارگران بودند، کارگران، رزمندگان با اخلاص و با صفای این میدان بودند همهی شماها و همهی فعالان اقتصادی در این افتخار شریکند، افتخار حفظ اقتصاد کشور.
🔸 به نظر من اگر در این سالها مسئولان دولتی همراهی بیشتری میکردند، رعایت بیشتری میکردند ما افتخارات بیشتری بدست میآوردیم، وضعمان از اینی که امروز هست قطعاً بهتر بود.
۱۴۰۰/۱۱/۱۰
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰امروز تولید یک جهاد است
💠امام خامنهای (مدظلهالعالی):
🔸امروز تولید یک جهاد است. چرا؟ جهاد عبارت است از آن تلاشی که ناظر به حمله دشمن و تحرک و در تقابل دشمن باشد.
🔸هرتلاشی جهاد نیست. تلاشی که متوجه به حمله دشمن است این جهاد است. خب امروز دشمنی دشمنان در مورد اقتصاد کشور، از این واضحتر.
۱۴۰۰/۱۱/۱۰
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 معرفی کتاب «فقه و نظام سازی»
🔹با نهضت امام خمینی، فرصت #نظام_سازی عینی و اقدامات گسترده اجتماعی نیز در اختیار روحانیت قرار گرفت.
🔹انقلاب اسلامی در حقیقت نهضت و حرکتی برای اجرا و اقامه دین خدا و تحقق مکتب تشییع در سطح جامعه بود. بنابراین مهمترین مسأله عصر ما، کیفیت ساخت جامعه اسلامی است و برترین نیاز انقلاب اسلامی چگونگی اجرا و شیوه تحقق بخشیدن به دین در شرایط پیچیده امروز دنیا است.
🔹رهبر انقلاب حضرت آیتالله خامنهای حرکت انقلاب را در پنج مرحله تصویر کرده و ایستگاه فعلی آن را مرحله سوم یعنی #دولت_سازی_اسلامی و ایجاد تشکیلات مدیریتی اسلامی نشان داده اند.
🔹 برای ساخت دستگاه حاکمیت دینی و رسیدن به دولت اسلامی لازم است نرم افزار اداره جامعه تکمیل شود و خرده نظامات اجتماعی از جمله نظام تعلیم وتربیت اسلامی نیز به صورت کامل رقم خورد.
🔶 جهت خرید کتاب، به آدرس زیر مراجعه نمایید:
🌐 https://manvaketab.ir/Book/12564
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰مبارزه با قاچاق باید کاملاً قاطع و بیرحمانه باشد
🔺علیرغم تاکید چند باره رهبر معظم انقلاب به مسوولین مختلف در قوای سهگانه در سالهای قبل پیرامون از بین بردن کالای قاچاق، اما تاکنون در اجرای این دستور، کوتاهیهایی از سوی برخی مسوولین صورت گرفته،
🔺و برخی از آنها کالاهای قاچاق توقیف شده را با بهانههای مختلف، روانه بازار میکنند و یا در توقیف برخی اجناس قاچاق، با قاطعیت عمل نمیکنند که نتیجه آن ضربه به تولید داخل و نادیده گرفتن قانون و فرامین امام جامعه است.
🔺رهبر معظم انقلاب روز گذشته در جمع مسوولین و فعالین اقتصادی مجددا این مطالبه را مطرح کردند که امیدواریم مسوولین جدید به این توصیه عمل کنند و فضا را برای قاچاقچیان ناامن و برای تولید داخلی بیشتر مهیا کنند.
🔸رهبر معظم انقلاب: جنس لوکس قاچاق را خُردش کنید
💠امام خامنهای (مدظلهالعالی):
♦️جلوگیری قاطع از قاچاق که این یکی از آن کارهای لازم است که من تأکید میکنم به مسئولین، جدی بگیرید این قضیه را، جدی بگیرید؛ مبارزه با قاچاق باید کاملاً قاطع و بیرحمانه باشد.
♦️ملاحظه کنید که حالا این جنس فلان است، بیاوریم، چه کنیم، نه؛ من گفتم جنس لوکس وارد شده را که قاچاق وارد کرده بیندازید زیر دستگاه خردکننده خردش کنید، والّا اگر چنانچه آن را به صورت دیگری وارد بازار کردید، همان میشود، صنعت داخلی لطمه میخورد.
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
⭕️ شش پرسش بینادین درباره انقلاب کبیر اسلامی ایران
🔸و پاسخ آنها از زبان رهبر معظّم انقلاب (مدّظلّه العالی)
🔹 برای فهم ابعاد «انقلاب کبیر اسلامی» که بزرگترین تحول و تغییر قدرت در طول تاریخ ما بود، «نگاههای جزئی، نگاه به حوادث میانهی راه و نگاه به افتوخیزها، خیلی گویا نیست؛ باید نگاه کلان و فراگیر به انقلاب اسلامی در سطح افکار عمومی زنده بشود و به آن توجه پیدا بشود.» ۱۳۸۷/۰۲/۱۱
🔺 این تصویر نمایهای از پاسخهای حضرت آیتالله العظمی خامنهای به شش پرسش بینادین درباره #انقلاب_اسلامی ایران است که برگرفته از بیانات معظّمله تدوین شده است.
🔻 پیوند تصویر با کیفیت:
🌐 b2n.ir/r09286
🔻 تفصیل محتوای پوستر در پیوند زیر:
🌐 farsi.khamenei.ir/speech-content?id=25277
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یازدهم بهمن، سالروز ولادت شاگرد شایسته امام خمینی(ره) #حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰آیتالله رجبی، رئیس مؤسسه آموزشی ـ پژوهشی امام خمینی(ره)، ۹ بهمن ماه ۱۴۰۰ در پیش همایش کارگروه نظامسازی همایش انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده با عنوان «نظامسازی انقلاب اسلامی، آسیبها و راهکارها»:
🔹انقلاب اسلامی و مبانی آن و نظامسازی، نیازمند شفافسازی است زیرا یکی از مشکلات کنونی، ابهام واژگان است.
🔹نظامسازی به علوم انسانی ـ اسلامی نیاز دارد، نمیشود علوم و نظام دانشیِ ما سکولار باشد و ما بر اساس آن نظامات اسلامی ایجاد کنیم.
✍متن کامل خبر: Www.ihu.ac.ir
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🏴 إنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
⚫️آیت الله العظمی صافی گلپایگانی پس از حدود یک قرن عمر با برکت دار فانی را وداع گفتند.
🔶عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی و عضویت در شورای نگهبان و دبیری آن با حکم امام خمینی(ره)، از جمله فعالیت های سیاسی شیخ المراجع، حضرت آیت الله صافی گلپایگانی بوده است.
🔷اندیشکده حکمرانی دینی ارتحال این مرجع وارسته و فقیه برجسته را به محضر امام زمان (عجلالله تعالی فرجه الشریف)، رهبر معظم انقلاب، مراجع معظم تقلید،فضلا و طلاب حوزه های علمیه و عموم مردم تسلیت عرض میكند.
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰در دهه فجر اسلام تولدی دوباره یافت
💠امام خامنهای (مدظلهالعالی):
🔸#دهه_فجر، سرآغاز طلوع اسلام، خاستگاه ارزشهای اسلامی، مقطع #رهایی ملت ایران و بخشی از تاریخ ماست که گذشته را از آینده جدا ساخته است.
🔸در دهه فجر اسلام تولدی دوباره یافت و این دهه در تاریخ ایران نقطه ای تعیین کننده و #بیمانند بهشمار میرود.
۱۳۶۹/۱۰/۱۱
#حکمرانی_دینی
#دهه_فجر_انقلاب_اسلامی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🏴 پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به مناسبت رحلت آیتالله حاج شیخ لطفالله صافی گلپایگانی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸با تاسف خبر درگذشت فقیه عالیمقام و مرجع بصیر، حضرت آیتالله آقای حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی رضوان الله علیه را دریافت کردم.
🔸ایشان از استوانههای حوزه علمیه قم و از برجستگان علمی و عملی و پر سابقهترین عالم دینی در آن حوزه مبارک بودند.
🔸در دوران مرحوم آیتالله بروجردی در شمار برترین تلامذه آن استاد بزرگ، در زمان مرحوم آیتالله سید محمدرضا گلپایگانی همراه و مشاور علمی و عملی ایشان، و در دوران انقلاب، امین و مورد اعتماد حضرت امام خمینی رحمتالله علیهم به شمار میرفتند.
🔸سالها در شورای نگهبان رکن اصلی آن شورا محسوب میشدند و پس از آن هم همواره درباره مسائل انقلاب و کشور، دلسوزانه و مسئولانه ورود میکردند و بارها اینجانب را از نظرات و مشورتهای خود مطلع و بهرهمند میساختند.
🔸قریحه شعری، حافظه تاریخی، پرداختن به مسائل اجتماعی از دیگر ابعاد شخصیت این عالم کهنسال و بزرگوار بود.
🔸رحلت ایشان برای جامعه علمیِ دینیِ کشور مایه تأسف است. اینجانب به خاندان مکرّم و فرزندان گرامی ایشان و نیز به مراجع معظم و علمای اعلام حوزه علمیه و مقلدان و ارادتمندان ایشان بویژه در قم و گلپایگان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
۱۴۰۰/۱۱/۱۲
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
#گفتگوی_اختصاصی/بخش هفتم
🔻هسته مرکزی هویت ما با طرح حمایت از کاربران فضای مجازی تامین میشود
🔻حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد نوروزی، عضو هیات علمی موسسه امام خمینی(ره)
👇👇
#گفتگوی_اختصاصی/بخش هفتم
🔻هسته مرکزی هویت ما با طرح حمایت از کاربران فضای مجازی تامین میشود
🔻حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد نوروزی، عضو هیات علمی موسسه امام خمینی(ره)
🔹اگر حد و مرز آزادی را بر اساس مبانی فکری انقلاب اسلامی و نظام فکری جمهوری اسلامی ایران تعریف کنید، این طرح از آزادی صیانت میکند.
🔹اما اگر تعریف ما از آزادی، آزادی به مفهوم رها بودن از هر گونه قید و بند و یک نوع آنارشیسم است؛ این آنارشیسم خانمانسوز است.
🔹یعنی بدون تردید افکار عمومی را تغییر میدهد؛ باورهای شهروندان را تغییر می دهد و موجب فروپاشی تدریجی یک نظام سیاسی میشود.
🔹لذا کسانی که طبیعتاً دنبال فروپاشی در یک جامعه باشند فضای مجازی بستر بسیار مناسبی برای آنها است.
🔹بنابراین آزادی و امنیت فضای مجازی بر اساس نظام فکری هر جامعه تعریف میشود؛
🔹هدف این طرح این است که آزادی و امنیت را در قالب قانون و قاعده تعریف و صیانت کند.
🔹آنچه که اکنون طراحی شده است خلاهای متعددی می تواند داشته باشد و دارد؛ به عبارت دیگر، این طرح جامع و مانع نیست، اما نقطه آغاز خوبی است؛
🔹به این معنا که بالاخره چارچوبهایی را تعریف کرده و وظایف سازمانها و نهادها و وزارتخانههایی را دقیقا مشخص کرده است و طبعاً کلان فلسفه سیاسی ما را در چارچوب قوانین تعریف کرده است.
🔹یعنی هسته مرکزی هویت ما با این قانون تامین میشود ولی اضلاع و ابعاد و جزئیاتش نیازمند تلاش و کار بیشتری است؛
🔹قانونهای دیگری باید به آن اضافه شود که پختهتر و دقیقتر شود و دقیقاً بتواند هدف قانونگذار را مبنی بر حفظ هویت خودی و دفع هویتهای غیر تامین کند.
#حکمرانی_دینی
#طرح_حمایت_از_کاربران_فضای_مجازی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰تبیین ادبیات حکمرانی در نظام سیاسی کشور به عنوان یک ضرورت انکارناپذیر مطرح است
🔺 حجتالاسلام والمسلمین پارسانیا، عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
🔻حاکم برای آنکه بتواند حکمرانی صحیحی کند باید اختیارات جمیعی داشته باشد تا بتواند در مورد ملک و مٌلک مردم تصمیمگیری کند چرا که ساعت تشخیص حمله یا دفاع و حفظ امنیت و صیانت از جان مردم در اختیار حکمران است.
🔻 محوریت قانون در حوزه از شرع برخاسته است، اما در جامعه و نظام اجتماعی، حاکم با در نظر گرفتن عرف دینی و ضرورت اجتماعی، فقه حکومتی را در دستور کار قرار میدهد، چرا که حکمران وظیفه نظم بخشیدن به امور تخصصی و سپردن آنها به اهلش در کنار عدالت و دفاع از امنیت مردم دارد.
🔻 احکام کلی به عنوان اجتهاد همواره مورد قبول است، اما این مکلف است که باید موضوع را تشخیص دهد چرا که مکلف عاقل است و تشخیص آن در امور فردی و تطبیق آن با فتوای مجتهد به عهده مکلف است اما در جامعه این وظیفه حاکم است که سازگاری بین احکام شرع و موضوعات در جامعه را تشخیص دهد.
✍️متن کامل: http://ihkn.ir/?p=26814
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰وضعیت امروز جامعه نتیجه بسترسازی علوم سکولار در دانشگاه است
🔹حجتالاسلام و المسلمین رشاد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:
♦️وضعیت امروز جامعه به این دلیل است که دانشگاهیان ما در بستر علم سکولار تحصیل کردهاند و علم اقتصادی که بر اساس سکولار تدریس شده هیچ وقت نمیتواند خروجی اقتصاد اسلامی داشته باشد.
♦️مجریان دولتی ما غالباً متدین هستند، ولی علم مدیریتی آنها سکولار است.
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
🔰نخستین دوره طرح مطالعاتی آثار علامه مصباح یزدی (ره ) ویژه دانشجویان برگزار میشود
💠 دوره «طرح مطالعاتی آثار علامه مصباح یزدی(ره)» سطح ۱
✅ #ویژه_دانشجویان
💢 ویژگیها:
✅ قدرت #تبیین_منطقی معارف دینی
✅ توانمندی در راستای پاسخگویی به #شبهات_روز
✅ بهرهمندی از #معارف_اخلاقی
💢 مزایا:
✅ دریافت گواهینامه معتبر
✅ بهرهمندی از تدریس اساتید حوزه و دانشگاه
✅ امکان شرکت در سطح ۲ طرح مطالعاتی
🕰زمان آغاز دوره: ۲۲ بهمن ماه، همزمان با سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی
⏳مهلت ثبت نام: تا بیستم بهمن ماه
💰هزینه: پنجاه هزار تومان
🔸لینک ثبت نام اینترنتی
🌐 https://formafzar.com/form/jb52d
📞پشتیبانی (جهت ثبت نام): 09379925868
🔸لینک کانال تلگرام کانون تمدن نوین:
🌐 https://t.me/tamaddon_novien
#حکمرانی_دینی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini