🔰 همه با هم!! جهاد تبیین برای برگزاری انتخاباتی حماسی، پرشور و شعور و دشمن سوز
🟠 فهرست بیانات حضرت امام خامنه ای مدظله العالی، در مورد انتخابات برای پیشواز تلفن همراه
👈 فقط کافی است کد آهنگ را به شماره های زیر پیامک کنید:
➖🔶 ایرانسل: 7575
➖🔶 همراه اول: 8989
🔆 به امید مجلسی:
▫️ تمدنساز
▫️ در تراز گام دوم انقلاب اسلامی
▫️ و در شان ملت بزرگ ایران
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🔴 چه بسا در بعض مقاطع، شرکت نکردن در انتخابات در راس گناهان کبیره است
🔸 وصیت من به ملت شریف آن است که در تمام انتخابات، چه انتخابات رئیس جمهوری و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخابات خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر، در صحنه باشند ...
♨️ چه بسا که در بعض مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهی باشد که در راس گناهان کبیره است
پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد و الا کار از دست همه خارج خواهد شد.
▫️ حضرت امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه)
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌حرکت جالب مرجع تقلید ۱۰۳ ساله پس از انداختن رأی در صندوق
💢 آیتالله العظمی صافی گلپایگانی رحمتاللهعلیه در سن ۱۰۳ سالگی نه تنها در انتخابات شرکت میکند؛ بلکه با آداب خاصی رأی خود را به صندوق رأی میاندازد ... با نام خدا و توسل به حضرت ولیعصر و دعا برای اصلاح امور مسلمین ...
👈 و سپس بر دست خود که رأی را به صندوق انداخته است بوسه میزند.
🔰 این یعنی: از نگاه مرجعیت شیعه رأی دادن یک امر مقدس، وظیفه شرعی و عبادت الهی است! و دستی که به صندوق رأی میخورد متبرک میشود و ارزش بوسیدن دارد.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🔰 همایش مجازی: دانشگاه مسئولیت پذیر اجتماعی
💠 نشست اول:
چالشهای فرا روی تولید علم نافع
🔹 سخنران: دکتر مهدی گلشنی
عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی
عضو پیوسته فرهنگستان علوم
چهره ماندگار فیزیک
♻️ محورها:
▫️ مساله نفوذ
▫️ انحراف در هزینه کرد پژوهش
▫️ تفاوت رسالت علوم محض و کاربردی
▫️ اکتفا به شاخص کمی و کم توجهی به شاخص های کیفی
▫️ فرآیند ارتقای غیر تخصصی و غیر شفاف هیات های ممیزه
▫️ عدم وجود ساز و کار تعامل سه سویه دانشگاه، جامعه – صنعت و حاکمیت
▫️ امتیاز دهی بدون توجه به محتوا و اثرات اجتماعی و اقتصادی و دانشگاهی فعالیت ها
▫️ جهت دهی پژوهش به سمت کسب رتبه بین المللی و کم اهمیت شدن پاسخ به نیازها و حل مسائل و مشکلات
⏰ زمان:
سه شنبه 15 اسفند ساعت 15:45 الی 17:30
••✾•🌿🌺🌿•✾•
🌐 لینک برگزاری اتاق مجازی:
https://room.nahad.ir/ch/qomac
پخش زنده آپارات:
https://www.aparat.com/danesheno/live
حضور برای عموم آزاد است.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🔀 چالشهای فرا روی تولید علم نافع
🔹 سخنرانی جناب آقای #دکتر_مهدی_گلشنی
در همایش مجازی «دانشگاه مسئولیت پذیر اجتماعی»
🗓 سه شنبه 15 اسفند 1402
https://aparat.com/v/vnsp3
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🔴 همایش استعمار سایبری❗️
🔹 نقد مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی درباره سکوهای خارجی
🎙 با سخنرانی اساتید حوزه و دانشگاه
محورهای همایش در رابطه با مصوبه:
۱. تعارض با فقه، قانون اساسي و دیدگاههای رهبری؛
۲. قانونمند کردن اشغال سایبری و نفی استقلال کشور؛
۳. حراج دادههای ملی و سلطه اطلاعاتی دشمن؛
۴. تخریب بنیانهای خانواده و فروپاشی فرهنگی؛
۵. رسمیتبخشی به قتلگاه مجازی؛
۶. تعطیلی (بتنریزی) بخش راهبردی از صنعت ICT؛
۷. سرخوردگی نخبگان ICT و آینده تاریک این صنعت؛
۸. افزایش هزینه ترافیک و خروج ارز از کشور
⏰ پنج شنبه ۱۷ اسفند، ۸:۳۰ - ۱۲
🏢 قم، بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶، سالن کوثر سازمان تبلیغات اسلامی.
📥https://eitaa.com/fvtt_ir/4111
▫️▫️▫️
🔘درگاه پخش زنده
https://www.aparat.com/Fvtt_ir/live
—---—
🇮🇷 مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی
🔗http://eitaa.com/joinchat/1134034961Cd9295a37ac
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🔰راه های کمک به مردم مظلوم غزه
سخنرانان:
🔹شيخ يوسف الناصري
رئيس شوراي علما و رئيس مجلس ملي اديان عراق
🔸سيد صادق الشرفي
عضو جنبش انصارالله يمن ، فعال رسانه اي، رييس كميته مردمي جوانان يمن
🔹 علیرضا کمیلی
پژوهشگر مسائل جهان اسلام و دبیر اتحادیه امت واحده
🔸دبیر نشست: دکتر فاطمه انصاری
عضو هیئت علمی دانشگاه قم
🕜 تاريخ: شنبه ١٩ اسفند ساعت ١٩:٣٠
لینک برگزاری جلسه:
https://room.nahad.ir/ch/qomac
گروه هم اندیشی مسئله محور
https://eitaa.com/joinchat/220463264C5153c0a4ff
••✾•🌿🌺🌿•✾•
کانال فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
❓آیین نامه پایه های تشویقی اساتید دانشگاه در راستای توسعه علم و فناوری نافع یا منافع شخصی؟
✅ یکی از اقدامات مهم وزارت عتف، تدوین آیین نامه اعطای پایه های تشویقی است که به نوبه خود شایسته تقدیر می باشد؛ لیکن این آیین نامه دارای ایراداتی است که در این یادداشت به صورت منصفانه مورد بررسی و آسیب شناسی قرار می گیرد.
❎ علیرغم نکات برجسته، شوربختانه این آیین نامه به نحوی تهیه شده که افرادی خاص بیشترین انتفاع را از آن می برند.
✅ در این آیین نامه 10 پایه تشویقی برای آموزش و فرهنگ و 40 پایه برای اهداف پژوهشی و اجرایی در نظر گرفته شده است که خود کم اهمیت شمردن آموزش نسبت به پژوهش را نشان می دهد و جالب اینکه برای پایه های تشویقی آموزشی دوباره وزن زیادی به استاد ممتازی داده شده که معمولا بر اساس تعداد مقالات سنجیده می شود.
⚠️ متاسفانه برای بخش پژوهش هم 10 پایه تحت عنوان مرجعیت علمی و 10 پایه بروندادهای علمی اختصاص داده شده است که صرفا بر اساس سنجه های آی اس آی، اسکوپوس و سایر سنجه های بین الملی است که بیانگر بی توجهی به تولید علم نافع در راستای پاسخ به نیازها و حل مشکلات یا تولید علوم پایه کیفی و هدفمند و تحول آفرین و مرزشکن است.
✳️ این 50 پایه تشویقی در جهت چاپ تعداد مقاله بیشتر و با حداقل توجه به نیاز محوری پژوهش و پرداختن به امر آموزش کیفی و فعالیت فرهنگی فاخر و دانشجو پروری که جزو وظایف اصلی اساتید هستند، اعطا می شوند.
✅ مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بارها از مسئله محور نبودن تحقیقات ابراز ناراحتی نموده است و این مسئله را تذکر دادند و آخرین بار این تذکر را در 25 مهرماه در جمع نخبگان و در حضور مسئولان ارشد وزارت عتف اعلام نمودند ایشان فرمودند: " من در مورد مقالهها و پایاننامهها بارها عرض کردهام که هدف مقالات علمی، مقالات پژوهشی و پایاننامهها باید کمک به مسائل کشور باشد؛ هدف اصلی این است ... هدف واقعی این است که ما با این مقالات، با این پژوهش علمی، مشکلی از مشکلات کشور را حل کنیم. ... مسئلهی محیط زیست، مسئلهی طبّ سنّتی، مسئلهی خودرو ... و صدها مسئله از این قبیل [مسائل کشور است] اگر بخواهیم از طریق علم، با روش علمی و عالمانه این مسائل را حل کنیم، احتیاج به همین مقالات و پژوهشها است؛ پس باید مقالات ما، پایاننامههای دانشجویان ما، ناظر به این مشکلات باشد که آنها را حل کند. واقعاً همهی زمینهها، از بهداشت و سلامت، مسکن، امنیّت، تا تغذیه، خانواده، محیط زیست، تا اصلاح ساختارهای حکومتی ــ اصلاح ساختارهای حکومتی! این یکی از موضوعات است ــ تا ارتباطات بینالملل، میدانی است برای کار علمی".
⚠️ با اجرای این آیین نامه تا چند سال دیگر اساتیدی که صرفا به ارتقای خود فکر نموده و دانشجویان را برای رسیدن به این هدف به کار می گیرند؛ چندین برابر اساتیدی که وقت خود را برای آموزش و دانشجو پروری صرف می کنند حقوق و مزایا دریافت خواهند کرد. از سویی دیگر آیین نامه های تشویقی آینده نگر هستند و هدف آنها شکل دهی یک وضعیت در آینده است لیکن در مورد اعطای پایه های تشویقی آیین نامه ای نوشته شده است که با اعطای پایه به سابقه قبلی و به تاریخ سپرده شده این اساتید مثلا تلاش می کند تا وضعیتی را در آینده شکل دهد!! چنین اهدافی مضحک به نظر می رسند زیرا اعطای پایه به فعالیت های گذشته اساتید بیش از هر چیز بیانگر ترجیح مصالح فردی بر مصالح نظام علم و فناوری کشور است!!
‼️ در شرایط اقتصادی کنونی، تورم های کمر شکن بر روی دوش اساتید جوان و فعال که دل در گرو انقلاب داشته و از القاب و عناوین پرطمطراق دوری می کنند و وقت خود را صرف تعلیم و تعلم می نمایند؛ سنگینی می نماید. بی توجهی به این اساتید جوان و پول پاشی های کلان از بیت المال برای مقالات به تاریخ سپرده شده اساتید باسابقه نقض غرض آیین نامه اعطای پایه های تشویقی است. این گونه بهره برداری از آیین نامه ها و سوق دهی آن به سمت بخشی از اساتید باسابقه و بعضا در شرف بازنشستگی مصداق دمیدن روح ناامیدی در بدنه جوان هيئت علمی دانشگاه ها است و پیامد آن عدول از اهداف مقدس و تمرکز بر تعداد چاپ مقالات بی خاصیت بدون توجه به رفع نیازها و حل مشکلات و مسائل کلیدی علمی است.
✍️ علیرضا عباسی
عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه قم
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
✳️ درد دلی با وزیر محترم عتف جناب آقای دکتر زلفی گل
❇️ با سلام و عرض ادب محضر وزیر محترم علوم و آرزوی قبولی طاعات و عبادات حضرتعالی در ماه مبارک رمضان در پیشگاه حضرت حق
🔆 جناب آقای وزیر! امام خمینی (ره) فرمودند "تا دانشگاه اصلاح نشود مملکت اصلاح نمی شود". با انتخاب آیت الله رئیسی برای تصدی مسند ریاست جمهوری انتظار می رفت شخصیتی بر مسند نهاد علم کشور قرار گیرد که بتواند در خصوص این فرمایش گهربار حضرت امام (ره) و مطالبات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اهتمام جدی داشته باشد و گام های جدی برای اصلاح دانشگاه بردارد.
⚠️ جناب آقای وزیر! در دوره تصدی حضرتعالی بر وزارت عتف تصمیمات ناسنجیده ای گرفته شده که نه تنها موجب اصلاح نهاد دانشگاه نگردیده است بلکه باعث دور شدن آن از هدف اصلی خود که همانا خدمت به جامعه و پرورش نیروی انسانی متعهد، حکیم و ارزشمند می باشد شده است. این گونه تصمیمات باعت رنجش بخش عظیمی از اعضای هیات علمی و موجب مهاجرت جمع کثیری از آنها شد. همچنین این تصمیات اشتباه باعث گردید تا مقام معظم رهبری چندین بار مطالبات و تذکرات خود را در خصوص آموزش عالی تکرار نمایند.
♻️ بنابراین؛ جناب اقای دکتر زلفی گل ارجمند، استدعا دارم جهت تنویر افکار دانشگاهیان در خصوص سوالات ذیل شفاف و صریح پاسخ خود را ارایه فرمایید:
1. تلاش بی وقفه جمعی از اساتید برای بهبود وضعیت معیشتی خود باعث تصویب قانونی در مجلس شد که همسان سازی نام گرفت. انتظار می رفت که حضرتعالی در راستای تحقق این قانون مجدانه گام بردارید نه اینکه با عقب نشینی از مطالبات به حق معیشتی اساتید، قانونی تحت عنوان جهش علمی مصوب کنید که نخست موجب محرومیت جمع کثیری از اساتید از حقوق خود شود و دوم باعث دودستگی میان آنها شود و فرع را به جای اصل قرار دهد!
۲. تصمیم برای اختصاص تشویقی و بودجه به دانشگاه ها بر اساس سنجه هایی مثل دانشمند 1 و ۲ درصد که توسط نهادهایی وابسته به استعمارگران اداره می شود و اخبار ارتباطات آنها با فعالان صهیونیست وجود دارد بر اساس کدام اسناد بالادستی و منویات مقام معظم رهبری است؟ چرا باید در این خصوص پيرو استاندارها و تعاریف غربی ها باشیم؟ یک درصد و دو درصد واقعی برتر علمی کسانی هستند که در زمینه تخصص خود موجب رفع یک یا دو درصد نیازها و مشکلات کشور می شوند، دانشمندان واقعی آنانی هستند که حلقه های مفقوده و بر زمین مانده علمی دنیا را کشف می کنند و صرفا یک یا دو درصد بودن در پایگاه های علم سنجی و دور از محیط واقعی جامعه و صنعت دردی از مشکلات ما را دوا نمی کند! در این قبیل تصمیم گیری ها، جایگاه علوم وحیانی و انسانی چیست؟
۳. چرا آیین نامه هایی که برای پایه های تشویقی تدوین شده بر خلاف اسناد بالادستی و فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای پاسخ به نیازها و مشکلات و مسائل واقعی علمی (در مرز دانش) کشور عزیز ایران نیست؟ به مقالات گذشته و در طول خدمت به تاریخ پیوسته امتیاز دهی می شود و امتیازدهی ها بی توجه به محتوا و هدف پژوهش به سنجه های کم ارزش مجله محور و چارک متکی است؟
۴. چرا در تدوین آیین نامه ارتقا اساتید به مواردی همچون آموزش کیفی، دانشجوپروری و مشکل محوری و نیاز محوری پژوهش توجهی نمی شود و علت یکسان نگری به پژوهش های تجربی، میدانی و نظری چیست؟
۵. چرا وزارت تحت امر حضرتعالی از نظرات اساتید دلسوزی که هزاران ساعت تلاش کرده اند و به جای این که بنشینند و برای ارتقای خود مقاله نویسی نمایند، همت گماشته و با تلاش شبانه روزی آیین نامه جایگزین ارتقا را در راستای درخواست فرمایشات مقام معظم رهبری، اسناد بالادستی و جهت دهی صحیح علم و پژوهش ارائه نموده اند، استفاده ننموده و با کم توجهی به آنان عملا در پی مقابله با خرد جمعی برآمده و مدیریت وزارت عتف با تصور این که همه چیز را آنها می دانند، کشور را از داشتن آیین نامه جامع و تحولی جایگزین ارتقای مرتبه اعضای هيئت علمی محروم می نمایند؟
ادامه در یادداشت بعد ...
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
۶. مقام معظم رهبری در جلسه ای که در مهر ماه همین سال با نخبگان داشتند فرمودند "مقاله نباید شرط ارتقاء اساتید باشد" در حالی که آیین نامه ای که برای ارتقای مرتبه اعضای هيئت علمی توسط وزارت تحت امر حضرتعالی تدوین و تایید می شود، برخلاف اسناد بالادستی و منویات مقام معظم رهبری می باشد. چرا در دولت انقلابی جناب آقای دکتر رئیسی چنین قصورها یا تقصیرهایی در جهت پاسخ به فرمایشات حضرت آقا صورت می گیرد؟
۷. جناب آقای وزیر به صورت شفاف و به تفصیل بفرمایید در دانشگاه های تابعه وزارت عتف هزینه کرد تحقیق و توسعه برای پژوهش های بنیادین، کاربردی و توسعه ای دقیقا چه مقدار بوده است و در مجموع در کل کشور درصد هزینه کردها برای سه نوع پژوهش فوق چگونه بوده است؟
۸. جناب آقای وزیر، بفرمایید علت این که بر خلاف دانشگاه های تراز اول دنیا در کشور ما، دانشکده های فنی و مهندسی بیشترین تولید مقاله را دارند و عدد ثبت اختراعات و فروش دانش فنی و تولید محصول آنها ناچیز است، چیست؟
🔹 جناب آقای وزیر درد دل زیاد است و اگر گوشی برای شنیدن باشد حتما خواهیم گفت ولی منتظر پاسخ به سوالات فوق هستیم.
با تشکر و آرزوی توفیق برای حضرتعالی
علیرضا عباسی، عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه قم
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر معظم انقلاب: مبناقراردادن مقالۀ علمی برای شرط ارتقای هیئتعلمی منطقی ندارد
🔹بنده در اینکه در مسابقه علمی دنیا باید سهیم باشیم تردیدی ندارم. اما اینکه همۀ اساتید و هیئت علمی را موظف کنیم که اگر میخواهید ارتقا بیابید، باید رتبه باید پیش فلان مجلۀ معروف یا فلان مرکز علمی دنیا امتحان بدهید و رتبۀ خود را مشخص کنید، این را منطقی نمیدانم.
@Farsna
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
رویکردهای غیر نافع سازی علم توسط مدیریت نهاد علم با جهت دهی دانشجویان کارشناسی ارشد به سمت مقاله نویسی و دور کردن از اکتشاف، فناوری و نوآوری
‼️ این روزها دغدغه دانشجویان سال اول کارشناسی ارشد علاوه بر آینده شغلی چگونگی پذیرش در آزمون دکتری است. بر اساس جدول محاسبه امتیازات پژوهشی در مصاحبه دکتری امتیاز هر مقاله علمی و پژوهشی ۷ و تا سقف موضوعی ۲۲ امتياز و سقف هر ثبت اختراع بین المللی نیز ۷ و ثبت اختراع داخلی ۵ و تا سقف موضوعی ۲۲ است.
⚠️ این شیوه امتياز دهی پیامد رسوخ مقاله محوری و مقاله شماری و ترازوی کج و کج بینی و غیر واقع بینی در نهاد علم كشور است.
در حالی که ما می دانیم فعاليت های فناورانه از جمله توليد محصول، فعاليت در واحد فناور، فعاليت در شرکت دانش بنيان و ثبت اختراع در تبديل علم به فناوري و محصول و اشتغالزایی نقش محوري را بر عهده دارند و وزن اين فعاليت هاي فناورانه قابل قیاس با یک مقاله نیست، چرا کفه ترازو به نفع مقاله نویسان سنگین شده است؟ بدیهی است که در چنین فضایی دانشجوی کارشناسی ارشد به سمت عناوین پژوهشی منتج به کشف یا فناوری برای پایان نامه خود پیش نخواهد رفت و ترجیح می دهد با یک پژوهش بنیادی، غیر تحولی، کم عمق و پر بازده کمّیتی بر رقبای خود طی مصاحبه آزمون ورودی دکتری پیشی بگیرد.
😱 بر اساس آمار ارائه شده توسط مدیر امور پژوهش ستاد علم و فناوری شوراي عالي انقلاب فرهنگي فقط دو درصد از پايان نامه هاي دانشجويان تحصيلات تكميلي تقاضا محور هستند و اين درصد ناچيز متاثر از اتخاذ چنين رويكردهاي غير قابل توجيه و دور از واقعيت است.
❓ سوال این است که همسان پنداري ارزش ثبت اختراع بين المللي و مقاله و نادیده گرفتن فعاليت هاي فناورانه ذكر شده، جهت پذیرش دانشجوی دکتری چه تناسبی با تحقق مطالبه امام امت یعنی رهبری معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) از نهاد علم کشور مبنی بر ناظر بودن ۹۰ درصدی پایان نامه ها و رساله های دانشجویی بر نیازها، مسائل و مشکلات کشور دارد؟ چگونه است که کشفیات علمی و فعاليت هاي فناورانه از توليد محصول گرفته تا ايجاد واحد فناور و شركت دانش بينان براي مصاحبه پذيرش دانشجوي دكتري این گونه بی تاثير پنداشته شده اند؟ بر مبنای چه معیار و منطقی ارزش یک ثبت اختراع از نوع بین المللی صرفا ۷ و يك ثبت اخراع ملي صرفا ۵ امتياز است ( یعنی ۷۱ درصد ارزش امتياز يك مقاله غيركاربردي)، در حالی که برای چنین ثبت اختراعی باید خون دل خورد و چند سال عمر صرف آن کرد و چه بسا یک مقاله مبتنی بر نرم افزار در کمتر از ۳ ماه قابل چاپ باشد؟ آیا نحوه امتیاز دهی نابخردانه به این فعالیت ها تلاش برای ممانعت از نافع کردن علم و مهارت آموزی دانش اموختگان نیست؟ آیا وقت آن نرسیده است که چنین رويكردهايي به سرعت اصلاح شوند تا بیش از این خسارت به بار نیاورند؟
😢 از دیگر موارد تاسف بار، امتیاز کتب ترجمه و تالیف در این جدول امتیاز دهی است که حداکثر به ۴ امتیاز محدود شده است و ارزش چاپ یک کتاب کمتر از یک مقاله پنداشته شده است در حالي كه در علوم انساني تاليف و تدوين كتاب از جايگاه خاصي برخوردار است و افرادی برجسته همچون شهید مطهری، علامه طباطبایی، علی اکبر دهخدا ، جلال آل احمد و شاعران برجسته دوره قاجاری و پهلوی از جمله محمد تقی بهار، عارف قزوینی، فرخی یزدی، میرزاده عشقی، نیما یوشیج، پروین اعتصامی و ..که وظیفه بیداری جامعه را بر عهده داشتند اصلا مقاله نویس نبوده اند ولي براي ورود به مقطع دكتري، جداول آنچنان تنظيم شده اند كه گويي اگر علوم انسانی مقاله نداشته باشد ديگر کارکردی ندارد!
💢 از سوی دیگر، مقالات مروری که کارکرد دوگانه آموزشی و پژوهشی دارند نیز نادیده گرفته شده اند و با مقالات ترویجی یکسان پنداری شده اند. به طور کلی این رویکرد نادیده گرفتن اهمیت اختراعات و اکتشافات در برابر مقالات کم عمق، غیر تحولی و غیر کاربردی در تضاد با اهداف سند دانشگاه اسلامی و مطالبات رهبری معظم انقلاب می باشد و یکی از علل اصلی سرانه ناچیز ثبت اختراع در دانشگاه ها و عامل عقیم کردن زنجیره ایده، علم تا فناوری، ممانعت از توسعه اقتصاد دانش بنیان و بی خاصیت کردن دانشگاه ها است و مهارت آموزی دانش آموختگان و آمار اشتغال دانش آموختگان را کاهش می دهد. از سویی دیگر، دانشجویان دکتری نیز به دلیل نیاز مبرم به تعداد مقالات بیشتر برای استخدام به عنوان عضو هیئت علمی تمایل بیشتری به انجام پژوهش های بنیادین، سطحی، غیر تحولی و غیر کاربردی و پربازده کمیتی از خود نشان می دهند و بدين ترتيب عملا دانشجویان تحصیلات تکمیلی تمایلی برای انجام پژوهش ها با هدف رفع نیازها و پاسخ به مشکلات و مسائل نخواهند داشت.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
⭕️ مروری بر نامگذاری سالها توسط رهبر معظم انقلاب از سال ۱۳۸۷ تا ۱۴۰۳
♻️ نامگذاری سالها توسط رهبر انقلاب اسلامی از اوایل دوران رهبری آغاز شد و از سال ۱۳۸۷ رویکرد اقتصادی مدنظر قرار گرفت که در این اطلاعنگاشت مرور شده است.
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
حکمرانی مسئولانه این است که حکمران از جهت تلاش در پیشبرد اهداف حکومت در صف اول و در هنگام تقسیم غنایم در صف آخر باشد؛ نه به عکس.
✍️ علی اللهبداشتی
عضو هیات علمی گروه فلسفه و كلام اسلامی دانشگاه قم
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
♻️ نیاز مبرم به علم و دانش و معرفت حکمرانی
🔹 حکمرانی یک علم و دانش و معرفت و تخصص است و ما فاقد این علم و دانش و معرفت بصورت منسجم و مدون بوده و هستیم.
▫️ حضرت علی (ع) به کمیل فرمود:
«یا کمیل! ما من حرکة الا و أنت فیها محتاج الی معرفة».
▫️ چنانکه وجود مقدس و مطهر صادق اهل بیت علیهم السلام نیز فرمود:
«اَلْعَامِلُ عَلَى غَيْرِ بَصِيرَةٍ كَالسَّائِرِ عَلَى غَيْرِ اَلطَّرِيقِ لاَ يَزِيدُهُ سُرْعَةُ اَلسَّيْرِ إِلاَّ بُعْداً».
▫️ حتی رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) نیز به این واقعیت اشاره کردند. آنجا که می فرماید: «امروز، ما حکومت و کشور را اداره می کنیم؛ اما این ادارهٔ امروز ما با ناشیگری و بی اطلاعی و عدم تجربه و ندانستن اسلام در بسیاری از موارد همراه است». (حوزه و روحانیت در آیینهٔ رهنمودهای مقام معظم رهبری. ج2. ص269).
🔹 لذا، بله، نقص و خطا بوده و هست و همچنان تا مدتها و سالهای دیگر خواهد بود. مگر غربی که متکی بر یک تحول و تلاش و کوشش مستمر 773 ساله است در شیوهٔ حکمرانی خود موفق بوده است؟! وجود 30 الی 50 هزار خودکشی در کشوری مانند آمریکا که رتبهٔ اول علم و تکنولوژی و ثروت و قدرت جهان است قطعأ حاکی از نقص ها و خطاهای فاحش در شیوهٔ حکمرانی است.
فقدان علم و دانش و معرفت حکمرانی «درد مشترک» ما و غرب است.
❓ چرا ایران و آمریکا موشک نقطه زن دارند اما در تحقق آرمانها و ادارهٔ جامعه ناتوانند؟!
پاسخ، مشخص است: موشک نقطه زن محصول علم و دانش و معرفت است؛ ولی شیوهٔ حکمرانی موجود در جهان، مبتنی بر تشخیص ها و سلایق و تصمیمات فردی و محفلی و جناحی و در بهترین حالت به صورت حزبی است.
بله، ممکن است افراد و محافل و جناحها و حتی احزاب از علم و دانش و معرفت علما و دانشمندان و نهاد علم برای تصمیمهای خود استفاده کنند؛ اما چون این نوع استفادهها هم علمی و عقلایی و مبتنی بر اصول حکمرانی نیست؛ لذا فاقد نتایج نهایی مطلوب است.
القصه: «العلم اصل کل خیر و الجهل اصل کل شر».
✍️ سليمان خاكبان
عضو هیات علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه قم
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
✅ نقدی بر یادداشت وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص "علم عنکبوتی"
‼️جناب آقای وزیر، در مقابل علم عنکبوتی مفاهیمی به نام «عملگی علمی» و «علم غیر مسئولانه» قرار دارند. بدین معنا که پژوهشگران صرفا به فکر دیده شدن، انتشار فوری دستاوردهاي پژوهشی، حل مسائل و مشکلات بین المللی با وجود بی توجهی به انباشت نیازها، مسائل و مشکلات کشور هستند. جناب آقای وزیر، چاپ مقاله و دیده شدن با لحاظ شرایطی هیچ ایرادی ندارد و مایه مباهات است و موضوع این است که چاپ مقالات هدف نیست، بلکه ابتدا باید نظام نیازها، مسائل و مشکلات کشور تحت شبکه نیازها و مسائل و مشکلات استخراج شود و پژوهش در کشور عمدتا (مثلا ۷۰ تا ۸۰ درصد) به سمت این شبکه ها سوق داده شود و کمترین هزینه کرد ما باید برای تولید مقالات پایه ای و چاپ فوری و انتشار برای دیده شدن و توسعه روابط بین المللی باشد .
💵 هزینه کرد تحقیق و توسعه دولت های پیشرفته نشان مي دهد که آمریکا، فرانسه، انگلستان، ژاپن و چین کمتر از ۲۰ درصد ثروت ملی خود را صرف پژوهش بنیادین با هدف توسعه مرزهای دانش و تعاملات بین المللی و تمرکز بر نیازها، مسائل و مشکلات بین المللی انجام می دهند. باید پرسید که نهاد علم ایران می خواهد تا چه درصدی از هزینه کرد پژوهش را صرف پژوهش های بنیادین، غیرکاربردی با هدف چاپ مقاله و دیده شدن در سطح بین المللی نماید؟؟
✅ هر گاه پژوهشگران در کشور به صورت هدفمند در پاسخ به نیازها، مسائل و مشکلات پژوهش نمایند، آنگاه هم مسایل و مشکلات را حل نموده و هم نیازها را رفع کرده اند و هم پس از آن می توانند دستاورد خود را به چاپ برسانند.
🎯 تفاوت رویکرد دلسوزان با مدیریت نهاد علم کشور همین است که مدیریت نهاد علم کشور، هدف را چاپ مقاله می داند ولی دلسوزان نهاد علم کشور معتقدند با اولویت دهی به شبکه نیازها، مسائل و مشکلات کشور در پژوهش ها، نتایج پژوهش ها در محیط واقعی صنعت و جامعه در بوته آزمون قرار گرفته و پس از ثبت امتیاز انحصاری پژوهش ها، می توان نتایج را در قالب مقاله به چاپ رسانيد.
بر اساس نگاه دلسوزان، همانند سایر کشورهای پیشرفته باید حداقل هزینه کرد برای چاپ مقالات بنیادین با هدف توسعه روابط بین المللی پرداخته شود.
⁉️ حال سوال این است که جناب وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری چه ایرادی در این نوع نگاه به نظام علم و فناوری کشور می بینند؟ چرا تصور بر این است که توجه و تمرکز بر شبکه نیازها، مسائل و مشکلات کشور و اختصاص بیشترین هزینه کرد پژوهش به این شبکه به معنای هدر رفت سرمايه است؟! چرا گمان می برند که تمرکز بر شبکه نیازها، مسائل و مشکلات به معنای نگهداشتن علم نزد خود است!؟ وانگهی کدام عقل سلیم می پذیرد که یک فناوري که با خون دل و هزینه بیت المال به دست آمده صرفا به این دلیل که برچسب عنکبوتی نخورد مفت و مجانی در اختیار مستکبران و چپاولگران جهاني قرار گیرد در حالی که در کشورهای استعمارگر بسیاری از پروتکل ها و فناوری ها افشا نمی شود که نمونه های آنها را در محصولات کوکاکولا و بیوکامپیوترها و.. می توان دید.
❌ هیچ کس مخالف چاپ مقاله نیست لیکن مشروط به اینکه پژوهش عمدتا در ابتدا با هدف رفع نیازها، مسائل و مشکلات باشد و سپس نتایج آن با رعایت حقوق امتیازی انحصاری چاپ شود و کمترین میزان پژوهش ها به صورت بنیادین و غیر کاربردی باشد.
💯 جناب آقای وزیر، بگذارید صادقانه سخن بگوییم هم منتقدان نهاد علم و هم مدیران نهاد علم کشور علاقمندیم که کشور در عرصه بین المللی بدرخشد ولی منتقدان نهاد علم درخشش را در رفع نیازها، حل مسائل و مشکلات کشور می بینند و معتقدند که رفع و حل این موارد هدف اصلی است و چاپ مقاله هدف تبعی و فرعی است؛ لیکن مدیران نهاد علم برعکس این نگاه را دارند زیرا با چاپ فوری مقالات و کسب رتبه بین المللی بهتر می توانند آن رتبه را به عنوان عملکرد خود ارائه دهند ولی به یاد داشته باشیم که این عمل با تاراج سرمايه علمی کشور همراه خواهد بود و نوعی «عملگی علمی» برای استعمارگران آن هم با هزینه بیت المال می باشد که مصداق علم غیر مسئولانه است.
👈 رونمایی از فناوری با تقدیم جزئیات فناوری در قالب مقاله مقولاتی مجزا هستند و دلسوزان نهاد علم همچنان معتقدند چاپ فناوری در قالب مقاله به دلیل فشار ناشی از سياستگذاري های نهاد علم به معنای افشای فناوری و ایجاد خسارت برای کشور است.
ادامه در یادداشت بعد ...
🇮🇷 گروه رسالت اجتماعی و تمدن ساز نهاد علم در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/307298671C6e377c79f8
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
... ادامه از یادداشت قبل
📛 به یاد داشته باشیم که عدم مدیریت هزینه کرد تحقیق و توسعه کشور منجر به چاپ انبوهی از مقالات بنیادین شده است که جز کسب رتبه کارکرد دیگری ندارند و این موضوع ریشه در کج بینی و خود تحقیری دارد و چاپ بی حساب و کتاب مقالات متناسب با سلیقه مجلات مستقر در دیگر کشورها نه مایه تفاخر است و نه در جهت خودکفایی می باشد بلکه ریشه در خودباختگی و خودتحقیری دارد و موجب وابستگی و هدر رفت سرمايه های مادی و انسانی خواهد شد.
📚 البته چاپ مقالات در نمايه های بین المللی هنگامی که اولا پژوهش قبلا در جهت رفع نیاز ها، حل مسائل و مشکلات کشور باشد و دستاورد پژوهشی در محیط واقعی صنعت و جامعه سرافرازانه کارکرد خود را نشان داده باشد و سپس با رعایت حقوق انحصار امتیاز در صورت صلاحدید چاپ شود؛ هم موجب فخر است و هم ضرورت دارد و هم منطقی است. در کنار چاپ این نوع مقالات کاربردی چاپ مقالات بنیادین تحولی به هدف پیدا کردن حلقه های مفقوده علمی نیز در صورتی که با حداقل هزینه کرد تحقیق و توسعه کشور باشد موجب افتخار و سرافرازی است.
😯 جناب آقاي وزیر!! به یاد داشته باشیم که چینی ها صرفا ۵ درصد و آمریکایی ها صرفا ۲۰ درصد از هزینه تحقیق و توسعه خود را در فاصله سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ به پژوهش بنیادین اختصاص داده اند و جای بسی تعجب است که مدیران نهاد علم کشور تصور می کنند ما پولدارتر از چین و آمریکا هستیم و باید با ریخت و پاش، عمده هزینه کرد تحقیق و توسعه را صرف چاپ مقاله کنیم تا دیده شویم و عنکبوتی نشویم!
📈 جناب آقای وزیر!! شیفتگی بیش از حد برای نمایه و نمایه سازی الزاما موجب پیشرفت نخواهد شد زیرا تجربه تاریخی خلاف آن را نشان داده است. برای مثال بر اساس بیانیه ارزیابی پژوهش سانفرانسیسکو (سال ۲۰۱۲)، جامعه شناسان اسپانیایی بیشترین مطالعات را بر اساس داده های کشور آمریکا انجام داده اند و دلیل آن هم اولویت دهی کشور اسپانیا به چاپ مقالات دارای ضریب نفوذ بالا است که عمدتا آمریکایی و انگلیسی زبان هستند و بنابراین با ترغیب علوم انسانی به چاپ مقالات اسکوپوس و ISI، همین سرنوشت هم در انتظار ما خواهد بود.
💢 جناب آقای وزیر!! نهاد علم کشور تاکنون چند دهه است با قید فوریت، تمام توان علمی علوم پایه، کاربردی و فنی و مهندسی و علوم انسانی و اسلامی را برای چاپ مقالات در مجلات ISI و اسکوپوس به کار گرفته است تا در ازای آن رتبه دریافت کند و در این میان برای از دست رفتن حق امتیاز انحصاری اختراعات و محصولات به دلیل افشا و دستیابی دستگاه های اطلاعاتی و جاسوسی غربی به آمارهای حساس علوم انسانی در زمینه های سیاسی، دینی، باورها و... نباید نگران بود؟ آیا باید مشکلات گسل های قومی، دینی و ... را در مجلات چاپ کنیم و به نمایه و نمایه سازی دلخوش باشیم تا عنکبوتی نشویم؟! امروز فناوری پهبادهای ایرانی پیشرفته ترین سیستم های ردیابی و رهگیری غربی را به چالش کشیده است آیا باید جزئیات این فناوری های ارزشمند را در قالب مقاله در مجلات ISI و اسکوپوس جار بزنیم تا عنکبوتی نشویم؟!!
🔺 در پایان توجه شما را به یکی از فرمایشات حکیمانه رهبر معظم انقلاب جلب می کنیم. فرمایشاتی که مورد بی توجهی تعمدی و همیشگی سکانداران وزارت عتف قرار گرفته است و با کمال تاسف در دولت انقلابی فعلی نیز در روی همان پاشنه می چرخد:
🔆 «تولید مقاله هدف نیست. اولاً کیفیت مقاله مهم است. از این مهمتر، جهت مقاله است؛ این مقاله را برای چه مینویسیم؟ این افزایش تعداد مقالات باید خودش را در بازار کار ما و تولید ما و زندگی واقعی ما نشان بدهد. مقاله باید بر طبق نیاز کشور نوشته بشود» 90/7/13
⚠️ این یادداشت وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری تاکیدی بر سیاست منسوخ Publish or Perish پژوهش است که در سال ۱۹۴۲ توسط Logan Wilson مطرح شد و اگر چه این نگرش در سیاستگذاری علم و فناوری افزایش کمیت تولید علمی و شهرت علمی را برای افراد در پی داشته است لیکن کیفیت علمی را قربانی کمیت علمی نموده است؛ به جای محتوا محوری بر مجله محوری پژوهش تاکید نموده است و به دلیل گره زدن معیشت پژوهشگران به کمیت مقالات، سلامت پژوهش را با چالش مواجه نموده است و با ظهور مجلات با دسترسی باز با پرداخت وجه برای چاپ مقالات، عملا روند تولید علم و اهداف متعالی تولید علم را با چالش های اساسی مواجه کرده است و شاید اگر خود Logan Wilson زنده بود نیز انتظار نداشت که حدود ۸۱ سال بعد، نظرات منسوخ ایشان را وزیر محترم عتف در قالب یادداشت منتشر و با اعتماد به نفس از آنها دفاع نماید.
🇮🇷 گروه رسالت اجتماعی و تمدن ساز نهاد علم در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/307298671C6e377c79f8
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
(نقد این یادداشت را در یادداشتهای قبلی کانال در اینجا ملاحظه فرمایید)
💢«علم عنکبوتي: بایدها، نبایدها و پیامدها»
🔹هرگاه پژوهشگر، دانشمند، اندیشمند، فیلسوف، ادیب و هنرمندی دستاوردهاي حاصل از نوآوری، پژوهش، نظریه، آثار بدیع هنری را نزد خویش نگهدارد، منتشر و ارایه نکند، دانش و هنر او مصداق «علم عنکبوت وار» است. سوالي مطرح است، که خسران علم عنکبوتي در مقیاس فردی، منطقه ای، کشوری و جهانی در چیست؟
🔹1- در مقیاس فردی ممانعت از کسب مقام مرجعیت علمی و خلق ثروت، قدرت، امنیت و ….. از مسیر دانش است. زیرا تا شخص سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد. یک فرد از طریق انتشار و ارایه بروندادهای علمی، آموزشی، پژوهشی، نوآوری، فناوری فرهنگی، هنری، ورزشی و …… خویش شناخته شده و مرجعیت ملي و فراملي پیدا می کند.
🔹2- در مقیاس کشوری و جهانی علم عنكبوتي منجر به هدر رفت سرمايه هاي ملي و جهاني مي شود. زیرا وقتی یک محقق و فرد متخصص برای موضوع تحقیق و مورد علاقه خویش وقت و هزینه صرف می کند، چنانچه دستاوردهاي خود را همچون عنکبوت نزد خودش نگهدارد، و در قالب برونداد مرتبط با تخصص خویش منتشر نکند، ممکن است، فرد دیگری در کشورش، یا در نقاط دیگر دنیا برای همان موضوع وقت، انرژی و هزینه مجدد صرف کند، این کار منجر به هدر رفت عمر، منابع انسانی و مادی در سطح ملی و بین المللی مي شود. اخلاق علمی و انساني حکم می کند، تا یک محقق و فرد متخصص، نتایج تحقیق و دستاوردهای خودش را در قالب بروندادهای علمی مختلف مرتبط با تخصصش را منتشر و در دسترس جامعه جهانی قرار بدهد. البته اگر یافته یک پژوهشگر، دانشمند، اندیشمند و هنرمند تولید فناوری (سخت و نرم)، خلق ثروت و خدمت کند، که قابل خرید و فروش باشد، اين دستاورد در قالب ثبت اختراع، آثار بديع هنري، محصول دانش بنيان، ثبت و ارايه می شود. به هر حال تا زمانيكه دانش شخصی در قالب بروندادی، اعم از مقاله، کتاب، آثار بدیع هنری، نظریه، ثبت اختراع، محصول دانش بنیان، سخت افزار و نرم افزار، خدمت جدید منتشر نشود، مصداق "علم عنکبوت وار" است. با نماياني دانش و پاره كردن تور عنكبوتي علم، از طريق انتشار و ارايه در سطح ملي و جهاني دانش شخصي به دانش اجتماعي تبديل مي شود.
🔹٣- از طريق انتشار و ارايه بروندادهاي علمي و مرتبط با هر تخصص، يعني نمايه و نماياني دانش، شفافيت، پويش، پالايش و پيرايش دانش بشري نيز محقق مي شود. در علم عنكبوتي، شفافيت و نورانيت، نمايان نيست. در نتيجه امكان نظارت نخبگاني و همتايان جهت نقد و واكاوي بروندادها وجود ندارد. به عبارت ديگر، علم عنکبوتي، زمینه رفع نقایص خود را از طریق نقد و آزمایش مجدد توسط همتايان، مهیا نمی کند.
🔹٤- علم عنكبوت وار منجر به گسترش اقيانوس دانش بشري نمي شود. هرچه ذخيره دانشي و اقيانوس دانش بشري توسعه يابد، منجر به استفاده بيشتر بشريت از دانش و دانايي مي شود. استفاده معقول و مشروع از علم و دانش منجر به رفاه، آسايش و آرامش بيشتر بشر مي شود.
🔹٥- علم عنكبوتي در عرصه امنيتي و قدرت ملي هم پسنديده نيست. كشورها در بخش امنيتي هم محصولات دانشي و دستاوردهاي علمي و فناوري خويش را در رزمايش ها نمايان مي كنند، تا از هر گونه خطر و نيت تجاوزي به كشور خود پيشگيري كنند. بجاي اينكه در هنگام بحران قدرت خويش را به رخ بكشند. عقل يعني پيشگيري، به عبارت بهتر با رزمايش و نماياني تجهيزات نظامي و امنيتي، از ايجاد بحران و ستيز پيشگيري مي كنند.
🔹٦- امروزه نمايه و نماياني علم، فناوري و نوآوري يك نوع تجارت پسنديده جهاني هم است.
🔹٧- كشور گشايي از طريق نمايه و نماياني علم، فناوري و نوآوري در جامعه جهاني مقبول و محبوب است. وقتي علم، دانش، فناوري و محصول كشوري در خانواده اي در كشور ديگري وارد مي شود و دانايي و رفاه آن خانواده را رقم مي زند. در حقيقت كشور مولد، خانواده ها و كشور مصرف كننده را بي هزينه تسخير كرده و قدرت نرم خويش را افزايش داده است. با نمايه و نماياني علم، فناوري، سرمايه اجتماعي جهاني كشور مولد افزايش مي يابد.
🔹٨- نمايه و نماياني علم، فناوري و نوآوري منجر به گره خورن منافع كشورهاي جهان به يكدىگر شده و بشر دوستي و وحدت جهاني بر حول محور دانش بشري را در پي دارد. نمايه و نماياني علم بستر لازم براي شكوفايي ظرفيت هاي بشري را نيز مهيا مي كند. در نتيجه علم عنكبوتي، نوعي خود تحريمي و خود تحقيري نيز است. سعدي عليه الرحمه چه زيبا بيان كرده است:
بني آدم اعضاي يكديگرند
كه در آفرينش ز يك گوهرند
چو عضوي به درد آورد روزگار
دگر عضوها را نباشد قرار
موضوع را با بخشي از شعر سرود دانشگاه افتخار آفرين مازندران به پايان مي برم:
كنون تير دانش به زه كرده ايم
به اقصاي گيتي نشان برده ايم
كزين گونه كشور گشايي رواست
به هر جا كه دانش رود مرز ماست
نگارنده: محمدعلي زلفي گل- وزير علوم، تحقيقات و فناوري
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri
✳️ سردرگمی در انجام پژوهش های کاربردی و منتج به فناوری در سایه آیین نامه های ارتقاء و ترفیع «مقاله محور»
‼️ هر گاه که بگوییم تولید علمی فقط منحصر به مقاله نیست، بلافاصله برخی از دست اندرکاران نهاد علم کشور می گویند که کسی پژوهش کاربردی، فناورانه و چاپ کتاب را برای شما ممنوع نکرده است؛ لیکن نمی گویند که کار کاربردی و منتج به فناوری و نگارش کتاب زمان بر است و نمی گویند که بر اساس آیین نامه های ترفیع و ارتقای مرتبه، کسانی که کار زمانبر کاربردی یا محصول محور انجام دهند به جرم این که در کنار آن به مقاله نویسی مشغول نبوده اند، تنبیه می شوند، پایه نمی گیرند و ارتقای مرتبه پیدا نمی کنند.
🔀 مدیران نهاد علم کشور به این نکته توجه نمی کنند که پژوهشگرانی که خالصانه و با صرف زمان زیاد انجام پژوهش کاربردی، منتج به فناوری و تالیف و تصنیف کتاب و ... اشتغال دارند به دلیل زمانبر بودن این فعالیت ها پایه های استحقاقی را نخواهند گرفت و ارتقا پیدا نخواهند کرد و کسی ایشان را تکریم نمی کند و اتفاقا برچسب تنبل و کارنابلد می خورند.
🔮 بر عکس کسانی که به انجام پژوهش های سطحی و غیر کاربردی و زودبازده و منجر به مقاله مشغول هستند، با آیین نامه و شیوه نامه و سیاستگذاری های یک سویه نهاد علم، مورد تکریم و تشویق قرار می گیرند.
⁉️ اگر عضو هیئت علمی انرژی خود را برای خلق فناوری اختصاص دهد و تا زمان ثبت اختراع زمان از دست بدهد و مقاله آن اختراع یا محصول را با تاخیر چند ساله چاپ کند، آیا با این دست پخت های نهاد علم کشور که در قالب آیین نامه و شیوه نامه های مقاله محور نمود پیدا می کنند، او شانسی برای ترفیع و ارتقا خواهد داشت؟؟
👈 به دلیل فشار سیاست های نادرست و غیر مسئولانه نهاد علم کشور، حتی اکثر استاد تمام های دانشگاه ها که می توانند به راحتی پایه سالیانه را کسب کنند با تجربه کاری خود فهمیده اند که در این فضای غبارآلود حاکم بر نظام علم و فناوری کشور، با انجام کار کمی، زودبازده، غیرکاربردی و غیر فناورانه می توانند کسب وجهه علمی کنند و بی توجه به نیازها، مسایل و مشکلات کشور و با تشویق های پی در پی مدیران نهاد علم صرفا با چاپ مقالات بنیادین به منافعی برسند.
🚫 تا زمانی که چاپ مقالات غیرکاربردی با هدف کسب رتبه بین المللی، بدون توجه به نیازها، مسائل و مشکلات کشور در اولویت قرار دارد و تا زمانی که رشته های فنی و مهندسی و کاربردی متاثر از عدم مدیریت صحیح هزینه کرد تحقیق و توسعه، در حال تولید علم غیرکاربردی هستند و تا زمانی که مقالات شرط وتویی ارتقا و ترفیع هستند، توسعه فناوری و نوآوری و پژوهش های کاربردی متناسب با توانمندی نیروی انسانی کیفی کشور و متناسب با شان و جایگاه ملت بزرگ ایران اسلامی رخ نخواهد داد.
🇮🇷 گروه رسالت اجتماعی و تمدن ساز نهاد علم در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/307298671C6e377c79f8
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
28.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 همایش استعمار سایبری
📣نقد مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره سکوهای خارجی
🚫چه کردیم با فرمایشات رهبری‼️
ادعا که چیزی را حل نمیکند‼️
📝 گزارش محتوایی
🎧 خروجی بیست سال سیاستگذاری فضای مجازی | حجت الاسلام محمد رضا فلاح شیروانی
🎧 تعارض مصوبه با مبانی فقهی و دیدگاههای مقام معظم رهبری | حجتالاسلام مهدی صرامی
🎧 این همانی سایبر و حاکمیت | دکتر کاظم فولادی
🎧 خوانش مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی از منظر حکمرانی متعالی | حجتالاسلام دکتر علیرضا طباطبایی
🎧 حراج دادههای ملی و سلطه اطلاعاتی دشمن | دکتر مهدیرضا برنا
🎧 نسبت قواعد بالادستی فقه با مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی | حجتالاسلام دکتر محسن انبیائی
—---—
🇮🇷 مؤسسه فرهنگ و تمدن توحیدی
🔗http://eitaa.com/joinchat/1134034961Cd9295a37ac
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
نقدی بر یادداشت "علم عنکبوتی" وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری:
۱- بجز مسیر مقاله نویسی، تولید و چاپ سایر بروندادهای پژوهشی با موانع عجیب و غریبی روبروست که شایسته است با همت جناب وزیر عتف مرتفع گردند. در غیر این صورت، وقتی که مسیرهای دیگر مالرو و مسیر ترفیع و ارتقای مبتنی بر مقاله آسفالته است، سخن گفتن از آزادی برای انتخاب مسیر ترفیع و ارتقا؛ مخصوصاً با در نظر گرفتن فشار مقررات متعدد چماق و هویج بر استاد نوعی گزافه گویی/ خلاف گویی است. شوربختانه در حال حاضر اهتمام جناب وزیر، چندبانده کردن این جاده آسفالته مبتنی بر مقاله و رهاسازی سایر جاده ها به صورت خاکی و سنگلاخی است.
۲- همه می دانند بروندادهای پژوهش ها فقط مقاله و پتنت و .. نیستند. پارساها مهمترین برونداد معتبر جهانی هستند و در همه کشورها مورد Peer Review دقیق قرار می گیرند تا عیب و هنر دانشجو و استاد نهفته نماند.
۳. در صورت دسته بندی محققین کشور با توجه به رسالتها و ماموریتهای مرتبط، امکان شفافيت، پويش، پالايش و پيرايش دانش بشري و به تبع آن مرجعیت ملي محصولات فراهم می شود. این شبکه بی نظیر خودبخود محققان فراملي را هم جذب کرده، مرجعیت فراملی را به شکلی متفاوت با پایگاه های استنادی بی روح فعلی فراهم می کند. همچنین به این ترتیب و به سادگی جلوی دوباره کاری در تحقیقات گرفته خواهد شد.
۴. بحث انتشار مقالات در بسیاری رشته ها و از جمله علوم انسانی و علوم پایه مادامی که ارزش تجاری، نظامی یا امنیت ملی نداشته باشند، بلا مانع است، اما کوبیدن بر طبل "مقاله چاپ کنید" و جمع بستن و تسری الزام چاپ به همه پارساها و پژوهش ها بدون لحاظ پژوهشهای رسالت و ماموریت محور، نهایت ساده اندیشی است. در هیچ جای دنیا چوب حراج به همه دستاوردهای پژوهشی نمی زنند، الا در جهان سوم که خود را به مدح غربیان وابسته می دانند! واقعاً چرا این همه کشور پیشرفته که اسرار علمی را فاش نمی کنند، برچسب خودتحقیر و خودتحریم نمی خورند ولی ما می خوریم؟! مگر ما تافته جدابافته هستیم؟
۵.امروزه به گواهی آمار و ارقام، نمايه و نماياني علم، فناوري و نوآوري (از قبیل چاپ و سردبیری نشریات جدید التاسیس و قارچ گونه انگلیسی) چندان اثری در پیشرفت علمی یک کشور ندارد و متاسفانه صرفاً يك نوع تجارت نچندان پسنديده! برای صاحبان آنهاست. بخاطر چند دلار (که معلوم نیست بدست آید یا نه) شایسته نیست صندوق جواهرات حاصل از دسترنج محققین خود را چشم بسته حراج کنیم.
۶. در باب "کشورگشایی" مبتنی بر نشر علم هم باید گفت که آن قسمی از نشر علم ممدوح است که سبک زندگی و "ملت" ما را اثبات و گسترش دهد و نه آن بخشی که دانش هوافضا و اسرار شرکتهای دانش بنیان ما را برای دیده شدن افشا نماید. تمام فضیلت دانشمند بر تاجر کم سواد یا بیسواد به واسطه علمی است که آن تاجر ندارد. حال اگر دانشمند و پژوهشگر مشت خود را باز نماید و عصاره علم نافع حاصله را هم از دست بدهد، دیگر چه کرامتی برای وی می ماند؟ و چه فرصتی برای اشتغال دانش بنیان دانشجویان در این شرایط بغرنج ایجاد می شود؟ شایسته است جناب وزیر مسوولانه تر به مسائل نگاه کنند. در کجای دنیا همه دانش (آن هم فناوری با TRL بالا) این گونه بی صاحب و بی مالک و متعلق به عموم است؟ غیرت ملی ما کجا رفته است؟
۷.در رزمايش های هیچ کشوری نام محققین افشا نمی شود. دلیل ترور شهدای هسته ای یک درز کوچک اطلاعاتی بیشتر نبود. یک پرس و جوی کوچک از حراست وزارتخانه کافیست تا جناب وزیر را از انواع جاسوسیهای پیچیده در مراکز علمی کشور باخبر کند. همچنین لازم به ذکر است که هم اکنون نیز بسیاری از دستاوردها در رزمایش ها افشا نمی شوند.
۸. حتی صرفنظر از نفع کاربردی علم و در همان حیطه اعتبار استنادی و مرجعیت خالص علمی نیز ترویج مقاله نویسی بی هدف و با الفاظی مانند اقيانوس دانش بشري خطا و قیاس مع الفارق است. مثل قرآنی صحیح برای این تلاش ها مثل سیلی است که در جوی آب سرازیر می شود و به همراه خود خس و خاشاکی را به همراه می آورد. پس نهایتاً خس و خاشاک به کناری می روند و آنچه به مردم نفع می رساند درون زمین! می ماند. بر این اساس، فقط اندکی از این مقالات که مفید هستند [در جامعه اثر گذار] می مانند.
در پایان، از جناب وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواهشمندیم به توازن حقیقی و ملموس مسیرهای ارتقا (با تسهیل گری مسیرهای دشوار و محدودسازی مسیر روان و کم فایده و بی فایده مقاله نویسی) اهتمام جدی بفرمایند تا منافع ملی حفظ و علم نافع ترویج گردد.
🇮🇷 گروه رسالت اجتماعی و تمدن ساز نهاد علم در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/307298671C6e377c79f8
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
❌ نقد مصوبه غیر قانونی شورای عالی انقلاب فرهنگی در تحدید قانون اساسی
💢 شورای عالی انقلاب فرهنگی با نادیده گرفتن حقوقی که قانون اساسی برای ملت در نظر گرفته است در مصوبه ای بر خلاف اصول متعدد قانون اساسی، اعضای هیات علمی، کارمندان ، دانشجویان و داوطلبان را از حق شکایت نسبت به تصمیمات و آرای کمیته ها و هیاتهای وزارتی، در دیوان عدالت اداری و سایر محاکم قضائی محروم کرده و ضمن نادیده گرفتن اصل ۱۷۳ قانون اساسی، رسیدگی به شکایات را صرفا در اختیار هیات عالی تجدید نظر متشکل از وزرای مربوط و دبیر شورا و ریاست دانشگاه آزاد و برخی منتخبین وزارتین و شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار داده است. (اینجا)
🔻 آقای دکتر عبدالحسین خسروپناه (دبیرِ محترم شورای عالی انقلابِ فرهنگی) در دفاع از مصوبه ی «تجمیعیِ» شورای انقلاب فرهنگی چنین استدلال فرموده اند:
«[...] جلسه ای که شورا مجدد در خصوص مصوبه فوق داشت و در خصوص آن بحث شد، با حضور رییس دیوان عدالت اداری و رییس قوه قضاییه برگزار شد. متخصصین حوزه آموزش عالی بر این باور هستند که همانطور که مجموعه های تخصصی نظیر دادگاه خانواده وجود دارد در رسیدگی مسائل علمی و آموزشی در دانشگاه ها نیز باید کمیته های تخصصی شکل گیرد. به طور مثال اگر دانشجویانی شبهه تقلب در آزمون سراسری را دارند این امر توسط مراجع تخصصی بررسی شود.» (isna.ir/xdQHzq).
🔹 پاسخ به جناب آقای دکتر خسروپناه:
💢 استاد عزیز!! دادگاه اختصاصی یا تخصصی خانواده یا هر دادگاهی دیگر، باید در درون دادگستری ایجاد شود نه بیرون از آن. این امر هم مطابق با آموزه ی «تفکیک قوا» است و هم تضمین کننده ی «استقلال قضایی» است و هم تقویت کننده ی «حاکمیّتِ قانون» و «دادرسی منصفانه» است. بنابراین، اگر قرار بر تشکیل یک دادگاه محیط زیستی یا دادگاه دانشگاهی و یا هر دادگاه تخصصی یا اختصاصی باشد، این دادگاه را در سازمان حفاظت محیط زیست و یا وزارت علوم و یا هر نهادِ اجراییِ دیگری تأسیس نمی کنند. این نکته آن اندازه بدیهی است که حتّی اگر به موجب قانون اساسی قرار بر تأسیس یک دادگاه نظامی باشد، آن را در درون وزارت دفاع تأسیس نمی کنند، بل که دادگاه نظامی نیز بخشی از ساختار دادگستری است و .... . وانگهی، «نظارتِ قضاییِ عالی» - به عنوانِ آخرین راه نظارتِ حقوقی بر یک تصمیم یا اقدام و سیاست - با هدف «صیانت از قانون» صورت می گیرد و طبقِ اصولِ حقوقی نمی توان این امر مهم را به مرجعی غیر از خودِ دادگستری/ قوّه ی قضائیّه سپرد.
⛔️ بنابراین، نمی توان به بهانه ی تخصصی سازیِ دادرسی های اداری اقدام به چنین امری نمود و از این «مغالطه» برای توجیه این کارِ نادرست و غیرِقانونی استفاده کرد. اگر هم قصدِ تشکیل یک دادگاه اداریِ تخصصی داشتید و به دنبالِ یک دادرسیِ منصفانه بودید، بهترین و منصفانه ترین راه آن بود که از مسیرِ قانونی، در خود دیوان عدالت اداری چنین ساختاری ایجاد می شد.
⭕️ در یک جامعه ی «به سامان (نظام مند)» و مبتنی بر «حقیقت» و «عقلانیّت» و «عدالت»، هیچ یک از تصمیمات و اقدامات زمامدارانِ آن جامعه نباید مستثنی از «نظارتِ قضاییِ عالی» باشد. «نظارتِ قضاییِ عالی» هیچ گاه و هرگز به معنای نقضِ استقلالِ یک مقام یا مرجع نبوده و نیست و نخواهد بود؛ بل که پشتیبانِ استقلالِ آن مقام/ مرجع و ضامنِ «حاکمیّتِ قانون» در جامعه و موجبِ «اجرای عدالت» در کشور است.
👈 هیچ ایرادی نیست که با وجودِ «دادگاه های دانشگاهی» یا «شبهِ دادگاه های دانشگاهی»، نظارتِ قضاییِ عالی همچنان به قوّتِ خود باقی بماند. روندِ حرکت و رشدِ یک «نظامِ حکمرانیِ معقول/ عادلانه» باید به سمتِ «نظارت پذیریِ قضایی» و نه «نظارت گریزیِ قضایی» باشد.
▫️ پی نوشت:
🔸 هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد که نهادها و تشکیلات گسترده ای برای بررسی انطباق مصوبات مختلف با شرع و قانون اساسی و اسناد بالادستی تشکیل شود و انواع مصوبات مربوط به کشاورزی و راه و ساختمان و ... را با دقت مورد بررسی قرار دهد اما مصوبات حوزه علم و فرهنگ که اساسی ترین و مهمترین مسائل جامعه است از این بررسی ها مستثنی شود.
🔺 کاش نهادی مانند شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را از این حیث بررسی می کرد تا شاهد تصویب آئین نامه هایی بر خلاف قانون اساسی و اسناد بالادستی در این شورا نباشیم.
🌐 از وکلای مردم در مجلس شورای اسلامی انتظار می رود قاطعانه به این موضوع ورود نمایند و اجازه ندهند شورای عالی انقلاب فرهنگی با نادیده گرفتن اصل ۱۷۳ قانون اساسی موجب محرومیت دانشگاهیان از شکایت به مرجع قانونی بی طرف (دیوان عدالت اداری) شود.
🇮🇷 گروه رسالت اجتماعی و تمدن ساز نهاد علم در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/307298671C6e377c79f8
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
⭕️ خطر کاپیتولاسیون دانشگاهی
💯 بر اساس اصل ۱۷۳ قانون اساسی عموم مردم می توانند شکایات، تظلمات و اعتراضات خود را نسبت به مامورین یا واحدها یا آئین نامه های دولتی، به دیوان عدالت اداری مطرح و احقاق حق نمایند.
❌ شورای عالی انقلاب فرهنگی با زیر پا گذاشتن این حق، در مصوبه ای (اینجا) مخالف با اصول متعدد قانون اساسی، اعضای هیات علمی ، دانشجویان ، کارمندان شاغل در آموزش عالی و داوطلبان را از حق شکایت نسبت به تصمیمات و آرای کمیته ها و هیاتهای وزارتی، در دیوان عدالت اداری و سایر محاکم قضائی محروم کرده و رسیدگی به شکایات را صرفا در اختیار هیات عالی تجدید نظر متشکل از وزرای مربوط و دبیر شورا و ریاست دانشگاه آزاد و برخی منتخبین وزارتین و شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار داده است. با این کار عملا برای آنها، نوعی کاپیتولاسیون دانشگاهی ایجاد نموده است.
🔏 هم اکنون بر اساس قانون اساسی کشور همه اقشار محترم جامعه از تاکسی داران و نانوایان گرفته تا مربیان مهدکودک ها امکان شکایت از تصمیمات و آئین نامه های اداری مربوطه را به دیوان عدالت اداری و احقاق حق را از این طریق دارند؛ اما به برکت وجود شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاهیان و داوطلبان آزمون های سراسری از چنین حقی محروم شدند و به جای مراجعه به مرجع ثالث بی طرف باید به هیاتی از جنس همان شورای مورد شکایت مراجعه کنند!!!
👈 برخی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بدون رعایت اصول بدیهی شفافیت، استقلال قوا، مشارکت عمومی نخبگان و نیز بدون بررسی انطباق آن با شرع، قانون اساسی، اسناد بالادستی و قوانین عادی توسط نهادهای مستقل، صورت می گیرند. مصوبات این شورا مشتمل بر زیربنایی ترین موضوعات کشور یعنی علم ،فرهنگ ،آموزش و پژوهش می باشند. ساختار معیوب شورا و نفوذ بیش از اندازه وزارتین به ویژه وزارت عتف در کسوت سیاستگذار، مجری و تایید کننده عملکرد خویش، موجب کاهش شدید کارآمدی شورایعالی انقلاب فرهنگی و بروز مشکلات و معضلات در نظام علم و فناوری کشور شده است.
🇮🇷 گروه رسالت اجتماعی و تمدن ساز نهاد علم در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/307298671C6e377c79f8
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh
🔥 انصراف دانشگاه زوریخ از رتبه بندی 2024 مجله تایمز
(متن خبر)
🖌 خبر کوتاه است ولی بسیار مهم و اثرگذار: دانشگاه زوریخ که یکی از بهترین دانشگاه های جهان است و سال 2023 رتبه 80 رتبه بندی را دریافت کرده بود امسال از این رتبه بندی انصراف داد. این دانشگاه روز چهارشنبه اعلام کرد که این رتبه بندی انگیزه های کاذب ایجاد می کند. به گفته دانشگاه سوئیس، رتبهبندیها اغلب بر خروجی قابل اندازهگیری تمرکز میکنند و به جای اولویتبندی کیفیت محتوا، انگیزهای برای افزایش تعداد انتشارات ایجاد میکنند.
🚫 این دانشگاه اضافه کرد که رتبهبندیها به طور جامع دستاوردهای متنوع دانشگاه در تحقیق و تدریس را اندازهگیری میکنند. لیکن، دانشگاه زوریخ دیگر اطلاعاتی را برای رتبه بندی ارائه نمی دهد.
🔀 لازم به ذکر است که رتبه بندیِ تایمز یکی از مهمترین رتبه بندیها برای جایگاه علمی دانشگاه ها است که هر ساله توسط مجله تایمز انجام میشود و ملاکی مهم برای تبادلات دانشجویان، اساتید و جذب گرنتهای آموزشی-پژوهشی در سراسر دنیا محسوب میشود.
🗄 سالها است که رتبه بندی دانشگاه ها در سراسر جهان در معرض نقد جدی قرار گرفته است و مهمترین اشکال نیز تاکید دانشگاه ها بر خروجی های کمی به جای کیفیت آثار علمی است. در ایران نیز در سالهای اخیر این توجه روز افزون شده است و بیش از توجه به کیفیت آثار علمی و رویکردهای اثرگذار اساتید، تعداد مقالات، میزان ارجاعات (اچ ایدنکس) و تعداد کتابهای علمی ملاک ترفیع، ارتقا و ارزیابی وضعیت اعضای هیئت علمی شده است که البته مکررا مورد نقد قرار گرفته شده است؛ امّا با توجهِ اندک به معایب و مضرات این رویکرد، روزبه روز شاهد غلبه نگرش کمیت گرا به علم در سياست گذاري های نظام علم و فناوری ایران هستیم.
🌐 این عملکرد دانشگاه زوریخ، بعنوان یکی از برترین دانشگاه های جهان میتواند گامی مهم در راستای فاصله گرفتن از کمی گرایی افراطی به علم در سطح بین المللی محسوب شود.
@interdisciplinarity
▫️ پی نوشت:
😞 امیدواریم خاطر مدیران نهاد علم کشور از این اقدام دانشگاه زوریخ مکدر نشود. چرا که تلاش برای تغییر در روندهای فرهنگی، آموزشي، پژوهشی و فناوری دانشگاه ها جهت کسب رتبه بین المللی، چیزی جز دنبال سراب دویدن نبوده و نیست.
⭕️ البته مدیران ارشد نهاد علم با همراهی کامل شورایعالی انقلاب فرهنگی آنچنان مجذوب رتبه های نظام های بین المللی شده اند که به جای محوریت پاسخ به نیازها، حل مسائل و مشکلات کشور و محتوا محوری پژوهش ها (بررسی هدف از انجام پژوهش: چاپ مقاله یا رفع نیاز، حل مسئله و رفع مشکل، تولید محصول و...)، نظام های جذب، ترفیع و ارتقای مرتبه را با محوریت اصلی مقاله شماری، پایه گذاری نموده اند و مراقب هستند که تعداد مقالات کم نشود تا مبادا نظام های رتبه بندی خارجی اعلام نمایند، رتبه کشور کم شده است!!! در حالی که اساسا کارکرد این رتبه ها در مقایسه با دستاوردهای نیازمحور، مسئله محور و مشکل محور پژوهش ها ناچیز است.
👈 صحیح این است: دانشگاه هایی که بتوانند از نظر فرهنگی، آموزشي، پژوهشی و فناوری، استان یا منطقه یا کشور یا جهان پیرامون خود را تحت تاثیر بگذارند به صورت خودکار پیشتاز خواهند بود و به جای تاییدیه های بی خاصیت یا کم خاصیت نظام های رتبه بندی، تاییدیه های جوامع و صنایع را در سطوح محلی، منطقه ای، ملی و بین المللی در اختیار خواهند داشت.
🇮🇷 گروه رسالت اجتماعی و تمدن ساز نهاد علم در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/307298671C6e377c79f8
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه در ایتا
@hokmrani_masoulaneh