🔴🇮🇱بررسی #منصوب #خداوند از دیدگاه #یهود
پرسش مهمتر اين است كه كورشی كه عادل است، منصوب خداوند است، خداوند
🔯دست راست او را گرفته (اشعياء، باب 45، بند 1)،
به دست همو تعميد شده و احياناً مسيح او است ( البته از نظر آن قوم )، فارغ از هر اسم و صفتي، چه كاری بايد انجام بدهد و مشخصهعادل بودن و مسيح بودن او چيست؟
🔰وظيفه ای كه به موجب #تورات بر دوش #كوروش نهادهشده و او قرار است آنرا به انجام برساند، عبارت است از :
🔯«اجراي وعدههاي پيشين خداوند كه ارمياي نبي بيان كرده بود» (عزرا، باب 1، بند 1)،
🔯«مغلوب كردنها ملتها و شكستن درها» (اشعياء، باب 45، بندهاي 1 و 2)،
🔯 «آزاد كردنيهوديان از اسارت» (اشعياء، باب 45، بند 13؛ عزرا، باب 2، بند 1)،
🔯«اعطاي ظروف قيمتي بهرئيس يهوديان» (عزرا، باب 1، بند 8)،
🔯«ساختن خانهاي براي خدا در اورشليم» (تواريخ ايام، باب 36، بند 22 و 23)،
🔯«ساختن قربانگاه» (عزرا، باب 6، بند 3)،
🔯«وا داشتن همسايگان
يهوديان به دادن #طلا و #نقره و #اموال به آنها و نيز دادن هدايايي براي خانه خداي آنان» (عزرا،باب 1، بند 4 و 6)،
🔯«مجازات پادشاه و مردم بابل بخاطر گناهانشان» (ارميا، باب 25، بند12(
🔯و در نهايت: «نابود كردن بابل، ريشهكن كردن نسل بابليان، تبديل كردن بابل به باتلاق ولانه جغدها، جارو كردن بابل با جاروي هلاكت» (اشعياء، باب 14، بندهاي 22 و 23).
☝️اينست اعمال مقرر شده براي #مسيح يا #منصوب عادل خداوند.
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴🔯 بعضی احکام یهودی
✡هر که پدر يا مادرش را بزند، بايد کشته شود.
✡هر کس انسانی را بدزدد، خواه او را به غلامی فروخته و خواه نفروخته باشد، بايد کشته شود.
✡هر کس پدر يا مادر خود را لعنت کند، بايد کشته شود
🔴🔯سنگسار #گاو
✡اگر گاوی به مرد يا زنی #شاخ بزند و او را بكشد، آن گاو بايد #سنگسار شود و گوشتش هم #خورده نشود، آنوقت صاحب آن گاو بیگناه شمرده میشود. ولی اگر آن گاو قبلاً #سابقه ی شاخ زنی داشته و صاحبش هم از اين موضوع با خبر بوده، اما گاو را نبسته باشد، در اينصورت بايد هم گاو #سنگسار گردد و هم صاحبش کشته شود
✅توضیح و تفسیر:
قانون مجازات نه تنها برای این است که شخص خطا کار #مجازات یا #تنبیه بشود بلکه #درسی باشد برای سایرین تا بدانند چنانچه آنها نیز همان خطا را مرتکب شوند شامل مجازات ( حتی مرگ) خواهند شد. حال در مورد گاو و اینکه با مجازات یک #گاو چگونه سایر #گاو ها #متنبه خواهند شد امر عجیبی است. ظاهراً گاوها را جمع کرده توضیح میداند که اگر کسی را با شاخ بزنید و بکشید بدین شکل #سنگسار میشوید. #کمدی بنظر میرسد ولی واقعیت و آیه ای است از کتاب مقدس #یهودیان که باید برمبنای آن رفتار کنند.
📚منبع :
کتاب ، خروج ، باب قوانین مربوط به مجازات مجرمین ، بند 15 و 16 و 17 و 28
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴« نشانه های تمدن »
« آشنایی با ناراستی هایی در تاریخ پادشاهی های ایران ، #جعلیات تخت جمشید و #کتیبه های باستانی »
توصیه می شود حتما این ویدیو را مشاهده کنید
حجم 20 مگابایت
http://dl.naria.ir/Taleb/Civilization-Signs2.wmv
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴نابودي #اقوام #باستاني #ايران پس از حضور #هخامنشيان(آریاییان) در ایران:
📣💥اقوام #سیلک در 3500 سال پیش مغلوب $آریاییها می گردند که آثارشان در طبقات و نیزه های بلند پیداست و در فاصله دو تپه بزرگ و کوچک دو گورستان قدیمی الف و ب کشف و ظاهر می شود.
آثار مکشوفه از گورستان ب مربوط به مهاجران تازه وارد به #سیلک بیشتر شبیه آثار زیر خاکی تپه گیان در نهاوند و خوروین در ساوجبلاغ و حسنلود در نقده و نواحی لرستان است
فهرست اماکن باستانی ، نصراله مشکوتی ص 241
📣💥شهر سوخته: خبرگزاری میراث فرهنگی:شهر سوخته در اواخر هزاره دوم پيش از ميلاد به سوي يك ركود فرهنگي پيش میرود و شواهد نشان ميدهد كه اين تمدن باستاني شرق فلات ايران در اوايل هزاره اول پيش از ميلاد از بين ميرود. ...برخي از محوطههاي به دستآمده در اين بررسيها به دوره پس از نابودي تمدن شهرسوخته بازميگردد. ما احتمال ميدهيم كه مردم شهر سوخته پس از آنكه شهرشان را به هر دليلي از دست دادهاند به اين مناطق كوچ كرده باشند.»
http://www.chn.ir/news/?section=2&id=33032
📣💥گوهر تپه وتپه #طالب #خان : خبرگزاری میراث فرهنگی: گوهر تپه در رستم کلای بهشهر که آثار و سفالهای پیدا شده حداقل به هزاره اول پیش از میلاد بر میگردد ...گرچه خود تمدن بسیار کهن تر از اینست ... «تا کنون بخشي از تپه طالب خان زابل .... در اين فصل کاوش موفق شديم تا سفال هاي هزاره اول پيش از ميلاد را درلايه هاي استقراري آن کشف کنيم. اين سفال ها نشان مي دهد که تپه طالب خان پس از متروک شدن شهر سوخته رونق گرفته است و زندگي در آن ادامه داشته است.بقاياي استقرار کشف شده در تپه طالب خان متعلق به هزاره اول پيش از ميلاد است اما لايه هاي استقراري زيرين اين تپه باستاني با شهر سوخته مطابقت دارد.
http://www.chn.ir/news/?section=2&id=28431
📣💥حسنلو : نیز که جزو مناطق مشهور باستانی ایران است در حدود 800 پ.م نابود شده ...
📣💥تپه شیزر: بر اساس نتایج تاریخ گذاری تپه شیزر می توان گفت نهشت های باستان شناختی ترانشه I در بردارنده آثار عصر آهن و عصر مفرغ می باشند؛ جدید ترین تاریخ بدست آمده مربوط به کانتکست 1002 از این ترانشه با تاریخ 913 پیش از میلاد است؛
http://www.icar.ir/UserFiles/File/10th%20symposium/chekide3%20part1.doc
📣💥تل ابليس: تل ابليس در جنوب شرقي بردسير، در نزديكي روستاي فخرآباد واقع شده است. آثار سكونت انسان در اين محوطه، از شش دوره به دست آمده است كه دوره صفر، كهن ترين و دوره پنجم، جديدترين آنهاست. اهميت عمده تل ابليس در صنعت فلز كاري آن است. صنعتگران اين محوطه باستاني در دوره اول ( حدود 4100 ق.م. ) توانستنند مس را از سنگ آن جدا كند و با روش قالب گيري، فلز ذوب شده را به ابزار ها و ادوات مورد نظر مبدل سازند. مطالعه سفال به دست آمده از تل ابليس نشان مي دهد كه اين محل از تل باكون تا ببن النهرين در غرب، و از تپه يحيي تا دره سند و درياي عمان در شرق و جنوب، و سيلك كاشان در شمال، ارتباط فرهنگي نزديكي داشته است.
قدمت آثار به دست آمده از تل ابليس نشان مي دهد كه نخستين ساكنان اين محل در اواسط هزاره پنجم ( 4500 ق.م. ) به منطقه وادار شده و در هزاره اول ( 1000 ق.م. ) آنجا را ترك كرده اند.
📣💥تپه هاي گودين و سه گابي :بقاياي باستاني منطقه كوهستاني غرب مركزي، در سلسله حفرياتي در تپه هاي " گودين " و " سه گابي " شناسايي شده است كه اين آثار را به دوازده دوره تقسيم كرده اند. از قديمترين آنها، يعني دوره هاي دوازدهم ( دوره شاهين آباد ) و يازدهم ( دوره كوچه ) به ترتيب در هزاره هاي ششم و پنجم، ... دوره سوم يا دوره گودين ( 1300- 2400 ق.م. ) وسيعترين و پرجمعيت ترين دوره ها بوده است.دوره دوم هم پس از نابودی اینها مادها جایگزین میشوند ...
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴شناخت آداب و فرهنگ #آریایی ها در هند
✅بخش اول
🃏چون #آریاییهاي مهاجم به #هند رسیدند استانهاي شمالی را در تملک آنها یافتند، و اعقابشان هنوز هم در مرتفعات دور دست زندگی میکنند. در نقاط دوردست جنوب این سرزمین مردم سیاه پوست بینی پهنی می زیستند که ما آنها را دراویدي مینامیم، بیآنکه سرچشمۀ این لغت را بدانیم. آنان، هنگام #هجوم #آریاییها، خود #مردم #متمدنی بودند، و بازرگانان ماجراجوی آنها حتی تا سومر و بابل هم بر دریا سفر می کردند، و در شهرهایشان بسیاری از اشیای ظریف و تجملی رواج داشت. از همین مردم بود که #آریاییها جامعۀ روستایی و نظامهای زمین داری و مالیات بندی را آموختند.
دکن هنوز هم، از نظر عادات و رسوم، زبان، ادبیات، و هنر اساساً دراویدي است.
#تهاجم و #غلبۀ #آریاییها بر این قبایل پیشرفته بخشی از آن فرایند باستانیی بوده است که بدان وسیله، هر چند وقت
یکبار، شمال با #خشونت بر سر جنوب اسکان یافته و آرام فرو می ریخت؛ این یکی از جریانهاي مهم تاریخ بوده است،
که در آن تمدنها چون تموجات دوران ساز برآمده و از میان رفته اند. #آریاییها بر سر دراویدیها فرو ریختند؛ آخایاییها و
دوریها بر سرکرتیها و اژهایها؛ ژرمنها بر سر رومیها؛ لومباردها بر سر ایتالیاییها؛ و انگلیسیها بر سر همۀ جهان. شمال
همیشه فرمانروایان و جنگاوران را پدید میآورد، و جنوب هنرمندان و قدیسان را، و بردباران وارث بهشت خواهندبود.
🔴این #آریاییهای #چپاولگر که بودند؟
آنها خودشان لغت ( آریایی ) را به معنای نجیب و شریف به کار بردند، اما این
اشتقاق، که بوي میهن پرستی از آن می آید، شاید یکی از آن اندیشه های بعدیی باشد که بر علم زبانشناسی رنگ
بدنام کننده طنز میزند. خیلی احتمال میرود که آنها از منطقۀ #دریاي #خزر آمده باشند، که #اقوام #ایرانی آن را ایران-وئجه می نامیدند، یعنی سرزمین #آریاییها. در حدود همان زمان که کاسیهاي آریایی به سرزمین بابل غلبه یافتند، #آریاییهاي ودایی ورود به هند را آغاز کردند این #آریاییها هم، مثل #ژرمنهایی که به #ایتالیا هجوم بردند، بیشتر #مهاجر بودند تا #فاتح. ولی آنها تن نیرومند، اشتهای زیاد براي هر گونه خوردنی و آشامیدنی، خشونت وافر، و مهارت و دلاوري در جنگ داشتند؛ لاجرم دیري نگذشت که سروری بر شمال هند از آن ایشان شد. با تیرو کمان میجنگیدند؛ رهبرانشان جنگاورانی بودند که زره بر تن داشتند و بر ارابه می نشستند؛ تبرزین می گرداندند و نیزه می افکندند . #زمین می خواستند و #علف چرا برای #گاوهایشان؛ در زبان آنان واژه جنگ نشانی از افتخار ملی نداشت، بلکه به معنی ( آرزوهای گاوهای بیشتر) بود و بس.
🔴آنان بآرامی راهشان را رو به خاور، در طول رودهای سند و گنگ، باز کردند، تا همۀ هندوستان را فرو گرفتند. بتدریج که دست از #ستیز و #سلاح برداشته و کشاورزانی اسکان یافته میشدند،
📚منبع: تاریخ تمدن، ویل دورانت ص 318
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴شناخت آداب و فرهنگ #آریایی ها در هند
✅بخش سوم و پایانی
🇮🇳در شمال #هند در برخی روستاها همچون #دهردون، خانواده های چند #شوهری مرسوم است که فرزندان پسر در خانواده با ازدواج اولین برادر، به وی پیوسته و زندگی شان را با وی ادامه می دهند!
🇮🇳گفته می شود پسران خانواده از این رو دست به این کار می زنند تا میراث پدریشان کمتر بین وراث تقسیم شده و شریک کمتری پیدا کند!
آن زن جوانی که در تصویر پایین میبینید #خم #رجا نام دارد و #عروس #پنج #برادر است .
از چهرههای همه شش نفر تبسم میریزد ; یعنی ,ظاهراً خوشبخت مینمایند . نیکبختی در گمراهی ..
#رجای ۲۱ اولین بار با یک برادر هم خانه شد و پس از آن #چهار #برادر دیگر شوهر قانونی اش شدهاند . در نتیجه طفلی به دنیا آمد و او را #جی نام گذاشتند .
‼️اکنون رجا نمیداند ,که این فرزند از کدامیک از برادران است .
🔞نکته جالب در این است که همه زنان در این روستا میزبان #پنج #همسر نیستند ، تنها #رجا این طور است چراکه زنا دیگر #نهایتاً #سه #همسر دارند.
🔞رجا اولبار به همسری گدو ویرمه ۲۱ – ساله درآمد وبعد بیج ۳۲ – ساله ,سانتر به سانتی رمه ۲۸ – ساله ,پس به گاپل ۲۶ – ساله و نهایت به دنیش ۱۸ – ساله …
🔞مادر رجا #سه #شوهر دارد ,که هر۳ #برادرند و او نمیداند ,که رجا از کدام #شوهرش است .
همچنین رجا خم نمیداند, که پسر یک و نیم سالهاش جیjey از کدام همسرش است ,لاکن او همه #پنج #شوهرش را دوست میداشتهاست و همسرانش نیز به او مهر دارند ,زیرا هر یک پنج برادر برابر اظهار دارند, که شاید پسر از او باشد !
🔞شاید این روستا را باید مکان حرامزادهها بنامیم و تنها #شکر میکنیم ,که دینمان اسلام است و ما را از این گمراهی و از این وحشیگری رهانیده است.
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴🌞واگذاری #زن خود به #دیگران بدون #رضایت او!!!
🌞چنان که در کتاب #مادیان #هزار #دادستان ؛ (قانون مدنی زرتشتیان در زمان ساسانیان) آمده (ص ۳۶۲، ش ۶۷)،
‼️اگر شخص #محروم از #زن و فرزند، در خواست #ازدواج با #زنی را کند، مرد (ظاهرا شوهر همان زنی که از او خواستگاری شده) می توانسته بدون رضایت زن خود، او را به همسری #خواستگار در آورد:
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
⭕👈اگر جمله ی «نشاطی که در نتیجه ی غم دیگران حاصل شود گناه است» در گوگل جستجو کنیم، مشاهده می کنیم که فراوان به زرتشت نسبت می دهند و تصویر زیر را منتشر می کنند. معلوم نشد که او این جمله را در کجا گفته است. اما با جستجو در کتاب های اسلامی، همین مضمون را در احادیث می بینیم.👇
⭕ به دو حدیث از امام صادق(ع) بنگرید:
👈لا تُبدِ الشَّماتَهَ لأخیک؛ فَیرحَمَهُ اللّهُ و یصَیرَها بک. (کافی، ج ۲، ص ۳۵۹، ح ۱)
در مصیبت (گرفتارى) برادرت اظهار شادى مکن، که خداوند به او رحم مى کند و آن مصیبت را به سوى تو مى کشاند.
👈مَن شَمِتَ بمُصیبَهٍ نَزَلَت بأخِیهِ لَم یخرُجْ مِن الدنیا حتّى یفتَتَنَ. (کافی، ج ۲، ص ۳۵۹، ح ۱)
هر که از مصیبتى که به برادرش مى رسد شاد شود، از دنیا نرود تا آن که خود گرفتار گردد.
⭕همچنین امام علی(ع) فرمود:
👈لاتَفرَحَنَّ بِسَقطَهِ غَیرِک فَإنَّک لاتَدری ما یحدِثُ بِک الزَّمانُ؛ (غررالحکم و دررالکلم، ح 10290)
از زمین خوردن کسی شاد مشو که نمی دانی گردش روزگار برای تو چه در آستین دارد.
⭕گفتار نیک تر» برتر از «گفتار نیک» در نگاه قرآن کریم
اگر زرتشتیان می گویند: «گفتار نیک» اسلام بالاترش را می گوید: «نیکوترین گفتار».
#قرآن_کریم در سوره اسراء، آیه ۵۳ می فرماید: «قُلْ لِعِبَادِی یقُولُوا الَّتِی هِی أَحْسَنُ؛ به بندگان من بگو سخنی بگویند که نیکوترین باشد.»
اولا؛ خداوند ما را به خودش اضافه کرده (عبادی).
ثانیا؛ «احسن» هم زیبا سخن گفتن است و هم سخن زیبا گفتن.
⭕ #کردار_نیک تر» برتر از «کردار نیک» از نگاه قرآن کریم
اینکه #زرتشتی ها «پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک» را شعار خود قرار داده اند، در اسلام مهم تر از آن را داریم. اگر اینها از «نیک» سخن می گویند، #اسلام یک پله بالاتر، سخن از «نیک تر» به میان می آورد؛ چنانکه در آیات زیر می خوانیم:
ـ إِنَّا جَعَلْنَا مَا عَلَی الْأَرْضِ زِینَهً لَهَا لِنَبْلُوَهُمْ أَیهُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا (کهف، آیه ۷)
ما هر چه بر زمین است زینت آن قرار دادیم، تا مردم را امتحان کنیم که کدامشان کردار نیک تر دارد.
ـ الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیاهَ لِیبْلُوَکمْ أَیکمْ أَحْسَنُ عَمَلًا (ملک، آیه ۲)
آن که مرگ و زندگی را بیافرید، تا بیازماید شما را که کدامتان کردار نیک تر دارید.
🙏حق جو و حق طلب باشیم 🙏
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴ملاک برتری در #قرآن و #اوستا
✅ملاک برتری در قرآن
💠إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُم (حجرات، آیه ۱۳)
گرامی ترین شما نزد خداوند با تقواترینتان است.
💠إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنین؛ (مائده، آیه ۱۳)
خداوند نیکوکاران را دوست دارد
🔥ملک برتری در اوستا
🌞مردی که خانه دارد بهتر از مردی است که خانه ندارد .
🌞مردی که فرزند دارد بهتر از مردی است که فرزند ندارد .
🌞ثروتمندان بهتر از نیازمندان هستند .
🌞مردی که از شکم سیر دارد (یا شکم خود را از گوشت پر نماید) بهتر از مرد گرسنه است . مردان سیر بیشتر از مردان گرسنه با امشاسپندان و منش نیک سرشار می شود.
🌞انسان سیر ارزش یک انسان را دارد اما انسان گرسنه چنین نیست .
📚(اوستا ، وندیداد ، فرگرد ۴ بند ۴۷ – 48)
📚برگرفته از: تارنمای اسلام ـ زرتشت
فقیران از نظر اسلام عزیزند
برخلاف آنچه از اوستا خواندیم، اسلام فقیران را عزیز می شمارد. به تعدادی روایت توجه کنیم:
🍃پیامبر خدا(ص): فقرا سروران اهل بهشتند. همه ی مردم مشتاق بهشتند اما بهشت مشتاق فقیران است. (بحار الأنوار: ۷۲/ ۴۹/ ۵۸)
🍃پیامبر خدا(ص): درهاى بهشت به روى فقرا باز است. (بحار الأنوار: ۷۲/ ۴۶/ ۵۷)
🍃امام صادق(ع): گرامى ترین حالت بنده نزد خدا، وقتى است که درهمى بجوید و به دست نیاورد. (بحار الأنوار: ۷۲/ ۴۹/ ۶۰)
🍃فقیران از پیامبر خدا(ص) پرسیدند: وقتى در بازار انواع میوه ها را مى بینیم و دلمان هوس مى کند اما پولى نداریم که بخریم، آیا اجرى داریم؟ فرمود: مگر اجر، در چیزى جز این است؟! (کنز العمّال: ۱۶۶۵۷)
🍃پیامبر خدا(ص): خوشا به حال مستمندان صبور. (الکافی: ۲/ ۲۶۳/ ۱۳)
🍃امام صادق(ع): آخرین پیامبرى که وارد بهشت مى شود، سلیمان است و این به سبب دنیایى است که به او داده شد. (بحار الأنوار: ۷۲/ ۵۲/ ۷۶)
🍃محمّد خزّاز گوید: امام صادق(ع) به من فرمود: آیا به بازار نمى روى؟ آیا میوه هایى که به فروش مى رسد و چیزهاى دیگرى که دلت هوس آنها را مى کند نمى بینى؟ عرض کردم: چرا.
فرمود: بدان که در برابر هر چیزى که مى بینى اما از عهده خرید آن بر نمى آیى، برایت حسنه اى است. (بحار الأنوار: ۷۲/ ۲۵/ ۱۹)
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴آزمایشی در #حکمرانی
👑 شاه- اشراف- سپاه- قانون- کیفری وحشیانه- پایتختها- ایالات
📣💥هنر بزرگ اداره کردن زندگی پارس به #سیاست و #جنگ بیشتر از مسائل #اقتصادي بستگی داشت، و ثروت آن سرزمین بر پایۀ #قدرت بود، نه بر پایۀ #صناعت؛ به همین جهت پایه های دستگاه دولتی #متزلزل بود، و به جزیرة کوچکی مینمود که در وسط دریاي
وسیعی باشد وبر آن دریا حکومت کند، و این حکومت و تسلط بنا و بنیاد طبیعی نداشته باشد.
سازمان #شاهنشاهی، که بر این مجموعه تسلط داشت، از نیرومندترین سازمانها و تقریباً منحصر به فرد بود. بر رأس این سازمان شخص #شاه قرار داشت و، چون #شاهانی در زیر فرمان او بودند، به نام »شاه شاهان« یا »شاهنشاه خوانده میشد، قدرت مطلقه در دست #شاه بود و کلمه ای که از دهان وي بیرون میآمد کافی بود که هر کس را، بدون #محاکمه و #توضیح،
به #کشتن دهد- و این راه و رسمی است که بعضی از #دیکتاتورهاي زمان حاضر نیز در پیش گرفته اند؛
🔰گاهی نیز به #مادر یا زن #سوگلی خویش این حق #فرمان #قتل صادر کردن را تفویض میکرد.
🔰کمتر، از میان #مردم و حتی اعیان #مملکت، کسی را جرئت آن بود که از شاه خرده گیری یا وي را سرزنش کند؛ افکار عمومی، در نتیجۀ #ترس و #تقیه، هیچگونه تأثیري در رفتار شاه نداشت.
🔰هرگاه #شاه فرزند کسی را، در برابر #چشم #وی، با تیر می زد، پدر ناچار در برابر #شاه #سر فرود میآورد و مهارت او را در #تیراندازي #ستایش میکرد.
🔰کسانی که به امر شاه تنشان در زیر ضربه ای #تازیانه سیاه می شد، از مرحمت شاهنشاه سپاسگزاری میکردند که از یاد آنان غافل نمانده است.
🔰شاهان بیشتر کارهاي #حکومت را به اعیان و اشراف زیردست خود یا به #خواجگان #حرمسرا وا می گذاشتند و
خود به #عشقبازي و باختن نرد و شکار می پرداختند. #کاخ سلطنتی پر از #خواجه سرایانی بود که از #زنان حرم پاسبانی می کردند و #شاهزادگان را تعلیم می دادند و، در آغاز هر دوره سلطنت جدید، دسیسه های فراوان برمی انگیختند.
📚 ویل دورانت، تاریخ تمدن ، مشرق زمین گاهواره تمدن ، ص 294
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴ویل دورانت : #گزنوفون چندین بار در نوشتۀ خود #کوروش را با #سقراط اشتباه کرده واحوال آن دو را با هم آمیخته است. چون این داستانها را کنار بگذاریم،از #کوروش جز #شبح فریبنده ای باقی نمی ماند
📚فصل سیزدهم مشرق زمین و گاهواره تمدن ، ص ۲۸۷
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴گزنفون در #کتاب "کوروش نامه" آورده است که #کوروش و سپاهیانش به اندازه ای از مردم یک شهر کشتند که "زنان شیون و زاری آغاز کردند و #دیوانه وار به هر سو می گریختند. آنان #اطفال خود را به آغوش گرفته بودند و از معدود کسانی که #زنده مانده بودند، #استغاثه می کردند که نگذارید ما تنها و بی پناه بمانیم😔
📚 منبع : " ( کوروش نامه ، کتاب سوم، فصل سوم ، ص ۹۴ ).
نمونه دیگر آنکه "کوروش چشمان #پتیساکاس را از حدقه در آورد و پوستش را زنده زنده کند و به
#صلیبش کشید" . #پتیساکاس #پیشکار #کوروش بود
📚تاریخ کتزیاس، خلاصه فوتیوس، ترجمه کامیاب خلیلی، تهران، ۱۳۸۰، بخشهای یک تا هفت، صفحه ۱۵ تا ۳۸
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴مجازات #پشوتنو ( مرگ ارزان ) در #اوستا
🌞 مرگ ارزان برای کسی که #استخوانی بسیار سخت و ناجویدنی یا خوراکی بسیار داغ به #سگ گله یا #سگ خانگی دهد اگر آن استخوان در میان دندانهای سگ فرو رود یا در گلوی او گیر کند یا دهان و زبانش را بسوزاند این گناهی است که دهنده ی استخوان یا خوراک را #پشوتنو می کند.
🌞اگر ماده #سگی در گودالی یا چاهی یا پرتگاهی یا رودخانه ای یا جویی بیفتد و آسیبی ماندگار بدو رسد یا بمیرد ، این گناهی است که زننده یا ترساننده #سگ را #پشوتنو می کند
📚 منبع : اوستا ، فردگرد 15 ، بند 3 و 4 و 5 و 6
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴رهبران #زرتشتی ، برای جبران ضعف مبانی خداشناسی در دین خود هر روز به دنبال فلسفه بافی های جدید می گردند . در بحث #اهورامزدا نیز مدعی هستند که وی خالق #نیکی هاست و در خلقت #شر و موجودات #شرور دخالتی ندارد . اما وقتی به متن #اوستا مراجعه میکنیم مشاهده میکنیم که #اهورامزدا، خالق صفاتی چون #هرزگی ، #فقر ، #درندگی و $وحشی گری و ... هست .
📚در فرگرد 13 ، بند 39 آمده است که اهورامزدا میگوید من سگ را آفریدم . اما در همین فرگرد ، بند 44 به بعد ، آمده است که #سگ - در کنار صفات خوبش اما - در وجود خود صفاتی چون هرزگی ، فقر ، درندگی و وحشی گری و آوارگی ، گدایی و ... را دارد.
📚نگاه کنید به :
اوستا ، گزارش دکتر دوستخواه؛ جلد 2 صفحه 811 - 812 ؛ انتشارات مروارید ، چاپ شانزدهم ، نسخه انجمن زرتشتیان آلمان
وندیداد ، گزارش جیمز دارمستتر ، صفحه 219 - 221 ، ناشر دنیای کتاب ، تهران ، 1384 هـ ش
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴آیا #نژادپرستان می توانند بگویند خون ما از خون دیگری رنگین تر است؟
📣💥روش تحقیق #ژنوتیپ:
که علمیترین روش تحقیق موجود و براساس بررسی همگونی #ژنها است. جدیدترین فنون مهندسی ژنتیک امکان این را فراهم آورده است که انسانهای متفاوت از نظر #ژنتیک با یکدیگر مقایسه شده و #همگونیها و ناهمگونیهای آنان دستهبندی گردد. این روش تحقیق که نشان میدهد همۀ انسانها در بیش از 99 درصد تمامی #ژنها با هم برابر و همگونند، در یک محدودۀ یکدرصدی تفاوتهائی دارند که میتواند به دستهبندی نژادی انسانها (صرفاً از نظر علوم زیستشناسی و انسانشناسی) کمک کند. جالب اینجاست که در این دستهبندی مثلاً تفاوت یک مرد #چینی و یک مرد #سرخپوست از نظر #ژنتیک کمتر از تفاوت یک مرد و زن سرخپوست است. بهعبارت روشنتر تفاوت مردان و زنان از نظر ژنتیک بیشتر از هر تفاوت متصور دیگری میان «نژاد»های متفاوت بشری است.
از سوی دیگر ادغام ژنتیک میان جوامع مختلف امروزی، عملاً امکان هرگونه دستهبندی قطعی و واضحی میان نژادها را از میان برده است. این مسئله در مورد جوامع همسایه بسیار بارزتر است و بهعنوان مثال بههیچوجه نمیتوان تفاوت قاطع ژنتیک میان افراد چینی و کرهای کشف کرد، به همین شیوۀ نمیتوان هیچ تفاوت بارز ژنتیک میان یک فرد «ایرانی» و یک فرد «عرب» یا «ترک» کشف نمود و ایرانیان، اعراب، ترکها و کردها از نظر ژنتیک بهقدری همسانند که عملاً مسئلۀ تفاوت نژادی در میان این اقوام از نظر بررسی ژنوتیپ منتفی است.
📣💥روش تحقیق #فنوتیپ:
در این روش که بسیار قدیمیتر از روش تحقیق ژنوتیپ است، ظواهر مورد بررسی قرار میگیرند: یعنی رنگ پوست، رنگ چشم، رنگ مو، فرم و ساختار جمجمه، شکل بینی و گوش، اندازۀ قد، استخوانبندی دستها و پاها و غیره مورد دستهبندی انسانها در نژادهای متفاوت میگردند. نامهای معروف نژادهای متفاوت از قبیل سفیدپوست، سیاهپوست و سرخپوست از اینجا آمدهاند. البته امروزه با توجه به جمعیت معتنابه افراد دورگه یا چندرگه، دیگر قائل شدن این مرزبندی نژادی غیرممکن است و مثلاً در میان دو نژاد سفیدپوست و سیاهپوست طیف بسیار وسیعی از افراد دورگه وجود دارند که عملاً هرگونه مرزبندی واضحی میان این دو نژاد را از حوزۀ امکان علمی خارج میکنند.
📣💥روش تحقیق زبانشناختی:
در این روش تحقیق، شباهتها و تفاوتهای میان آدمیان براساس «خانواده» زبانشناختی صورت میگیرد و از اینرو از نظر علمی انسانهای همخانواده از نظر زبانی را نمیتوان یک «نژاد» نامید. زیرا زبان ارثی نیست و اکتسابی است.
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🌞زرتشت و #اجداد عرب پرستش!🌞
🔴نژادپرستی از مهمترین و اصلیترین موانع رشد و تکامل اجتماعی است. جوامع #نژادپرست همواره از درون دچار #پوسیدگی بوده و هستند.
📣💥متأسفانه در جامعهی ما نیز کسانی وجود دارند که با #وقاحتِ تمام خود را از #نژاد #خالص #آریایی؟! دانسته و از این بابت #خویشتن را #برتر و والاتر از دیگران میپندارند. این نابخردان، بیش از همه قوم #عرب و یا قوم #ترک و ... را مورد #توهین و ناسزاگویی قرار میدهند، گویی دیگران به خاطر رفتار عدهای معدود در برههای خاص، برای همیشهی تاریخ محکوم اند!
💥برخی از این #باستانگرایان #نژادپرست به قدری در #نادانی فرو رفتهاند که حتی اعتقاد به #اسلام را «عرب پرستی» میخوانند.
💥چه اینکه اولاً درک نکردهاند که اسلام فراتر از نژاد و ملیت است،
💥در ثانی اگر قرار است کسی «عرب پرست» باشد، این #نیاکان #زرتشت بودند که با تمام وجود قوم عرب را برتر از هموطنان خود میپنداشتند!
🔴 #فریدون یکی از #پادشاهان پیشدادی ایران، همان کسی است که ایران زمین را از شرّ ضحاک اهریمنی نجات داد.
در #شاهنامه #فردوسی و دیگر متون تاریخی و اسطورهای، دربارهی فریدون آمده است که وی #سه پسر به نامهای #سلم و #تور و #ایرج داشت. هنگامی که پسرانش به سن جوانی رسیدند، خواست سه همسر نیکو سرشت و بافرهنگ از خاندانی نجیب و خردمند برای آنان بیابد، وی نزدیکان و معتمدین خود را مأمور یافتن چنین دخترانی نمود. آنان نیز به جستجو پرداختند و در #ایرانزمین چنین #دخترانی نیافتند! لذا به دیگر نقاط زمین رفتند و در نهایت، در سرزمین یَمَن، در خانهی #پادشاه #عرب چنین دخترانی را یافتند و فریدون نیز لیاقت و فرهنگ و سزاواریِ این دختران را به فرزندانش گوشزد نمود و پس از گذر روزها، پسران فریدون با دختران شاه عرب ازدواج کردند
🔰[۱]. روشن است که #فریدون پسر آبتین، دخترانی از خاندان شاه عرب را بر هموطنان خود ترجیح داد. وی لیاقتی که در خاندان عرب دید، در خاندانهای ایرانی ندید... و اینگونه آیا میتوان وی را «عرب پرست» نامید؟!
گذشته از آنچه گفته شد، باید دانست که بنابر اعتراف متون کهن عصر ساسانی، #زرتشت نیز از #نسل #فریدون بود.
این گفتاری است که #موبدان #زرتشتی در عصر ساسانی به روشنی بر آن صحه گذاشتند! #نسب نامه #زرتشت بنا به گفتهی #موبد جهانگیر اوشیدری چنین است که وی (زرتشت) از طرف پدر از نسل منوچهر پسر ایرج پسر فریدون بود و از طرف مادر نیز از نوادگان فریدون شمرده میشد
🔰[۲]. ابراهیم پورداود (پدر اوستاشناسی ایران) نیز گفتهاند که در سنت، #زرتشت از خاندان فریدون پسر آبتین دانسته شده است . فریدون در اوستا به صورتِ Thraetaona و پدرش نیز به صورتِ Athwya خوانده شده است
🔰[۳]. و ذبیح الله صفا در «تاریخ ادبیات ایران»، همین گفتار (که زرتشت از نسل فریدون است) را تأیید کرد
🔰[۴]. از متون کهن نیز میتوان مواردی بسیار نام برد، از جمله کتاب «ویزیدگیهای زادسپرم» از متون پهلوی که اذعان داشته است، زرتشت از نسل فریدون بود
🔰[۵]. #دغدو نام مادر #زردشت است و او از نسل فریدون بود.
💥نام مادر زرتشت ، گویند که نسبش به فریدون فرخ می پیوسته.
👈زن پورشسب و مادر زردشت ایرانی.
👈دغدویه هم می گویند.
👈زرتشت بهرام پژدو در زراتشت نامه ی خود می گوید
روایت کند #موبد روزگار
که بگرفت #دغدو به #زرتشت بار
📚منابع:
[۱]. بنگرید به «باستانگرایان و فریدونِ عربپرست !!!»
[۲]. موبد جهانگیر اوشیدری، دانشنامه ی مزدیسنا، تهران: نشر مرکز، ۱۳۸۹. ص ۳۲
[۳]. ابراهیم پورداود، گاتها کهن ترین بخش اوستا، تهران: انتشارات اساطیر، ۱۳۷۸. ص ۳۹۳
[۴]. ذبيح الله صفا، تاريخ ادبيات در ايران، تهران: انتشارات فردوس. ۱۳۷۸. ج ۳، بخش ۱، ص ۴۳۶
[۵]. ویزیدگیهای زادسپرم، ترجمه محمدتقی راشد محصل، تهران: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، ۱۳۸۵. ص۵۵-۵۶
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴 منشور #کوروش سندی بر علیه خودش
قاعده ای حقوقی می گويد كه «اعتراف و ادعاي هر شخص فقط عليه خودش اعتبار دارد و نه به نفع خودش».
📛بر همين اساس از آنچه #كوروش در منشور مشهورش نوشته است،
فقط می توان عليه خودش استفاده كرد و نه به نفع خودش. از هيچ «فتح نامه ای» كه يكمهاجم مسلح در شرايط غلبه و بهره مندی از #قدرت نوشته است، نمی توان به نفع آن مهاجم و به زيان كشور مغلوب و مردم لگدمال شده استفاده كرد
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat
🔴 شناخت آداب و فرهنگ #آریایی ها در هند
✅بخش دوم
این هندیان آریایی چگونه می زیستند؟
در آغاز با #جنگ و #غارت؛ سپس با گله داری، کشاورزی، و صنعت به شیوه
روستایی، که بی شباهت به صنعت قرون وسطاي اروپا نبود؛ زیرا از عصر نوسنگی تا انقلاب صنعتی، که ما در آن زندگی میکنیم، بنیاد زندگانی اقتصادي و سیاسی انسان اساساً یکسان مانده است.
#هند و #آریاییها گاو می پروردند و،
به کارش می بردند؛ هر وقت هم مقدورشان بود گوشت می خوردند، و نوالهای هم نثار روحانیان یا #خدایان می کردند؛ #بودا، پس از آنکه در جوانی ریاضتها کشید و از گرسنگی رو به مرگ بود، گویا در پیری یک شکم سیر از گوشت #خوك خورد و مرد. آنان جو می کاشتند، اما ظاهراً در عصر ودایی چیزی از برنج نمی دانستند. کشتزارهای هر اجتماع روستایی را بین خانوارهای عضو آن اجتماع تقسیم میکردند، اما آبیاری این زمینها مشترك بود. زمین را نمیشد به بیگانه فروخت، فقط میشد آن را براي پسران خانواده به ارث گذاشت. اکثر مردم خرده مالک بودند؛ روي زمین خودشان کار میکردند.
🔴ازدواج ممکن بود از راه ربودن عروس با زور، یا خریدن او، یا رضاي طرفین، صورت گیرد؛ اما، ازدواج به رضای طرفین را اندکی #ننگ آور می دانستند؛ #زنان فکر میکردند که اگر آنها را بخرند وبرایشان #پول بدهند شرافتمندانه تر است، و ربوده شدن را #ستایش بزرگی می دانستند. #تعدد زوجات یا چندگانی #مجاز بود، و بزرگان را به آن ترغیب می کردند؛ تکفل چندین زن، و استفاده از آنان، کاری نیک و شایسته بود. ماجرای دروپدی، که در یک زمان با #پنج برادر #ازدواج کرد، نشان می دهد که در عصر حماسی گاهی چند #شوهري- ازدواج یک #زن، به طور #همزمان، با #چند
#مرد، معمولا چند برادر- اتفاق
می افتاده است. این رسم تا سال 1859در سیلان باقی ماند، و #گاهی #هنوز هم در روستاهای کوهستانی ثبت آثاری از آن دیده می شود. اما چند زنی معمولا #امتیاز مرد بود، که با قدرت پدرشاهی بر خانواده #آریایی حکومت میکرد. بر زنان و فرزندان خود حق تملک داشت و می توانست در موارد خاص آنها را #بفروشد یا از خانه بیرون کند
📚منبع : تاریخ تمدن، ویل دورانت ص 320
- - - - - - - - - - -
✅#نایاب ترین مطالب تاریخی را در کانال ما بخوانید.
@hoviyat