☑️ بدن و تمدن
✍ حبیب الله بابایی، استاد حوزه و دانشگاه
یکی از رخدادهای مفهومی در دورۀ مدرن، تقابل میان فرهنگ و تمدن بوده است که در آن تمدن امری مادی، و فرهنگ امری ذهنی و اخلاقی به حساب آمده است، در حالی که پیش از دورۀ مدرن و قبل از تقابل بین فرهنگ و تمدن، تمدن پیشرفت مادی و معنوی را به طور توأمان در بر می¬گرفت. تمدن می¬بایست علاوه بر ایجاد شرایط مناسب در زندگی، کمال روحی و اخلاقی را هم بوجود می¬آورد و این درجۀ از کمال، غایت نهاییِ تمدن محسوب میشد. به دیگر بیان طبیعت همواره ماهیت مزدوجی داشته است که درآن هم قوای طبیعی و هم خواسته¬های انسانی مدنظر بوده است و از این دو، نوع دوم (خواسته¬های انسانی) به رغم جلوه¬¬های بیرونیِ کمتر، به عنوان پیشرفت حقیقی محسوب می¬شد. در این نگاه سیادت عقل بر طبیعت و ماده، تقدم خالص محسوب نمی¬شد، بلکه باید عقل بر نوازع انسانی سیادت داشته باشد تا بعضی بعضی را به استثمار نگیرند، و از قوا و ابزارِ مادی علیه دیگران استفاده نکنند. پیشرفت در عالم ماده و ترقی در عالم انسانی، هر دو کار روحی است که در اوّلی روح در عالم ماده تصرف میکند و در دیگری روح در روح تصرف می¬نماید. از نظر آلبرت اشویتسر (در کتاب فلسفه الحضاره) پیشرفت مادی کمترین جوهر تمدن است که ممکن است آثار بد و یا خوب داشته باشد، و پیشرفت اخلاقی اصلی¬ترین جوهر تمدن به حساب می¬آید که همواره دارای آثار نیک و پسندیده است و ادعای تمدن زمانی صحت پیدا میکند که بین آنچه که جوهری است و آنچه که نیست تمایز ایجاد شود.
اشویتسر از همین منظر، به نقد وضعیت گذشته و امروز تمدن مادی پرداخته و آنها را تهی از ارزشهای اخلاقی و محکوم به غرایز انسانی میداند. هر قومی با تعصّبی که داشته است در پی کسب منافع اقتصادی، مادی و اینجهانی خود بوده و فارغ از کرامت انسانیِ دیگران علیه دیگر تمدنها تعدی و ستیزهگری کرده است، درحالیکه پیش از این، امتها حیات روحی خود را از حیات روحی همسایگانشان تفکیک نمیکردند. امروزه شعوب متمدن با تأکید بر تمدن قومی خود، طبع سلیم خود را از دست داده و تابع غرایز شدهاند. براین اساس، در وضعیتی که روح بربریت در موسسات تمدنی ما جریان یافته و نهادینه شده است، باید در پی روحی جدید و تحولی روحانی در دنیای امروز بود، ،باید دست به عملیات باطنی زد نه عملیات ظاهری، باید خُلق باطن را عوض کرد، و باید خود را به جهت معنایی و معنوی از نو تجدید کرد و تعارض میان امتها را کمتر کرد تا تمدن حقیقی شکل بگیرد.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
قابی برای سکوت
دردی برای گریستن
فرزندی برای آغوش
چادری برای شهادت
✍️ علی اسفندیار
#پویانویسی
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✏️پای آرمانمان، آرمانها میدهیم...
▪️#برای_آرمان
✍️ محمدجواد محمودی
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💢 «فکرت» رسانهای اندیشهای، آزاد و با رویکرد اسلامی-انقلابی در حوزهی علوم انسانی است.
💯 رسانه «فکرت» آثاری تحلیلی و مستدل در سه محور دین، جامعه و سیاست تولید و منتشر مینماید.
https://eitaa.com/joinchat/4114284562C3b2a6d7655
نویسندگان حوزوی
💢 «فکرت» رسانهای اندیشهای، آزاد و با رویکرد اسلامی-انقلابی در حوزهی علوم انسانی است. 💯 رسانه «ف
#معرفی_کانال_فکرت
این کانال برای معرفی سوژهها و شناخت سر خط تحلیل دینی نخبگان حوزه و دانشگاه مورد تأیید است
سوژههای تان را از مطبوعات و صفحات اجتماعی فعال دریافت کنید و برای #نویسندگان_حوزوی بنویسید
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
نویسندگان حوزوی
سلام و نور
خیر مقدم به اعضای جدید این صفحه تحلیلی_آموزشی 🌹🙏
امیدواریم در کنار هم با بهرهگیری از ایده و دیدگاه یکایک عزیزان حاضر در کانال نویسندگان حوزوی در مسیر پیشرفت فرهنگ و اجتماع خادم باشیم.
این کانال به صورت جهادی و خودجوش اداره میشود؛ ایمان داریم با همفکری نخبگان و فرهیختگان این محفل محتوای ارزشمندی به دست مخاطبان عموم خواهد رسید.
✍️مدیر کانال
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#نویسنده_جدید_کانال
🌹انگشتر بینگین نجستیم...
✍️ سرکار خانم صدیقه حسنزاده
پ.ن: امیدواریم یادداشتهای تان هم از راه برسد.
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💥فکرِ برهنگی دستپخت کیست؟
✍️ دانیال بصیر، فعال رسانهای حوزه
امروز صحبتهای آرش حیدری در فضای مجازی وایرال شد و در بیاناتی شاذ و کم خردانه اظهار داشت که "بهصراحت میگویم که برهنگی به معنای جنسیکردن همهچیز مسئله اصلی منتقدان این حرکت اعتراضی بوده است، نه فعالان آن. اتفاقا اینجا مسئله دارد وارونه میشود."؛ خواستم ابتدا به این سخنانش واکنشی نشان ندهم ولی وقتی دست به دست شدن کلیپ را در فضای مجازی دیدم بر آن شدم پاسخی داده باشم.
باید بگویم؛ معضل این نیست که منتقدان و مخالفان شما اینگونه فکر میکنند یا نمیکنند، بلکه مسئله این است که از اولین روزهای این اغتشاشات، تمامی شعارهای شما و اعوان و انصارتان، سمت و سوی برهنگی داشته است و این نیازی به تحلیل و بررسی ندارد. به نظر میرسد به جای این فرافکنیها و بجای این نظرات شاذ و نادر، افسارِ گسیخته افرادی که در کف خیابان و دانشگاه رها شدهاند و تمامی همّ و غمشان به ثمر رسیدن این بیت است که " دوست دارم تا شبی مهمان آغوشت شوم/یا که همچون حلقهای آویزهی گوشت شوم" را بگیرید که جایی برای نظراتتان باقی بماند.
در ضمن این نوجوانان و جوانانی که امروز در کف خیابان به دنبال انقلاب هستند و حضرتعالی و امثالهم نیز رهبری نهضت پوشالی را به عهده گرفتهاید، قبل از آنکه شناختی به فلسفه اگزیستانسیالیسم و نظرات اسپینوزا داشته باشند، قبل از درکِ ادبیات، شعر، سینما، موسیقی، زیبایی و سیاست و فرهنگ و جامعه، گرفتار دنیای مجازی بودند که در دوران هشتساله پرزیدنت روحانی، یله و رها شده بود و برهنگی و مسائل جنسی در ضمیر ناخودآگاهشان را چنان پر رنگ و پر اهمیت کرده که این بیانات نمیتواند تطهیری بر آن باشد.
راستی فراموش نمیکنیم که این آدمها، امروز بیشتر از هرچیزی، دستپخت و محصول تفکر لیبرالیستی است که پایه و اساس آن در دولتهای کارگزاران، اصلاحات و اعتدال پیریزی شد و سالیان سال ذهن و روح آنان را با همین اندیشهها گروگان گرفتید. تفکر و اندیشهِ برهنگی محصول اندیشه شماست که لذا چه زیبا فرمود "گندم از گندم بروید جو ز جو"
#حجاب
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
😔 دلم روضه شد
✍️ دلنوشته حجت الاسلام سیدعبدالله هاشمی به یاد آرمان شهید و عزیز
در فضای مجازی، فیلم اسارت تو را دیدم.انگار، شیری در میان کفتارها بودی.شبیه تصویر محسن حججی در شام.
به یک لحظه صدها احساس متفاوت، در دلم شکل گرفت.
تعجب کردم، دل هم، مخلوقِ شگفتی است.
به یکباره، دلم روضه شد.😔
پیکر برهنه تو و حرامیانی که تو را دوره کرده بودند، مرا به یاد علیاکبر انداخت که او را به خاطر بغض به امام علی میزدند؛ مثل تو که با بغض به پسرش مهدی و سربازی او میزدند.
انگشتر خونین تو، روضه مکشوف قتلگاه بود.
🔗 متن کامل را در این صفحه بخوانید
#آرمان_علی_وردی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
✍️ تلنگری از استاد جواد محدثی
⌛️هر کس که اسیر «دور» دنیاطلبی است
⌛️در دام «تسلسل» است منزلگاهش
#شعر
#طلبگی
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🖍 آسیب مواضع غلط خواص!
✍️ استاد علی اکبر رشاد
جوانانی خام، سرگرمی خود در بازیهای رایانه ای را در فضای حقیقی دنبال میکنند!
کسانی از داخل جامعه با ادعای فرهیختگی، سیاستمداری، هوشمندی و احیاناً دلسوزی نسبت به کشور و نظام و همچنین با ادعای اینکه در درون چارچوب نظام تنفس میکنند آتش تهیه و در شورش کور و بی آرمان میریزند. عدهای دیگر نیز جوانان خام و خام سری هستند که نمیدانند در عالم چه خبر است، کشور و نظام در چه شرایطی قرار دارد و چه میخواهند! آنان نه ایدئولوژی، نه آرمان و نه هدفی دارند جز اینکه آن چیزی را که در گیم ها و بازیهای کامپیوتری که در این چند سال با آنها دلگرم و سرگرم بودند را این بار نه در فضای مجازی بلکه در فضای حقیقی میخواهند به آن عمل کنند!
عدهای نیز در گوشهای به امید واهی، در یک جامعه با فرهنگ و پر پیشینه و متمدن آن هم در بستر نظام نورانی اقدام به رفتارهای هنجارشکنانه و فحاشی میکنند؛ اینان نه سیاسی هستند و نه انقلابی! حتی نمیدانند ضد انقلاب هستند یا نیستند بر همین اساس با ادبیات دور از شأن ضمایر خود را ابراز میکنند و کنش و واکنشهایی از خود بروز میدهند.
کسانی که خطا کردند چنین رفتار زشتی را مرتکب شدند و با عجله و شتابزدگی بیانیه دادند و نظام و نیروی امنیتی را متهم کردند جبران کنند؛ هیچکدام از آنها صدایشان در نیامد و بیانیهای صادر نکردند که بگویند ما اشتباه کردیم زیرا نگران رأی خودشان بودند. آنان وقتی فاجعهای مانند فاجعه تروریستی شیراز رخ داد بیانیهای ملایم صادر کردند و گفتند کارهای خشونت بار خوب نیست و از این کارها انجام ندهید؛ احتمالاً منظورشان این است که با اسلحه مردم را نکشید و تنها با کتک بکشید. آیا در این چهل روز که شما به این آتش دامن زدید هیچ خشونتی از طرف کسانی که خیابانها را به آتش کشیدند صورت نگرفت؟
#نخبگان_حوزه
#فضای_مجازی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 روایت زن، زندگی، آزادی از زبان بانوی فرهنگ
✍️ نوشتاری با امضای ۱۸۴ بانوی نویسنده و شاعر
⏹ ما نه شرقی هستیم و نه غربی؛ ما از جغرافیای فکری دیگری طلوع کردهایم. ما الگوی سوم جهان هستیم؛ زن با شرف مسلمان ایرانی.
انقلاب اسلامی ایران آغاز شکفتن ما بود.
⏺ ما بانوان نویسنده و شاعر، تحقق اراده انقلابیم؛
آغاز تمدنی نو که بشر به پیش از آن بازنخواهد گشت. و اینگونه است که جهان برای سرعت بخشیدن به روند تکامل خود، سخت محتاج شناختن ماست.
ما باید با هم گفت و گو کنیم؛ دستهای همدیگر را بگیریم؛ در چشمهای هم خیره شویم تا حیات انسانی که انقلاب به ما بخشیدهاست، دیده شود.
⏹ البته که
_ ما دل آزردهایم؛
زیرا رسانهی ما توان ابهام زدایی ندارد و رسانه دشمن، وارد جنگی ترکیبی در مدیریت افکار عمومی جهان شدهاست.
_ ما دل آزردهایم؛
زیرا به رغم تأکیدات رهبرمان بر ایجاد کرسیهای آزاد اندیشی، ساز و کار اعتراضی که به اغتشاش نینجامد مهیا نشد.
⏺ دلهای ما داغدار حوادث تروریستی شیراز و زاهدان است و به گفته رهبر عزیزمان، همه در مقابله با دشمن و عوامل خائن یا جاهل و غافل او وظائفی برعهده داریم؛
و امروز جز این قلم در دست ما نیست.
ما نهضت روایت زن مسلمان ایرانی را آغاز میکنیم، که این راه رفتنی است نه گفتنی... و جنگ، جنگ روایتها و ارادههاست.
🔗 متنِ کامل
#حجاب
#شاهچراغ
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📕«فرانکلین در تهران» منتشر شد
🔍 روایتی مستند از یک نفوذ فرهنگی
جلال آلاحمد را اگر نگوییم اولین، مسلما از نخستین کسانی بود که درباره خطر فرهنگی «مؤسسه فرانکلین» هشدار داد؛ سخنرانی کرد و مقاله نوشت. آلاحمد در کتاب «سه مقاله دیگر» نوشت: «این بنگاه محترم کمکم از یک دستگاه سانسور هم برای آزادی کل مملکت خطرناکتر شده. [...] وضع جوری شده است که هر که با کتاب و با هر خواندنی مرتب غیر روزنامهای سر و کار دارد، ناچار با این بنگاه محترم سر و کار دارد [...] به همه کتابخوانها و کتابنویسها و کتابفروشها هم اعلام خطر میکنم که از این پس سر و کارتان با یک تراست مطبوعاتی است.»
آلاحمد در کتاب «یک چاه و دو چاله» باز هم هشدار داد و نوشت: «فرهنگ مملکت دارد تبدیل میشود به شعبهای از شعبات بنگاه فرانکلین.»
به جرأت میتوان بنگاه فرانکلین را یکی از نخستین مصادیق نفوذ فرهنگی سازمانیافته در ایران دانست. پروژهای آمریکایی در دل تاریخ معاصر ایران که کمتر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته و اکنون دفتر پژوهشهای کیهان این پروژه را در قالب کتابی با عنوان «فرانکلین در تهران» مورد تحقیق و بررسی قرار داده است.
سعید مستغاثی پژوهشگر و مستندساز تاریخی، پس از کتاب «حکایت سینماتوگراف» و افشای چهره مافیای شکلگیری صنعت سینما در ایران، این بار به سراغ «مؤسسه فرانکلین» رفته است تا پرده از انحصار گردانندگان پروژه فرانکلین در بازار نشر بردارد و چگونگی هدایت فرهنگی ایران در دوره پهلوی را روایت کند.
در این کتاب برای نخستین بار مستندات وابستگی موسساتی همچون «بنگاه فرانکلین» و «بنگاه ترجمه و نشر کتاب» و همچنین نهادهایی مانند «انجمن ایران و آمریکا» به کانونهای استعماری غرب ارائه میشود.
برخی از اسناد و تصاویر منحصر به فرد «مؤسسه فرانکلین» و افراد و نهادهای وابسته به آن پس از سالها برای اولین بار در این کتاب منتشر میشود. کتاب «فرانکلین در تهران» به عنوان شصت و چهارمین جلد از مجموعه «نیمهپنهان» در 350 صفحه به بازار نشر عرضه شده است.
#کتابخوانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
⛔️ مگر در سوریه حجاب آزاد نبود؟!
✍️ مصطفی منفرد، نویسنده و هنرمند حوزوی
یک عده فکر میکنند اگر حجاب آزاد شد دیگر چنین اغتشاشات و حرکتهای ضدملی نخواهیم داشت!
مگر در سوریه حجاب آزاد نبود؟
چرا آن را ویران کردند؟
مسئله حجاب تنها یک بهانه است. اگر حجاب هم آزاد شود با موضوعات دیگر کشور را به آشوب و ویرانی خواهند کشید!
#پویش_نوشتن
#حجاب #شیراز
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💢 ویروس رسانهای
✍️مصطفی گودرزی، نویسنده حوزوی و پژوهشگر فلسفه
⭕️ این روزها که صداوسیما و رسانه های داخلی و خارجی بیشترین زمان خود را به انعکاس اخبار اغتشاشات و معرکه گیری سلبریتیها اختصاص دادهاند، شاهد این هستیم که تبادلات اخبار بین افراد به شدت افزایش پیدا کرده و اخبار صادق یا کاذب در کوتاهترین زمان به گوش تمام افراد جامعه از پایتختنشینان تا نقاط دور مرزی میرسد.
⭕️ از یک نظر میتوان این شیوع اخبار را با ویروس کرونا مقایسه کرد که در چند روز ابتدایی تمام ایران را در بر گرفت و همه نقاط کشور در موقعیت ویژه فرو برد و رنگهای مختلفی از جمله نارنجی و قرمز پدیدار نمود.
⭕️ با دقتی بیشتر متوجه میشویم که ویروسی مانند کرونا با آن شیوع بالا و خطر ابتلا را با رعایت فاصله اجتماعی توان کنترل بود و میشد از ابتلای به آن جلو گیری کرد، اما ویروس رسانه را با هیچ فاصله اجتماعی نمیتوان متوقف نمود مگر با خاموش کردن اینترنت یا حذف شبکههای اجتماعی و دوری از تلویزیون، رادیو و ... که این امر تقریبا غیر قابل انجام است.
⭕️ پس با ویروسی مواجهه پیدا کردهایم که به مراتب خطر بیشتری از ویروسهای بیولوژیکی دارد و واکسنی جز مجهز شدن به سواد رسانه برای آن نیست.
#فضای_مجازی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
✏️میگن «کارخودشونه» تا «کارخودشونو» انجام بدن!
😈#رسانه_ی_فریب
✍️محمدجواد محمودی
#تحریف #دروغ
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 | ۴ دقیقه متفاوت از تشییع پیکر طلبه شهید آرمان علیوردی در تهران
◀️ مشاهده با کیفیت بالاتر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#نقد
🔻تحول فقهی با تقطیع متون اصیل محقق نمیشود
حجتالاسلام غلامعباس هاشمی همدانی در یادداشتی به بررسی طرح تحول متون اجتهادی حوزه پرداخت و تاکید کرد: تحول در قدرت پاسخگویی فقه با تقطیع متون اصیل و بدیلسازی غیر قابل دفاع محقق نمیشود.
بخشی از متن:
ضعف انگیزههای طلاب حوزه امروز حقیقتی غیر قابل انکار است و متون مغلق در انگیزه طلاب متوسط و پایینتر بیتاثیر نیست ولی حقیقت این است که بی انگیزگی ویرانگر امروز با چشمپوشی از تاثر از وضعیت معیشت، در درجه اول مرتبط با عدم تفکیک استعدادهای حوزه است؛ طلبهای که هدفش اجتهاد نیست و یا استعدادش تناسبی با فقه و اصول ندارد نباید کفایه بخواند روشن است چنین شخصی انگیزه برای خواندن کفایه نخواهد داشت چنانکه از آغاز نیز نداشته است. هدف از خواندن کفایه و مکاسب، همان است که برای آن نوشته شدهاند.
هدف این است که: اولا طلبه بر ساختار اجتهاد و استنباط فقه شیعی به ویژه در معاملات به وسیله مکاسب و بر قوانین و مسایل اصولی به صورت اجتهادی در دانش اصول که مهمترین مقدمه برای توانایی استنباط و اجتهاد است به وسیله کفایه و رسائل اشراف پیدا کند.
🔗 متن کامل در خبرگزاری ایکنا
#تحول_حوزه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌹 غریب بود در شهر خود!
✍️الهه دهقانی
آمدند تا داغ بر دل ما نهند
جوانی را بیگناه لگد میزدند
مگر جرمش چه بود؟!
بسیجی، جهادگر، دوستدار وطن
مگر میشود چنین وحشیانه، ددصفت؟!
مگر او غریب بود در شهر خود؟!
خبیثان برملا کردند، افکارشان
دوباره تکرار شدکربلا
اراذل لگد میزدند،
گهی همچو شام، از پشتبام سنگ میزدند.
ولی عدهای فقط اهل تماشا بُدند.
جدا شد صف حق و ناحق، چه خوب
چه نیکو، مجرمان رسوا شدند
خدایا به حق علیاکبرت
بگیر انتقامِ این پسر
جهالت تا به کی؟!
مگر میشود، بی سند، حکم کرد؟!
مگر میشود، خود قضاوت نمود و خود اجرا نمود؟!
الا ای اسیران خفته به خواب، بس است دیگر برخیزید زخواب
کمی هم تعقل کنید، در اعمال و گفتار بیگانه تفکر کنید
کدام گربهای محض رضای خدا موش گرفت؟!
کدام بیگانه، دلسوز شماست؟!
همینان در فکر سود خودند
شما را به جان هم افکندهاند تا خود حکومت کنند
الا ای اسیران خفته به خواب، بس است دیگر، برخیزید زخواب
#آرمان_علیوردی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
😔 ایران در عزای شهدای شاهچراغ گریان، دستگاههای فرهنگی قم در خواب گران
✍️ نویسندگان تحریریه «قم پویا»
غروب چهار شنبه شب پنجم آبان ماه حادثه تلخی در حرم مطهر امامزاده شاهچراغ واقع در شهر شیراز بوقوع پیوست.
حادثه ای تلخ که 15 شهید برجای گذاشت و
آتش غم عمیقی بر دل های ملت ایران نشاند. آرتین که در مقابل چشمانش به مادرش شلیک شده است منتظر بازگشت مادرش مانده..
سه نوجوان بی گناه که به همراه پدر و مادر به حرم آمده بودند نیز به شهادت رسیدند. دشمن که گمان می کرد می تواند با دیکتاتوری رسانه ای خود کار ایران اسلامی را یکسره کند پس از شکست برنامه های خود در تجزیه کردن ایران و با مشاهده بصیرت مردم ما،تصمیم گرفت مستقیماً وارد میدان عمل شود و باز هم فضای کشور را ملتهب کند، به همین علت در حرم شاهچراغ چنین جنایت بزرگی را رقم زد، سه روز است که ایران داغدار این غم است مردم همیشه در صحنه قم همزمان با سراسر کشور در راهپیمایی روز جمعه 6 آبان ماه شرکت کرد و این حرکت تروریستی از سوی مردم شریف قم محکوم شد.
انتظار می رفت دستگاه های فرهنگی و دولتی شهر، بویژه شهرداری با نصب بنرهای تسلیت و تبلیغات محیطی ضمن اعلام همدری با خانواده شهدای شاهچراغ این اقدام تروریستی را محکوم می کردند. اما متاسفانه کافی است گشتی در سطح شهر بزنید دریغ از نصب یک بنر همدردی توسط ادارات دولتی.
هرچند شهرداری با چند روز تاخیر مدعی است تعداد ٩ بنر نصب کرده ولی بهيچ وجه جوابگوی این کمکاری نیست.
جای تاسف است که بی مبالاتی ادارات در این زمینه و بسیاری دیگر از حوادث و مناسبتهای خاص تبدیل به یک اپیدمی شده و بسیاری از دستگاههای دولتی حتی به خود این زحمت را نمی دهند تا این گونه مسائل را در ساختمان خودشان فضاسازی کنند حال چه برسد فضا سازی و تبلیغات در سطح شهر.
جای افسوس دارد در روزهایی که جنایت صورت گرفته باعث شده همه ایران برای شهدای شاهچراغ گریان شوند. متاسفانه دستگاه های فرهنگی قم به موازات مردم حماسه ساز قم به صحنه نیامدند و با اقدامات فرهنگی جنایت تروریست ها را محکوم نکردند. آن هم در زمانی که تمام رسانه های بیگانه علیه این ملت بزرگ، شریف و دیندار بسیج شده اند دستگاه های فرهنگی قم در خواب گران فرو رفته اند!
#شهدای_شاهچراغ
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#با_نخبگان
📌پاسخی اجمالی به سخنان دکتر آرش حیدری
👈 آیا بدن اصالت دارد؟!
⁉️ پس جای #اندیشه و #آرمان در رفتارهای اجتماعی کجاست؟
پاسخ حجت الاسلام دکتر احمد اولیایی
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در کلیپ بالا👆👆
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💢 از گندم ری نخواهید خورد
✍️ یادداشت فاطمه میری، عضو تحریریه مجتهده امین
امروزه حال و هوای برخی غربزدهها در جامعه ما همینگونه است؛ هرچه دارند از بیهنری رو میکنند، تا شاید مقبول افتد برای زندگی به ظاهر بهتر و مرفهتر.
🔗 متن کامل در خبرگزاری رسا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 مردان اردهال
✍️ حجت الاسلام علیرضا نظری خرّم، نویسنده حوزوی
روزی در کتابخانۀ آیتالله مرعشی، از فرزند بزرگ ایشان، آقا سید محمود سوال کردم: درست است که پدر شما در مشهد اردهال وارد سرداب زیر حرم شده و بدنهای شهدایی را که به همراه یکی از فرزندان امامباقر علیهالسلام، حدود هزار و دویست سال پیش در آن منطقه به شهادت رسیدهاند، تر و تازه و سالم دیده است؟
ایشان در پاسخم فرمودند: بله درست است. پدرم برایم میگفت: خودم وارد سرداب شدم و آنها را که به جای کفن، به چیزی شبیه پوست حیوان پیچیده شده بودند، تر و تازه دیدم. به پاهایشان دست زدم و حتی کمی فشار دادم، نرم و تازه بودند مانند پای انسان زنده! گویی خوابیدهاند! اگر مجالی دست داد انشاءالله قصۀ مردانِ اردهال را برایتان خواهم نوشت.
بین عامۀ مردمی که با خدا و پیغمبر سر و کار دارند، زبانزد است، هرکه چهل هفته غسلجمعه بجا آورد بدنش در قبر نمیپوسد.
حقیر هرچه گشتم چنین سخنی را در روایات اهلبیت علیهمالسلام نیافتم. مشغول کنجکاوی در این موضوع بودم که بهجایش دو حدیث جالب پیدا کردم. امام معصوم، انجام دو عمل را باعث سالمماندن بدن در قبر معرفی میکند.
حدیث نخست را در کتاب "الروضةفيفضائلأميرالمؤمنين" نوشتۀ شاذانبنجبرئيل قمی یافتم. نویسندهٔ کتاب از قول پیامبر خدا صلیاللهعليهوآله نوشته بود: هرکه میخواهد درون قبرش، کرمها جنازهاش را نخورند (ألّا تَأکلَهُ الدَّيدانُ) برای خواندن نمازهایش به مسجد برود (فَليَکنُسِ المَساجِدَ) و هرکه دوست دارد جسمش در قبر تر و تازه بماند و نپوسد (طَرِیاً مُطَرّاً)، به نظافت و پاکیزگی مسجد بپردازد.
حدیث دوم را در کتاب تفسیر فرات کوفی پیدا کردم. پیامبر خدا صلیاللهعليهآله فرموده است: امامجماعت (الأَئِمَّةُ) و اذانگویی که علاوه بر اذان در مسجد، قرآن نیز میخواند (وَالمُؤَذِّنونَ بِتِلاوَةِ القُرآنِ وَالأَذانِ) در قبر نمیپوسند (وهُمُ الَّذينَ لا يَتَبَدَّدونَ في قُبورِهِم).
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 یک سالگی خانواده ما
✍️ هادی سیاوشی کیا، عضو تحریریه مدادالفضلاء
در این اولین سالگرد ازدواجم به این فکر میکنم که واقعاً اگر سال پیش مصرّ در خواستگاری و عقد و عروسی نمیبودم حالا شاید رفتنم به خانه بخت سختتر و بلکه محال میشد. البته دختر ها به خانه بخت میروند و من پسرم!
همان ها که دیروز سرزنش و شماتتم میکردند امروز تحسینم میکنند. ازدواج در زمانه ما این طور است که امروز میگویند: اگر ازدواج کنی احمقی. اما فردا در چشمت نگاه میکنند که: هرکه دیروز ازدواج نکرد احمق بود! و من خواستم که یک روز احمق باشم نه همیشه.
این یکساله را حقیقتاً سخت تر از سال های مجردی ام نگذرانده ام اما با مغز استخوانم شیرینتر از تمام آن سالها میدانم.
و این تشویقیه به ازدواج را مزیّن به تبصرهای لازم البیان میکنم که آن ازدواج با هم کفو است که شیرین است و موجب رشد. و الّا هم من و هم شما حتی در فامیل خود، جدا شدگانی نالان از ازدواج را سراغ داریم.
و بگذار این را هم بگویم که سختی نسبی ازدواج هم به خاطر سختی دنیا است و هم تر! ناشی از سخت گیری سبک زندگی تجملاتی ما. سبک زندگیای حریصانه که بودن بعضی چیز ها از بدیهیات و ملزومات ضروری انگاشته میشود که به راستی اگر نباشند غالباً ضرری جدی و بعضی هیچ ضرری به ابعاد زندگی ما نمیزنند.
در این اولین سالگرد ازدواجم، خوشحالم که باز عزب نیستم اما حسرت هم میخورم که ای کاش این «اولین» سالگرد نمیبود. و تازه، من در ٢٣ متأهل شده ام.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN