🔸 میدان دفاع؛
✔️ پانوشتی بر سخنان اخیر امام خامنهای
✍️ عباس بابائی، عضو تحریریه نویسندگان حوزوی
یکی از اصول مسلم سیرهی سیاسی اجتماعی حضرات معصومین (علیهمالسلام)، اصل «اولویتسنجی» است. در این قاعده اگر اصل مهمتر به بهانهی دفاع از اصل پائینتر رهاشود، رهاکنندگان از اندیشه و عقلانیت لازم بیبهرهاند؛ کما اینکه اگر اصل پائیندست به بهانهی فلان فرعِ پر زرق و برق واگذاشتهشود، رهاکنندگان از تدبیر حداقلی نیز تهی هستند!
با این مقدمهی کوتاه، برای دفاع از پدیدهی مبارکی بهنام «انقلاب» و «حرم جمهوری اسلامی» باید از اصل «اولویت» استفاده کرد و «میدان دفاع» را درست ترسیم نمود؛ چرا که اگر در زمین طراحیشده توسط دشمن، بخواهیم از «انقلاب» دفاع کنیم، در هر صورت بازندهایم.
یکی از کلمات ناب امیرالمؤمنین (علیهالسلام) که در دفاع از انقلاب میتوان از آن بهرهبرد، روایت زیر است:
«إذا حَضَرَت بَلِيَّةٌ فاجعَلُوا أموالَكُم دونَ أنفسِكُم ، و إذا نَزَلَت نازلةٌ فاجعَلُوا أنفسَكُم دونَ دِينِكُم ، و اعلَمُوا أنَّ الهالِكَ مَن هَلَكَ دِينُهُ ، و الحَريبَ مَن حُرِبَ دِينُهُ.»
«چون بلايى [براى جانتان ]فرا رسد مالهاى خود را سپر جانهايتان كنيد و چون حادثهاى [براى دينتان ]پيش آيد جانهايتان را فداى دينتان كنيد و بدانيد كه هلاكْگشته، كسى است كه دينش هلاك شده باشد و غارتشده، كسى است كه دينش به غارت رفته باشد.»
مطابق این روایت، انسانها دارای سه ساحت «مال و جان و دین» هستند که هرکدام از این ساحتها، مصادیق فراوانی دارد. به عنوان مثال ساحت مال شامل تمام امکانات رفاهیِ زندگی همچون خوراک و پوشاک و مسکن و اشتغال و... میشود؛ همچنانکه ساحت جان میتواند شامل حیثیت و اعتبار و هویت و آبروی فردی و اجتماعی و ملی بشود. در این روایت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) جایگاه جان را فراتر از جایگاه مال معرفی میکنند و پدیدهی دین در مکتب حضرتشان مهمتر از هردوی آنها قلمداد شدهاست.
حال یک سوال مهم:
اگر بخواهیم از اسلام یا مکتب تشیع یا امامزمان(علیهالسلام) یا انقلاب و جمهوری اسلامی دفاع کنیم چه باید کرد؟
🔗 متن کامل
#رهبر_انقلاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
❗️زنگار فرهنگی را زدودنم آرزوست
✍🏻 فاطمه شکیب رخ، دانشجوی دکتری تاریخ تشیع
دنیای نوشتن چقدر شبیه دنیای کنونی است، تصورهایی که ما از باورهای خود داریم و در برابر آن دیگران را متهم به کم فهمی میکنیم؛ براساس همان باورهای خودمحورانه، انگشت اتهام را به سوی دیگران میبریم، قضاوت میکنیم، نتیجه میگیریم و نتایج تصوراتمان را به افراد انتقال میدهیم. عادتمان شده که همه باید شبیه ما فکر و اقدام کنند و اگر کسی متفاوت از پندار ما بیاندیشد از دایرهی رفتار صحیح خارج می شود!
جالب آنکه تمام این تصورات و رفتارها برآمده از فرهنگی است که در گذر زمان مورد انواع تجاوزهای فرهنگی قرار گرفته است و اکنون در بسیاری ازعرصه ها حتی در ساحت علم نیز خودنمایی میکند. حال آنکه فرهنگ در جوامع نقشی همچون مادر را به عهده دارد پس اگر مادر دارای فضائل اخلاقی و روحی نباشد، فرزندان در محیطی ناشایست رشد می کنند و در صورت تعدد آنان نیز دردی از جامعه بر طرف نمیشود و بلکه مشکلی بر اجتماع افزوده میگردد.
یکی از تششعات فرهنگ والا، پذیرش منطقی گونههای رفتاری و عملی مختلف در جوامع انسانی است که از مهمترین عوامل ایجاد سازگاری و زندگی توام با امنیت در کشورهاست، همین منش و عادت فرهنگی در سرزمینهایی مانند اندونزی با وجود اقوام، مذاهب و نژادهای گوناگون سبب ایجاد آرامش نسبی و به عبارتی کمتر دردساز برای دولت ها و مردم شده است.
🔗متن کامل
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
رسیده ام به حرم با هوایِ چَشمانت
منم کبوتر حاجت روایِ چشمانت
رسیدهام که دلم را شبیه آئینه
هزار تکه کنم زیر پای چشمانت
منی که چشم به جز تو نداشتم به کسی
چگونه شعر نگویم برای چشمانت؟
تویی که داده به لطف نگاه خود تسکین
همیشه درد مرا با دوای چشمانت
طواف میکند این بارگاه قدسی را
دلم حرم به حرم لابهلای چشمانت
چه آسمان قشنگی چه برف و سرمایی
مرا ببر به حرم پا به پای چشمانت
برای خلقِ چُنین صحنه های دلچسبی
چقدر حوصله کرده خدای چشمانت
حرم دوباره مرا نزد خویش می خواند
دوباره گم شدهام لابهلای چشمانت...
#مهتا_صانعی
#برف
#حرم_حضرت_معصومه سلاماللهعلیها
💠 #شاعران_حوزوی
💠 @shaeranehowzavi
🍃شاعران فرهیخته
🍃اهالی ادب و ادبیات
به خانهی خودتان خوش آمدید.
📒اینجا قرار است از دو چیز سخن به میان آید:
✔️از بیتهای شاعران
✔️ از صاحبان بیتها
اینجا خانهی گفتن از شعر و شاعر است
و رسانه، محمل معرفی، تبیین و ترویج آن کلمات ناب...
🍃اصحاب ادبیات و دوستان ادیبتان را به محفل شاعران حوزوی فرا بخوانید😊👇
https://eitaa.com/joinchat/3921805394C8402216852
💠 #شاعران_حوزوی
💠 @shaeranehowzavi
💐 مرا عهدی است با جانان ...
▪️یادداشتی در واکنش به اقدام سخیف «شارلی ابدو»
✍️ سیدمحمدحسین دعائی، استاد حوزه علمیه خراسان
🔸 از امام باقر علیه السلام نقل شده است که: «خداوند متعال در شب معراج پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و در پاسخ به سؤال آن حضرت از جایگاه مؤمن در نزد خود، فرمود: ای محمد! هر کس یکی از دوستان مرا مورد اهانت قرار داده و حرمت او را بشکند، [در واقع] به جنگ با من برخاسته و [باید بداند که] من با سرعت تمام و بسیار زودتر از هر چیز دیگری، به کمک دوستانم خواهم شتافت.»
🔹 بر همین اساس، بر عهده تمامِ «اهل ایمان» است که از بابِ «تخلق به اخلاق الهی» و با لحاظ اهمیت مسئله، در مقابل هرگونه اهانتی به اولیاء خدا و عالمان دین، با شدیدترین شکل ممکن، موضع گرفته و نسبت به حرمت و عزت آنان، اهلِ «حساسیت»، «غیرت» و «جدیت» باشند.
🔸 در این روزها، دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی، بعد از سالها تلاش موذیانه برای تخریب شخصیتِ «رهبر معظم انقلاب» در رسانهها و بعد از تمرکز بیسابقه بر توهین به شخص ایشان در «غائلۀ اخیر»، از همۀ خطقرمزها عبور کرده و بهشکل بینهایت وقیحانهای، این «عالم ربانی» و «ولی الهی» را مورد اهانت قرار دادهاند.
▫️باید با هر وسیلۀ ممکن و البته معقول و مشروع، هزینۀ اهانت به «رهبر معظم انقلاب» را بالا برد و به دشمنان نشان داد که امت اسلامی حاضر است برای دفاع از حرمت ولی خود، هر هزینهای را پرداخت کند.
🔹 همهی ما بدون تریبون و مخاطب ـ نسبت به والدین، فرزندان و دوستان خود حساسیم؛ بسیاری از ما تا به حال برای دفاع از عالمان و بزرگانی که دوستشان داریم، حرف زدهایم، حرص خوردهایم و بحث کردهایم. حال چرا برای دفاع از «رهبر معظم انقلاب» کاری نمیکنیم؟! همان عزیزی که حق غیرقابلوصفی بر گردن همۀ ما داشته و حفظ حرمت و شخصیت او، شاید حتی از حفظ جان خود او مهمتر باشد.
🔗 متن کامل در خبرگزاری حوزه
#رهبر_انقلاب
#نشریه_فرانسوی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
☘️ تأملی بر زیارت حضرت زهرا(س)
✍️ حسن ابوطالبی، استاد سطوح عالی حوزه و عضو تحریریه نویسندگان حوزوی نوشت:
شناخت حقیقیِ فضائل و مقامات معصومین جز از زبان پاک خود ایشان ممکن نیست و نتیجه صحیح و مطلوبی نخواهد داشت، از این رو وجود مبارک امام جواد(ع) در زیارتی نورانی، گوشهای از عظمت و مقامات، مادر بزرگوارشان حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا(س) را بیان فرموده و راهی را برای شناخت بهتر حضرتش به رویمان گشودهاند.
این زیارتنامه شریف در کتب بسیار معتبری همچون: المزار شیخ مفید، تهذیب الاحکام و مصباح المتهجّد شیخ طوسی، جمال الاسبوع سید بن طاووس، وسائل الشیعه شیخ حر عاملی و بحارالانوار علامه مجلسی، آمده است.
عصاره و خلاصه این زیارتنامه در سه فراز قابل طرح است:
در فراز نخست به معرفی حضرت زهرا(س) پرداخته شده است؛ در فراز دوم نسبت خودمان را با حضرت و پدر و همسر بزرگوارشان به عنوان وصی رسول خدا بیان کرده است و در بخش پایانی هم مسألت و درخواستی از سیده النساء العالمین(س) آمده است.
🔗 متن کامل یادداشت در نشریهی اندیشهای فکرت
#حضرت_زهرا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔆جشن متفاوت
✍️نجمه صالحی، مدیر تحریریه مجتهده امین
هیأتهای مذهبی از قدیمیترین نهادهای فرهنگ مردمی و اجتماعی هستند که حول محور حب آل الله علیهمالسلام فعالیت میکنند.
محبان اهلبیت علیهمالسلام در این مراسم شرکت میکنند و سیره علمی معصومین علیهمالسلام را به صورت کاربردی و عملی یاد میگیرند و به رشد علمی و معنوی خود و دیگران کمک میکنند.
اگر این هیأت مذهبی که با نیت خالص پدید آمده با روش صحیح، عالمانه و عاشقانه هدایت شود؛ میتواند بیشترین نقش را در رشد و تعالی فرد، جامعه و فرهنگ آن داشته باشد که هیچ حرکت و تشکل سازمانی، توان رقابت با آن را نخواهد داشت.
در هیأت بانوان تاریخپژوه، استاد و طلبه کنار هم قرار میگیرند و با تکیه بر گفتگو و تبادل اطلاعات علاوه براینکه به رشد علمی هم کمک میکنند، رابطه صمیمی خاصی را به هم هدیه میدهند؛ نگاههایشان نسبت به هم صمیمی است و دوست دارند به هم خوبی کنند.
دوشنبههای امام حسینی، این هفته همراه جشنواره غذا شد و با مولودیخوانی، جو سالم و شادی بین بانوان تاریخپژوه جریان یافت.
🍃 الحمدلله علی کل حال 🍃
#دومین_خاطرهنگاری_هیات
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
💠 «برای یکی شدن؛ بررسی رابطه دولت و ملت»
♦️جدیدترین شماره نشریه دیده بان اندیشه
✴️ سرخطهای این شماره:
🔻تبیین رابطه امام و امت در وضعیت مطلوب؛
🔻بررسی نظرات مختلف درباره رابطه مردم و حاکمیت در وضعیت موجود؛
🔻تحلیل آسیبهای موجود در رابطه دولت و ملت؛
🔻ارائه راهکارهای سلبی و ایجابی به منظور ترمیم گسست بین دولت و ملت.
✳️ به ضمیمه یادبود علامه ذوفنون مرحوم آیتالله حسنزاده آملی
🔗 لینک دانلود نسخه رایگان ماهنامه
#دولت_ملت
#گسست_اجتماعی
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌹زن، کرامت، عدالت
✍ بابک شکورزاده، مبلغ و پژوهشگر دینی در فکرت نوشت:
▪️برابری جنسیتی یکی از ظلمهایی بود که به اسم آزادی و عدالت، در حق زنان اعمال شد و کرامت زن را نیز به چالش کشید. عدهای هم کورکورانه همچنان دنبال این تفکر هستند، غافل از اینکه جنس زن و مرد، ذاتا و طبیعتا حداقل در بعضی از مسائل با هم تفاوت دارد و برابری جنسیتی نه تنها عدالت نیست؛ بلکه ظلمی آشکار در حق زنان است. جدای تفاوتهای روحی روانی که معمولا میان زن و مرد وجود دارد، جنبههای جسمی هم هست که برای هیچکسی با هر دین و آئینی قابل انکار نیست؛ مثل قابلیت مادرشدن برای زن و عدم تحقق آن برای مرد.
▪️اینکه هر کاری مردان انجام میدهند، به زنها نیز تحمیل شود و به گونهای وانمود شود که اگر زنان از کارهایی که به قول معروف مردانه به حساب میآید، منع شوند در حقشان جفا شده، تصوری اشتباه هست. به هر حال تفاوتهایی میان زن و مرد وجود دارد که اگر قرار باشد هر کاری که یکی از آنها انجام میدهد، الزاما طرف دیگر هم باید انجام دهد وگرنه اجحاف صورت گرفته، خودش اجحافی در حق آنهاست.
▪️درباره زن و مرد هم این مسأله جاری است و نباید این گونه تلقی شود که عدالت یعنی هر کاری که مرد انجام میدهد، زن هم الزاما همان کار را انجام دهد؛ بلکه عدالت این است که هر چیزی در جای خودش قرار گیرد. وقتی زن و مرد متناسبت با شرایط جسمی و روحی خودشان کاری را انجام دهند این میشود عدالت.
#روز_زن
#حضرت_زهرا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸تقدیرِ مادر، تقدیمِ مادر
📌مادرها فرشتهاند؛ از بس که دستانشان در آسمان است.
📌مادرها پایانی ندارند؛ چون قابشان در قلبهاست.
📌تقدیر مادر قدردانی است؛ اگر تقدیرشان را تغییر ندهیم.
✍ علی کردانی
#روز_مادر
#حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN