.
#خبر_خوب
برتری عضو تحریریه «نویسندگان حوزوی» در فراخوان تبیین هنرمندانهی دفتر تبلیغات اسلامی
به آقای محمدجواد محمودی تبریک عرض میکنیم. 💐
#مهارت_رسانه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#خبر_خوب
🔅 نخستین محفل گفتوگو محور نخبگانی در حوزه اندیشه از سوی مؤسسه شناخت و به همت سایت فکرت امروز برگزار میشود.
📌جای خالی اینگونه محافل در حوزه علمیه قم خالی است، هر چه گفتوگوهای صمیمیِ مسألهمحور در فضای جبهه انقلاب ترویج یابد، افقهای روشنی را شاهد خواهیم بود.
🔻رسانههای امروز نیازمند تعامل سازنده با اصحاب نظر و نظریه هستند تا بتوانند برای مسائل میدان اجتماع و سیاست و فرهنگ، تحلیل منطبق بر واقعیت ارائه دهند.
✍️ مدیر «نویسندگان حوزوی»
#مهارت_رسانه
#جنگ_ترکیبی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 چرا انقلاب سقوط نمیکند؟!
✍️ عباس بابائی
یکی از پدیدههایی که در طول تاریخ بشریت، بیشترینِ هجمهها و دشمنیها را تاب آورده و ازطرفی به رشد خیرهکنندهی خود نیز ادامه دادهاست، «انقلاب اسلامی ایران» است. کافی بود یکی از این حوادث مهلک برای بسیاری از کشورهای پرمدعایِ امروزِ دنیا اتفاق بیافتد، تا همگان در فاصلهی اندکی شاهد فروپاشی آن نظام باشند؛ حوادثی همچون عملیاتهای گستردهی تجزیهطلبان در اوان انقلاب، کشتارهای بیرحمانهی منافقان در کوچه و خیابان، جنگ جهانی سوم که در قالب دفاع مقدس خودنمایی کرد، فتنه عظیم سال ۸۸ و نهایتاً این مورد اخیر که به معنای واقعی کلمه، یک «جنگ جهانی رسانهای» علیه انقلاب اسلامی ایران بود. هیچکدام از آنها نه تنها نتوانستند این انقلاب را ساقط کنند، بلکه باعث تقویت حیرتانگیز آن نیز شدند!
اما سوال مهم آن است که چرا با این همه دشمنی، انقلاب کماکان زنده و پویا به رشد و حرکت خود ادامه میدهد؟
سه عامل اصلی در حفظ و بقای این انقلاب نقش تعیینکنندهای دارند که تکلیف همگان خصوصاً مدیران، حمایت و حراست از آنان است.
نخستین آنها «امام جامعه»ای است که نزدیکترین نگاه را به امام زمان (علیهالسلام) دارد. رهبریهای داهیانهی امام راحل و امام حاضر، بسیاری از توطئههای دشمنان را از ابتدای انقلاب تا کنون نقش بر آب کرده که آخرین نمونهی آن اغتشاشات اخیر بود.
دشمن نابکار نیک میداند که برای ناکار کردن انقلاب باید رکن رکین آن، که همانا امامت جامعه است در اذهان و جانهای مردم و جوانان ملکوک شود؛ هجمههای فراوان اخیر علیه ایشان در قالب شعار و فکاهی و توهین و شایعه و دروغ و بهتان، در همین راستا تحلیل میشود.
اما عامل دوم «مردم» هستند؛ همان مردمی که به تعبیر امام از مردم زمان رسولالله و امیرمؤمنان بهترند؛ مردمی که در طول دهها سال از انقلاب با تمام فرازونشیبها و سختیهای مربوط به این حادثه بزرگ، صبوری نجیبانهای داشتهاند و تاکنون تمامقد، پشت این انقلاب ماندهاند که نمونهی اخیر آن همین اغتشاشات نافرجام بود.
حق این مردم بر گردن مسئولان و کارگزاران بسیار فراوان است که جز با عنایت الهی و تلاش شبانهروزی محقق نمیشود.
اما عامل سوم، عاملی کاملاً ماورایی است؛ عاملی که هر انسان منصفی به راحتی آن را مشاهده میکند.
حضرت آقا در یکی از خاطرات ناب انقلاب میفرمایند: «قبل از سال جدید که با برخی از آقایان خدمت امام بودیم از ایشان تقاضا کردیم در یکی از ایام عید با مردم دیداری داشته باشند امّا نپذیرفتند. دو سه روز بعد از عید، قلب ایشان ناراحتی پیدا کرد که فوراً رسیدگی و خطر برطرف شد. وقتی من به خدمتشان رسیدم، به ایشان گفتم چقدر خوب شد شما ملاقات با مردم را قبول نکردید، چون با توجّه به بیماریتان نمی توانستید دیدار را انجام دهید و این انعکاس بدی در دنیا داشت. امام فرمودند: «آن طوری که من فهمیدم از اول انقلاب تا حالا مثل اینکه یک دست غیبی ما را در همۀ کارها هدایت می کند.» و این عین جملۀ امام است که بعداً آن را یادداشت کردم.»
این دست غیبی الهی که قراراست کشتی انقلاب را به ساحل ظهور برساند، همان پدیدهی مبارکی است که در کلمات عرفای بزرگی همچون مرحوم آقای قاضی مطرحشده است؛ درست در همان تک دیدار امام با ایشان.
این عارف روشنضمیر در آن نشستِ سراسر نور، به جریان پیروزی انقلاب، تشکیل حکومت و رساندن عَلَم انقلاب به دستان مبارک امامزمان(سلاماللهعلیه) اشاره میکنند.
اگر نبود این دست غیبی الهی که در جایجای این انقلاب به کمک امام و امت آمدهاست، معلوم نبود که این پدیدهی مبارک بتواند در برابر دنیادنیا دشمنی و ددمنشی و ناجوانمردی تاب بیاورد.
این انقلاب آمد تا بماند و مقدمهای شود برای ظهور ولایت عظما.
اندکی صبر، سحر نزدیک است.
#انقلاب_اسلامی
#انقلاب_مردم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 هوچیگری رسانهای
✍ بابک شکورزاده
ابوالقاسم طالبی در برنامه هفت مطالبی گفت که به مزاق بعضیها خوش نیامد و او و بهروز افخمی(مجری برنامه) را به باد انتقاد گرفتهاند و ول کن ماجرا هم نیستند. رسانههایی که خودشان در این چند ماههی اخیر بعضا آتش بیار معرکه و به نوعی مروج فساد بودند سخنان طالبی را بیاحترامی به جامعه زنان سینمایی و مضحکتر از آن اهانت به نیمی از مردم دانستند!
طالبی در بخشی از سخنانش که به شدت صدای این رسانهها را درآورده گفت که برخی از زنها یائسگی خود را هم گردن جمهوری اسلامی میاندازند؛ در حالی که این یک امر طبیعی و هر جای دنیا باشند این مسئله برایشان پیش میآید.
واقعا عجیب است که چگونه این جمله اهانت به زنان و تمسخر خلقت آنها محسوب میشود! مثل روز، روشن است که این جمله نوعی کنایه و تعریض است به کسانی که تمام مشکلات و ناملایمات را از چشم جمهوری اسلامی میبینند. جالب این است که خود ابوالقاسم طالبی هم به این نکته اذعان میکند که این یک مسئله طبیعی است؛ ولی این رسانهها از آن جایی که میانه خوبی با امثال طالبی ندارند اینگونه لجن پراکنی میکنند و سخنان او را اهانت و لجن پراکنی جا میزنند.
#هفت
#بهروز_افخمی
#ابولقاسم_طالبی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#خبر_خوب
💠 راهاندازی صفحهی "نویسندگان حوزوی" در شبکهی اجتماعی_ایرانی "ویراستی"
لینک "نویسندگان حوزوی"در ویراستی👇
https://virasty.com/HOWZAVIAN
✍ انقلاب اسلامی، انقلاب آگاهی از آزادی است
https://virasty.com/HOWZAVIAN/1675881768910097919
#توئیتر_ایرانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔰۱۹بهمن ماه ۱۴۰۱، نخستین گعده یادداشتخوانی بانوان اعضای تحریریه مجتهده امین در خبرگزاری حوزه برگزار شد.
🔗لینک تصاویر
https://b2n.ir/t90538
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🌻نقاشی که سؤالهای هنری میکرد
✍️ علی بهاری
هواپیما که روی زمین نشست، مستقیم تاکسی گرفت و رفت به گذر نجاریهای نیوجرسی، پیش اوس مایکل واسه خرید میز کار. مایکل نجار بهش گفت: «داداش! این رو ببری پشیمون نمیشی. من واسه خواهر خودم کریستانا از همین بردم، موقع ختنهسورون رابرتشون. هفته دیگه ختنهسورون پسر خود رابرته ولی اون میزه هنوز داره کار میکنه.» مشتری هم به اوس مایکل اعتماد کرد و میز رو خرید ۳۸ دلار. ولی روی اون میز چند میلیون دلار کار کرد. احتمالا اوس مایکل الان تغییر شغل داده و سر چهار راه جان اف کندی، ریال میفروشه.
میدونید دارم درباره کی صحبت میکنم؟ میگم خدمتتون. در یکی از شبهای سرد بهمن ۱۳۰۸، در اصفهان بچهای متولد شد که اسمش رو گذاشتند: محمود! البته مردم ایران خیلی از محمود – چه شاه باشه چه دکتر – خاطره خوبی ندارند ولی این محمود فرق میکنه. پدر محمود، تاجر و طراح فرش بود البته نه از اینها که موکت دم دستشویی رو به اسم فرش پذیرایی به خلق الله قالب … ببخشید پرزنت میکنن. شاید همین حرفه پدر بود که باعث شد محمود از بچگی دنبال طرح و رنگ و نقاشی باشه. محمود بچهای درونگرا بود و سعی میکرد اوقات فراغت خودش رو در تنهایی بگذرونه. مثلا وقتی رفقاش داشتند با دمپایی تو کله هم میزدند تو اتاق خونهشون نقاشی میکرد و سرش گرم کاغذ و مدادهاش بود. نهایتا وسطهاش یه لیوان دوغ میخورد و دوباره برمیگشت سر دفتر نقاشی.
چشم آقا محمود همش دنبال گچبری و طراحیهای مختلف ساختمانها بود و به جای این که از باباش بپرسه: «بابا! چی شد نسل شما تو مشروطه انقلاب کرد؟ آب کم بود یا نون؟» از جنس و طراحی آثار هنری مختلف میپرسید.
محمود خان تو ۲۱ سالگی سوار بر طیاره شد و به اروپا رفت تا با هنر نقاشی فرنگیها از نزدیک آشنا بشه و چون عزمش جدی بود هفت سال تو وین موند. این وین همیشه هنرپرور بوده. حالا گاهی مینیاتور، گاهی مذاکره. وقتی دید کلاسهای هنری خیلی فایده نداره و اگر چه قیافه استادهاش مثل مکرونه ولی اخلاقشون به معمر قذافی گفته زکی، تصمیم گرفت یه سر همه موزههای اروپا رو ببینه. از گورکی روسیه و پرادو اسپانیا شروع کرد تا مردان مسلح هلند و لوِر، لوَر، لوُّر، لوووُؤُ پاریس.
احتمالا تا الان فهمیدید این محمود خانی که میگیم منظور استاد عالیجناب، محمود فرشچیانه. یعنی همون نقاش مشهوری که آثار معروفی مثل عصر عاشورا رو خلق کرده. ترکیب هنر متعهد با اعتقادات عمیق شیعی که تو ذهن هر ایرانی یه تصویر از خودش به جا گذاشته. البته عصر عاشورا تنها اثر معروف ایشون نیست. محمود خان فرشچیان در هجده سالگی یعنی تو همون سنی که خیلیها پیام فوروارد میکنن و ممبر فیک میگیرن تا یه لقمه حروم ببرند سر میز فست فودشون، تابلوی «دوش دیدم که ملائک در میخانه زدند» رو خلق کرده. حالا به اون جماعت ممبر اَدکُن اگه بگی معنی کن میگن: «خوب دوش که منظور دوش حمومه. احتمالا ملائک هم اسم تعمیرکار تاسیساته. آره دیگه حافظ نصف شبی لولش چکه میکرده این شعر رو گفته.»
استاد محمود فرشچیان علاوه بر عصر عاشورا و دوش دیدم، آثار مهم دیگهای هم خلق کرده. در سال ۷۲، ضریح جدید آقا امام رضا و در سال ۸۷، ضریح آقا امام حسین رو طراحی کرد. خوش به حالش. خدا بهش برکت بده.
🔗لینک همین یادداشت در سایت دفتر طنز حوزه هنری
#طنز
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN