🔸چراهایی که پاسخ ندارد
✍ علی کردانی در «وقایع روز» نوشت:
چرا دینداری بین مردم کمرنگ شد؟
چرا قیمتها ارزان نمیشود؟
چرا حجاب اینگونه شد؟
و طلاق زیاد شد؟
در زمینه حل نشدن مشکلات، «حاکمیت قانون» و «سلامت حاکمیت» واژههای مهمی بودند که به آن توجه نشد. «تحقیقات دانشگاه بازل سوییس با همکاری دانشگاه پردو آمریکا اثبات کرد که مردم ترجیح میدهند در پاسخ به درخواستهایشان جواب منفی بشنوند تا اینکه بیپاسخ بمانند.»
آیا هنوز هم برای پاسخ به نیازهای روز جامعه فرصت داریم؟ یا پاسخی نداریم؟
🖥 متن کامل در سایت وقایع روز
#اوضاع_اجتماعی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
📌کسی که "خودساخته" باشد
به مرگ "خودخواسته" تن نمیدهد.
عبارت "مرگ خوخواسته" را جریان روشنفکری و دینستیز برای ماستمالی کردن و زیبا نشان دادن "زشتی خودکشی" به کار میبرند شاید در فتنهی ناامیدسازی جامعه، سهم سیاسی خود را از قدرت دریافت کنند.
#خودکشی
#اباحه_گری
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✅ از کنترل انتظامی قضایی تا درمان فرهنگی
✍ حجت الاسلام دکتر محمدرضا باقرزاده
کشف حجاب های برنامه ریزی شده اخیر موجب نگرانی بسیاری از نیروهای انقلاب و نظام شده است. این نگرانی مطالباتی را رقم زده و گفتگویی حول اولویت کار فرهنگی یا قضایی و انضباطی بوجود آمده است.
همه ما قبول داریم برای مقابله با هر بحرانی هم اقدامات اورژانسی و کنترلی نیاز است و هم اقدامات درمانی که به حل بنیادین بحران بیانجامد.
این قاعده در بحران کشف حجاب و هنجار شکنی های اخیر هم صادق است. بر این اساس امروز دغدغه اصلی همه ما باید کنترل کشف حجاب هایی باشد که مثل آتش بر خرمن انقلاب وجامعه افتاده و مثل ویروس خطرناک در حال سرایت به خانواده های ایرانی است. عقل حکم می کند که ابتدا باید این آتش مهار شود تا بعد برای تکرار نشدن آتش راه حل هایی چاره شود.
صد البته که کار اساسی برای درمان اساسی مسایل فرهنگی، کار فرهنگی است. اما وضعیت اورژانسی اینپدیده را هم باید درک کرد.
حکایت مهار گسترش کشف حجاب حکایت اقدام پلیس برای الزام به زدن ماسک است که جای تولید واکسن را نمیگرفت اما تا زمان تولید واکسن ضرورت داشت.
#حجاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#پزشک_سکولار
پزشک سکولار یعنی در جمع ۵۶۰۰ پزشکی باشی که "فاقد دستگاه کارتخوان" شناسایی شدند.
یعنی به مالیات، اخلاق حرفهای و قانون اعتقاد نداری.
فکر میکنید راه دیگری برای بدنام کردن جامعه خدوم و فرهیخته پزشکی وجود دارد؟!
#اخلاق
#تمدن
#پزشکی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🍃حجاب، فرع اساسی دین
✍ بابک شکورزاده
معروف است که فروع دین ۱۰ مورد است؛ ولی حفظ حجاب جزء این موارد نیست. حالا این موضوع ممکن است که برای برخی سوال ایجاد کند که با این وصف این همه بحث و جنجال بر سر حجاب چیست و چه اهمیتی دارد؟!
پاسخ این است که فروعات دین فقط این ۱۰ مورد نیست؛ بلکه این موارد مهمترین مواردی است که عالمان دین از مجموع آموزههای دینی(قرآن و روایات) به آن رسیدهاند و در متون دینی اینگونه جا افتاده که فروع دین فقط این موارد است؛ در حالی که اینها بخشی از فروعات است و منحصر در این ۱۰ مورد نیست.
بیتردید موضوع حجاب از مهمترین احکام و بدیهیات دین اسلام و نص صریح قرآن است و روایات قابل توجهی بر اهمیت آن دلالت دارد. از طرفی انکار آن میتواند منجر به ارتداد شود.
در پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم شیرازی مطالبی در این باره ذکر شده که در تبیین این موضوع راهگشاست. بخشی از آن بدین شرح است:
فروع دین مجموعه تکالیفی است که یک مسلمان باید به آنها عمل نماید. مهمترين اين فروع عبارتند از: نماز، روزه، خمس، زكات، حج، جهاد، امر به معروف، نهى از منكر، تَولّى و تبرّى. فروع دين بسيار زياد است و هر شخصى نمىتواند آنها را از منابع آن مثل قرآن و احاديث و ساير ادلّه فقهى استخراج كند. شمارش آنها به هشت یا ده، از باب اهمیت این ها در بخش عبادات است و گرنه آن چنان که برخی از علما گفتهاند، هر آنچه در برابر اصول جای دارد و جزء احکام عملی است، یعنی همه واجبات و محرمات و احکام معاملات از فروع دین شمرده میشوند.
#حجاب
#فروع_دین
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#کوتاه_نوشت
🔹قرآن اصلا عنصری به اسم «جنسیت» را در حقیقت انسانی دخیل نمیداند و بسیاری از خطابهای قرآن متوجه حقیقت انسانی است؛ حقیقتی که زن بودن یا مرد بودن مقوم آن نیست.
#جنسیت
📎 لینک ویراستی استاد پارسانیا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#با_کتاب
✍ ثمره تلاش حجت الاسلام علی اکبر مظاهری، پژوهشگر و نویسنده تربیتی در سال ۱۴۰۱
1⃣ جنگ و صلح همسران: چاپ نخست
🔸نشر جمال
2⃣ جوانان و انتخاب همسر (در جامهای نو): چاپ چهل و یکم
🔸 نشر نورالزهرا
3⃣ از زبان مشاور (در جامهای نو): چاپ دوم
🔸 نشر جمال
4⃣ برای دخترانمان: چاپ نخست
🔸 نشر جمال
5⃣ نبرد بیبرنده: چاپ دهم و یازدهم
🔸 نشر خادمالرضا
🔗 اطلاعات بیشتر در سایت حجت الاسلام مظاهری 👇
http://mazaheriesfahani.ir
#کتابخوانی
#مهارت_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
💥ماجرای اتاق سیگار شاعران در بیت رهبری
"این نوشتار به منزله تایید و تبلیغ سیگار نیست😊"
ظاهراً یک سال توی بازرسیها سیگار و فندک استاد یوسفعلی میرشکاک را میگیرند و نمیگذارند با خودش به داخل ببرد. وقتی رهبری متوجه میشوند بیحوصلگی استاد میرشکاک به خاطر سیگار است، دستور میدهند از این به بعد برای سیگار کشیدن شاعران فضایی فراهم کنند! از همان سال است که یک گوشه را به سیگار کشیدن شاعران اختصاص میدهند.
...کسانی که اهل دود بودند، بی درنگ به اینجا شتافته بودند و چشمشان از دیدن این پذیرایی جانانه رنگی شده بود.
خب چرا از خودمان پنهان کنیم؟ شاعران سیگاری کم نیستند. همه شاعران سیگاری نیستند، ولی در یک دیدار چندساعته و چند صد نفری، طبیعی است که تعدادی از آنها نیاز به سیگار دارند!
🔗 متن کامل در صفحهی یادداشتخوانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⭕️ الاهیات امیدواری در روزگار رنجها!
✍ محمدامین رضایی
🔸خبر خودکشی #کیومرث_پوراحمد خالق قصه های مجید بی شک امری شوکه کننده برای جامعه ما بود. از حواشی و اصل این خبر میگذرم. این قصه تلخ بهانهای شد برای ذکر تذکری که مدتهاست در ذهنم چرخ میخورد. مساله معنای زندگی و الاهیات امیداوری؛ این روزها که توفیق شده برای مدتی کوتاه همجواری حضرت امیر ع را اختیار کنم طبیعتا فرصت نوشیدن معنای ناب از ضریح حضرت و استشمام عطر زندگی از حرم بیشتر فراهم است خصوصا که این همجواری قرین شده با ماه رحمت و برکت؛ رمضان عزیز ترکیب مکان و زمان ناب خلق و کسب معنا را به اوج میرساند.
🔹مدتهاست به مساله تاب آوری انسانها در رنج های فردی-اجتماعی فکر میکنم. چه چیز قدرت مقاومت و حرکت را در روزهای سخت تاریخ خلق میکند؟ تاریخ را که ورق میزنیم وجه مشترک بین قهرمانها این است در روزهای سخت، آنها نشکستند! به اصلاح کم نیاورند و استوار ماندند و حتی بالاتر، نایستادند و حرکت کردند. #مقاومت و #حرکت-مستمر در روزهای سخت؛ این وجه مشترک تمام آنهایی است که مسیر تاریخ را عوض کردند.
🔸برای شکلگیری این روحیه و تبدیل شدن آن به ملکه "معنا" مهمترین امر است. به سایر مکاتب و مذاهب کار ندارم مخاطب من همین جوانان مسلمانی است که در ایران امروز زندگی میکنند و در کنار "زندگی شخصی" مسائلی چون "آرمان" و "امرجمعی" برایشان مهم است و حتی آنها که صرفا به "زندگی کردن" فکر میکنند. دوستان؛ ما به "معنا" محتاجیم بسیار زیاد؛ شاید به این تصمیم تلخی که آقای پوراحمد رسید هیچ کدام از ما نرسیم؛ اقدامی که با هر طرز فکری امری قبیح و غیر قابل دفاع است اما مقاومت کردن و تسلیم رنج های زندگی نشدن حداقل ماجراست، مساله این است اساسا ما برای حرکت و تغییر خلق شدیم.
🔹بسیاری از ما این روزها به افت انگیزه، رکود، کم آوردن و بی خیال شدن مبتلا شدیم این را علاوه بر بسیاری از مردم عادی بلکه به وضوح در بخش قابل توجهی از بچه های انقلابی که عدالت و تحول دغدغه شان است و اینها پیشران حرکت اجتماعی هستند شاهد هستیم! واقعش این است ما در جای سختی از تاریخ قرار داریم، در لحظه هایی تاریخی که بسیاری میشکنند و بی خیال نهضت و آرمان میشوند و در بهترین حالت به"فردیت محض" دچار میشوند. طبیعتا من طبیب نیستم و این درد هم با چند کلمه درمان نمیشود.
🔸 اما اگر کوتاه بخواهم بگویم: آنچه میتواند به ما #مقاومت و #حرکت بدهد #معنا است و بهترین و برترین چیزی که برای ما معنا خلق میکند الاهیات است. ۱:ارتباط با تراث دینی( مطالعه قرآن و روایات)، ۲:مطالعه زندگی معصومین و شخصیت های بزرگ و تاریخی ما، ۳:داشتن اساتید فکری-معنوی و ارتباط مستمر و مشورت با آنها؛ این سه تا حدی زیادی معنای زندگی برای مقامت و حرکت را خلق میکند.
🔹به زندگی اهل بیت ع نگاه کنیم خصوصا در لحظه های سخت مثل دوران خانه نشینی حضرت امیر ع، روزهای صلح امام حسین، به ویژه مساله کربلا که قبل-حین و بعدش پر از رنج و سختی است، خطبه فاطمه بنت الحسین ع به عنوان یک دختر کم سن و سال را بخوانید چطور در آن موقعیت شکننده بعد از کشته شدن پدر و برادرها و همه عزیزانش اما نشکست و آنگونه حماسه آفرید! از این جنس افراد که معصوم هم نبودند که کسی بخواهد امام بودن را دلیل بر استثنا بداند در طول تاریخ شیعه؛ در لحظه های تاریخی بسیار داریم.
🔸 در عصر اخیر مثل میرزا کوچک خان، مرحوم مدرس، بهلول، شهیدصدر و خواهرش و امام خمینی ره به عنوان یک قله و...صدها نفر در قد و اندازه های مختلف میتوان نام برد که چگونه این الاهیات به آنها معنا داد تا در بزنگاه ها کم نیاورند. هیچ جای تاریخ شرایط به سختی کربلا نخواهد شد، الاهیاتی که انسان را آن هم زن که شکنندگیاش طبیعتا بیشتر است را میتواند از دل آن همه بلا زنده و استوار بیرون آورد و علاوه بر قدرت مقاومت به او قدرت کنش ورزی و حرکت بدهد آن الاهیات در طول تاریخ برای سخت ترین لحظه ها کفایت میکند تا به ما معنا و گرما ببخشد.
🔹 انسان فقط جسم نیست که مرگ یا خودکشی آن را از او بگیرد، شخصیت اجتماعی انسان نیز بخشی از انسان است. منفعل شدن، منزوی شدن؛ رها کردن وظیفه اجتماعی هم کمی از خودکشی ندارد چرا که شبیه خودکشی #اثربخشی را از انسان میگیرد. معنا نه تنها مقاومت در برابر رنج ها که حرکت و به بن بست نرسیدن در میانه سختی ها را به ما میدهد؛ این مهمترین مساله ای که بهجای خیلی مطالب باید در دوره های معرفتی مکرر میگفتیم است امروز هم باید درباره آن بسیار تأمل کنیم.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
💐 اینجا جمع ما، جمع است؛ جمع دیدگاه حوزویان در #ویراستی
💠 صفحهی "نویسندگان حوزوی" در شبکهی اجتماعی_ایرانی "ویراستی" 👇👇
🌐 https://virasty.com/HOWZAVIAN
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
#کوتاه_و_گویا
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN