⛑ به بهانهی روز طبیب
✍️ مرضیه رمضانقاسم
ما بیش از آن که به طبیب جسم نیاز داشته باشیم نیازمند به طبیب روح هستیم، چون طولِ عمرِ جسم اگر عمر نوح هم باشد نهایت ۱۰۰۰ سال است و زمانی ما را رها میکند، ولی روح با ما هست، که هست و همچنان هست و فنا ناپذیر است.
در روزگاری که لشکر جهل، عقل را به اسارت کشیده و غاصبانه سوار بر مرکب علم شده و چهار نعل میتازد فقط طبیبی دوار با تأسی به رسول نور و رحمت توانایی آن را دارد که جامعه را از جهالت رهانیده و باطل را از مرکب به زیر آورد و پرچم حق را برافراشته نگاه دارد.
ما مدیون اساتیدی هستیم که با تاسی به پیامبر نور و رحمت همچون طبیبی دوّار ما را بر سَرِ خوان گستردهی قرآن و عترت میهمان معارف اهلبیت نمودند.
من ز خود هیچ ندارم که به آن فخر کنم
فخرِ من این شده که سائلِ آلُاللهام
الهی ما را قدردان اساتیدمان قرار ده...
روزی ڪہ بہ ما وِلای حیدر دادند
یڪ جرعہ زِ چشمہسارِ ڪوثر دادند
مرغ دل سرگشتۂ ما را آن روز
با بالِ ولایتِ علے پر دادند
عرض خداقوت دارم محضر مدافعان حریم سلامت و مرزبانان دین و اخلاق که ایتام آل محمد "صلیاللهعلیهوآلهوسلم" را تحت حمایت خویش قرار دادهاند
#روز_پزشک
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
☀️چرا پس از عزاداری و گریه برای امام حسین(ع) احساس شادی میکنیم؟
✍️ محمدرضا آتشین صدف، دبیر و عضو تحریریهی مدادالفضلاء
بسیاری از ما به افسردگی پنهانی دچار هستیم که ناشی از نوعی ناامیدی است؛ این دو ناامیدی دو شاخه دارد:
1. ناامیدی از خود: اینکه احساس کنیم دیگر فایده ای ندارد و نمی توانیم خوب بشویم چون تا حالا هر کاری کردیم برای رشد معنوی و نزدیک شدنمان به خدا به شکست انجامیده و خیلی فاصله داریم با اینکه مومن واقعی و شیعة واقعی شویم.
2. ناامید از رحمت خدا: اینکه با گناهانی که کرده ایم و توبه های نصفه نیمه ای که کرده ایم و توبه هایی که شکسته ایم و می شکنیم رنگ بهشت را هم نمی بینیم و نجات پیدا نمی کنیم.
علت این ناامیدی هم بیشتر دو عامل است گناه و شیطان. حضرت علی(ع) می فرماید:
اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ یُعَقِّبُ الْیَأْسَ مِنْ رَحْمَتِکَ وَ الْقُنُوطَ مِنْ مَغْفِرَتِکَ (البلد الأمين و الدرع الحصين، كفعمی، ج 1، ص 44)
خدایا از تو طلب بخشش می کنم به خاطر هر گناهی که در پی خود یأس از رحمت و ناامیدی از مغفرتت را در پی دارد.
عن أبي بصير به امام صادق(ع) شکوه کرد إنه قد ألّح علي الشيطان عند كبر سني يقنطني... (تفسير العياشي، محمد بن مسعود، ج 1، ص 366)
شیطان اصرار می کند که در این سن پیری من را ناامید کند.
عزاداری و گریه بر حسین(ع) دو ناامید پیشگفته را از بین می برد چون دو امید را در ما زنده می کند و این امید دوباره شادی را در ما ایجاد می کند.
1. امید به خود: شهید مطهری در کتاب «شهید» می گوید زمانی برای برای امام حسین(ع) گریه می کنی که روحت با او متحد بشود. روح امام حسین(ع) در اوج است وقتی برای او گریه می کنیم روح ما اوج و تعالی ای را تجربه می کند و این باور را در او زنده می کند که هنوز می تواند پرواز کند و خوب شود.
2. امید به رحمت خدا: عزاداری و گریه برای امام حسین(ع) ما را امیدوار به شفاعت می کند. اینکه حس کنیم روز قیامت دستمان در دست یک بزرگتر محبوب پیش خدا مثل امام حسین(ع) امید به بخشیده شدن را در ما تقویت می کند.
پیامبر اکرم (ص) فرمود: یا فَاطِمَةُ كُلُّ عَيْنٍ بَاكِيَةٌ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ إِلاَّ عَيْنٌ بَكَتْ عَلَى مُصَابِ اَلْحُسَيْنِ فَإِنَّهَا ضاحِكَةٌ مُسْتَبْشِرَةٌ بِنَعِيمِ اَلْجَنَّةِ . (بحار الأنوار، ج ۴۴، ص۲۹۲)
یا فاطمه روز قیامت چشمان گریه کنندگان حسین (ع) گریان نیست بلکه آنها خندان هستند چون به آنها بشارت بهشت داده اند.
عزاداری و گریه برای امام حسین(ع) به امید می بخشد و این امید مایه و موجب شادی عزادار می شود.
#امام_حسین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 «بسم الله» برای فرهنگ و ارشاد اصیل
🔸جبهه فرهنگی انقلاب برای نخستین بار در پویش بزرگ فعالان فرهنگ، هنر و رسانه حمایت خود را از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کردند.
🔹امضاکنندگان این بیانیه، هنرمندان، اساتید و کارشناسان عرصه فرهنگ، هنر و رسانه و مدیران و فعالان رسانههای کشور میباشند.
🔅جبهه انقلاب ضروری است با اعتراض به روندهای غیرقانونی، رانتخواری و ویژه خواریهای فرهنگی، بیتوجهی به هنرمندان انقلابی و نفوذ ابتذال در دورههای گذشته، مواضع دقیق خود را به گوش دلتمردان و متولیان تأثیرگذار فرهنگ برساند، از این رو امیدوار است انتخاب #دکترمحمدمهدی_اسماعیلی، مهر پایانی بر اابتذال، فساد، رانت، و بیبرنامگی باشد.
📣 نویسندگان و هنرمندان و اصحاب رسانه می توانند با اعلام حمایت از دکتر اسماعیلی در تغییر اساسی این نهاد فرهنگی کشور تأثیرگذار باشند.
برای امضای حمایت از وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نام و نام خانوادگی و تحصیلات یا جایگاه فرهنگی و تخصصی خود را به آی دی @Arzani68 (ایتا) ارسال فرمایید.
#فرهنگ #ادبیات
#اندیشه #هنر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔔 حوزههای علمیه از فضای گفتمان به فضای تولید و انتشار وارد شوند
حجت الاسلام مهدی اسماعیلی استاد حوزوی بیان داشت:این یک واقعیت انکار ناپذیر است که سرگرمی و بازی جزئی از شخصیت کودک و نوجوان است ؛آن هم درفضای زندگی ماشینی و دیجیتالی امروز که فرزندان روزانه ساعات فراوانی از شبانه روز را در فضای گوشی و تبلت و کامپیوتر به سر می برند.
اسماعیلی افزود:شاید بتوان گفت رسانه امروز نقش مربی را برای فرزندان ایفا می کند و اگر متولیان امر برای خلوت فرزندان در اینترنت وگوشی و ... چاره ای نیندیشند به مرور زمان رسانه ها آنگونه که می خواهند مخاطبان را تربیت می کنند و زمانی به خود می آییم که کار از کار گذشته و رسوب فکری فرهنگ بیگانه آسیبش را به ذهن و فکر مخاطب گذاشته است.
اسماعیلی فعال عرصه رسانه و پژوهشگر حوزوی اظهار داشت:سالهاست که دغدغه بازی های مخرب و لزوم چاره اندیشی مطرح می شود اما در عمل سهم بازیهای فرهنگی و بومی و مذهبی بسیار ناچیز است.
وی درباره بازی جدید تازه ساخته شده اینگونه مطرح کرد:بازی محنا که قبلا توسط حوزه مجازی طراحی و منتشر شد و همچنین بازی کربلای 61 در همین راستا با امکانات و منابع محدود طراحی شده است .
حجت الاسلام و المسلمین مهدی اسماعیلی در پایان اشاره داشت:امید است مسئولان مربوطه نسبت به نقش حداقلی خود یعنی انتشار بازی در فضای مجازی انجام وظیفه نمایند وحوزه علمیه نیز به عنوان مرکز تولید محتوای فرهنگی باید از فضای گفتمان به فضای تولید و انتشار وارد شود در غیر اینصورت نخواهد توانست پاسخگوی نیازهای نسل جدید باشد.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@howzehmajazi
خورشید را بر نیزه میبردند هر شب
با آفتاب_امّا، قمر می رفت و کوکب
مهتاب و اختر، روز با خورشید جمع اند
یا للعجب کی دیده این پیچیده مطلب
چندین ستاره بعد ِ ماه_آن بعد خورشید
بر نیزه ها شد تا چهل منزل لبالب
هم آسمان و هم زمین را قصّه لرزاند
آیا قیامت باشد این رخداده یارب؟
هرگز نبیند ماتمی دیگر چنین دهر
کی دیده آنچه دیده است این گونه زینب
✍️ عباس بهمنی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⭕️ اسلامیسازی "ناعدالتی" در بالای منبر
✍️ محسن مطلبی
⬅️ حجت الاسلام میرلوحی، مدیر دبیرستان غیرانتفاعیامام صادق(ع) و داماد خطیب توانا حجت الاسلام پناهیان؛ اخیراً در سخنرانی خود در ایام شهادت سالار شهیدان در پاسخ به منتقدینی برآمده است که گسترش مدارس غیر انتفاعی را بیعدالتی عنوان کردهاند. ایشان در مشروعیت بخشی به این جنس مدارس چنین استدلال کردهاند که؛ "چون بودجه دولتها برای تأمین و آموزش دانشآموزان کشور محدود است و از عهده مخارج آنها برنمیآید طبیعی است که کار را به بخش خصوصی بسپارد تا آنها مسئولیت آموزش و تعلیم و تربیت نسل آینده را بر عهده گیرند. البته طبیعی است در این فرآیند، تنها اقشار متمول و ثروتمند میتوانند از این مدارس بهرهمند شوند و خانوادههای بی بضاعت از حضور در چنین مدارسی محروم خواهند بود."
❗️ایشان این نحوه آموزش را مغایر با عدالت در نظام آموزشی ندانسته و بر این باور است که مدعای عدالتخواهان که به انتقاد از این جنس مدارس میپردازند، نوعی گرایش به عدالت کمونیستی است تا اسلامی. ایشان همچنین در صفحه اینستگرامی خود مدعی شده است این رویکرد از مطالبات مقام معظم رهبری نیز میباشد.
🔹از آنجا که دفاع از این رویکرد غلط آموزشی، به جهت بدفهمی آموزههای دینی بوده است، لازم است تا معنای عدالت آموزشی از نگاه اسلام روشن نموده و تبعات بی توجهی به آن را تبین کنیم؛
👈 عدالت آموزشی یعنی که؛ دولتها و حاکمان دینی شرایط و فضائی را فراهم آورند که اقشار گوناگون جامعه بتوانند با زحمت از ظرفیتها و استعدادهای خود بهخوبی استفاده نموده تا بتوانند موقعیتهای شغلی مناسبی را انتخاب نمایند. بر این اساس دولتها یا باید فقر و بیکاری را ریشهکن سازند تا اقشار گوناگون جامعه خود بتوانند هزینههای سرسامآور آموزش و تعلیم و تربیت فرزندانشان را بپردازند یا اگر دولتها توانائی مبارزه با فقر و تبعیض را ندارند نظام آموزشی رایگان و البته مناسب و معقولی را در اختیار همگان قرار دهند تا مردم بتوانند با تحصیل و زحمت و استفاده از ظرفیتهای معقولی که از سوی دولتها در اختیارشان قرار گرفته است، شغل مناسبتی را بدست آورند؛ این دقیقا همان تعریفی است که رهبری معظم از عدالت در نظام آموزشی داشته اند: «بایستی ما کاری کنیم که همه بتوانند از سهم مناسب خودشان در آموزش پرورش کشور استفاده کنند.»
🔺اما در جامعه ما با وجود آنکه دولتها موظف به ارائۀ آموزشهای رایگان به تمام اقشار جامعه بهویژه محرومان و مستعضفین هستند اما شاهدیم که سطح کیفی مدارس و آموزشگاههای دولتی بهشدت پایین است یا از جهات سختافزاری و نبود امکانات لازم برای رشد و ترقی دانشآموزان یا به جهت ضعف در حوزه نرمافزاری و ضعف در تربیت و استخدام معلمان توانمند. در این فضا دولت و حکومت اجازه ندارند که زحمت کمکاری خود را به دوش سایرین بگذارند و زمینه تبعیض آموزشی را فراهم آورند زیرا استفاده از مدارس غیرانتفاعی، تنها در اختیار اقشار ثروتمند و متمول جامعه است و فقط این دسته توانائی پرداخت هزینههای آن را دارند.
🌀نتیجه خصوصیسازی آموزش و تبدیل آموزش به کالا، این خواهد شد که کسانی در آینده بر صندلی مدیریت کشور تکیه میزنند که پدرشان ثروتمند باشند؛ اقشار محروم و مستضعف جامعه که توانائی پرداخت هزینه ها را ندارند جایی در اداره کشور نخواهند داشت. مدیران و تصمیمسازان آینده کشور را بچهپولدارها خواهند گرفت و محرومان جامعه به علت عدم توانائی در پرداخت هزینهها از آموزشهای عالی محروم خواهند بود و موقعیتهای شغلی مناسبت را نه به جهت نداشتن استعداد، بلکه بهخاطر فقر و محرومیتی که محصول بیتدبیری دولتها بوده است از دست خواهند داد و شایستهسالاری جای خود را به پول و ثروت خواهد داد.
📌جالب اینجاست که مدارس غیرانتفاعی نوعاً دارای امتیازات خاصی نیستند بلکه واجد همان ویژگیهای نرمالی هستند که هر مدرسه دولتی باید دارا باشد و اقشار محروم تنها به جهت نداشتن همین ویژگیهای معقول و نرمال، از آموزش محروم ماندهاند؛ نمونه عینی آن اینکه تنها ۵ درصد از دارندگان رتبه در کنکور، در مدارس دولتی تحصیل داشتهاند این یعنی که ثروت میتواند در علم و حتی سیاست هم نقش داشته باشد. این موضوع دقیقا همان دغدغه و نگرانی رهبر انقلاب نیز است: «باید سطح و کیفیت مدارس دولتی از لحاظ آموزشی و تربیتی بهگونهای شود که دانشآموزان احساس نکنند با تحصیل در این مدارس امکان قبولی آنها در کنکور کمتر است.»
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔅عدالت علی
✍️ علی مهدیان
⚡️چه اسم پر مسمایی. عدالت علی، نه عدالت معاویه که پیراهن عثمان را به دست بگیره و ظلم به خلیفه مسلمین را بهانه کنه تا علی رو بزنه. نه عدالت خوارج که قاضی شان ابوموسی است که همیشه مشغول ورد خوندن و گفتن حرفهای خوب سر منبر استوری و پست و توییت و لایک، فارغ از جنگ علی است و آخرش حیثیت لشکر علی رو میبره. این عدالت علی است.
⚡️من نمیفهمم چرا چپ چپ نگاهش میکنید. از همتون بهتر عدالت خواهی کرده. دمش هم گرم. اگر شما اطلاعاتتون رو سربزنگاه ها از ازمابهترون میگیرید درباره پدر و پدر جد و نسل و دودمان فلان وزیر و فلان معاون، اینها خود ازمابهترون هستن. اطلاعات ناب و راست و حسینی از زندانهامون دارن رو میکنن. مگه دروغ میگن راست هم میگن.
⚡️اسم گروهشون عدالت علی است. چی کار دارید کی هستن چی هستن. اسمشون عدالته. خدای افشاگری هم هستن. همین بسه دیگه. اطلاعات رو دادن دست رسانه های معاویه، خوب بدن. مگه برا شما مهمه. این اطلاعات رو رو کردن که نظام رو بزنن که دولت نیامده رو بزنن که مردم رو بزنن؟ خوب بزنن. عوضش دارن راست میگن. الان اصل یه چیز دیگه است؟ اینها فرعیه؟ از شما بعیده ماله کشی نکنید. به نظرم شما به جای این حرفها بیکار نباشید. شروع کنید تحلیل بدید که آقای جمهوری اسلامی با زندان گوانتانامو و ابوغریب و نیروی انتظامیش هم با قاتل جورج فلورید و خلاصه آقای شیطان بزرگ فرقی نداره. فیلمها و افشاگریش با اینها تحلیلهاش هم با شما.
⚡️من که میگم هم کارشون یک عدالتخواهی تمیز و ردیفه هم اسمشون قشنگه هم آرمشون قشنگه. بردارید بزنید روی پیشونیهاتون. احترام بگذارید و تعظیم کنید بهش تو معابد استوری و توییتهاتون. اینها رو هم به این جریان بی بته و بی نه نه باباتون وصلشون کنید ضرر نمیکنید. شما که خیلی وقته از احمدی نژاد و علیزاده و صبا آذرپیک تا مسیح علینژاد و سینا ولی الله روی بی کس و کاریتون حساب کردن. وصل شید به همین جماعت عدالتخواه حقیقی. عالین اینا انصافا.
⚡️بگذارید این جریان افشاگر مطالبه گر اعتراضگر شفافیت جوی رسواگر ویرانگر کارش رو بکنه. آویزان بشید به چرخهای این هواپیما و بلند بشید. چه کار دارید کی پشت فرمون نشسته. چیکار دارید سگ سیاه آمریکایی تو این هواپیما عزت و احترام داره یا نه. مهم اینه از این کشور نکبت گرفته بی واکسن پر از قارچ سیاه که از آسمونش بادمجون میباره بر سر مردم، بلند بشید. این آویزان شدنهاتون رو دوست دارم. اصل اعتراضه به وضعیت موجود. اصل عدالتخواهیه. عدالت علی اصلا یعنی همین. یعنی به اسم ظلم بر خلیفه مسلمین پیراهن خونیش رو بگیری و لشکر علی رو بزنی. یعنی به اسم وردخونی اشعری سر منبر توییتر و اینستا ، شلوارت رو پایین بکشه عمروعاص بی حیثیت.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📜 بیانیه جمعی از هنرمندان و نویسندگان انقلابی و حوزوی
📌چرا دکتر اسماعیلی شایسته وزارت فرهنگ است؟
📄 انقلاب اسلامی ایران، انقلابی فرهنگی و برگرفته از معارف اسلام ناب بودهاست و بقای آن نیز در گرو فرهنگ ناب انقلابی است که ریشه در باورهای ملت ایران دارد و از عمق جانشان برآمده است. در عین حال با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، خودباوری ملی شکوفا شده و فرهنگهای اصیل ایرانی-اسلامی و نمودهای بومی، قومی و محلی آن نیز در سایه انقلاب اسلامی احیاء و تقویت شده و هنرمندان بسیاری در دامان انقلاب پرورش یافتند، لذا جمعی از فعالان فرهنگ، هنر و رسانه در پویشی بزرگ حمایت خویش را از دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کردند.
متن بیانیه را در لینک زیر بخوانید:
https://b2n.ir/d08262
جمعیت فعالان فرهنگ، هنر و رسانه انقلاب اسلامی
#فرهنگ #ادبیات
#انقلاب_اسلامی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 نگاهی به بازپخشهای مکرر "مختارنامه"
✍ بابک شکورزاده، عضو تحریریهی مدادالفضلاء
چندین سال است که وقتی ایام محرم میرسد یکی از برنامههای ثابت تلویزیون سریال "مختارنامه" است و معمولا چندین شبکه این سریال را در کنداکتور خود قرار میدهند. این کار مخالفینی داشته و برخی شاکی بودند که چرا اینقدر این سریال پخش میشود؛ حتی خود داود میرباقری چند سال پیش صدای اعتراضش بلند شد و با این تکرار بازپخشها مخالفت کرد و گفت که رُس مختار راکشیدید! ولی همچنان شاهد هستیم که با آغاز ایام محرم، این سریال، هر چند کمتر از گذشته، ولی بالاخره حداقل در یک شبکه هم که شده بازپخش میشود. با این وجود آمارهای صداو سیما نشان میدهد که این سریال همچنان بیننده دارد و این شاهدی است که هنوز این کشش را دارد که بازپخش شود.
محمدرضا شریفی نیا که اخیرا در برنامه سریالیست شبکه یک آمده بود در این باره نکته جالب و پسندیدهای را بیان کرد. او گفت:«من حس میکنم هر بار که «مختارنامه» پخش میشود میتوانیم آن را ببینیم؛ زیرا هر بار نگاهمان عوض میشود. ما کتابی را در ۲۰ سالگی میخوانیم، بعد در سی سالگی همان را میخوانیم؛ اما انگار کتاب جدیدی است. «مختارنامه»ای که امسال میبینیم با پنج سال پیش متفاوت است؛ زیرا نگاه ما هم عوض شده. چه اشکالی دارد این سریال را یکی دو شبکه نشان دهند. همه ما فیلم «محمد رسول الله» را بارها دیدهایم، ولی امسال اگر پخش شود باز نگاهش میکنیم.»
این اظهارات منطقی به نظر میرسد؛
چرا که درک افراد با گذشت زمان تفاوت پیدا میکند و با هر بار مشاهده، برداشت جدیدی از صحنههای این سریال میتواند برای مخاطب ایجاد شود؛ چه بسا بعد از مدتی اتفاقاتی درجامعه بیفتد که قابلیت تطبیق با برخی از آن سکانسهای سریال را داشته باشد و نکتهای آموزنده و تلنگرآمیز را تداعی کند. به هرحال تاریخ تکرار شدنی است و باید از آن درس گرفت.
از طرفی این نکته را فراموش نکنیم که الزاما همان کسانی که سالهای پیش مخاطب این مجموعه بودند، الان هم همان افراد مخاطب نیستند؛ بالاخره برخی از آن افراد در حال حاضر فوت کردهاند و برخی دیگر در آن دوران کودک بودند که اقتضای سن و سالشان مشاهده این سریال نبوده و الان که به سن و سال جوانی رسیدهاند میتوانند این سریال را ببینند و درک قابل قبولی داشته باشند.
نکته دیگر اینکه اصولا تکرار، بد نیست؛ خود مراسم سالار شهیدان که هر ساله برگزار می شود و ذکر مصیبتهای آن حضرت هم تکراری است باشکوه، ولی آثار و برکات تازه ای به همراه دارد و کهنه نمیشود. به هرحال پخش مکرر سریالهای ارزشی مثل مختار نامه قابل توجیه است و ایرادی به آن وارد نیست و میتواند اثرات مثبتی داشته باشد.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📘 #دیدهبان_اندیشه
💠 ویژهنامه #محمدحسین_فرجنژاد
موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت
شماره بیست و نهم، شهریور۱۴۰۰
🔻نشریه تخصصی رصد رویدادهای اندیشهای (#دیدبان_اندیشه) در شماره بیست و نهم خود به معرفی سیره علمی و عملی به همراه معرفی آثار دکتر محمد حسین فرجنژاد میپردازد. این شماره از نشریه شامل سه فصل میباشد.
▪️ فصل اول: بررسی ویژگیهای فردی و اجتماعی.
▪️فصل دوم: تبیین افکار و اندیشهها.
▪️فصل سوم: معرفی آثار.
🔻لینک دانلود فایل نشریه:
fekrat.net/?p=4848
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✳️ یاران «یاری مؤمنانه»
✍️ اعظم ربانی #دلنوشته
درد دلی با رهبرم، امام خامنه ای
سلام بهترین و شجاع ترین رهبر دنیا
آقای ما
نائب برحقِ امام زمانِ ما
پیام شما را با گوش جان شنیدیم
برای برطرف کردن ذره ای از نگرانی و غم شما برای شادی مردم مظلوم وطنمان ایران
با دستانی خالی
و با اراده ای محکم
و توکل به رحمانیت و پشتیبانی خدا
و همراهی و همدلی مردم عزیز
به میدان جهاد #کمک_مومنانه آمدیم
در حد بضاعت کم و ناچیز خودمان
کاری کوچک اما پیوسته و مستمر
کاری خودجوش و بدون کمک سازمان ها وارگان های دولتی
در مناطق مختلف و محروم ایران عزیزمان
در حدّ نشاندن لبخندی کوچک، بر لبهای کودکانی محروم
در حدّ تهیه دارو برای مادرانی بیمار
در حدّ رساندن غذایی گرم به سفره هایی سرد و خالی..
در حدّ تهیه ویلچر برای مادری که فلج و سرپرست خانوار است
در حدّ تهیه آبگرمکن برای خانواده ای پنج نفره که سالها آب گرم نداشتند و پدر به علت بدهی در زندان...
در حدّ تهیه هزینه دارو و انسلین برای مادری که دیابت چشمانش را تاریک کرده...
و هزینه درمان جوان کارگری که چند فرزند دارد و سرطان، توانش را طاق کرده..
درحد رساندن گوشتی گرم به خانواده های کم برخوردار و...
آقاجان!
ما در این راه به دعای خیر شما محتاجیم...
شرمنده که بضاعتمان کم و اندوهمان زیاد است..
امروز اما...
وطنمان ایران
به جای سیاه نمایی ها و غُر زدن ها و طعنه زدن ها، نیاز به دلسوزی و عزمی جزم برای ساختن دارد..
ترجیح می دهیم در راه اعتلای اسلام و عزّت وطن عزیزمان ایران، جان دهیم اما قدمی عقب ننشینیم و خسته نشویم..
هر وجب از خاک ما، مدیون خون پاک شهداست
هیهات که باشیم و از خدمت به این خاک و مردم دست بکشیم.
همه باید دلسوزانه به میدان بیائیم.
کشور ما نیاز به مسئولین جهادی و دلسوز و شجاع دارد...
آینده از آنِ ماست
به آینده امیدواریم
میشود، میتوانیم...
دعاگوی شما و محتاج دعای خیر و پدرانه شما هستیم.
#گروه_جهادی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸منطق حسینی از نگاه معصومانه
✍️ علی کردانی، عضو تحریریهی مدادالفضلاء
کودک سهسالهای را دیدم، به عکس طفلی که لباس «یا حسین مظلوم» بر تن داشت و در حال گریه بود نگاه میکرد؛ کودک سهساله با نگاه به عکس طفل جملهای گفت؛🙍♂️«داره برا امام گریه میکنه».
ببینید منطق کودک را؛ از منطق و شبههپراکنی برخی که میگویند برای چه گریه میکنید بهتر و روانتر است؛ کودک میگوید برای امام(ع) گریه میکند.
اما بعد از یک و نیم قرن، هنوز عدهای نمیدانند که شیعه برای چه گریه میکند!
#امام_حسین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✔️به هوای بین الحرمین
✍️ نجمه صالحی
این روزها حال و هوای دلم غرق در دریای دلتنگی است، اندیشیدن به حال و هوای زیارت و نفس کشیدن در فضای بینالحرمین وجودم را مالامال از شادی و شعف میکند و آسمان دلم را ابری و رویم را بارانی.
حال و هوای پیاده روی اربعین به سرم زده، جادهٔ عشق که گویی به جای گام نهادن روی زمین، چند متری از آن بالاتر بودم و سرمست از رایحهٔ جانفزای حرم آن هم شبانه در کنج ضریح.
همیشه با آمدن محرم، بغض، گریبان دل را تنگ در آغوش میکشد و هقهق نالهها تا دامان ستارهها پر میکشد.
دو سال است که محرم و عاشورا به مانند هر سال مهمان خیابانها و محله های قدیمی نمیشود.
با آمدن محرم، صدای مویهٔ عرشیان به گوش میرسد اما با هجوم ویروس ناخوانده، صدای ندبههای دسته جمعی به بغض در خلوت خانه تبدیل شده است .
دلهای زلال عاشقان مکتب سیدالشهدا(ع) چون آب ریخته از مَشک تیر خوردهٔ قمر منیر بنی هاشم(ع) بیتاب آل الله علیهم السلام است لکن ضجهها در گلو فرو کشته شده.
دریغ و افسوسِ نعمتهای از دست رفته بر وجودم سنگینی میکند، روزهایی که بیدغدغه در کنار هم مینشستیم و بر مصائب سیدالشهدا(ع) میگریستیم.
روزهایی که شانه به شانهٔ دلدادگان حسینی در طریق عشق قدم میگذاشتیم و چای عراقی را همچو داروی شفابخش به جان تزریق میکردیم و علاج پیکر ناخوش را نفس کشیدن در این طریق می دانستیم و از بُنجان از گام نهادن در این طریق خرسند بودیم.
اکنون رسیدن به آن روزها آرزو شده و لمس ضریح شش گوشه حسرتِ مانده بر دل؛کاش این فراق به پایان رسد!
#امام_حسین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
❤️ قانون جذب حاج قاسم
✍️ ولی معدنی پور، عضو تحریریهی مدادالفضلاء
سردار!
انگار که قانون جذب؛ بین حبیب و محبوب برعکس است. باید خوب باشی که خوبیها سراغت بیایند. این معنای جمله است که گفتی: تا کسی شهید نبود، شهید نمی شود. شرط شهید شدن، شهید بودن است.
سردار!
ما پس از شهادتت شاهد بودیم که قانون جذب دنیا را برهم زدی، هر چه بدنت به دنیا سردِ سرد شد؛ دلها به حضورت گرمِ گرم.
#حاج_قاسم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
😔«جان پدر کجاستی؟»
مجموعه شعر «جان پدر کجاستی؟» یادمان شهدای واقعه تروریستی دانشگاه کابل با گردآوری زهرا حسینزاده توسط انتشارات سوره مهر چاپ شد.
🔻این کتاب شامل ۱۱۵ شعر از شاعران نامآشناست که از بین بیش از ۳۵۰ اثر انتخاب شدهاند و به موضوع واقعه تروریستی دانشگاه کابل میپردازد.
📌فاجعه یک اتفاق فیزیکی است و بُرد محدود زمانی دارد. اما در آشیانه زبان هنر، از نو متولد میشود و بسطی نامحدود پیدا میکند. کلمات و ابزار در دست هنرمند، مانند چوب کبریتی است که انبار باروت احساسات آدمها را شعلهور میسازد.
🌹هرچند هنرمندان به صورت سازمانیافته و حرفهای دست به این عمل میزنند؛ ولی این قابلیت در متن زبان وجود دارد و گاه و بیگاه در تجربیات «سوختهجان»ی از آدمها، به صورت ترکیبات و جملاتی تجلی میکند. داستان این کتاب نیز در متن چنین حالتی اتفاق افتاد. پدری که دخترش در دانشگاه کابل تحصیل میکند، با شنیدن خبر حمله انتحاری به این دانشگاه؛ آتشی در جانش میافتد. پس از تماسهای بسیار و پاسخنگرفتن، از سر استیصال، جملهای را به گوشی دخترش پیامک میکند و آن جمله این است «جان پدر کجاستی؟» جمله به ظاهر پرسشی است؛ اما پرسشی در کار نیست، چون مخاطبی ندارد. امیدی به پاسخ نیست؛ چون میداند کجاست. در این جمله عشق و درماندگی و عاطفۀ پدری در قالب جملهای فشرده و آهنگین نمایان میشود و این همان تعریفی است که ما از شعر سراغ داریم.
#کتابخوانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⚫️ مرحوم استاد خوشخو؛ عالمی هوشمند به مسائل تبلیغ بین الملل و رسانه
در پیام تسلیت جمعیت فعالان فرهنگ، هنر و رسانه به مناسبت درگذشت استاد خوشخو آمده است:
ضایعه درگذشت استاد فرهیخته و توانمند حوزه و دانشگاه و فعال فرهنگ دینی در عرصه بین الملل، مرحوم حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا خوشخو، ثلمه ای جانکاه و ضایعه ای غیر قابل جبران بود.
ایشان عمر با برکت خویش را در راه تألیف، تحقیق، نشر و تبلیغ معارف دینی صرف نمود و هوشمندانه وارد عرصه های بین المللی شده و فعالیت های علمی، فرهنگی و رسانه ای خود را در سطوح منطقه ای و جهانی گسترش داد.
نشر فرهنگ مهدوی، مقابله با جریان های تکفیری و توسعه روابط و ارتباطات حوزه در پهنه بین الملل گوشه ای از خدمات این استاد فرهیخته و فعال فرهنگی- رسانهای برای خدمت به این انقلاب است؛ بدون شک آثار و برکات فعالیت های ایشان باقی است و جایگاه ایشان در اذهان تمامی نیروهای فرهنگی و هنری انقلاب، ثبت و غیر قابل حذف میباشد.
#نخبگان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🚩 پنج درس از یک مراسم روضه
✍️ حسن طاهری، دبیر تحریریهی مدادالفضلاء
مراسم روضه ای در منزل یکی از سادات جلیل القدر مازندران برپا بود، که چند درس بزرگ و ارزشمند، در آن نهفته بود.
یکم: مراسم در فضای باز حیاط منزل و زیر درختان سرسبز و با کتیبه ها وتزیینات یک حسینیه و همت اهالی منزل، از بزرگ تا کوچک انجام شده بود. محیطی دل انگیز و زیر سقف آسمان و ستارگان که در سنت قدیم عزاداری های ایرانیان رواج و رونق بیشتری داشت و در چند دهه اخیر به فراموشی سپرده شده بود.
دوم: سخنران و روضه خوان، کوتاه و علمی و صحیح و عالمانه گفتند و خواندند؛ بی هیچ هیاهو و غوغا و داد و فریاد و مزاحمتی.
و حاضرین در مجلس، خالصانه گریستند؛ بی هیچ ریا و تظاهر و داد و فریاد و نعره ای.
سوم: از کودک سه ساله تا بزرگسالان منزل، همگی در تهیه غذای بسیار لذیذ محلی و سنتی و پذیرایی و توزیع آن شرکت داشتند. امتیاز ارائه یک غذای محلی در سفره اطعام به حاضران در مجلس یک سو، و همبستگی عالی و روحیه جمعی بی ریای تمامی خانواده برای تمرین و مشق
ارادت ورزی به اهل بیت علیهم السلام یک سو.
ارادت و محبت و عشقی عمیق، که هر بیننده ای را شگفت زده می کرد. مشق و تمرینی که هر خانه و خانواده مسلمانی، برای تحکیم صمیمت و الفت و معنویت، عمیقا به آن محتاج است.
چهارم: هم حواشی و هم متن مراسم در عین سادگی، کامل و جامع و در نهایت کیفیت بود و هیچ چیز کم و کاستی نداشت و به قول صاحب با اخلاص مجلس: غرض و هدف از پذیرایی حاضران در مجالس اهل بیت، فقط اطعام نیست، بلکه اکرام و تکریم آنان است.
پنجم: در هر مراسم روضه ای، دید و بازدید با دوستان و آشنایانی تازه می شود، که شاید برخی از آنان را سال های سال ندیده باشیم. و چه بسیار دوستان جدیدی که در هر مراسمی می یابیم.
و بهترین دوستان و عزیزترین یاران زندگی نیز، هم آنانی هستند که در زیر سایه خیمه و بیرق سیدالشهدا علیه السلام، باب دوستی شان باز و رشته مهر و محبت شان آغاز می شود؛ وَحَسُنَ أُولَٰئِكَ رَفِيقًا.
#امام_حسین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔥موازنه آشوب
✍️ مجتبی عباسی
🔸برخلاف سخنرانیها، ژست صلح خواهانه و نقاب بشردوستانه دولتمردان آمریکایی که با چاشنی پیغام و پسغام تبریک عید و مناسبتهای ملی، مذهبی سعی میکنند خود را مصلح دنیا و منجی بشریت معرفی میکنند؛ عملکرد واقعی آنها در منطقه و سایر دنیا حکایت از خوی استکباری و پنجه چدنی زیر دستکش مخملی دارد که ناشی از تئوری رسیدن به هدف با هر وسیله و هر جنایتی است.
🔸ناکامیهای متعدد آمریکا و شکست نظریههای هژمونی این کشور از رویای نظم نوین جهانی گرفته تا طرح خاورمیانه بزرگ در مواجهه با جریان مقاومت و میدان بازی ایران، استکبار جهانی را بی اعتبار و دشمنی آمریکا با ملتهای منطقه را علنی ساخته است.
🔸امروز دغدغه آمریکا این است که نه خود میتواند در منطقه موازنهسازی کند و نه با احاله این مسئولیت به هم پیمانان، آنها توانایی چنین کاری را خواهند داشت، از این رو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مثل اسلافش سیاست موازنه آشوب و ضعف کشورهای اسلامی را دنبال میکند.
🔸ورود ایران در بحرانهای منطقه بسیار حساس و تعیین کننده است که میتواند به یک چالش برای کشور یا کاهش قدرت و نفوذ آمریکا منجر شود؛ ورود ایران در باتلاق افغانستان به مثابه چالش وخرید محموله سوخت توسط تجار لبنانی افزایش قدرت است.
🔸همچون هزینههای نجومی آمریکا در منطقه و هزینهکرد عربستان، امارات، رژیم صهیونیستی که نتایج عکس داشته و با اهداف تعیین شده بسیار متناقض است یا در جنایت ترور سردار حاج قاسم سلیمانی که همزمان با اعتبارزدایی و افول قدرت آمریکا، موضع ایران و اعتبار و قدرت جریان مقاومت افزایش پیدا کرد.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔅قمیها بیشتر قدر بدانند
✍️ فاطمه میری
استاد مگر فقط درس می دهد؟!
این جمله را استاد سر کلاس گفت و شروع کرد:
بگذارید برایتان داستانی بگویم سالها پیش بود عدهای از بانوان نویسنده و دانشمند معروف جهان، در قالب یک گروه علمی، برای شرکت در یک همایش وارد ایران شدند. در آخرین روز از سفر، از ما خواستند به پیشنهاد خودمان آنها را جایی دیدنی ببریم. همه فکرم درگیر این ماجرا بود که کجا را نشانشان دهم که خودشان بهترش را نداشته باشند.
بعد از کلی مشورت یکی از دوستانم حرم حضرت معصومه علیها السلام را پیشنهاد داد که بهترین گزینه بود. آنها برای اولین بار به شهر مقدس قم و به حرم حضرت معصومه سلام الله علیها آمدند. در حالات آنها شگفتی عجیبی موج میزد. این شگفتی برای خودم دوچندان بود.
برایم تعریف کردند که در کل اروپا که ادعای آزادی و ادعای برابری جنسی زن و مرد را دارد. هیچ جایی به نام یک خانم به این عظمت و شکوه وجود ندارد. از سمت دیگر در اروپا سعی شده اسلام را دین خشونت و نابرابری حقوق زن و مرد نشان دهند. حالا آنها با حقیقتی روبرو شده بودند که تمام معادلات آنها را زیر سوال میبرد.
این همه شگفتی برای دیدن تنها یک بُعد از وجود مقدس بانو معصومه سلام الله علیها بود. هنوز از شأن علمی و مقام معنوی ایشان هیچ نمیدانستند.
این را استادم تعریف می کرد و با این داستان من که از پس از سالها زندگی در شهر مقدس قم و سلام دادن و احترام و زیارت این بانوی مکرمه، حالا به جوشش درونی رسیده بودم . جوششی که این سوال را برایم ایجاد میکرد. چرا بسیاری از عالمان و شاهدان و دانشمندان و پادشاهان به درگاه و آستانه این بانوی مقدس میآمدند؟ از ایشان چه چیز طلب میکردند؟ طلب فیض و مقام و پول و معرفت و هرچی که خود در ذهن خود می پنداشتند. من فقط در پی زیارت مختصر و سلامی و علیکی بیشتر نبودم.
این گروه علمی، مقام علمی حضرت معصومه را نمی دانستند چنین متعجب شدند! اگر میدانستند که امام معصوم شیعیان احکام را از زبان ایشان به مردم میرسانند چه میکردند!؟ عالمه بودند و اهل عمل. بانویی که همکُفّ ایشان برای ازدواج وجود نداشته. بانویی که امام زمان خود را شناخته بود و به دنبال ولیّ خود امام رضا علیه السلام، خود را به قم رسانیده بود. حالا من که قدم در حرم میگذارم. جور دیگری به دور و برم نگاه میکنم. چه بسیار عالمانی که گریه کردند به این درگاه و چه بسیار بزرگانی که به این آستانه توسل جستند. درست است که من نمیتوانم به مقام شامخ ایشان برسم. درست است که خیلی کار دارم برای انجام دادن اما در صحن پر نور و سرور این بانو، منِ واقعی میشوم با قدرتی عجیب. من میتوانم به تمام خواستههای به حق خود برسم. پس باید تلاش کنم و توکل برای رسیدن.
حالا وقت شمردن نداشتههایم نیست. حالا وقت پیدا کردن بهانهای برای کار نکردن نیست. حالا باید گوشهای از ضریح را بگیرم و بخواهم و بخوانم: ای بانوی نور و آینه!
ای بهترین خواهر! ای بهترین دختر! برایم دعا کن. حالا که من را به سوی خود کشاندهای و سکنی دادی. به من بیاموز خوب بودن و خوب ماندن را. در راه کمک و همراهی به دین خدایا دستم را بگیر؛ همانگونه که در طول تاریخ دستان بسیاری را گرفته ای.
#حضرت_معصومه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴سخنی با مخالفان فلسفه و عرفان
✍️ احمدحسین شریفی
🔶 در مجموعه روایات منقول از معصومان علیهم السلام، روایاتی در نکوهش فیلسوفان و صوفیان ذکر شده است. این نوع روایات مستمسک عدهای از فلسفهستیزان و عرفانستیزان قرار گرفتهاند! یعنی با استناد به آنها به جنگ #فلسفه و عرفان و #تصوف رفتهاند! در حالی که:
🔹 اولاً، بر اساس بررسیهای صورت گرفته اغلب قریب به اتفاق آنها، اعتبار سندی لازم را ندارند؛
🔸ثانیاً، بر فرض صحت سندی، محتوای این روایات همگی ناظر به سرزنش مدعیان فلسفه و عرفان و تصوف یا فیلسوفنماها و عارفنماها و صوفینماها است و نه نکوهش خود فلسفه و عرفان و تصوف.
🔹ثالثاً، اگر با تمسک به این دسته از روایات بتوان اصل فلسفه و عرفان (حتی فلسفه الهی و عرفان اسلامی) را نادرست و ضد اسلام دانست، خوب روایات فراوان و حتی صحیح السندی در ذم فقیهان و مفسران و حافظان قرآن و متکلمان و محدثان هم داریم، آیا اینها را میتوان مستمسکی برای مذمت اصل فقه و تفسیر و قرآن و کلام و حدیث دانست؟!
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔊 به بهانه درگذشت حجت الاسلام جهانگیری مدیر حوزه های علمیه خواهران استان هرمزگان:
اهمیت به نماز اول وقت حتی در بخش مراقبت های ویژه
▪️مرحوم جهانگیری قبل از فوت دو تقدیر نامه را نوشته بود تا به پزشک معالج و پرستارش تقدیم کند، اما عمر او کفاف نداد و بعد از فوتش تقدیرنامه ها اعطا شد.
▫️سمیه نیک فرد، پرستار بخش ICU بیمارستان شهید محمدی بندرعباس:
▪️بنده حجت الاسلام جهانگیری را نمی شناختم بعد از چند روز رفت و آمد برادران طلبه متوجه شدم که مدیر #حوزه_علمیه_خواهران استان است.
▪️یک روز ساعت پنج صبح وقتی آزمایش ایشان را برای گرفتن جواب می بردم، التماس می کرد که اکسیژن شان را تغییر دهم، وقتی علت را پرسیدم گفت «وقت اذان است و نمازش دیر می شود».
متن کامل خبر در سایت #صدای_حوزه:
v-o-h.ir/?p=23448
#نماز_اول_وقت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 دل شیعه و سنی شیدای حسین(ع)
📌بخشی از مقاله سید قطب درباره نهضت امام حسین(ع) با عنوان:
شهادت حسین(رض) پیروزی یا شکست؟
🔻حسین - رضی الله عنه - از یک سو با آن شکل بزرگ و سترگ شهید می شود، و البته از دیگر سو شهادت او فاجعه بسیار عظیمی است، ولی آیا همچون شهادتی پیروزی است یا شکست؟ به صورت ظاهر و با معیار کوچک انسان، این امر شکست به شمار می آید. ولی در اصل حقیقت و با معیار بزرگ الهی، پیروزی است. زیرا در روی کره زمین شهیدی نیست که همچون حسین - رضی الله عنه - دلها به عشق او بتپد و قلبها لبریز از مهر و محبت او شود و جانها شیدای او گردد و از غیرت و فداکاری او به جوش و خروش درآید، چه دلها و قلبها و جانهای شیعیان مسلمان و چه مسلمانان غیر شیعه و حتی دل ها و درونها و جانهای بسیاری از غیرمسلمانان!
📚منبع: کتاب «فلسفه نهضت حسینی» سیدهادی خسروشاهی
⬅️متن کامل در
http://okhowah.com/fa/13613
🔻۲۹آگوست، سالروز شهادت سید قطب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴هدف پنجم سند۲۰۳۰ در سریال گاندو
✍ قاسم یزدانی مقدم
جبهه أشدّ العداوه ی یهود در پوشش سازمان ملل، برنامه دگرگونکردن جهان را در ۱۷ هدف اصلی و ۱۶۹ هدف فرعی طراحی کرده و با قدرت در حال پیاده سازی آن است. عنوان هدف ۵ از سند ۲۰۳۰ توسعه پایدار که امشب به خوبی مورد اشاره سریال گاندو قرار گرفت این است: دستیابی به #تساوی_جنسیتی که البته برای کاهش حساسیت ها در ایران به عدالت جنسیتی ترجمه شد! بند اول این هدف میگوید: پایان دادن به همه اشکال تبعیض علیه زنان و دختران در همه جا! در این منظر باید به تمامی چهارچوب های حکیمانه ی اسلام در زمینه خانواده و در رأسشان مسئله ی مادری پایان داد. چرا که بسیاری از این احکام به مقتضای فطرت زن و مرد متفاوت وضع شده و اساسا عدالت در اینجا یعنی هماهنگی احکام با همان تفاوتهای فطری. اما تمدن منحوس صهیونیستیم برای سیطره بر عالم و دگرگون جهان به دنبال نابودی خانواده است و این را از طریق شعار زیبای تساوی جنسیتی پیگیری میکند. و این یعنی پایان دادن به زن بودن، به مرد بودن و پایان دادن به خانواده.(توجه بی سابقه ی مجامع مثلا بین المللی به جنبش های همجنس بازی در یکی دو سال اخیر هم در همین راستا ارزیابی میشود). لازم به ذکر است مدل اجرای سند ۲۰۳۰ ابدا قانون محور نیست که مجلس شورای اسلامی بخواهد با حق تحفظ مانع اجرایش شود یا شورای نگهبان سد راهش باشد. مدل اجرای ۲۰۳۰ پنج مرحله ایست و کاملا فکر محور که در بیانیه ی اینچئون دوماه قبل از ۲۰۳۰ به تصویب رسیده. و این یعنی هجوم نرم و حداکثری اسناد بین المللی به هویت شیعه.
#گاندو
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📛یک استفتاء شیطنت آمیز؛
⁉️اگر زدن واکسن ضرر دارد، نزنید...
✍️ هادی قطبی
⭕️اخیرا کلیپ صوتی در فضای مجازی منتشر شده که در آن ضمن استفتایی سوال کننده گفته شده "زدن واکسن کرونا چون ضرر دارد، واجب نیست ولو قانون باشد". شیطنت استفتاء کننده و عدم توضیح کافی از سوی پاسخ دهنده موجب برداشت ناصواب و نادرستی از این حکم شده است.
🔺در حالی که باید گفت: بله همه احکام و قوانین استثنائاتی دارد که میتوان از انجام ان معاف بود و بلکه انجامش حرمت دارد؛ اما این استثنایات عمومیت ندارد.
🔸مثلا: آیا اگر جانمان در خطر باشد میتوانیم روزه را افطار کنیم. همه می فرمایند بله.
ولی این به معنی جواز روزه خواری نیست.
🔸یا مثلا اگر هیچ دارو و غذایی نداشته باشیم برای حفظ جان میتوان شراب نوشید. می فرمایند بله. حتی واجب است.
ولی این عمومیت ندارد که پس ای مردم نوشیدن شراب جایز شد.
🔺واکسن هم همینطور. اما این مساله عمومیت ندارد و همانطور که در سوال آمده در صورت یقین به "ضرر قابل توجه"، زدن واکسن جایز نیست.
👈نکته دیگر اینکه: اولا این ضرر را چه کسی باید تشخیص بدهد، خودم یا پزشکان؟ ثانیا ضرر آن چه اندازه است؟ در حد مرگ است یا عوارض کوتاه مدتی که برای پیشگیری از شیوع بیماری مرگبار اصلا اهمیت ندارد. البته ممکن است بیماران خاصی یا افراد خاصی مثل کودکان برایشان مضر باشد که اگر خوشبینانه قضاوت کنیم احتمالا استفتاء مربوط به همین افراد است. اما این امر نباید به صورت یک قانون عمومی در بیاید که پس هیچکس واکسن نزند و زدنش حرام است.
🔴خلاصه آنکه:
مراقب باشیم مساله و استفتاء شخصی را تبدیل به حکم عمومی نکنیم که "دفتر اقا گفته واکسن ضرر دارد پس نزنیم!". این امر عواقب شرعی دارد و نشر آن خلاف قانون و حکم صریح و دستورات حاکم اسلامی و امام و ولی امر مسلمین است و ایشان بارها بر اجرای واکسیناسیون دستور و توصیه هایی داشته اند.
#کرونا
#واکسن_برکت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💯جنگ روانی برای فرار
✍️ صادق سرمست
حدود بیست سال قبل حمله به برجهای دو قلو بهانه ای شد برای اشغال عراق و افغانستان . طالبان در افغانستان و صدام در عراق مهره های دست نشانده آمریکا بودند و اتفاقا هدف حملات آمریکایی ها و ناتو .
حالا بعد از بیست سال آمریکا و هم پیمانهایش با دست آلوده به خون میلیون ها انسان بدون هیچ دست آورد قابل توجهی مجبور به ترک افغانستان هستند.
دولت ایالات متحده همیشه برای تصمیمات کلان و اقداماتی از این دست تدابیر رسانه ای و روانی گسترده ای می اندیشد و حتما قبل از حمله بهانه ای سیاسی یا حقوق بشری دست و پا می کند و با فشار رسانه ای افکار عمومی را برای اقدام خود مجاب می کند.
اما این دفعه هدف #جنگ_روانی آمریکا آماده سازی مردم کشورش و حتی دنیا برای #فرار است. باید صحنه را جوری ترسیم کند که شکستش را پیروزی و خروجش را قدرتمندانه جلوه بدهد.
از طرفی ژست کمک و دست گیری نسبت به افغانستانی هایی که قصد خروج از کشور دارند از خود نشان می دهد. مثل تصاویر بچه داری سرباز آمریکایی و کمک به بعضی خانواده های حاضر در فرودگاه.
از طرفی خود را دلسوز مردم و امنیت کابل نشان می دهد و از چند روز قبل مدام درباره خطرات امنیتی هشدار می دهد و می گوید احتمال حملات انتحاری و بمب گذاری در اطراف فرودگاه هست.
اما حقیقت پرتاب چند انسان از هواپیما به بیرون است و تیراندازی به مردمی که به امید او به فرودگاه آمده اند و انفجار دیروز #فرودگاه_کابل هم دقیقا نشان داد دولت آمریکا هدفی جز ناامنی کابل و هرج و مرج ندارند. امریکا به دنبال این است که به مردم کشور بگوید که دیگر افغانستان جای ماندن نیست و برای سربازان آمریکایی و حتی مردم افغانستان نا امن است بعد مقتدرانه و انسان دوستانه افغانستان را ترک کند.
خون چندین بی گناه بر زمین ریخته شد و انفجار را داعش به عهده گرفت. داعشی که ولد نا خلف آمریکاست و قرار است جنایات آمریکا را در افغانستان از سر بگیرد.
خروج آمریکا از افغانستان می تواند برای افغانستانی ها بزرگ ترین پیروزی باشد به شرطی که دست از جنگ داخلی و تعصبات قومیتی و مذهبی بردارند و فریب بازی های رسانه ای جنگ روانی آمریکا و متحدانشان را نخورند.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN