☘
✍️ آیت الله اعرافی رئیس شورای سیاستگذاری نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی و مدیر حوزه های علمیه در پیامی به این همایش که از سوی مرکز مدیریت حوزه های علمیه با همکاری چند نهاد دیگر ۴آبان ماه آغاز خواهد شد، آورده است:
🔰بسم الله الرحمن الرحیم
🔸پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ملتِ حماسهساز ایران، طی ۴ دههای که گذشت، با وجود مشکلات فراوان، مراحل رشد و توسعه کشور، در سایه اصل مترقی ولایتفقیه، بهخوبی طی شده است و کشور ما از عقبماندگیهای بسیاری که بهناحق متحمل آن شده بود عبور کرد. انقلاب اسلامی موتور پیشران کشور در عرصه علم و فنّاوری و ایجاد زیرساختهای حیاتی و اقتصادی و عمرانی شد که همچنان ثمرات آن موجب بالندگی کشور است.
🔸در طلیعه گام دوم انقلاب شکوهمند اسلامی، پرداختن به علم و پژوهش اولین مطالبه مقاممعظمرهبری از جوانان جامعه اسلامی بویژه نخبگان حوزوی و فرهیختگان دانشگاهی است تا این راه را با احساس مسئولیت بیشتر و همچون یک جهاد درپیشگیرند و در شرایطی که سنگ بنای یک انقلاب علمی در کشور گذاشته شده و این انقلاب، شهیدانی از قبیل شهدای هستهای نیز داده است، بهپاخیزند و دشمن بدخواه و کینهتوز را که از جهاد علمی ایشان بشدّت بیمناک است ناکام سازند و مرزهای جدید انقلاب را با نگاه تمدنی، کلان و با ابزارهای نو تعریف نموده و توسعه دهند.
🔸در این شرایط لازم است حوزههای علمیه با هدایت و حمایت مقاممعظمرهبری، مراجععظامتقلید و فقهای عالیقدر حوزه های علمیه، پیش قدم بوده و مرزهای علوم جدید را توسعه دهد تا بتواند به مسائل جدید فقهی و مبتلا به پاسخ دهد.
🔸از جمله فعالیتهای صورتگرفته در حوزه علمیه در راستای توسعه مرزهای دانش فقه و پاسخگویی به نیازهای نظام و جامعه اسلامی، راهاندازی شورای فقهی و فقه معاصر با کرسیهای متعدد در حوزه علمیه قم و طراحی و تصویب نظامِ رشتهای متناسب با این نیازها است.
🔸هوش مصنوعی نیز بهعنوان ابزاری قدرتمند که در روند بررسیتطابق، طبقهبندی، دستهبندی و تحلیل آماری و فنی اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرد، یکی از همین فناوریها است که موضعگیری و برنامهریزی درباره آن میتواند آثار و برکاتی فراتر از فناوریهای پیشین برای کشورعزیزمان و جهان اسلام داشته باشد.
🔸فرصتشناسی هوشمندانه و تحلیل دقیق فرصتها و تهدیدهای پیشروی این حرکت، نخستین و مهمترین گام در سیر تحول ابزارهای تولید علوماسلامی است. از طلاب و فضلای حوزههای علمیه و اساتید و دانشجویان متدین و انقلابی انتظار میرود با ایجاد حلقههای علمی و فنی، در سایه رهنمودهای مقاممعظمرهبری و مراجععظامتقلید، منافع این جریان خروشان علمی را به سمت اهداف متعالی اسلام ناب محمدی هدایت کنند؛ تا این حرکت جهادی که با همکاری تعدادی از اساتید و طلاب و با همکاری مراکز دانشگاهی مرتبط آغاز شده توسعه و تعمیق یابد.
🔸افزایش سرعت و دقت در پژوهشهای علوم اسلامی و انسانی و افزایش کمیت و کیفیت پژوهشها نهتنها منافع بیشماری برای ایران اسلامی به همراه خواهد داشت، بلکه در سطح بینالمللی جایگاه علمی کشور را ارتقاء خواهد داد و نام ایران سرافراز را بیش از پیش به عنوان یک قطب نوظهور علمی که پاسخگوی نیازهای متنوع و روز افزون جامعه بشری است پرآوازه خواهد ساخت.
🔸در همین راستا نخستین همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی در نظر دارد جامعه علمی کشور و بهویژه طلاب و پژوهشگران علوم اسلامی را نسبت به ظرفیتها و مزیتهای استفاده از چنین ابزارهایی آگاه ساخته و چالشهای احتمالی پیشرو را آسیب شناسی کند تا در گام بعدی با مشارکت فعالانه نخبگان حوزوی و دانشگاهی، جامعه علمی را از خدمات این علوم و فناوریها منتفع و بهرهمند سازد.
بعونه و منّه
علیرضا اعرافی
رئیس شورای سیاستگذاری همایش
💥کانال رسمی مرکزمدیریت حوزههای علمیه👇 https://eitaa.com/joinchat/329121809C959557bf6a
✅ #دانشگاه_ادیان_ومذاهب برگزار میکند.
‼️ آموزش زبان #انگلیسی و #عربی
👨🏫استفاده از اساتید #دانشگاهی
📀 استفاده از پادکستهای #استودیویی
🎗 استفاده از نفرات برتر دوره به عنوان #استاد
❗️دوره آموزش #مقاله_نویسی و #پایان_نامه نویسی با پشتیبانی علمی
❗️دوره تخصصی آمادگی آزمون #تافل
💯 با ارائه مدرک معتبر #دانشگاهی
✍اطلاعات بیشتر و ثبت نام 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/505806881C85fb1347fa
✅آزمون مجدد حفظ قرآن کریم و نهج البلاغه
🖇جهت مشاهده آیین نامه و ثبت نام( از تاریخ 99/07/23 لغایت 99/07/25) به آدرس اینترنتی: www.tahzib-howzeh.com مراجعه بفرمایید.
☘
🔴امام حسن(ع) از علت صلح با معاويه ميگويد: خيانت ياران
🖊احمدحسين شريفي
🔸دربارة چرايي #صلح #امام_حسن(ع) با #معاويه، قضاوت تاريخ بسيار آشکار و روشن است؛ اما عدهاي از سودجويان و دين به نرخ روز خوران، هر از گاهي به منظور پيشبرد اهداف شيطاني، غيرعقلاني و ضدشيعي خود، دست به تفسيرهاي خودساخته از اين ماجرا ميزنند. و چون دين و معارف ديني و حقايق تاريخي را همه صرفا ابزارهايي براي اهداف شيطاني خود ميدانند، طبيعتاً هرگز حاضر به اقرار به اشتباه و عذرخواهي از ساحت حقيقت هم نيستند.
اما براي آنکه ما نيز به سهم خود در پيشگاه حقيقت شرمنده نشويم، و به گوشهاي از وظيفة خود دربرابر آن امام مظلوم عمل کرده باشيم، ترجمه بخشي از سخنان آن حضرت را دربارة چرايي صلح با معاويه که در حضور خود معاويه و عده ای از مردم کوفه و مدينه و شام بيان شده است، تقديم ميکنم:
🔸در مجلسي که به منظور صلح و بيعت با معاويه برپا شده بود، معاويه در جمع ياران امام حسن و سپاهيان خودش چنين گفت: «ای مردم! این حسن، پسر علی و پسر فاطمه است. ما را شایسته خلافت دانسته و خود را سزاوار آن نمیداند و آمده است تا با اختیار، صلح کند.»
🔸سپس از امام خواست تا خود با مردم سخن گوید. در ادامه امام حسن(ع) در ضمن سخنان نسبتاً مفصل خود با اشاره به ادعای دروغین معاويه، فرمود: «معاویه میپندارد که من او را شایسته خلافت دانسته و خود را سزاوار آن نمیدانم، اما معاویه دروغ میگوید. سوگند به خدا که ما در کتاب خدا و زبان پیامبر خدا نسبت به مردم از خود آنان سزاوارتریم، جز آنکه ما خاندان از آنگاه که پیامبر رحلت فرمود، همواره مظلوم واقع شده، حقمان ضایع گردیده است؛ و خداوند حکم میکند بین ما و آنانکه حقمان را ضایع ساخته و بر ما مسلط شدند و مردم را علیه ما شوراندند، و سهممان را از غنایم و فیء که در کتاب خداوند به ما تعلق گرفته بازداشتند، و ارث مادرمان فاطمه (علیها السلام) از پدرش را گرفتند.»
🔸در ادامه فرمود: «پیامبر از ترس قومش (از شهر خارج شد و) به سوی غار رفت، آنگاه که تصمیم گرفتند به او مکر و حیله بزنند و این، در حالی بود که آنان را به راه حق میخواند، ولی یارانی نداشت که از او دفاع کنند، و اگر یارانی داشت با آنان میجنگید. و پدرم نیز دست از جنگ برداشت و اصحابش را سوگند داد و از آنان یاری خواست، ولی کسی او را یاری نکرد و به فریادش نرسیدند و اگر یارانی داشت، دست از جنگ نمیکشید و خداوند او را در گشایشی قرار داد، همچنانکه پیامبر در گشایش بود. و مردم مرا خوار کردند و در این حال، ای پسر حرب! با تو بیعت کردم و اگر یارانی داشتم که مرا از تو رهایی میدادند، با تو بیعت نمیکردم.» (شيخ طوسى، الأمالي، مجلس 21، 561 به بعد؛ البرهان في تفسير القرآن، ج2، ص828 به بعد؛ بحار الانوار، ج10، ص131 به بعد)
🆔کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1153171503C4349780964
✅ ابلاغ رسمی برگزاری دروس الفائق در شهرستان های سراسر کشور👌
✅ همانطور که گفته وعده داده بودیم، با تلاش عزیزان معاونت آموزش بحمدلله اجابت درخواست های مکرر مشتاقان الفائق در غیر حوزه قم نیز عملیاتی شد. 💯
✅ ابلاغیه درس الفائق روز دوشنبه ۲۸ مهرماه به تمام مدیران استانی ارسال شده است و سایت معاونت آموزش در اطلاعیه رسمی نوشت:
پیرو ابلاغ مدیر محترم حوزههای علمیه مبنی بر امکان برگزاری تدریس کتاب «الفائق فی الاصول» در سایر مدارس کشور، مطابق شرایط و ضوابط عمومی ذیل، مدارس متقاضی مجازند نسبت به برگزاری این درس در سال تحصیلی 400-99 اقدام نمایند:
1. دارا بودن مجوز رسمی برگزاری سطح 3 در مدرسه؛
2. دارا بودن اساتید با حکم سطح 3 و مجوز تدریس کفایة الاصول؛
بدیهی است مدیریت استان در صورت تقاضای مدارس واجد شرائط، مراتب را به معاونت آموزش گزارش نموده تا پس از بررسیهای لازم نسبت به بارگذاری آن در سامانه اقدام نماید.
در پایان به پیوست، امتیازات برگزاری درس الفائق که در دوره تحصیل طلبه و تدریس استاد ملاحظه و محاسبه می گردد جهت اطلاع تقدیم می گردد. هر چند برخی از این امتیازات عملاً اختصاص به قم دارد.
جهت دریافت فایل پیوست و توضیحات کامل کلیک کنید👇
http://www.howzeh-qom.ir/news/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1/415292/
🆔 @fiqhci
🔴مقایسه غلط و نتیجه غلط تر!!!
✍پاسخ منطقی به #حسین_شریعتمداری در روزنامه کیهان از زبان استاد #پورآقایی
جناب شریعتمداری عزیز:
در این نوشتار قصد ندارم بر طبل دوگانگی جبهه انقلاب بکوبم، منتها نمی توانم در مقابل یک تحلیل عجیب! و نتیجه گیری عجیب تر!!! در مورد جریان #استیضاح_رئیس_جمهور، سکوت کنم چرا که عامه مردم هر سکوتی را نشانه رضایت می دانند در حالی بنده و طیف زیادی از روحانیون دغدغه مند کشور از این مقایسه به اصطلاح تحلیلی حضرتعالی بین ایران و لبنان بشدت گلایه مند هستیم و لذا به هیچ وجه سکوت را بر نمی تابم و چند سطری برایتان به اختصار می نویسم...
🎬پرده اول:
جمهوری اسلامی ایران در راس خود #ولایت_فقیه را دارد و دارای نظام ۱۰۰٪ الهی و اسلامی است که هزاران شهید را به پای ایدوئولوژی الهی خود هدیه نموده است و به معنای واقعی کلمه توانسته است دو بلوک قدرت در شرق و غرب عالم را متحیر سازد و نقش مهمی نه در اتفاقات منطقه که در حوادث جهانی رقم بزند و به این هم بسنده نکرده است تا جایی که طبق آمار جهانی، از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ تاکنون رشد اسلام در سراسر جهان افزایش چشم گیری داشته است و رهبران کشورهای پیشرفته را به تلاطم انداخته و بیم آن دارند که اسلام دین اول جهانی شود و البته انقلاب ایران به این هم بسنده نکرده است و رشد توحید در ابعاد مختلف(سیاست،فرهنگ،هنر،نظامی گری و...) را در راس فعالیت تمدنی خود قرار داده است...
🎬پرده دوم:
کشور لبنان علاوه بر آنکه در راس خود مفهوم مهمی بنام ولایت فقیه نداشته و تاثیر منطقه ای و جهانی خاصی در عرصه های مختلف بروز نداده است؛ کشوری است که در سپهر اجرایی خود در عرصه های مختلف، حقیقتا دارای یک نظام #تثلیثی به معنای عام است، چرا که نظام پارلمانی در لبنان متأثر از وضعیت فرقهای، اجتماعی و مذهبی خاص این کشور میباشد (مسیحیان ، مسلمان سنی و مسلمان شیعه) این سیستم به گونهای طراحی شده است که تمامی اقوام و مذاهب در آن سهمی از قدرت سیاسی داشته باشند. برطبق این توافق(طائف۱۹۹۰)، رئیسجمهور از میان مسیحیان مارونی، نخست وزیر از میان مسلمانان سنی مذهب، رئیس پارلمان از بین شیعیان و معاون نخست وزیر از بین مسیحیان ارتدوکس انتخاب میشود.
🎬پرده سوم:
🔸فرق است بین کشوری که دارای تاثیرات مهم منطقه ای و جهانی است(ایران) و بین کشوری که در سپهر جهانی از تاثیر و نقش خاصی برخوردار نیست(لبنان) و سالها درگیر جنگ و نا امنی بوده تا زمانی که حضور یک گروه کوچکی بنام #حزب_الله از طرف آن کشور قدرتمند(ایران) باعث ثبات و امنیتش شده است....
🔸فرق است بین کشوری که دارای نظام متقن الهی بر پایه ولایت فقیه است با کشوری که در سپهر اجرایی خود دچار نوعی تثلیث شده است...
🔸فرق است بین کشوری که رهبرانش آمریکا و اسرائیل را تهدید عملیاتی می کنند و تایمر نابودی رژیم اسرائیل را روشن کرده اند با کشوری که تا قبل از حزب الله، پایتخت خود را زیر چکمه های اسرائیلیان کودک کش فرش کرده بود...
🔗و قس علی هذا در مورد کشور عراق...
🎬پرده آخر و نتیجه گیری:
❗️جناب شریعتمداری شما فرمودید:
«طرح توطئهآمیز *دولت بیسر* علیه ایران هم کلید خورد و دولت بیسر نام پروژهای است که آمریکا و متحدانش با هدف تنشآفرینی و ایجاد ناامنی و بیثباتی برای سه کشور ایران، لبنان و عراق تهیه کرده و اجرای آن را از چند ماه قبل کلید زدهاند (استعفای سعد حریری و عادل عبدالمهدی از نخستوزیری لبنان و عراق)...»
❗️اما جناب شریعتمداری:
🔻آیا قبل از نوشتن این یادداشت، به خود نگفتید که چه مقایسه ای است بین عراق و لبنان و جمهوری اسلامی ایران روا می دارم؟!؟
🔻آیا به این فکر کردید که مبنای ولایت فقیه می تواند چه جایگاهی داشته باشد و این عنوان شما(دولت بی سر) غیر مستقیم اهانتی است به موقعیت و کارکرد ولایت فقیه!؟!
🔻آیا غیر از این است که امام جامعه را باید مدیر پاردایمی کشور بدانیم و ترس های واهی را به خود و جامعه انقلابی راه ندهیم؟!؟
🔻آیا ندیدیم که در جریان عزل #بنی_صدر این ولایت فقیه بود که در یک پارادایم شیفت به موقع توانست اذهان عمومی و حتی اذهان جهانی را متوجه حصر آبادان کند و کشور را از تاثیرات منفی عزل رئیس جمهور نجات دهد؟!؟
🔻آیا نه این است که امروز امام جامعه توانسته است کشتی انقلاب را با درایت تمام در دریای متلاطم منطقه و جهان مدیریت کند و امید داریم که به دست امام زمان برساند؟!؟
🔻آیا نه این است که نظام جمهوری اسلامی ایران دارای مغز متفکری است که باید سرمان را بالا بگیریم بگوییم ما سرور داریم نه اینکه تعبیر دولت بی سر را بکار ببریم؟
🙏بنابراین بگذاریم کشور روند قانونی خود را طی کند و نه خود و نه دیگران را دچار توهم «بی سر بودن» نکنیم چرا که جلوی ضرر را هر وقت بگیریم؛ منفعت است...
و السلام...
✍داود پورآقایی
۱۳۹۹/۷/۲۹
🔴روحانی مظلومنمایی هم کند یک نفر در ایران برای او متاسف نمیشود/ خود اصلاحطلبان هم به روحانی فحش میدهند
👤محمد صادق کوشکی کارشناس علوم سیاسی
🔹تا مقطعی که دولت از طرف روحانی به رئیسجمهور آینده تحویل داده شود، حدود ۱۰ ماه زمان داریم. این زمان کمی نیست. روحانی و دولتش نشان دادند متخصص تخریبهای بزرگ در زمانهای کوتاه هستند. در دو ماه ارزش پول ملی ما یکسوم شد.
🔹(طرح استیضاح سبب میشود روحانی در موضع مظلومنمایی قرار بگیرد) هیچ اشکالی ندارد. اگر موضع مظلومنمایی بردارند در ایران یک نفر برای او متاسف نمیشود.
🔹(اصلاحطلبان هنوز به نوعی حامی روحانی هستند) ما از کشور ۸۰ میلیونی صحبت میکنیم. اصلاحطلبان خودشان هم به روحانی فحش میدهند.
🔹هیچ راهی غیر از استیضاح وجود ندارد، اگر مجلس از زمان فعلی تا ۱۰ ماه آینده سکوت کند و دولت قیمت ارز را به ۶۰هزار تومان برساند از اقتصاد ایران چیزی باقی میماند؟/فرهیختگان
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
👌در طبقه بندی فقهی علوم نه دسته علم شامل: ۱- فقه الامام، ۲- فقه المکاسب، ۳- فقه التزکیه، ۴- فقه العلم، ۵- فقه البیان، ۶- فقه الفرقان، ۷- فقه النظم، ۸- فقه العبره و ۹- فقه نفی سبیل را پایه گذاری کرده ایم؛ که در مجموع تاکنون قدرت تحلیل ۱۰۰ مسئله را دارد.
#طبقه_بندی_فقهی_علوم
#جمعه_انتظار
@feghenezam
❌کتاب الفائق فی الاصول (چاپ هفتم) به کتاب فروشی حوزه رسید❌
❇️ چاپ هفتم کتاب الفائق را شما از امروز می توانید از کتابفروشی حوزه در میدان روح الله یا دارالشفا تهیه نمایید.💯
❇️ در این چاپ سعی شده است، اصلاحات و پیشنهادات که اساتید محترم از تمام کشور در طول سال تحصیلی گذشته برای دفتر فقه معاصر، ارسال نموده اند، به صورت دقیق بررسی شوند و اصلاحات لازم، اعمال گردد.
✅ آخرین دستاوردهای علمی فقه معاصر حوزه های علمیه را از #کانال_رسمی دفتر فقه معاصر پیگیری نمایید:
https://eitaa.com/joinchat/835584018C53bfbd8554
#غول_دکترا_و_چراغ_جادوی_حوزه
🌀 تأثیر مثبت و منفی عناوین حوزوی بر تصورات جامعه
🔹 «کاردان، کارشناس، کارشناس ارشد، دکتر» به این عناوین نگاه کنید!
هرکدام بار معنایی خاصی دارند که در اذهان مردم و جامعه، حکایت از میزان علمیت افراد دارای آن مدرک دارد؛ تا جایی که دانشجویان درس میخوانند تا به این عناوین مهم دست پیدا کنند و مردم نیز به داشتن هرچه بیشتر صاحبان این مدارک، در میان خانواده و خویشاوندان خود، مباهات میکنند؛ حتی برای مشکلات دنیوی و مسائل روزمره خود دنبال افرادی میگردند که مدارک بالاتری دارند.
🔻 حال به این عناوین دقت کنید: «سطح یک، سطح دو، سطح سه، سطح چهار»!
همهی این عناوین برای مردم، گنگ، نامفهوم و چه بسا موجب فاصلهگرفتن یا حتی اشمئزاز است!
تا بگویی سطح چهار دارم میپرسند یعنی چه؟
و در پاسخ مجبوری بگویی همان دکترا! البته اخیرا طبق قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشآموختگان سطح چهار حق ندارند از عنوان دکتری برای خود استفاده کنند!
لذا استفاده از این عنوان برای حوزویان #جرم است، بلکه باید بگویند سطح چهار و معادل دکتری!!
✅ حال اگر مردم عناوینی شبیه به این را بشنوند: «مجتهد تمام، مجتهد متجزی، قریب الاجتهاد، دینشناس گرایش فلسفه، دینشناس گرایش روانشناسی، مبلّغ عالی، مبلّغ توانمند، مبلّغ کارآموز و...»
بله درست حدس زدید! هم این عناوین بار معنایی روشن و قابل فهمی دارند؛ هم ذهنیت مردم و انتظارشان از یک روحانی، با این عناوین تطابق پیدا میکند و بهتر جذب روحانیون برای حل مسائل و مشکلات خود میشوند. همچنین بهتر درک میکنند که روحانیون همه یکدست نیستند و دنبال آن روحانی با مدرکی میگردند که موضوع گرفتاریشان با سنخ مسأله آنها یکسان است.
🔻 اما دریغ! وقتی که میشنوند فلان دانشگاهی دکتر است و فلان روحانی هم دکتر است؛ میگویند این بیچارهها از فرط بیسوادی مجبور شدهاند از عناوین دانشگاهی برای خود وام بگیرند و نان و مقامی برای خود دست و پا کنند!!
یا میگویند اینها قرار بود دینشناس شوند رفتند دکتر شدند!! گویا حوزه چراغ جادویی شده که غول دکتر آفریده است!
یا اگر خیلی ارادت به قشر روحانیت داشته باشند میگویند دکترها برابرند؛ چه دانشگاهی باشند چه حوزوی!
✅ و چه دقیق بود کار امام خامنهای عزیز در نپذیرفتن دکترای افتخاری و متعهد ماندن بر میثاق طلبگی خویشتن.
و چه جفا کردهایم ما، اگر همچنان به این میثاق طلبگی پشت کنیم و به فکر مطالبهی تشخیص هویت واقعی حوزوی و اصیل خویش نباشیم.
✅ براستی چنین مأموریتی از عهده شورای عالی و مرکز مدیریت، قطع به یقین برخواهد آمد و انشاءالله امید است که خیلی زود در این امر مهم تعجیل کنند و آن را به فردا و فرداها موکول نکنند که سالهاست این مطالبهی امام خامنهای بر زمین مانده است.
✍ علی مهدوی
🔴ديدگاه امام خميني(ره) دربارة ابوحامد غزالي
🖊احمدحسين شريفي
🔸#امام_خميني در سه جا از آثار خود قضاوتهاي صريحي درباره #غزالي و پارهاي از آثار اخلاقي او دارد.
يک. در مقدمه شرح جنود عقل و جهل در نقد مهمترين کتاب اخلاقي غزالي يعني #احياء_علوم_الدين ميفرمايد: «كتاب «احياء العلوم» كه تمام فضلاء او را به مدح و ثنا ياد مىكنند و او را بدء و ختم علم اخلاق مىپندارند، به نظر نويسنده در اصلاح اخلاق و قلع ماده فساد و تهذيب باطن كمكى نمىكند، بلكه كثرت ابحاث اختراعيّه و زيادى شعب علميّه و غير علميّه آن و نقلهاى بىفايده راست و دروغ آن انسان را از مقصد اصلى بازمىدارد و از تهذيب و تطهير اخلاق عقب مىاندازد.»
دو. در شرح چهل حديث ضمن نقد ديدگاه غزالي دربارة علم #فقه، به نقد شخصيت خود او هم اشارهاي ميکند. توضيح آنکه يکي از سخنان مشهور غزالي در احياء علوم الدين اين است که علم فقه را علمي دنيوي و فقيهان را هم از عالمان دنيا ميداند. امام خميني در نقد اين سخنان ميفرمايد: اولاً علم فقه نه تنها از علوم دنيوي، آنگونه که غزالي ميگويد، نيست؛ بلکه از عزيزترين علوم آخرت است و ثانياً، اين سخن غزالي معلول حب نفس و حب به آن چيزي است که به خيال خودش او اهل آن است، يعني علم #اخلاق به معناي متعارف و رسمي.
دو. در تقريرات فلسفه نيز در نقد کتاب احياء علوم الدين ميگويد: هر چند کتاب احياء علوم الدين کتابي علمي است که شقوق مختلفي براي مسائل اخلاقي ذکر کرده است، و نحوه ارتباط ميان صفات را به خوبي تشريح کرده است اما اين کتاب «کتابي اخلاقي نيست؛ چون خودش مرد اخلاقى نيست لذا نتوانسته عمل را به خواننده تزريق كند. مرد اخلاقى آن است كه حقايق را بيان كند و بگويد كه كدام شخص چه حرف متين اخلاقى حكيمانهاى زده است، ولى اين مرد پر كينه و عداوت با اينكه در كتابش كه اسمش را كتاب اخلاقى گذاشتهاند، از هر درويش بىپدر و مادرى نقل مىكند كه چه گفت، ولى از صادقين عليهما السلام با آن بيانات حكيمانهاى كه دارند سخنى نقل ننموده است، پس اين كتاب چه تأثيرى خواهد بخشيد؟»
🆔 کانال استاد احمدحسین شریفی
🆔https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🔷 ارتباط با ادمین:👇
@mjbayat
🔰 پیام رهبر انقلاب به مناسبت هفته نیروی انتظامی
🔻 فرمانده معظم کل قوا در پیامی به مناسبت هفتهی نیروی انتظامی از زحمات و تلاشهای کارکنان خدوم این نیرو قدردانی کردند.
🔹متن پیام حضرت آیتالله خامنهای که به فرمانده نیروی انتظامی ابلاغ شد، به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
سردار اشتری؛ سلام من را به همهی کارکنان خوب و زحمتکش و خدوم نیروی انتظامی برسانید.
مردم عزیز ما قدردان زحمات و تلاشهای بیوقفه خدمتگزاران به خود و کشور هستند و امروز اقتدار و مهربانی را توأمان در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران احساس میکنند و از ابتکارات ناجا در برخورد با منکرات استقبال میکنند.
سیّدعلی خامنهای
۲۹ مهر ۱۳۹۹
💻 @Khamenei_ir
💢 گزارشی از موضوعات دروس خارج «فقه معاصر» حوزه علمیه قم
✔️ دفتر فقه معاصر حوزه علمیه قم چندی سالی است در راستای تحقق خواست مقام معظم رهبری و مراجع عظام، اساتید و عموم طلاب، بر تحول صحیح، دقیق، بهروز و اجتهادی حوزه، در راستای اهداف کلان «سند چشمانداز حوزههای علمیه» شروع به برگزاری دروس خارج «فقه معاصر» با رویکرد مسائل مستحدثه کرده است که بدین شرح است🔻
دروس خارج فقه معاصر با موضوعات و گستره مباحث روز و ارائه اساتید توانمند، رنگ دیگری بر علمآموزی دانش فقه و اصول داده است. از فراگیری «فقه رمز ارزها، بیتکوین، سرمایهگذاری استارتآپها، سهام و بورس تا حقوق کودک، فقه احیای حقوق عامه و شهروندی، فقه شبکههای اجتماعی و فقه پزشکی» در دروس خارج فقه معاصر حوزه علمیه قم پرداخته شده است.
تفصیل مطلب + لیست اساتید👈 https://b2n.ir/981848
#فقه_معاصر
#درس_خارج
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 روش شناسی اجتهاد شیخ انصاری
✔️ حجتالاسلام والمسلمین مجتبی الهی خراسانی، استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه مشهد:
🔹 آیتالله شبیری زنجانی فرمودند بعد از شیخ انصاری اوجی اتفاق نیفتاده است اگر نگوییم تنزلهایی رخداده است. لذا باید خصوصیات این دوره را بدانیم.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای تعبیری دارند که ضرب دست وحید چهارصد سال حوزه نجف را راه برد و شیخ انصاری نسل سوم از شاگردان وحید بهبهانی است و همان کاری را با مبانی او کرد که علامه حلی با مبانی شیخ طوسی انجام داد.
🔹 رسائل و مکاسب، خروجی آخرین نظریات اجتهادی بنیانگذاری دوره معاصر اصول و فقه است. کار کردن در اصول فقه بدون رسائل نمیشود.
تفصیل مطلب 👈 https://b2n.ir/918805
#شیخ_انصاری
#روش_شناسی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ هشت وظیفه طلبگی|
در بیانات حضرت آیت الله امام #خامنهای حفظه الله
👌شهر قم میزبان نشست تخصصی تبیین مقررات فقهی ساختمان / شنبه ۳ آبان ۱۳۹۹ - ساعت ۱۰ صبح/ خبرگزاری رسا
#نظام_سازی_فقهی
#مقررات_فقهی_ساختمان
@olgou4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 نماهنگ| مروری بر مجموعه اقدامات رهبر انقلاب برای مبارزه با کرونا از ابتدای شیوع بیماری ناشی از این ویروس تاکنون
•┈┈••✾••┈┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حقایقی دردناک ازتوطئه برجام و چهره واقعی حامیان آن
🔴معروف بود آقامصطفی در منزل امام با هيچ يک از مراجعين فرقى ندارد!
♦️رهبرمعظم انقلاب: «حاجآقا مصطفى در منزل امام مانند يكى از واردين اين منزل و يكى از كسانى بود كه به طور طبيعى در اين خانه رفت و آمد مىكردند، كسى احساس نمىكرد كه او پسر امام است، مانند ديگران. حتى مراجعهى او به امام در حد ديگران بود.
♦️اخلاق خاص او در رابطهى با امام و حفظ جنبهى يكسانى با ديگر مردم در همان روز در حوزه معروف بود. همه مىگفتند كه حاج آقا مصطفى خمينى جورى رفتار مىكند در منزل، يعنى منزل امام كه با هيچ يک از مراجعين فرقى ندارد و واقعيت هم همين بود. هرگز انتساب به امام يا نام امام براى او يک وسيلهاى محسوب نمىشد.» ۱۳۵۸/۰۷/۳۰
🗓 ۱ آبان ۱۳۵۶: شهادت آیتالله سيدمصطفی خمينی