✳️ استفاده از کمک های آلمان برای اصلاح وضع اتوبوسرانی تهران!
#روزشمار
16 مرداد 1340
❇️ استفاده از کمک های آلمان غربی برای اصلاح وضع اتوبوسرانی تهران!
امروز گفته شد مسیر خطوط اتوبوسرانی تهران و حومه پس از تامین کمبود اتوبوس از طریق کمک های بلاعوض دولت آلمان به کلی تغییر می یابد. سعی خواهد شد هر خیابان فقط مسیر یک اتوبوس باشد.
شجاع ملایری، مدیر عامل شرکت واحد، در یک مصاحبه مطبوعاتی به خبرنگاران گفت: قصد دارم به طور کلی مسیر خطوط را تغییر دهم. در این زمینه مطالعاتی صورت گرفته است، منتهی در حال حاضر شرکت واحد این کار را نمی تواند به مرحله اجرا درآورد؛ چون تعداد اتوبوس کافی نیست. شرکت در حدود 600 اتوبوس کم دارد.
در مورد تامین کسری اتوبوس در خطوط اتوبوسرانی تهران و حومه نیز ملایری گفت: مذاکراتی صورت گرفته است که از محل کمک های دولت آلمان اعتباری به شهرداری تخصیص داده شود که از محل این اعتبار تعدادی اتوبوس تحویل شرکت واحد داده شود.
مدیرعامل شرکت واحد افزود: من در سفر اخیر خود به اروپا در امر اتوبوسرانی مطالعاتی صورت دادم خصوصا در مورد اتوبوسرانی شهر بزرگ لندن با مقامات مربوط تماس گرفتم. در این شهر حتی دو خط از یک مسیر عبور نمی کنند، بلکه در هر خیابان تنها یک خط رفت و آمد دارد و حال آن که تنها از خیابان شاهرضا 4 خط اتوبوسرانی می گذرد.
http://yon.ir/zN4Fl
@iichs_ir
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، 16 مرداد 1340 : از تحقیقات درباره تیراندازی به هواپیمای ایرانی تا کمک آلمان برای اتوبوسرانی تهران!
http://yon.ir/zN4Fl
@iichs_ir
✳️ از استعفای اجباری روسای بانک ملی و مرکزی تا برکناری هویدا!
#تقویم_تاریخ
16 مرداد
❇️ سال 1333
ژنرال آيزنهاور رئيس جمهور آمريکا و چرچيل نخستوزير انگليس حل مسئله نفت را به ايران تبريک گفتند.
❇️سال 1340
دکتر پورهمایون به ریاست بانک مرکزی و یوسف خوشکیش معاون بانک سپه به ریاست بانک ملی گمارده شدند.
ابراهیم کاشانی رئیس بانک مرکزی و احمد مجیدیان رئیس بانک ملی به دستور رئیس دولت از مشاغل خود استعفا دادند.
❇️سال 1341
دکتر #علی_امینی نخست وزیر سابق به اتفاق همسر خود فرودگاه مهرآباد را به سوی سوئیس ترک کرد. در فرودگاه مهرآباد عده زیادی از مخالفین وی با ابراز تظاهرات شدید علیه او خواستار توقیف و محاکمه او شدند. دکتر امینی در پناه نیروهای انتظامی توانست از چنگ مخالفین خود خلاصی پیدا کند.
بعضی از روزنامه ها خواستار محاکمه دکتر امینی به علت نقض قانون اساسی گردیدند.
❇️سال 1342
عدهای از زنان در خیابانهای تهران رژه رفتند و از اینکه حقوق آنان با مردان برابر شده اظهار شعف مینمودند.
❇️سال 1344
آیت الله حاج سیدرضا فیروزآبادی مؤسس و بنیانگذار بیمارستان فیروزآبادی در شهر ری که از رجال خیّر و با تقوا بود در سن 96 سالگی درگذشت. فیروزآبادی چندین دوره نماینده مجلس شورای ملی بود.
قرارداد فروش نفت خام بین ایران و آرژانتین امضاء و مبادله شد.
❇️سال 1346
دبیر کل #حزب_ایران_نوین طی یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد وزیر کشور در انتخابات به نفع حزب مردم مداخله کرده است.
یک جت نیروی هوایی در حوالی قم سقوط کرد.
پروفسور عدل دبیرکل حزب مردم اعلام کرد: انتخابات این دوره از آزادی کامل برخوردار بوده است.
❇️سال 1348
نرخ تنزیل مجدداً بالا رفت. بهره پسانداز مردم در بانکها یک درصد افزایش یافت.
❇️سال 1352
دکتر عبدالعلی جهانشاهی رئیس بانک مرکزی ایران به سمت سفیر اقتصادی ایران در اروپای غربی منصوب شد.
❇️سال 1356
ساعت شش بعدازظهر جلسه فوقالعاده هيئت دولت در کاخ نخستوزيري با شرکت وزيران تشکيل شد. در اين جلسه اميرعباس #هويدا پس از 12 سال و 6 ماه و 12 روز نخستوزيري استعفا داد و اعلام داشت که بايد در سمت ديگري انجام وظيفه کند.
#جمشید_آموزگار وزير مشاور و دبير کل #حزب_رستاخیز ايران به نخستوزيري برگزيده شد.
بعدازظهر امروز جمشيد آموزگار نخستوزير تازه ايران وزيران خود را به شرح زير به #شاه معرفي کرد: عباسعلي #خلعتبري وزير امور خارجه، مهرداد #پهلبد وزير فرهنگ و هنر، هوشنگ انصاري وزير امور اقتصادي و دارائي، محمد يگانه وزير مشاور و رئيس سازمان برنامه و بودجه، ارتشبد رضا عظيمي وزير جنگ، امير قاسم معيني وزير کار و امور اجتماعي، منوچهر گنجي وزير آموزش و پرورش و سرپرست وزارت علوم و آموزش عالي، غلامرض کيانپور وزير دادگستري، مهناز افخمي وزير مشاور در امور زنان، دکتر شجاعالدين شيخالاسلامزاده وزير بهداري و بهزيستي، کريم معتمدي وزير پست و تلگراف و تلفن، اسدالله نصر اصفهاني وزير کشور، مرتضي صالحي وزير راه و ترابري، محمود کاشفي وزير مشاور در امور پارلماني، موچهر آگاه وزير مشاور در امور اجرائي، احمدعلي احمدي وزير کشاورزي و عمران روستائي، تقي توکّلي وزير نيرو، فيروز توفيق وزير مسکن و شهرسازي، رضا امين وزير صنايع و معادن، داريوش همايون وزير اطلاعات، کاظم خسروشاهي وزير بازرگاني، ارتشبد نصيري معاون نخستوزير و رئيس سازمان اطلاعات و امنيت کشور، علي فرشچي معاون نخستوزير و سرپرست سازمان اوقاف، سپهبد قاسم خزاعي معاون نخستوزير و رئيس آمادگي ملي و بسيج غير نظامي، اکبر اعتماد معاون نخستوزير و رئيس سازمان انرژي اتمي ايران، صادق کاظمي معاون نخستوزير در امور اجتماعي.
اميرعباس هويدا از طرف شاه بجاي #اسدالله_علم به وزارت دربار منصوب شد.
❇️ سال 1357
#آموزگار اعلام کرد: مخالفین میتوانند در انتخابات شرکت کنند.
iichs.ir
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ امیرعباس #هویدا زمانی که از پلههای نخستوزیری پایین میآمد هنوز نمیدانست چه سرنوشتی انتظار او را میکشد
iichs.ir
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
#در_آینه_تاریخ ؛ امیرعباس #هویدا زمانی که از پلههای نخستوزیری پایین میآمد هنوز نمیدانست چه سرنوش
✳️ نگاهی به طولانیترین دوران نخستوزیری در تاریخ معاصر ایران؛
تاکتیک هویدا برای بقا در قدرت
#مقاله
#چکیده
❇️ #هویدا فاصله سیزدهساله میان نخستوزیری #حسنعلی_منصور و #جمشید_آموزگار را به خوبی برای #شاه پر کرد؛ وی پس از ترور منصور در سال 1343 روی کار آمد و تا سال 1356 بر مسند قدرت بود. با توجه به شناختی که از شاه پهلوی وجود دارد هویدا تنها با استمرار یک خصلت میتوانست این چنین طولانی بر مسند قدرت باقی بماند و آن هم «حلقه به گوشی» محمدرضا پهلوی بود. وی خارج از خوشایند شاه، آب نیز نمیخورد و محمدرضا نیز بارها در خفا و آشکار اعلام کرده بود که تنها هویداست که افکار وی را میخواند و میتواند آن را پیشبینی کند.
❇️نه #امینی سیاستمدار مطلوب شاه بود و نه حسنعلی منصور، اما این بار در و تخته باهم جور شده بودند و شاه نخستوزیر مطلوبش را یافته بود. هویدا تمرکز خود را بر دربار پهلوی قرار داد؛ زیرا میدانست در نهایت راضی بودن یا نبودن دربار است که میتواند عمر کابینه وی را تضمین کند یا بر آن مهر ابطال زند؛ هویدا بذر #فساد را ابتدا درون دربار نهادینه کرد؛ به این معنا که تلاش کرد تمام دربار و اطرافیان شاه را از خود راضی نگه دارد و این راهی نداشت جز اینکه همه را در غنایم و عواید بزرگ نفتی که در روزهای صدارت هویدا میلیاردی نیز شده بود، سهیم کند. البته هویدا در این زمینه بسیار هوشیارانه عمل میکرد و تنها افرادی را وارد حلقه خود مینمود که همچون خود وی متملق باشند و این میراث بزرگی بود که وی از کابینه حسنعلی منصور به ارث برده بود.
❇️استراتژی « #فساد_برای_همه » هویدا کارآمدی خود را بارها نشان داد و البته وی بازی رسانهای خاصی را نیز برای سرپوش گذاشتن بر تمامی فسادهای مالی دربار پیشبینی کرده بود و دوستان خبرنگار خود را نیز بینصیب نمیگذاشت تا بازی در رسانهها به همان چیزی تبدیل شود که او از طریق آن بتواند بر تمامی این مفاسد سرپوش گذارد...
❇️با همه اینها، همسویی فراوان میان هویدا و شاه نیز نتوانست صدارت وی را برای بیش از سیزده سال تمدید کند؛ زیرا در نهایت روی کار آمدن کارتر در امریکا و فشار گروههای داخلی برای آزادی سیاسی بیشتر و همچنین نارضایتی از اوضاع اقتصادی سبب شد شاه یار دیرینهاش را نیز قربانی کند، هرچند وی مدتی جانشین #اسدالله_علم در پست وزارت دربار شد، این بار به جای سیزده سال، فقط سیزده ماه در پست جدید دوام آورد و در نهایت با استعفا، به پرده نهایی حضور سیاسی خود در دوره پهلوی دوم نزدیک شد.
http://yon.ir/3Bw4O
@iichs_ir
✳️ از سفر پادشاه عربستان به تهران تا قرارداد 40 میلیارد دلاری تسلیحاتی ایران و آمریکا!
#تقویم_تاریخ
17 مرداد
❇️سال 1334
ملک سعود پادشاه #عربستان سعودی وارد تهران شد.
❇️سال 1339
سپهبد عبدالحسین حجازی به فرماندهی نیروی زمینی و سپهبد آریانا به ژنرال آجودانی منصوب شدند.
❇️سال 1341
متعاقب یک طوفان شدید در آذربایجان سیل عظیمی در غالب شهرها جاری شد و چندین قریه آسیب فراوان دید.
❇️سال 1345
#ایران_و_پاکستان مشترکاً یک کارخانه آلومینیوم سازی در اهواز تأسیس کردند، ظرفیت این کارخانه در سال 45 هزار تن می باشد.
قرارداد خرید 15 هزار تراکتور و 10 هزار گاوآهن از رومانی بین مدیرعامل سازمان برنامه و وزیر تجارت خارجی آن کشور امضاء شد.
❇️سال 1346
قطعنامه مشترک ایران، ترکیه و پاکستان در زمینه ایجاد ارتباط بین سازمان عمران منطقه ای و شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.
قرارداد ترانزیت ایران و شوروی در مسکو امضاء شد.
❇️سال 1348
دکتر احمد ضیائی و دکتر شمسالدین مفیدی معاونین دانشگاه تهران شدند.
❇️سال 1351
زلزله شدید تمام شهرهای مازندران را لرزاند و خسارات زیادی از خود برجای گذاشت.
❇️سال 1354
حضرت آیتاللهالعظمی حاج سیدمحمد هادی میلانی از اجلّه علماء و از مراجع تقلید در سن 83 سالگی در مشهد بدرود حیات گفتند.
❇️سال 1355
در تهران بین دولتین #ایران_و_آمریکا یک قرارداد 40 میلیارد دلاری امضاء شد. این اعتبار بیشتر صرف خرید اسلحه خواهد شد.
❇️سال 1356
به دنبال استعفاي #جمشید_آموزگار از دبيرکلي #حزب_رستاخیز ، هيئت اجرائي حزب در يک جلسه فوقالعاده که با حضور جمشيد آموزگار نخستوزير و رئيس دفتر سياسي حزب تشکيل داد، دکتر محمد باهري معاون کل وزارت دربار را به سمت دبير کل حزب انتخاب کرد.
وزراي جديد کابينه برنامههاي خود را اعلام کردند.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ نهضت نجات ملی در سال 1340 با چه اهدافی تشکیل شد؟!
#روزشمار
17 مرداد 1340
❇️ نهضت نجات ملی را بازرگانان تشکیل می دهند
روزنامه «اطلاعات» درباره «نهضت نجات ملی» که قرار است به زودی تشکیل شود نوشت: عده ای از بازرگانان در دو هفته اخیر ایجاد یک نهضت نجات ملی را عنوان کرده اند. گفته می شود که نهضت نجات ملی حزب نیست و به هیچ وجه تشکیلات و جنبه حزبی نخواهد داشت و به این جهت نام نویسی برای قبول عضو صورت نخواهد گرفت.
درباره این که فکر تشکیل نهضت نجات ملی از کی و توسط چه کسانی و برای چه منظوری پیدا شده است گفتنی است: این فکر برای اولین بار از طرف چند تن از بازرگانان معروف تبلیغ شده و هفته گذشته در اجتماع بزرگ بازرگانان و در حضور نخست وزیر عنوان گردیده است.
به قرار اطلاع، تشکیلات نهضت نجات ملی عبارت خواهد بود از یک هیئت موسس که احتمالا تا 50 نفر عضو خواهد داشت، یک هیئت اجرائیه و احتمالا یک دبیرکل.
تجاری که فکر ایجاد این نهضت را پیش کشیده اند قصد دارند در هفته آینده برای تشکیل هیئت موسس و هیئت اجرائیه از عده ای دعوت به عمل آورند و ظاهرا جلسات این عده فعلا در اطاق بازرگانی تشکیل خواهد گردید.
در خصوص روابط این نهضت با دولت به نظر یک بازرگان مطلع دولت به هیچ وجه در ایجاد این نهضت مداخله ای نداشته و نخواهد داشت، ولی نخست وزیر شخصا از چنین فکری استقبال کرده است. این بازرگان گفت که چون هدف این نهضت رفع بحران اقتصادی و ایجاد تحرک در تجارت و اقتصاد کشور و بعلاوه مبارزه با بیگانه پرستان و عوامل فساد است، بدیهی است که دولت از آن استقبال خواهد کرد.
چند تن از بازرگانانی که از پیشنهاددهندگان طرح تشکیل نهضت نجات ملی هستند می گویند: فکر ایجاد این نهضت هنوز از مرحله فکر خارج نشده و وارد عمل نگردیده است!
یک بازرگان گفت: نهضت نجات ملی تحت نظارت اطاق بازرگانی هدف های خود را دنبال خواهد کرد و بدون هیچ نظر سیاسی برای بهبود وضع اقتصاد مملکت اقدام خواهد نمود. اقداماتی که برای بهبود وضع اقتصادی مملکت موثر است فهرست وار به اطلاع نخست وزیر رسیده است.
به نظر پیشنهاددهندگان تشکیل این نهضت در درجه اول باید به بازار کمک پولی بشود و جلوی واردات گرفته شده و صنایع داخلی تشویق گردد. این مسائل مورد توجه اطاق بازرگانی و کلیه اصناف و بازرگانان است و دولت باید ضمن کنترل واردات از لحاظ کمیت قیمت مصنوعات داخلی را کنترل کند.
بازرگان مزبور گفت: رفع بحران کنونی بازار و مملکت محتاج به وقت است. باید تحمل کرد تا کالاهای اضافی که به کشور وارد شده و اعتبارات زائدی که صرف ورود این کالاها شده مصرف شود تا کم کم بازار خود را باز یابد و سیاست تجاری صحیحی مجددا در بازار و مملکت اجرا گردد. به علت ورود خارج از حد کالاها پول مردم و بازرگانان حبس شده و بیش از اندازه مصرف، جنس به کشور وارد شده است.
http://yon.ir/q3Q93
@iichs_ir
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، 17 مرداد 1340 : از کمک 200 میلیون مارکی آلمان به ایران تا مذاکرات سه ساعته نخست وزیر با بازرگانان!
http://yon.ir/q3Q93
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ یکسالی نگذشت که #علم مرد، #هویدا کنار رفت و دولت #آموزگار مستعجل شد
شماره آرشیو: 753-11ع
http://yon.ir/Fai7q
@iichs_ir
✳️ تناقضگوییهای پادشاه در تحلیل وقایع انقلاب
#نکته_ها_و_اشاره_ها
سهشنبه 8 اوت 1978 [17 مرداد 1357] نوشهر
... شاه خودش صحبت را به مسائل داخلی کشاند و ضمن اشاره به توجهی که بسیاری از مردم نسبت به «اظهارات تحریکآمیز و فتنهانگیز ملایان» نشان میدهند، گفت: «... تردیدی نیست که بیشتر این اقدامات از سوی «ک.گ.ب» هدایت میشود. چون در طول سی سال گذشته نیز «ک.گ.ب» همواره کوشش داشته که اهداف خود را در ایران از طریق ملاها دنبال کند» و بعد هم با لحنی مبهم و نامطمئن ادامه داد: «... این طور به نظر میرسد که احتمالاً دوستان غربی ما هم در آشوبهای اخیر دست داشته باشند...»
با شنیدن این مطلب، ضمن آنکه احساس کردم شاید این اولین بار باشد که شاه یک مسأله نگران کننده شخصی خود را با دیگری در میان میگذارد، بیهوده کوشیدم حیرت خود را از این بابت پوشیده نگه دارم، و به همین جهت در پاسخ شاه گفتم: «ولی من اصلاً نمیتوانم هدف دوستان غربی خودمان از چنین اقدامی را توجیه کنم...». و پس از آن نیز با برشمردن کثرت منافع و هدفهای مشترکمان با دوستان غربی، به جملات ستایشآمیز کارتر از شاه در انظار عمومی ــ که در موقع سفر وی به واشنگتن و بعد از آن بیان داشته بود ــ اشاره کردم، و آنگاه به شاه اطمینان دادم که: در مورد انگلیسها هرگز نگران نباشد.
و پس از آن هم گفتم: «... اگر جسارتم را میبخشید، باید عرض کنم که انگلیسها در حال حاضر وضعشان به صورتی درآمده که عرضه ندارند حتی شلوار خود را بالا بکشند...»
#شاه پس از شنیدن حرفهایم سرش را به علامت تصدیق تکان داد و در جوابم گفت: «... بله همینطور است، و به خصوص راجع به کارتر باید بگویم که واقعاً کمتر رئیسجمهور آمریکا مثل او تا این حد از ما ستایش کرده، و در ملاء عام خود را به عنوان دوست صمیمی ما نشان داده است. او حتی اتحاد نظامی ایران و آمریکا را هم «تزلزل ناپذیر» توصیف کرده است...»1
1. #پرویز_راجی ، #خدمتگزار_تخت_طاووس ، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، صص 232ـ233.
http://yon.ir/2qGBs
@iichs_ir
✳️ حمله هماهنگ همه روزنامه های ایران به رئیس جمهور مصر و تظاهرات دانشجویان به دستور دولت!
#تقویم_تاریخ
18 مرداد
❇️سال 1333
نامه اعتراضآميزي از طرف بعضي از علماء، رجال، اساتيد دانشگاه، فراکسيون سابق نهضت ملي و نمايندگان احزاب در اعتراض به قرارداد نفت به مجلسين نوشته شد و نمايندگان مجلسين را از تصويب چنين قراردادي برحذر داشتند از جمله امضاءکنندگان عبارت بودند از آيتالله فيروزآبادي، آيتالله زنجاني، آيتالله غروي، حجةالاسلام طالقاني، علامه علياکبر دهخدا، دکتر معظمي، صالح، اميرعلائي، مخبر فرهمند، بازرگان، عطائي، خليلي، دکتر سحابي، مهندس رضوي، حسن صدر و حاج سيدجوادي.
از طرف حزب زحمتکشان اعلاميه بسيار شديداللحني در مخالفت با قرارداد نفت صادر و بين مردم توزيع شد.
❇️سال 1337
دولت جدید عراق آمادگی خود را برای رفع اختلاف با ایران اعلام کرد.
❇️سال 1339
مطبوعات کشور به صورت متحدالمآل، جمال عبدالناصر و رژیم او را به باد انتقاد گرفتند.
به دستور دولت دانشجویان ایرانی مقیم خارج علیه اظهارات جمال عبدالناصر تظاهراتی کردند.
#ابراهیم_کاشانی به ریاست #بانک_مرکزی ایران و احمد مجیدیان به ریاست #بانک_ملی ایران انتخاب شدند.
❇️سال 1341
موافقتنامه بازرگانی بین #ایران_و_شوروی به امضاء رسید.
❇️ سال 1344
سرهنگ نادر بهزادی رئیس پیشین آگاهی در دادگاه نظامی به 10 سال زندان محکوم شد.
❇️سال 1345
سازمان تعاون روستایی از بانک کشاورزی یک میلیارد ريال وام گرفت.
❇️سال 1346
روابط #خسروانی دبیر کل #حزب_ایران_نوین و عبدالرضا انصاری وزیر کشور بر سر انتخابات وخیم شد و در هیئت وزیران کار به زد و خورد کشید.
صدور حکم انتظار خدمت ممنوع شد.
❇️سال 1348
دو هواپیمای جت نیروی هوایی در آسمان دزفول تصادم کردند. خلبانان هر دو هواپیما مقتول شدند.
❇️سال 1354
به دنبال مبارزه با #گرانفروشی، منصور یاسینی، محمد فولادی، محمدرضا سعادت فرد و عباس تیموری نواب رئیس و اعضای هیئت رئیسه اتاق اصناف تهران برکنار شدند.
❇️ سال 1356
شاه از خدمات امیر #اسدالله_علم وزیر سابق دربار که در یکی از بیمارستانهای آمریکا بستری است طی نامه ای تشکر کرد.
باهری دبیرکل جدید #حزب_رستاخیز با شاه ملاقات و پیرامون فعالیتهای آینده حزب گفتگو کرد.
❇️سال 1357
هتل شاه عباس اصفهان مورد حمله عدهای قرار گرفت.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ اذعان روزنامه آمریکایی به دلیل اهمیت ایران برای غرب ؛ نفت ایران مهم است!
#روزشمار
18 مرداد 1340
❇️ #نیویورک_تایمز : ایران به خاطر نفت برای غرب اهمیت دارد!
«نیویورک تایمز» در سرمقاله اساسی شماره امروز خود نوشته است که کمک به ایران باید ادامه یابد.
ایالات متحده تدارک فرستادن پول بیشتری را به ایران می بیند. مقامات واشنگتن باید از خود بپرسند که آیا بعد از سال های متمادی که از کمک های آمریکا به ایران می گذرد و نتیجه ظاهرا کمی که از این کمک ها به دست آمده آیا باز هم اعطای کمک های پولی بیشتر به ایران ارزش دارد.
پاسخ این سوال که ممکن است فقط پاسخ احتمالی و آزمایشی باشد این است: آری کمک به ایران باید ادامه یابد؛ ایران برای غرب اهمیت فراوان دارد.
این اهمیت برای غرب دارای دو جنبه است: جنبه مثبت آن به خاطر نفت این کشور و جنبه منفی آن به خاطر نتایج بسیار وخیمی است که در صورت سقوط ایران برای تمام منطقه خاورمیانه ایجاد خواهد گردید.
ایران با داشتن امینی فعلا نخست وزیری دارد که از لحاظ صلاحیت تجددطلبی و پاکدامنی نسبت به نخست وزیرانی که ایران سال های دراز داشته است برتری دارد. شاه جوان ایران که دو سال جوان تر از پریزیدنت کندی، رئیس جمهور آمریکا، است شخصیتی است جدی، با حسن نیت و نسبت به غرب دارای احساسات دوستانه است. او مصمم است تا از آن چه در قوه دارد برای رهبری کشور باستانی خود در شاهراه ترقی و درآوردن آن از حالت قرون وسطایی به صورت یک کشور قرن بیستم کوشش کند. ایران کشور کم رشدی است و تمام ضعف ها و خطراتی را که ممکن است در ممالک کم رشد و در حال توسعه آفریقا، آسیای جنوب شرقی و آمریکای لاتین دیده شود دارا می باشد.
بنابراین می توان دریافت که پاسخ سوالات مربوط به مسائل رشد و ترقی ایران ساده و سریع نمی تواند باشد. ما تنها می توانیم به آن عناصری کمک کنیم که اکنون در کنار ما باشند و در این مورد دولت ایران در کنار ما است.
http://yon.ir/dVsHl
@iichs_ir
✳️ تنها یک درصد مردم ایران بیمه هستند / صحنه های دلخراش پشت در بیمارستان ها!
#روزشمار
19 مرداد 1340
❇️ تنها یک درصد مردم ایران بیمه هستند
امروز یکی از شرکت های بیمه گفت: با محاسباتی که شده گفته می شود در حدود 20 هزار نفر در ایران بیمه عمر می باشند. بیمه عمر فقط چند سالی است در ایران طرفدار پیدا کرده و مردم به علت واقف نبودن به مزایای آن کمتر برای این بیمه مراجعه می نمایند.
این مقام گفت: متاسفانه باید اذعان کرد از این تعداد نیز فقط قسمتی به منظور حقیقی آن بیمه عمر شده اند و بقیه فقط برای اخذ وام و سایر استفاده های دیگر بیمه شده اند. در مورد تعداد کسانی که در ایران بیمه می باشند این مقام اظهار داشت: تاکنون محاسبه دقیقی نشده، ولی می توان گفت حدود 200 هزار نفر در ایران بیمه می باشند؛ یعنی در حدود یک درصد از مردم خود را در مقابل حوادث عمر و سایر بلیات بیمه نموده اند.
❇️ صحنه های دلخراش پشت در بیمارستان ها!
روزنامه «اطلاعات» در صفحه مشکلات مردم شماره امروز خود به نقل از یک شهروند نوشت: من هم مثل صدها بلکه هزاران نفر از ساکنین ضلع شرقی بیمارستان پهلوی هستم. باور کنید روز و شب از ناله مریض ها و بیمارانی که پشت در بیمارستان سر می کنند آسایش نداریم. آخر ما هم انسانیم، احساس داریم، نمی توانیم این وضع ناهنجار را از نزدیک ببینیم و دم نزنیم. چرا دستگاه های بهداشتی مملکت به فکر این ها نیستند؟ چرا آن قدر تخت بیمارستان ها را اضافه نمی کنند که این بیچاره های درمانده پشت در بیمارستان ها این صحنه های دلخراش را به وجود نیاورند؟
میان این بیماران، هم سرطانی هست و هم بیماران مسری. آن ها وقتی پشت در بیمارستان بیتوته می کنند، از آب جوی استفاده می کنند که این آب جوی، خانه و مسکن اهالی اطراف را آلوده می کند... . مسئولین بهداشت مملکت به خود آیید!
http://yon.ir/cKXak
@iichs_ir
✳️ تصرف یک روزنامه توسط مامورین حکومت و به یغما بردن اموال آن!
#تقویم_تاریخ
19 مرداد
❇️سال 1333
مأمورين حکومت نظامي محل روزنامه شاهد و چاپخانه آن را تصرف کردند و اموال آنجا به يغما رفت.
❇️سال 1353
سرانجام بدنبال جنجالهاي سياسي بزرگ که مدتها صحنه سياست داخلي و خارجي آمريکا را دستخوش هيجان و نگراني ساخته بود. ريچارد نيکسون سي وهفتمين رئيس جمهوري ايالات متحده قرباني ماجراي واترگيت شده و ناچار از سمت خويش کنارهگيري کرد. اين استعفا بلافاصله در پايتخت آمريکا اعلام شد و جرالد فورد معاون نيکسون به عنوان سي وهشتمين رئيس جمهور آمريکا در کاخ سفيد مستقر گرديد و مراسم سوگند را به عمل آورد.
❇️سال 1341
دادگستری امروز محاکمه 37 نفر از متهمان انتخابات تابستانی مجلس شورای ملی را که در دوران نخست وزیری دکتر منوچهر #اقبال انجام گرفته بود آغاز کرد. متهمین رؤسا و اعضای انجمنهای فرعی بودند.
❇️سال 1346
برنامه مجلس مؤسسان توسط جعفر شریف امامی اعلام شد.
❇️سال 1348
سناتور محمود جم در سن 90 سالگی در اثر کهولت درگذشت. وی در پنجاه سال اخیر به طور مداوم در سمتهای وزارت، سفارت، استانداری، نخستوزیری، وزارت دربار و سناتوری از مواهب زندگی برخوردار بود.
❇️سال 1350
زلزله مازندران قریب 40 نفر را مقتول و مجروح ساخت.
❇️سال 1351
در فروشگاه کوروش یک بمب منفجر شد و عده ای زخمی شدند.
❇️سال 1353
نایب نخست وزیر و وزیر بازرگانی خارجی رومانی در رأس یک هیئت وارد تهران شد.
نمایندگان سیاسی ایران و عراق مذاکرات خود را برای رفع اختلاف در آنکارا آغاز کردند.
❇️سال 1355
شبکه بزرگ سرقت بانکها کشف و دستگیر شدند.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ برای تعدیل بودجه وزارت خارجه : پنج سفارتخانه ایران تعطیل می شود!
#روزشمار
#20_مرداد_1341
نیویورک تایمز : مسافرت معاون رئیس جمهور آمریکا برای رفع مشکلات ناشی از قطع کمک آمریکا به ایران است
روزنامه نیویورک تایمز در شماره نهم اوت جاری خود (پنجشنبه گذشته) ضمن مقاله ای تحت عنوان «مسافرت جانسون به خاور میانه » نوشته است : در عین حال هدف از مسافرت جانسون این است که تمایل آمریکا به ادامه کمک های توسعه اقتصادی و عمرانی به ایران و ترکیه و یونان یک بار دیگر تایید و تاکید گردد .
کاخ سفید اعلام کرده است که هر پنج کشور ایران و یونان و ترکیه و قبرس و ایتالیا از جانسون برای مسافرت به این ممالک دعوت کرده اند. اما منابع موثق اظهار داشته اند که این مسافرت مخصوصا فرصت مناسبی برای رفع مشکلات ناشی از قطع کمک های بودجه ای آمریکا به ایران و ترکیه در روابط آمریکا با دو کشور مذکور است. این کمک ها سابقا تحت عنوان کمک دفاعی به ایران و یونان پرداخت می گردید .
✅ برای تعدیل بودجه وزارت خارجه : پنج سفارتخانه ایران تعطیل می شود
پیش از ظهر امروز آرام وزیر امور خارجه طی یک مصاحبه مطبوعاتی با حضور خبرنگاران جراید داخلی و خبر گزاری های خارجی مطالبی پیرامون تعدیل بودجه وزارت خارجه به میزان 15 در صد بیان داشت .
وزارت امور خارجه با آنکه بودجه قابل ملاحظه ای در اختیار ندارد که از راه های دیگر صرفه جویی کند ناچار متاسفانه تصمیم گرفت بودجه سفارتخانه های شاهنشاهی را در « اتیوپی - تایلند رومانی۔ یونان و تونس) حذف یا به حد اقل تقلیل دهد. همچنین از تاسیس پنج نمایندگی که در بودجه پیش بینی شده بود و همچنین دو سه کنسولگری خودداری شد به این طریق مجموعا متجاوز از 55 میلیون ریال در سال در بودجه وزارت خارجه صرفه جوبی به عمل خواهد آمد .
گفتنی است وزارت امور خارجه از تاسیس نمایندگی در کشورهای سومالی، لیبی، نیجریه وغنا صرف نظر نموده و این کشورها جزو همان کشورهایی هستند که وزیر امور خارجه در مصاحبه خود به آن اشاره کرده است. هم چنین کسب اطلاع شد که در بودجه سفارت ایران در واشنگتن نیز به میزان قابل ملاحظه ای تقلیل داده شده است .
✅ خبرگزاری فرانسه : تقلیل 15 درصد از افراد ارتش سبب یک میلیارد ریال صرفه جویی در بودجه خواهد شد
«خبرگزاری فرانسه» 9 اوت از تهران گزارش داد : بنا به اظهار محافل نزدیک به آقای بهنیا وزیر دارایی جدید ایران بودجه سال 1341 این کشور هفته آینده آماده خواهد شد .
اکنون کارشناسان همچنان مشغول فعالیت هستند تا کسری بودجه را برطرف ساخته و بودجه متعادلی تسلیم کنند . اظهار اطلاع می شود که در حال حاضر میزان کسر بودجه از 6 میلیارد به سه میلیارد و 500 میلیون ریال کاهش یافته است . این اختلاف در کسر بودجه درباره بعضی هزینه های قابل تقلیل دولت سابق است که ظاهرا دولت فعلی تصمیم به از بین بردن و یا تعویق آنها گرفته است .
از طرف دیگر در نتیجه کاهش پانزده در صد از افراد ارتش که خبر آن ماه گذشته اعلام شد ، در حدود یک میلیارد ریال صرفه جویی خواهد شد. قبلا کوشش دکتر امینی نخست وزیر سابق و مستشاران آمریکایی برای تقلیل افراد ارتش بی نتیجه مانده بود از طرف دیگر افزایش درآمد ایران از محل نفت نسبت به سال گذشته منبع عایدی لازم را برای بودجه کشور تشکیل خواهد داد.
http://yon.ir/nBLkr
@iichs_ir
#بریده_جرائد ، #20_مرداد_1341 : #نیویورک_تایمز : مسافرت معاون رئیس جمهور آمریکا برای رفع مشکلات ناشی از قطع کمک آمریکا به ایران است
http://yon.ir/nBLkr
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ چهار تن از فرزندان حسن خان آجودان باشی و سردارکل در حالت مسلح در ایام #مشروطیت
شماره آرشیو: 5598-1ع
http://yon.ir/T9vEF
@iichs_ir
✳️ #مشروطه ورشکسته ایران!
#روزشمار
#20_مرداد_1340
✅آرزوهای مردم از حکومت مشروطه برآورده نشده است!
« #تهران_مصور » در یادداشتی به قلم محیط طباطبایی درباره «مشروطه» نوشت: این سخن نخست وزیر که «آرمان های مشروطه طلبان ایران هنوز تحقق پیدا نکرده و آرزوی مردم از حکومت مشروطه برآورده نشده است» کاملا با حقیقت مطابق است.
مجلس چهارم، که فقط برای تصویب قرارداد 1918 انتخاب شده بود، با کودتای 1299 روبرو شد و طبعا ناگزیر از انحراف خط سیر سیاسی خود شد و بدون این که در ظاهر بخواهد خود را تابع مقتضیات حکومت کودتا وانمود کند، دست بسته تسلیم گشت و وقتی مجلس پنجم انتخاب می شد، نشانه نفوذ مستقیم حکومت در تعیین وکلای ولایات نمودار بود و تنها در تهران هنوز نشانه ای از آزادی انتخابات باقی بود. وکلای مجلس چهارم و پنجم با وجودی که بمقتضیات سیاست روز آشنا بودند، کوچک ترین قدمی برای استقرار اساس متزلزل مشروطه برنداشتند و راه را برای شرکت دادن کسانی در حکومت مشروطه باز کردند که دست خود و کسان ایشان به خون شهدای مشروطه آلوده شده بود و به طور کلی برای مجلس شورا وظیفه ای جز تصویب قوانینی که بر آن عرضه می شد باقی نماند.
نویسنده با ذکر خاطره ای از سال 1320 ادامه می دهد: به یاد دارم در 1320 که انتخابات دوره سیزدهم انجام می گرفت، در خیابان شاهپور پایتخت، مامورین مربوطه سر راه بر یک نفر چرخچی گرفته بودند که با چرخ خالی خود رو به چهار راه حسن آباد می رفت و او را از یابو پیاده کردند تا برای دادن رای به مسجد برود. مرد چرخچی می گفت: این هفتمین نوبت است که امروز من در تهران رای می دهم و از کار و کسب خود باز مانده ام، مرا به خدا ببخشید و رها کنید.
✅ این بود محصول حکومت مشروطه!
این بود محصول حکومت مشروطه که از عهده حفظ حدود و حقوق خود برنیامد و هر چه بر عمر آن افزوده شد، بر انحراف خط سیر آن نیز بیفزود. حق انتخاب نمایندگان، تفکیک قوای سه گانه، استقلال نیروی قضایی، قدرت مراقبت مجلس بر دولت، همه از دست او به تدریج بیرون رفت و اکنون که 56 سال از عمر مشروطه می گذرد، پس از دوبار انتخاب که به قیمت میلیون ها تومان پول و ده ها جان تمام شد، مجلس بیستم در آستانه تشکیل آن منحل گشت و دولتی که روی کار آمد زمینه اجتماعی را برای امر انتخاب جدید، که نخستین مقدمه و اساس حکومت مشروطه است، مساعد نمی نگرد و اعلام می کند که ملت ایران پس از 56 سال حکومت مشروطه هنوز لیاقت داشتن مجلس و حکومت مشروطه را بنحو شان ندارد و اختلاف نظر در میان هیئت حاکمه و مردم هنوز بر سر معنی و مفهوم مشروطه و آزادی و قانون و حقوق و حدود قانونی و اختیارات و امتیازات و مزایای طبقاتی و حقوقی میراثی وجود دارد؛ یعنی این مدت 56 سال ورزش مشروطه برای تربیت سیاسی ملت ایران کافی نبوده است یا به عبارت دیگر باید پذیرفت که حکومت مشروطه در ایران ما شکست خورده است و از شکست خورده انتظاری نباید داشت.
http://yon.ir/FgiFb
@iichs_ir
✳️ تظاهرات اصفهان به حادترين، قهرآميزترين و انقلابيترين چهره خود رسيد!
#تقویم_تاریخ
#20_مرداد
✅ سال 1333
عبدالحسين مسعود انصاري به سمت سفير کبير ايران در پاکستان منصوب شد.
✅ سال 1335
دانشگاه تهران از سازمان برنامه حدود 30 میلیون ريال پول گرفت تا ساختمان دانشکده های علوم، ادبیات، هنرهای زیبا و مسجد دانشگاه را تکمیل کند.
✅ سال 1336
نمایندگان ایران و شوروی طرح استفاده مساوی و مشترک از بستر رودهای ارس و اترک را پذیرفتند.
✅ سال 1339
افغانستان حافظ منافع اتباع ایران در مصر و اتباع مصر و سوریه در ایران شد.
✅ سال 1340
نخستوزیر اعلام داشت اعزام محصل به خارج محدود شده و گذرنامه عدهای از محصلین ایران در خارجه لغو و ارز تحصیلی آنها قطع شد.
✅ سال 1349
فعالیتهای سازمان انقلابی حزب توده در خارج طی یک مصاحبه مطبوعاتی تشریح شد.
✅ سال 1354
رؤسای 30 شبکه اتاق اصناف پایتخت از سمت خود عزل گردیدند.
✅ سال 1356
#داریوش_همایون مدیر روزنامه آیندگان که به سمت وزیر اطلاعات و جهانگردی در کابینه جدید وارد شده است سخنگوی دولت شد.
✅ سال 1357
تظاهرات قهرآميز مردم اصفهان که از مدتها قبل ادامه داشت در اين روز به حادترين و قهرآميزترين و انقلابيترين چهره خود رسيد. در اين روز مردم اصفهان با تظاهرات بزرگ و وسيع خود تمام سينماها، مشروبفروشيها، بانکها، ادارات دولتي و ساختمان حزب رستاخيز را به آتش کشيدند. در درگيري شديد و همه جانبه بين مردم و پليس جماعتي کشته و مجروح شدند. مردم با قطع درختان در خيابانها جهت جلوگيري از حرکت خودروهاي مأموران انتظامي سد معبر نمودند.
در شیراز و قزوین تظاهرات مردم وسعت بیشتری پیدا کرد و مردم با مأموران به جنگ و ستیز پرداختند و در نتیجه عدهای زخمی و کشته شدند.
دولت در اصفهان حکومت نظامی اعلام کرد و سرلشکر ناجی به فرمانداری نظامی منصوب شد.
دولت درباره وقایع اصفهان اعلامیه زیر را صادر کرد: «عدهای خرابکار که هیچ هدفی جز نابودی و ویرانی ندارند در شهر اصفهان دست به تظاهرات زدند و شروع به آتش زدن اموال عمومی و اموال مردم کردند. درختان را بریدند و شیشهها را شکستند. به طوری که بیم آن میرفت تمام شهر را به آشوب و آتش بکشند. به دنبال این حوادث، دولت از نظر وظیفهای که برعهده دارد حکومت نظامی در اصفهان اعلام کرد که از خرابکاری و اتلاف اموال مردم و کشت و کشتار جلوگیری شود. دولت وظیفه خود میداند با کمال قدرت جلوی این آشوبگران را بگیرد. دولت همه اقدامات لازم را برای دستگیری و مجازات قانونی خرابکاران و آشوبگران خواهد کرد ...»
iichs.ir
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ مهرداد #پهلبد و #شمس_پهلوی در یک بازدید
شماره آرشیو: 412-124پ
http://yon.ir/mkHMA
@iichs_ir
✳️ مبلغ اندیشه انقلاب اسلامی در پاکستان در آیینه تصاویر
شهید والاقدر زندهیاد علامه سید عارف حسین الحسینی را بهحق باید مروج اندیشههای رهبر کبیر انقلاب اسلامی در کشور پاکستان قلمداد کرد؛ چه اینکه پیام بلیغ امام خمینی در پی شهادت وی ــ که در زمره واپسین پیامهای آن بزرگ بهشمار میآید ــ شاهدی بر این مدعاست. او در دوران تحصیل در نجف، عاشقانه دل در گرو خط فکری امام نهاد و پس از هجرت به قم نیز در همان طریق گام زد. #سیدعارف_جسینی در پی درگذشت مفتی جعفر حسین، به رهبری شیعیان #پاکستان برگزیده شد و با اقدامات پرشمار خویش، کیان شیعه و نیز پیروان فکری و عملی جمهوری اسلامی را در آن کشور محفوظ داشت.
تصاویری که درپی میآید، علامه سید عارف حسین الحسینی را در دورههای گوناگون حیات نشان میدهد.
http://yon.ir/DazFE
@iichs_ir
شهید علامه سید عارف حسین الحسینی در حاشیه یک مراسم در یکی از مناطق شیعهنشین پاکستان
http://yon.ir/DazFE
@iichs_ir
شهید علامه سید عارف حسین الحسینی در میان عدهای از شیعیان پاکستان
http://yon.ir/DazFE
@iichs_ir
شهید علامه سید عارف حسین الحسینی در حاشیه یک مراسم در یکی از مناطق شیعهنشین پاکستان
http://yon.ir/DazFE
@iichs_ir