✳️ پاسخ آیتالله مرعشی نجفی به اطلاعیه منتشرشده ساواک در پی آزاد نمودن آیتالله خمینی؛ در میان ملتهای وحشی نیز این قبیل تحمیلها وجود ندارد!/اگر مراجع عظام آزاد شدهاند، منازل خصوصی چه معنایی دارد؟!
#روزشمار
#14_مرداد_1342
✅ پاسخ آیتالله مرعشی نجفی به اطلاعیه منتشرشده ساواک در پی آزاد نمودن آیتالله خمینی
آیتالله مرعشی نجفی در پاسخ به اطلاعیه منتشرشده ساواک در پی آزاد نمودن آیتالله خمینی تصریح کرد: اولا این اطلاعیه چون بدون امضای مشخص از طرف یک مقام مسئول میباشد هیچگاه نمیتواند ارزش یک خبر رسمی و سیاسی را داشته و یا اینکه الزامآور باشد و بلکه بیشتر نسبت به آن شائبه جعل اخبار و اکاذیب و احتمال شایعهسازی میرود تا یک خبر رسمی و قاعدتا باید روی قوانین مطبوعات، هر روزنامهای که ناشر این نوع اخبار گردد مورد تعقیب قرار بگیرد.
در بند دوم پاسخ آیتالله مرعشی نجفی آمده است: در دو سطر اول این اطلاعیه بیامضا و پا در هوا نوشته شده: «طبق اطلاع رسمی که از سازمان اطلاعات و امنیت کشور واصل گردیده» باید در اینجا از صاحب روزنامه پرسیده شود: چرا و به چه علت اطلاع واصلشده رسمی را عینا چاپ نکردهاید و اشکال کارتان چه بوده که از روی آن «اطلاعیه رسمی» آمدهاید خودتان یک خبر رسمی در روزنامه به طور نیمهرسمی تنظیم نمودهاید!!! چرا؟
در بند سوم پاسخ آیتالله مرعشی نجفی نیز آمده است: در این اطلاعیه طرز تنظیم خبر و ادای احترام نسبت به حضرات آیتالله خمینی و آیتالله قمی و آیتالله محلاتی دامت برکاتهم رعایت وظیفه اخلاقی و دینی نشده است؛ به چه دلیل؟ البته این رجال فداکار که از برگزیدگان علم و تقوای این مملکت هستند نمیبایستی اخلاق این نوع خطاب نسبت به ایشان به عمل آید؟
✅ در میان ملتهای وحشی نیز این قبیل تحمیلها وجود ندارد!
در بند چهارم این پاسخ آمده است: و اما کلمه و جمله «تفاهمی حاصل شده که در امور سیاسی مداخله نخواهند کرد» مطلبی است بسیار مضحک و شرمآور؛ ... تا روزی که اصل «حق آزادی بشر» مفهوم عام دارد، هر شخص در هر جای دنیا در راه بهبود وضع کشور خود طبق قوانین مذهبی و مملکتی خویش حق دخالت و حق نظارت و حق فعالیت در امور اجتماعی که مفهومش همان نظارت در امور سیاسی است، دارد و میبایستی هر شخص به نسبت قدرت و به نسبت تشخیص و معرفت و به نسبت قابلیت خود تأثیر کامل در بهبود وسائل سعادت اجتماع بگذارد با رعایت مذهب و مرام خود علىالخصوص یک مرجع دینی.
آیتالله مرعشی نجفی تصریح کرده است: ملت متمدن و مسلمان ایران به هیچ وجه نمیتواند قبول کند که طبقات ممتازه علمای عالیمقام عالما و عامدا چراغ هدایت و بصیرت، دیگر خود را با قراردادی مضحک «تفاهما» خاموش گردانند و یا خود را از حق و وظیفهای که انجام آن مستقیما به عادت دنیوی و اخروی مسلمین بستگی دارد ممنوع کنند؛ این محال است... محال است ... محال، زیرا دستور: «کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته» ملاک زندگی مردم مسلمان باید باشد و البته یک روح شیطانی در این اطلاعیه پا در هوا و سبک خواسته است که علما را با این طرز بیان بیارزش و زبون و سازشکار به جامعه معرفی کند؛ حاشا و کلا.
✅ اگر مراجع عظام آزاد شدهاند، منازل خصوصی چه معنایی دارد؟!
در بند ششم این جوابیه همچنین آمده است: اگر بر مبنای بیگناهی بنا باشد که آقایان عظام را پس از آن همه افترا و تهمتهای شرمآور آزاد نمایند، دیگر جمله معوج «منازل خصوصی» برای اقامت آقایان چه معنی و مفهومی خواهد داشت؟ جز اینکه همه بدانند و بفهمند که تنظیمکنندگان این اطلاعیه خواستهاند با مکر و تزویر و دادن یک نوع آزادی تصنعی و فریبنده برای آقایان علما و زندانیها فداکاری و مجاهدت بینظیر جامعه روحانیت و مهاجرتهای دستهجمعی مراجع شیعه و علمای بلاد را به مرکز، که دنیا را به خود متوجه ساخته، در نظر عامه بیاثر نمایند و در عین حال همان حکومت نظامی و همان خفقان و سلب آزادی نسبت به طبقه روحانیون و سایر طبقات ملت مسلمان ایران خصوصا در امر انتخابات برقرار است.
متن کامل روزشمار #14_مرداد_1342 را در لینک زیر بخوانید؛
http://yon.ir/6GAB6
@iichs_ir
✳️ پاسخ #آیت_الله_میلانی به یک سوال درباره انتخابات دوره 21 مجلس شورای ملی : شرکت در چنین انتخاباتی شرعا و عقلا جایز نیست!
#روزشمار
#19_مرداد_1342
✅ پاسخ آیت الله میلانی به سؤال عدهای از اهالی اصفهان درباره شرکت در انتخابات دوره ۲۱ مجلس شورای ملی
آیتالله میلانی در پاسخ به سؤال عدهای از اهالی اصفهان درباره شرکت در انتخابات دوره 21 مجلس شورای ملی تصریح کرد: در شرایط حاضر که برای مردم مسلمان هیچ گونه آزادی در بیان و قلم نبوده و هرنوع اجتماعی جز از طرف وابستگان به دولت ممنوع میباشد و با توجه به اینکه بسیاری از رجال صالح ملت به جرم حقگویی و عدالتخواهی در زندان بهسر میبرند و به کسانی هم که خارج زندان هستند کمترین آزادی داده نمیشود و همین طور منزل علمای بزرگ محصور بوده و مردم مسلمان از هر مراجعه و کسب تکلیف محروماند و با توجه به سایر نکاتی که در متن سؤال تذکر دادهاید، روشن است که هر نوع شرکت در چنین انتخاباتی شرعا و عقلا جایز نبوده و اعلام مخالفت با آن وظیفه میباشد.
http://yon.ir/la84B
@iichs_ir
✳️ #اسدالله_علم ، وزیر دربار :
«حکومت پادشاهی با عقل و منطق جور نیست!»
شنبه 14 اردیبهشت 1349
«... من سالهاست به این نتیجه رسیدهام که سلطنت با سنتهای ملی ما هماهنگ است و سرنوشت این مملکت تا قرنها بهوسیله آن رقم خواهد خورد، معهذا باید واقعیتها را نیز بپذیریم. در هر کجای دیگر دنیا، حکومتهای سلطنتی از هر نوعش، بهخصوص از نوع موروثیاش، در حال افول است. بهعبارت دیگر حکومت پادشاهان با عقل و منطق جور در نمیآید؛ به چه دلیل پسر بزرگ یک پادشاه فقط به دلیل زمان تولدش، باید سرنوشت یک ملت را در دست بگیرد؟ اگر به منظور آیین و تشریفات و قانون اساسی باشد، حرفی است، اما وقتی که پادشاه تمام اداره امور کشور را در دست میگیرد، حرف دیگری است. اما در ایران ما راه و چاره دیگری نداریم: پادشاهی که بپذیرد فقط نقش نمادین اجرا کند، حکم مرگ خودش را امضا کرده است. نمونهاش سرنوشت احمدشاه و سلسله قاجار است ــ تازه یکی از چند مثال. تردیدی نیست که ملت ما هنوز به بلوغ سیاسی نرسیده، که گناهی هم ندارد تجربه دموکراسی را هم نداشته...»1
#شرح_عکس :
چهارم آبان 1346، گوشهای از مراسم تاجگذاری #محمدرضا_پهلوی در کاخ گلستان
شماره آرشیو: 5353-11ع
1. اسدالله علم، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 1، تهران، طرح نو، بهار 1371، ص 236.
http://yon.ir/sSh86
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ سرلشکر #فضل_الله_زاهدی نخستوزیر به اتفاق #نادر_باتمانقلیچ رئیس ستاد ارتش، #علی_امینی وزیر دارایی و #عبدالله_انتظام وزیر خارجه
شماره آرشیو عکس: 5206- 1ع
http://yon.ir/w6wOt
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ #محمدرضا_پهلوی به همراه #علی_سهیلی نخستوزیر و برخی از اعضای کابینه وی در دانشکده افسری
شماره آرشیو عکس: 1857- 124ط
http://yon.ir/w6wOt
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ #محمدرضا_پهلوی پس از کودتای 28 مرداد 1332، سرلشکر #فضل_الله_زاهدی نخستوزیر و برخی از اعضای کابینه وی : از راست علی هیات، #علی_امینی ، احمدحسین عدل، سرلشکر زاهدی
شماره آرشیو عکس: 5207- 1ع
http://yon.ir/w6wOt
@iichs_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گاندوهای آمریکایی و انگلیسی دولت #مصدق که بزرگترین خدمت را در پیروزی کودتا ایفا کردند/ ماجرای معاون #حسین_فاطمی وزیر خارجه مصدق که اطلاعات محرمانه هیئت دولت را به مقامات آمریکایی تحویل می داد!
@iichs_ir
✳️ مشق سلطنت!
چهارشنبه 4 اردیبهشت 1353
«... درباره ولیعهد که قرار است امسال تابستان از انگلستان دیدن کند صحبت کردیم. بار دیگر من عقیده خودم را ابراز کردم که اشتباه است به او اجازه داده شود دائما در احاطه زنان باشد. تعدادشان خیلی زیاد است: شهبانو، مادربزرگش خانم دیبا، معلم سرخانهاش مادموازل ژوئل، و یک گله معلمههای مدرسه. گفتم: "پسرک به آموزگار سختگیرتری، مثلا یک فرد نظامی، نیاز دارد." شاه گفت که او هنوز دارد موضوع را بررسی میکند و اینکه در این ضمن ما باید برای ولیعهد یکی دو تا دوستدختر پیدا کنیم. من اشاره کردم که شاید هنوز جوانتر از آن باشد که علاقهای به اینجور چیزها داشته باشد. شاه بهتندی گفت: "ابدا اینطور نیست. وقتی من همسن او بودم همه چیز را خوب میفهمیدم. یک دل نه صد دل عاشق ایران تیمورتاش1بودم."»2
#شرح_عکس : #رضا_پهلوی در نوجوانی
شماره آرشیو: 6143-7ع
1- دختر عبدالحسین #تیمورتاش (1261ـ1312)، که وزیر دربار و دومین مرد قدرتمند ایران بعد از رضاشاه بود. او بعدها دستگیر شد و به مرگ محکوم گردید. دخترش ایران، روزنامهنگار شد و در دهه 1950 بهعنوان وابسته مطبوعاتی در سفارت ایران در پاریس خدمت میکرد و تا انقلاب 1357 این سمت را برعهده داشت.
2. #اسدالله_علم ، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 2، تهران، طرح نو، بهار 1371، صص 581ـ582.
http://yon.ir/VjRq8
@iichs_ir
✳️ در نخستین دوره جایزه ادبی شهید اندرزگو:
کتاب «یادداشتهای یک روزنامهنگار» به عنوان اثر برتر معرفی شد
به گزارش روابط عمومی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ، مراسم اهدای جایزه و تقدیر از آثار چاپشده با درونمایه بیان حقیقت و روشنگری با عنوان «جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو» در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد. در این مراسم، به برگزیدگان این مسابقه در سه بخش روایت تاریخ و تاریخ شفاهی، داستان بلند و رمان بزرگسال و داستان کودک و نوجوان جوایزی اهدا گردید.
در این مراسم چهرههایی چون حجتالاسلام قمی، علیرضا مختارپور، خانواده شهید اندرزگو، صادق کرمیار، محسن مومنی شریف، محسن پرویز، قادر آشنا، احمد شاکری، محمدرضا شرفی خبوشان، مصطفی جمشیدی، علیمحمد مودب، میثم نیلی، علی اکبر اشعری و... حضور داشتند. در ابتدای این مراسم، حجتالاسلام مسعود دیانی، با ایراد سخنانی ضمن خوشامدگویی به حاضران این مراسم، متن بیانیه برنامه را قرائت کرد.
در ادامه برنامه، برندگان جوایز این جشنواره معرفی شدند.
برگزیده بخش روایت و #تاریخ_شفاهی ، کتاب « #یادداشت_های_یک_روزنامه_نگار » به کوشش دکتر #موسی_فقیه_حقانی ) از انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر بود. دو کتاب دیگر نامزد این بخش «پل پیروزی، سرزمین قطحی» و «۱۳۱۸» نام داشتند. حجتالاسلام سعید فخرزاده، جواد کامور بخشایش و حمید قزوینی داوران این بخش از جایزه بودند.
#موسی_حقانی ، رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر، ضمن تشکر از داوران و دستاندرکاران این مراسم گفت: این نامگذاری به نام شهید اندرزگو را به فال نیک میگیرم؛ چون نام شهید تحریفستیز است. سیدالشهدا در روز عاشورا حقیقت را علیه تحریف دین جدش فریاد کشید. این نامگذاری به نام شهید برای این جایزه هم میتواند به تحریفستیزی کمک کند و اگر غفلتی هم صورت گرفته باشد، به مدد خون شهید میتوان کاستیها را جبران کرد.
وی افزود: تحریف گستردهای صورت گرفته است. از همان ابتدا شیعه با گرامیداشت یاد شهدای کربلا، روضه، تعزیه و... توانست یاد شهیدان را زنده نگاه دارد. هنر را باید در خدمت ترویج تاریخ قرار دهیم. مبارزه شهید اندرزگو نشان داد میتوان هم مسلمان بود، هم انقلابی. شهید اندرزگو هم با ساواک مبارزه میکرد، هم با مدعیان مبارزه؛ آنهایی که اسلام را راهی برای مبارزه نمیدانستند، مارکسیستهایی که جوانان بسیاری را به تغییر ایدئولوژی کشاندند. جریانشناسی شهید اندرزگو بهقدری موفق است که جریان التقاطی منافقین را قبل از انقلاب تشخیص و آن را هشدار دادند.
گفتنی است نخستین دوره جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو عصر روز یکشنبه 3 شهریور 1398 همزمان با روز شهادت سیدعلی اندرزگو در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
متن کامل گزارش این مراسم را در لینک زیر بخوانید؛
http://yon.ir/iGrVe
@iichs_ir
✳️ رویکرد شاه و وزیر دربار شاهنشاهی نسبت به مذهب و باورهای دینی مردم!
سهشنبه 22 دی 1349
«شرفیابی... گزارش دادم که #سپهبد_هاشمی_نژاد ، رئیس گارد سلطنتی، درخواست کرده اجازه داده شود به اتفاق همسرش برای زیارت خانه خدا به مکه برود. جوابم را به او به شاه گفتم، اینکه تیمسار همسرش را به مکه بفرستد و خودش بماند، که همانا آسانترین راه بهدست آوردن بهشت است. شاه خندید، و گفت: "همینها نیستند که ما را به بیاخلاقی متهم میکنند؟" گفتم: "خیر، کسانی که در این طبقه هستند بهخوبی آگاهند که شاه قلباً مرد خداست... اما این سربازهای عادی هستند که به آسانی تحت تأثیر متعصبین مذهبی قرار میگیرند و باید مراقبشان بود. به همین دلیل است که شبهای سوگواری مذهبی، افراد باید دقیقاً مراقب رفتارشان باشند. در یکی از این ایام، من و معشوقم در شیراز بودیم. ما در نهایت پنهانکاری عمل میکردیم؛ معهذا خدمه من از پذیرایی ما خودداری کردند..."1
#شرح_عکس : سپهبد محسن هاشمینژاد در لباس رسمی نظامی
1. #اسدالله_علم ، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 1، تهران، طرح نو، بهار 1371، ص 297.
http://yon.ir/sSh86
@iichs_ir
14.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تصاویری از اسناد و دفاتر املاک غارت شده و تصرف شده توسط رضاخان و خاندان پهلوی در ایران
@iichs_ir
✳️ توهم شاهانه!
سهشنبه 27 بهمن 1349
«با هواپیمای چارتر ایرانایر به همراه شاه به زوریخ رفتم. درباره اوضاع بینالمللی و انواع مختلف سلاحها صحبت کردیم... گرفتاریهای خانوادگی من... شاه حسابی سرحال است؛ گفت: "ببین اوضاع چگونه خود به خود جور شد. مشکل نفت حل شد، باران در سراسر ایران بارید، رهبری ایران در سراسر خاورمیانه مورد قبول سراسر دنیاست... من بر اثر تجربه دریافتهام که هر کسی با من دربیفتد پایان غمانگیزی پیدا میکند. ناصر که دیگر وجود ندارد. جان و رابرت کندی هر دو کشته شدند، برادرشان ادوارد هم که آبرویش رفته، خروشچف از کار برکنار شد؛ این لیست پایان ندارد. همین فرجام در انتظار دشمنان داخلی من نیز هست؛ مصدق را ببین، همینطور قوام " او معتقد است که شرکتهای نفتی آمریکایی در مذاکرات هفته پیش تفاهم بیشتری از خودشان نشان دادند و به وزیر دارایی دستور داد که این نکته را به سفیر آمریکا گوشزد کند...»1
#شرح_عکس: محمدرضا پهلوی در لباس تشریفات
1. اسدالله علم، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 1، تهران، طرح نو، بهار 1371، ص 315.
@iichs_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روایت اردشیرزاهدی از لجن پرکنی بی بی سی و سیا
#اردشیر_زاهدی وزیر امورخارجه پهلوی دوم دررابطه با ادعای بیبی سی مبنی براینکه #آیتالله_کاشانی از #سیا پول گرفته است گفت: انگلیسیها از آیتالله کاشانی میترسیدند و حتی در دورهای او را به عراق تبعید کردند.
وی با اشاره به اسنادی که بیبیسی و سیا منتشر کردند گفت: من به دوتا از وزیر امور خارجه آنها فحش دادم که این مزخرفات را منتشر کردند که خط من نیست. من چرا باید بنویسم.....
وزیر امورخارجه پهلوی دوم گفت: به خودم اجازه نمی دادم 5 هزار تا دلار را پیشنهاد بدهم. آیتالله کاشانی اطرفیانی داشتند به او اعتقاد داشتند به این پولها نیازی نداشت....
@iichs_ir
✳️ بیکفایتی شاه یا مسئولان نظام شاهنشاهی!
سهشنبه 20 خرداد 1349
«شرفیابی... در مراسم ختم آیتالله حکیم با یکی از تجار قدیمی بازار به صحبت نشستم. بخشهایی از صحبتهایمان را برای شاه بازگو کردم. پیر مرد از بیکفایتی مسئولین ناله میکرد و شکایت داشت که هیچکس در سازمانهای دولتی نیست که او بتواند دردش را به آنها بگوید؛ به عنوان مثال، مرکز ایستگاه اتوبوسهای تبریز به خارج از شهر منتقل شده، که مسافرین فقیر و کشاورزان و امثالهم یا باید ساعتها پیاده راه بروند تا به مرکز شهر برسند و یا بهای سنگینی به تاکسی بپردازند تا آنها را بیاورد. حرف از این بود که هیچکس در این مملکت به فکر مردم نیست. شاه گفت: "ایستگاه اتوبوسها به این دلیل به خارج شهر منتقل شده که زندگی برای ساکنین شهر آسانتر بشود." گفتم: "به بهای نارضایتی مسافرین اتوبوسها؟! با اجازه مایلم ته و توی این قضیه را درآورم و از دولت در این باره توضیح بخواهم." سپس ادامه دادم که شاه باید توجه بیشتری به خواسته مردم داشته باشد: "چرا هر از چندی، گروهی از مردم عادی را از طبقات مختلف، از توی خیابانها دعوت نمیکنید و از آنها درباره خواستهها و نیازهایشان نمیپرسید؟ مطمئنم عکسالعمل بینظیری دریافت خواهید کرد." شاه جواب داد: "من خودم میدانم مردم چه فکر میکنند. خدا میداند از چند مرکز و محل گزارش پشت گزارش به من میرسد." تذکر دادم که این گزارشها فقط برای اطمینان خاطر او داده میشود و فقط حرفهایی را که مایل است بشنود به او میگویند. شاه اصلا خوشش نیامد؛ گفت رئیس دفتر او در مورد صحت و سقم تمام این گزارشها تحقیق میکند. گفتم: "بسیار خوب، با وجود این، چرا خود اعلیحضرت افق دیدشان را شخصا وسیعتر نکنند؛ به صداهای تازهای گوش بدهید، به عوض اینکه شبانهروز من به جانتان نق بزنم." شاه در جواب به مراسم سلام اشاره کرد که به قول خودش همیشه میتوانست از نظر مردم مطلع شود. گفتم: "اولا در سال فقط چند بار مراسم سلام برگزار میشود، و به علاوه کسانی که در آن مراسم شرکت میکنند، جرئت نمیکنند کوچکترین شکایتی بکنند. همیشه چند صد نفر حضور دارند. حکایت آن تاجر بدبخت را در بوشهر به یاد میآورید؛ این جسارت را کرد که از تأخیر ساختمان بندر شکایت بکند. اعلیحضرت چنان به خشم آمدید که تمام روز حالتان خراب بود. حتی من، چاکر شما هم نتوانستم با شما منطقی حرف بزنم. و آن وقت انتظار دارید مردم در مراسم سلام درد دلهایشان را بگویند، و گله و شکایتهایشان را آشکار کنند. تازه به فرض هم که اعلیحضرت تحمل شنیدن این حرفها را داشته باشد، مأمورین امنیتی پدر شاکی بدبخت را در میآورند و مثل آوار بر سرش خراب میشوند. من مطمئنم که اعلیحضرت وضعیت موجود را بهتر از من میشناسد و عکسالعمل دولت را هم نسبت به آن می دانند." حرفهای مرا در سکوت شنید، اما احساس میکنم که صمیمیت کلامم در او مؤثر بود. مطمئن هستم تا چند روز دیگر دستوراتی صادر خواهد کرد تا در زمینههایی که من پیشنهاد کردم قدری تحرک بهوجود بیاید.»1
1. #اسدالله_علم ، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 1، تهران، طرح نو، بهار 1371، صص 247ـ249.
@iichs_ir
✳️ آئین نکوداشت #آیت_الله_سیدمحمود_طالقانی همزمان با چهلمین سالگرد ارتحال ایشان روز شنبه 23 شهریور 1398 در سالن همایشهای صداوسیما برگزار خواهد شد
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
✳️ آئین نکوداشت #آیت_الله_سیدمحمود_طالقانی همزمان با چهلمین سالگرد ارتحال ایشان روز شنبه 23 شهریور
✳️ همزمان با چهلمین سالگرد ارتحال ابوذر زمان،
آیین بزرگداشت آیتالله طالقانی برگزار میشود
آئین نکوداشت #آیت_الله_سیدمحمود_طالقانی همزمان با چهلمین سالگرد ارتحال ایشان روز شنبه 23 شهریور 1398 در سالن همایشهای صداوسیما برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تاریخ معاصر، اینک که چهل سال از سالروز رحلت مجاهد دوران ستمشاهی و مفسر بزرگ قرآن کریم، آیتالله سیدمحمود طالقانی، میگذرد، ستاد بزرگداشت مرحوم آیتالله طالقانی، پژوهشکده تاریخ معاصر، شهرداری تهران و بنیاد شهید و امور ایثارگران در نظر دارند به منظور پاسداشت مقام این روحانی مجاهد، مراسمی را در سالن همایشهای صداوسیما برگزار کنند.
در این مراسم، که با حضور مهدی طالقانی، پسر آیتالله طالقانی، برگزار میشود، آقایان دکتر حداد عادل، حجتالاسلام والمسلمین سیدهادی خروشاهی، حجتالاسلام شیخ فخرالدین صابری، مهندس مهدی چمران، دکتر جواد منصوری، دکتر سعید محبی، دکتر احمد شیرازی و محمدرضا کائینی سخنرانی خواهند کرد. گفتنی است دبیری این مراسم را دکتر موسی حقانی، رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر، برعهده دارد.
آیتالله طالقانی، که لقب « #ابوذر_انقلاب » را داشت، در سال 1318 برای اولینبار خشم خویش را نسبت به رژیم و دستگاه حکومتی، با دادن یک اعلامیه درباره کشف حجاب ابراز کرد و در پی آن دستگیر و زندانی شد. پیوستن به نهضت ملی شدن نفت به منظور مبارزه با استعمار و تدریس و پاسخگویی به سؤالات قشر جوان در مدرسه عالی سپهسالار و نیز تفسیر قرآن و هدایت جوانان در مسجد هدایت از دیگر جلوههای مجاهدتهای ابوذر انقلاب بود. در جریان کودتای 28 مرداد 1332، آیتالله طالقانی به اتهام پنهان کردن نواب صفوی به زندان افتاد. ایشان در 1340 به جمع بنیانگذاران نهضت آزادی پیوست و در عین حال در 1341 همراه اعضای نهضت گرفتار زندان شد؛ همچنین به دنبال قیام 15 خرداد 1342 به جرم اقدام علیه امنیت داخلی به ده سال حبس محکوم گردید که با عفو عمومی در 1346 از زندان رهایی یافت. سالهای 1350 و 1354 دوران تبعید وی بود که در آبان 1357 پایان یافت. این روحانی مجاهد و مفسر قرآن پس از پیروزی انقلاب اسلامی به امامت جمعه تهران منصوب شد. اولین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب در 5 مرداد 1358 در دانشگاه تهران به امامت ایشان برگزار گردید. این عالم مجاهد سرانجام در 19 شهریور 1358 دار فانی را وداع گفت.
آیین نکوداشت آیتالله طالقانی با هدف شناخت ابعاد شخصیتی این عالم مجاهد و در راستای تکریم و الگوسازی از مقام ایشان شنبه 23 شهریور 1398، ساعت 16 برگزار میگردد. از علاقهمندان دعوت میشود برای شرکت در این مراسم، در زمان یادشده در سالن همایشهای صداوسیما حضور به هم رسانند.
@iichs_ir
✳️ #محمدرضا_پهلوی در حال دست دادن با #سر_دنیس_رایت ، سفیر انگلیس، در ایوان سالن تئاتر نصر
‼️ دفاع از اقدامات شاه در #انقلاب_سفید و ایفای نقش بارز برای جدا کردن #بحرین از ایران و متقاعد کردن محمدرضا پهلوی در این زمینه از جمله فعالیتهای رایت در دوره دوم مأموریتش در ایران است
شماره آرشیو: 1-165-11ع
برای شناخت بیشتر و بهتر « دنیس رایت؛ سفیر جداسازی استان چهاردهم ایران» بر روی لینک زیر کلیک کنید
http://yon.ir/lJXuM
@iichs_ir
✳️ موفقیت باشکوه وزیر خارجه نابغه شاه!
چهارشنبه 14 خرداد 1348
«... اردشیر زاهدی، وزیر خارجه ما، از اردن بازگشته است. هدف اصلی او از این سفر پیوند دوستی ایرانیها و عربها بوده است. اما ازآنجاکه آدم فضول و خودسری است و بینهایت جاهطلب، تمام سفر را به تبلیغات شخصی خودش تبدیل کرد. از آن بدتر اینکه اعلام کرده است اردن قرار است در بهبود روابط ایران و مصر نقش میانجی را دارا باشد. عجب نابغهای است این مرد! در تمام نُه سال گذشته تنها مسئلهای که سدّ راه ایجاد روابط ما و مصر بوده امتناع مصر از اعلام عذرخواهی بوده است. حالا چهار دست و پا از اردن تقاضا داریم که میانجی ما بشود. عجب موفقیت باشکوهی برای وزیر خارجه ماست!»1
#شرح_عکس
گفتوگوی #اردشیر_زاهدی با ملک حسین بن طلال، پادشاه اردن
شماره آرشیو: 5648-115ز
1. اسدالله علم، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 1، تهران، طرح نو، بهار 1371، ص 246.
http://yon.ir/sSh86
@iichs_ir
✳️ بازتاب رقابت قدرتهای غربی در ایران؛
آمریکا چگونه جایگزین انگلیس در ایران شد؟
#مقاله
#چکیده
✅رقابتی که در سالهای بعد از جنگ جهانی دوم و بهویژه در دوره ملی شدن صنعت نفت رخ داد، قبل از جنگ جهانی اول نیز وجود داشت. «بلافاصله بعد از پایان جنگ (اول) نیاز مبرم انگلستان به نفت، آن کشور را واداشت تا نسبت به کشف و کنترل نفتی سراسر جهان اقدام کند. از طرفی شرایط خاص ایالات متحده، این کشور را وادار به رقابت سختی با انگلیس کرد.... برخورد منافع انگلستان و آمریکا بر سر منابع نفتی، کشمکش جهانی بر سر این ماده (نفت) را که در 1298/1919 شروع شد، پیش آورد. احزاب دموکرات، جمهوریخواه و دولتمردان آمریکا تأکید کردند که مالکیتهای نفتی اتباع آمریکا در خارج باید گسترش یابد.»
عاملی که زمینههای رقابت با انگلیس را فراهم و در نهایت بعد از جنگ جهانی دوم بستر حذف انگلیس را از قدرت های برتر و تصمیمگیر جهان مهیا کرد. از آن تاریخ تاکنون انگلیس دنبالهرو آمریکا بوده، اگرچه به نظر مترصد فرصتی تاریخساز است.
✅ بریتانیای کبیر با سایهای که بر سر دنیا داشت بعد از جنگ جهانی دوم تمام داشتههای خود را از دست داد؛ درحالیکه آمریکا و شوروی کمونیستی به دو قطب دنیا تبدیل شدند و قدرت را بین خود تقسیم کردند
#شرح_عکس : دیدار #چرچیل (نخستوزیر انگلستان) با آیزنهاور (فرمانده نظامی آمریکا) در کازابلانکا، در ایام جنگ جهانی دوم
شماره آرشیو: 12776-3ع
برای مطالعه متن کامل این مقاله به لینک زیر مراجعه کنید؛
http://yon.ir/Oi4kB
@iichs_ir
✳️ انتخاباتی که با سر و صدای فراوان کمتر از یک سوم واجدین شرایط در آن شرکت کردند!
#روزشمار
#۲۶_شهریور_۱۳۴۲
✅ امروز انتخابات برگزار شد
روزنامه «اطلاعات» نوشت: برای اولینبار در تاریخ ۵۸ ساله #مشروطیت در ایران امروز زن و مرد در کنار هم رأی دادند. در حوزههای اخذ رأی از سحرگاه امروز ازدحام زیادی بهوجود آمد و از نخستوزیر و وزیران کابینه گرفته تا کارگران ساده و زنان چادری رأی خود را به صندوقها انداختند.
مراجعه رأیدهندگان در تهران به بعضی از حوزهها در حدود ساعت 11 شدت گرفت. در این موقع تعدادی از حوزههای اخذ که صندوقهای آرای آنها از رأی پرشده بود درخواست صندوق دیگر کردند و از فرمانداری تهران برایشان ارسال شد.
صندوقهای انتخابات این دوره بر خلاف صندوقهای ادوار گذشته که فلزی بود، از تخته درست شده و در آن را با قفل بستهاند و لاک و مهر کردهاند. نتیجه انتخابات تا فردا به طور کامل اعلام خواهد شد.
گفته شده که مجلسین تا روز 14 مهرماه تشکیل خواهد شد.
✅نخستوزیر: از فعالیتهای اقلیت مخالف باکی نداریم!
#اسدالله_علم ، نخستوزیر، همچنین دیروز در یک مصاحبه مطبوعاتی که چند خبرنگار خارجی نیز در آن حضور داشتند اعلام کرد که تشکیل کنگرهای با اکثریت عظیم مردم و نامزد کردن کاندیداهای انتخاباتی به وسیله چنین کنگرهای به هیچ وجه بدان معنی نیست که فعالیتهای انتخاباتی گروههای مخالف محدود شده است.
نخستوزیر افزود: فعالیتهای انتخاباتی گروههای مخالف در تمام نواحی کشور و خاصه در تبریز، زنجان، مشهد و خوزستان که مخالفین از پشتیبانی قابل ملاحظهای برخوردارند ادامه داشته است.
علم درباره #جبهه_ملی و #حزب_توده گفت: این دو گروه را باید جداگانه در نظر گرفت. کاملا ممکن است که جبهه ملی کاندیداهایی داشته که رسما آنها را معرفی نکرده است. حزب توده غیر قانونی است و از این رو نمیتواند هیچ فعالیت آشکاری داشته باشد.
✅ #مصدق مسنتر و باهوشتر از آن است که در انتخابات شرکت کند!
علم درباره دکتر مصدق گفت: در وهله اول باید در نظر داشت که دکتر مصدق مسنتر از آن است که بتواند کاندیدای مجلس شود؛ به علاوه وی خیلی باهوشتر از آن است که در اموری که در آن توفیقی پیدا نخواهد کرد شرکت کند.
نخستوزیر گفت: از فعالیتهای اقلیت مخالف باکی نداریم. چنانکه مشاهده خواهید کرد آنها فعالیت میکنند، به انتشار جزوههایی میپردازند، بازاریان را تحریک میکنند که دکانهای خود را ببندند و روحانیون را تشویق مینمایند که دست به فعالیت بزنند... آسان است که بگویند انتخابات آزاد نیست، اما من میتوانم شما را مطمئن کنم که گروههای اقلیت از فعالیتهای انتخاباتی منع نشدهاند. کنگره کاندیداهای خود را اعلام کرد، ولی تضمینی وجود ندارد که آنها در همه جا موفق شوند.
✅از هشتمیلیون نفری که حق شرکت در انتخابات را دارند فقط 2/5 میلیون نفر رأی میدهند!
وی گفت: هشتمیلیون نفر حق شرکت در انتخابات را دارند، ولی انتظار نمیرود بیش از چهارمیلیون ثبت نام کنند و کارت بگیرند. از این گذشته اکنون هنگام جمعآوری خرمن است و دهقانان نمیتوانند کار خود را رها کنند و به رأی دادن بپردازند؛ به این ترتیب انتظار نمیرود بیش از 2/5 میلیون در رأی دادن شرکت نمایند.
علم گفت: دولت هیچ دخالتی در تشکیل کنگره آزادزنان و آزادمردان و جمعآوری آنان در کنگره و اعلام نامزدی کاندیداها نداشته است و شهرداری تهران تنها به عنوان میزبان هیئتهای نمایندگی رفتار میکرد.
@iichs_ir
✳️ بررسی زمینهها، مفاد و پیامدهای عهدنامه مودت میان حکومت پهلوی و آمریکا؛
عهدنامه مودت چگونه آمریکا را به قدرت اول در ایران بدل کرد؟
#چکیده
بررسی زمینهها، مفاد و پیامد قرارداد مودت ایران و آمریکا گوشههایی از تغییر روابط خارجی و تجارت خارجی ایران را روشن میکند. بیشک این قرارداد سرآغاز ورود جدی آمریکا به اقتصاد ایران محسوب میشود. بر اساس این قرارداد بود که نفوذ انگلیس و روسیه در اقتصاد ایران به نفع آمریکا کاهش یافت؛ همچنین به دلیل نابرابری قدرت اقتصادی دو کشور، ایران هر چه بیشتر به آمریکا وابسته شد و واردات نیز افزایش چشمگیری یافت.
#شرح_عکس : امضای قرارداد وام بیستمیلیون دلاری آمریکا به ایران، بین #جولیوس_هولمز ، سفیر این کشور در تهران، و محمدصفی اصفیاء، قائممقام نخستوزیر در سازمان برنامه
شماره آرشیو: 1-813-121پ
برای مطالعه متن کامل این مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید؛
http://yon.ir/0DJZg
@iichs_ir
✳️ #محمدرضا_پهلوی برای برای تجمیع قدرت در دست خود چه کرد؟
راههای رسیدن به مردِ شماره یک سیاست ایران
سلطنت محمدرضا پهلوی با سوگند در برابر نمایندگان مجلس در 26 شهریور 1320 در شرایطی آغاز شد که ایران در اشغال نیروهایی بود که پدر او را تبعید و برای تغییر سلطنت و رژیم کشور رایزنی کرده بودند.
این وضعیت تحقیرآمیز در کنار بیتجربگی شاه جوان سبب شد در سالهای اولیه سلطنت او، نخستوزیران قدیمی باشند که قدرت اداره کشور را در اختیار بگیرند. اگرچه این سالها با «رفتوآمد کابینهها» و عمر کوتاه حکومت وزرا همراه است، اما در بزنگاههای حساس، خلأ وجود شاه قدرتمند را نخستوزیران پر میکردند. بااینهمه قدرتیابی تدریجی محمدرضا پهلوی که با رخداد ترور او در 1327 آغاز شد و تا کودتای 28 مرداد ادامه یافت، زمینهساز اسطورهسازیِ شاه قدرتمند را پدید آورد.
#شرح_عکس : مراسم سالروز کشف حجاب با حضور دانشآموزان یکی از مدارس دخترانه تهران
متن کامل این مقاله را در لینک زیر بخوانید؛
http://yon.ir/EKxaU
@iichs_ir
✳️ سند / پول تو جیبی #رضا_پهلوی در ایران چقدر بوده است؟ / ولیعهد ۱۷ ساله ۵۰۰ برابر هر ایرانی و ۲۴۰ برابر کارمندان عالیرتبه حقوق می گرفت!
40 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاید گرد فراموشی بر خاطر تاریخی ما نشسته است. به یاد نیاوریم چرا همه ملت از حکومت #محمدرضا_پهلوی ناراضی بودند برای یادآوری آن ایام، سندی به دست ما رسیده است که نشان میدهد در بهمن ماه سال 1356 حقوق رضا پهلوی #ولیعهد 17 ساله ایران 600 هزارتومان بود و علاوه براین حقوق بودجه دفتر وی نیز 600 هزار تومان میشد.
این در حالی است که تولید ناخالص داخلی در سال 57 معادل 498 میلیارد و 700 میلیون تومان بوده است. این رقم با احتساب جمعیت 35 میلیون نفری ایران در سال 57، نشان میدهد درآمد سرانه سالانه هر ایرانی در همان دوره معادل 14 هزار و 248 تومان بود براساس این آمار درآمد ماهانه هر فرد ایرانی 1187 تومان بوده است. یعنی متوسط درآمد هر ایرانی در سال 57 معادل 1187 تومان بوده است. در حالی که درآمد ماهانه پسر 17 ساله شاه 600 هزار تومان در همون سال ذکر شده است. معادل 505 برابر متوسط درآمد سرانه هر ایرانی است.
البته این مبلغ با توجه به سن ولیعهد پول تو جیبی منظور می شده است که او نه همسری داشته و نه خرجی این درحالی است که کارمند عالی رتبه وزارت امور خارجه آن زمان 2 هزار و پانصد تومان حقوق دریافت میکرد با یک حسب سر انگشتی حقوق ولیعهد برابر با حقوق 240 کارمند عالی رتبه وزارت امور خارجه بود.
#منبع آمار تولید ناخالص داخلی متعلق به بانک مرکزی است
@iichs_ir
✳️ نگاهی به سیاستگذاری منابع در دوره پهلوی دوم؛فرجام اصلاح قانون معادن در دهه 1340
#مقاله
#چکیده
✅ وضعیت معادن کشور با ذخایر غنی و ذیقیمتی که داشت در چنبره قوانین پوسیدهای که منفعت عدهای خاص را تأمین میکرد باقی ماند و با وجود تدوین قانون جدید، بخش معادن ضابطهمند نگردید و از ظرفیت غنی و ذیقیمتی که میتوانست جایگزین مناسبی برای فروش نفت باشد به طور صحیح و شایستهای استفاده نگردید.
✅ رضا نیازمند، از مشاوران صنعتی وزارت اقتصاد در دهه 1340، ... میگوید: در دوران معاونتم در وزارت اقتصاد، قسمت معدن پیشرفت چندانی نکرد. وقتی معاون شدم دیدم که کار معادن از بنیاد خراب است. باید دو کار اصلی کرد: یکی قانون معادن که متعلق به دوران رضاشاه بود را اصلاح کرد و دیگر اینکه میله گذاری در سراسر ایران اجرا شود.
✅ «به خودم گفتم که فعلا محیط آماده توسعه فعالیتهای معدنی نیست و زور من هم به این همه مهندس معدن که رضاشاه به فرنگ فرستاده و اکنون دارای نفوذ و قدرت زیاد هستند نمیرسد؛ پس بهتر است که وقت خود را بر توسعه صنایع بگذارم»
متن کامل این مقاله را در لینک زیر بخوانید؛
http://yon.ir/7YVL6
@iichs_ir
✳️ گناه از ملکه مادر نازنین است که کاری جز غیبت و شایعه پردازی ندارد!
دوشنبه 26 بهمن 1349
«سلام مخصوص روز عید غدیر. حقیقتا روز جشن و سرور بود. مذاکرات نفت با پیروزی خاتمه یافتهاند، در سراسر ایران باران میبارد و شاه رهبر بلامنازعه خاورمیانه است...
برای من متأسفانه شب جشن و شادمانی نبود. همسرم تنها برای صرف شام به کاخ ملکه مادر رفت و در بازگشت حال و روزش بسیار عنقتر از موقعی بود که میرفت. گناه از ملکه مادر نازنین است که کاری جز غیبت و شایعهپردازی ندارد؛ در پیش روی کسی از او تعریف میکند و تا پشتش را میکند، کوس رسواییاش را بر بام میکوبد...»1
#شرح_عکس :
#تاجالملوک_پهلوی مادر #محمدرضا_پهلوی
شماره آرشیو: 1001-115ز
1. #اسدالله_علم ، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 1، تهران، طرح نو، بهار 1371، صص 314ـ315.
@iichs_ir
✳️ #بریده_جرائد ، #روزنامه_اطلاعات ، #11_مهر_1342 : آیا این وعده های شاه در سال 1342 تا سال 1357 عملی شده بود؟! ؛ فسا باید در ایران ریشه کن شود / در بیست سال آینده به پایه کشورهای مترقی دنیا خواهیم رسید!
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
✳️ #بریده_جرائد ، #روزنامه_اطلاعات ، #11_مهر_1342 : آیا این وعده های شاه در سال 1342 تا سال 1357 عم
✳️ آیا این وعده های شاه در سال 1342 تا سال 1357 عملی شده بود؟! ؛ فسا باید در ایران ریشه کن شود / در بیست سال آینده به پایه کشورهای مترقی دنیا خواهیم رسید!
#روزشمار
#11_مهر_1342
‼️ شاه : #فساد در ایران باید ریشه کن شود!
روزنامه «کیهان» نوشت : نیم ساعت بعد از ظهر دیروز 26 تن از مهندسان وابسته به وزارت کشاورزی و سازمان اصلاحات ارضی که به نمایندگی بیست و یکمین دوره قانون گذاری مجلس شورای ملی برگزیده شده اند به اتفاق سالور معاون وزارت کشاورزی و سرپرست سازمان اصلاحات ارضی کشور در کاخ سفید سعدآباد به حضور شاهنشاه بار یافتند.
‼️ این دستور العمل آینده ما است؛ در بیست سال آینده باید به پایه مترقی ترین کشورهای دنیا برسیم!
#شاه در این جلسه گفت: امروز همه کسانی که سر کار هستند چه در مشاغل دولتی و چه کسانی که از طرف ملت نمایندگی دارند باید سربازان فداکاری باشند. مسلماً می دانم که از طرف ملت ایران صحبت میکنم، اگر بگویم که شما مجری تمام تصمیمات و لوایحی هستید که با روح انقلاب ششم بهمن ما مطابقت داشته باشد. البته این شش لایحهای که تصویب شد اساس کار اجتماعی ما را دگرگون کرد، ولی در عمل جزییات دیگری است که باید دولتها یا به تنهایی یا با تصویب قوه قانونگذاری آنها را تکمیل بکنند. این دستورالعمل آینده ما است.
من فکر میکنم که باید یک دورنمای بیست سالهای را در پیش خودمان مجسم بکنیم و کاری که امروز میکنیم نه فقط برای امروز و امشب باشد، بلکه تطبیق بکند با برنامه بیست سالهای که ما در پیش خودمان ترسیم کردهایم. این برنامه بیست ساله چیست؟ رساندن جامعه ایرانی که شاید تا بیست سال دیگر جمعیتش به چهل میلیون برسد از لحاظ تمدن و فرهنگ و قواعد و قوانین اجتماعی به سطح و پایه مترقی ترین ممالک و مجامع دنیا.
‼️اقدامات وسیعی برای ریشه کنی فساد شروع شده است!
فساد چیزی است که باید در این مملکت ریشه کن بشود و اقدامات وسیعی در این زمینه شروع شده است. شاید ما کار را خیلی شدید گرفتیم، ولی چارهای نیست و این کار باید دنبال بشود و انشاءالله همه شاهد و ناظر نتیجه آن خواهیم بود.
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
✳️ با هدف معرفی و احیای آیین زمینهخوانی،
کتاب « #طلوعی_در_غروب » رونمایی میشود
#پژوهشکده_تاریخ_معاصر با هدف معرفی و احیای آیین زمینهخوانی، مراسم رونمایی از کتاب «طلوعی در غروب» را برگزار میکند
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تاریخ معاصر، مراسم رونمایی از کتاب «طلوعی در غروب» به همت پژوهشکده تاریخ معاصر برگزار میشود.
کتاب «طلوعی در غروب» با هدف معرفی و احیای آیین زمینهخوانی، که در تهران و ری مرسوم بود، به کوشش علی عابدی تألیف و به همت پژوهشکده تاریخ معاصر چاپ و منتشر شده است.
این کتاب شامل مقدمهای درباره تاریخچه آیین زمینهخوانی است که اواخر عهد قاجاری در ۱۶۰ تا ۱۷۰ سال پیش توسط حاج حسین بابا متخلص به مشکین ابداع شد. گفتنی است عارف قزوینی در ساخت و تنظیم آهنگ نوحهها، که سروده مشکین است، با او همراهی میکرد. این نوحهها اغلب در دستگاهای آوازی موسیقی سروده شده است؛ برای مثال یک نوحه در دستگاه ماهور و مدولاسیون به دستگاههای دیگر مثل سه گاه و همایون و متقابلا برگشت به ماهور است.
در کتاب «طلوعی در غروب» دویست نوحه با سرودههایی از شاعران آیینی از جمله مشکین، خاکی، مبهوت، مشفق، حاج احمد صالح، حاج ابراهیم ذوالفقاری جمعآوری شده است. همچنین سی نوحه توسط استاد میلاد کیایی نتنویسی و توسط علی عابدی، مؤلف کتاب، خوانده شده است. این سی نوحه در لوح فشرده همراه کتاب منتشر میشود. مجموعه عکسها و دستخط آقارضا خوشنویس و نسخهها و دستکهای قدیمی نیز در کتاب چاپ شده است.
مراسم زمینه خوانی در زمان حاضر در شش هیئت شهرری و یک هیئت در تهران رایج است که شامل دمگیری زمینهخوانی تعدادی از پیشواقعها و در پایان عباسخوانی میشود.
مراسم رونمایی از کتاب «طلوعی در غروب» دوشنبه ۱۵ مهرماه ۱۳۹۸، ساعت ۱۶ تا ۱۸ در فرهنگسرای ولاء برگزار میشود. علاقهمندان برای شرکت در این مراسم میتوانند به شهر ری، میدان نماز، فرهنگسرای ولاء مراجعه کنند.
@iichs_ir