#در_آینه_تاریخ ؛ بهرام #آریانا و حسن #طوفانیان در سفر به #اسرائیل در حال روشن کردن شمع در کنیسه یهودیان
شماره آرشیو: 9-121پ
‼️ ما را در فضای مجازی دنبال کنید؛
@iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
✳️ #اسرائیل ، چماق آمریکا بر سر اعراب!
دوشنبه، 16 مهر 1352
«شرفیابی. گزارش دادم که ظاهرا پیشرفت اسرائیلیها کمتر از حد انتظار است. شاه گفت: "این موضوع رسما تأیید نشده است، و هر اتفاقی بیفتد، میتوانید کاملا مطمئن باشید که اسرائیل بازنده بیرون نمیآید. آمریکاییها زمین و زمان را بر هم میزنند تا از این کار جلوگیری کنند. آنها مصمم هستند که اسرائیل را مانند چماقی برای تنبیه عربها نگه دارند."»1
#شرح_عکس : #بن_گوریون ، رئیس جمهور اسرائیل، و #موشه_دایان ، وزیر جنگ اسرائیل، هنگام سان دیدن از نیروهای مسلح
شماره آرشیو: 1-6256-4ع
1. #اسدالله_علم ، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 2، تهران، طرح نو، چ اول، بهار 1371، صص 510ـ511.
@iichs_ir
✳️ بررسی روابط پهلوی دوم با #اسرائیل ؛
هزارتوی یک رابطه پنهانی
#مقاله
#چکیده
پس از جنگ جهانی دوم و تبلیغات یهودیها در مورد ستمهای هیتلر یک همبستگی در بین یهودیان و یک همدردی بین کشورهای اروپایی به نفع یهودیان بهوجود آمد و با همکاری دولتهای غربی، مهاجرت یهودیان به فلسطین شدت یافت و پس از جنگ و نزاع با مسلمانان عرب، دولتی با عنوان اسرائیل تشکیل شد. چند سال بعد، در تاریخ 23 اسفند 1328 رژیم پهلوی به واسطه دولت ساعد، اسرائیل را به شکل دو فاکتو به رسمیت شناخت و روابط سیاسی خود را برقرار نمود.
در ادامه در سال 1346 در راستای تحکیم روابط، سفارت اسرائیل در تهران به راه افتاد و بهعنوان یک سفارتخانه مهم به فعالیتهای اقتصادی و نظامی مشغول بود، هرچند مقامات ایرانی سعی میکردند روابط ایران و اسرائیل و رفتوآمدهای مقامات را مخفی نگه دارند.
#شرح_عکس
#موشه_دایان و چند تن از همراهان در سفر به ایران به اتفاق لطفالله حی
شماره آرشیو: 314-139ح
برای مطالعه متن کامل این مقاله کلیک کنید!
https://instagram.com/iichs.ir
@iichs_ir
✳️ ارتباط شاه با سیا و موساد؛ همکاری اطلاعاتی شاه، اسرائیل و آمریکا
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ در ۲۳ ژوئیه ۱۹۶۰ (۱ مرداد ۱۳۳۹) #محمدرضا_پهلوی موجودیت #اسرائیل را به رسمیت شناخت. ( #ساواک ) شاه که از سال ۱۹۵۳ (۱۳۳۲) تأسیس شده بود، از سال ۱۹۵۷ (۱۳۳۶) پیمان همکاری با سازمان جاسوسی « #موساد » اسرائیل را به امضا رساند؛ همچنین با «سی.آی.ای» ایالات متحده آمریکا.
#شرح_عکس
#بهرام_آریانا و #حسن_طوفانیان در سفر به اسرائیل و بازدید از یک مکان نظامی
شماره آرشیو: 356-893ط
#منبع
مارکارت لاینگ، مصاحبه با شاه، ترجمه اردشیر روشنگر، تهران، نشر البرز، ۱۳۷۱، صص ۲۸۴ و ۲۸۵.
@iichs_ir
🔵 همایش "مرزبان تشیّع"
💥 بازکاوی مواضع آیت الله العظمی بروجردی (ره) درباره بهائیت و تقریب مذاهب
📚 با رونمایی از: ویراست جدید کتاب "شرح زندگانی آیت الله العظمی بروجردی" اثر استاد علی دوانی (ره)
▫️سخنران:
1⃣ آیت الله حسینی قزوینی
2⃣ دکتر رجبی دوانی
3⃣ حجتالاسلام والمسلمین ابوالحسنی
4⃣ حجتالاسلام والمسلمین انبیائی
▪️مکان: قم، بلوار جمهوری اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، طبقه ۵، سالن اندیشه
▪️زمان: شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - بعد از نماز عشاء
🔰 برگزارکنندگان:
🔹پژوهشکده تاریخ معاصر
🔹موسسه امام خمینی (ره)
🔹مدرسه عالی فقه و اصول امام حسین (ع) تحت اشراف آیت الله العظمی مکارم شیرازی
↩️ همایش، حضوری است ولی همزمان به صورت مجازی پخش میگردد؛ (لینک)
🆔 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
@iichs_ir
✳️ خرسندی محافل ملی یهود از سیاست آلمان نسبت به یهودیان
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ «ایوانف از قراردادی که بین آیشمن، همدست خود آنان در ارتش هیتلری، و نمایندگان سازمان هاگانا [بسته شده بود] سخن به میان آورده و نوشته است: "در سال 1944 طی قراردادی که بین آیشمن و یکی از رهبران صهیونیست مجارستانی به امضا رسید قرار شد که آیشمن در ازای دریافت دههزار کامیون مورد تقاضای آنان که برای حمل و نقل واحدهای خویش و تمرکز آنان در بخشهای کمآسیبتر نیاز داشتند عده زیادی از یهودیان را از اردوگاههای آلمانی برای انتقال به #فلسطین آزاد کند". این موافقتنامه به دستور وایزمن که در آن وقت از تمام حرکات ضد یهود دستگاه هیتلری آگاه بود و بسیار خونسرد و بیاعتنا از کنار آن میگذشت انجام شد. ... دولت نازی بنا به قرارداد منعقدشده بین آیشمن، که با اعضای سازمان تروریستی هاگانا نزدیکی داشت و سران #صهیونیست ، بر شدت تعقیب یهودیان افزود و در راندن آنان به سوی فلسطین، مهمترین خدمت را انجام داد و بدین ترتیب خشنودی صهیونیستها را فراهم آورد و به قول یکی از صهیونیستها: "محافل ملی #یهود از سیاست آلمان نسبت به #یهودیان خرسندند؛ زیرا به افزایش جمعیت یهودیان فلسطین مساعدت میکند؛ چنانکه میتوان امیدوار بود که در آینده نزدیک، جمعیت یهودیان بر اعراب فزونی یابد".»[1]
پینوشت:
[1] . عذرا خطیبی، یک پیمانه آب یک پیمانه خون، تهران، موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، 1378، صص 212-213.
@iichs_ir
✳️ نظر پروفسور انیشتین درباره تأسیس دولت یهود؛ تشکیل دولت اسرائیل منطبق با خواست من نیست
پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ «پروفسور اینشتین، بزرگمرد عالم ریاضیات، تأسیس دولت یهود را خلاف رسالت خود میدانست. او کرارا گفته بود که: "تشکیل دولت #اسرائیل منطبق با خواست من نیست. من نمیتوانم بفهمم [این کار] چه لزومی دارد. این کار مربوط به مغزهای معلول و مسائل اقتصادی است. من معتقدم که این کار صحیحی نبوده است و همیشه هم علیه آن بودهام.» [1]
پینوشت:
[1] . عذرا خطیبی، یک پیمانه آب یک پیمانه خون، تهران، موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، 1378، ص 54.
@iichs_ir
🔴 رفتار خشن و احمقانه امپرياليسم و خشم گسترده ايرانيان
📌 جيمز بيل، نويسنده و تحليلگر آمريكايى معاصر و نويسنده كتاب عقاب و شير، به «فشار سخت» دولت آمريكا به حكومت ايران جهت تصويب لايــــــــــــــــــــــــــــــحه كاپيتولاسيون، و بیميلى مجلس و «خشم گسترده و عميق» ايـــــــــــــــرانيان نسبت به تصويب اين لايحه، اجرای «كاپيتولاسيـــــــــــــــــــــون» در ايران به نفع آمريكاييها در زمان سلطنت محمدرضا پهلوى را «اشتباه مصيبت بارى» میخواند «كه منافع آمريكا را دچار مشكل» ساخت.
📌 او با ذكر اين نكتــــــــــــــه میافزايد: «اين عمل ناشيانه و زشت، نشانهاى از رفتار خشن و احمقانه امپرياليسم است، ولى با اين همه ما آنقدر فشار آورديم تا به اجرا در آمد. برخلاف قرارداد كاپيتـــــــــــــــــــــولاسيون كه بيشتر در برگيرنده نظاميان بودند كه در فراسوى درياها خدمت میكردند، در تنظيم نوع ايرانى آن، به طور استثنايى به ايالات متحده اجازه داده شد تا در تمام موارد و در مورد تمام كارمندان (حتى غير نظامى) تنها از حوزه قضايى خود استفاده كند، ولو اينكه افراد مسئول در آمريكا بخواهند اين كار را انجام دهند...
📌 اين شكل از قرارداد كه بين ايران و آمريكا منعقد شده بود به استثناى مواردى از آن در آلمان غربى، در هيچيك از كشورهاى ديگر سابقه نداشت و خصوصاً به لحاظ كاربرد، بسيار گسترده مینمود، زيرا هرگونه نظارت قانونى ايرانيان را بر آمريكايىهای مستقر در ايران، كه دائماً نيز رو به فزونى بود، بیاثر و خنثى میكرد و اين میتوانست به بستگان آنها نيز بسط يابد.»
✍️رضا قریبی
@bidariymelat
@iichs_ir
✳️ امپریالیسم و جنگ اول اعراب و اسرائیل؛ چرا اعراب جنگ برده را باختند؟
#مقاله
#چکیده
در مجموع باید گفت که جهان غرب و قدرتهای امپریالیستی، که خود بنیانگذار رژیم اشغالگر قدس در منطقه خاورمیانه بودند و ایجاد آن را منطبق بر منافع خود تعریف میکردند، از هیچ کوششی برای کمک به آن دریغ نورزیدند. هنگامی که با به رسمیت شناختن این رژیم جهان عرب به مقابله برخاست قدرتهای امپریالیستی همچون آمریکا و انگلستان از راههای مختلف به این رژیم یاری رساندند. در واقع هنگامی که برای اولین بار میان اعراب و اسرائیل جنگ درگرفت این دو قدرت جهانی از هیچ کوششی برای یاری رساندن به اسرائیل کوتاهی نکردند.
آنها در وهله اول از طریق شورای امنیت سازمان ملل اهداف و مقاصد خود را دنبال کردند. هنگامی که اعراب در مرحله اول جنگ دست بالا را داشتند این دو کشور از کانال سازمان ملل متحد درخواست آتشبس و متارکه جنگ از سوی طرفین نمودند. هنگامی که اعراب با این خواست سازمان ملل متحد موافقت کردند کمکهای تسلیحاتی خود را به اسرائیل رساندند و این رژیم را تجهیز کردند. در واقع در مرحله دوم و بعد از یک آتشبس کوتاه اسرائیل از طریق چکسلواکی تجهیز شد. همچنین انگلستان برای بر هم زدن موازنه قوا روی به تحریم تسلیحاتی کشورهای عربی آورد تا کفه ترازو به نفع اسرائیل سنگینی کند و در درگیری مجدد طرفین، اسرائیل باشد که دست بالا را در میدان نبرد پیدا کند و در نهایت بتواند پیروز جنگ لقب بگیرد.
#شرح_عکس
نیروهای داوطلب عرب در #فلسطین (سال 1948)
متن کامل را در این لینک بخوانید!
itaa.com/iichs_ir
✳️ نویسنده کتاب «آمریکای کوچک» در گفتوگویی تشریح کرد: چگونگی تأسیس یک دولت یهودی
#گفت_و_گو
#مقدمه
به گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ به نقل از خبرگزاری علم و فناوری آنا، کتاب «آمریکای کوچک» نوشته #رضا_زارع_فاروقی به بررسی روابط رژیم پهلوی و اسرائیل از سال ۱۳۲۷ تا سال ۱۳۵۷ میپردازد.
اینکتاب خلاصه کتاب ۴۵۰ صفحهای «ارتباط ناشناخته» است، دو فصل جدید دارد که آن را از کتاب «ارتباط ناشناخته» متمایز میکند. فصل اول، با عنوان «چگونگی پیدایش صهیونیسم و اشغال سرزمین فلسطین» است که به سه مقطع زمانی و تلاش صهیونیستها برای ایجاد کشوری یهودی با حمایت قدرتها میپردازد. فصل پایانی این اثر هم با عنوان «آمریکای کوچک و شیطان کوچک» به موضوعاتی همچون دلایل نگاه محمدرضا پهلوی به اسرائیل بهعنوان آمریکای کوچک و نگاه انقلاب اسلامی به پدیده اسرائیل بهعنوان شیطان کوچک، دلایل علاقهمندی اسرائیل به ارتباط با ایران و... اشاره دارد.
#چکیده_ای_از_گفت_و_گو
رژیم محمدرضا پهلوی سه گزینه در برابر تأسیس دولت اسرائیل پیش رو داشت: گزینه اول حمایت از مردم مظلوم فلسطین که بهترین گزینه بود و جامعه اسلامی هم این انتظار را داشت. البته در حمایت از فلسطین آیتالله کاشانی و فدائیان اسلام تلاش خود را برای اعزام پنجهزار نیروی کمکی و مبارز داوطلب برای جنگیدن با رژیم اسرائیل آغاز کردند، اما رژیم پهلوی به این گزینه توجه نکرد و مانع اعزام حامیان فلسطین شد.
گزینه دوم میتوانست اعلام بیطرفی نسبت به موضوع فلسطین باشد.
گزینه سوم پشتیبانی و حمایت از رژیم اسرائیل بود که از منظر مردم مسلمان ایران و رهبران مذهبی بدترین گزینه بود. متأسفانه محمدرضا پهلوی گزینه سوم را انتخاب کرد و هرچند بهظاهر و در گفتار، خود را طرفدار فلسطین در پارهای از امور معرفی میکرد در عمل و با شناسایی اسرائیل به صورت دوفاکتو در سال ۱۳۲۸ روابط پنهانی خود را با رژیم اسرائیل آغاز کرد. این روابط در ابعاد گوناگون سیاسی، اقتصادی امنیتی ـ اطلاعاتی، نظامی و فرهنگی با دشمن مسلمانان به صورت گسترده و پیچیده و اسرارآمیز و در بالاترین سطح در مقایسه با کشورهای خاورمیانه به مدت سی سال تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه یافت.
متن کامل را در این لینک بخوانید!
itaa.com/iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
✳️ پژوهشکده تاریخ معاصر با همکاری موسسه فرهنگی منتظران منجی علیهالسلام و مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار میکند؛
✅ همایش ملی نفوذ و سلطه؛ مروری بر روابط بدفرجام ایران و آمریکا از آغاز تا پیروزی انقلاب اسلامی
✅ دبیر علمی همایش : دکتر #موسی_حقانی
✅ زمان : چهارشنبه ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۲ ساعت ۹ تا ۱۸
✅ مکان: تهران، میدان بهارستان، نرسیده به چهارراه سرچشمه، انتهای کوچه شهید صیرفی پور، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی
✅ دبیرخانه همایش: الهيه، خيابان شهيد فياضی (فرشته)، نبش خيابان چناران، شماره ۱۵ شماره تماس دبیرخانه ۲۲۶۰۲۰۹۶ ـ ۰۲۱
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug
✳️ #موسی_نجفی در همایش ملی "سلطه و نفوذ": بزرگترین آزادی رها شدن از استعمار ذهنی غرب است
به گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاعرسانی #پژوهشکده_تاریخ_معاصر ؛ در همایش "سلطه و نفوذ" دکتر موسی نجفی گفت: بزرگترین وخطرناکترین استعمار غرب تحمیل خودبرتری به اذهان مردم دنیاست. ساخت هزاران سریال با مفهوم برتری غرب و توحش و بدبختی شرق بالخص ایران برای پیاده سازی پروژه استعمار ذهنهاست و بزرگترین آزادی رها شدن از استعمار ذهنی غرب است.
در این همایش که هماکنون در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) در حال برگزاری است، آقایان موسی نجفی، منوچهر محمدی، ابراهیم متقی، مظفر شاهدی و... سخنرانی خواهند کرد
@iichs_ir
https://instagram.com/iichs.ir
https://t.me/joinchat/AAAAAEEF2TeXL178eUH5ug