Jorm1.mp3
6.67M
💢 #بشنوید I ویژه برنامه رادیویی #فقه_پویا
✳️ بررسی فقهی-حقوقی معاونت در جرم «برنامه اول»
🔸 تبیین اصطلاحات مباشرت، مشارکت و معاونت در جرم
🔸 شرایط سه گانۀ تحقق معاونت در جرم
🎙با حضور:
حجت الاسلام #غلامرضا_پیوندی
حجت الاسلام #علی_محمدی_جورکویه
(اعضای هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)
📻 رادیو سراسری معارف؛
📅 25 دیماه 1401
#صوت
🆔 @iictchannel
🆔 @balaghemobeen
◽️فساد موجب دلسردی عمومی و اجتماعی میشود
💢 دکتر #محمود_حکمت_نیا عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه در نشست علمی «جایگاه شفافیت در مبارزه با فساد» تبیین کرد:
🔹 احساس فساد بدتر از خود فساد است، از جمله تبعات این روند، شکست و سرخوردگیهای اجتماعی است؛ الان این مقدار فسادی که ادعا شده و مردم تصور میکنند واقعا وجود ندارد. مثلا برخی از رفتن به دادگاه واهمه دارند زیرا میگویند رشوه گرفته میشود یعنی فرد بدون اینکه یک بار پا به دادگستری گذاشته باشد میگوید در دادگاه، رشوه رایج است.
⬇️ استفاده از روش «سوتزنی» برای کاهش فساد
🔸 کسانی که در این ماجرای فساد، ذینفع نیستند ولی ذیربط هستند، میتوانیم از آنها استفاده کنیم درست مانند اینکه مثلا شورای نگهبان خودش نمیتواند صلاحیت همه افراد را شناسایی کند ولی رقبای یک نامزد ممکن است اطلاعات زیادی از او در اختیار این شورا قرار دهند. به این روش «سوتزنی» گفته میشود و در این روش هم فردی که مدعی شده نباید پاسخ دهد بلکه فردی که علیه او ادعا شده باید ثابت کند بیگناه است زیرا بحث شفافیت در تصمیم قابل انجام است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/neshastfesad-2
#نشست
🆔 @iictchannel
◽️اعتماد به غرب رشد و پیشرفتی برای کشور به ارمغان نخواهد داشت
💢 همزمان با 26 دی ماه سالروز فرار شاه از ایران، در گفتگو با حجتالاسلام دکتر #محمد_ملک_زاده عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه عنوان شد:
🔸 شاه در کارنامه سیاسی خود دو فرار بزرگ دارد؛ فرار نخست وی در مردادماه ۱۳۳۲ رقم خورد و با کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد، به بازگشت وی انجامید. فرار دوم، در ۲۶ دیماه سال ۱۳۵۷ و در پی اوجگیری اعتراضات مردمی اتفاق افتاد؛ فراری که فرجامش، مرگ در غربت بود. در هر دو فرار، واکنشی که مردم به گریز وی نشان دادند، تفاوتی با رفتارشان پس از فرار رضاشاه و مرگ او نداشت.
🔹محمدرضا پهلوی کاملاً وابسته به غرب و آمریکا بود؛ اما در نهایت غرب نهتنها نتوانست مانع از برکناری او از قدرت شود؛ بلکه حتی حاضر نشدند او را پس از فرار از ایران در کشور خود بپذیرند. تاریخ ثابت کرده است که وابستگی و اعتماد به غرب هیچگاه رشد و پیشرفتی برای کشورها به ارمغان نیاورد و بلکه بر عقبماندگی بیشتر آنها افزوده است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/26dey
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
◽️پارادایم به ذهن دانشمند چارچوب میدهد
💢 حجتالاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا عضو هیأت علمی گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشگاه در نشست علمی ماهیت پارادایم عنوان کرد:
🔸 کوهن قائل بود پارادایمها به اذهان دانشمندان چارچوب میدهند و به صورت طرحواره عمل میکنند. این باعث میشود دانشمندان با خود واقعیت مستقیما ارتباط نداشته باشند و نوعی دسترسی غیر مستقیم به عالم واقع داشته باشند. این دیدگاه در دل خودش نوعی نگاه کانتی داشت ولی کانت مقولات را به ذهن برمیگرداند ولی کوهن به پارادایم برمیگرداند.
🔸 در واقع دانشمندان این پارادایمها را میسازند و به مرور زمان به تفاهم روی این پارادایمها میرسند. پارادایمها جهانهای مفهومی متفاوتی را ایجاد میکنند چه در نوع اول که قیاس ناپذیری کلی وجود دارد و چه در دیدگاه دوم که قیاس ناپذیری جزئی وجود دارد.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/paradaiim
#سخنرانی
#پارادایم
🆔 @iictchannel
◽️ پارادایم؛ چتر معرفتی حاکم بر علم
💢 دکتر #رمضان_علی_تبار عضو هیأت علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه در نشست علمی ماهیت پارادایم مطرح کرد:
🔸 پارادایم یک معنای عام دارد که خیلی به کار میرود و در گروهها زیاد به کار میبرند و آن چتر معرفتی حاکم بر علم و معرفت است. به تعبیر امروزی هوا و محیطی که در آن تنفس میکنیم یا جهانی که داریم فکر میکنیم کلش پارادایم است. در کاربردهای خاص، پارادایم به معنای الگوی شبکهای، عینک معرفتی خاص، راهنما و هدایتگر علم به کار میرود که معنای خاص و جزئی پارادایم است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/paradaiim-2
#سخنرانی
#پارادایم
🆔 @iictchannel
◽️پارادایم حدفاصل مبانی کلامی و خود علم است
💢 حجت الاسلام و المسلمین #قاسم_ترخان عضو هیأت علمی گروه کلام پژوهشگاه در نشست علمی ماهیت پارادایم:
🔹 از نظر من پارادایم مماس با علم است ولی مبانی نیست. پارادایمها به چیزی گفته میشد که مماس با علم است و روش و موضوع و هدف و مسائل علم به صورت مستقیم از پارادایم تاثیر میپذیرد ولی خودش ممکن است از مبانی کلامی تاثیر بپذیرد.
🔹 چیزی که ما از پارادایم قصد میکنیم چیزی است که حد فاصل مبانی کلامی و فلسفی و خود علم است، یعنی عناصری که علم را تشکیل میدهد. ما از این حد فاصل تعبیر به پاردایم میکنیم. پارادایم چارچوب کلی است که تعیین میکند موضوع و هدف و روش شما باید چه باشد. این چیزی است که من از پارادایم قصد میکنم و مد نظر من است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/paradaiim-3
#سخنرانی
#پارادایم
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸نشست علمی ماهیت پارادایم 🔰 با همکاری گروه کلام و منطق فهم دین پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه
Paradaim.mp3
28.36M
💯🔊 #بشنوید
🔸 صوت نشست علمی ماهیت پارادایم
🎙 با حضور:
#علیرضا_قائمی_نیا
#عبدالحمید_واسطی
#قاسم_ترخان
#رمضان_علی_تبار
✍️ دبیر علمی:
#حسین_رمضانی
⏰ یکشنبه 25 دیماه1401
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#صوت
#نشست
🆔 @iictchannel
◽️پارادایم دستگاه تولید نظریه است
💢 حجت الاسلام و المسلمین #عبدالحمید_واسطی عضو هیأت علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه در نشست علمی ماهیت پارادایم:
🔹 پارادایم یک دستگاه اصل موضوعی برای تولید نظریهها در ساحت هر علمی است. بر همین اساس تفاوت آن با مبانی در این است که پارادایمها دستگاه معرفتی هستند آن هم نه به صورت یک کلِ انضمامی بلکه بلکه به صورت یک کلِّ برآیندی که مولد نظریه هستند.
🔹 ما نسبت به پارادایمها در صحنه علمی کشور چهار کاربرد داریم؛ یک: پارادایم به مثابه جهانبینی، دو: پارادایم به معنای موضع معرفتشناختی، سه: پارادایم به معنای باورهای مشترک در حوزه پژوهشی و چهار: پارادایم به معنای نمونه و الگو و سرمشق. همه اینها در یک مرکز مشترک است و آن مرکز، اصول موضوعۀ مولد نظریه است که هستیشناسی، معرفتشناسی، روششناسی، انسانشناسی، ارزششناسی را پوشش میدهند و همه آنها نیز زیرساخت هستیشناسانه برمیگردند.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/paradaiim-4
#سخنرانی
#پارادایم
🆔 @iictchannel
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸 نشست علمی «حکمرانی خوب و الزامات سازهای شفافیت »
🔻 (با تأکید بر اسناد فرادستی جمهوری اسلامی ایران)
🔖 در راستای برگزاری همایش ملی حکمرانی اسلامی
🔰 توسط گروه سیاست پژوهشگاه با همکاری پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه برگزار می شود:
🎙 با حضور:
#علیرضا_زهیری
#علی_شیرخانی
#مسعود_پورفرد
#سیدکاظم_سیدباقری
⏰ سه شنبه 27 دی ماه/ ساعت 9 صبح
🏢 قم، پردیسان، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/nezamha
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/hokmrani-19
#نشست
#حکمرانی_اسلامی
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | سیره عبادی و معنوی فاطمه
🔹امور عبادی و معنوی، یا فردی هستند همچون نماز مستحب یا روزه که در آنها جنبههای فردی قویتر است و یا جمعی مانند حج که جنبههای اجتماعی آن قوت بیشتری دارد. در کنار این عبادات که جنبه نمادین برای تربیت نفس به شمار میآیند، اذکار و تسبیحات نیز از آن جملهاند. همه انواع عبادات، با جلوههای بسیار عالی و نورانی، در سیره عبادی اهل بیت(ع) از جمله فاطمه(ع) وجود دارد، مانند تلاوت قرآن، نمازها و تعقیبات نماز، تسبیحات و ادعیه و مناجات، روزهها، حج و عمره، زيارتها و عبادتهای دیگر.
🔹 فاطمه(ع) تلاوت قرآن را دوست دارد و در اوقاتی از زندگی معنوی خود به تلاوت قرآن میپردازد. آن حضرت دراینباره میفرماید: «از دنیای شما، سه چیز نزد من محبوب است: تلاوت قرآن، نگاه در سیمای رسول خدا و انفاق در راه خدا». بسیاری بارها آن حضرت را در حین تلاوت قرآن میبینند و حتی نقلهایی است که امدادهای غیبی پروردگار، توفیق فاطمه(ع) را برای تلاوت قرآن بیشتر میکند.
📖 برگرفته از کتاب او فاطمه(ع) است، نوشته #زهره_یزدانپناه
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22813
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | مسئولیتپذیری روشنفکران دینی در برابر معضلات جامعه
◽️ این شاخص نمایانگر تعهد و مسئولیتپذیری روشنفکر دینی نیز میباشد. او باید مسائل پرسشها و تضادهای موجود در متن جامعه را به نوعی به تفکر و تعقل درونی خود و دیگران منتقل کند و خواستار کاهش دردهای انسانی و اجتماعی شود. در این راستا باید بین دنیای ذهنی و اندیشه حوزه روشنفکری با متن جامعه پل بزند.
◽️ بنا بر این کاشف و مستخرج معضلات جامعه بدون مستلزم خودآگاهی، مسئولیتپذیری و فرزند زمانه خود بودن نخواهد بود روشنفکری که داری دغدغه مشکلات مردم و جامعه خود است اگر به لسان قومش سخن نگوید تولدش غیرطبیعی خواهد بود و مانند ماجرای روشنفکری در دوره مشروطه خواهد شد. مؤلفههای ششگانه مذکور گرچه همه مؤلفههای موجود در اندیشه روشنفکران حوزوی را پوشش نمیدهد اما تا حدودی قدر مشترک در میان آنان را بیان مینماید.
📖 برگرفته از کتاب روشنفکر دینی تعامل با جمهوری اسلامی ایران، نوشته دکتر #مسعود_پورفرد
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/20044
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تمدن نوین اسلامی و تقریب مذاهب
👤 حجتالاسلام والمسلمین #عبدالحسین_خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیات علمی گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔺 برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی قطعا تقریب مذاهب شرط لازم است ولی این تقریب مذاهب یک حکمرانی میخواهد. الگوی این حکمرانی تقریب مذاهب در تمدنسازی نوین اسلامی چیست؟ این الگو یکسری مبانی دارد، یکسری اصولی دارد که باید به آن مبانی و اصول و ارکان الگوی حکمرانی توجه شود. اگر میخواهیم به الگوی حکمرانی برسیم باید مبانی و اصول الگوی حکمرانی مورد بررسی قرار بگیرد.
🔺 سالهاست درباره تقریب مذاهب سخن گفته شده ولی از ظرفیت تقریب مذاهب در تمدنسازی نوین اسلامی استفاده نکردیم یعنی مجمع تقریب مذاهب، نباید تقریب مذاهب را در گفتوگو و همایش خلاصه کند، ما باید حکمرانی تقریب مذاهب را داشته باشیم. بنابراین ادعای بنده این است که تمدنسازی نوین اسلامی بدون تقریب مذاهب امکان ندارد و تقریب مذاهب هم الگوی حکمرانی میخواهد و این الگوی حکمرانی یکسری مبانی دارد.
#سخنرانی
#تمدن_نوین_اسلامی
🆔 @iictchannel