🖼#عکس_نوشت|مراقب دام نارضایتی باشید
🔻 از دی ماه سال نودوشش، در برخی از شهرها، پارهای تجمعات اعتراضی نسبت به وضع معیشتی شکل گرفت که به صورت سلسله وار، ادامه یافت؛ به طوری که مرداد ماه سال نودوهفت، اغتشاشاتی شکل گرفت و در نهایت، در آبان ماه سال نودوهشت، اعتراضهای اجتماعی شدت یافت و دشمن در کمین نشسته با سوء استفاده از ناخرسندیها و گلایه های معیشتی مردم، به صحنه آمد و تخریب ها و اغتشاش های مهمی را پدید آورد.
🔺 در برابر این روند اجتماعی، تحلیلها و برداشتهای متنوعی صورت بندی شد و دوستان و دشمنان انقلاب، به موضع گیری تعلیلی آن پرداختند. از آنجاکه اولا، این جریان اجتماعی زنجیره وار، همچنان ادامه یافته است، و ثانیا این مقوله دارای نسبت مستقیم با کارآمدی انقلاب یا مدیران و کارگزاران کنونی است، باید درباره آن به داوری نشست و ریشهها و ماهیت و آیندهاش را شناخت.
📖برگرفته از درخشش عهد قدسی، نوشته مهدی جمشیدی عضو هیات علمی گروه فرهنگپژوهی پژوهشگاه
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel
💠#عکس_نوشت|حجاب یک امر اجتماعی و فرهنگی است که کلیت جامعه با آن روبرو هستند
🔻حجتالاسلام والمسلمین #علی_محمدی_جورکویه عضو هیات علمی گروه #فقه_و_حقوق پژوهشگاه
◻️هر پوششی پیامی دارد و برداشتی که افراد جامعه از پوشش ما میکنند تابع قصد ما نیست یعنی نمیتوان لباسی را پوشید و گفت من این لباس را به فلان قصد میپوشم یا نمیپوشم و به برداشت آحاد جامعه کار ندارم! زیرا افراد جامعه تابع قصد ما فکر نمیکنند بنابر این تمام پوششها نوعی پیام را به جامعه القا میکند و آن پیام در اختیار فرد نمیباشد. قرآن مسئله حجاب را صرفا در یک امر و نهی محدود نکرده بلکه علاوه بر آن بر سالم سازی اجتماعی همگام با سالمسازی قلب و روان جمعی انسانها تأکید دارد؛ بنابر این امر اجتماعی و فرهنگی است که کلیت جامعه یعنی هم حاکمیت، هم افراد و هم نهادهای مدنی با آن روبرو هستند.
#سخنرانی
#حجاب_عفاف
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت|ابهامات مفهومی در ادبیات میان رشتهای
✳️ ادبيات ميانرشتگی در ابتدای راه خود است و حتی هنوز توافقی بر تعريف آن وجود ندارد و مفاهيم آن دچار ابهام مفهومی است. از اين رو تعابير مختلفی در مقام معرفی و تعريف آن توسط محققان ارائه شده است.
🔰 تكثر تعبيری و واژگانی بالایی بر تعاریف مطالعات میانرشتهای حاكم است، اما میتوان روح كلی واحدی استخراج كرد و آن را اینگونه تعریف کرد؛ مطالعات ميانرشتهای فرايند پاسخ به يك پرسش، حل يك مسئله يا مواجهه با يك موضوع است كه گستردگی و پيچيدگی آن به حدی است كه نمیتوان به درستی از طريق يك رشته علمی واحد با آن مواجه شد.
✂️ حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا مدیر #قطب_فلسفه_دین_اسلامی پژوهشگاه، برگرفته از نودمین شماره فصلنامه پژوهشی «ذهن»
#برشی_از_مقاله
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت|یأس اجتماعی تحت لوای رسانهها
◼️گاهی بر فضای اجتماعی، نوعی حالت روانی حاکم می شود که در اثر آن، افراد جامعه دچار «ناامیدی» و «یاس» می شوند؛ به طوری که حتی نسبت به «داشته ها» و «اندوخته های اجتماعی خویش هم بدبین» و « منفی نگر» می گردند و احساس حقارت می کنند. پاره های از مردمان جامعه ما، مبتلا به چنین روحیه و فکری شده اند، و غلبه و غلظت نگاو «انتقادی» و «اعتراضی» نسبت به مسائل گوناگون اجتماعی، ناشی از این حالت است.
◼️جریان های خارج از نظام اجتماعی ما، در سازوکارهای تبلیغاتی و رسانه ای بسیار قوی و متراکم، کوشیده اند از طريق القائات منفی و يأس آور، جامعه را نسبت به انقلاب، دچار دلسردی و ناامیدی کنند و آنها را به سوی این نتیجه سوق دهند که انقلاب، مبتلا به بحران دستاورد» شده و در طول بیش از چهل سال گذشته، نتوانسته به وعده های آنچنانی خود عمل کند و آرمان شهر اسلامی پدید آورد.
📖برگرفته از درخشش عهد قدسی، نوشته مهدی جمشیدی عضو هیات علمی گروه فرهنگپژوهی پژوهشگاه
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 رسول رحمت (ص):
🔸 با ريختن اوّلين قطره خون قربانى [به زمين]، صاحب قربانی آمرزيده مى شود.
📚 من لايحضره الفقيه ، ج۲، ص۲۱۴
🌸 فرارسیدن #عید_قربان، پر شکوه ترین ایثار و زیباترین جلوه تعبد در برابر خالق یکتا را تبریک و تهنیت عرض می نمائیم.
#تبریک
#استوری_موشن
🆔 @iictchannel
◽️جهان اسلام امروز مدیون فعالیت های امام باقر (ع) است
🔸 در گفتگو با حجتالاسلام و المسلمین #سیدسجاد_ایزدهی رئیس پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه عنوان شد:
◾️ امام محمد باقر (ع) که به علم الهی، تیزبینی و عنایت الهی مستند هستند، تصمیم گرفتند که مسئله مهم جهان اسلام مسئله #دین، هویت و باورها است و آن مرحله ای است که مردم به یک باور دینی برسند و باورهای دینی خود را اصلاح کنند.
◾️ لذا امام محمد باقر (ع) آمدند دست به ترویج دین، تولید دانش، تربیت دانشجو و در نهایت توسعه دین و تمایز دین تحریف شده از دین اصلی پرداختند و ثمرات اش را ما در دوره های بعد در تمدن اسلام می بینیم.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت|چيستی كلام فلسفی
🔗 كلام فلسفی سه ويژگی دارد: کاربست روش عقلی، استفاده از مفاهيم و قواعد فلسفی، چينش و تنظيم ويژه از مباحث كلامی. ويژگی اول از مشتركات كلام عقلی و متمايزكننده آن از كلام نقلی است و عنصر دوم مايز آن از كلام عقلی غير فلسفی است. در عین حال فلسفی شدن كلام میتواند به وجه خاص يا عام و به تعبيری ديگر ذومراتب و دارای گستره و حدود و ثغور متفاوتی باشد.
🖇 در مرتبه نازلتری میتوان از فلسفه تنها در مقام دوم سود جست و آنچه را به روش غير فلسفی فهميده شده، از طريق فلسفی به اثبات رساند. مرتبه دوم اگرچه فی الجمله امكانپذير است، محدودیتهایی دارد و در مواردی كه فهم حاصل در مرحله نخست مغاير با پاره ای اصول فلسفی باشد، فرايند اثبات و دفاع را با ناكامی روبهرو میسازد.
#برشی_از_مقاله
🔻 #حمیدرضا_شاکرین، دانشيار گروه #منطق_فهم_دين پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، برگرفته از نودمین شماره فصلنامه «ذهن»
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت| چیستی کلام عقلی
🌀 درباره كلام اسلامی كه به «علم توحيد و صفات» نامبردار و به «فقه اكبر» موصوف است، تعاريف گوناگونی شده كه تفصيل آنها از حوصله اين مختصر بيرون است.
🔹 از مجموع تعاريف مطرح شده در آثار و بحث های كلامی میتوان گفت: «علم كلام دانشی است كه بيان چیستی، ضرورت و اثبات حقانيت دين، اكتشاف و استنباط، تنظيم و تنسيق و اثبات عقايد حقه دينی، همچنين دفاع و دفع شبهات مربوط را به صورت استدلالی بر عهده دارد.»
🌀 در علم كلام میتوان از روشها و رويكردهای مختلف عقلی، نقلی، تجربی و شهودی سود جست. البته حدود، چگونگی و جزئيات كاربست اين روشها و رويكردها نيازمند بحثهای تفصيلی است و در آن آرای مختلفی رخ نموده است.
#برشی_از_مقاله
🔻 #حمیدرضا_شاکرین، دانشيار گروه #منطق_فهم_دين پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، برگرفته از نودمین شماره فصلنامه «ذهن»
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشته|تمایز موضوعی فلسفه دین اسلامی
🔘 اگر موضوع فلسفه دین مطابق رأی مشهور «دین» معرفی شود، چنین موضوعی چندان آشکار بهنظر نمیرسد و پرسشها و ابهامات بسیاری درباره آن قابل طرح است، اما اگر موضوع فلسفه دین مشخصا به دین اسلام محدود شود، میتوان از ابهامات موضوع فلسفه دین تا حد زیادی کاست.
🔅 در واقع با تحدید موضوع فلسفه دین، دین اسلام به عنوان موضوع تأمل فلسفی تعیین میگردد و بهنظر میرسد که این یکی از معانی است که میتوان برای فلسفه دین اسلامی در نظر گرفت.
💢 به نظر می رسد با محدودکردن موضوع فلسفه دین به اسلام، میتوان از بسیاری ابهامات آسیبزا در فلسفه دین رهایی یافت و حتی میتوان موضوع فلسفه دین را از این هم تنگتر، محدودتر و معینتر نمود و به جای دین، مذاهب را به عنوان موضوع بحث و فحص فلسفی قرار داد و سخن از فلسفه مذاهب اسلامی گفت.
✂️محمد محمدرضایی-مجلسه قبسات-ش103-ص27تا29
#برشی_از_مقاله
🆔 @iictchannel
➕#عکس_نوشت|چرا امام محمد باقر(ع) بر علیه حکومت بنیامیه قیام کرد
🔻 حجتالاسلام و المسلمین #سیدسجاد_ایزدهی رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه:
◻️ امام محمد باقر (ع) با آن درایت و علم الهی که داشتند از یک طرف می دانستند که اگر مردم باور دینی نداشته باشند، اگر مردم درکی از اسلام بنی امیه داشته باشند، اگر اسلام مردم اسلام پرهیز و گوشه گیری و صوفی گری باشد ولو شما حکومت را تشکیل دهید، عملا فایده ای ندارد، چون مردم بر اساس باورهای خود به حکومت تمکین می کنند لذا امام از یک جهت تصمیم گرفت به هویت جامعه بپردازد و طبعا از سوی دیگر امام می داند که قیام علیه او و علیه بنی امیه به سرانجام نمی رسد، عملا به بنی هاشم متصل نمی شود، عملا حکومت به اهل بیت (ع) نمی رسد لذا کسانی هم که قیام کردند توسط بنی عباس از بین رفتند.
🔙اگر این اتفاق می افتاد و امام داعیه دار قیام می شدند، شیعیان در خطر جدی قرار می گرفتند و قیام به سرانجام نمی رسید و امام هم به شهادت می رسیدند و عملا سلسله امامت از بین می رفت.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت|ماهیت معرفت سلوکی
◻️معرفت سلوكی يك معرفت حضوری امكانی، غير ذاتی، احاطی، غير حاكی، اتحادی و عملی است كه سنخ معلوماتش اعمال قلبی مانند احوال و منازل است و با اين فصل اخير آن معرفت حضوری، به معرفت سلوكی تبديل میشود.
🔘 برخی مؤلفهها و شاخصههای معرفت سلوکی عام و برخی خاص اند. شاخصههای عام در ديگر علوم حضوری نيز وجود دارند و عبارتند از: بیواسطگی مفهومی، اتحادپذيری، تناسب ادراكی، ظهور ادراكی، خطاناپذيری و ترديدناپذيری، انتقال ناپذيری، بی نیازی به دليل و احساس برانگيزی.
✍🏼حجت الاسلام والمسلمین #علی_فضلی، مدیر گروه #عرفان پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، برگرفته از نودمین شماره فصلنامه «ذهن»
#برشی_از_مقاله
🆔 @iictchannel
◽️ یازدهمین دوره جشنواره علامه طباطبایی(ره) برگزیدگان خود را شناخت.
◾️ همزمان با گردهمایی خانواده بزرگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، یازدهمین دوره جشنواره علامه طباطبایی(ره) ویژه تجلیل و تکریم از همکاران علمی و اجرایی، صبح چهارشنبه ۱۵ تیرماه در مجتمع فرهنگی نور محلات برگزار شد.
#جشنواره
🆔 @iictchannel