🖼 #عکس_نوشت | عرفان بعد باطنی اسلام
◼️ از آنجا که عرفان عمیقترین لایه اسلام است، هر دو مکتب شیعه و سنی در تاریخ واجد عرفان و سنت عرفانی هستند؛ اما وجود عنصر امامت و فروع آن در اعتقاد شیعی، بعد عرفانی تشیع را غنیتر و آن را از دیگر گرایشهای عرفانی در جهان اسلام متمایز میکند. در این نگاه، چون امام همانند پیامبر(ص) دارای مرجعیت علمی و معنوی و اجتماعی است، روح عرفانی در همه ابعاد دین و ارکان جامعه دینی تحت حاکمیت امام، حضور و ظهور مییابد و هندسه و ساختمان حیات ایمانی، صبغه عرفانی و معنوی پیدا میکند.
◼️ در این وضعیت، زمینهای برای بروز ناسازگاری بین شریعت و عرفان یا سیاست و عرفان پدید نخواهد آمد. لازمه وحدت مرجعیتهای سهگانه و سازگاری شریعت، سیاست و عرفان، حضور عرفان در همه ابعاد زندگی و آمیختگی همه ابعاد حیات با روح عرفانی و معنوی است.
✍ حجتالاسلام والمسلمین #محمد_جواد_رودگر، عضو گروه عرفان پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔖 برگرفته از مقاله "شاکله عرفان شیعی" شماره 89 و 90 فصلنامه انتقادی - نظری در حوزه علوم انسانی «کتاب نقد»
#برشی_از_مقاله
📌 جهت دانلود کامل مقاله به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22102
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | برکت انقلاب احیا اسلام
◽️ مهمترین تأثیر انقلاب اسلامی بر احیای ارزشها و آگاهیهای اسلامی بوده است. در واقع پیروزی انقلاب اسلامی نشان داد که ادیان بهویژه دین اسلام با گذشت زمان و توسعه مدرنیزاسیون نهتنها به پایان راه خود نرسیدهاند، بلکه مجددا بهعنوان مهمترین راه نجات بشریت از ظلم و بیدادگری مطرح میباشند و دنیایی را که با سرعتی زیاد بهسوی مادیات در حرکت بود، بهناگهان متوقف نمود و دریچهای از قدرت معنویات و اعتقادات دینی و مذهبی گشوده و بهویژه نسل جوان رویگردان از ایدئولوژیهای ماتریالیستی را به آغوش اسلام باز گرداند. قرآن و آیات آن در دنیای بعد از انقلاب اسلامی معنا و مفهوم جدیدی پیدا کرد.
📖 برگرفته از کتاب بازتاب جهانی انقلاب اسلامی، نوشته #منوچهر_محمدی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4882
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | عرفان اصیل اسلامی
🔸 عرفان عملی ناب اسلامی - شیعی مبتنی بر مؤلفههایی است که آن را از عرفانهای دیگر منفک و متمیز میسازد، مؤلفههایی مثل توحیدگرایی و عبودیتمحوری بر مدار شریعت حقه و در صراط امامت و ولایت که با عقلانیت و اعتدال در تمامی مراحل سلوکی همراه است و در نهایت نیز مسئولیتهای سیاسی و اجتماعی را جزء لاینفک حیات سالک واصل و عارف الهی میداند.
🔸 مختصاتی که از خدا تا خلق را شامل شده و عقل و عشق در آن درآمیختهاند؛ درونگرایی و برونگرایی، خلوت و جلوت، سلوک و سیاست، سجاده و سنگر و از همه مهمتر روابط چهارگانه: انسان با خود، انسان با خدا، انسان با جامعه و انسان با جهان در پرتو رابطه انسان متكامل با انسان کامل مکمل درست و دقیق تنظیم گشته است تا نشان دهد عرفان اصیل اسلامی، عرفانی جامع و کامل است و رشد و تعالی همهجانبه نه یکجانبه را هدف قرار داده است.
✍ حجتالاسلام والمسلمین #محمد_جواد_رودگر، عضو گروه عرفان پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔖 برگرفته از مقاله "امتیازات و مولفههای عرفان شیعی" شماره 89 و 90 فصلنامه انتقادی - نظری در حوزه علوم انسانی «کتاب نقد»
#برشی_از_مقاله
📌 جهت دانلود کامل مقاله به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22102
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | عقل، ابزار شناخت
🔺 انسان علاوه بر حواس در شناخت نیازمند عقل است؛ به گونهای که حواس بدون عقل نمیتواند در شناخت به انسان کمک کند. انسان برای شناختن، به نوعی تجزیه و تحلیل و گاهی به انواع تجزیه و تحلیل نیاز دارد. تجزیه و تحلیل کار عقل است. تجزیه و تحلیلهای عقلی، دستهبندی کردن اشیاء در مقولههای مختلف است. انسان تا اشیاء را دستهبندی نکند نمیتواند آنها را بشناسد. انسان اشیاء را به صورت جزئی احساس میکند، بعد به آنها تعمیم و کلیت میدهد.
🔺 تعمیم یک عمل عقلی است. یکی از کارهای فوق العاده ذهن انسان، عمل تجرید است. مثلا شما در عالم خارج عدد مجرد ندارید. شما در عالم، عین پنج ندارید که فقط پنج تا باشد، نه پنج تا گردو، نه پنج تا درخت و نه پنج تا چیز دیگر. اگر ذهن قدرت تجرید نمیداشت، نمیتوانست تفکر کند. قوهای که این کارها را انجام میدهد را قوه عاقله یا قوه اندیشه یا قوۀ تفکر میگوییم.
📖 برگرفته از کتاب عقلانیت، نوشته #محمد_علی_داعی_نژاد
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4336
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | مشارکت سیاسی و دموکراسی
🔹 مشارکت سیاسی که همواره نقش مؤثری را در برقراری توسعه و ثبات سیاسی ایفا میکند و بهعنوان یک ضرورت سیاسی مورد توجه خاص سیاستمداران و دولتمردان بوده است بارزترین نمود آن انتخابات است. در جمهوری اسلامی ایران نیز همواره پدیده مشارکت سیاسی که از مؤلفههای مهم وفاداری مردم به انقلاب و تضمینی برای تداوم و ثبات نظام به شمار میآید، با برگزاری انتخابات مختلف امکان بروز پیدا کرده است.
🔹 برگزاری به ازای هر سال عمر انقلاب، یک انتخابات و حضور پرشور مردم در تمامی این صحنهها شاهدی بر این مدعاست. برای کشوری همچون ایران که بر اساس رأی مردم شکل گرفته است، انتخابات یکی از مهمترین مؤلفههای هویتبخش آن میباشد که تضمینکننده جمهوریت نظام اسلامی و بیانگر حضور مردم و تأثیرگذاری آنها در سرنوشت سیاسی خود است.
📖 برگرفته از کتاب ثبات سیاسی در جمهوری اسلامی ایران، نوشته #مسعود_پورفرد
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/6386
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | چیستی قانون
◼️ قانون ضوابط و اصول کلی معینی است که از طرف یک منبع دارای قدرت و اعتبار اجتماعی، مقرر میشود و در آن برای همه کسانی که در قلمرو آن منبع قدرت زندگی میکنند، تکالیف، حقوق و مسئولیتهایی معین گردد که همگان، قوی یا ضعیف، به رعایت آن ملزم باشند و به عواقب تخلف از آن گردن نهند.
◼️ کار اساسی قانون آن است که برای رفتارها و گفتارهای شهروندان، مرز تعیین میکند و وسیلهای میشود تا بتوان بر اساس حد مشخص، حقوق افراد تأمین شود و درباره کسانی که آن معیارها را زیر پا میگذارند نیز در فرایندی عادلانه، داوری شکل گیرد. با توجه به این نکته است که قانون، پیوندی سنجیده و دقیق با عدالت پیدا میکند. قانون مرزها و خطوطی را میکشد، خوب و بد را تعریف میکند و برای جامعه، معیار تعریف میکند تا رفتارها بر مبنای آن انجام شود و پاداشها و کیفرها بر مبنای قانونی عادلانه انجام شود.
📖 برگرفته از کتاب عدالت سیاسی در قرآن کریم، نوشته #سیدکاظم_سیدباقری، مدیر گروه سیاست پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/6336
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تقابل انقلاب اسلامی و نظام دو قطبی
◽️ علیرغم اینکه انقلاب اسلامی در اوج تحکیم و تثبیت نظام دو قطبی ظهور کرد، در اولین گامهای خود نظام دو قطبی را به چالش کشاند و نه تنها قانونمندی آن را رعایت نکرد، بلکه علیه آن قیام کرد. دو ابرقدرت بزرگ رقیب نیز در رابطه با این پدیده نوظهور، خصومت و تضادهای فیمابین را کنار گذاشته و به تقابل با انقلاب اسلامی پرداختند.
◽️ پس از فروپاشی نظام دو قطبی، انقلاب اسلامی تلاشهای غرب را در ایجاد و شکلگیری نظامهای غربمحور مانند نظام تک قطبی، جهانیسازی، برخورد تمدنها و ... به چالش کشانده و خود طراح نظام جدید گردید که با معیارهای غربی نهتنها همخوانی نداشت، بلکه با آن در تضاد بود.
📖 برگرفته از کتاب بازتاب جهانی انقلاب اسلامی، نوشته #منوچهر_محمدی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4882
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | نظریه هواگونگی فرهنگ
🔺 فرهنگ را میتوان به «هوا» تشبیه کرد و آن را این طور معنا نمود که «فضای تنفسی جامعه» است. از این لحاظ، فرهنگ با هیچ امر دیگری، مقایسهپذیر و همسان نیست؛ چراکه در این فضای تنفسی، نظامهای سیاسی و اقتصادی و... به سر میبرند و این نظام فرهنگی است که جهتگیریها و ماهیت نظامهای اجتماعی دیگر را شکل میدهد. فرهنگ همانند هوا، بر همه ساحات و شئون دیگر، مسلط و غالب است و اقتضائات خود را بر آنها تحمیل میکند.
🔺 بهعبارت دیگر، فرهنگ، مانند هوایی است که تنفس میکنیم؛ از این جهت که انسان، به ناچار باید هوا را تنفس کند، و پاکی یا آلودگی این هوا، تأثیر مستقیم بر وی میگذارد. فرهنگ یک واقعیت اجتماعی کلان و فراگیر قلمداد شده که تمام نظامهای اجتماعی دیگر را در سایه خود قرار میدهد و آنها را براساس مضمونها و درونمایههای خویش، رنگآمیزی میکند.
📖 برگرفته از کتاب درآمدی بر اندیشه فرهنگی آیتالله خامنهای، نوشته #مهدی_جمشیدی، عضو هیأت علمی گروه فرهنگپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/19036
🆔 @iictchannel
▫️ نفی ولایت از «پیامبر» تا «فقیه»؛ محصول غفلت از یک قاعده تفسیری
✍️ نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #محمد_عابدی عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه
▪️«غفلت از قواعد تفسیری موجب شده برخی از قرآن چنین برداشت کنند که پیامبر بر جامعه ولایت ندارد و بعد براساس آن بنیان ولایت ائمه معصوم و در نهایت ولایت فقیه را بر باد دیدهاند. یکی از این قواعد این است که«حصر انواعی دارد و همیشه حقیقی نیست بلکه گاهی حصر اضافی و نسبی است» و یکی از این آیات نیز که برداشت ناردست از آن ارائه شده، آیه 128 آل عمران است....
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/nafye
#یادداشت
🆔 @iictchannel
◽️بحث عدالت فرهنگی در جامعه در ابتدای راه است
🔸 حجتالاسلام والمسلمین #سیدکاظم_سیدباقری، مدیر گروه سیاست پژوهشگاه در نشست علمی «تصویر عدالت توزیعی در فرهنگ» مطرح کرد:
◾️ عرصه فرهنگ و عدالت قصه پرغصه اي است، به ويژه آن كه هر دو فرهنگ و عدالت از چندلايگي و پيچيدگي خاصي برخوردارند، لذا هرقدر از فرهنگ و عدالت سخن بگوییم، باز نمیتوان نقطه پایانی بر آن گذاشت.
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
هدایت شده از فرجالله هدایتنیا | حقوق و اخلاق خانواده
14.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💯 پیشنهاد ویژه
⚠️ #ببینید |«آسیب شناسی رابطه دوستانه دختر و پسر»
4️⃣ بخش چهارم
💔 قطع ناگهانی رابطه و پیامدهای خلأ عاطفی
🎙 حجتالاسلام دکتر #فرج_الله_هدایت_نیا عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه به بررسی آسیب های روابط دوستانه دختر و پسر می پردازد...
💠 با ما همراه باشید...
•┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈•
#حجاب_عفاف
🄶 🆔 @hedayatnia_ir
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
▫️همایش ملی منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور
💢 هویت ساختار انقلابی فرهنگ
💢نقَادی ساختار فرهنگی کنونی
💢وضعیت مطلوب ساختار فرهنگی کشور
💢چگونگی بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور
🔸توسط پژوهشکده #فرهنگ_و_مطالعات_اجتماعی پژوهشگاه و با همکاری دستگاههای مختلف علمی و فرهنگی در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.
🎙با حضور:
#محمد_قمی
#پیمان_جبلی
#علی_اکبر_رشاد
#محمدمهدی_اسماعیلی
#سید_سعید_رضا_عاملی
📆 شنبه ۲۳ مهرماه، ساعت ۸صبح لغایت ۱۸عصر
🏢 تهران، مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
📌 جهت ثبت نام حضور در همایش کلیک کنید:
➡️ iict.ac.ir/hamayeshb
#همایش
#بازسازی_فرهنگی
#بازسازی_انقلابی_فرهنگ
🆔 @iictchannel