کتاب چکیده آثار آنتونی گیدنز.pdf
5.82M
📙عنوان کتاب: چکیده آثار آنتونی گیدنز
👤نویسنده: آنتونی گیدنز
📝مترجم: حسن چاوشیان
✒ویراستار: فیلیپ کسل
📌ناشر: ققنوس
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📂 نخستین همایش ملی پیشگیری از بزه دیدگی زنان و کودکان در فضای مجازی
1st National Conference on Prevention of Misdemeanor Among Women and Children in Cyber Space
نخستین همایش ملی پیشگیری از بزه دیدگی زنان و کودکان در فضای مجازی در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۹۹ توسط دانشگاه آزاد اسلامی یزد و تحت حمایت سیویلیکا در شهر یزد برگزار خواهد شد.با توجه به اینکه این همایش به صورت رسمی برگزار می گردد، کلیه مقالات این کنفرانس در پایگاه سیویلیکا و نیز کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد و شما می توانید با اطمینان کامل، مقالات خود را در این همایش ارائه نموده و از امتیازات علمی ارائه مقاله کنفرانس با دریافت گواهی کنفرانس استفاده نمایید.
🌐 جهت اطلاع بیشتر کلیک کنید.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
💠#حدیث روز💠
🌹پیامبراکرم(صلىاللهعليهوآله)
❇خَیْرُ الرِّجَالِ مِنْ أُمَّتِی الَّذِینَ لایتطاولون عَلِیِّ أَهْلِیهِمْ وَ یَحِنُّونَ عَلَیْهِمْ وَ لَا یظلمونهم ؛
✳بهترین مردان امت من، آن کسانی هستند که نسبت به خانواده خود خشن و متکبر نباشند و بر آنان ترحم و نوازش کنند و به آنان آزار نرسانند.
📚مکارم الاخلاق، ص216
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚#موضوعات_و_مسائل_مطالعات_زنان (34)
644.بررسی و شناخت عوامل تحول سن ازدواج زنان در ایران
645.بررسی و شناخت عوامل توانمندی خانواده در پیشگیری انحرافات اجتماعی
646.بررسی و شناخت عوامل جامعه شناختی مؤثر در بازتعریف هویت اجتماعی زنان
647.بررسی و شناخت عوامل گرایش نوجوان و جوان به فرهنگ بیگانه
648.بررسی و شناخت عوامل مؤثر بر کاهش یا افزایش حیاء در خانواده و اجتماع
649.بررسی و شناخت عوامل مؤثر در بهبود و موقعیت جایگاه زن پس از ظهور اسلام
650.بررسی و شناخت عوامل مخدوش کننده ارتباط با همسر و راهکارهای ارتباط مؤثر با همسر
651.بررسی و شناخت عوامل موثر بر اعتماد به نفس زنان خانه دار
652.بررسی و شناخت عوامل موثر بر هویت جنسی
653.بررسی و شناخت عوامل نشاط و شادکامی در همسران
654.بررسی و شناخت عوامل و راهکارهای توانمندسازی زنان برای مشارکت در توسعه
655.بررسی و شناخت فعالیت اقتصادی زنان از دیدگاه قرآن و سنت
656.بررسی و شناخت فعالیت سیاسی ـ اجتماعی زنان از منظر فقه جعفری
657.بررسی و شناخت فعالیت سیاسی ـ اجتماعی زنان از منظر فقه حنفی
658.بررسی و شناخت فعالیتهای تبلیغی بانوان متعهد در دوره خلافت امیرالمومنین (ع)
659.بررسی و شناخت فعالیتهای سیاسی ـ اجتماعی زنان از منظر فقه و قوانین
660.بررسی و شناخت گستره ارث زنان از اموال شوهر.
661.بررسی و شناخت گستره علمی زنان از آغاز اسلام تاکنون
662.بررسی و شناخت گستره عفاف در زندگی انسان
663.بررسی و شناخت گستره وظایف زن در خانواده
664.بررسی و شناخت گستره وظایف مردان در خانواده
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📘#مأخذشناسی(31)
📗عنوان کتاب: بررسی تمایزهای فقهی زن و مرد
👤نویسنده: محسن جهانگیری
📌مشخصات: مؤسّسه بوستان کتاب قم، 416صفحه.
📖این کتاب از یک مقدّمه و پنج بخش فراهم آمده است:
1. ضرورتها.
2. مقایسه تکالیف زنان و مردان از منظر فقه شیعی.
3. حقوق زن و مرد.
4. مقایسه حقوق و تکالیف مردان با زنان.
5. پاسخ به پاره ای از شبهات.
1⃣نویسنده در بخش نخست، در سه فصل به عدالت در منظر حقوق، تمایز عدالت با مساوات، جانبداری اسلام از عدالت و تشویق به آن پرداخته است.
2⃣وی در بخش دوّم، از بلوغ، پاکیزگی، نماز، روزه، حج، جهاد، ازدواج و طلاق و تمایزهای زن و مرد در احکام موضوعات یاد شده، سخن گفته است.
3⃣در بخش سوم، در فصول یازده گانه، در تبیین حقوق زن و مرد در ابواب فقهی نکاح، طلاق، ارث، اجاره، معاملات، نذر و قسم، قضاء، شهادت، حدود، قصاص و دیات مطالبی نگاشته است.
4⃣او، در بخش نخست از فصل چهارم به مقایسه حقوق و تکالیف زن و مرد به عنوان زن و شوهر در موضوعات: طهارت، ازدواج، طلاق، ارث، اجاره و مسائل مالی، نذر و قسم و قصاص پرداخته است.
5⃣بخش پنجم کتاب نیز در دو فصل سامان یافته است: فصل نخست با تفاوتهای خلقتی مرد و زن و فصل دوّم پاسخ به برخی شبهات درباره قصاص، دیات و حجاب.
👤نویسنده بر این نظر است که:
نشناختن تفاوتهای طبیعی عالَم خلقت و عدم درک صحیح و دقیق فلسفه وجودی این تفاوتها... سبب می شودکه انسان با بدبینی جهان هستی را سراسر بی عدالتی و غرق در تبعیض بداند.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
🌐#فرهنگ_نامه_زنان (9)
#عمومی/#خصوصی Public/ private
مفهوم عمومی و خصوصی در پایه ای ترین صورت خود، نشان از آن دسته از روابط اجتماعی دارد که از دو قلمرو کاملا جدا و متمایز سخن می گوید. قلمرو عمومی با فعالیت هایی که حضور در فضای بیرون از خانه برای آنها الزامیست، با انبوهی از افراد سرو کار دارد و عموما با پرداخت مالی همراه است شناخته میشود. این فضا تحت حمایت قوانین سیاسی و مدنی است که به واسطهی دولت اجرا می گردد. در مقابل فضای خصوصی با حضور آشنایان معدود (محارم)، کار بدون مزد و دیگر منابع اقتدار (پدرسالاری) اداره می گردد.
⬅بنابراین منظور از فضای خصوصی/ عمومی، نظم سلسله مراتبی است که بر اساس ورود و خروجهای متعدد شکل می گیرد و به عنوان مهمترین نشانه #جداسازی، ساختار قدرت را تقویت می کند. مفهوم #فضا در اینجا بر ساختار و تولید پیچیده محیط چه به صورت واقعی و چه به صورت خیالی دلالت می کند که متاثر از فرایندهای سیاسی- اجتماعی، نرمهای فرهنگی و تنظیمات نهادی است که روشهای مختلف بودن (#هویت)، تعلق و اسکان را سامان می بخشد. همچنین میان فضا و روابط اجتماعی نوعی ارتباط دیالتیکی وجود دارد (دوسرتو ۱۹۸۴، لوفور ۱۹۹۱، ).
⬅در تحلیلهای فمینیستی نیز منظور از تولید فضا، روشهایی است که جنسیت از طریق آن بر تولید و ساختار فضا تاثیر می گذارد (اسپاین ۱۹۹۲، مسی ۱۹۹۴).
⤵بر این اساس “فضای عمومی، فضایی است که به لحاظ تاریخی، مکان حضور مردان شناخته می شود؛ موقعیتی که کنترل و اقتدار مردانه را بر زنان تقویت می کند. دسترسی محدود زنان به فضای عمومی ارتباط نزدیکی با ایده “بی حرمت کردن” در مورد هر دو عنصر زنان و فضا دارد” (فادک، ۲۰۰۷، ۳).
بنابراین حضور زنان در فضاهای عمومی از طرفی پاکی و عفت زنانه را تهدید کرده و از طرف دیگر تقدس و مصونیت فضا را نیز خدشه دار می کند. زیرا مردان باید به واسطه ی نحوه رفتار و عمل خود، نظم موجود را تداوم بخشیده و از آن حمایت کنند در حالیکه حضور زنان در این فضا می تواند به اغوای جنسی آنان به انجامد و خود زنان را هم مورد تعرض قرار دهد. بنابراین چنین تقابلهایی در فضای خصوصی و عمومی، فرایندی برساخته از شرایط فرهنگی است که بدن زنانه را فریبنده، آسیب پذیر و فاقد قدرت معرفی کرده و حملات گسترده ای مانند آزار جنسی، تجاوز و خشونت نیز اعتقاد به آسیب پذیری زنانه را تقویت و بازتولید می کند.
✅مسئله اساسی در مالکیت مردانه فضای شهری این است که تنها یک جنس- زنان- “حامل نظم اخلاقی” (صادقی، ۱۳۸۵) جامعه شناخته می شود و مسئول هرگونه بی نظم جنسی یا اخلاقی است، بنابراین همواره بر چگونگی رفتار و پوشش او نظارت صورت می گیرد. همچنین ایده هایی که به معصومیت و عزت زنانه مربوط می شود نگرانیها در مورد بی عزتی و تجاوز به حریم امن زنانه را در فضای عمومی تشدید می کند و این نکته را به راحتی نادیده می گیرد که ایجاد تقابل میان فضای عمومی که تهدیدآمیز خوانده می شود و فضای خصوصی که امن تلقی می شود حقیقت خشونت خانگی و آزار جنسی و غیر جنسی را که توسط خانواده و اطرافیان و حتی دیگر زنان موجود در فضای خانگی ممکن است به زنان تحمیل شود را پنهان می کند زیرا که خشونت و تهدید تنها از جانب یک بیگانه خارج از فضای خانه محتمل است.
📚منابع:
1. اسپارگو، تمسین، (۲۰۱۴). فوکو و نظریه ی کوییر. ترجمه حمید پرنیان، تورنتو: نشر گیلگمشان.
2. صادقی، فاطمه. (۱۳۸۵). هراس از زن به مثابه دیگری، آینده نو، شماره ۱۶۲.
3. Lefèbvre, H. (1991). The Production of Space (tr. Donald Nicholson Smith). Oxford, Malden, MA: Blackwell
4. Phadke, Sh. (2007) ‘Re-mapping the Public: Gendered Spaces in Mumbai’ in Madhavi Desai (ed.) Gender and the Built Environment, New Delhi: Zubaan
5. Certeau, M. (1984). the practice of everyday life, Berkeley, university of California Press
📌 جهت رویت منبع انتشار کلیک کنید.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
👥#نظریه_پردازان برجسته فمینیسم (10)
#هوکس_بل (1952)
بل هوکس فمینسیت آمریکایی از چهره های شناخته شده جریان زنان رنگین پوست و اقلیت می باشد. او در سال 1952 در خانواده ای کارگر در آمریکا زاده شد. دشواری هایی که هوکس در درجه ی اول به مثابه سیاه پوست و در درجه دوم به عنوان یک زن در جامعه آمریکا تجربه کرده بود، منشا شکل گیری اندیشه او به عنوان منتقد ساختارهای قدرت و دانش گردید.
⬅#هوکس به منزله ی زنی سیاه پوست همواره با دغدغه به حاشیه رانده شدگی دو وجهی هویت زنان رنگین پوست روبروست. او معتقد است آنها از طرفی به دلیل #هویت-زنانه و از طرف دیگر به دلیل نژاد خود نادیده گرفته میشوند. او کلید این به حاشیه رانده شدگی را در التزام به #فمینسیم_پساساختارگرا می داند.
◀اهمیت هوکس در مطالعات جنسیت به خاطر آن است که هوکس به خوبی درهم تنیدگی یه مفهوم #نژاد، #سرمایه و #جنسیت را نشان داده و معتقد است که هرسه این مقولات در ایجاد و نیز بازتولید ساختارهای سلطه که به سرکوب زنان میپردازند نقش دارند.
◀او با واکنش به کمبود صداهای متنوع در نظریه فمینیستی، در کتاب خود #نظریه_فمینیستی (1984) ادعا کرد که دانش فمینیستی صدای گروه هایی از زنان را به حاشیه می راند و این حاشیه سازی، آن صداها را بیرون از بدنه اصلی علم قرار می دهد.
👤هوکس معتقد است که اگر فمینیسم در تلاش برای برابری زنان با مردان است، باید این واقعیت را بپذیرد که در جامعه غربی اروپایی که خواستگاه آن است- همه مردان نیز برابر نبوده و از جایگاه های متفاوتی از قدرت بهره مندند. بنابراین برای زنان در طبقات پایین و محروم و به خصوص رنگین پوستان، آزادی زنان به معنای برابری آنها با مردان نیست چراکه در زندگی روزمره خود همواره به آنها یادآوری شده که آنها جایگاه بسیار پایینتری به نسبت دیگر زنان دارند. او از این ایده استفاده میکند تا لزوم ایجاد و بکارگیری دانش فمینسیتی جامعتری را مطرح نماید. دانشی که زنان به حاشیه رانده شده را نیز دربرگیرد و کنشگرانی را بپرورد که در عین پذیرش تفاوتهای خود، یکدیگر را بپذیرند.
📚کتاب شناسی هوکس:
- مگر من زن نیستم: زنان سیاه و فمینسیم (1981)
- نظریه فمینسیتی از حاشیه تا مرکز (1984)
- زندگی در حسرت: نژاد، جنسیت و سیاستهای فرهنگی (1990)
- دیدگاه های سیاه: نژاد و بازنمایی (1992)
- فرهنگ یاغی: بازنمایی های مقاومتی (1994)
- استخوان سیاه: خاطراتی از کودکی (1996)
- فمینسیم دانشی برای همه (2000)
- ما واقعا باحالیم: مردان سیاه و مردانگی (2004)
- زنان سیاه: ایجاد نظریه فمینیستی (2005)
- نوشتن ورای نژاد: نظریه و عمل هرروزه (2013)
✏نویسنده: شیوا علی نقیان
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
#بل_هوکس
گلوریا جین واتکینز (زادهٔ ۲۵ سپتامبر ۱۹۵۲) که با نام مستعار بل هوکس (به انگلیسی: Bell Hooks) معروف است، نویسنده، فمینیست و کنشگر اجتماعی آمریکایی است. وی اسم مستعار خود را از جد مادری خود بل بلر هوکس گرفته است.
✅تمرکز نوشتههایش بر درهمتنیدگی #نژاد، #سرمایهداری و #جنسیت است و قدرت این سه در تولید و بازتولید ساختارهای سرکوبگر و سلطه طبقه است.
📙او بیش از سی کتاب، شماری مقالههای دانشگاهی و مقالههای ژورنالیستی منتشر کرده و در چند فیلم مستند حضور پیدا کرده و سخنرانیهای عمومی بسیاری داشته است. هوکس، عمدتاً از زاویه #پساساختاری، نژاد، طبقه و جنسیت را در آموزش، هنر، تاریخ، #سکسوالیته، وسایل ارتباط جمعی (رسانههای عمومی) و فمنیسم مورد بررسی قرار دادهاست. (ویکی پدیا)
👥برخی از کسانی که بر هوکس تاثیر گذاشتهاند عبارتند از:
1. سوژونر تروث، فمینسیت و مدافع الغای بردهداری آفریقایی-آمریکایی (آمریکایی سیاه) (اولین کار مهم بل هوکس از سخنرانی سوژونر تروث با عنوان «آیا من زن نیستم؟» الهام گرفته است)،
2. پائولو فریره، آموزگار برزیلی (بل هوکس از ایدههای فریره در زمینه آموزش در نظریه آموزش مبتنی بر گفتگو خود استفاده میکند).
3. اریک فروم روانشناس،
4.لورین هانسبری نمایشنامهنویس،
5.ثیچ نات هان راهب بودیست،
6.جیمز بالدوین نویسنده سیاه آمریکایی،
6.والتر رادنی تاریخدان گویایی،
7.ملکوم ایکس رهبر ناسیونالیست سیاه،
8.و مارتین لوتر کینگ رهبر و فعال حقوق مدنی.(ویکی پدیا).
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
🚺 #تحولات_جامعه_زنان_ایران (1)
(به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی)
🌐معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بهمن 1397
🍁🍁 گزارش نموداری وضعیت آموزش و پژوهش🍁🍁
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
🚺#تحولات_جامعه_زنان_ایران (2)
(به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی)
🌐معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بهمن 1397
🍁🍁 گزارش نموداری باسوادی زنان و مردان 🍁🍁
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
🌐 گزارش معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری
⬇زنان سرپرست خانوار #طرح_مشاغل_خانگی در کنار مدافعان سلامت
⬅#زنان_سرپرست_خانوار با تولید بیش از ۲۳۴۳۰۰۰ عدد ملزومات پیشگیری در جبهه مبارزه با کرونا مشغول فعالیت هستند.
👤دکتر سوسن باستانی معاون بررسی های راهبردی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه طرح توانمند سازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در ۲۴ استان کشور برای ۶۲۰۰ نفر در حال اجراست، افزود: طی ۱۱ ماه گذشته و پس از بررسی های میدانی، بخشی از این بانوان در حوزه پوشاک مشغول فعالیت شدند که خوشبختانه عملکرد موفقی هم داشتند. اما با بروز بحران کرونا و تعطیلی ناگزیر حوزه پوشاک، با تمهیدات ایجاد شده، این زنان به منظور کمک به شبکه بهداشت و درمان کشور تولید محصولات خود را به سمت ملزومات پزشکی یکبار مصرف مانند ماسک، گان و لباس ایزوله ضد ویروس سوق دادند.
🍁جهت اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
🚻 #کودک_آزاری و #همسرآزاری زیر ذره بین دولت
معاون رییس جمهور گفت: فراموش نکنیم که #مقام_معظم_رهبری همواره تاکید جدی بر #مقابله_با_خشونت در خانواده داشته و دارند. این موضوع از ابعاد مهم سلامت جسمی و روانی خانواده ها به خصوص در دوران کرونا و قرنطینه به حساب می آید و این پیامک هم یک پیام بهداشتی موثر و ضروری در همین زمینه است
⬅ابتکار با بیان اینکه اورژانس اجتماعی در کاهش مشکلات و آسیب های اجتماعی نقش مهمی دارد تصریح کرد: اورژانس اجتماعی در میان سازوکارهای حوزه مقابله با خشونت در واقع موثرترین ابزار است.
#⃣وی افزود: از سه زاویه باید این تاثیر مهم را دید.
1⃣اول، خود فردی که گرفتار آسیب بوده و با مطلع شدن از وجود ۱۲۳ متوجه می شود که پناهگاهی دارد.
2⃣دوم، کسی که شاهد ماجراست و به نوعی در جریان خشونت قرار می گیرد به مسئولیت انسانی و شرعی خود در قبال حفاظت از جان انسان ها فکر و عمل می کند.
3⃣سوم، خطاکاران متوجه می شوند که ابزاری وجود دارد که امنیت او را در خشونت ورزی به خطر می اندازد و نمی تواند هر کاری که دلش خواست انجام دهد.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده