🌐#فرهنگ_نامه_زنان (23)
#نظریه_فمینیسم_تفاوت
نظریه «فمینیسم تفاوت» مدعی است که «با وجود پایگاه اخلاقی برابر مردان و زنان به عنوان افراد جامعه، تفاوتهایی واقعی نیز بین دو جنس وجود دارند که به شکل مساوی در جامعه مطرح نمی شوند.»
◀قطب جنسیتی در فمینیسم تفاوت، معکوس هست چرا که مدعی است که زنان فی نفسه برتر از مردان هستند. این دقیقا مخالف قطب جنسیت سنتی است که ادعا می کند که مردان فی نفسه برتر از زنان هستند. قطب سنتی از دیدگاه ارسطو سرچشمه میگیرد و قطب معکوس جنسیتی که زنان را فی نفسه برتر از مردان میداند، از دوره قرون وسطی با تکیه بر پاکدامنی زنانه از سوی نویسندگانی همچون #هاینریش_کورنلیوس_آگریپا و #لوکرزیا_مارینلی مطرح شده بود ولی در موج دوم فمینیسم با زنانی چون کارول گیلیگان روانشناس دوباره مطرح شد.
↙#دیدگاه_جنسیت_کامل، نیز مدعی است که مردان و زنان بخش های جداگانه یک واقعیت هستند که یکدیگر را کامل می کنند و یک کل ترکیبی را می سازند. این شکل از فمینیسم تفاوت بیشتر در مکتب فکری «زنانگی واقعی» در واکنش به شکل های دیگر فمینیسم در قرن نوزدهم گسترش یافت و در اصل از تئوری دوجنسی نوافلاطونیان نشات گرفته که یک روح بدون جنس را در داخل دو بدن متفاوت تجسم می کند. این دو وقتی به یکدیگر می پیوندند، یک کل واحد را شکل می دهند.
↙فمینیسم تفاوت از سوی روانشناس تکاملی #استیون_پینکر، نقد شده است؛ از این جهت که ادعا می کند دو جنس در سبک استدلالشان متفاوت هستند. او می نویسد: «اگر فمینیسم تفاوت حقیقت دارد و دو جنس در سبک استدلالشان تفاوت دارند، باید از زنان سلب صلاحیت کند تا نتوانند حقوقدانان قانونی، قضات دیوان عالی کشور و یا فیلسوفان اخلاقی بشوند، اینها کسانی هستند که زندگیشان از راه استدلال در زمینه حقوق و عدالت پیش می رود.» او همچنین اشاره میکند که بسیاری از پژوهشها، تفاوتهای معنی داری بین مردان و زنان در استدلالهای اخلاقی شان نشان نداده اند.
↙دیدگاه جنسیت کامل، میگوید: «زنان و مردان وقتی که با هم هستند، به کمالی میرسند که از مجموع آن دو بیشتر است، یعنی زن و مرد به تنهایی ویژگیهایی دارند که وقتی این دو دسته ویژگی با هم جمع شوند باز هم به اندازه وقتی نمیشوند که این زن و مرد به هم پیوند می خورند.» به عنوان مثال میشل. ام. شوماخر عقیده دارد که: «برای هر انسان به عنوان بک موجود طبیعی، سبکی از حرف زدن وجود دارد، اما وقتی آنها یک گروه را شکل میدهند، رابطه متقابلی را ایجاد میکنند که سبک حرف زدن هر کدام از آن دو برای تعامل با دیگری تنظیم میشود و این سبک بیان جدید از جمع آن دو بیان متفاوت است.» زیربنای فلسفی این تئوری توسط #دیتریش_فون_هیلدبرند و #ادیت_اشتاین گذاشته شد و بعدا توسط شخصیتهایی همچون #امانوئل_مونیر و #ژاک_ماریتین گسترش یافت. اخیرا این تئوری توسط #پاپ_ژان_پل_دوم به عنوان پایه ای برای یک فمینیسم جدید مورد حمایت قرار گرفت.
⬅#گیلیکان در این نظریه علت عدم رسیدن زنان به درک کاملی از بلوغ اخلاقی را نه به دلیل ضعف آنها بلکه تحت این عنوان مطرح کرد که اساسا زنان از نظام اخلاقی متفاوتی از مردان پیروی می کنند. ارزشهای اخلاقی، مراحل رشد و پیشرفت اخلاقی و حتی استدلال اخلاقی آنها متفاوت از مردان است؛ لذا نادرست است که زنان را مطابق اخلاقیات مردانه بسنجیم و از آنها چنین انتظاری داشته باشیم. #گیلیکان ادعا نمود در حالیکه زنان از تنهایی هراس دارند مردان باهم بودن را خطرناک میدانند. زنان اغلب معضلات اخلاقی را تعارض وظایف میدانند تا تعارض حقوق و سعی میکنند این تعارضها را بگونهای حل نمایند که شبکه روابط مستحکم بماند. بعلاوه زنان بیش از مردان به اصول کلی و انتزاعی بها نمیدهند ولی سعی میکنند تصمیمات اخلاقیشان بر مبنای عاطفه و موقعیت باشد. وی نهایتا دو نوع اخلاق را معرفی کرد که یکی اخلاق معطوف به عدالت یا عدالتگرا و دیگری اخلاق معطوف به مسئولیت که اولی مردانه و دیگری زنانه است.(به نقل از ویکی پدیا)
📚منابع:
http://en.wikipedia.org/wiki/Carol_Gilligan1.
http://en.wikipedia.org/wiki/Difference_feminism2.
Gilligan, C. (2004) Knowing and not knowing: Reflections 5. on manhood. Psychotherapy and Politics International, Vol. 2, #2, pp. 99-114.
Gilligan, C. (2002). The birth of pleasure. New York, NY: 6. Alfred A. Knopf.
Taylor, J., Gilligan, C., & Sullivan, A. (1995). Between voice 7. and Silence: Women and girls, race and relationships. Cambridge, MA: Harvard University Press.
Brown, L. & Gilligan, C. (1993). Meeting at the crossroads: 8. Women’s psycholo
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
👤 #نظریه_پردازان برجسته فمینیسم (23)
#کارول_گیلیگان (28 نوامبر 1936)
کارول گلیگان یک فمینیست، اخلاقگرا و روانشناس آمریکایی است که بیشتر به خاطر کارش با #لورنس_کولبرگ شناخته شده، که در کنار کولبرگ به نقد از نظریه او پرداخته است و بر روی جامعه اخلاقی و روابط اخلاقی درون این جامعه کار کرده است. در این نظریه او روی مشکلاتی که کنشگر در حیطه اخلاقیات دارد، دیدگاه هایی دارد که نظریه کولبرگ را به چالش میکشند.
◀کارول گیلیگان در یک خانواده یهودی در شهر نیویورک رشد کرد. او در ۱۹۶۷ تدریس در دانشگاه هاروارد را شروع کرد و در ۱۹۹۷ رئیس کرسی پاتریشیا آلبجرگ گراهام در مطالعات جنسیتی شد. گیلیگان هاروارد را در ۲۰۰۲ به قصد پیوستن به دانشگاه نیویورک به عنوان استاد تمام ترک کرد، در عین حال به عنوان استاد مدعو با دانشگاه کمبریج (مرکز مطالعات جنسیت) همکاری کرد. او در این زمان با جیمز گیلیگان که مرکز مطالعات خشونت را در مدرسه پزشکی هاروارد رهبری میکرد، ازدواج کرد.
◀گیلیگان، در حال حاضر استاد دانشگاه نیویورک است و در دانشگاه کلمبیا استاد مدعو میباشد. کارش با عنوان «در یک صدای متفاوت» در ۱۹۸۲ منتشر شد و به شهرت او انجامید. همچنین گیلیگان بنیانگذار #فمینیسم_تفاوت است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
⬅ادامه معرفی #کارول_گیلیگان
کارول گیلیگان به عنوان پروفسور روانشناسی دانشگاه هاروارد بود کسی که زمانی با #کلبرگ همکاری می کرد، به عنوان منتقد به مخالفت با ایده های کلبرگ پرداخت. او به مطالعه #تفاوت_سبکهای_استدلال_اخلاقی_نوجوانان دختر و پسر پرداخت.
◀گیلیکان بر این باور است که تاکید نظریه کلبرگ در رشد اخلاقی که مبتنی بر اصول انتزاعی و عقلانی درباره #عدالت است، بیشتر مناسب #مردان است. در حالی که مردان به معماهای اخلاقی در قالب واژه های عدالت و انصاف توجه دارند، زنان بیشتر به حفظ روابط اشخاص و مراقبت از دیگران تاکید دارند.
◀گیلیگان مراقبت را محور اخلاق می داند؛ مراقبتی که نه فقط شامل خود فرد یا نزدیکان، بلکه محیط زیست، حیوانات و به طور کلی هر آنچه برای فرد مهم است. او در کتاب خویش، که در واقع شرح اصلی نظریه اش است (با صدایی متفاوت: نظریه روانشناختی و رشد زنان) تاکید میکند که اساسا تفاوت میان دو جنس وجود دارد، و باید به آن اهمیت داده شود، چرا که این تفاوت از نوع تفاوت ماهوی است. بدین معنا که آنچه مردان را از زنان در عرصه اخلاق جدا می کند، تفاوت در ماهیت نگرش آن دو به دنیا و اخلاق است. پس طبیعی است که نتیجه دو نحوه تفکر متفاوت باشد.
✂نقد دیدگاه گلیگان:
خیلی از منتقدین او را به مرزبندی جنسیتی بین دو جنس دختر و پسر در اخلاق متهم کرده است، و معتقدند گیلیکان با این فرض اخلاق را جنسیتی کرده است، امری که صرفا به تصور او باز می گردد. تصوری که مبتنی بر شیوه اندیشیدن خود اوست؛ به عبارتی آنچه گیلیکان در پی آن است آشکار ساختن دوگانگی های اخلاقی در میان دو جنس است، از همین رو هر چه را که در در میدان عمل دیده است، اگر مردان به آن توجه داشته است، در مقوله عدالت جای می دهد، و اگر زنان بدان رغبت داشته اند، به روابط شخصی ربط می دهد؛ و این صرفا تصوری است که او در ذهن خویش دارد، مثالی که در این مورد از کتاب او استفاده می شود، دفاعی است که گیلیکان از مدارس تک جنسیتی به عمل آورده است. و این نشان دهنده این امر است که گیلیکان به دنبال به حداقل رساندن تفاوت های درون جنسیتی و به حداکثر رساندن تفاوت های بین جنسیتی است.
✏نویسنده: زهرا عسگری
📚منابع:
1.آقا محمدیان، حمید رضا، و حسینی، مهران. (1384). روانشناسی بلوغ، مشهد: انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
2. جهانگیرزاده، محمدرضا. (1390). دیدگاه های شناختی تحولی در رشد اخلاقی، فصل نامه معرفت اخلاقی، 2(4)،122-101.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
مقاله جنسیت و اخلاق مراقبت در فلسفه اخلاق فمینیستی.pdf
378.7K
📒عنوان مقاله: جنسيت و اخلاق مراقبت در فلسفه اخلاق فمنيستي
👥 نویسندگان: كرمي قهي محمدتقي/ اخباري محسن
📎 منبع: نشریه زن در توسعه و سياست (پژوهش زنان): بهار 1396 , دوره 15 , شماره 1، از صفحه 45تا صفحه 62
📌چکیده:
دغدغه مشترک برخي انديشمندان فمینيست، واکاوي نسبت ميان #جنسيت و #اخلاق است. از اين منظر، فمنيست ها اخلاق سنتي را به دليل ناديده گرفتن يا کم اهميت دانستن ارزش هاي فرهنگي و نيز تجربه اخلاقي زنان با نگاهي مردسالارانه نقد کرده اند. از اين رو، با طرح نظريات و رويکردهاي گونا گون به بازانديشي اخلاق سنتي پرداخته و سعي کرده اند صورت بندي نويني از نظام و مناسبات اخلاقي متناسب با مفهوم جنسيت ارائه دهند. #رهيافتهاي_زنانه به اخلاق بر روابط شخصي و #اخلاق_مراقبت تاکيد مي کنند و به ارزش روابط انساني اهتمام مي ورزند. همچنين، #رهيافتهاي_مادرانه بر ارتباط خاص بين مادران و فرزندان به منزله الگوي تعامل اخلاقي تاکيد مي کنند. به همين دليل، اين گونه رهيافت ها به خلاف اخلاق سنتي، که دربردارنده قواعد عام اخلاقي، بدون جانب داري و عقلاني است، رهيافت هايي قاعده گريز، جزئي نگر، متن محور، عيني و مبتني بر عواطفي با بنيان جنسيتي اند.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
مقاله جنسیت و اخلاق از دیدگاه آیت الله جوادی آملی.pdf
528.1K
📒عنوان مقاله: جنسیت و اخلاق از دیدگاه آیت الله جوادی آملی
👥نویسندگان: فاطمه نیازکار/ حسین دیبا
📎منبع: اخلاق وحیانی سال پنجم پاییز و زمستان 1395 شماره 1
📌چکیده:
این مقاله درباره #جنسیت و #اخلاق از منظر #آیت_الله_جوادی_آملی و مقایسه آن با برخی دیدگاه ها در فلسفه، روان شناسی، جامعه شناسی و فمینیسم است.
◀این مقاله درصدد است با پاسخ به پرسش هایی مانند «آیا هنجارهای اخلاقی زنان با مردان متفاوت است؟» و «آیا جنسیت در اخلاق تأثیرگذار است؟» از منظر آیت الله جوادی آملی، مشکلات تعامل های اخلاقی جامعه را رفع کند. ازآنجاکه روح انسان حقیقت واحدی دارد، اصول اخلاقی مطلق اند، احکام اخلاقی حاکم بر زنان و مردان ازسوی شارع مقدس نیز یکسان اند و فقط در برخی فروعات تفاوت هایی دارند؛ احکام اخلاقی جنسیت پذیر نیستند و اصول اخلاقی یکسانی بر زنان و مردان در تمامی عرصه های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی حاکم است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
مقاله اخلاق جنسیتی از منظر اسلام و رابطه آن با نسبیت اخلاقی.pdf
381.4K
📒عنوان مقاله: اخلاق جنسیتی از منظر اسلام و رابطه آن با نسبیت اخلاقی
👥 نویسندگان: عباس عبداللهی/ سکینه اکبری
📎منبع: اخلاق سال هشتم پاییز 1397 شماره 31
📌چکیده:
یکی از مسائل نوپدید در تحقیقات تفسیری و حدیثی معاصر، بازخوانی اخلاق اسلامی از جنبه #جنسیت و استناد #اخلاق_جنسیتی به منابع وحیانی اسلام است.
◀مسئله اصلی این نوشتار، در گام نخست، اثبات اصل گزاره های اخلاقی خطاب به یکی از دو جنس انسانی در آیات و روایات و در گام دوم، یافتن مبانی و مبادی استنباط اخلاق جنسیتی از معارف وحیانی اسلام و ابطال اشکال نسبیت اخلاقی درباره آن است.
🔚براساس یافته های این تحقیق، وجود گزاره های اخلاق جنسیتی در آیات و روایات انکارناپذیر است و تناظر دو مبنای قرآنی «زوجیت» و «تطابق نظام تشریع و نظام تکوین»، بستر نفس الامریِ صدور این گزاره ها را از جانب شارع مقدس نمایان می سازد. در نهایت، بعد از پاسخ دادن به اشکال نسبی شدن احکام اخلاقی در صورت پذیرش «اخلاق جنسیتی» در اسلام، این نتیجه حاصل شد که ادعای اطلاق کامل گزاره های اخلاقی به دو جنس انسانی در شریعت اسلامی، قابل استناد به منابع دینی نیست. بدین ترتیب، در استنباط گزاره های اخلاقی اسلام در نظام خانواده، توجه به بُعد جنسیتی زن و مرد، امری ضروری است و در بعضی موارد موجب تفاوت یا تعارض احکام اخلاقی زنانه و مردانه می شود. روش این پژوهش، ترکیبی از رویکردهای درون دینی و برون دینی است.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
مقاله بررسی فرایندهای تفسیری و معنایی مبتنی بر جنسیّت در انتخاب کنش اخلاقی.pdf
235.5K
📒عنوان مقاله: بررسی فرایندهای تفسیری و معنایی مبتنی بر جنسیت در انتخاب کنش اخلاقی
👥نویسندگان: سعیده عباس زاده/ زهره خسروی
📌چکیده
هدف اصلی این پژوهش بررسی فرایندهای معنایی و استدلالی افراد در هنگام #داوری_اخلاقی و کشف جهت گیری های جنسیتی در آن است. در این تحقیق که از روش کیفی بهره برده است, تمرکز مطالعه بر فرایندی است که قضاوت افراد را هنگام مواجهه با تعارضات و دو راهی های اخلاقی شکل می دهد. این پژوهش از طریق ارائه هفت داستان با محتوای تعارض اخلاقی که با ابعاد مختلف زندگی انسانها در ارتباط بود و مصاحبه عمیق از طریق قرار دادن افراد در دوراهی های اخلاقی موجود در داستان ها, به جمع آوری داده پرداخته است.
🔚نتایج تحقیق نشان می دهد که اگرچه افراد در یک دوراهی اخلاقی, به یک تصمیم گیری مشابه برسند, اما فرایندهای استدلالی آنها برای رسیدن به این تصمیم مشترک, کاملا متفاوت از یکدیگر است.
همچنین یافته ها نشان می دهد که #جنسیت نقش قابل ملاحظه ای را در جهت گیری های متفاوت اخلاقی ایفا می کند, به نحوی که #زنان بر استدلال های عاطفی و #مراقبت_محور و #مردان بر گرایش های منطقی و #عدالت_محور تاکید بیشتری دارند, اگرچه هر دو گرایش و جهت گیری را می توان در هر دو گروه مشاهده نمود.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📘معرفی #کتاب با صدای متفاوت (نظریه روانشناختی و رشد زنان) تفاوت های رشد اخلاقی زنان ومردان
👤نویسنده: کرول گیلیگان
📖كتاب «با صدايي متفاوت» به چگونگي تصميمگيري زنان و مردان درباره اخلاق ميپردازد. «كرول گيليگان»، نويسنده اين كتاب، گرايش اخلاقي مردان را «جهتگيري عدالت» با تاكيد بر حقوق افراد و احترام به آن و گرايش اخلاقي زنان را «جهتگيري مسئوليت در برابر ديگران» با تاكيد بر مراقبت از آنها ميپندارد. او رشد اخلاقي زنان و مردان را متضمن يكپارچگي اين دو گرايش ميداند.
👤گیلیگان در این کتاب دو دانشآموز یازده ساله باهوش و تقریباً هم سطح را برای آزمون انتخاب میکند؛ پسری به نام جَیک (Jake) و دختری به نام اَمی (Amy) و طی مصاحبهای از آنان میخواهد تا به این معضل اخلاقی پاسخ دهند. پاسخ جَیک روشن و قاطع است: هاینتس باید دارو را بدزدد و همسرش را از مرگ نجات دهد. چرا؟ زیرا زندگی انسان ارزشمندتر از پول است. وانگهی اگر آن داروساز پول کمتری به دست آورد، باز میتواند به زندگی خود ادامه دهد، حال آن که زن هاینتس در صورت نرسیدن دارو خواهد مرد. پس حفظ جان مقدم بر رعایت حق مالکیت است. مصاحبهگر میپرسد که چرا باید حفظ جان را مهمتر از پول دانست.؟
✅ جهت مطالعه ادامه و متن کامل کلیک کنید.
✂️🖋جهت مطالعه بررسی و نقد کتاب(صوت) با حضور مترجم و ناقدین، کلیک کنید.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
مقاله اخلاق و جنسيت در حديث «خصال النساء».pdf
451.6K
📒عنوان مقاله: اخلاق و جنسيت در حديث «خصال النساء»
👤نویسنده: سید حسن اسلامی
📌چکیده:
حديث «خيار خصال النساء ...» فضايل اصلي زنان را #رذيلتهاي_مردانه دانسته و بدين ترتيب، #فضايل_اخلاقي را با #جنسيت پيوند زده و بر تمايز اخلاقي زن و مرد تاکيد کرده است.
◀در اين مقاله، پس از طرح مساله، کوشش شده است تا مضمون و کارآمدي اين حديث، در هفت بخش بررسي و تحليل شود.
1⃣در بخش نخست، منابع اين حديث و تفاوت هاي لفظي آن نقل شده است.
2⃣بخش دوم، ديدگاه مفسران و شارحان #نهج_البلاغه را درباره اين حديث تجزيه و تحليل مي کند.
3⃣سومين بخش، بنيادهاي علمي و زيست شناختي تمايز ميان زن و مرد را بررسي مي کند.
4⃣چهارمين بخش، به تحليل اين حديث در پرتو تازه ترين يافته ها و مطالعات اخلاقي در حوزه زنان مي پردازد.
5⃣در پنجمين بخش، به تحليل سندي و محتوايي اين حديث و مقايسه مضمون آن با آموزه هاي قرآني پرداخته شده است.
6⃣ششمين بخش، مدعي آن است که مضمون اين حديث، اعتقادي است کهن، مبني بر فروتري جنس زن که در قالب حديث در آمده است. 7⃣هفتمين بخش، با اشاره به سه اصل روشي درباره اين قبيل احاديث، روند تغيير مضموني و لفظي برخي احاديث را نشان مي دهد.
🔚سرانجام، نويسنده در پايان مقاله خود نتيجه مي گيرد که اين حديث، سندي مقبول، مضموني مستدل و محتوايي سازگار با ديگر آموزه هاي قرآني و آموزه هاي اخلاقي احاديث ندارد.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
💠#حدیث روز💠
🌹پیامبر اکرم(صلىاللهعليهوآله)
❇اُحِبُّ الصِّبْیانَ لِخَمْسٍ:
اَلاَْوَّلُ: اَنـَّهُمْ هُمُ الْبَکّاؤونَ،
وَالثّانی: یَتَمَرَّغونَ بِالتُّرابِ،
وَ الثّالِثُ: یَخْتَصِمونَ مِنْ غَیْرِ حِقْدٍ،
وَ الرّابِـعُ: لا یَدَّخِرونَ لِغَدٍ شَیئا،
وَ الْخامِسُ: یُعَمِّرونَ ثُمَّ یُخَرِّبونَ.
✳کودکان را به خاطر پنج چیز دوست میدارم:
اول آنکه بسیار میگِریند،
دوم آنکه با خاک بازی میکنند،
سوم آنکه دعوا کردن آنان همراه با کینه نیست،
چهارم آنکه چیزی برای فردا ذخیره نمیکنند،
پنجم آنکه میسازند و سپس، خراب میکنند (دلبستگی ندارند).
📚مواعظ العددیّه ، ص ۲۵۹
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚#موضوعات_و_مسائل_مطالعات_زنان (50)
961.حقوق فرزند از نظر قرآن و سنت
962.حقوق متقابل همسران
963.حقوق و تفاوت جنسی از دیدگاه نظریههای فمینیستی
964.حقوق و تکالیف خانواده در قرآن
965.حقوق و تکالیف زنان از دیدگاه اسلام
966.حقوق و تکاليف متقابل والدين و فرزندان از ديدگاه قرآن و روايات
967.حکمت تفاوت حقوق زن و مرد در بعضی از احکام اسلامی
968.حکومت زنان بر جامعه اسلامی
969.حل اختلاف زن و شوهر از ديدگاه قرآن و بررسي فقهي آن
970.حمایت مردان و سلامت روانی زنان باردار
971. حمایت های مالی از زنان در نظام حقوق خانواده از دیدگاه اسلام
972.حوزههای علمیه خواهران و سرمایه اجتماعی
973.حیات طیبه، الگوهای رفتاری فاطمه در خانواده
974.حیطههای برابری زن و مرد در اسلام
975.خانواده آرمانی در قرآن کریم
976.خانواده از دیدگاه قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)
977.خانواده از منظر دین و روانشناسی
978.خانواده جوان و محبوبیت و مقبولیت اجتماعی
979.خانواده در آثار علمی (تاریخی، ادبی و سایر رشته های علوم انسانی)
980.خانواده در آیینه دین و روانشناسی
981.خانواده در ادیان یهود ـ مسیحیت و مقایسه آنها با اسلام.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده
📚#مأخذشناسی (47)
📔عنوان کتاب: فمینیسم و دانش های فمینیستی
✒سرویراستار: حمیدرضا حسنی
📌مشخصات: دفتر مطالعات و تحقیقات زنان، 1382، 384 ص
📖 این کتاب حاوی یک مقدمه و ترجمه 13 مقاله از «دایرة المعارف فلسفی روتلیج» در مورد #فمینیسم، جنسیت و دانش های فمینیستی است. به جز سه مقاله 9، 12، و 13 بقیه مقالات در پایان هر یک مورد نقد قرار گرفته است.
⬅در مقدمه ص78-11، محمد رضا زیبایی نژاد تحت عنوان «فمینیسم» به واژه شناسی و تاریخچه فمینیسم، فمینیسم در عرصه بین الملل، فمینیسم اسلامی و معرفی برخی اندیشه های فمینیسم می پردازد.
⬅محمود فتحعلی درباره اخلاق و #الهیات_فمینیسم بحث می نماید. ⬅معرفت شناسی فمینیستی، «فمینیسم و علم» و «فمینیسم و علوم اجتماعی» موضوعاتی است که مورد بررسی علیرضا قائمی نیا قرار گرفته است.
⬅محمد تقی سبحانی در مورد فمینیسم و زبان و فلسفه سیاسی فمینیسم توضیحاتی می دهد.
⬅و محمد تقی کرمی موضوع فمینیسم در روانکاری را به بحث می گذارد.
↙برخی از مقالات ترجمه شده عبارتنداز:
1ـ «فمینیسم» سوزان جیمز: این مقاله با نگاهی تاریخی به توضیح فعالیت جنبش فمینیسم و دیدگاه های آن از آغاز تاکنون می پردازد.
2- «حقوق فمینیستی» ای. اف کینگدام: در این مقاله دو نظریه معروف فمینیستی در مورد حقوق یعنی طرح تساوی و طرح تغییر، مطرح و مورد انتقاد قرار می گیرد.
3- #الهیات_فمینیستی از مارجوری ساشوکی: این مقاله به تاریخچه الهیات فمینیستی و موضوعات فمینیستی مطرح در این حوزه می پردازد.
@International_club
کانون بین الملل مطالعات زن و خانواده