💥لاف تلآویو برای حمله به تأسیسات هستهای ایران و دم خروس محدودیتهای عینی
♻نتانیاهو بارها پس از عملیات طوفان الاقصی بارها جمهوری اسلامی را تهدید به حمله نظامی به ویژه زیرساختهای هست های کرده است. آخرین بار طی سخنرانی در کنست نیز کشورمان را به حمله تهدید کرد.
🔻باید توجه داشت طی دو بار رویارویی نظامی جمهوری اسلامی با رژیم موقت، اسرائیل یکبار سامانه پدافندی پایگاه شکاری اصفهان و بار دیگر سامانه های پدافندی برخی نقاط تهران را مورد هدف قرار داد. این هدفگیری به معنای ارسال پیام به تهران است که مناطق حیاتی تهران به ویژه مراکز هسته ای ایران آسیب پذیر هستند و رژیم توانایی ضربه زدن به آنها را دارد.
🔻اما باید توجه داشت لفاظی های کنونی بیشتر در جهت تغییر محاسبات و ایجاد وحشت در سیاستگذارن جمهوری اسلامی است در حالی که رژیم برای اقدام دارای محدودیت های بزرگی است:
🔻عملیات وعده صادق دوم که در آن پایگاه نواتیم، مقر موساد و پایگاه هوایی هاتسریم مورد حمله قرار گرفت موشکهای هاپیر سونیک از سد گنبد آهنین گذشت و بر قلب نواتیم نشست. رژیم به صرافت دریافت دیگر مناطق رژیم هم در دسترس موشکهای ایران خواهد بود. به خاطر همین شکاف عمیق بود که آمریکا سامانه های تاد را در سرزمینهای اشغالی مستقر کرد.
🔻برآورد رژیم این بود که سامانه تاد توانایی پدافند در مقابل موشکهای ایران را دارد ولی موشکهای «فلسطین2» انصارالله که بر قلب تلاویو و بندر ایلات می نشیند نشان می دهد در صورت اراده حمله از جانب ایران با موشکهای به مراتب پیشرفته تر از «فلسطین 2»، تاد هم توانایی پدافند در مقابل موشک های هاپیرسونیک را ندارد.
🔻خلاصه اینکه حملات انصارالله بیشتر از آن جهت برای رژِیم دردناک است که ناکارآمدی تاد را همچون سامانه آرو1 و 2 و... به رخ می کشد.
از همین زاویه نتانیاهو به صرافت دریافته است در صورت انجام هرگونه اقدام علیه تاسیسات هسته ای ایران، تأسیسات دیمونا و سایر مناطق حیاتی رژیم را از دست خواهد داد!
🔻محدودیت دیگر را باید در سخنان جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید آمریکا یافت که گفت «دولت بایدن نگران است که ایران ضعیف شده (بخاطر ضربه به قدرت منطقه ای ایران) بتواند سلاح هستهای بسازد و افزود که او تیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب را در مورد این خطر آگاه میکند. او گفت «جای تعجب نیست که صداهایی (در ایران) وجود دارند که میگویند ما باید همین الان به دنبال سلاح هستهای باشیم... شاید باید دوباره دکترین هستهای خود را بررسی کنیم».
🔻نگرانی نتانیاهو به تبعیت از آمریکا این است که حمله به زیر ساخت های هسته ای، ایران را به این گزاره وادارد که در دکترین هسته ای خود بازنگری جدی کند!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥انصارالله نباید از معادله زیرساخت دربرابر زیرساخت کوتاه بیاید
♻️رسانه های اسرائیلی از هدف قرار دادن فرودگاه صنعا، نیروگاه برق صنعا و تاسیسات بندر الحدیده گزارش میدهند
تا به اکنون از 7 حمله به صنعا و 3 حمله به بندر الحدیده گزارش میشود.
🔻دیشب نتانياهو در هنگام روشن کردن اولین شمع جشن حنوکا گفت《حوثیها نیز آنچه را که حماس، حزبالله، رژیم اسد و دیگران آموختهاند یاد خواهند گرفت》
پیشتر نیز کاتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفته بود 《همان کاری را که با غزه، لبنان و تهران کردیم با صنعا و حدیده انجام خواهیم داد!》
🔻قبل از چنین تهدیدی، رژیم صهیونیستی و آمریکا به همراه دولت روباه پیر انگلیس نیز برخی زیرساختهای یمن مانند نیروگاه برق حزیز و بندر حدیده را مورد حمله قرار دادند که در جریان آن چند نفر نیز به شهادت رسیدند. که در حمله متقابل پهپادی انصارالله به ناوهای آمریکایی یک هواپیمای اف۱۸ ارتش تروریستی آمریکا نیز سقوط کرد....
🔻وضعیت کنونی میان انصارالله و رژیم صهیونیستی تا حدودی مشابه تنشها میان حزب الله و رژیم موقت پیش از شهادت فؤاد شکر است. سید مقاومت حسن نصرالله در مراسم شهادت ایشان فرمود حزبالله تمایل به جنگ ندارد و صرفا برای حمایت از غزه اقدام میکند.
🔻پس از شهادت فؤاد شکر و در پاسخ به آن حزب صرفا به هدف قرار دادن پایگاه جاسوسی گلیلوت اکتفا کرد در حالی که رژیم جعلی منتظر پاسخ قدرتمندتری بود. چرا که پیشتر حزب الله 《معادله تلآویو در مقابل بیروت》 را مطرح و معتبر کرده بود.
پاسخ نسبتا ضعیف حزبالله نتانیاهو و آمریکا را به این محاسبه رساند که حزبالله بخاطر مشکلات داخلی لبنان توان وارد شدن به جنگ همه جانبه ندارد و شد آنچه نباید میشد... انفجار پیجرها و بعد شهادت سید حسن نصرالله...
🔻دو روز قبل تایمز إسرائيل فاش کرد《بین رئیس موساد و نتانیاهو درباره نحوه برخورد با ایران اختلاف است. دیوید باردیا رئیس موساد خواستار تمرکز مستقیم بر ایران است ولی نتانیاهو و وزیر جنگش بر حمله به حوثیهای یمن برای شکست کامل حوثیها تاکید دارند.》
🔻به هر حال اکنون پس از سوریه، انصارالله بطور مستقیم یا غیر مستقیم هدف بعدی رژیم موقت برای تضعیف است. اگر انصارالله در پاسخ به حمله به زیرساختهایش سیگنال ضعف بدهد رژیم موقت به سمت حذف رهبرانش بمانند حزبالله خواهد رفت چیزی که رژیم جعلی در آن استاد است.
معادله زیرساخت در مقابل زیرساخت و حذف رهبران در مقابل رهبران میتواند برای انصارالله بازدارندگی ایجاد نماید.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
#گزارش_ویژه
💥استراتژی آمریکا و رژیم موقت در مواجهه با ایران
♻️اندیشکده سیاست یهودی طی مقاله ای به قلم گرگ رومان مشاور وزیر خارجه پیشین وزیر خارجه اسرائیل با عنوان "استراتژی جامع برای گذار دموکراتیک در ایران" منتشر کرده است که مهمترین راهبردهای آتي رژیم برای دموکراتیزه کردن ایران(بخوانيد فروپاشی و سوریه سازی) را برشمرده است:
وی در این مقاله تصریح میکند چندین دهه استراتژی های آمریکا علیه ایران بیهوده بوده و نه برجام و نه کمپین فشار حداکثری ترامپ نتوانسته به تغییر در ایران منجر شود و نیاز به رویکردی جامع در این زمینه است:
۱. تقویت فشار داخلی.
از منظر نویسنده آسیب پذیری ایران در شکاف های داخلی است که مخالفتهای عمومی به دلیل فروپاشی اقتصادی و فساد گسترده و مداخلات خارجی به سطح بی سابقه ای رسیده است .
در این راستا باید به تقویت اپوزیسیون داخلی و تشدید ناآرامی ها اقدام نمود.
۲. فرصتهای مناطق مرزی و اقليت های قومی.
نویسنده در این بخش به فرصتهای قومی برای بیثبات سازی جمهوری اسلامی اشاره نموده است. قومیت کرد، بلوچ، عرب و... البته نویسنده تاکید میکند در عین فعال کردن گسل قومیت نباید بر تجزیه ایران تمرکز کرد که حساسیت زاست!
۳. توانمند سازی فناورانه گروههای اپوزیسیون .
نویسنده معتقد است آمریکا باید برای استفاده مؤثر از ابزارهای ارتباطی امن پلتفرمهای رمزنگاری شده، دسترسی به اینترنت ماهواره ای و فیلترشکن ها را تسهیل کند تا فعالان برای اعتراضات هماهنگی کرده اطلاعات را منتشر کنند بدون اینکه حاکمیت توان نظارت داشته باشد!
۴. برچیدن شبکه نیابتی منطقهای ایران
نويسنده معتقد است شبکه نیابتی ایران بزرگترین نقطه قوت و همزمان پاشنه آشیل این کشور است. گروههایی مانند حزبالله در لبنان، شبهنظامیان شیعه در عراق، و حوثیها در یمن به تهران اجازه میدهند قدرت خود را فراتر از مرزهایش گسترش دهد.
۵. بهرهگیری از همکاری منطقهای.
عادیسازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل فرصتی کلیدی برای تغییر چشمانداز استراتژیک در خاورمیانه و تقویت تلاشهای آمریکا برای کاهش قدرت ایران فراهم میکند. این عادیسازی میتواند در عمل به همکاریهای نظامی، اقتصادی و اطلاعاتی منجر شود و جبههای منطقهای علیه تهران و اقدامات بیثباتکنندهاش ایجاد کند.
۶. تشکیل کمپین اطلاعاتی تهاجمی
یک کمپین اطلاعاتی مؤثر باید مخاطبان ایرانی را در پلتفرمهای مختلف هدف قرار دهد و بر ناکامیهای ایران و موفقیتهای مخالفان تأکید کند:
🔻رسانههای فارسی روایتهای رژیم را به چالش کشیده و ارزشهای دموکراتیک را ترویج دهند و با برنامههای فرهنگی مانند سریالهایی که فساد را افشا میکنند، مستندهایی درباره جنبشهای دموکراتیک و برنامههای طنز، مخاطبان جوانتر را جذب کرده و مشروعیت رژیم را به چالش بکشند.
🔻پلتفرمهای پیامرسان موبایلی باید به انتشار بهروزرسانیهای لحظهای درباره اعتراضات و فعالیتهای رژیم کمک کنند.
🔻مستندسازی نقض حقوق بشر به تضعیف مشروعیت رژیم در صحنه بینالمللی کمک میکند.
🔻مدیریت اقتصادی ضعیف رژیم نیز پیامی است که در سراسر جامعه ایران بازتاب گستردهای دارد.
🔻دولت آمریکا باید [اتاق فکر] ویژهای برای رصد و عمومیسازی شکستهای اقتصادی رژیم ایجاد کند، بهویژه تصمیمات سیاستی کلان و اثرات آن بر زندگی روزمره مردم. گزارشهای منظم درباره نرخ تورم، بیکاری و تخریب خدمات عمومی باید ارائه شود.
🔻دولت باید مکانیسمهایی برای مستندسازی هزینههای رژیم در مداخلات خارجی ایجاد کند و این اطلاعات را به زبان قابلفهم برای عموم ایرانیان ارائه دهد.
🔻هزینههای برنامه هستهای رژیم نیز موضوعی حساس است که نیازمند تمرکز است.
🔻این پیام باید بر نقش برنامه هستهای در انزوای بینالمللی ایران تأکید کند و سودمندی واقعی آن را برای امنیت ملی زیر سؤال ببرد.
♻️راهبرد های رژیم موقت و ایالات متحده به وضوح در این مقاله مهم ترسیم شده است. در مقابل جمهوری اسلامی باید راهبردهای کوتاه مدت و بلند مدت خود را در جهت عکس این اقدامات بازطراحی و عملیاتی نماید.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥پیوستار شناختی جنگ اطلاعاتی
♻️یکسال پس از عملیات طوفان الاقصی مجموعه اتفاقات بزرگ و کوچکی بصورت متناوب میان جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت از یکسو و رژیم صهیونیستی و ناتو در سمت دیگر به وقوع پیوسته است که هریک حساسیت های خاصی در افکار عمومی جهانی، منطقه ای و داخلی داشته است.
🔻عملیات طوفان الاقصی، عملیات تروریستی انفجار پیجرها، شهادت اسماعیل هنیه در تهران، شهادت فرماندهان حزبالله و مهمتر از همه شهادت سید حسن نصرالله از این اتفاقات مهم یکسال اخیر است.
🔻به جهت اهمیت این حوادث و پیچیدگی طراحی و اجرای اقدامات اینچنینی، قطعا مخاطب را تشنه شنیدن جزئیات و فرآیند های چنین عملیات هایی میکند.
🔻طی هفته اخیر رژیم موقت از چند و چون چند عملیات خود طی یکسال اخیر پرده برداشته و در قالبهای مختلف روایت یکطرفه و قهرمان گونه از عملیاتهای اخیر رونمایی کرده است. از نحوه شهادت سید حسن نصرالله تا شهادت اسماعیل هنیه گرفته تا جزئیات عملیات انفجار پیجرها در لبنان.
🔻رژیم موقت اکنون پس از عملیات های پیشین خود سعی میکند در قالب جنگ شناختی افکار عمومی جهانی و به ویژه داخلی ایرانی را هم مرعوب خود کند. پرداختن به جزئیات عملیات های پیش گفته در ذهن مخاطب این گزاره را تثبیت میکند که رژیم موقت توانایی هر اقدام در هر سطحی را داراست و کسی جلودارش نیست. به بیان بهتر پیوستار شناختی عملیاتها، نوعی "نمایش قدرت" را در ذهن مخاطب و حتی تصمیم گیران بصورت یکطرفه و با روایت دلبخواهی رژیم صهیونیستی، تثبیت میکند.
🔻ملاحظه نمونه های همزمان تنش میان مقاومت و رژیم صهیونیستی شاید درس آموز باشد. خبرگزاری رسمی روسیه روزانه گزارش های دقیق از پیروزی ها و ناکامی های روسیه در برابر اوکراین را با جزئیات بازتاب میدهد تا جایی که یگانه مرجع برای رصد تحولات جنگ اوکراین در دست روسیه است. این گونه، روسها در مدیریت ذهنی مخاطب خود نیز توانسته اند موفق عمل نمایند.
در حالی که مخاطب ایرانی باید جزئیات حوادث پیش گفته را از لابلای صفحات مجازی و با روایت یکطرفه رژیم موقت دریافت کند! در حالی که در طرف خودی چیزی جز تکذیب روایت رژیم صهیونیستی مشاهده نمیشود و چون روایت معتبری ارائه نمیگردد عملا تکذیب هم کارایی خود را از دست میدهد.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥درسهایی که باید از شهادت حاج قاسم میگرفتیم!
♻️این روزها که مصادف با ایام شهادت حاج قاسم عزیز ملت ایران است بازخوانی مواجهه ما با ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی از زاویه شهادت حاج قاسم مغتنم خواهد بود:
۱. پس از شهادت حاج قاسم سخنانی درباب پیامدهای اقدام تروریستی دولت تروریست پرور آمریکا سخنها گفته شد اما مهمترین جمله را سید مقاومت حسن نصرالله بیان کرد:《عدهای ممکن است بگویند من دارم بزرگنمایی میکنم؛ اما من چیزی که میبینم را میگویم. اگر انتقام حاج قاسم و ابومهدی سهل گرفته شود آغاز اتفاقات خطرناک است》این جملات را کسی میگفت که بیش از همه ماهیت خبیث دشمن یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی را میشناخت چرا که خط اصلی زندگی اش مبارزه با جریان استکبار در منطقه بود.
۲. نتانیاهو پس از شهادت شهید حسن نصرالله طی مصاحبه ای با شبکه ۱۴ رژیم موقت می گوید:《به من اطلاع دادند که یه فرصت فراهم است و میتوانیم(شهید) نصرالله را ترور کنیم. درخواست جلسه دادم روی دو نکته مخالفت وجود داشت:
اول اطلاع دادن به آمریکا و دوم پاسخ سخت ایران و وقوع درگیری و جنگ با ایران.
امریکا را وتو کردم و گفتم لو می رود.
بحث جدی درگرفت و من عازم امریکا بودم
جلسه کابینه رو تمام کردم و گفتم فکر میکنم درموردش، من با بال صهیون عازم آمریکا شدم، دوساعت خوابیدم و بعد بیدارشدم و تلفن امنیتی را که فقط بال صهیون دارد برداشتم و به وزیرجنگ و رییس ستاد اطلاع دادم که میزنیم و ریسکش را هم قبول میکنم و انجام شد》
🔻دو گزاره فوق نشان میدهد دوست(سید حسن نصرالله) و دشمن (نتانیاهو) بر این اعتقادند که پاسخ جمهوری اسلامی تا کنون نسبت به تهدید از جانب آمریکا و رژيم علیه ایران متناسب نبوده است!
🔻مقام معظم رهبری حمله به عین الاسد را صرفا 《سیلی به آمریکا》 تعبير آوردند و نتانیاهو برآورد داشته پاسخ ایران به ترور جنایت گونه رژیم علیه سید حسن نصرالله بسیار خشن باید می بوده باشد که چنین ریسکی را پذیرفتهاست.
🔻اکنون تقریبا بیش از دوماه از تجاوز رسمی اسرائیل با همکاری همه جانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی و هدف قرار دادن سامانه پدافندی کشور در تهران و ... میگذرد...
♻️عدم پاسخ ایران به این تجاوز روند سوریه ای شدن ایران را در پی خواهد داشت پس از جنگ تحمیلی این اولین اقدام یک متجاوز به خاک ایران است که باید پاسخی دقیق و درد آور دریافت کند این روند با شهادت حاج قاسم آغاز شد و با شهادت سایر ارکان مقاومت تا کنون ادامه داشته است. و ممکن است سکوت ایران رژیم موقت و آمریکا را تشویق به حرکتهایی بالاتر از حرکتهای پیشین کند. این همان نکته ای است که رهبری تصریح کردند باید محاسبه رژیم صهیونیستی از تواناییهای جمهوری اسلامی تغییر کند!
ایران باید پاسخ قاطع و دقیق با هر قیمتی بدهد ولو اینکه سطح تنش با رژیم و آمریکا بالا برود!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥پدیده جدید سلبریتی سیاسی و کارشناس مداحان
♻️از آبراهام لینکلن نقل شده که:
"در دنیای حیوانات مرغ از همه عاقلتر است!! زیرا فقط بعد گذاشتن تخم قدقد میکند؛ حال آنکه بسیاری قبل از گذاشتن تخم قدقد میکنند، گاهی هرگز تخم هم نمیگذارند!"
🔻حالی حکایت این روزهای ماست. چندی است که مادحین عزیز که در امور مذهبی جای منبر را گرفته اند اینبار باز هم پا را از گلیم درازتر کرده و در سیاست خارجی و مسائل منطقه هم صاحب نظر شده اند!
🔻تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان که آغاز شد روزانه یکی دو جین از عزیزان مداح به همراه سلبریتی های سیاسی که مخاطب هم دارند و چندی قبل تر حماسه پاس گل و رأی اوری پزشکیان را هم در کارنامه دارند روانه لبنان شده و روایتگر جنگ لبنان و تحلیل گر استراتژیک مقاومت شدند و افسوس و دریغ که یک کارشناس را به چنین جایی راه بدهند!
🔻در ابتدای تجاوز رژیم جعلی به غزه هم غریو پیروزی و نابودی عنقریب رژیم موقت میدادند در حالی که اگر اسم کشورها را از نقشه پاک میکردی جغرافیای کشورها را هم نمیدانستند. حالیا آنچه اتفاق افتاد چیز دیگری بود برخلاف اجتهادات کارشناس_مداحان!
🔻در حماسه ای دیگر، مداح در مراسمی که از تلویزیون بصورت مستقیم پخش میشود به رئیسجمهور کشوری دیگر نسبت حرامزادگی میدهد و حالا کامیونهای ترانزیت ما باید پشت مرزها تاوان این ندانم کاری را بدهند! و لابد وزارت خارجه هم باید رسما به درگاه آن کشورک عذر تقصیر ببرد.
🔻و در توجیه حرف میگوید مگر شما در حرامزادگی فلانی شک دارید! هر چه میگویید صحیح، برادر عزیز آیا می پذیرید تلوزيون رسمی آن کشور به مسؤولان شما چنین جسارتی کنند! حداقل به آیه قرآن وفادار بمانید که فرمود: " وَ لَا تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَيَسُبُّوا اللَّهَ عَدْوًا بِغَيْرِ عِلْمٍ"
♻️به نکته اول بازگردیم تا وقتی ذائقه مخاطب به شنیدن حرف کارشناسی تغییر نکند سلبریتی ها از هر مدل آن ارزشی یا غیر ارزشی ملت خود را در جهل بیشتر فرو خواهد برد. سعی کنیم در هر حوزه ای به کارشناسش مراجعه کنیم و از مداخله هر کسی در هر چیزی پرهیز دهیم!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥 رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ و بازدارندگی
♻️رسانههای داخلی خبر از بزرگترین رزمایش نیروهای مسلح کشور در روزهای آتی خبر میدهند.
بیشک رزمایشی با ابعاد وسیع در شرایط تنشهای منطقه ای حاوی پیغامهایی است.
🔻همانطور که هرتزی هالیوی، رئیس ستاد کل ارتش صهیونیستی، امروز دستور آمادهباش ۱۰۰ درصد صادر کرد و از نیروهای نظامی خواست تا برای مواجهه با انواع سناریوهای احتمالی آماده باشند. که بی ارتباط با رزمایش جمهوری اسلامی نیست.
🔻از این منظر رزمایش جمهوری اسلامی هشدار صریح به طرفی است که بخوبی پیام را دریافت کرده است
🔻اما مسئله مهمتر این است پاسخ تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران هنوز بی پاسخ مانده است و اگر قرار است رزمایش کارکرد خود را ناظر به عملیات وعده صادق سه و پاسخ بعدی رژیم داشته باشد باید چه باشد؟
🔻اگر رزمایش بخواهد در چارچوب بازدارندگی تولید قدرت نماید باید متکی بر دو مولفه باشد: نمایش قدرت و اراده اعمال قدرت.
یعنی باید به مخاطب اصلی هم نمایش قدرت را نشان دهد و هم اراده بکارگیری ابزار قدرت را هم به نمایش بگذارد.
♻️در این صورت وقتی جمهوری اسلامی با دشمنی روبروست که به لحاظ تکنولوژیکی و تسلیحاتی برتری نسبی دارد
در این رزمایش جمهوری اسلامی باید حداقل شگفتی سازهایی رونمایی نماید که بتواند در منطق تصمیم گیری حریف تاثیر بگذارد.
✍ادامه دارد....
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥پس از اسد نوبت حوثیهاست؟
♻️آری هیستین که پیشتر رئیس مطالعات امنيت ملي اسرائیل هم بوده طی یادداشتی با عنوان 《پس از اسد نوبت حوثیهاست؟》که در نشریه نشنال اینترست منتشر کرده به چالشهای انصارالله و رژیم صهیونیستی پرداخته است.
🔻نویسنده در این یادداشت اشاره کرده 《حوثیها به عنوان یکی از قویترین نیروهای نیابتی ایران در منطقه، حملات خود را علیه اسرائیل و کشتیرانی بینالمللی در دریای سرخ افزایش دادهاند. این مقاله به شباهتهای حوثیها با رژیم اسد اشاره میکند؛ هر دو رژیم فاسد بوده(ولی دلیل نمی آورد چرا فاسد است!) و نماینده بخش کوچکی از جمعیت هستند، در حالی که اکثریت مردم در فقر به سر میبرند. این فقر بیشتر ناشی از فساد سیستماتیک، خویشاوندسالاری و انزوای عمدی است تا جنگ یا تحریمها.
🔻در عین حال نویسنده به تفاوت دو دولت نیز اذعان دارد: 《رهبری حوثیها جوانتر و پرانرژیتر از کادر سالخورده اسد است. به عنوان مثال، رئیس اطلاعات حوثیها، ابوالحکیم الخیوانی، کمتر از چهل سال دارد، در حالی که همتای سوری او، حسام لوکا، پیش از سقوط اسد نزدیک به شصت و پنج سال داشت. علاوه بر این، حوثیها در مراحل اولیه یک جنبش انقلابی هستند، در حالی که رژیم اسد پس از پنجاه سال به یک سلسله ایدئولوژیک راکد تبدیل شده بود.
🔻در صورت مواجهه با چالش، رهبران حوثی ممکن است به تاکتیکهای چریکی در مناطق کوهستانی یمن بازگردند، در حالی که اسد در نهایت به روسیه فرار کرد. بسیاری از رهبران ارشد حوثی به ندرت، اگر نگوییم هرگز، یمن را ترک کردهاند و احتمالاً تمایل بیشتری به مقاومت تا پایان دارند تا پناه بردن به تبعید.
🔻در نهایت راهکار نویسنده اقدام همه جانبه دولتها را ضروری می داند:《 اقدام قاطع بازیگران منطقهای و جهانی مخالف تروریسم حوثی میتواند سقوط آنها را تسریع کند. ایالات متحده، اسرائیل و متحدانشان باید فشارهای سیاسی، مالی و نظامی بر حوثیها را افزایش دهند و توانایی آنها در منحرف کردن کمکهای بشردوستانه را قطع کنند تا موقعیت مالی آنها تضعیف شود.
🔻در نهایت، مقاله نتیجه میگیرد که ادامه فشارهای نظامی، سیاسی و اقتصادی برای تضعیف رژیم حوثیها حیاتی است.
♻️اگر چه برخی از داده هایی که نویسنده در مقاله بدان اشاره کرده درست به نظر میرسد ولی آنچه نویسنده از فهم آن عاجز است روحیه ایمانی و باور قلبی ملت یمن به رهبری انصارالله است که یمن الاسلام را موجب عزت مسلمین کرده است. حمایت از فلسطین یک باور عمیق قلبی تک تک افراد انصارالله است که از عمق جان آنان بر می خیزد و یمن را در راه حمایت از فلسطین استوارتر میکند لذا اقدامات نظامی اگر چه آسیب زننده است ولی انصارالله را از هدف خود منحرف نخواهد ورد به ویژه که طی ۹ سال تجاوز سعودی به یمن تقریبا زیرساختی برای یمن نمانده که ائتلاف آمریکایی بخواهد با نابودی آن به انصارالله ضربه بزند.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥آینده استراتژی ایالات متحده در قبال ایران را اینجا بخوانید:
@iranfact
https://eitaa.com/iranfact
«مطالعات غرب آسیا»
💥آینده استراتژی ایالات متحده در قبال ایران را اینجا بخوانید: @iranfact https://eitaa.com/iranfact
💥آينده استراتژی ایالات متحده در مورد ایران!
♻️شورای آتلانتیک در اکتبر ۲۰۲۴ گزارشی با عنوان «آینده استراتژی ایالات متحده در مورد ایران» منتشر کرد که در آن به تهدیدات ایران و گروههای نیابتیاش (نقل شده در متن اصلی) در خاورمیانه و فراتر از آن پرداخته شده است.
از منظر آمریکایی 《این تهدیدات شامل امنیت و ثبات متحدان ایالات متحده، جریان آزاد انرژی و تجارت دریایی میشود. همچنین، جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای بهعنوان یک اولویت فوری مطرح شده است.》
🔻در این گزارش، ایالات متحده به اتخاذ یک استراتژی دوجانبه و بلندمدت در قبال ایران توصیه شده است که فراتر از تغییر دولتها باشد. این استراتژی باید شامل همکاری نزدیک با متحدان و شرکای ایالات متحده در خاورمیانه، اروپا و آسیا باشد تا ایران را از انجام اقدامات خصمانه بازدارند. اهداف اصلی این استراتژی عبارتند از:
1. کاهش نفوذ ایران در منطقه از طریق تقویت دولتهای ضعیف و مقابله با حمایتهای نظامی و مالی ایران از شبهنظامیان نیابتی(ترجمه شده از متن)؛
۲. جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای؛
۳. حمایت از آرزوهای مردم ایران برای کسب آزادی در انتخاب جهت آینده کشورشان، بدون دنبال کردن تغییر رژیم از طریق اقدامات نظامی.
🔻برای مقابله با تهدیدات نظامی ایران و گروههای نیابتیاش، ایالات متحده باید یک رویکرد چندوجهی اتخاذ کند که شامل حفظ حضور نظامی مطلوب در منطقه، آمادگی برای پاسخ به حملات به منافع ایالات متحده و متحدان آن، تقویت همکاریهای امنیتی با کشورهای خلیج فارس، مصر و اردن، و گسترش همکاریهای امنیتی فراتر از حوزههای سنتی باشد.
🔻در نهایت، ایالات متحده باید به هر حملهای به نیروها و منافع خود در منطقه بهطور متناسب پاسخ دهد و از تشدید و تلفات غیرنظامی جلوگیری کند. همچنین، باید همکاریهای امنیتی مؤثرتری را میان کشورهای خلیج فارس، مصر و اردن از طریق یک معماری امنیتی منطقهای متمرکز بر قابلیت دفاع هوایی و موشکی یکپارچه تقویت کند. توافقات ابراهیم، که روابط بین چندین کشور عرب و اسرائیل را عادی کرد، زمینهای برای مشارکت علنی اسرائیل در این شبکه فراهم میآورد.
♻️ناظر به استراتژی ایالات متحده در قبال ایران، سیاست گذاری جمهوری اسلامی باید در راستای مواجهه منطقی با استراتژی بلند مدت آمریکا باشد.
در استراتژی بلند مدت آمریکا به صراحت به تغییر رژیم جمهوری اسلامی از طریق غیر نظامی تصریح شده است. این یعنی جمهوری اسلامی به میزانی توان نظامی دارد که در مقابل آمریکا و متحدانش خود را حفظ نماید به همین جهت آمریکا بر فشار به مردم برای تغییر رژیم تمرکز کرده است. لذا هرگونه بیتدبیری که منجر به عصبانی کردن مردم منجر شود یا از روی جهالت است یا خیانت که نهادهای مربوط باید حداکثر حساسیت را در این موارد داشته باشند... .
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
«مطالعات غرب آسیا»
💥درسهایی که باید از شهادت حاج قاسم میگرفتیم! ♻️این روزها که مصادف با ایام شهادت حاج قاسم عزیز ملت
♻️ ژنرال فرانک مکنزی، فرمانده پیشین سنتکام (فرماندهی مرکزی ایالات متحده) در کتاب خاطرات خود
«نقطه ذوب: فرماندهی عالی و جنگ در قرن بیستویکم» به مجموعه چالشهای فرماندهی خود پرداخته است یکی از فصلهای مهم این کتاب به عملیات ترور شهید حاج قاسم سلیمانی، اختصاص دارد:
🔻مکنزی تصریح میکند که از زمان آغاز فرماندهیاش در مارس ۲۰۱۹، حذف سلیمانی را بهعنوان یکی از اهداف خود در نظر داشته است. او بیان میکند که پیش از او، سازمان سیا و برخی شرکای منطقهای نیز برای حذف سلیمانی تلاش کرده بودند، اما طرحهای آنها یا عملیاتی نبود یا هزینه سیاسی بالایی داشت.
🔻مکنزی در کتاب خود میگوید 《دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا، به حذف سلیمانی علاقهمند بود و دستور داد که اگر سلیمانی به عراق رفت، او را هدف قرار دهند. ترامپ معتقد بود که این حمله ایران را پای میز مذاکره میآورد》 اما مکنزی با این تحلیل موافق نبود.
🔻در نهایت، سلیمانی به بغداد بازگشت و عملیات با رصد پهپادها آغاز شد. مکنزی توضیح میدهد که سلیمانی را دیدند که پس از گفتگوی کوتاهی سوار ماشین شد و دو خودرو در جاده فرودگاه به حرکت درآمدند که هر دو به فاصله دو ثانیه هدف قرار گرفتند.
🔻مکنزی: 《این ترور نشان میدهد که خطر تشدید اجتنابناپذیر اما قابل کنترل است و ضعف بازدارندگی چه پیامدهایی برای امنیت ملی میتواند داشته باشد.》 [که از منظر بازدارندگی میتواند درسهای زیادی داشته باشد]
🔻او از حمله ایران به پایگاه عین الاسد به تلخی و آن را اولین حمله موشکی بالستیکی به یک پایگاه آمریکایی یاد میکند.
✍ادامه دارد
@iranfact
💥دیو و دلبر ترامپ
♻️چند روز بیشتر تا به قدرت رسیدن مجدد ترامپ در کاخ سفید باقی نمانده است. گمانه زنی هایی درباره رویکرد و ماهیت سیاست ترامپ نسبت به جمهوری اسلامی ایران مطرح است. در حالی که تجربه یک دوره سیاست خارجی ترامپ در پیش چشم ماست.
🔻در دوره اول نیز همچون اکنون فراز و فرودهای تندی در مناسبات ایران و آمریکای ترامپ اتفاق افتاد از شهادت حاج قاسم گرفته تا پیغام ویژه ژاپن با نامه ای از جانب ترامپ که در نهایت در زیرش پنهان کرد. از تجربه خروج از برجام تا فشار حداکثری برای فروپاشی ایران!
🔻اکنون با تجربه یک دوره ۴ ساله هنوز هم کنش ترامپ نسبت به جمهوری اسلامی مجهول است و در دو سر طیف فشار حداکثری و حتی اقدام نظامی تا بهبود روابط تحلیل میشود که هریک مبتنی بر شواهد و مستندات خود است.
کابینه احتمالی و اطرافیان اثر گذار حکایت از تشدید تنش و یک دوره سخت را پیشبینی میکند.
🔻در طرف مقابل نیز شواهد دیگری بر چرخش ترامپ نسبت به دوره اول اوست.
چند روز قبل ترامپ ویدئویی را در پلتفرم «تروثسوشال» خود به اشتراک گذاشت که در آن، «جفری ساکس»، از «بنیامین نتانیاهو»، بهخاطر «تلاشهایش برای کشاندن آمریکا به جنگ با ایران» انتقاد کرده و وی را «حرامزاده» خطاب میکند!
🔻همچنین ترامپ طی چند اظهار نظر به پایان دادن به تجاوز رژیم جعلی به غزه تاکید کرده است. همچنین برخی اخبار غیر رسمی حکایت کرده اند ترامپ از طریق برخی واسطه ها پیغام داده در صورت انصراف ایران از عملیات وعده صادق سوم از تشدید فشار به ایران پرهیز خواهد کرد.
🔻همچنین امیلی جاکوبز روزنامهنگار و خبرنگار آمریکایی در نیویورک پست در شبکه ایکس نوشت: 《من همین حالا در کنگره از ترامپ پرسیدم پیامش برای آیتالله خامنهای قبل از مراسم تحلیف چیست؟
او گفت: «برایش آرزوی موفقیت میکنم»》اگر چه این نقل میتواند دو پهلو تفسیر شود و به نوعی برداشت تهدید یا سیگنال بهبود روابط را در خود داشته باشد.
🔻ترامپ در وعده های انتخاباتی خود بر ایده اول آمریکا و کاهش مداخلات غیر ضرور در دوردست ها تاکید کرده است لذا ممکن است چندان تشدید تنش با ایران را ضروری ارزیابی نکند. همانطور که سینا عضدی، مدرس روابط بینالملل در "دانشکده روابط بینالملل الیوت دانشگاه جورج واشنگتن" طی یادداشتی در 《فارن افرز》 پیشنهاد کرده همچون نیکسون که با چین مذاکره کرد تنها ترامپ است که میتواند گره کور مذاکره با ایران را باز کند تا از این رهگذر بتواند به چالش اصلی خود یعنی چین بپردازد.
♻️پيچيدگی شخصیت ترامپ و بروز رفتارها و تصمیم های تند و تیز ترسیم افق قطعی از مواجهه ترامپ با ایران را مقداری پیچیده میکند به خصوص که ترامپ آخرین باری است که رئیس جمهور میشود و نیازی به ملاحظات برای دور بعدی را ندارد. در چنین شرایط جمهوری اسلامی باید برای هر دو سناریوی طرح شده آمادگی لازم را فراهم نماید تا از فرصت احتمالی بهره برداری نماید و در صورت تهدید دچار غافلگیری راهبردی نگردد.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact