⚜️ امیرالمؤمنین علی (ع):
عَلَيْكُمْ بِالْهَرِيسَةِ فَإِنَّهَا تُنَشِّطُ لِلْعِبَادَةِ أَرْبَعِينَ يَوْماً وَ هِيَ مِنَ الْمَائِدَةِ الَّتِي أُنْزِلَتْ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ ص.
بر شما باد #هلیم! زیرا به مدت چهل روز سبب نشاط برای عبادت میشود و آن از مائدهای است که بر پیامبر (ص) نازلشد.
📚 الكافي،ج6،ص319
#هلیم
#هریسه
🆔 @islamic_cooking
🔷🔸 غذای مورد علاقه پیامبر (ص) و ائمه (ع)
وَ فِيهِ نَقْلًا مِنْ كِتَابِ (الْبَصَائِرِ) عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ جَعْفَرٍ الْعَاصِمِيِّ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ قَالَ:
👈 حجَجْتُ وَ مَعِي جَمَاعَةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا فَأَتَيْنَا الْمَدِينَةَ وَ قَصَدْنَا مَكَاناً نَنْزِلُهُ فَاسْتَقْبَلَنَا غُلَامٌ لِأَبِي الْحَسَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ ع عَلَى حِمَارٍ لَهُ أَخْضَرَ يَتْبَعُهُ الطَّعَامُ فَنَزَلْنَا بَيْنَ النَّخْلِ وَ جَاءَ هُوَ فَنَزَلَ وَ أُتِيَ بِالطَّشْتِ وَ الْمَاءِ فَبَدَأَ وَ غَسَلَ يَدَيْهِ وَ أُدِيرَ الطَّشْتُ عَنْ يَمِينِهِ حَتَّى بَلَغَ آخِرَنَا ثُمَّ أُعِيدَ عَنْ يَسَارِهِ حَتَّى أُتِيَ عَلَى آخِرِنَا ثُمَّ قُدِّمَ الطَّعَامُ فَبَدَأَ بِالْمِلْحِ ثُمَّ قَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ثُمَّ ثَنَّى بِالْحُلْوِ ثُمَ أُتِيَ بِكَتِفٍ مَشْوِيٍّ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ النَّبِيَّ ص ثُمَّ أُتِيَ بِالْخَلِّ وَ الزَّيْتِ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ فَاطِمَةَ ع ثُمَّ أُتِيَ بِالسِّكْبَاجِ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا الطَّعَامُ كَانَ يُعْجِبُ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع ثُمَّ أُتِيَ بِلَحْمٍ مَغْلُوٍّ فِيهِ بَاذِنْجَانٌ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ الْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ ع ثُمَّ أُتِيَ بِلَبَنٍ حَامِضٍ قَدْ ثُرِدَ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ ع ثُمَّ أُتِيَ بِأَضْلَاعٍ بَارِدَةٍ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ ع ثُمَّ أُتِيَ (بِحَبٍّ مُبَزَّرٍ) فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ ع ثُمَّ أُتِيَ بِتَوْرٍ فِيهِ بَيْضٌ كَالْعُجَّةِ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ كَانَ يُعْجِبُ جَعْفَراً ع ثُمَّ أُتِيَ بِحَلْوَاءَ فَقَالَ كُلُوا بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ فَإِنَّ هَذَا طَعَامٌ يُعْجِبُنِي ثُمَّ رُفِعَتِ الْمَائِدَةُ فَذَهَبَ أَحَدُنَا لِيَلْقُطَ مَا كَانَ تَحْتَهَا فَقَالَ مَهْ إِنَّ ذَلِكَ فِي الْمَنَازِلِ تَحْتَ السُّقُوفِ فَأَمَّا مِثْلُ هَذَا الْمَوْضِعِ فَهُوَ لِعَافِيَةِ الطَّيْرِ وَ الْبَهَائِمِ ثُمَّ أُتِيَ بِالْخِلَالِ وَ قَالَ مِنْ حَقِّ الْخِلَالِ أَنْ تُدِيرَ لِسَانَكَ فِي فَمِكَ فَمَا أَجَابَكَ فَابْتَلِعْهُ وَ مَا امْتَنَعَ بِالْخِلَالِ ثُمَّ تُخْرِجُهُ بِالْخِلَالِ فَتَلْفِظُهُ وَ أُتِيَ بِالطَّشْتِ وَ الْمَاءِ فَابْتَدَأَ بِأَوَّلِ مَنْ عَلَى يَسَارِهِ حَتَّى انْتَهَى إِلَيْهِ فَغَسَلَ ثُمَّ غَسَلَ مَنْ عَلَى يَمِينِهِ حَتَّى أُتِيَ عَلَى آخِرِهِمْ
👇👇👇
🔷🔸 غذای مورد علاقه پیامبر (ص) و ائمه (ع)
راوی گفت من حج به جا آوردم و جمعی از دوستان با ما همراهی می کردند. وارد مدینه شدم. یک مکانی را برای ما آماده کردند و ما آنجا فرود آمدیم. امام کاظم (ع) سوار بر یک مرکب مشکی بودند و با دوستان و اصحابشان بر ما وارد شدند. حضرت سفارش فرموده بودند که غذایی برای دوستان تهیه کنند.
بین دو تا نخل امام فرود آمدند و پیاده شدند. تشتی آوردند و جلوی ما گرفتند. امام اول دست خودشان را شستند و از سمت راست خودشان شروع کردند تا آخرین نفر هم شستند و بعد سمت چپ هم شروع کردند و تا آخرین نفر هم دستشان را شستند.
🔹غذا را آوردند و جلوی آنها گذاشتند. امام غذایشان را با #نمک آغاز کردند و فرمودند: نام خدا را بر زبان بیاورید و غذا را شروع کنید و حضرت مقداری #سرکه هم خوردند.
🔸یک #کتف_بریان_شده آوردند بعد فرمودند: این غذایی بود که پیامبر(ص) دوست میداشت.
🔸وقتی وارد منزل بعدی می شوند امام سفارش میدهند که #روغن_زیتون_و_سرکه بیاورند. امام کاظم فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذایی بود که فاطمه زهرا (س) دوست میداشتند.
🔸وقتی وارد منزل بعدی شدند حضرت سفارش می دهند که غذای #سكباج (غذایی است که با سرکه و زعفران و گوشت درست میشود) بیاورند. امام کاظم فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذایی بود که امیرالمومنین (ع) دوست میداشتند.
🔸وارد منزل بعدی که شدند، حضرت سفارش دادند که #گوشت_بریان_شدهای که داخل آن #بادمجان بود تهیه کنند. امام کاظم فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذا را امام حسن مجتبی (ع) خیلی دوست میداشتند.
🔸در منزل بعدی امام سفارش می دهند که برای دوستان #شیر_ترش (ماست یا دوغ ترش) که داخل آن نان تليت شده باشد بیاورند. امام کاظم فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذا را امام حسین (ع) دوست میداشتند.
🔸وارد منزل بعدی که شدند، امام کاظم سفارش می دهند که #دنده_های_گوسفند به صورت آبگوشتی تهیه شود. امام کاظم(ع) فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذا را امام سجاد دوست میداشتند.
🔸در منزل بعدی امام سفارش میدهند که #نان_و_پنیر_و_زیره بیاورند. بعد فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذایی بود که امام باقر (ع) دوست میداشتند.
🔸در منزل بعدی امام سفارش میدهند که #نیمرو بیاورند، ظرفی که داخل آن تخم مرغ برشته شده بود آوردند. بعد فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید. این غذایی بود که امام جعفر صادق (ع) دوست میداشتند.
🔸وارد منزل بعدی که میشوند ، امام سفارش میدهند که #حلوا تهیه کنند. بعد فرمودند: به نام خدا بگویید و غذا را بخورید چرا که حلوا غذایی است که من دوست دارم.
🔹بعد از آن سفره را جمع کردند و یک نفر شروع کرد به جمع کردن خرده های نان که از سفره باقی مانده بود و فوت کردن و خوردن آنها. امام فرمودند: این ادب مربوط به خانه هاست و در این مکان این غذا، غذای پرندگان است . سپس خلال دندان آوردند. فرمودند: از آداب خلال این است که زبان را بعد از غذا در دهان بچرخانید و آنچه را از غذا جمع شد بخورید و آنچه را به زبان نیامده و بین دندان ها باقی مانده است با خلال جدا کنید و بیرون بریزید. دوباره تشت و آب آوردند و این بار از سمت چپ شروع کردند و دست همه را تا آخر شستند.
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص34
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص421
📚 مکارم الأخلاق،ج۱،ص۱۴۴
ادامه دارد...
🆔 @Islamic_cooking
🔷🔸 غذای مورد علاقه پیامبر (ص) و ائمه (ع)
🔺قسمت دوم :
👈امام صادق (ع):
وَ قَدْ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ ص لَحِماً يُحِبُ اللَّحْم.
پیامبر(ص) زیاد گوشت مصرف میکرد و گوشت را دوست میداشت.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)؛ج6،ص309
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص36
📚 المحاسن،ج2،ص461
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص61
🔸 «لحم» به فردی میگویند که بیشتر از غذاهای دیگر، گوشت مصرف میکند.
کسی که فقط گوشت میخورد «لحم» گفته نمیشود بلکه کسی که زیاد گوشت بخورد و بیشتر غذای او گوشت باشد «لحم» نامیده میشود.
👈پیامبراکرم (ص) :
نَحْنُ مَعَاشِرَ الْأَنْبِيَاءِ قَوْمٌ لَحْمِيُّون
ما جمعیت پیامبران، قومی هستیم که گوشت زیاد میخوریم.
📚 مکارم الاخلاق،ص158
👈امام صادق (ع) :
سَمَّتِ الْيَهُودِيَّةُ النَّبِيَ ص فِي ذِرَاعٍ وَ كَانَ النَّبِيُّ ص يُحِبُّ الذِّرَاعَ وَ الْكَتِفَ وَ يَكْرَهُ الْوَرِكَ لِقُرْبِهَا مِنَ الْمَبَالِ.
زن يهودى در گوشت سردست به پيامبر(ص) زهر خورانيد و پیامبر(ص) گوشت سردست و کتف را دوست میداشت و ران و لگن را دوست نداشت زیرا به مجاری ادرار نزدیک است.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)؛ج6،ص315
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص57
📚 المحاسن،ج2،ص470
📚 بصائر الدرجات،ج1،ص503
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص38و71
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج17،ص393
👈امام باقر (ع):
كَانَ رَسُولُ اللَّهِ ص يُعْجِبُهُ الذِّرَاعُ.
رسول خدا (ص) از گوشت سردست، اظهار شگفتى مىنمود و آن را دوست مىداشت.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)؛ج6،ص315
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص57
📚 المحاسن،ج2،ص470
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص71
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج16،ص287
👈على بن ريان گويد:
قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع لِمَ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ ص يُحِبُّ الذِّرَاعَ أَكْثَرَ مِنْ حُبِّهِ لِسَائِرِ أَعْضَاءِ الشَّاةِ فَقَالَ ع لِأَنَّ آدَمَ ع قَرَّبَ قُرْبَاناً عَنِ الْأَنْبِيَاءِ مِنْ ذُرِّيَّتِهِ فَسَمَّى لِكُلِ نَبِيٍ مِنْ ذُرِّيَّتِهِ عُضْواً عُضْواً وَ سَمَّى لِرَسُولِ اللَّهِ ص الذِّرَاعَ فَمِنْ ثَمَّ كَانَ ص يُحِبُّهَا وَ يَشْتَهِيهَا وَ يُفَضِّلُهَا.
به امام صادق (ع) عرض كردم: چرا پيامبر خدا (ص) سردست را بيشتر از اعضاى ديگر گوسفند دوست مىداشت؟ فرمود: زيرا آدم (ع) از جانب پيامبرانى كه در ذريّهاش بودند گوسفندى قربانى نمود و براى هر پيامبرى از نسل خود عضوى را نام برد و براى پيامبر (ص) سردست را نام برد. بههمين دليل پيامبر (ص) آن را دوست مىداشت و به آن علاقه داشت و آن را بر ديگر اعضا برترى مىداد.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)؛ج6،ص315
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص58
📚 المحاسن،ج2،ص470
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص71
👈یونس بن یعقوب گوید:
إِنَّ أَحَبَّ الطَّعَامِ كَانَ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص النَّارْبَاجَة.
محبوب ترین غذا برای پیامبر(ص) نارباجه بود.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)؛ج6،ص316
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص63
📚 المحاسن،ج2،ص401
📚 الدعوات (للراوندي)،ص150
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص83و84و85
🔺نام اصلی این غذا «انارباجه» است. «باجه» به معنای «خورشت» است. بنابراین نارباجه، خورشت انار است که یا با خود انار یا با دانهی انار پخته میشود.
👈امام صادق (ع):
أَنَّهُ كَانَ يَشْتَهِي مِنَ الْأَلْوَانِ الزِّيرَبَاجَةَ وَ الزَّبِيبَةَ وَ كَانَ يَقُولُ أُعْطِينَا مِنْ هَذِهِ الْأَطْعِمَةِ وَ الْأَلْوَانِ مَا لَمْ يُعْطَهُ رَسُولُ اللَّهِ(ص).
امام باقر (ع) از میان غذاهای رنگارنگ، زیرباجه و زبیبه را دوست داشتند، از این غذاها به ما دادهشده که به پیامبر(ص) هم داده نشده.
📚 دعائم الإسلام،ج۲،ص۱۱۱
🔺زبیبه غذایی است که در آن کشمش و مویز باشد و زیرباجه، خورشتی است که از انواع میوه مثل آلو، به، سیب و ... با روغن کنجد درست شده باشد.
👈عنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ أَنَّهُ قَالَ:أَنَّهُ كَانَ يَشْتَهِي مِنَ الْأَلْوَانِ النَّارْبَاجَةَ وَ الزَّبِيبَةَ.
امام صادق(ع) نارباجه و زبیبه دوست داشتند ...
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص85
👈ابو بصير گويد:
كَانَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع تُعْجِبُهُ الزَّبِيبِيَّةُ. [في الوسائل و المحاسن: «يعجبه الزبيبة» بدل «تعجبه الزبيبيّة»]
امام صادق عليه السّلام همواره زبیبه را دوست مىداشت.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص316
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص62
📚 المحاسن،ج2،ص401
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص85و516
ادامه دارد ...
#آشپزی_اسلامی #نارباجه #زبیبه #گوشت #سردست #زیرباجه
🆔 @Islamic_cooking
🔷🔸 غذای مورد علاقه انبیاء و اهل بیت (ع)
🔺قسمت سوم :
👈امام صادق (ع):
كَانَ أَحَبَّ الْأَصْبَاغِ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص الْخَلُّ وَ الزَّيْتُ وَ قَالَ هُوَ طَعَامُ الْأَنْبِيَاءِ ع.
محبوب ترین خورشت ها نزد پیامبر(ص) سرکه و روغن زیتون بود؛ و حضرتش فرمود این غذای پیامبران است.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص328
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص86
📚 المحاسن،ج2،ص483
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص180
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج11،ص67
«اصباغ» از «صبغ» به معنای خورشت است.
👈امام صادق (ع):
كَانَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع أَشْبَهَ النَّاسِ طِعْمَةً بِرَسُولِ اللَّهِ ص كَانَ يَأْكُلُ الْخُبْزَ وَ الْخَلَّ وَ الزَّيْتَ وَ يُطْعِمُ النَّاسَ الْخُبْزَ وَ اللَّحْمَ.
شبیهترین افراد به پیامبر (ص) از نظر طعام، امیر المؤمنین (ع) بود. خود، نان و سرکه و روغن زیتون میخورد و به مردم نان و گوشت میخوراند.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص328
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص87
📚 المحاسن،ج2،ص483
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص181
👈مفضل گوید:
أَكَلْتُ عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فَأُتِيَ بِلَوْنٍ فَقَالَ كُلْ مِنْ هَذَا فَأَمَّا أَنَا فَمَا شَيْءٌ أَحَبَّ إِلَيَّ مِنَ الثَّرِيدِ وَ لَوَدِدْتُ أَنَّ الْإِسْفَانَاجَاتِ حُرِّمَت.[في الوسائل: «الْفَارِشْفَاجَات» و المحاسن: «الْعَقَّارَجَات» بدل «الْإِسْفَانَاجَات»]
نزد امام صادق (ع) غذا خوردم و یک رنگی از غذا آوردند امام فرمودند از این غذا بخور، چیزی نزد من محبوبتر از ثرید (سرکه و روغنزیتون که در آن نان میریزند) نیست و دوست داشتم که غذاهای رنگارنگ حرام میشد.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص317
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص64
📚 المحاسن،ج2،ص403
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص81
👈أنَّهُ قَدَّمَ إِلَى بَعْضِ أَصْحَابِهِ خَلّا وَ زَيْتاً وَ لَحْماً بَارِدًا فَأَكَلَ مَعَهُ الرَّجُلُ فَجَعَلَ ع يَنْتِفُ مِنَ اللَّحْمِ وَ يَغْمِسُهُ فِي الْخَلِّ وَ الزَّيْتِ وَ يَأْكُلُهُ فَقَالَ الرَّجُلُ جُعِلْتُ فِدَاكَ هَلَّا طُبِخَا مَعَ اللَّحْمِ قَالَ ع هَذَا طَعَامُنَا وَ طَعَامُ الْأَنْبِيَاءِ ع.
امام صادق(ع) برای بعضی از اصحاب سرکه و روغن زیتون و گوشت سرد آورد و باهم خوردند. امام(ع) یک مقدار گوشت جدا میکرد و داخل روغن و سرکه قرار میداد و میخورد. به امام(ع) عرض شد گوشت را با روغن زیتون و سرکه بپزید. فرمود این غذای ما و غذای پیامبران است.
📚 دعائم الإسلام ،ج2،ص112
👈امام صادق(ع) :
اللَّحْمُ بِاللَّبَنِ مَرَقُ الْأَنْبِيَاءِ (ع).
امام صادق (ع): شیر با گوشت، خورشتِ گوشت پیامبران است.
📚 الكافي،ج6،ص316
📚 المحاسن،ج2،ص466 و 268
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص58 و 60
📚 بحار الأنوار،ج11،ص67 و 68
👈زیاد بن ابی حلال گفت:
تَعَشَّيْتُ مَعَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع بِلَحْمٍ بِلَبَنٍ فَقَالَ هَذَا مَرَقُ الْأَنْبِيَاءِ (ع).
با امام صادق (ع) شام را با گوشتِ آمیخته با شیر صرف کردم سپس فرمود: این خورشتِ گوشت پیامبران است.
📚 الكافي،ج6،ص316
📚 المحاسن،ج2،ص468
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص59
📚 بحار الأنوار،ج63،ص69
👈امام صادق(ع) :
السَّوِيقُ طَعَامُ الْمُرْسَلِينَ أَوْ قَالَ النَّبِيِّينَ.
سویق،غذای پیامبران است.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص306
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص15
📚 المحاسن،ج2،ص488
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص276
👈امام صادق(ع) :
اللَّبَنُ طَعَامُ الْمُرْسَلِينَ.
شیر غذای انبیاء است.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص336
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص109
🔺پیامبر (ص) هم به شیر علاقه داشتند.کسی که از آلودگی شیر هراس دارد بگوید: خداوندا من این شیر را به خاطر اینکه پیامبر(ص) شیر دوست داشت میخورم:
👈منْ أَكَلَ اللَّبَنَ فَقَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي آكُلُهُ عَلَى شَهْوَةِ رَسُولِ اللَّهِ ص إِيَّاهُ لَمْ يَضُرَّه.
کسی که شیر خورد بگوید اللَّهُمَّ إِنِّي آكُلُهُ عَلَى شَهْوَةِ رَسُولِ اللَّهِ (ص) شیر به او ضرر نمیرساند.
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص110
📚 المحاسن،ج2،ص493
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص102
🔺در مورد «خرما» هم وارد شده است که اگر کسی به جهت دوست داشتن پیامبر(ص) بخورد، آسیب نمیرساند.
👈و مَدَحَ النَّبِيُّ ص اللَّبَنَ وَ قَالَ إِنَّهُ طَعَامُ الْمُرْسَلِينَ وَ لَبَنُ الشَّاةِ السَّوْدَاءِ خَيْرٌ مِنْ لَبَنِ الْحَمْرَاءِ وَ لَبَنُ الْبَقَرَةِ الْحَمْرَاءِ خَيْرٌ مِنْ لَبَنِ السَّوْدَاءِ.
پيغمبر (ص) شير را ستود و فرمود:خوراک مرسلين است،شير بز سياه به از سرخ است و شير گاو سرخ به از گاو سياه است.
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج52،ص282
ادامه دارد ...
#آشپزی_اسلامی #غذای_شیر_و_گوشت #شیر_باگوشت #شیر_و_گوشت #سرکه #روغن_زیتون #سویق #شیر
🆔 @Islamic_cooking
🔷🔸 غذای مورد علاقه انبیاء و اهل بیت (ع)
🔺قسمت چهارم :
👈 حدثني من أكل مع أبي الحسن الأول عليه السلام هريسة بالجاورس و قال أما إنه طعام ليس فيه ثقل و لا له غائلة و إنه أعجبني فأمرت أن يتخذ لي و هو باللبن أنفع و ألين في المعدة .
شخصی که با امام رضا(ع) هلیم گاورس میخورد برای من نقل کرد امام(ع) فرمود هلیم گاورس غذایی است که سنگینی ندارد و هیچ آسیب و ضرری ندارد و از این غذا خوشم آمد و دستور دادم تا این غذا را برایم درست کنند و اگر با شیر درست شود نفع آن بیشتر و در معده نرم تر خواهد بود.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص344
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص131
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص257
🔸جاوورس که در فارسی به آن «گارس» یا «گاورس» گفته میشود. ارزن های ریزی است که در گندم و برنج زیاد است و در گذشته زیاد یافت میشد امام امروزه به دلیل سم پاشی،جاورس از بین میرود.در قدیم جاورس را از لابلای برنج ها جدا میکردند از ارزن ریز تر است و براق است.
👈علی بن مهزیار گوید:
تَغَدَّيْتُ مَعَ أَبِي جَعْفَرٍ ع فَأُتِيَ بِقَطَاةٍ فَقَالَ إِنَّهُ مُبَارَكٌ وَ كَانَ أَبِي ع يُعْجِبُهُ وَ كَانَ يَأْمُرُ أَنْ يُطْعَمَ صَاحِبَ الْيَرَقَانِ يُشْوَى لَهُ فَإِنَّهُ يَنْفَعُهُ.
به همراه امام جواد(ع) غذا میخوردم گوشت قطاه آوردند. فرمود: قطاه مبارک است و پدرم امام رضا(ع) قطاه را دوست میداشت و به افرادی که مشکل کبدی یا یرقان دارند امر میکرد تا به صورت بریان بخورند زیرا برای او نافع است.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص312
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص49
هپاتیت هم از انواع یرقان است و شاید برای سیروز کبدی و تمام بیماری های کبدی مفید است.
در فارسی «مرغ اسفرود» یا «سنگخواره» و یا «بابا قُرقُر» نامیده میشود. رنگ بلدرچین به همراه نقطه های سیاه و سفید است.
👈 أَتَانِي أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع فِي شَهْرِ رَمَضَانَ- فَأُتِيَ بِعَشَاءٍ وَ تَمْرٍ وَ كَمْأَةٍ فَأَكَلَ وَ كَانَ يُحِبُّ الْكَمْأَةَ.
امامه مىگويد: اميرمؤمنان على (ع) در ماه رمضان نزد من تشريف آورد براى شام، خرما و کمأة آوردند، حضرت ميل فرمود و همواره کمأة را دوست مىداشت.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص370
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص210
📚 المحاسن،ج2،ص527
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج41،ص159
کمأة نوعی قارچ شبیه به سیبزمینی است که در مناطق خاصی بوجود میآید و در اول سال (بهار) فراوان میشود.مانند گوشت استفاده میشود و برخی به آن دنبلان میگویند. در روایتی آمده که کمأة از منّ است، و منّ از بهشت.من و سلوی از غذایی های است که بر بنی اسرائیل نازل شد.
👈امام صادق (ع):
كَانَ النَّبِيُّ ص يُعْجِبُهُ الدُّبَّاءُ وَ يَلْتَقِطُهُ مِنَ الصَّحْفَةِ.
پيامبر (ص) به كدو علاقه داشت و آن را از كاسۀ بزرگ با علاقه برمىداشت (و ميل مىفرمود).
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص370
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص32و34
📚 المحاسن،ج2،ص521
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص226
📚 مكارم الأخلاق،ص30و177
📚 الأمالي (للطوسي)،ص362
👈كَانَ يُعْجِبُ رَسُولَ اللَّهِ ص مِنَ الْمَرَقَةِ الدُّبَّاءُ.
پیامبر (ص) خورشت کدو را دوست میداشت.
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص204
📚 المحاسن،ج2،ص521
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص228
👈امام صادق (ع):
كَانَ النَّبِيُّ ص يُعْجِبُهُ الدُّبَّاءُ فِي الْقُدُورِ وَ هُوَ الْقَرْعُ.[في الوسائل و المحاسن: «من القدور الدبّاء و هو القرع» بدل «الدبّاء في القدور و هو القرع»]
پيامبر (ص) به كدويى كه در ديگ پخته مىشد علاقه داشت و آن همان كدو حلوايى است.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص370
📚 المحاسن،ج2،ص521
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص205
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص228
👈كَانَ النَّبِيُّ ص يُعْجِبُهُ الدُّبَّاءُ وَ كَانَ يَأْمُرُ نِسَاءَهُ إِذَا طَبَخْنَ قِدْراً يُكْثِرْنَ مِنَ الدُّبَّاءِ وَ هُوَ الْقَرْعُ.
سيّارى در روايت مرفوعهاى گويد: پيامبر (ص) به كدو علاقه داشت و به همسران خود دستور مىفرمود كه هرگاه ديگ(غذا) را بار مىگذارند، كدوى آن را زياد نمايند و آن همان كدو حلوايى است.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص371
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص203
📚 المحاسن،ج2،ص521
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص228
👈پيامبر خدا (ص) خطاب به امام على (ع):
كُلِ الْيَقْطِينَ فَإِنَّهُ مَنْ أَكَلَهَا حَسُنَ خُلُقُهُ وَ نَضُرَ وَجْهُهُ وَ هِيَ طَعَامِي وَ طَعَامُ الْأَنْبِيَاءِ قَبْلِي.
كدو بخور؛ زيرا هر كس آن را بخورد، خويَش نيكو و رويَش شاداب مىشود. آن، خوراک من و پيامبرانِ پيش از من است.
📚 الدعوات (للراوندي)،ص154
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص229
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل،ج16،ص425
ادامه دارد ...
#آشپزی_اسلامی #هلیم #گاورس #جاورس #کمأة #دنبلان #کدو #خورشت_کدو
🆔 @Islamic_cooking
🔷🔸 غذای مورد علاقه انبیاء و اهل بیت (ع)
🔺قسمت پنجم (شیرینی) :
👈بعَثَ إِلَيَّ الْمَاضِي ع يَوْماً فَأَكَلْنَا عِنْدَهُ وَ أَكْثَرَ مِنَ الْحَلْوَاءِ فَقُلْتُ مَا أَكْثَرَ هَذِهِ الْحَلْوَاءَ فَقَالَ إِنَّا وَ شِيعَتَنَا خُلِقْنَا مِنَ الْحَلَاوَةِ فَنَحْنُ نُحِبُّ الْحَلْوَاءَ.
هارون بن موفق مدينى گويد: روزى امام هادى (ع) كسى را در پى من فرستاد، من خدمت آن حضرت شرفياب شدم و غذا خوردم و حلواى فراوانى در آنجا بود، عرض كردم: چرا حلوا اينقدر زياد است؟ فرمود: ما و شيعيان ما از شيرينى آفريده شديم، بنابراين حلوا را دوست داريم.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص321
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص72
📚 المحاسن،ج2،ص408
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص285
👈امام کاظم (ع) :
إِنَّا أَهْلُ بَيْتٍ نُحِبُّ الْحَلْوَاءَ وَ مَنْ لَمْ يُحِبَّ الْحَلْوَاءَ مِنَّا أَرَادَ الشَّرَابَ.
ما خاندانى هستيم كه حلوا را دوست داريم و هر كه از ما حلوا دوست نداشته باشد، شراب خواهد.
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص276
📚 المحاسن،ج2،ص408
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص286
👈قيلَ لِرَسُولِ اللَّهِ ص يَا رَسُولَ اللَّهِ أَيُّ الشَّرَابِ أَحَبُّ إِلَيْكَ قَالَ الْحُلْوُ الْبَارِدُ.
خدمت پیامبر (ص) عرض شد: یا رسول الله! نوشیدنی محبوب شما کدام است؟ فرمودند:(نوشيدنى) شيرين و خنک.
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص275
📚 المحاسن،ج2،ص407
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص285
👈امام صادق (ع):
لَيْسَ شَيْءٌ أَحَبَّ إِلَيَّ مِنَ السُّكَّرِ.
چیزی نزد من محبوب تر از شکر نیست.
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص104
📚 المحاسن،ج2،ص500
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص299
📚 مكارم الأخلاق،ص167
🔺اصل شکر آن دانه های قرمزی است که روی نی شکر قرار میگیرد اما شکری که الان تهیه میکنند این گونه است که آب نی شکر را میگیرند و روی آتش قرار میدهد تا اینکه غلیظ میشود. به نظر میرسد که این شکر را نیز شامل بشود.
👈امام صادق (ع):
كَانَ رَسُولُ اللَّهِ ص يُعْجِبُهُ الْعَسَلُ.
پيامبر خدا (ص) همواره به عسل علاقه داشت.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص332
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص98
📚 المحاسن،ج2،ص499
📚 دعائم الإسلام ،ج2،ص110
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص85و290و292
👈 دخَلْتُ عَلَى أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا ع وَ بَيْنَ يَدَيْهِ تَمْرٌ بَرْنِيٌّ وَ هُوَ مُجِدٌّ فِي أَكْلِهِ يَأْكُلُهُ بِشَهْوَةٍ فَقَالَ يَا سُلَيْمَانُ ادْنُ فَكُلْ فَدَنَوْتُ فَأَكَلْتُ مَعَهُ وَ أَنَا أَقُولُ: لَهُ جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنِّي أَرَاكَ تَأْكُلُ هَذَا التَّمْرَ بِشَهْوَةٍ فَقَالَ نَعَمْ إِنِّي لَأُحِبُّهُ فَقُلْتُ وَ لِمَ قَالَ لِأَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص كَانَ تَمْرِيّاً وَ كَانَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ تَمْرِيّاً وَ كَانَ الْحَسَنُ تَمْرِيّاً وَ كَانَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَيْنُ تَمْرِيّاً وَ كَانَ سَيِّدُ الْعَابِدِينَ تَمْرِيّاً وَ كَانَ أَبُو جَعْفَرٍ تَمْرِيّاً وَ كَانَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ تَمْرِيّاً وَ كَانَ أَبِي تَمْرِيّاً وَ أَنَا تَمْرِيٌّ وَ شِيعَتُنَا يُحِبُّونَ التَّمْرَ لِأَنَّهُمْ خُلِقُوا مِنْ طِينَتِنَا وَ أَعْدَاؤُنَا يَا سُلَيْمَانُ يُحِبُّونَ الْمُسْكِرَ لِأَنَّهُمْ خُلِقُوا مِنْ مَارِجٍ مِنْ نَارٍ.
سليمان بن جعفر جعفرى گويد: به حضور امام رضا (ع) شرفياب شدم در مقابل حضرت خرماى برنى بود، آن حضرت با اشتها از آن مىخورد، به من فرمود: اى سليمان! نزديك بيا و بخور.من نزديك شدم و با آن حضرت از آن خرما خوردم و به حضرتش گفتم: فدايت شوم! مىبينم كه اين خرما را با علاقه ميل مىكنيد.فرمود: آرى، من خرما را دوست دارم.گفتم: چرا؟ فرمود: زيرا پيامبر خدا (ص) بسيار خرما را دوست مىداشت، حضرت (ع) نيز، چنين بود. امام حسن (ع) نيز، چنين بود. امام حسين (ع) نيز، چنين بود. امام سجّاد (ع) نيز، چنين بود. امام باقر (ع) نيز، چنين بود. امام صادق (ع) نيز، چنين بود. پدرم (ع) نيز، چنين بود و من نيز خرما را بسيار دوست مىدارم، شيعيان ما نيز خرما را دوست مىدارند؛ زيرا آنان از سِرشت ما خلق شدهاند و اى سليمان! دشمنان ما به شراب علاقه دارند؛ زيرا آنان از آتشى بدون دود خلق شدهاند.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص346
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص136
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج49،ص103
ادامه دارد ...
#آشپزی_اسلامی
🆔 @Islamic_cooking
🔷🔸 غذای مورد علاقه انبیاء و اهل بیت (ع)
🔺قسمت ششم (سبزیجات) :
👈كانَ أَحَبُّ الْبُقُولِ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص الْبَاذَرُوجَ.
محبوبترین سبزی نزد پیامبر (ص) بادروج بود.
📚 المحاسن،ج2،ص514
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص186
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص213
👈حضرت علی (ع):
كَانَ يُعْجِبُ رَسُولَ اللَّهِ ص مِنَ الْبُقُولِ الْحَوْكُ.
پیامبر (ص) از میان سبزیجات حوک را دوست داشتند.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص364
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص186و187
📚 المحاسن،ج2،ص514
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص214
👈امام صادق (ع):
كَانَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع يُعْجِبُهُ الْبَاذَرُوجُ.
اميرالمؤمنین (ع) همواره به بادروج علاقه داشت.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص364
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص185
📚 مكارم الأخلاق،ص179
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص215
👈امام صادق (ع):
الْحَوْكُ بَقْلَةُ الْأَنْبِيَاءِ أَمَا إِنَّ فِيهِ ثَمَانَ خِصَالٍ يُمْرِئُ وَ يَفْتَحُ السُّدَدَ وَ يُطَيِّبُ الْجُشَاءَ وَ يُطَيِّبُ النَّكْهَةَ وَ يُشَهِّي الطَّعَامَ وَ يَسُلُّ الدَّاءَ وَ هُوَ أَمَانٌ مِنَ الْجُذَامِ إِذَا اسْتَقَرَّ فِي جَوْفِ الْإِنْسَانِ قَمَعَ الدَّاءَ كُلَّهُ.
حوک سبزی پیامبران است و هشت خاصیت دارد، غذا را هضم میکند(موجب جذب مواد مفید غذا میشود)، راه بستهشده و گرفتگیها (در بدن) را باز میکند، آروغ را خوشبو میکند، دهان و بدن را خوشبو میکند، اشتهاآور است، بیماری را از بدن بیرون میکشد، ایمنی از جذام است و زمانی که در بدن انسان مستقر شود همه بیماریها را سرکوب میکند.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص364
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص186
📚 مكارم الأخلاق،ص179
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص215
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل،ج16،ص418
👈امام صادق (ع):
كَانَ أَحَبَّ الصِّبَاغِ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص الْخَلُّ وَ أَحَبَّ الْبُقُولِ إِلَيْهِ الْحَوْكُ يَعْنِي الْبَاذَرُوج.
محبوبترین خورشت نزد رسول خدا (ص) سرکه بود و محبوبترین سبزیجات نزد ایشان حوک بود که همان بادروج است.
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص394
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل،ج16،ص419
👈حضرت علی (ع):
نَظَرَ رَسُولُ اللَّهِ ص إِلَى الْبَاذَرُوجِ فَقَالَ هَذَا الْحَوْكُ كَأَنِّي أَنْظُرُ إِلَى مَنْبِتِهِ فِي الْجَنَّةِ.
پیامبر (ص) به بادروج نگاه کردند و فرمودند این همان حوک است، همانا میبینم که این در بهشت روییده است.
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص186
📚 المحاسن،ج2،ص513
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص213
🔺با توجه به این روایت بادروج و حوک هر دو یکی هستند و روایات آنها برای هم قابل استفاده است.باذروج ریحان کوهی است و همان چیزی است که تخم آن تخم شربتی است.
👈امام صادق (ع):
وَطِئَ رَسُولُ اللَّهِ ص الرَّمْضَاءَ فَأَحْرَقَتْهُ فَوَطِئَ عَلَى الرِّجْلَةِ وَ هِيَ الْبَقْلَةُ الْحَمْقَاءُ فَسَكَنَ عَنْهُ حَرُّ الرَّمْضَاءِ فَدَعَا لَهَا وَ كَانَ يُحِبُّهَا ص وَ يَقُولُ مِنْ بَقْلَةٍ مَا أَبْرَكَهَا.
امام صادق (ع): پیامبر خدا (ص) بر زمین سوخته ای پا نهاد و آن زمین، پایش را سوزاند. پس، پای خویش را بر خُرفه نهاد و در نتیجه، سوزش حاصل از زمین سوخته، فرو نشست. از آن پس، پیامبر (ص) خُرفه را دوست داشت، برای آن دعا می کرد و می گفت: «چه گیاه پُربرکتی است!».
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص367
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص194
📚 المحاسن،ج2،ص517
📚 دعائم الإسلام،ج2،ص149
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج16،ص291
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص234
ادامه دارد ...
#آشپزی_اسلامی
🆔 @Islamic_cooking
🔷🔸 غذای مورد علاقه انبیاء و اهل بیت (ع)
🔺قسمت هفتم (سبزیجات) :
👈امام صادق (ع):
ذُكِرَ الْبُقُولُ عِنْدَ رَسُولِ اللَّهِ ص فَقَالَ سَنَامُ الْبُقُولِ وَ رَأْسُهَا الْكُرَّاثُ وَ فَضْلُهُ عَلَى الْبُقُولِ كَفَضْلِ الْخُبْزِ عَلَى سَائِرِ الْأَشْيَاءِ وَ فِيهِ بَرَكَةٌ وَ هِيَ بَقْلَتِي وَ بَقْلَةُ الْأَنْبِيَاءِ قَبْلِي وَ أَنَا أُحِبُّهُ وَ آكُلُهُ وَ كَأَنِّي أَنْظُرُ إِلَى نَبَاتِهِ فِي الْجَنَّةِ يَبْرُقُ وَرَقُهُ خُضْرَةً وَ حُسْناً.
امام صادق (ع) به نقل از پدرانش (ع): نزد پيامبر خدا از سبزىها ياد شد. فرمود: «تره، مهتر و سرآمد همه سبزىهاست و برترىِ آن بر ديگر سبزىها، همانند برترىِ نان بر ديگر چيزهاست. در آن، بركت است و آن، سبزى من و سبزى پيامبرانِ پيش از من است. من آن را دوست دارم و مىخورم. گويا بوته آن را مىنگرم كه برگهايش از سرسبزى و زيبايى در بهشت مىدرخشند».
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص192
📚 المحاسن،ج2،ص513
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص204
👈امام صادق (ع):
لَيْسَ عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ بَقْلَةٌ أَشْرَفَ وَ لَا أَنْفَعَ مِنَ الْفَرْفَخِ وَ هُوَ بَقْلَةُ فَاطِمَةَ ع ثُمَّ قَالَ لَعَنَ اللَّهُ بَنِي أُمَيَّةَ- هُمْ سَمَّوْهُ بَقْلَةَ الْحَمْقَاءِ بُغْضاً وَ عَدَاوَةً لِفَاطِمَةَ ع.
بر روى زمين هيچ سبزى ارزشمندتر و سودمندتر از خرفه، وجود ندارد و آن، سبزى حضرت فاطمه (س) است.آنگاه فرمود: خداوند بنی اميه را لعنت كند! آنان به خاطر كينه با ما و دشمنى با فاطمه (س) خرفه را سبزى نادان ناميدند.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص367
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص194
📚 المحاسن،ج2،ص517
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص235
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج43،ص89
👈امام صادق (ع):
بَقْلَةُ رَسُولِ اللَّهِ ص الْهِنْدَبَاءُ وَ بَقْلَةُ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع الْبَاذَرُوجُ وَ بَقْلَةُ فَاطِمَةَ ع الْفَرْفَخُ.
سبزی پیامبر(ص) کاسنی، سبزی امیرالمؤمنین (ع) بادروج و سبزی حضرت زهرا (س) خرفه است.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص364
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص180
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج43،ص90
👈رسول خدا(ص):
الْكَرَفْسُ بَقْلَةُ الْأَنْبِيَاءِ.
كرفس، سبزى پيامبران است.
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص194
📚 المحاسن،ج2،ص515
📚 دعائم الإسلام،ج2،ص113
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص239
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل،ج16،ص419
👈رسول خدا(ص):
الْكَرَفْسُ بَقْلَةُ الْأَنْبِيَاءِ وَ يُذْكَرُ أَنَّ طَعَامَ الْخَضِرِ وَ إِلْيَاسَ الْكَرَفْسُ وَ الْكَمْأَة.
كرفس سبزى انبياء است و طعام خضر و الياس كرفس و کمأة (نوعی قارچ) میباشد.
📚 مكارم الأخلاق،ص180
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص240
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل،ج16،ص420
👈رسول خدا(ص):
عَلَيْكُمْ بِالْكَرَفْسِ فَإِنَّهُ طَعَامُ إِلْيَاسَ وَ الْيَسَعِ وَ يُوشَعَ بْنِ نُونٍ.
بر شما باد كرفس؛ چرا كه خوراک الياس، يَسَع و يوشع بن نون بوده است.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص366
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص193
📚 المحاسن،ج2،ص515
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص240
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج13،ص397
👈عنْ عَلِيِّ بْنِ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ حَنَانٍ قَالَ: كُنْتُ مَعَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع عَلَى الْمَائِدَةِ فَمَالَ عَلَى الْبَقْلِ وَ امْتَنَعْتُ أَنَا لِعِلَّةٍ كَانَتْ بِي فَالْتَفَتَ إِلَيَّ فَقَالَ يَا حَنَانُ أَ مَا عَلِمْتَ أَنَّ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع- لَمْ يُؤْتَ بِطَبَقٍ إِلَّا وَ عَلَيْهِ بَقْلٌ قُلْتُ وَ لِمَ قَالَ لِأَنَّ قُلُوبَ الْمُؤْمِنِينَ خَضِرَةٌ فَهِيَ تَحِنُّ إِلَى شَكْلِهَا.
حنان گويد: با امام صادق عليه السّلام بر سر يك سفره غذا مىخورديم، حضرت عليه السّلام به سبزى علاقه داشت و از آن مىخورد و من به خاطر بيمارى كه داشتم، نمىخوردم. آن حضرت به من رو نمود و فرمود: اى حنان! مگر نمىدانى كه براى امير مؤمنان على عليه السّلام ظرف غذايى نمىآوردند مگر آن كه روى آن سبزى بود؟! عرض كردم: فدايت شوم! چرا چنين بود؟ فرمود: چرا كه قلبهاى مؤمنان سبز است و به امثال خود تمايل دارند.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص362
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص178
📚 المحاسن،ج2،ص507
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص199
ادامه دارد ...
🆔 @Islamic_cooking
🔷🔸 غذای مورد علاقه انبیاء و اهل بیت (ع)
🔺قسمت هشتم (میوه) :
👈امام صادق (ع):
مَا عَلَى وَجْهِ الْأَرْضِ ثَمَرَةٌ كَانَتْ أَحَبَ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص مِنَ الرُّمَّانِ وَ كَانَ وَ اللَّهِ إِذَا أَكَلَهَا أَحَبَّ أَنْ لَا يَشْرَكَهُ فِيهَا أَحَدٌ.
بر روى زمين هيچ درختى نزد پيامبر خدا (ص) محبوبتر از انار نبود. به خدا سوگند! هرگاه انار ميل مىفرمود دوست داشت كه كسى با او شريک نشود.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص352
📚 وسائل الشيعة،ج24،ص411
📚 المحاسن،ج2،ص541
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص158
👈امام رضا (ع):
أُهْدِيَ لِلنَّبِيِّ ص سَفَرْجَلٌ فَضَرَبَ بِيَدِهِ عَلَى السَّفَرْجَلِ فَقَطَعَهَا وَ كَانَ يُحِبُّهَا حُبّاً شَدِيداً فَأَكَلَهَا وَ أَطْعَمَ مَنْ كَانَ بِحَضْرَتِهِ مِنْ أَصْحَابِهِ ثُمَّ قَالَ عَلَيْكُمْ بِالسَّفَرْجَلِ فَإِنَّهُ يَجْلُو الْقَلْبَ وَ يَذْهَبُ بِطَخَاءِ الصَّدْرِ.
یک بِهْ، به پیامبر (ص) هدیه شد. پیامبر (ص) دست خود را بر بِهْ زد و آن را قطعه قطعه کرد. ایشان، بِهْ را بسیار دوست داشت. آن را خورد و به کسانی از اصحاب که در محضر ایشان بودند نیز داد. سپس فرمود: «بر شما باد بِهْ؛ چرا که قلب را جلا می دهد و سنگینیِ سینه را می برد».
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص167
📚 مكارم الأخلاق،ص184
📚 المحاسن،ج2،ص549
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص169
👈علِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ قَالَ: كَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ ع يُعْجِبُهُ الْعِنَبُ فَكَانَ يَوْماً صَائِماً فَلَمَّا أَفْطَرَ كَانَ أَوَّلُ مَا جَاءَ الْعِنَبُ أَتَتْهُ أُمُّ وَلَدٍ لَهُ بِعُنْقُودِ عِنَبٍ فَوَضَعَتْهُ بَيْنَ يَدَيْهِ فَجَاءَ سَائِلٌ فَدَفَعَهُ إِلَيْهِ فَدَسَّتْ أُمُّ وَلَدِهِ إِلَى السَّائِلِ فَاشْتَرَتْهُ مِنْهُ ثُمَّ أَتَتْهُ بِهِ فَوَضَعَتْهُ بَيْنَ يَدَيْهِ فَجَاءَ سَائِلٌ آخَرُ فَأَعْطَاهُ إِيَّاهُ فَفَعَلَتْ أُمُّ الْوَلَدِ كَذَلِكَ ثُمَّ أَتَتْهُ بِهِ فَوَضَعَتْهُ بَيْنَ يَدَيْهِ فَجَاءَ سَائِلٌ آخَرُ فَأَعْطَاهُ فَفَعَلَتْ أُمُّ الْوَلَدِ مِثْلَ ذَلِكَ فَلَمَّا كَانَ فِي الْمَرَّةِ الرَّابِعَةِ أَكَلَهُ ع.
هشام بن سالم گويد: امام سجّاد عليه السّلام به انگور علاقه داشت. روزى حضرت روزه بود، هنگام افطار يكى از كنيزان فرزنددار خوشۀ انگورى آورد و مقابل حضرت نهاد، در اين هنگام مسكينى آمد و سؤال نمود. حضرت خوشۀ انگور را به او داد، آن كنيز پنهانى خوشه انگور را از آن مسكين خريد. سپس آن را آورد و در مقابل حضرت نهاد. مسكين ديگرى آمد و حضرت خوشه انگور را به او عطا كرد، آن كنيز همان كار را دوباره انجام داد، براى مرتبه سوم باز مسكين ديگرى آمد و امام خوشۀ انگور را به او داد، كنيز كار خود را تكرار كرد و در مرتبه چهارم حضرت خوشه انگور را ميل نمود.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)،ج6،ص350
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص148
📚 المحاسن،ج2،ص547
📚 مكارم الأخلاق،ص174
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج46،ص72
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)،ج63،ص148
🆔 @Islamic_cooking
🔷🔸غذاها و خوراکی های مورد علاقه انبیاء و اهل بیت علیهمالسلام
✅ قسمت 1 : «غذاها»👇
🔗 https://eitaa.com/islamic_cooking/175
✅ قسمت 2 : «گوشت،نارباجه،زبیبه»👇
🔗 https://eitaa.com/islamic_cooking/177
✅ قسمت 3 : «سرکه و روغن زیتون،شیرگوشت،سویق،شیر»👇
🔗 https://eitaa.com/islamic_cooking/178
✅ قسمت 4 : «هلیم گاورس،قطاه،کمأة(دنبلان)،کدو»👇
🔗 https://eitaa.com/islamic_cooking/179
✅ قسمت 5 : «شیرینی،خرما»👇
🔗 https://eitaa.com/islamic_cooking/180
✅ قسمت 6 : «سبزیجات : بادروج،حوک،خرفه»👇
🔗 https://eitaa.com/islamic_cooking/181
✅ قسمت 7 : «سبزیجات : تره،خرفه،کاسنی،کرفس»👇
🔗 https://eitaa.com/islamic_cooking/182
✅ قسمت 8 : «میوه : انار،به،انگور»👇
🔗 https://eitaa.com/islamic_cooking/183
🍲خورشت نارباجه
👈إِنَّ أَحَبَّ الطَّعَامِ كَانَ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص النَّارْبَاجَة.
محبوب ترین غذا برای پیامبر(ص) نارباجه بود.
📚 الكافي،ج6،ص316
📚 وسائل الشيعة،ج25،ص63
📚 المحاسن،ج2،ص401
📚 الدعوات (للراوندي)،ص150
📚 بحار الأنوار،ج63،ص83و84و85
🔺نام اصلی این غذا «انارباجه» است. «باجه» به معنای «خورشت» است. بنابراین نارباجه، خورشت انار است که یا با خود انار یا با دانهی انار پخته میشود.
#نارباجه
🆔 @islamic_cooking
🥘 آشپزی و تغذیه اسلامی
🔸طرز تهیه غذاهای روایی
🔹خواص خوراکی ها در روایات
🔸آداب و اصول تغذیه اسلامی
🔹آموزش آشپزی با مواد طبیعی
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2777088018Cda62ed659d
🍰 طرز تهیه #کیک_اسفنجی
💢بدون بیکینگ پودر
💢بدون جوش شیرین
👌با مواد سالم و طبیعی
🆔 @Islamic_cooking
👇👇👇
47.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍰 طرز تهیه کیک اسفنجی
💢بدون بیکینگ پودر
💢بدون جوش شیرین
👌با مواد سالم و طبیعی
🆔 @Islamic_cooking
🍰 طرز تهیه کیک اسفنجی
💢بدون بیکینگ پودر
💢بدون جوش شیرین
👌با مواد سالم و طبیعی
➖➖➖➖➖➖➖
📥 دانلود با لینک مستقیم با کیفیت FullHD 1080p :
👉 https://pl7.ir/illJY
🖥 مشاهده در کانال یوتیوب:
🔗 https://youtu.be/gwVEz5HnpLg
🖥 مشاهده در کانال آپارات:
🔗 https://www.aparat.com/v/SMW6h
🆔 @Islamic_cooking
✅ مشکلات و ایرادات پخت کیک
۱ – کیک به اندازه کافی پف نکرده است:
♦️ اندازه گیری مایعات به دقت انجام نشده است. (مقدار مایعات مورد استفاده کم یا زیاد شده است)
♦️ میزان مخلوط کردن مواد کم یا خیلی بیشتر از معمول بوده است.
♦️ دمای فر بسیار کم یا بسیار زیاد بوده است.
♦️ هنگام مخلوط کردن مواد ترتیب افزودن آنها رعایت نشده است.
♦️ کره یا تخم مرغ مورد استفاده خیلی خنک بوده است.
♦️ میزان روغن مورد استفاده بسیار زیاد بوده است.
♦️ اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ بوده است.
♦️ قبل از اینکه مخلوط کیک آماده در فر قرار بگیرد فاصله زمانی زیادی داده شده است.
۲ – رویه کیک چسبنده است:
♦️ روی کیک در حالیکه هنوز گرم بوده پوشانده شده است.
♦️ میزان مایعات مورد استفاه در کیک زیاد بوده است.(مایع کیک شل و آبکی بوده)
♦️ کیک به اندازه کافی پخته نشده است (میتواند ناشی از کوتاه بودن مدت طبخ یا کم بودن دمای فر باشد)
۳ – کیک حالت خیس دارد:
♦️ کیک قبل از پخت کامل از فر خارج شده است.
♦️ کیک به موقع از قالب خارج نشده و داخل قالب سرد شده است.
♦️ نسبت مواد مورد استفاده درست نبوده، زیاد بودن شکر، مایعات و چربی میتواند باعث این حالت شود.
۴ – کیک دارای منافذ و سوراخهای متعدد و بزرگی است:
♦️ دمای فر بسیار بالا بوده است.
♦️ مواد اولیه به اندازه کافی مخلوط نشده است. (مخلوط کردن کم و زیاد هر دو باعث این حالت میشود)
۵ – کیک ظاهری چروکیده و جمع شده دارد:
♦️ قالب نسبت به مواد کیک بزرگ بوده است.
♦️ قالب بیش از حد چرب شده است.
♦️ مواد بیش از حد مخلوط شده است.
♦️ مقدار مایعات زیاد بوده است.
♦️ کیک بیش از حد پخته است. (به دلیل بالا بودن دمای فر یا طولانی بودن مدت طبخ) خوابیدن پف کیک
♦️ هوادهی مواد به درستی انجام نشده و میزان هوای حبس شده درکیک خیلی کم یا خیلی زیاد بوده است.
♦️ پخت کیک کافی نبوده است. (دمای فر پائین یا طول طبخ ناکافی)
♦️ میزان شکر مورد استفاده زیاد و یا مقدار مایعات نامتناسب بوده است.
♦️ قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک است.
♦️ کیک در هنگام پخت تکان داده شده یا ضربه خورده است.
♦️ در فر قبل از پخت باز شده است.
♦️ دمای فر کم بوده است.
♦️ بعد از افزودن آرد خمیر زیاد مخلوط شده است.
۶ – کیک بافت زبری داشته و وسط آن فرورفته است:
♦️ فر سر بوده و کیک به آرامی پخته است. (فر باید حداقل از ۲۰ دقیقه قبل گرم شود)
♦️ شکر و روغن به اندازه کافی مخلوط نشده است.
♦️ مواد کیک به اندازه کافی مخلوط نشده است.
♦️ میزان مایعات مورد استفاده کم بوده است.
♦️ از آرد نامناسب و سنگینی برای تهیه کیک استفاده شده است.
♦️ مواد به درستی در قالب پخش نشده است.
۷ – رویه کیک چسبنده ولی قسمت میانی آن خشک است:
♦️ مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
♦️ مدت طبخ طولانی بوده است. (بعد از اتمام زمان گفته شده باید پخت کیک کنترل شود و اگر این زمان به صورت یک محدوده گفته شده بعد از اتمام کمترین زمان ذکر شده پخت کیک مورد کنترل قرار گیرد)
♦️ سفیدههای تخم مرغ بیش از حد زده شده است.
♦️ قالب کیک نسبت به مواد مورد استفاده بسیار بزرگ بوده است. بهتر است از قالبهای ذکر شده در دستور استفاده کنید و یا آن را به طرز صحیحی جایگزین کنید.
♦️ دمای فر نامناسب و کم بوده و کیک به جای اینکه بپزد خشک شده است.
♦️ کیک در معرض جریان هوا سرد شده است.
♦️ مقدار آرد مورد استفاده زیاد بوده است.
♦️ میزان چربی یا مایعات مورد استفاده کم بوده است.
♦️ مقدار شکر مورد استفاده کافی نبوده است.
۸ – قسمت وسط کیک بالا آماده و ترک خورده است:
♦️ مواد بیش از حد مخلوط شده است.
♦️ دمای فر بسیار زیاد بوده است.
♦️ میزان آرد مورد استفاده زیاد و مایعات مورد استفاده کم بوده است.
♦️ کیک در طبقات بالاتر از طبقه وسط فر طبخ شده است. (موقع گرم کردن فر پنجره فر را در طبقه وسط قرار دهید)
۹ – رویه کیک شیبدار و کج است:
♦️ فر و یا پنجره فر تراز نیست.
♦️ کف قالب کج و شیب دار است.
♦️ مواد به خوبی مخلوط نشده است.
۱۰ – رویه کیک به طور یکنواخت طلایی نشده است:
♦️ گرما به طور یکنواخت در فر پخش نمیشود. (برای جریان بهتر هوا دقت کنید که ظرف کیک حداقل ۵ سانتیمتر از دیوارههای فر و نیز ظرف دیگر فاصله داشته باشد)
۱۱ - ته کیک سوخته ولی وسط آن خام است:
♦️ مثل مورد بالایی جریان گرما به خوبی در فر صورت نمیگیرد.
۱۲ – ته کیک خمیر و سنگین است:
♦️ مواد کیک خوب مخلوط نشده است.
♦️ مقدار مایعات مورد استفاده در کیک زیاد بوده است.
♦️ تعداد تخم مرغهای مورد استفاده زیاد بوده است.
🆔 @Islamic_cooking
۱۳ – کیک کاملا سفت است:
♦️ دمای فر خیلی بالاست.
♦️ زمان طبخ طولانی بوده است. (پخت کیک را بعد از اتمام زمان پخت ذکر شده کنترل کنید)
۱۴ – رنگ کیک تیره وخاکستری است:
♦️ از آرد نامرغوبی برای پخت کیک استفاده شده است.
♦️ کیک چسبنده و خیس است.
♦️ سفیدههای زده شده به خوبی با آرد مخلوط نشده است.
۱۵ – کیک به قالب چسبیده است:
♦️ قالب به درستی چرب و آرد پاشی نشده است.
♦️ کیک در زمان مناسب و بعد از سرد شدن اولیه از قالب خارج نشده است..
♦️ کیک به اندازه کافی نپخته است.
۱۶ – بافت کیک حالتی مثل خرده نان دارد:
♦️ مقدارچربی کیک کم است.
♦️ مقدار شکر کیک کم است.
♦️ مواد کیک بیش از حد مخلوط شده است.
♦️ خمیر کیک سفت بوده است. (به دلیل کم بودن مایعات مورد استفاده)
♦️ خمیر کیک شل بوده است. (یه دلیل زیاد بودن مایعات مصرفی)
۱۷ – کیک از لبههای قالب بالا زده است:
♦️ اندازه قالب نسبت به مواد اولیه کوچک بوده است.
۱۸ – کیک منسجم نبوده و خرد میشود:
♦️ کیک به صورت داغ و سریع از قالب خارج شده است.
۱۹ – پوسته کیک تیره است:
♦️ فر بیش از حد داغ بوده است.
♦️ دیوارههای قالب تیره رنگ است. (به دلیل جذب بیشتر حرارت)
۲۰ – در بافت کیک لایههای چسبندهای وجود دارد:
♦️ میزان مایعات مصرفی زیاد بوده است.
♦️ مواد به درستی مخلوط نشده است.
۲۱ – سطح کیک سوخته است:
♦️ دمای فر بالا بوده است.
♦️ مقدار مایعات مصرفی نامتناسب بوده است
🆔 @Islamic_cooking
⚠️تذکر
💢قابل توجه همراهان گرامی کانال آشپزی اسلامی :
🔸پس از پیام های مکرر دوستان و درخواست آموزش کیک با مواد سالم،مجبور شدیم طرز آن را آموزش دهیم و هدف ما این بود که با این کار،جلوی استفاده مواد شیمیایی و سرطانزا مثل بیکینگ پودر و وانیل صنعتی رو بگیریم وگرنه چیزی که امروزه به آن کیک گفته میشود قطعا مورد تایید و توصیه ما نیست.
🔺کیک (انگلیسی: cake)یا گتو (فرانسوی: gâteau) گونهای شیرینی است که خاستگاه اروپایی دارد.
♦️کیک علاوه بر اثرات مضر آن بر کبد،یک شیرینی بیگانه است و جزو فرهنگ و رسوم ما نیست.
❗️کیک نه حرام است و نه مکروه ولی بالاتر از اینها ،بحث بر سر سبک زندگی است.
🔰امیرالمومنین امام علی(ع) همواره می فرمودند:
مادامی که این امت لباس بیگانه نپوشند و غذاهای آنان را استفاده نکنند همواره در خیر خواهند بود و هنگامی که چنین کنند خداوند آنان را ذلیل خواهد کرد.
📚 المحاسن،ج2،ص440
🔰حضرت علی (ع):
خداوند به یکی از پیامبران وحی فرستاد: به امّت خود بگو: لباس دشمنان مرا نپوشند،غذای دشمنان مرا میل نکنند، هم شکل دشمنان من نگردند، وگرنه ایشان هم دشمن من خواهند بود.
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل،ج11،ص119
♨️مشکل ما مخلوط کردن مقداری آرد و تخم مرغ و شکر و روغن و درست کردن شیرینی نیست بلکه این تقلید از بیگانه و عمل به سنت های آنان کم کم ما را تغییر میدهد و در فکر و عقیده هم شبیه آنها می کند.
🔰حضرت علی (ع):
کم میشود(پیش میآید) کسی خود را شبیه قومی سازد و اندک اندک از آنها نشود.
📚نهجالبلاغه،حکمت ۱۹۷
💢متاسفانه امروزه جشن تولد و در راس آن گذاشتن شمع روی کیک و بریدن آن مرسوم شده که کل این مراسم حول کیک شکل میگیرد.
درحالی که نور برای ما مقدس است و ظلمت و تاریکی را ناپسند میدانیم ،عمل به این سنت مسخره که شمع را فوت میکنند و نور را خاموش میکنند و پس از آن کف میزنند و شادی میکنند نه با فرهنگ دینی و اعتقادی ما نسبتی دارد و نه عقل آن را میپسندد.
💢مراسم تولد هم مانند هالووین و ولنتاین و...الگوبرداری از یک مراسمی شیطانی است که پرستندگان شیطان پس از خاموش کردن نور، قربانی را تکه تکه کرده و به ابلیس پیشکش میکنند،به دندان میکشند یا از خون آن میآشامند.
متاسفانه این مدل را در ایام ولادت اهل بیت و مخصوصا حضرت صاحب الزمان (عج) در بسیاری از مراسمات انجام میدهند و مراسم بریدن کیک و خوردن آن را اجرا میکنند.
‼️بله! شادی و شیرینی دادن بسیار خوب است. اما چرا با روش دشمنان اهل بیت و به سبک آنان؟؟؟مگر اهل بیت علیهمالسلام مراسم عقد و عروسی و شادی و شیرینی دادن نداشته اند؟
مگر قرار است همه چیز را از رسوم الحادی و شیطانی اروپا الگو برداری کنیم؟
🔸علاوه بر اینها آرد پخته شده همراه شکر یکی از عوامل اصلی ضعف و سردی جنسی و ناباروری در مردان است که آن را به طور گسترده در شیرینی های فرنگی مثل بیسکوئیت و کیک رواج دادهاند که در آینده مطالب تخصصی تر در این باره خواهیم نوشت.ان شاء الله.
🆔 @islamic_cooking
✅اسفناج بی خاصیت و توطئه علیه برگ چغندر
🔅برگ چغندر سبزی بسیار پرخاصیتی است که به جرأت می توان گفت کسی که بر خوردن برگ چغندر مداومت کند ،بیمار نمیشود.درمان بیماری های سخت و تقریبا درمان تمام بیماری ها از جمله بیماری های ژنتیکی است.
🔅اما همانطور که با نفوذ و تبلیغات تمام خوراکی های ما را گرفتند ،اینبار هم با تبلیغات علیه برگ چغندر ،اسفناج را جایگزین آن کردند.
🔅امروزه اثرات این تبلیغات به جا مانده و اگر برای چیز بی خاصیتی بخواهند مثال بیاورند آن را به برگ چغندر تشبیه میکنند.
🕎به صورت برنامه ریزی شده جوک و داستان های طنز برای تمسخر برگ چغندر ساختند و از طرفی با تبلیغ اسفناج بیخاصیت به جای آن و ساختن کارتون هایی مانند ملوان زبل،که در آن با خوردن اسفناج قدرت میگرفت ،ما را از توصیه اهل بیت و این سبزی پر خاصیت دور کردند.
👌شایسته است با آگاهی ، سنت های مدفون شده خود را احیاء کنیم و برگ چغندر را در بین سبزیجات خود و در غذاهای خود وارد کنیم.
🆔 @islamic_cooking
🥚روش تشخیص تخممرغ تازه و فاسد
👈در یک ظرف آب بریزید و تخممرغ را داخل آب بیاندازید:
1⃣ تخم مرغ سالم کاملا تا کف ظرف در آب فرو می رود و با کف ظرف در تماس خواهد بود.
2⃣ تخم مرغ سالم با عمر ۱ هفته کف ظرف در آب فرو می رود اما انتهای پهنش کمی به بالا متمایل می شود.
3⃣ تخم مرغ سالم با عمر ۳ هفته کف ظرف بر روی انتهای کوچکش متعادل و انتهای پهنش به سمت بالا خواهد بود.
4⃣ تخم مرغی که روی سطح آب شناور می شود، “فاسد” است و قابل خوردن نیست.
🔔 تست صدا: اگر هنگام تکان دادن تخم مرغ صدایی شنیده نشد به احتمال زیاد تخم مرغ سالم و درصورت ایجاد صدای شدید احتمالا فاسد شده است
🍳 تست زرده تخم مرغ: تخم مرغ سالم هنگام شکسته شدن روی ظرف صاف دارای زرده تخم مرغ کروی است و سفیده دور آن جمع میشود ولی در تخم مرغ خراب زرده کاملا پخش و سفیده آن مثل اب روی سطح روان میشود.
🔸نکته:خوردن تخم مرغ فاسد، بعد از گذشت ۶ تا ۷۲ ساعت، باعث حالت تهوع، استفراغ، اسهال و تب می شود
#آشپزی_اسلامی
🆔 @islamic_cooking