💠 حدیث روز 💠
💎 خوبى و بدى در روز جمعه
🔻امام باقر عليه السلام:
الخَيرُ وَالشَّرُّ يُضاعَفُ يَومَ الجُمُعَةِ
❇️ خوبى و بدى در روز جمعه دو چندان میشود.
📚 ثواب الأعمال، ص 172
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠سوال:
دختر مجردی هستم که علاقمند به ازدواجم اما شریطش فراهم نمی شود لطفا راهنمایی کنید؟
#ازدواج_دختران_مجرد
✍️ پاسخ:
درابتدابایدعرض کنم که دغدغه ونگرانی انسان برای ازدواج امری کاملاطبیعی ودرراستای پاسخ به نیازهای او است.توجه و تمرکزبرمساله ازدواج به خودی خود مطلوب است امادرعین حال نبایدعامل اختلال درزندگی انسان شود.
نداشتن خواستگاربرای دختران امروزی یک پدیده اجتماعی است که نه تنها شما بلکه تعدادزیادی ازدختران جامعه ما با آن روبروهستند.
توجه کنیدکه بروزهرمشکلی، به عوامل متعددی وابسته است که برخی ازآنها دراختیار ماو برخی دیگر، خارج از کنترل مامی باشند لذاماوظیفه داریم دربرابرآنچه توانایی تغییرش راداریم اقدام نموده وشرایط را تغییر دهیم ودرمقابل آنچه خارج ازکنترل ماست،صبر نموده وباتوکل وتوسل، کاررابه خداوندواگذارنماییم.
نکته مهم این است که دختران برای ازدواج و انتخاب شدن باید دیده شوند ودیده شدن نیز مستلزم حضوردرجمع خانواده ودوستان وآشنایان می باشد لذا با رعایت ضوابط شرعی حضورخود را در جمع های دوستانه و خانوادگی و فامیلی پررنگ تر کنید.درعین حال می توانید با حضور درجلسات و مکانهای عمومی مانند مسجد و مکانهای مذهبی شانس خود برای انتخاب شدن را بالا ببرید.ویژگی انزواطلبی و دوربودن از محیط های اجتماعی و ضعف دربرقراری روابط اجتماعی در برخی ازدختران منجربه این شده که خواستگاری به سراغ آنها نرود.
مشكل ديگر برخي از دختران ايراد گرفتن هاي زياد از خواستگاران وتوقعات بالااست که امیدواریم شما جزاین دسته نباشید.اگردربین دوستان و آشنایان، فردمورداطمینان ودلسوزوباتجربه ای را می شناسید ودرعین حال کیس مناسبی برای ازدواج سراغ دارید می توانید با مشورت ازاودرخواست نمایید تا بطورکاملا غیر مستقیم شما رابه کیس مورد نظر پیشنهاد دهد تابدین وسیله از طریق واسطه بتوانید دراین امرموفق شوید.دقت کنید که هرگز خودتان به طور مستقیم نظر پسر را درمورد خود نپرسید و با او رابطه ای برقرار نکنید.
اگرتوانایی تغییر محل زندگی را دارید می توانید ازوالدین درخواست کنید تا با تغییر محل سکونت و اسکان دریک محله و محیط بهتر شرایط ازدواج را برای شما سهل تر نمایند گاهی بودن دریک محله که ازحیث فرهنگی محله بدی تلقی می شود باعث دورشدن خواستگاران ازآن محیط می شود.
مطلب بعدی این که دردیدگاه الهی انسان باید بدین باوربرسد که هرآنچه که درزندگی اش رقم میخورد رابه چشم لطف و رحمت و محبت الهی بنگرد چه بسا همين تأخير، شناخت و آگاهى شما راازمساله ازدواج بيشتر و عميقتر كند و موفقيتتان را چندين برابر كند كه در نتيجه به صلاح شما خواهد بود. توجه به امتحانات و آزمايش هاي الهي نیزدریچه دیگری است که شما می توانید با نگاه کردن ازاین دریچه صبرخودرادوچندان نمایید. گاهي آدمي چيزي را به منفعت و مصلحت خويش تشخيص مي دهد، در حالي كه چنين نيست و گاهي چيزي را بد و شرّ مي پندارد، حال آن كه روزنة رحمت الهي از همان جا به رويش گشوده مي گردد.
خداوند در قرآن می فرماید:
عَسي أَنْ تَکْرَهُوا شَيْئاً وَ هُوَ خَيْرٌ لَکُمْ وَ عَسي أَنْ تُحِبُّوا شَيْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَکُمْ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ
چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید ، حال آن که خیرِ شما در آن است. و یا چیزی را دوست داشته باشید ، حال آنکه شرِّ شما در آن است. و خدا می داند ، و شما نمی دانید.(1)
از قرار گرفتن در تنهايي و بيكاري پرهيز كرده و سعي كنند با دختران هم سن و سال خود در فعّاليّت هاي گروهي و دسته جمعي همچون فعّاليّت هاي ورزشي، هنري شركت نمايند .بیشتر به مطالعه بپردازید و اوقات فراغت خود را پر کنید.
امروزه فعالیتهای زیادی در رابطه با امر ازدواج جوانان صورت گرفته و عده ای از افراد به صورت خودجوش کمر همت بسته اند تا دختران و پسران دم بخت را به یکدیگر معرفی کنند و شرایط ازدواج آنان را فراهم نمایند قطعا در شهر شما چنین افراد یا مراکزی در نقش واسطه وجود دارند شما می توانید با معرفی خود و ویژگی های خود به این افراد یا مراکز، منتظر معرفی کیس مناسب برای ازدواج باشید البته نسبت به امین بودن و مورد اطمینان بودن این افراد ومراکزتحقیق کرده و چنانچه افراد درستی بودند می توانید خود را به آنها معرفی کنید.
ازدعا و توسل دست برنداریدوناامیدنشویدوبرای حل این مساله به حضرات ائمه اطهار عليهم السلام بويژه امام جواد عليه السلام متوسل شويد.
در صورتي كه به هر دري زديد ولي موفق به اين كار نشديد، نبايد فكر كنيدکه دنیا به آخررسیده است. زندگي ما جنبه هاي ديگري هم دارد؛ كار، ورزش، هنر، تحصيل، فعاليت هاي فرهنگي و مذهبي، تفريح و ... كه بايد به آنها پرداخت و اين مسأله را فراموش كرد، تا زمينه آن فراهم شود.
1 سوره بقره آیه 216
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110 ️
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
💠 پرسش:
آیا فقط شیعیان بهشتی هستند؟
....................................................................................................
✍️ پاسخ:
در پاسخ به سؤال فوق سه دیدگاه وجود دارد:
1️⃣دیدگاه افراطی (کثرتگرایان):
این گروه معتقدند: همه مذاهب و شرایع حق بوده و پیروان آنها هم اهل نجات میباشند. باید توجه داشته باشیم عقل سلیم چنین دیدگاهی را متناقض نما(پارادوکسیکال) و غیر مقبول میداند و نمیپذیرد.
از باب مثال: چگونه ممکن است؛ همعقیده کسی که میگوید خدا جسمانی است و همعقیده کسی که میگوید خداوند غیر جسمانی است، جمع شود؟!!!
2️⃣دیدگاه تفریطی (انحصارگرایان):
این طیف معتقد هستند: یک مذهب حق هست و پیروان همین مذهب حقه، اهل نجات میباشند و بهشت جای اغیار نیست.
اما با توجه به آیات شریفه قرآن کریم و روایات آل الله علیهم صلوات الله این نظر نیز با این کلیت، صحیح نیست.
3️⃣دیدگاه اعتدال: (شمول گرایان)،:
این گروه بر این عقیده هست که: هرچند مذهب حق، یک مذهب بیشتر نمیتواند باشد (شیعه)، ولی پیروان دیگر مذاهب میتوانند اهل نجات باشند با این شرط که، در شناخت مذهب حق کوتاهی نکرده و به تعبیری جاهل مقصر نباشند(لجوج ومعاند نسبت بهحق) که د راین صورت استحقاق عذاب دارند و الا اگر جاهل قاصر بوده، یعنی مذهب حق به آنها نرسیده و یا اتمامحجت بر آنها نشده باشد ، اهل نجات هستند .
قران کریم در تأیید این نظریه میفرماید: «وَ ما كُنَّا مُعَذِّبينَ حَتَّى نَبْعَثَ رَسُولا»؛ «و ما تا رسول نفرستيم (و بر خلق اتمام حجّت نكنيم) هرگز كسى را عذاب نخواهيم كرد». (1)
پینوشت:
1. اسراء/15
✨✨✨✨✨✨
✅ آیدی دریافت سوالات دینی👇👇
@khameneieshQ
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
⭕️پرسش:
چرا سگ با این همه فایده نجس هست⁉️
✍️ پاسخ:
نجاست سگ يک مساله فقهي است که روايات زيادي براي آن وارد شده و اجماع فقها هم بر نجاست آن وجود دارد.
محکم ترين دليل در عمل به احکام ⬅️ تسلیم و تعبّد➡️ به سخنان خداوند حکیم است که توسط پيامبر، ابلاغ شده است اگر چه ما دليل واقعي آن حکم را ندانيم.
♦️در مورد فلسفه واقعي اين حکم بايد گفت: فلسفه بسياري از احکام الهي به صورت روشن در آیات و روایات، بيان نشده(مانند عدد رکعات نمازهاي پنجگانه) اما مسلمان چون اعتقاد و باور به خداوند و علم و حکمت او دارد و چون احکام الهي را داراي مصلحت و مفسده واقعي(دنيوي يا اخروي، فردي يا اجتماعي، جسمي يا روحي)، می داند بدان ها عامل است هر چند این مصالح و مفاسد را با علم اندک، کشف و فهم نکند.
🔸 نکات :
1️⃣ طهارت و نجاست، ارزش مخلوقات و حقوق آنها را کم يا زياد نمي کند. حيوانات، همگي مخلوق حق تعالي هستند، بنا بر اين هرکدام، در حد و اندازه خود، از حقوقي برخوردارند.
شريعت، هرگونه آزار حيوانات و از جمله سگ را ممنوع نموده و حفظ جانشان را لازم شمرده است تا آنجا که حتي در صورت کمبود آب براي شرب حيواني مانند سگ، نبايد با آن وضو گرفت. بلکه بايد تيمم کرد و حيوان را سيراب نمود. رعايت حقوق سگ يا هر موجود ديگري به معني عدم آزار، رسيدگي به آب و غذا و مانند اين امور است. ولی اينکه حيوان، مونس يا همبازي انسان باشد يا توسط انسان نوازش شود، فايده اي به حال حيوان ندارد تا جزو حقوق حيوان باشد.
2️⃣ مفيد و وفادار بودن، ارتباطي با نجاست ندارد، همان طور که خون نجس، ضرورت حيات است. سگ حيواني است وفادار و در طول تاريخ منافع زيادي براي انسان داشته است. اما مفيد بودن ربطي به طهارت و نجاست ندارد. مثلا با وجودي که زندگي ما به خون وابسته است، در عين حال نجس هم هست. بنا بر اين نجاست به معني بيفايده بودن نخواهد بود همان طور که نجس بودن هرگز به معني نفي حقوق نبود.
3️⃣ امکان دارد اعلام نجاست برای این حیوان، از جهت بهداشت فردی باشد که مانع سرایت بعضی بیماری ها از سگ به انسان شود؛ و یا بعضی جنبه های روانی بوده تا انسان به این حیوان علاقه مفرط پیدا نکند، تا جائی که سگ خود را بهتر از همسر، فرزند، خانواده و دوست و رفیق بداند؛ یعنی آنچه که امروزه متأسفانه در بعضی جوامع ملاحظه می کنیم.
@javadheidari110
23ee90cbcd9cf4388c142733f96eb274271710b4.ogg
1.11M
❓آیه ی ۲۲۳ فرموده که زنان شما کشتزارهای شمایند؟!!😳
🔹#سؤالات_کاربران
🔹 #حقوق_زن_در_اسلام
🔹#استاد_جواد_حیدری
✨✨✨✨✨✨
✅ آیدی دریافت سوالات دینی👇👇
@khameneieshQ
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
🔴 در گفتگوی علمی و حقیقت جویانه، باید آزادی برای هر اندیشه و گفتهای و اظهار نظری وجود داشته باشد، و هیچگونه محدودیتی دیده نشود، تا اندیشهها آشکار گردد، و پرسشها بیبیم بر زبانها آید.
محدودیت و سلب آزادی، آفت بزرگی برای جلسات علمی و گفتگوهای حقیقت جویانه است.
به فراز بسیار گویا، در سخن حضرت امام رضا(علیه السلام ) توجه کنید:
...فَلیسأل غَیر مُحتشم...
اگر کسی در میان شما مخالف اسلام است و میخواهد سوال کند بدون هیچ نگرانی و جو زدگی و ملاحظه سوال کند.
الحیات: ج11
#استاد_حکیمی
#آزادی_بیان
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
#آداب_معاشرت
سعی کنید نقل مجلس نشوید! در هر جمعی سکوت کردن رو فراموش نکنین. قرار نیست هر کسی هر چیزی میگه شما حتما اظهار نظر کنین!
_گاهی یه لبخند ساده،
_گاهی فقط سرتکون دادن و تایید کردن به شرط قابل تایید بودن حرفشون
_گاهی با یه سری الفاظ تعارفی مثلا : نظر لطف شماست، زنده باشین، ان شاء الله، ماشاء الله و ....
✅اینجوری:
اولا؛ پخته تر و عاقل تر به نظر میاین
دوما؛ احتمال خطا و سوتی و سوءتفاهم پایین تر میاد.
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠 پرسش:
در مورد فلسفه عبادات و پی بردن به حکمت آن ها توضیح دهید؟
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
نکته اول : با در نظر گرفتن حکمت الهی ، احکام ،داری مصلحت و مفسده هستند.توضیح اینکه : اگر در شریعت مقدسه، به انجام فعلی ،دستور داده شده است ، قطعا دارای مصلحت و اگر از آن نهی شده است ، دارای مفسده می باشد .( بعضی از اوامر و نواهی امتحانی هستند که از بحث ما خارج می باشند).
نکته دوم : فهم و درک مصالح و مفاسد احکام متفاوت می باشد:
الف ) :مصلحت و مفسده بعضی از احکام برای همه مشهود و ملموس می باشد . مانند مصلحت صداقت و مفسده کذب و دروغگویی
ب ) : گاهی ، پیشرفت علم ، گوشه ای از ، مصالح و مفاسد بعضی از احکام را تبیین می کند . مانند تاثیر برخورد بدن با آب برای تعدیل اعصاب طبیعی بعد از خروج منی
ج ) : مصلحت و مفسده بسیاری از احکام در آیات و روایات آل الله علیهم صلوات الله ، به عنوان حکمت بیان شده است.مرحوم شیخ صدوق (ره) در کتاب علل الشرائع بسیاری از روایات را به این منظور جمع اوری کرده اند، که با مراجعه به آن ، از حکمت بسیاری از احکام مطلع می شویم.
د ) : حکمت بسیاری از اعمال عبادی با ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و با کامل شدن عقول و علوم، برای ما روشن خواهد شد. در اين راستا امام صادق (ع) فرمودند: «علم و دانش، بيست و هفت حرف است و همه آن چه پيامبران آورده اند، تنها دو حرف آن است و مردم تاكنون جز با آن دو حرف، آشنايي ندارند و هنگامي كه قائم ما قيام كند، بيست و پنج حرف ديگر را بيرون آورده، آن را ميان مردم نشر و گسترش مي دهد.»(1)
نکته سوم : هر چند دانستن حکمت و مصالح و مفاسد ، انسان را نسبت به انجام وظیفه ، یاری می رساند ولی با توجه به علم اندک انسان ،همانطور که قران می فرماید : وَ ما أُوتيتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلاَّ قَليلا-و از دانش و علم جز اندكى به شما ندادهاند*و هم چنین در نظر گرفتن حکمت الهی ، عبادات را فقط و فقط به خاطر امتثال اوامر و نواهی پروردگار عالم انجام می دهیم که فرمود : الاسلام هو التسلیم .(2)
پی نوشت:
1. بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج52، ص: 336
2. اسراء/85
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام
التماس دعا
@javadheidari110
رهبر انقلاب در حکمی حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای را به ریاست قوه قضائیه منصوب کردند.
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
4_5789790118881527165.ogg
11.75M
#به_وقت_جویایی
ولایت فقیه
ادله روایی
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری
گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
🔹#سؤالات_کاربران
🔹#استاد_جواد_حیدری
🔹#گروه_تبلیغی_پاسخگو
💎•┈••✾••┈•💎
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠 پرسش:
سلام. پسري 24 ساله دارم که از کودکي علاقه ي زيادي به حيوانات داشت. تازگي میخواهد توله ي سگي به خانه بیاورد. حرف مرا قبول ندارد که سگ نجس است بلکه صدتا دليل علمي مياورد که عیبی ندارد. چه کار باید کرد؟
......................................................................................................................................
✍ پاسخ:
با سلام خدمت شما مادر گرامی.
دغدغه شما بهعنوان یک مادر مؤمنه و اهل پاکی و طهارت قابلستایش است. اما برای حل موضوعی که به آن اشاره نمودهاید، قبل از هر اقدامی باید دلیل و علت رفتار پسرتان را کشف کنید و سپس اقداماتی متناسب انجام دهید.
گاهی این نوع از رفتارها واکنشی به رفتارها و عقاید والدین است خواه آنکه والدین در امور مذهبی خود سختگیر و اهل وسواس باشند یا آنکه اینگونه نباشند لکن فرزند جوانشان را نمیتوانند در اعتقادات خود همراه نمایند.
علت دیگر، ارتباط فرزند ما با دوستانی است که اهل نگهداری سگ هستند و لذا در طی این رابطه او را نیز به این کار تشویق میکنند.
مجردی و فراغت وقت و نداشتنِ مسئولیت زندگی مشترک از دیگر دلایل محتملی است که باعث میشود فرد به هر نوع سرگرمی(صحیح یا غلط) پناه ببرد.
در کنار همه موارد فوق، همان چیزی که به آن اشاره نمودهاید نیز ازجمله علل مهم به شمار میآید. یعنی علاقه به حیوانات و تربیت آنها و حتی کسب درآمد از این طریق.
بههرحال توصیههایی خدمت شما تقدیم میکنیم:
1. از جروبحث در این موضوع و حتی مباحثههای علمی خودداری کنید چراکه اگر فرزندتان قصد داشت استدلالهای شمارا قبول کند تا الآن این اتفاق افتاده بود. ترجیحاً از او بخواهید که در این زمینه با افراد کارشناس صحبت نماید زیرا معمولاً فرزندان در مواردی که نظرشان و علایقشان با خواستِ والدین مخالف است بهراحتی زیر بار حق نمیروند گویا تصور میکنند که والدین به خاطر مصلحتاندیشی خودشان این صحبتها را دارند اما زمانی که یک فرد غریبه همان استدلال والدین را بیان میکند، راحتتر میپذیرند.
2. بیکاری و نداشتنِ دغدغههای اصیل، جوان را به سمتوسوی مسائلی سوق میدهد که حتی ممکن است در آینده خودش اظهار پشیمانی کند و حسرت وقتِ ازدسترفته را بخورد. بر این اساس بهجای اصرار و نصیحت در این موضوع، سعی در ایجاد اشتغال و فراهم نمودنِ بسترهای لازم برای داشتنِ سرگرمیهای مفید برای او داشته باشید.
باید موضوع ازدواج ایشان را جدی بگیرید چراکه انجام یک ازدواج موفق و به دوش گرفتنِ تعهدات و مسئولیتهای واقعی، به زندگی جوان جهت میدهد و وقت او را پر میکند تا جاییکه علایقش تغییر میکند و یا فرصت کافی برای رسیدگی به برخی علایق دوران مجردی را پیدا نمیکند.
3. اگر احتمال میدهید که این کار را از سر علاقه انجام میدهد سعی کنید بهجای ایستادگی و مقاومت در برابرش، این علاقه را به سمت سرگرمی و پرورش حیوانات و پرندههای دیگر جهت دهید. مثلاً به او بگویید که اگر بهجای سگ از سایر پرندگان مانند کبوتر، قناری و ... استفاده کنی هم قول همکاری مالی به تو میدهیم و هم فضای لازم در اختیارت قرار میگیرد.
4. نهایتاً اگر به هیچ راهکاری دست نیافتید ضمن بروز ناراحتی خود در برابر فرزندتان، میتوانید با قاطعیت به او اعلام کنید، اکنونکه میخواهی سگ به خانه و محل زندگی بیاوری، محل نگهداریاش را من تعیین میکنم و سپس مکانی مانند پشتبام که خارج از محل زندگی است در اختیارش قرار دهید و مطمئن باشید اگر رابطه خوبی به لحاظ صمیمیت با فرزندتان داشته باشید، بعد از مدتی که حس و اشتیاقش اقناع شد و ناراحتی و دلخوری شمارا دید، دست از این کار برخواهد داشت. لذا مراقب باشید که با رفتارتان او را در برابر اعتقادات خود قرار ندهید و حس لجبازیاش را تحریک نکنید.
لازم به ذکر است که برخی از این اعمال به خاطر جلبتوجه و نشان دادن اقتدار خود و یا بهنوعی انتقاد از وضع موجود در خانواده است که با بهانههایی مانند نگهداری سگ و هر آنچه باعث اذیت والدین میشود انجام میپذیرد.
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
استاد حیدری.m4a
5.23M
📻 برنامه رادیوئی چشمبراه
پاسخ به سؤالات توسط
استاد جواد حیدری
⏰جمعه ها_ ساعت 12
⁉️مگر امام زمان علم غیب و قدرت ندارند؟
پس چگونه با وجود علمِ به مشکلات مردم، از قدرت خود برای برطرف کردن آن استفاده نمیکنند؟؟
#شبهات_مهدویت
#برنامهی_رادیوئی_چشم_براه
@javadheidari110
🔸 بداخلاقی با خانواده و فشار قبر🔸
✍امام صادق علیه السلام میفرماید: هنگامی که رسول خدا صلی الله علیه وآله بر بدن سعد بن معاذ نماز میت میخواند، نود هزار فرشته به نمازش حاضر شدند که حضرت جبرئیل هم میان آنها بود.
بعد از نماز پیغمبر صلی الله علیهوآله از جبرئیل سوال کرد، به چه علت شما بر نماز سعد حاضر شدید و بر بدن او نماز خواندید؟ جبرئیل عرض کرد: بخاطر آنکه سعد در همه حالات چه در راه رفتن و نشستن و خوابیدن و ایستادن، و چه در حالت سواره یا پیاده، دائما سوره قل هو الله احد را تلاوت میکرد، بخاطر همین کار او، خدای متعال به ما فرمود در تشییع او شرکت کرده و بر بدنش نماز بخوانیم. سپس مادر سعد بن معاذ بلند صدا زد: ای سعد! بهشت گوارای تو باد.
پیامبر اکرم (ص) فرمود: چطور این حرف را میزنی درحالیکه هم اکنون سعد بن معاذ فشار قبر دارد.مادر سعد گفت :چرا؟ پیامبر اکرم (ص) فرمودند:چون سعد در خانه با خانواده اش بداخلاق بود.
📚ارشادالقلوب ج١ص١٩٤
✨✨✨✨✨✨
✅ آیدی دریافت سوالات دینی👇👇
@khameneieshQ
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
⁉️چرا امام رضا، از خوراکی مسموم استفاده کردند؟مگر امام علمغیب ندارد؟
✍️پاسخِ جواد حیدری استاد حوزه و دانشگاه
1️⃣علم غیب مخصوص خداوند است و آگاهی دیگران نسبت به غیب،متوقف به اذن او است
در قرآن کریم میخوانیم:«عالِمُ الْغَيْبِ فَلا يُظْهِرُ عَلى غَيْبِهِ أَحَدا إِلاَّ مَنِ ارْتَضى مِنْ رَسُولٍ فَإِنَّهُ يَسْلُكُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَدا»«داناى غيب اوست و هیچکس را بر اسرار غيبش آگاه نمیسازدمگر رسولانى كه آنان را برگزيده و مراقبينى از پيش رو و پشت سر براى آنها قرار میدهد
سورهجن/26و27
2️⃣علم امامان علیهمالسلام،ذاتی و استقلالی نیست و طبق روایات،اگر بخواهند چیزی را بدانند،خدا به آنها میآموزدامام صادقمیفرمایند:«إِذَا أَرَادَ الْإِمَامُ أَنْ يَعْلَمَ شَيْئاً أَعْلَمَهُ اللَّهُ ذَلِكَ»هرگاه امام اراده کرد چیزی را بداند، خداوند آن را به او میآموزد
الكافي،ج1
3️⃣حضراتمعصومین علیهمالسلام،مکلف نبودند تا بر اساس علم غیب عملکنندبلکه مأمور بهظاهر بودندپیامبرخدا میفرماید:«إِنَّمَا أَقْضِي بَيْنَكُمْ بِالْبَيِّنَاتِ وَ الْأَيْمَان»من بین شما فقط باشاهد و قسمهایتان قضاوتمیکنم
الكافي،ج7
4️⃣اهلبیت علیهمالسلام،تسلیم قضا و قدر الهی بودند و داشتن علم به چیزی،مانع تسلیم خدا بودن آن ذوات نورانی و تغییر قضا و قدر حتمی خدا نیست امام حسینفرمودند«رِضَىاللَّهِرِضَانَا أَهْلَالْبَيْت»رضایتخدا رضایت ما اهلبیتاست بحارالانوار،ج44
متن کامل را اینجا بخوانیم👇
↪️ snai.ir/961908
#عقائد
#امامت
#علم_غیب
╔═ ⚘════⚘ ═
⇲@javadheidari110
⇲@ramezan_ghasem110
⚘═
16.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا حجاب مانع پیشرفت و دیده شدن دختران است⁉️
کلیپ زیبا در مورد حجاب
پیشنهاد میکنم حتما ببینید
#حجاب
#پیشنهاد_دانلود
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠پرسش:
آیا بهشت و جهنم ، هماکنون آفریدهشدهاند؟
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
از ظاهر آیات شریفه ی قرآن کریم و روایات اهلبیت علیهمالسلام، استفاده میشود که؛ هماکنون بهشت و جهنم، آفریدهشدهاند.
در سوره نجم و در ضمن بیان سفر معراج پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه چنین آمده است: «وَ لَقَدْ رَآهُ نَزْلَةً أُخْرى*عِنْدَ سِدْرَةِ الْمُنْتَهى *عِنْدَها جَنَّةُ الْمَأْوى»؛ «و یکبار ديگر هم او را (يعنى جبرئيل را) رسول مشاهده كرد. نزد «سدرةالمنتهی». كه جنّت المأوى نيز در نزد آن است». (1)
علاوه بر آیات، در روایات نیز بر خلقت کنونی بهشت و جهنم تأکید شده است.
امام رضا علیهالسلام در جواب اباصلت هروی که پرسید: «يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ فَأَخْبِرْنِي عَنِ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ أَ هُمَا الْيَوْمَ مَخْلُوقَتَان»؛ «ای پسر رسول خدا،به من خبر ده از بهشت و جهنم و از اینکه آیا آن دو الان خلق شده اند؟». حضرت فرمودند: «نَعَمْ وَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص قَدْ دَخَلَ الْجَنَّةَ وَ رَأَى النَّارَ لَمَّا عُرِجَ بِهِ إِلَى السَّمَاء»؛«بله و حضرت رسول هنگامیکه به معراج رفتند داخل بهشت شدند و همچنین جهنم را دیدند»(2)
نتیجه اینکه: بهشت و جهنم، هم اکنون خلق شده اند.
پی نوشت ها:
1. نجم /13-15
2. التوحيد (للصدوق)، ص: 117
کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
هدایت شده از جواد حیدری
#تلنگر
🔸دوستی می گفت: بچه که بودم، یه جوجه داشتم. خیلی دوستش داشتم.
یه روز گرفتمش جلو صورتم باهاش حرف بزنم که یهو،
نوک زد توی چشمم.
خیلی دردم اومد.
تو عالم بچگی کلی بهش بد و بی راه گفتم.
اما الان میفهمم که تقصیر اون نبود!
تقصیر خودم بود!
هر وقت کسی که شعور و فهم درستی نداره رو به خودت نزدیک کنی حتما بهت آسیب میزنه!
🔻این یه قانونه...!!
✨✨✨✨✨✨
✅ آیدی دریافت سوالات دینی👇👇
@khameneieshQ
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
#دحو_الارض نابترین خلوت شب برای رجوع به درگاه الهی
🌺 «دحو الارض» مطابق با بیست و پنجم ماه ذیالقعده، است و این نعمت بزرگی است که خداوند بر بشر ارزانی داشت که آگاهی از این نعمت خود اولین عبادت این روز است زیراآگاهى از نعمت و کم و کیف آن اولین مرتبه شکر است.
♦️در روایات زیادى آمده است که در بیست و پنجم ذى القعده کعبه نصب گردیده ، زمین گسترده شده ، آدم پایین آمده ، خلیل و عیسى (علیهما السلام ) متولد شدند و رحمت پخش شده است ..
🔸اصطلاح «دحو الارض» از دو کلمه «دحو» به معنایگسترش دادن و «الارض» ترکیب شده است که این مرکب «دحوالارض» به معنای گستراندن زمین است.
🔹مراد از دحو الارض بیرون آمدن خشکیهای گسترده زمین از زیر آب است. بنابر برخی روایات و منابع کهن اسلامی، زمین در ابتدا زیر آب بوده است و سپس خشکیها از آب سر برآوردهاند. روز بیرون آمدن خشکیها یا روز آغاز آن روز دحو الارض نامیده شده است. بنابر برخی روایات تاریخی ، نخستین جایی که از زمین سر برآورد،مکه وکعبه بوده است.
✅اعمال #دحوالارض
1⃣ روزه
روزه این روز که کفاره هفتاد سال است و جز روزههایی است که اهل بیت سفارش کردند.
2⃣ غسل
3⃣خواندن دو رکعت نماز
خواندن دو رکعت نماز در وقت ظهر، در هر رکعت بعد از حمد، پنج مرتبه سوره شمس بخواند و بعد از اتمام نماز بگوید: «لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ، سپس بگوید: یَا مُقِیلَ الْعَثَرَاتِ أَقِلْنِی عَثْرَتِی یَا مُجِیبَ الدَّعَوَاتِ أَجِبْ دَعْوَتِی یَا سَامِعَ الْأَصْوَاتِ اسْمَعْ صَوْتِی وَ ارْحَمْنِی وَ تَجَاوَزْ عَنْ سَیِّئَاتِی وَ مَا عِنْدِی یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرامِ»
4⃣ زیارت امام رضا (علیه السلام)
📚 ابن طاووس، اقبال الاعمال، 1377، ج2، ص27-29؛ طوسی، مصباح المتهجد، 1411، ص671 – 699
@javadheidari110
هدایت شده از مهدی
عصر آب, [۰۶.۰۷.۲۱ ۰۹:۴۹]
🌹 #غدیر_نامه 🌹
⤴️ سوالات و شبهات (2)
➖➖
🔺 از منظر عالمان آشنا با حدیث ورجال عبارت: «اللهم وال من والاه و عاد من عاداه» در حدیث غدیر صحیح است یا دروغ.؟ بر فرض صحت معنای این عبارت چیست؟
〰️〰️
🔹جواب:
1. «اللهم وال من والاه و عاد من عاداه» 37 طریق دارد (باسم الحلی،اسانید فضائل امیر المومنین،ج2،صص 236-283) در نتیجه صحیح و مثل ابتدای حدیث یعنی:«من کنت مولاه فعلی مولاه» متواتر است.
=-=-
2. این عبارت که در ذیل حدیث غدیر است، قرینه داخلی قطعی است بر اینکه کلمه «مولی» به معنای «آقایی است که باید از او تبعیت کرد»
نمی توان انرا حمل بر «دوست داشتن نمود و گفت:«خدایا دوست بدار آن که علی را دوست دارد» زیرا : در هیچ سخن از پیامبر (ص) و ائمه(ع) و اصحاب رسول الله که موالات در برابر معادات (= ولایت و تبری ) هست، موالات را فقط به محبت کردن قصد نکردهاند.
در آیه : «وَ دَخَلَ الْمَدِينَةَ عَلىَ حِينِ غَفْلَةٍ مِّنْ أَهْلِهَا فَوَجَدَ فِيهَا رَجُلَينِْ يَقْتَتِلَانِ هَاذَا مِن شِيعَتِهِ وَ هَاذَا مِنْ عَدُوِّهِ فَاسْتَغَاثَهُ الَّذِى مِن شِيعَتِهِ» (قصص/15) مقابل معادات تشیع است. و هیچ شبهه ای نیست که معنای شیعه در این آیه، تبعیت با محبت است. ازهری در تهذیب از ثعلب از ابن الاعرابی نقل میکند: « الولی: التابع المحب» (تهذیب اللغه،ج15،ص322) .
↪️↪️
💡پس معنای «اللهم وال من والاه» همانند این سخن پیامبر اکرم(ص) است که فرمودند : « إِنَّ وَلِيِّيَ اللَّهُ الَّذي نَزَّلَ الْكِتابَ وَ هُوَ يَتَوَلَّى الصَّالِحينَ » (اعراف/196)
+
آیت الله جوادی آملی مینویسد: «در استشهاد به سياق صدر سخن معيار است و زمام ظهور سخن به دست صدر آن است، نه ذيل. تابلو نشان دهنده هدف اصلي كلام صدر آن است و در صدرِ سخن بحث از إشهاد و استشهاد بر «ولايت» و «رهبري» پيامبر اكرم9است، زيرا آن حضرت بر اساس ششمين آيه سوره احزاب: (النبي أولي بالمؤمنين من أنفسهم)از مردم اقرار گرفت كه نسبت به آنان از خودشان اولي و شايستهتر است. آنگاه فرمود: اگر من اولايم، هركس ولايت مرا پذيرفته، بايد ولايت علي7را نيز بپذيرد. پس معنای ذیل حدیث می شود: بار خدایا!هرکس که ولایت او را پذیرفت دوست بدار و هر کس که از ولایت او سرباز کرد اورا دشمن دار.» ( جوادی املی،شمیم ولایت،ص134)
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water