42.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #ببینید | روایت اوّل
معرفی مبلغان نوین دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🌷 قسمت اوّل: جناب آقای جواد حیدری، پاسخگویی به شبهات فضای مجازی
🇮🇷 دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🌐 eitaa.com/joinchat/309461000C26df2b53cf
⭕️ @javadheidari110
هدایت شده از کانال احکام استاد صالحی
💠 غیبت و حلالیت طلبیدن
💬اگر گوینده یا شنونده غیبت باشیم، باید از غیبت شونده حلالیت بطلبيم؟
🔹 آيات عظام: امام، تبريزي، صافي، فاضل و سیستانی: لازم نيست.
👌 تبصره: آية الله سيستاني: اگر غیبت دارای توهین باشد بنابر احتیاط، لازم است حلالیت بگیرد با دو شرط 1. حلالیت جبران هتک حرمت و توهین را کند 2. حلالیت طلبیدن مفسده نداشته باشد.
🔹 آيات عظام: خامنهاي، مكارم، نوري، بهجت و وحید:
اگر امكان ندارد (مثلا آدرس غیبت شونده را ندارد یا وفات کرده) یا مفسده دارد (باعث ايجاد اختلاف، ناراحتي و تيرگي روابط، ميشود یا غیبت شونده نامحرم باشد) لازم نيست ولی در صورتیکه امكان دارد و مفسده ندارد بايد از غيبت شونده حلاليّت بطلبد.
👌 تبصره:
🔹 آية الله وحيد: بنا براحتياط واجب حلالیت بگیرد.
🔹 آیت الله مکارم: گوینده باید حلالیت بگیرد ولی شنونده مستحب است حلالیت بگیرد.
📚 امام، استفتائات ج2 ص620 س16 و21 و ج3 ص588 س58 و59؛ خامنهاي، رساله آموزشي ج2 درس 19؛ صافي، رساله م2826؛ تبريزي، رساله م2824 و استفتائات ج1 س1004 و 1006؛ فاضل، استفتائات ج1 س982؛ نوري، استفتائات ج2 س530؛ بهجت، جامع المسائل ج2 ص471 و استفتائات ج4 س6475 و 6478؛ سيستاني، رساله ج1 م 2271؛ وحيد، رساله م 2078؛ مكارم، احكام ويژه م11 و انوار الفقاهه، كتاب تجارت ص292 و جامع المسائل، طلب حلالیت شنونده غیبت.
#احکام
#غیبت
کانال احکام استاد صالحی💎
•┈┈••✾••┈┈•
@amirsalehi110
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
🕌 🕌 🕌 🕌 🕌 🕌 🕌 🕌 🕌
🕌
🕌
پرســـ❓ــش
⁉️چرا ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی به مثابه زیارت حضرت سیدالشهدا (علیهالسلام) در کربلاست؟
پاســـ🖊ــــخِ استادحیــــــدرے زیدعزه
1⃣ سفیرسیار و حلقهی وصل بودن
چون حضرت عبدالعظیم حسنی(عليهالسلام ) حلقه وصل شیعیان در شهرهای مختلف بودند و می توان از ایشان به عنوان سفیر سیار ائمه یاد کرد چرا که شیعیان در جای جای خطه اسلامی نمیتوانستند با هم ارتباط داشته باشند، لذا ایشان حلقهی اتصال بین شیعیان بودند و ائمه ایشان را قبول داشتند.
2⃣ مجاهدتهای علمی
ایشان از جمله محدثین و علمای برجسته شیعهاند که به دلیل مجاهدتهای علمی و تلاش برای رساندن معارف اهل بیت به شیعیان مورد توجه و تأیید ائمه معصوم قرار گرفته است و این ثواب ناظر به همین مجاهدتهایی باشد که در راه ارتباط بین شیعیان و رساندن پیام ائمه باشد که از ایشان می توان به عنوان سفیر سیار ائمه یاد کرد.
3⃣ مُحَدِّث بودن
امامزاده عبدالعظیم حسنی در بین علما به عنوان محدث مطرح هستند.
مُحَدِّث: محدث کسانی هستند که فن جمعآوری احادیث و طبقه بندی روایات را میداند و آن را جمع میکند و یا مینویسد و یا شاگرد تربیت میکند.
محدث اصطلاح ویژهای است و آن اینکه حدیث را مستقیم میشنود
راوی: اما راوی کسی است که در سند حدیث نامش قرار میگیرد. راویان حدیث را از محدث میشنوند و نقل میکنند، لذا حضرت عبدالعظیم از محدثین است.
4⃣امکانوجودِچنینروایتیبرایسایرامامزادگان
ممکن است در مورد سایر امامزادگان بزرگوار نیز روایات اینچنینی بوده اما به دست ما نرسیده باشد.
5⃣ امامزاده بودن
البته با اینکه حضرت عبدالعظیم حسنی(عليهالسلام ) از نظر علمی در میان علمای شیعه برجسته است اما جنبه امامزاده بودن ایشان در بین مردم غلبه دارد. برعکس، سید مرتضی و سید رضی که آنان نیز از امامزادگان هستند جنبه علمیشان در بین مردم غلبه دارد.
6⃣ به علت شرایط مکانی زمانی
ممکن است شرائط خاص زمانى و مکانى، سبب گردیده باشد، که آن همه فضیلت برای زیارت حضرت عبدالعظیم ذکر شود. زیرا متوکل عباسى و برخى دیگر از حکام جور، پس از تخریب بارگاه امام حسین (علیه السلام )، براى جلوگیرى از زیارت آن بزرگوار، مأموران دژخیم و جلادى را، به مراقبت و نگهبانى گماشته بودند، که به صغیر و کبیر رحم نمىکردند و جان افراد در خطر کشته شدن قرار می گرفت و حتى زائرین زیادى را، بی رحمانه به خاک و خون کشیده بودند.
لذا وقتی برخی شیعیان نزد امام هادی(عليهالسلام) رفته و گفتند ما از زیارت کربلا آمدیم - در آن زمان که حاکمیت بنی عباس بود این سفر و زیارت بسیار برای شیعیان مشقت داشت- و حضرت در جواب فرمود که شما در ری زیارت عبدالعظیم را بکنید مثل این است که امام حسین(ع) را زیارت کرده اید.
7⃣ لزوم پایگاه سازی
لزوم پایگاه سازى و تشکیل مراکز تجمع نیروها و اجتماعات، موضوعى است، که به طور کلى از اخبار و احادیث به دست مى آید، روشن مى شود که ائمه اطهار (ع) دوست داشتند، شیعیان گِرد هم جمع شوند، مذاکره کنند، و براى حفظ کیان تشیع و نشر معارف و گسترش مکتب، فعالیت هاى دینى و تبلیغى و اجتماعى داشته باشند.
♻️نتیجه اینکه
باید توجه داشت که آن ثوابها که برای زیارت عبدالعظیم ذکر شده قابل مقایسه با زیارت ائمه نیست، زیرا امیرالمؤمنین فرمودند:«لا یقاس بال محمد من هذه الامه احد، و لا یسوی بهم من جرت نعمتهم علیه ابدا»
📚نهجالبلاغه خطبهی دوم
هیچ کس از این امت را با آل محمد نمیتوان مقایسه کرد. آنان که ریزه خوار خوان نعمت آل محمدند با آنها نمیتوانند برابری کنند. ».
از این کلام حضرت به روشنی به دست میآید هیچکس نمیتواند به مقام ائمه بار یابد و به مقامی معنوی آن حضرات برسد زیرا همگان ریزه خوار نعمت معنوی آنها هستند.
#عبدالعظیم_حسنی
#ثواب_زیارت_امامحسین
🆔 @javadheidari110
🕌 🕌 🕌 🕌 🕌 🕌 🕌 🕌 🕌
@ramezan_ghasem110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
🔵فدای انقلابی که شن های بیابانش، لشکر خدا برای حفظ آن هستند.
⬅️ آی مسئول، اگر با عملکرد ضعیف، باعث تضعیف چنین نظامی شدی، ارزش تو از شن های کویر کمتر و نتیجه ی اعمال تو جهنمی است که:
وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ ۖ أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ.
✍جواد حیدری
#واقعه_طبس
#جمهوری_اسلامی
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
❌تغییر اسم، خرافه یا واقعیت❓
❎اخيراً ديده مى شود، عده اى براى رفع مشكلات خود و خویشان و يا جهت رهائی از بیماری به افرادی مراجعه می کنند که پیشنهاد #تغییر_اسم به آنان داده تا آن جا كه به افراد مى گويند نام های نیک و خوب خود را مانند علی و زهرا را با اسم های بی محتوا و بیگانه با فرهنگ و عقیده ما، جا به جا کنند.
آیا تغییر اسم می تواند برطرف کننده ی مشکلات و سختی ها باشد؟
برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب نکاتی تقدیممی شود:
1⃣نکته ی اول: اسم، نام و عنوان، نشانه و تابلوي کاشف از هويت و ماهيت هر چيزي است. اسم لفظي است که انسان با شنيدن آن بدون اختيار به معنا و صاحب آن منتقل مي شود. براى همه موجودات گياهان، حيوانات، جمادات و... وجود نام و اسمي که تداعي کننده و مشخص کننده آنان باشد ضرورت دارد.
2⃣نکته ی دوم: از آن جا که انسان اشرف مخلوقات و موجودات است؛ و هر يک از افراد انسان داراي شخصيت مسقلي هستند، شايسته است زيباترين و با ارزش ترين اسم ها براي او انتخاب شود. نامي که متناسب با حال و شرافت و کرامت انسانى او باشد. پيامبر اسلام (ص) فرمود: يکي از حقوق فرزند بر پدر اين است که نام نيک و زيبا براي او انتخاب کند.»[1]
3⃣نکته ی سوم: در اسلام داشتن نام و لقب نيکو يک ارزش است و مي تواند در روحيه و جسم انسان اثرات مثبتي داشته باشد. از اين رو شايسته است هر مسلماني براي فرزندان خود از نام ها و القاب خوب و با معنا انتخاب کند؛ زيرا نام خوب تداعي کننده معناي خوب و نام بد تداعي کننده معانى و مفاهيم بد و نا مناسبي است که موجب هتک حرمت انسان مي گردد.
4⃣نکته ی چهارم: در تعاليم اخلاقي اسلام معيارها و ضوابطي براي نام نيک افراد انسان بيان شده است از جمله:
✅اسم بايد در حد شخصيت صاحب آن بوده و متناسب با تمام دوران هاي زندگي او (کودکي، نوجواني جواني و کهن سالي) باشد.
✅از اسامي خاص ذات باري تعالي نباشد. مثل ذات، رحمان
✅درست ترين نام آن است که بر بندگي دلالت نمايد؛ مانند عبدالله، عبدالرحمن و عبدالرحيم و ...[2]
✅اسامي پيامبران (ع) و ائمه اطهار (ع)، در روايت وارد شده است بهترين نام ها، اسامي پيامبران (ص) است.[3] امام صادق (ع) از پيامبر اسلام (ص) نقل مي کند که فرمود: کسي که سه فرزند پسر داشته باشد و نام هيچ کدام را محمّد نگذارد بر من جفا کرده است.[4]
✅داراي معناي زشت يا از اسامي افراد بد نام نباشد.
در روايتي امام باقر (ع) از پيامبر (ص) نقل نمودند که آن حضرت (ص) بهترين و بدترين اسم را چنين برمي شمردند: بهترين اسم: عبدالله، عبدالرحمن و ... بدترين اسم: ضرار، مرة، حرب و ظالم.[5] در برخي ديگر از روايات نام هاي حکم و حکيم و خالد و مالک نيز بر اين نام ها افزوده شده است.[6]
در بين اسامي خوب و زيبا نيز بعضي از بعض ديگر باارزشتر و بالاتر هستند. هرکس بايد سعي کند بهترين اسم را که داراي امتيازات و معیارهای بيشتري است انتخاب نمايد.
5⃣نکتهی پنجم: اينكه عدهای با محاسبههای غیرقابلاعتماد و بر اساس حروف ابجد، عدد مربوط به اسمى را تعيين کرده و سپس آن عدد را نسبت به امرى ديگر مثل عددِ مربوط به اسم همسر آن فرد، مقايسه میکنند و ادعا مینمایند، اين دو عدد همخوانى ندارند؛ پس بايد اسمهايشان را عوض كنند تا همخوانى پيدا كنند؛ یا مشکل و بیماری آن برطرف شود؛ نهتنها حرف بیپایه و اساسى است، بلكه پشت كردن به عقل و دستور شريعت الهى است.
6⃣نکتهی ششم: پروردگار عالم انسان را مسلح به عقل و اراده و اختیار نموده است و راهنمایانی چون انبیاء فرستاده است تا راه و روش صحیح زندگی و رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی را بیاموزند.
این انسان است که میتواند در سایهی عقلانیت و تلاش و کوشش و بهرهگیری از آموزههای دینی، مشکلات زندگی را یکی پس از دیگری حل کرده و با انجاموظیفه، سعادت دنیا و آخرت خود را رقم میزند.
♦️نتیجه اینکه: تغییر اسم برای حل مشکلات هیچ دلیل عقلی و نقلی نداشته و این عمل با توکل داشتن به خدا و بهرهگیری از موهبات الهی در تعارض است.
شایسته است مردم عزیز، فریب اشخاص بیبهره از علم و تقوا را نخورده و برای مشورت و همفکری به علمای ربانی و جهادگران عرصهی علم و تقوا مراجعه کنند.
✍#جواد_حیدری
منابع:
[1]. حق الولد على والده ان يحسن اسمه و ادبه».
[2] بحارالانوار، ج 101، ص 130.
[3] بحارالانوار، ج 101، ص 130.
[4] بحارالانوار ج: 101 ص: 130 و 131.
[5] حر عاملی، وسایل الشيعة، ج 21، ص 399، 27403، المکتبة الاسلامية، چاپ پنجم، 1398 ق.
[6] حر عاملی، وسائلالشيعة، ج 21، ص 398، 27399.
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
⭕️ تنها دستی که رسول الله صلی الله علیه و آله بوسیده است، دست مبارک صدیقه ی طاهره سلام الله علیهاست.
🔺در روایات صحیح السند شیعی و اهل سنت، بر این امر تاکید شده است که پیامبر اکرم، بارها دستِ پاره ی تن خود را بوسیدند.
❌ نکته: روایت بوسه زدن بر دست سعد انصاری (کارگر)، از نظر سند و دلالت مخدوش و غیر قابل دفاع است.
✅ نتیجه اینکه: پیامبر بر هیچ دستی، جز دست نازنین حضرت زهرا سلام الله علیها بوسه نزدند و روایت بوسیدن دست کارگر در منابع اهل سنت، در راستای زیر سوال بردن این فضیلت بی بدیل ساخته شده است.
✍جواد حیدری
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
هدایت شده از جواد حیدری
chashm be rah21.mp3
4.1M
⁉️سرنوشت ابلیس نهایتا چه می شود؟
#کشته_شدن
#ظهور
#امام_زمان
🎤جواد حیدری
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
هدایت شده از کانال احکام استاد صالحی
💠احـکام قرض
💬پرسش
اگر پولی قرض داده شود و شرط شود که قرض گیرنده تورم را هم موقع ادا بدهد، چه حکمی دارد؟
#احکام
#قرض
#مقام_معظم_رهبری
کانال احکام استاد صالحی💎
•┈┈••✾••┈┈•
@amirsalehi110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 زنگ تفریح
⭐️ حال دلتون خوش
@javadheidari110
🌙 #هلال_شیعی
💫 اصطلاحی که دشمنان ایران اسلامی و مکتب اهل بیت علیهم السلام، در راستای شیعه هراسی و تغییر نگرش مردم مسلمان منطقه نسبت به سیاست های جمهوری اسلامی در تعامل با کشورهای همسایه و مظلومان عالَم، درست کردند و در صدد تلقین این مطلب هستند که ایران اسلامی، بنا بر سیطره و سلطه، به کشورهای دیگر دارد.
⚡️ نظام اسلامی، پیرو اصول بر آمده از قرآن و مکتب اهل بیت علیهم السلام، سیاست های راهبردی ِداخلی و خارجی خود را با قوت پیش می برد و قطعا محبوبیت منطقه ای و جهانی از آثار آن خواهد بود که این محبوبیت و نفوذ در هلال شیعی خلاصه نشده و به لطف الهی، روز به روز به سمت جهانی شدن در حرکت خواهد بود.
✍ جواد حیدری
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
تساهل و تسامح در اسلام.ogg
13.86M
✳️ تسامح و تساهل در اسلام ✳️
🔆#کنفرانس
❇️ تالار گفت و گوی حرم امام رضا علیه السلام - در بین ایرانی های خارج از کشور
🎙جواد حیدری
❌ ویژه ی اساتید، طلاب، دانشجویان و فعالان فرهنگی
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
💠 حدیث روز 💠
🔷سه مانع پیشرفت انسان
🔹عن الصادق(ع): ثَلَاثٌ يَحْجُزْنَ الْمَرْءَ عَنْ طَلَبِ الْمَعَالِي قَصْرُ الْهِمَّةِ وَ قِلَّةُ الْحِيلَةِ وَ ضَعْفُ الرَّأْي.
سه چیز انسان را از دست یابی به مراتب عالی باز میدارد:
➖کوتاهی همت
➖تدبیر اندک
➖ناتوانی در تصمیم گیری
📚تحف العقول، ص۳۱۸
@javadheidari110
⭕️ امام علی علیه السلام و شوخ طبعی !
🔸ایرادی که عمربن خطاب بر حضرت علی علیه السلام می گرفت و سخنى گفت كه بعدها نيز عمرو عاص آن را بهانه كرد و (عمر) گفت: على شوخ ومَزّاح است!
با تمام كنجكاوى كه عمر در زندگى على عليه السلام كرد نتوانست عيبى در او بجويد وفقط سخنى گفت كه بعدها نيز عمرو عاص آن را بهانه كرد وگفت: على شوخ ومَزّاح است.
امام عليه السلام اين تهمت را از عمرو عاص نقل كرده وچنين پاسخ مىگويد: «عَجَباً لابْنِ النّابِغَةِ يَزْعُمُ لاَِهْلِ الشّامِ أَنَّ فِيَّ دُعابَةً وَأَنِّي اْمرُءٌ تِلْعابَة... لَقَدْقالَ باطِلاً وَ نَطَقَ آثِماً».[ ر. ك: نهج البلاغه، خطبۀ ۸۲]
در شگفتم از پسر نابغه (عمرو عاص) به شاميان مى گويد كه من بسيار مزاح مى كنم، و مردى شوخ طبعم ، و اهل لعب و بازيچه ام، اين سخنى است باطل و گناه آلود، كه عمرو بر زبان آورده.
عمر سعۀ صدر وگذشت امام عليه السلام وناچيز شمردن امور مادى از جانب آن حضرت را، شوخ مزاجى تلقّى مىكرد.
آنچه بايد يك رهبر داشته باشد اين است كه در اجراى حق مصمم ودر حفظ حقوق مردم با اراده باشد وامام على عليه السلام مَثَل اعلاى اين خصيصه بود؛ به طورى كه خليفۀ دوّم، خود به اين حقيقت تصريح كرده وگفت: اگر تو زمام امور را در دست بگيرى مردم را بر حقّ آشكار وراه روشن رهبرى مىكنى.
بر گرفته از کتاب "فروغ ولایت "،آیت الله جعفر سبحانی؛ صفحه: ۲۷۴،🔺
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
🔺آزادی🔺
◀️خداوند، انسان را آزاد آفرید و به او اختیار داده تا کارهایش را انتخاب کند. گرچه بعضی گفتهاند: «انسان در کارهایش مجبور است و گمان میکند که آزاد است» ، اما دلایل بسیاری بر اختیار انسان وجود دارد که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1⃣ هر انسانی در کارهای خود گاهی دچار تردید و شک میشود که آیا انجام دهد یا ندهد؟ همین شک، دلیل بر آزادی اوست که میتواند کاری را انجام دهد و میتواند انجام ندهد.
2⃣ گاهی انسانها به کار یکدیگر انتقاد دارند. انتقاد نیز دلیل آن است که کسی که کار انجام داده، میتوانسته انجام ندهد.
3⃣ هر انسانی در عمر خود بارها از گفتار و رفتار خود پشیمان شده است و همین پشیمانی دلیل آن است که میتوانسته انجام ندهد و لذا با خود میگوید: ای کاش انجام نمیدادم!
4⃣ همه مردم فرزندان خود را تربیت میکنند و یا به معلم و مربی میسپارند و این دلیل آن است که فرزند انسان میتواند مسیر کج را رها و به راه حق برود.
✅ بنابراین شک، انتقاد، پشیمانی و تربیت، دلیل آزادی انسان است. علاوه بر آنکه آزادی خواسته تمام انسانها بلکه حیوانات است. شما اگر گربهای را در قفس کنید، هر نوع غذا برای او در قفس قرار دهید، باز ناراحت است و ترجیح میدهد در کوچه و خیابان سادهترین غذا را بخورد اما در قفس نباشد.
در بهشت نیز اگر آزادی نباشد، مومن رنج میبرد و لذا مومنان هنگامی که وارد بهشت میشوند، خدا را به خاطر آزادی در بهشت سپاس میگویند: «الحمدلله الذی نتبوء من الجنه حیث نشاء» ( سوره زمر، آیه 74.)
با این همه، انسان بنده خداست و باید به دستورات او عمل کند و اگر آزادی مرز نداشته باشد و انسان اختیار خود را به نفس و تمایلات شخصی یا تمایلات دیگران بدهد او را به دره هلاکت سقوط خواهد داد.
⚠️ آزادی باید در چارچوب فرامین خدا و عقل باشد تا سبب سلب و آزادی دیگران نشود.
#آزادی
#اختیار
@javadheidari110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 استقبال ویژه خانواده از وحید شمسایی سرمربی تیم ملی فوتسال پس از کسب قهرمانی آسیا
#افتخارورزشایران🇮🇷
#وحیدباغیرت
#خانواده
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
پرسش:
خانوادهای مذهبی هستیم ولی دختر نوجوانم نسبت به نماز به شدت کاهلی میکند. راهنمایی بفرمائید؟
پاسخ:
در سن نوجوانی اکثر والدین شاهد این تغییرات هستند.
لطفا برای رفع مشکل به نکات زیر توجه نمایید:
۱.به هیچ وجه برای نماز تذکر پشت سر هم ندهید. تذکرات پشت سر هم باعث دلزدگی میشود.
۲. تحقیق کنید و یک هیئت یا موسسه یا گروه دخترانه پیدا کنید و ایشان را وارد آن گروه کنید. گروههایی که کارهای فرهنگی و قرآنی انجام میدهند. گروهی که با همسن و سالهای خودش در ارتباط باشد؛ اما همسن و سالهای مومن ونمازخوان.
۳.در بین دوستان و فامیل و آشنایان، خانواده مومن و معتقد به حجاب و نماز را پیدا کنید و رابطهی خود را با آنها تقویت کنید. گردش و تفریح و سینما را در برنامه خودتان با آن خانواده قرار بدهید. خانوادهای که دختر داشته باشند و اهل حجاب و نماز و...
۴. خودتان و پدرشان تقید کامل داشته باشید به نماز و سر وقت بخوانید تا در عمل ببینند.
۵. محبت و مهربانی را نثار دخترتان کنید در کلام و رفتار و ...فارغ از اینکه نماز بخواند یا نخواند. یعنی شرطی محبت نکنید که اگر خواند دوستش داشته باشید و اگر نخواند نه! با محبت به او ثابت کنید که خیلی برایتان عزیز است و عاشقش هستید.
۶.رابطه ایشان را با پدرشان تقویت کنید. با پدر تنهایی و حتی بدون حضور شما بیرون بروند، پدر دختری
۷. برای رفع مشکل باید به دنبال علت اصلي کاهل بودن درنماز بگرديد. چه عاملي منجر شده تا ایشان نماز را کنار بگذارند؟ آيا حضور و ارتباط با دوستان جديد منجربه ترک نمازشده است؟ يا وقت گذاشتن ایشان براي تلويزيون و يا حضور درشبکههاي اجتماعي منجربه بيتفاوتي او نسبت به نماز شده است؟ و يا مشکل خاصي در زندگي شما وجود دارد و آن عامل منجر به اين شده که ایشان نماز را کنار بگذارند؟
۸. کنارگذاشتن نماز میتواند نشان از اين امر باشد که ایشان از حيث اعتقادي هنوز به حقيقت نماز و اهميت آن پي نبردهاند، لذا توصيه ميشود با برنامهریزی دقیق برای تقویت بعداعتقادی ایشان قدم بردارید. حضور در کلاسهای فرهنگی و معرفتی میتواند مشکل اعتقادی ایشان را حل کند و خدا را بهتر بشناسند. تا وقتي مشکلات اعتقادي وجود داشته باشد، تزلزل در اعمال عبادي هم وجود دارد.
۹.گاهی تنبلي، بي برنامهگي، سهلانگاري، عدم اولويت بندي در کارها، وسواس فکري و يا مشکلات روحي و حتي جسمي باعث میشود تا شخص، نماز را سبک شمارد که براي رفع هرکدام ازاين عوامل بايد از راهکار متناسب با آن بهره برد.
۱۰. باز هم تاکید میکنم تذکردائم شما نسبت به نمازنخواندن ایشان، کاردرستي نيست قطعا تاثير امربه معروف عملي از امربه معروف لساني بيشترخواهد بود. سعي کنيد با عمل خود او را تشويق به نماز اول وقت و اعمال عبادي كنيد. يعني خودتان نمازتان را سروقت بخوانيد و بدين ترتيب ديدگاه ايشان را نسبت به نماز تغيير دهيد.
۱۱. درهيچ يک از مراحل ارشاد و راهنمايي از برخورد نيک وملاطفت آميز و احترام نهادن دورنشويد. با فشارو اجبار نمي توان کسي را هدايت نمود.دقيقاً بايد راههاي نفوذ و تأثيرگذاري بر دختر خود را بشناسيد و متناسب با آن برنامهريزي کنيد.
۱۲. از پيوند عاطفي كه در روابط مادرو دختری داريد استفاده نمائيد وبا بذل محبت بيشترو بيشتربه دخترتان در زندگي، لحظه به لحظه زندگي و با شما بودن را برايش شيرين نماييد به گونه اي که شيريني اين زندگي را درک نمايد و وقتي احساس رضايتمندي از با شما بودن داشت همه اينها رانعمت خداوند تلقي کرده و به او متذکرشويد که در برابر اين نعمت بايد سپاسگزار بود و نماز سپاسگزاري ازخداست.
۱۳.نصیحت و تذکر مستقیم سودی ندارد. سعی کنید مطالبتان را غیر مستقیم به او بگویید. قبل از اینکه بخواهید تذکری به او بدهید بهتر است نکات مثبت او را برجسته کنید و او را به عنوان فردی موفق جلوه دهید.
۱۴. در این سن بچهها جذب داستان و قصه میشوند. اگر کتابی تهیه میکنید در قالب داستان باشد تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
✍خانم ابراهیمی_کارشناس اخلاق
#کاهل_نماز
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b