هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💢تبیین موضوع فقه نظام با استناد به ادلّه شرعی
📌حجتالاسلام سید وحید حسینی، پژوهشگر پژوهشگاه فقه نظام در کرسی ترویجی با موضوع «تبیین موضوع فقه نظام» بیان کرد: با توجه به آیات و روایاتی که به بحث مکلّف اجتماعی با در نظر گرفتن رابطه حاکم و محکوم پرداختهاند به این نتیجه میرسیم که تعریف ما از مکلّف کلان در ادلّه شرعیه، به رسمیّت شناخته شده و شارع هم این نوع از جامعه یعنی جامعه حاکم و محکوم را مکلّف میداند نه مطلق اجتماع را.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/EAf865
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجتالاسلام_حسینی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/SLxcXR
🔻آیتالله اراکی موسس و رئیس هیات امنای پژوهشگاه فقه نظام در گردهمایی پانصد عالم جهان اسلام در سوریه / دمشق:
🔹دمشق پایتخت عزت و مقاومت در برابر صهیونیستهاست/ جمهوری اسلامی؛ پرچمدار جبهه مقاومت است.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✳️ بزرگترین شکست به استعمارگران کافر
🔶 استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر:
ملت مسلمان ایران بهعنوان جزئی از امت اسلامی که بیشترین پیوند را با مرجعیت و بنیانهای دینی و مذهبی آن داشت توانست برای این انکار قهرمانانه [انکار تمامی جلوههای باطل] و ایستادگی پایدار در راه برپایی حکومت انبیاء، امامان و صدیقان، پایگاه بزرگی را شکل دهد. این پایگاه مردمی رشدیافته به برکت رهبری حکیمانه مرجعیت صالح که در امام خمینی (حفظه الله) تبلور یافت، در طی مبارزه سخت خود با طاغوتها و پایداری شجاعانهاش در برابر فرعون زمان ایران، به اوج آگاهی دینی و بینش سیاسی رسید تا جایی که توانست به این فرعون و نیروهای استکباری کافری که وی نماینده آنها بود، بزرگترین شکستی را وارد کند که تا به حال استعمارگران کافر در جهان اسلامی ما، با آن روبه رو شده اند.
🔺 اسلام راهبر زندگی؛ مکتب اسلام؛ رسالت ما، ص ۲۸.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✅ همایش «فقه نظام»
🎙سخنران : حجةالاسلام والمسلمین دکتر محمد حاج ابوالقاسم (ریاست پژوهشگاه فقه نظام)|
در حال برگزاری
اصفهان - 11/11/97
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🗓 ٢٤ جمادى الأولی ١۴٠٠ ق
▪️سالروز (قمری) شهادت استاد شهید آیتالله سیدمحمدباقر صدر و خواهرش بنتالهدی
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔘 به آقای صدر خیلی امید بود
رهبر معظم انقلاب (دام ظله):
🔹اول انقلاب وقتی خبر شهادت آیةالله صدر به ما رسید، ضربهی بسیار سنگینی بود.
🔹ایشان برای نظام اسلامی و جامعهی اسلامی واقعاً عمود فکری بودند.
▫️از قبل از انقلاب، ما از کتابها و فعالیتهای بسیار باارزشی که ایشان داشتند، مطلع بودیم.
🔹 بعد هم که انقلاب پیروز شد، ایشان پیامهای بسیار خوبی دادند. به آقای صدر خیلی امید بود.
🔹 خدا لعنت کند صدام را. الحمدلله ریشهی اینها کنده شد. ۸۳/۳/۱۹
@shahidsadr
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
✔️سخنرانی حجت الاسلام هدایت معاونت آموزش پژوهشگاه در موضوع فقه نظام و نظام سازی
یکشنبه / 14 بهمن / مسجد امام موسی کاظم / پردیسان
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
💢تنگ شدن عرصه فقه اسلامی با علوم انسانی سکولار
✔️حجت الاسلام و المسلمین رشاد، در «همایش انقلاب اسلامی و تحول در فقه»:
🔹یکی از بزرگترین تحولات انقلاب اسلامی ایران ایجاد تغییرات شگرف در حوزههای علمی بود بهقدری تحولات علمی در اثر انقلاب اسلامی گسترده است که باید در مورد آن یک دانشنامه نوشت تا به صورت دقیق این تحولات متنوع و گسترده تبیین شود.
🔹حدود هزار و 50 سال قبل تاکنون در حوزه های علمیه سخنی از فلسفه فقه و یا فلسفه اصول فقه نبود اما امروز به برکت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران شاهد تدریس و ایجاد علوم فلسفه فقه و یا فلسفه اصول فقه هستیم.
🔹پس از سال های پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران شاهد چرخش در علوم فقه اسلامی هستیم به گونه ای که علم فقه به جای رویکرد تکلیفی گذشته رو به رویکرد حقوقی آورده است و این رویکرد جدید گزاره های تکلیفی و حقوقی را توأمان ایجاد کرده است.
🔹فقه فرهنگ، فقه جامعه، فقه سیاسی و یا حکومتی،فقه مدیریت، فقه اقتصاد،فقه حقوق بشر، فقه فضای مجازی، فقه تمدن، فقه توسعه و پیشرفت،فقه تکنولوژی و فناوری، فقه اخلاق محیط زیست، فقه عمران و شهرسازی، و صدها عنوان دیگر از موضوعات جدید فقهی هستند که طی سالیان اخیر مطرح شده که نشان از پویایی و گستردگی علم فقه دارد.
🔹امیدواریم در کنار تحول در بنیان علوم فقهی در عمل نیز شاهد تحول باشیم متأسفانه امروزه علوم انسانی سکولار عرصه را برای پیاده سازی و عملی شدن علوم فقه اهل بیتی تنگ کرده است.
🔹در مورد غایت علم فقه نیز شاهد تحولات شگرفی هستیم به گونه ای که جهت گیری علم فقه به سوی فلسفه است و این امری مبارک خواهد بود البته این تحولات تنها به بخش های گفته شده محدود نمی شود ما در زمینه های روش ها و شیوه های استنباطی فقه نیز شاهد تغییرات مثبتی هستیم.
(گفتمان فقه دولت سازی اسلامی)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🎙 #تبیین_و_تحلیل | به مناسبت چهلمین روز رحلت آیتالله هاشمی شاهرودی، روایتی از جلسات فقهی ایشان منتشر میشود؛
👈 راوی: آقای سیدمحمدعلی حسینی از شاگردان نزدیک مرحوم شاهرودی
🔻 آیینه شهید صدر
🔹 مرحوم آیت الله شاهرودی به لحاظ قوت ذهن و هوش واقعاً خاص بودند. گویا مرحوم #شهید_صدر رضواناللهعلیه که به نبوغ و خارقالعادگی هوش و ذکاوت شهره بودهاند در مورد ایشان بر وزان «فلسفتنا» و «اقتصادنا»، «نابغتنا» فرموده بودند و تنها کسی که از شهید صدر اجازهی کتبی اجتهاد داشت، ایشان بود.
🔸 جناب حجتالاسلام خطیب که ارتباط خیلی نزدیکی با شهید بزرگوار داشتهاند نقل میکردند که در مورد آیتالله شاهرودی میفرمودند: «السَّیّد مَحمود عُنوانُ وُجودی!» یا «عنده ما عندی!» یا «ما صَدَر عنه صدر عَنّی!» این خیلی عجیب است که مرجعی مثل شهید صدر با آن وزن علمی در مورد جوانی که کمتر از سی سال سن داشته است بفرمایند «او آیینهی وجود من است» و «هر چه پیش من هست، او هم دارد» یا «هر چه او بگوید حرف من است!»
🔍 متن کامل این گفتوگوی جدید را بخوانید 👇
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=41290
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸ضرورت بررسی تمایزات موضوع فقه نظام با فقه حکومتی
🔹سی و پنجمین جلسه از کرسیهای آزاداندیشی ترویجی پژوهشگاه فقه نظام با موضوع «تبیین موضوع فقه نظام» در تالار اجتماعات پژوهشگاه فقه نظام برگزار شد.
🔹حجت الاسلام دکتر علیاکبریان: اولین نکته این است که ظاهراً هدف از نوشتن این متن این است که موضوع فقه نظام شفّاف شود و این مقاله در این رسالت توفیق نداشته است.
🔹چراکه اصطلاح فقه نظام در تلقّی امروز جوّ این بحث معنای خاصّی دارد و یک معنا و یا دو معنا برایش گفته شده و ایشان در مقاله باید مقصودشان را متمایز از آن دو اصطلاح شفّاف میکردند و حال آنکه شفّافیت در اینجا وجود ندارد.
🔹حجتالاسلام حسینی : درباره اینکه فرمودید موضوع نیاز به اثبات ندارد و باید به دنبال مقایسه و تطبیق با سایر اصطلاحات باشیم، باید بگویم که ما نخواسته ایم بگوییم که مراد ما از اصطلاح فقه نظام در مقایسه با دیگران که فقه نظام را مطرح کردهاند چیست، هر چند من هم کم شنیدهایم که کسی اصطلاح فقه نظام را به کار ببرد.
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir
🔸کشف ساختارهای اجتماعی؛ وظیفه خطیر فقیه فقه نظام
حجت الاسلام دکتر محمد #حاج_ابوالقاسم مطرح کرد؛
🔹از آیات قرآن کریم چنین استنباط میشود که دین به دو صورت خاموش و اقامه شده وجود دارد و کفار و مشرکین با دین اقامه شده در جنگ و تقابل خواهند بود، دشمنان اسلام با دین اقامه نشده و یا در حقیقت دین خاموش مشکلی ندارند، اما اگر جامعهای اقامه دین کند با آن به مقابله خواهند پرداخت.
🔹در حقیقت دین و دینداری که اقامه دین در جامعه را در نظر نداشته باشد و دین را محدود به مسائل فردی کند دین خاموش است که دشمن با آن مشکلی نخواهد داشت.
(وسائل)
🔻کانال رسمی پژوهشگاه فقه نظام
🆔 @jiiss_ir