هدایت شده از رَوْح و رَیْحان
🔴جدول قمر در عقرب سال ۱۴۰۳ شمسی بر پایۀ صورت فلکی
🔴صورت فلکی قمر در عقرب
🔵بنا بر برخی روایات اسلامی و سفارش منجّمان، در روزها و ساعات قمر در عقرب، از آغازیدن یا انجامدادن کارهای سرنوشت ساز و بنیادین، مانند پیوند ازدواج، آمیزش برای فرزنددارشدن، نامگذاری فرزندان، پایهگذاری ساختمان، آغاز کارهای مهم و تجارتهای بزرگ و درآوردن روزی، سفرهای سرنوشتساز، کارهای مهمّ بهداشتی و درمانی مانند حجامت و ... باید پرهیز کرد، و برای دورکردن بلاها و بدشگونی ساعات و روزهای قمر در عقرب، بهتر آن است که هر صبح و غروب صدقهای بدهید.
🔵شایان یادآوری است، آنچه در بیشتر تقویمهای روزگار ما با عنوان ساعات و روزهای قمر در عقرب مینویسند، بر پایۀ قمر در برج عقرب است که نادرست میباشد، ولی قمر در عقربِ درست همان بودن قمر در صورت فلکی عقرب است که نزدیک دو روز دیرتر روی میدهد، و رعایت احتیاط و جمع میان قمر در صورت فلکی عقرب و قمر در برج عقرب کاری بیهوده و نادرست است!!!
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
هدایت شده از رَوْح و رَیْحان
🔴در اسلام و عرفان اسلامی موسیقی و نوازندگی نداریم
در اسلام اصیل و تشیّع دوازده امامی و عرفان اسلامی موسیقی نداریم، بلکه مذمّت و تحریم شده است. ترویج موسیقی در میان مسلمانان بدعتی است که نخست بنی اُمیّه و سپس بنی عبّاس در آن نقش داشتند. برخی روایاتی که در کتابهای سنّیان آمده که پیامبر-صلّیالّاهعلیهوآله- برخی موسیقیها را تأیید میکرد یا گوش میداد، از دروغها و ساختههای روایان اموی و دشمنان نبوی است که با نگاهی دقیق و عمیق به تاریخ اسلام و متون روایی اصیل به این موضوع پی میبریم، و جالب آن است که برادران سنّی مذهب که خُد امام علی-علیهالسّلام- را وارث علوم پیامبر-صلّیالّاهعلیهوآله- میدانند، در کتابهایشان گزارش کردهاند که آن بزرگوار در دوران زمامداریاش مردم را از زدن طبل نیز باز میداشت!
چنین انحرافاتی در میان امّتهای پیشین نیز روی داده است، و یهودیان و مسیحیان نیز به موسیقی گراییدند و در ترویج آن کوشیدند تا جایی که در کنیسهها و کلیساها نیز موسیقی مینوازند و میگوشند و داود پیامبر-علیهالسّلام- را یک موزیسین میدانند، در حالی که آن بزرگوار تنها صدای خُشی داشت و زبور میخاند و نه وی و نه دیگر پیامبر خدا عیسی ابن مریم-علیهماالسّلام- و نه هیچ پیامبر دیگری اهل موسیقی نبوده است.
در قرآن کریم سورۀ سوره سبأ آیه 10 آمده است: «وَ لَقَدْ آتَيْنَا دَاوُدَ مِنَّا فَضْلاً يَا جِبَالُ أَوِّبِي مَعَهُ وَ الطَّيْرَ وَ أَلَنَّا لَهُ الْحَدِيدَ»؛ و بیگمان از خدمان به داود برتریای دادیم، ای کوهها و پرندگان با وی هماهنگ (تسبیحگوی) شوید، و آهن را برای وی نرم گردانیدیم.
طبق روایات اسلامی ماجرا این گونه بود که: داود-علیهالسّلام- هنگامی که در بیابانها میگذشت، زبور میخاند و کوهها و پرندگان و جانوران وحشی با وی تسبیح میگفتند، و خداوند عزیز و جلیل آهن را برای وی چون موم نرم کرده بود، به گونهای که از آن هرچه دوست میداشت درست میکرد!
حال آیا شایسته است که چنین پیامبر تسبیحگویی را که از اسم اعظم الاهی آگاه بود، و زبان پرندگان را میدانست، و کوهها و جانوران وحشی و پرندگان با وی در تسبیح خداوند همآوا میشدند، و بیگمان او نیز چشم و گوشش باز بود و تسبیح دیگر موجودات را میدید و میشنید، نوازنده بدانیم!
نویسنده پیشتر در گفتاری پیرامون موسیقی در بارۀ روایاتی که از موسیقی نهی کرده و آن را مذمّت کردهاند و نیز پیامدهایش بحث کردهام و نیز به گونهای گذرا آوردهام که رواج موسیقی و زنان آوازخان در آخرالزّمان از عوامل فرورفتن برخی سرزمینها میباشند، و در آینده نیز در این باره بیشتر سخن خاهم گفت.
📚گزیدههایی از کتاب: آیینۀ پژوهش؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
🔴😳حدیثی شگفت پیرامون سنگبارانشدن گروهی در آخرالزّمان
از عُبَيْد ابن عُمَيْر روایت شده است که از حُذَيْفَه در بارۀ «حمعسق»(۱) پرسیده شد و عُمَر و علی و ابن مسعود و اُبَیّ ابن کعب و ابن عبّاس و شماری از همراهان رسول خدا-صلّیالّاهعلیه [وآله]وسلّم- بودند، پس حذیفه گفت: عین عذاب و سین خشکسالی و گرسنگی و قاف گروهیاند که در آخرالزّمان سنگباران میشوند. پس عمر به وی گفت: آنان از کدام گروهاند؟ گفت: از فرزندان عبّاساند در شهری که به آن زَوْرا گفته میشود، و در آنجا کشتار میشود کشتاری بزرگ، و بر ایشان ساعت بر پا میشود. پس ابن عبّاس گفت: آن در میان ما نیست، ولی قاف سنگبارانشدنی و فروبردهشدنی است که خاهد شد. عمر به حذیفه گفت: ولی تو پس بیگمان به تفسیر رسیدی و ابن عبّاس به معنا رسید. ابن عبّاس، برای چیزی که از حذیفه شنیده بود، تبدار شد تا آنکه عمر و شماری از همراهان رسول خدا-صلّیالّاهعلیه[وآله] وسلّم- به دیدارش رفتند.(۲)
مقصود از «ساعت» در این خبر، زمان قیام امام مهدی-علیهالسّلام- است، و جز این نیست که عبدالّاه ابن عبّاس فرود شکنجۀ سنگبارانشدن بر بنی عبّاس را نپذیرفت؛ زیرا پذیرش آن از سوی وی زمینهساز بدگویی از خُد او بود، و این نپذیرفتن با آگاهیاش از راستبودن آن رویداد، مایۀ تبکردنش شد! پس درست آن است که بگوییم حذیفه بیگمان به تفسیر و معنا هر دویشان رسیده است.
---------------------------------------------------------------
۱. قرآن اکریم، سورۀ شورا، آیۀ ۲-۱.
۲. الفتن، ص ۲۱۰، الجزء ۴، ح ۸۴۵؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
📚گزیدههایی از کتاب: جهان در آستانۀ ظهور؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
🔴دروغبودن ادّعای دیدار با امام مهدی-علیهالسّلام- در دوران غیبت کامل
این مدّعیان در طلبش بیخبرانند/کان را که خبر شد خبری باز نیامد
ادّعای دیدار با امام مهدی-علیهالسّلام- در دوران غیبت درازمدّت آن بزرگوار که از نیمۀ شعبان سال 329 هجری قمری با درگذشت واپسین سفیرش علىّ ابن محمّد سَمُرِى آغاز شده است، از سوی هر کسی که پخش شود، ناپذیرفته و دروغگویی و فریبکاری و بازی با اعتقادات اسلامی و شیعی به شمار میآید. هرچند این جریانِ آسیبرسان و ناسازگار با مبانی دینی از سدههای پس از غیبت کامل، بیشتر از سوی برخی دانشمندان شیعی و کمتر از سوی برخی دانشمندان سنّی، مانند محییالدین ابن عربی، آغاز شده است، ناگوارانه باید گفت که در چهل سال گذشته، بهویژه در سالهای نزدیکِ سپریشده، از سوی برخی نویسندگان و یا منبریهای به ظاهر شیعه و کمبهره از دانش بسیار اوج گرفته و به نهایت پستی و بیشرمی رسیده است!
در نامۀ امام مهدی-علیهالسّلام- به علی ابن محمّد سَمُرِی، نمایندۀ چهارم وی- آمده است:
«باسم الّاه الرحمان الرحيم؛ اى على ابن محمّد سَمُرِى، خداوند پاداش برادرانت را در بارۀ (سوگ) تو بزرگ گرداند؛ پس بیگمان تو در شش روز آينده خاهى مرد. پس کار خُد را فراهم کن و به کسی سفارش نکن كه پس از درگذشت تو در جایگاهت بنشیند. پس بیگمان غيبت کامل روی داده است، و ظهورى نيست، مگر پس از فرمان خداوندی که یادش متعالى است، و آن، پس از درازشدن زمان و سختشدن دلها و پرشدن زمین از برگشتن از راستی خاهد بود. و بهزودى از شيعيان من کسانی میآيند که ادّعاى دیدار میكنند، آگاه باشید که هر کس پيش از شورش سفيانى و بانگ آسمانی ادّعاى دیدار كند، او بسیاردروغگو و دروغپرداز است، و لا حول و لا قوّة إلّا بالّاه العليّ العظيم» (الاحتجاج، ج ۲، ص ۱-۲۵۰؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی).
شایان یادآوری است، شورش سفیانی شامی-لعنهالّاه- در ماه رجبِ پیش از سال ظهور امام مهدی-علیهالسّلام-، و شنیدهشدن بانگ آسمانی جبرائیل-علیهالسّلام- در ماه رمضانِ سال ظهور خاهد بود.
📚گزیدههایی از کتاب: جهان در آستانۀ ظهور؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
🔴هشدار هشدار هشدار!!!
بررسیها و پژوهشهای نویسنده در آیات قرآنی و روایات اسلامی و علوم غریبه و باطنی و شواهد بیرونی و میدانی همه و همه حکایت از آن دارند که دوران فراوانشدن مرگ و میرها فرا رسیده است، و گرایشهای موسیقایی و وجود دستگاههای نوازندگی و پخش آهنگها در کنار انسانها و محیط زیست آدمی و گوشدادن به آنها حوادث تلخی به بار میآورند که چه بسا منجر به مرگ انسانها میشوند. در این باره روایاتی وجود دارند که در آینده در گفتاری گسترده که پیرامون موسیقا و نوازندگی و آوازخانی ارائه خاهیم داد، به آنها خاهیم پرداخت. برای بیشتر آگاهشدن برخی خانندگان مثالی میزنم: اگر سد تن از انسانها را که سالی دو بار حجامت میکنند و شبهای سرد زمستان هنگام خاب پاهای خُد را با جوراب و پتو و یا کرسی گرم نگه میدارند و هنگامی که غذاهای سردمزاج مانند ماهی میخرند، همراهش خرما یا عسل یا ادویۀ گرم مزاج نیز میخُرَند، با سد تن که چنین کارهایی را انجام نمیدهند، بسنجیم، بیگمان خاهیم دید که شمار سکتهها و مرگ و میرها میان گروه نخست اندک و میان گروه دوم بسیار است. همان گونه اگر سد تن را که به موسیقا و آهنگهای نواختهشده گوش نمیدهند و در کنسرتها شرکت نمیکنند با سد تن دیگر بسنجید که چنین کارهایی را انجام میدهند، بیگمان خاهید دید که شمار آسیبهای جسمی و روحی و مرگ و میر میان گروه نخست اندک و میان گروه دوم بسیار است که اینها همه و همه بیشتر از همین کارها سرچشمه میگیرند! اگر جسم و روح خُد را دوست دارید، و عمری دراز میخاهید تا به پایان حوادث آخرالزّمانی برسید و کمترین آسیبها را از این دوران شگفت و پر از آسیب ببینید، به سخنان و سفارشهای این بندۀ خیرخاه و دلسوز به عنوان یک کارشناس امور آخرالزّمانی و پیدایش حوادث جسمی و روحی بر اثر پدیدههای شناخته و ناشناخته چون موسیقا و جن و ... گوش فرا دهید و اطمینان کنید، و گر نه هر جور که دلتان خاست، رفتار کنید.
من آنچه شرط بلاغ است با تو میگویم/تو خاه از سخنم پند گیر و خاه ملال
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
هدایت شده از رَوْح و رَیْحان
🌺با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات، با توجّه به آنچه پیشتر گفتیم که دو شنبه اول ماه رمضان است و بنا بر برخی روایات اسلامی شب قدر همان شب اول ماه رمضان است، لذا بنده غروب همان یکشنبه را شب اوّل قدر و شب اول سال قمری در نظر گرفتم، ولی کسانی که دوشنبه روزه را آغاز کردند و شب قدر را شب بیست و سوم رمضان میدانند، امشب شب نوزدهم ماه رمضان است، و آنان که طبق مبنای رؤیت هلال، روزه را از سه شنبه آغاز کردند، امشب شب هجدهم ماه رمضان است.
نیز شایان یادآوری است، کسانی که مانند بنده بر پایۀ روایات شیعی، بر این باورند که ماه رمضان همواره سی روزه است، اگر دو شنبه روزه را آغاز کردهاند، چهارشنبه 22 فروردین را باید عید فطر بدانند، و اگر چنین اعتقادی دارند، ولی از روز سه شنبه روزه گرفتهاند، باز هم همان روز چهارشنبه عید فطر است، و باید جای دو شنبه اول ماه در آینده یک روز را روزۀ قضا بگیرند، و در هر حال چهارشنبه 22 فروردین عید سعید فطر است.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
هدایت شده از آخرالزّمان
🌺ماه رمضان
ماه رمضان سر سال
اَصْبَغ ابن نُباتَه گفته است: أمیر مؤمنان [علی]-عليه السّلام- در ماهی که در آن کشته شد، برای ما سخنرانی کرد و فرمود: ماه رمضان نزد شما آمد، و آن آقای ماهها و آغاز سال است... .(۱)
۱. الإرشاد، ج ۱، ص ۱۴؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
از هِشام ابن سالم روایت شده است که ابو عبدالّاه [صادق]-عليهالسّلام- فرمود: هر گاه ماه رمضان بی کاستی و آسیب باشد، سال بیکاستی و آسیب است، و فرمود: سر سال ماه رمضان است.(۱)
۱. تهذیب الأحکام، ج ۴، ص ۳۳۳، ک الصیام، ب الزیادات، ح ۱۱۴؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
از فضل ابن شاذان نیشابوری روایت شده است که وی از رضا-علیهالسّلام- شنید: ... آغاز ماهها نزد راستیگرایان ماه رمضان است... .(۱)
مراد از «راستیگرایان» شیعیان دوازدهامامی میباشند.
۱. من لایحضره الفقیه، ج ۱، ص ۵۲۲، ح ۱۴۸۵؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
از رِفَاعَه روایت شده است که ابو عبدالّاه [صادق]-علیهالسّلام- فرمود: سر سال شب قدر است که آنچه از سال تا سال میباشد، در آن نوشته میشود.(۱)
۱. تهذيب الأحكام، ج ۴، ص ۳۳۲، ک الصيام، ب الزیادات، ح ۱۱۰؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
از رِفَاعَه روایت شده است که ابو عبدالّاه [صادق]-علیهالسّلام- فرمود: شب قدر همان آغاز سال و همان پایان آن است.(۱)
۱. الكافي، ج ۷، ص ۱-۶۳۰، ك الصیام، ب ۶۹، ح ۱۱.
از عَمْر شامی روایت شده است که ابو عبدالّاه [صادق]-عليهالسلام- فرمود: «بیگمان شمارۀ ماهها نزد خداوند دوازده ماه است در کتاب خدا روزی که آسمانها و زمین را آفرید»(۱)؛ پس سرآغاز ماهها ماه خدا-عزّ ذکره- است، و آن ماه رمضان است، و قلب ماه رمضان شب قدر است، و قرآن در نخستین شب از ماه رمضان فرو فرستاده شده است، پس با قرآن به پیشواز ماه بروید.(۲)
۱. قرآن کریم، سورۀ توبه، آیۀ ۳۶؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۲. الکافي، ج ۷، ص ۳۷۹، ک الصیام، ب ۲، ح ۱؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
سَکونِی از جعفر ابن محمّد، از پدرش، از پدرانش، از امیر مؤمنان [علی]-علیهالسّلام- روایت کرده است که وی فرمود: هرکس نخستین روز از سال در آبی روان غُسل کند و بر سرش سی مشت آب بریزد، برای وی داروی سال خاهد بود، و بیگمان آغاز هر سالی نخستین روز از ماه رمضان است.(۱)
۱. الإقبال، ج ۱، ص ۱۹۳، ب ۵، ف ۱؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
📚گزیدههایی از کتاب: آیینۀ پژوهش؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
هدایت شده از آخرالزّمان
🔴حدیثی شگفت پیرامون مردم، فرمانروایان و عالمان در آخرالزّمان
از محمّد ابن عبدالجبّار روایت شده است که امام حسن عسكری-علیهالسّلام- به ابو هاشم جعفری فرمود:
ای ابو هاشم، بهزودی روزگاری بر مردم میآید كه رویهایشان خندان و شادمان، و دلهایشان تیره و تار است. سنّت (دستورهای دینی) در میانشان بدعت، و بدعت (نوآوریهای نادینی) در میانشان سنّت به شمار میآید. مؤمن میان آنان خار، و فاسق (بیرونرونده از راه درست) میان ایشان ارجمند است. فرماندهانشان نادانان و رویگردانان از راستیاند، و عالمانشان گردشگران در دربارهای ستمگراناند. بینیازانشان توشۀ نیازمندان را میدزدند، و خردسالانشان بر بزرگسالان پیشی میگیرند. هر نادانی پیش آنان آگاه، و هر چارهاندیشی نزد ایشان بیچاره است. بیریا و بدگمان را جدا نمیدانند، و میشها را از گرگها باز نمیشناسند. عالمانشان بدترین مردمان خدا بر روی زمیناند؛ زیرا آنان به فلسفه و تصوّف میگرایند، و سوگند به خداوند، ایشان رویگردانان از راستی و كجروند. در دوستی با مخالفان ما زیادهروی میكنند و شیعیان و دوستداران ما را گمراه میسازند. اگر به جایگاهی برسند، از رشوه سیر نمیشوند؛ و اگر بیيار و ياور گردند، خدا را ریاكارانه میپرستند؛ هشدار که بیگمان آنان راهزنان مؤمنان و فراخانان به كیش بیدیناناند. پس، هر كس که به ایشان برسد، باید از اینان بپرهیزد و دین و ایمان خِیش را نگاه دارد.
سپس امام فرمود: ای ابو هاشم، این چیزی است كه پدرم از پدرانش، از جعفر ابن محمّد-علیهماالسّلام-، برای من روایت كرده است، و از رازهای ما است، پس، آن را جز از سزاوارش، پوشیده بدار.(۱)
-----------------------------------------------------------------
۱. حديقة الشيعة، ج ۲، ص ۶-۷۸۵، ب در ذكر مذاهب صوفيّه، ف ۲؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
📚گزیدههایی از کتاب: جهان در آستانۀ ظهور؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
🔴دو سد گفته چون نیم کردار نیست
چند روزی پمپاژ هیجان، سپس همه چیز آرام خاهد شد!
عربها میگویند: اگر کعبه را بدزدند، بیگمان مردم بیش از یک هفته شگفتی نخاهند کرد!
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
هدایت شده از رَوْح و رَیْحان
🌺وضعیّت ماه رمضان و عید سعید فطر ۱۴۴۵
زمان همراستایی ماه و خُرشید: ساعت ۱۲:۳۱ دقیقه (پیش از غروب خرشید) یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲
زمان همراستایی ماه و خُرشید: ساعت ۲۱:۵۰ دقیقه (پس از غروب خرشید) دوشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۳
چون بر پایۀ آیات قرآنی و برخی روایات اسلامی، رمضان را همواره باید سی روزه محاسبه کرد، در همۀ سرزمینها روز دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ روز نخست ماه رمضان ۱۴۴۵ و روز سهشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ روز پایان ماه رمضان و روز بعدش چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ روز نخست شوّال ۱۴۴۵ و عید سعید فطر میباشد. کسانی از آیات قرآنی و روایات اسلامی و علم نجوم با خبرند، شیعه باشند یا سنّی، خوب میدانند که چه گفتیم.
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
هدایت شده از رَوْح و رَیْحان
🌺استحباب پرداخت فطریه برای پدر از سوی فرزند پس از مرگش
رُوِيَ عَنِ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ-علیهماالسلام- أَنَّهُمَا كَانَا يُؤَدِّيَانِ زَكَاةَ الْفِطْرَةِ عَنْ عَلِيِّ ابْنِ أَبِي طَالِبٍ-علیهالسلام- حَتَّى مَاتَا، وَ كَانَ عَلِيُّ ابْنُ الْحُسَيْنِ-علیهالسلام- يُؤَدِّيهَا عَنِ الْحُسَيْنِ ابْنِ عَلِيٍّ حَتَّى مَاتَ، وَ كَانَ أَبُو جَعْفَر-علیهالسلام- يُؤَدِّيهَا عَنْ عَلِيٍّ-علیهالسلام- حَتَّى مَاتَ، قَالَ جَعْفَرُ ابْنُ مُحَمَّدٍ-علیهالسلام-: وَ أَنَا أُؤَدِّيهَا عَنْ أَبِي (مستدرك الوسائل، ج ۷، ص۱۵۱، ناقلاً عن: دعائم الإسلام).
روایت است که حسن ابن علی و حسین ابن علی-علیهماالسلام- بعد از شهادت پدر، تا وقتی زنده بودند، زکات فطره را از سوی پدر خِیش میپرداختند. حضرت سجّاد-علیهالسّلام- نیز تا هنگام شهادت، زکات فطره را از جانب پدر خیش میپرداخت. حضرت باقر-علیهالسّلام- نیز تا هنگام شهادت، از جانب پدرش، زکات فطره میداد. حضرت صادق-علیهالسّلام- فرمود: من نیز از جانب پدرم برای او زکات فطره میپردازم (مستدرك الوسائل، ج ۷، ص۱۵۱، با گزارش از: دعائم الإسلام).
📚گزیدههایی از کتاب: جهان در آستانۀ ظهور؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
هدایت شده از رَوْح و رَیْحان
🌺زکات فطرۀ رمضان ۱۴۴۵
از روایات اسلامی بهره گرفته میشود، زکات فطره که در پایان ماه رمضان به مؤمنان (نمازخانان) نيازمند داده میشود، و مایۀ برکت و دورکردن بلاست، چون صدقۀ واجب میباشد، بر بنی هاشم (سادات) حرام است و باید به ناهاشمیان داده شود. از این روی، سادات نیز نمیتوانند به سادات زکات فطره بدهند، هرچند بسیاری از فقیهان شیعه از این نکته غفلتورزیده و فتوا دادهاند که سادات میتوانند به سادات زکات فطره بدهند!
کسانی که اهل پژوهش در دین و فقاهتاند، میتوانند حدیث زیر را بنگرند:
عن جعفر ابن محمّد-علیهماالسلام- أنّه قال: لاتحلّ لنا زكاة مفروضة، و ماأبالي أكلت من زكاة أو شربت من خمر. إنّ الّاه-عزّ و جلّ- حرّم علينا صدقات الناس أن نأكلها أو نعمل عليها، و أحلّ لنا صدقات بعضنا على بعض من غير زكاة.(۱)
امام صادق-علیهالسّلام- فرمود: برای ما هیچ گونه زکات واجبی حلال نیست، و نزد من خُردن زکات چون نوشیدن مستیآور است. بیگمان خداوند-عزّ و جلّ- برای ما خُردن صدقات مردم یا تلاش برای گردآوری آنها را حرام، و صدقۀ برخی از ما بنی هاشم بر برخی دیگر را، اگر زکات نباشد، برای ما حلال کرده است.(۲)
زکات فطره مهمان بر میزبان واجب نیست، خاه با رضایت میزبان آمده باشد یا بدون رضایت، پیش از غروب آفتاب آمده باشد یا پس از غروب آن؛ زیرا نانخُر وی به شمار نمیرود.
زکات فطره را بهتر است پس از غروب آفتاب آخر رمضان تا فردایش به اهلش برسانند، و اگر یک روز پیشتر این کار را انجام دهند، اشکالی ندارد.
دادن فطریّه بر فقیرانی که در خرج و خُراک شبانهروزی خِیش درماندهاند، واجب نیست.
زکات فطره را بهتر آن است که نخست به نزدیکان مؤمن نیازمند و یا همشهریان بدهد، و اگر کسی از نزدیکان و همشهریان را نیافت یا نشناخت که نیازمند باشد، به ناخیشاوندان و ناهمشهریان بدهد.
بهتر است زکات فطره را به جای دادن به مؤسّساتی که اطمینان نداریم آن را درست مصرف میکنند و چه بسا به سادات نیازمند یا بینیازان نامؤمن میدهند، خُدمان به دست مؤمنان نیازمند ناسیّد، بهویژه نزدیکان و آنان که پیرامونمان زندگی میکنند، بدهیم.
کسانی که بیشترین خُراک روزمرّه آنان نان میباشد و تمکّن مالی آنان در همان اندازه است، برای هر تن از خانوار ۷۰ هزار تومان، و اگر تمکّن مالیشان بیشتر است، و برنج ایرانی نیمدانه یا برنج سالم درجه دو میخُرند، برای هر تن ۱۵۰ هزار تومان، و کسانی که برنج سالم باکیفیّت و درجه یک میخُرَند، برای هر تن ۲۷۰ هزار تومان زکات فطره بدهند، و یا برای هر تن سه کیلو نان و یا سه کیلو برنجی را که میخرند، بدهند.
کفّارۀ خُردن غیرعمدی هر روز روزه ۱۶ هزار تومان است که باید به صورت نان یا مُهر نان(۳) فراهم و به نیازمندان نمازخان غیر سادات پرداخت شود. همچنین کفّارۀ شکستن عمدی هر روز روزه ۹۶۰ هزار تومان است و باید یک روز روزه نیز تا پیش از رمضان آینده بگیرند.
---------------------------------------------------------
۱. دعائم الإسلام، ج ۱، ص ۲۵۹، کتاب الزکاة.
۲. دعائم الإسلام، ج ۱، ص ۲۵۹، کتاب الزکاة؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۳. در شهر قم رسم خوبی برقرار است که انسان بزرگواری به نام آقای منادی-حفظهالّاه- پول کفّارۀ افراد را بدون دریافت هیچ گونه هزینهای تبدیل به مهر نان (برگههایی مهرخُرده) میکند و مهرها به نیازمندان داده میشوند و با آنها از نانواییها نان میخَرَند، و کاش چنین کاری در شهرهای دیگر نیز از سوی بانیان خیر انجام میشد.
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
😳چرا حاکمان زیرک از درگیری با قدرتهای بزرگ شانه خالی میکنند؟!
به زودی در کانال آخرالزّمان
هدایت شده از رَوْح و رَیْحان
با توجّه به آنکه در کشورهایی مانند ایران و عراق هلال ماه شوّال در شامگاه ۲۱ فروردین با چشم غیرمسلّح قابل مشاهده است، و هلال ماه در شامگاه ۲۱ فروردین در شرق آسیا، جنوب آفریقا و جنوب آمریکا فقط با ابزار رصدی دیده میشود، و رؤیت هلال در کشورهای اسلامی، بهویژه عربستان سعودی، در شامگاه دوشنبه ممکن نیست، بنا بر این، اعلام عید فطر نزد برادران اهل سنّت در روز سهشنبه نادرست است، و اعلان آغاز رمضان از روز دوشنبه درست بود، و در هر حال رمضان 1445 نزد آنان 29 روزه شد، و از دیدگاه بنده، شیعیان نیز از روز دوشنبه باید روزه را آغاز میکردند، ولی اعلان عید فطر نزد آنان در چهارشنبه کاملاً درست است، ولی ماه رمضان نزد آنان نیز 29 روزه شد، جز اندکی از شیعیان که روزه را از دوشنبه آغاز کردند، و ماه رمضان نزد آنان سی روزه شد، و این مطابق با آیات قرآنی و روایات درست شیعی و سیرۀ پیامبر و اهل البیت-صلواتالّاهعلیهم- است.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
هدایت شده از رَوْح و رَیْحان
🌺نگاهداشتن آبروی مؤمن
از ابراهیم ابن عَمَر روایت شده است که ابو عبدالّاه [صادق]- عليهالسّلام- فرمود: مؤمن آبرویش از آبروی کعبه باشکوهتر است.(۱)
مُفَضَّل ابن عُمَر گفته است که ابو عبدالّاه [صادق]- عليهالسّلام- به من فرمود: کسی که بر زیان مؤمنی خبری را گزارش کند، و بدنامی و نابودی جوانمردیاش را بخاهد تا از چشمهای مردم بیفتد، خداوند او را از سرپرستی خُدَش به سرپرستی شیطان بیرون میکند، پس شیطان وی را نمیپذیرد.(۲)
—————————————————
۱. الخصال، ج ۱، ص ۲۷، ح ۹۵؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۲. الکافي، ج ۴، ص ۶-۸۵، ک الإیمان و الکفر، ب ۱۴۹، ح ۱؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
✔️کانال رَوْح و رَیْحان
@joinchatRawhVaRayhan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺عید سعید فطر بر همۀ مسلمانان مبارک باد
🔴در این دوران پر از آشوب آخرالزّمان، سران افراطی و صهیونیست اسرائیل، همان گونه که پیشتر نیز اشاره کردیم، در دام فتنه افتادند! طرّاحان این فتنه بسیار زیرکانه عمل کردند! دست غیب نیز یاریگر شد!
خدا را بر این نعمت شاکریم. در آینده باز هم بیشتر توضیح خاهم داد.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
برای آنکه بدانید یهودیان صهیونیست در فتنۀ فلسطین افتادهاند، نخست نگاهی گذرا به گفتار زیر بیندازید 👇👇👇
🔴فلسطین و بیتالمقدس در آخرالزّمان
https://eitaa.com/joinchatakheruzzaman/1997
و اگر بخاهید بدانید یهودیان صهیونیست چه کورکورانه در فتنه افتادهاند و بعد از آشوب فلسطین آرامشی نخاهند داشت، هرچند از فتنهگری دست برنمیدارند، حدیث ارزشمند زیر را بخانید 👇👇👇
از ابن اَبِی صَدَقَۀ یمانی روایت شده است که گفت: پیشِ رویِ ساعتْ فرماندهانی دروغگو، وزیرانی شتابورز در نافرمانیها، امانتدارانی خیانتکار، سرپرستانِ گروهی ستمکار و عبادتپیشگانی(۱) بیرونرونده از راه راست برانگیخته میشوند؛ خاهشهایشان گوناگون و چهرههایشان چهرۀ ترسایان(۲) است، برای آنان پرهیزی از نافرمانیها و چیزهای آمیخته با حلال و حرام (شُبْههناک)(۳) نیست، دلهایشان بدبوتر از مردارها است، خداوند آنان را آشوبی تیره و تاریک میپوشاند، سرگردان میشوند و کورکورانه و بیباکانه در آن میافتند، مانند سرگردانشدن و کورکورانه و بیباکانه افتادن یهودیان ستمگر.(۴)
چنین مینماید که این حدیث از سخنان پیامبر-صلّیالّاهعلیهوآله- باشد، اگرچه ابن ابی صدقۀ یمانی آن را به وی نسبت نداده است.
بدان که مراد از «ساعت» در برخی آیات قرآنی و بسیاری از روایات اسلامی، زمان قیام قائم-علیهالسّلام- است.
-------------------------------------------------------------
۱. واژۀ «القُرّاء» در متن عربی حدیث به معنای عبادتپیشگان و قرآنخانان میباشد، و چنین مینماید که مراد از آن در اینجا همان معنای نخست است.
۲. ترسایان: گوشهگیران از مردم سوی دیری برای عبادت.
۳. در همۀ نسخههای چاپی السنن الواردة في الفتن نزد ما، در نوشتار عربی حدیث، در اینجا «دعة» یافت میشود که سازگار با آنچه در «البحر الزخّار» آمده است، به «رِعَة» اصلاح و ترجمه گردید.
۴. السنن الواردة في الفتن، ص ۱۱۸، الجزء ۳، ب ۳۶، ح ۲۱۸؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
📚گزیدههایی از کتاب: جهان در آستانۀ ظهور؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman