فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ نحوه ریشه دار کردن هسته خرما
#خرما
@jpz09113931202
کشاورزان گرامی
بهترین زمان فروت ست در درختان میوه هسته دار ( گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، زردآلو، آلو و ......) بعد برداشت محصول می باشد.
فروت ست چیست؟ به معنای تشکیل یا تنظیم میوه است که از تابستان سال قبل شروع ( گل انگیزی، گل آغازی، تمایزیابی، رشد و نمو، تورم جوانه و مراحل مختلف گلدهی) که تا آخرین زمان تشکیل میوه ادامه پیدا می کند.
👌 نقش عناصر اصلی موثر در فروت ست
👈 نیتروژن: افزایش طول عمر تخمک و جلوگیری از سرمای زمستان، طولانی شدن دوره گرده افشانی موثر در زمان گلدهی.
👈 روی: بیدار شدن به موقع جوانه های رویشی و زایشی از خواب زمستانه و گرده افشانی موفق، موثر بر جوانه زنی دانه گرده روی کلاله.
👈 بر: کلیدی ترین عنصر در گرده افشانی می باشد که باعث افزایش طول عمر دانه گرده و طول لوله گرده می شود.
👌 ترکیب پیشنهادی ما:
سه کیلو اوره + سه کیلو سولفات روی + دو کیلو اسید بوریک برای ۱۰۰۰ لیتر آب.
#کود
@jpz09113931202
🔰نکاتی در مورد تغذیه #گردو
▪️بیشترین نیاز گردو به عنصر نیتروژن هستش که بهتره از منبع سولفات آمونیوم تهیه بشه.
.
▪️دومین عنصر #فسفر هستش.
با توجه به ریشه های عمیق و گسترده درخت گردو ،خیلی کمبود فسفر مشاهده نمیشه،اما با توجه به خاک های قلیایی و کم تحرک بودن این عنصر توصیه میکنم فسفر رو از منبع دی آمونیوم فسفات تهیه کنید.
▪️سومین عنصر #پتاسیم
یکی از عناصر مهم و کلیدی در درخت گردو: پتاسیم =سفیدی مغز گردو
👈به صورت چالکود از سولفات پتاسیم ویک ماه قبل از برداشت سولوپتاس .
👈#گوگرد=چرب بودن و خوشمزگی
گوگرد رو سعی کنید فقط مایع استفاده کنید و باتوجه به آنالیز گوگرد های معدنی واقعا بیشتر آسیب رسان هستند.
گوگرد پتروشیمی هم به راحتی تجزیه نمیشه.
▪️#کلسیم
نیترات کلسیم رو در زمان فندقی شدن میوه وبه فاصله سه هفته بعد تکرار کنید.
▪️عناصر میکرو
اهن،#روی،#منگنز،#بر،روی،#مس،#مولبیدن
هم به صورت چالکود وهم به صورت محلول پاشی در طول فصل می تونید استفاده کنید.
✅نتیجه گیری
برای هر درخت با توجه به قطر تنه درخت و سن درخت و میزان باردهی سال قبل برنامه کوددهی رو اجرا کنیم.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ معرفی ارقام متنوع گلابی
#گلابی
@jpz09113931202
#خاک
کمبود عناصر غذایی در گیاهان یکساله و چندساله
#کود
@jpz09113931202
درختان میوه به واسطه قدرت ذخیره سازی و انتقال و جابجایی موادغذایی علایم کمبود موادغذایی را بلافاصله نشان نمیدهند و به همین دلیل علایم کمبود را بعد دو یا سه سال نشان میدهند که باید از نظر علمی در زمان احداث باغ با ازمایش خاک دچار مشکل باغداری نشد در زمینهای دچار کمبود نهالهای جوان به واسطه ریشه سطحی و با حجم کم علایم کمبود را بروز میدهند در خاکهایی که زیر کشت زراعی بوده معمولا خاک سطحی دارای مشکل کمبود عناصر میباشد و نهالهای جوان دچار کمبود و مشکل جذب عناصر میشوند ولی درختان مسن در چنین شرایطی به دلیل دریافت عناصر از عمق دچار مشکل نمیشوند ولی در خاکهای با ظرفیت تثبیت عناصر در خاک سطحی عناصر در خاک رویی تثبیت میشوند که درختان مسن در چنین خاکی دچار کمبود عناصر میشوند چرا که عناصر به خاک عمق نفوذ نمیکند
#برگی_از_کتاب
#احداث_باغ
☘☘نکات فراموش شده در تغذیه گیاهان
✅هميشه ريزش گلها و #ميوههاي جوان نشان از كمبود عناصر عذايي نيست اين پديده خود تنكي (Self thinning) نام دارد و يك امر طبيعي ميباشد
✅بطوريكه در درختان ميوه دانه دار فقط 5 تا 8 درصد، در درختان ميوه هسته دار 10 تا 20 درصد و در مركبات تنها 3 تا 5 درصد از گلها به ميوه تبديل ميشوند
✅نكتهي ديگر اين كه ريزش گل و ميوههاي جوان در درختاني كه ميوههاي كوچك دارند (#گيلاس و #آلبالو) مشكلي ايجاد نميكند اما در ميوههاي درشت نظير #سيب، #گلابي، #هلو و #شليل بويژه قبل از برداشت ميتواند موجب تلفات سنگين گردد.
✅استفاده بيش از حد از نيتروژن در درختان سيب باعث بروز پديدهي آبگزيدگي (Water core) در ميوهها ميشود
✅استفاده بيش از حد از نيتروژن در درختان "به" و "گلابي" احتمال آلودگي شاخهها به #بيماري آتشك (Fire Blight) را افزايش ميدهد
✅كمبود #بُر در #آلو موجب ترشح صمغ در درختان مي شود
✅يك پديده نامطلوب در آلبالو و گيلاس به نام تركيدگي ناشي از باران (Rain cracking) وجود دارد كه مي توان آن را با #كلسيم تا حدودي كنترل كرد
✅درختان ميوهي آجيلي #پتاسيم بيشتري نسبت به ديگر عناصر جذب ميكنند
✅جذب #منگنز توسط گياه در صورت وجود آمونيوم كمتر و در حضور نيترات بیشتر می باشد.
@jpz09113931202
40.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کمبود بر سبب بافت چوب پنبه ای در پوست وگوشت میوه و در کمبود شدید سبب عدم رشد جوانه انتهایی و عدم رشد رویشی میشود
سیب و زردآلو به کمبود بر حساسترند و سبب رزت میشود و علایم قبل از رشد رویشی برروی میوه مشاهده میشود
کمبود بر در الو سبب صمغ زدگی میوه میشود
#برگی_از_کتاب
#بر
#کود
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علایم کمبود بر در سبزیجات::
بر به دلیل کم تحرک بودن علایم کمبود ابتدا در ریشه و برگهای جوان بروز میکند
علایم کمبود بر در چغندر وجود بافت تیره در قسمت بیرونی و داخلی ریشه مشاهده میشود
در کرفس سبب ترک خوردگی ساقه میشود
ودر گل کلم در اثر کمبود بر وسط ساقه پوک و برنزه میباشد
#بر
#کود
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
✍نقش بر در گیاه
Role of Boron in plant
🎲تشکیل لوله گرده در گل
🎲افزایش دوره گرده افشانی
🎲کاهش ریزش میوه در هرنوع گیاه قبل از رسیدگی کامل
🎲افزایش جذب عنصر کلسیم به گیاه
🎲کاهش نکروز (سیاهی) پوست تنه درخت به ویژه در بیماری شانکر درختان
🎲افزایش تشکیل میوه
#کود
#بر
@jpz09113931202
یکی از روشهای کنترل علف هرز ابزی استفاده از ماهی امور سفید میباشد که جدا از کنترل علف هرز سبب تولید پروتئین میشود
#علف_هرز
#برگی_از_کتاب
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مردی که کویر را سبز کرد 🌴
کشت نخل در کویر توسط بازنشسته منابع طبیعی در آران وبیدگل
#فرهنگ_خودکفایی
#اشتغالزایی
#ایده
@jpz09113931202
حتما برای شما نیز پیش آمده که بعد از چیدن گردو و خشک کردن آن، با این صحنه مواجه شده ایید!
علت این سیاه و چروکیده شدن مغز گردو چیست؟ و در سالهای بعد چگونه می توان با این عارضه مقابله کرد؟
اولین علت نوع رقم گردو و عوامل ژنتیکی است.
نیاز ارقام مختلف در کیفیت مغز آن تاثیر زیادی دارد. باغدار قبل از کاشت باید با توجه به شرایط منطقه از ارقام مناسب شرایط خود استفاده کند.
یکسری از علتهای این اختلال در دستان پرقدرت طبیعت است و مبارزه با آن شاید امکان پذیر نباشد، مثل گرم شدن هوا در زمستان و تابستان زیرا همانطور که اشاره شد نیاز سرمایی گردو در زمستان باید برطرف گردد تا درختان به موقع از خواب زمستانی بیدار شده و محصول سالمی بدهند و یا تابستانهای گرم که دما بالای ۳۷ درجه برود با این پدیده سوختگی و سیاه شدن مغز گردو بیشتر روبرو می شویم که البته برای مقابله با گرمای تابستان می توان از محلول پاشی کائولین یا سیلیکات پتاسیم و کلسیم برای کاهش اثر شدت تابش خورشید استفاده کرد و یا با آبیاری بیشتر جلو تنش گرمایی را تا حدودی گرفت.
آبیاری منظم و با برنامه بدور از تنش خشکی مخصوصا در فصول گرم که علاوه بر سیاه شدن مغز گردو برای خود درخت نیز مشکل آفرین می شود و آنرا در مقابل آفات و بیماریهای ضعیف میکند.
همچنین می توان از ارقام دیر برگ و دیررس استفاده کرد تا رسیدن گردو در گرمای تابستان اتفاق نیفتد بلکه با خنک شدن هوا از شدت آسیب به گردو کاسته شود.
از عوامل دیگر می توان به کمبود عناصر غذایی بخصوص پتاسیم، آهن و روی اشاره کرد که باید بصورت چالکود و محلول پاشی و همراه آبیاری استفاده کرد.
بیماری بلایت و غرق آبی شدن بیش از حد خاک باغ و رطوبت بالا باعث بروز آسیب به میوه و درخت گردو می گردد، از کاشت گردو حساس در مناطق مرطوب مانند شمال کشور جدا بپرهیزید و از غرق آبی باغ گردو و جمع شدن آب در اطراف طوقه خودداری کنید زیرا نسبت به کمبود اکسیژن، درخت ریشه گردو بسیار آسیب پذیر است.
در موقع رسیدن گردو باید سریعا اقدام به چیدن آن و کندن پوست سبز و خشک کردن گردو در سایه و در حداقل زمان ممکن کرد تا کیفیت مغز بالا رود.
بعد از چیدن و خشک کردن باید در انبارداری گردو نیز دقت کرد و آنرا در انبار خشک و سرد قرار دارد تا کیفیت مغز آن آسیب نبیند.
#گردو
@jpz09113931202
گرده افشانی در درختان میوه
🍀تمام درختان #میوه ایران به غیراز #خرمالو و ارقام بدون هسته #انجیر، #گلابی و #مرکبات برای تولید میوه به گرده افشانی نیازدارند. ازنظر عامل انتقال گرده میتوان میوه ها را به سه گروه تقسیم کرد:
🍃گروه اول:شامل دو درخت #خرما و انجیرهای هستهدار که هرچند بطور طبیعی میتوانند مقدار بسیار کمی میوه تولید کنند، اما برای تولید محصول اقتصادی باید گرده افشانی به وسیله انسان انجام گیرد.
🍃گروه دوم: شامل #گردو، #پسته، #فندق، #توت و #انار است که درآنها گرده افشانی توسط باد انجام می گیرد و نیازی به دخالت انسان نیست.
🍃گروه سوم: شامل سایر میوه ها به ویژه انواع دانه دار و هسته دار است که گرده افشانی آنها توسط حشرات و به طور خاص زنبور عسل انجام میشود و بنابراین کندو گذاری در باغ برای تولید محصول ضروری است. تعداد کندوی لازم برای هر هکتار بر حسب اندازه درختان و میزان گلدهی آنان به یک تا پنج عدد بالغ میشود.
@jpz09113931202
وقتی گچ برای اصلاح خاک استفاده میشود باید کل سطح کرت اصلاح بشود.دادن یک لایه نازک یک سانتیمتری حدودی به کل سطح خاک سپس تیلر و آخر کار آبیاری شود.محاسبه مقدار گچ مورد نیاز بسته به هدفی که استفاده میشود متفاوت است . بعضی مواقع فقط مشکل قلیاییت سدیم داریم .بعضی وقتها علاوه بر سدیم مشکل تلخی و قلیائیت منیزیمی را هم همزمان داریم.بعضی مواقع خاک شور و قلیا نیست و فقط مشکل سنگینی بافت خاک و رسی بودن خاک است...حتی بافت خاک بسته به اینکه سبک باشد یا سنگین مقدار گچ و میزان اصلاح مورد نیازش فرق میکند.به عنوان مثال در یک خاک شنی SAR ده خاک را وارد کلاس قلیا کرده ولی در یک خاک شنی SAR 14 میتواند مشکلی برابر س.آ.ر ده #خاک شنی ایجاد کند.
بهتر است بسته به حجم آبی که سالانه وارد یک هکتار خاک میشود مقدار #گچ طوری محاسبه شود شود که در طول سال از خاک شسته شود..به عنوان مثال حلالیت گچ بطور متوسط 2.65 گرم بر لیتر آب است.در یک مترمکعب آب آبیاری 2.65 کیلو گچ حل میشود.وقتی سالانه به عنوان مثال یک هکتار پسته 9000 متر مکعب دریافت میکند میتوان مقدار کل گچی را که آب میتواند حل کرده و منجر به اصلاح خاک بشود محاسبه کرد.
گچ را هر چقدر کمتر و بصورت اقساط به زمین بدهیم بهتر است.راجع به اثر بخشی گچ نباید کم حوصله باشیم بقول خارجی ها اثرش over night و یک شبه نیست..
@jpz09113931202
#محاسباتی
کودهای عناصرکم مصرف
در خاکهای نواحی خشک کمبود آهن، مس، منگنز و روی و در خاکهای نواحی مرطوب کمبود مولیبدن، کلر و بر محتمل است. گاهی نیز مقداری زیادی کلر و بر در خاکها و آب آبیاری نواحی خشک وجود داشته و میتوانند باعث مسمومیت گیاه گردند. نکته مهم در مصرف کودهای عناصر کم مصرف آن است که مرز بین میزان مورد نیاز و حد مسمومکننده گیاه بسیار باریک است. به عبارت دیگر مصرف زیاد این کودها باعث مسمومیت گیاه میگردد.
در اغلب موارد مقدار عناصر #مس، #آهن، #منگنز و #روی در خاک بیش از نیاز گیاه است، اما به فرم قابل جذب گیاه نیستند. از طرف دیگر چون این عناصر عمدتاً به صورت کاتیون به خاک اضافه میگردند، احتمال تثبیت آنها توسط خاک زیاد است.کاتیونها را بهتر است بر روی برگها محلولپاشی نمود.
در صورتی که این کاتیونها بصورت ترکیبات معدنی به خاک داده میشوند میبایستی بصورت نواری در خاک قرارداده شوند و یا همراه با کودهای دارای واکنش اسیدی به خاک اضافه گردند. در صنعت این کاتیونها را با مواد کلاتکننده ترکیب و آنها را بصورت غیر قابل تثبیت در آوردندهاند. کلاتها به سهولت در خاک حرکت کرده و عنصر را در دسترس گیاه قرار میدهند. در صورت عدم دسترسی به کلاتها ، از سولفاتهای کاتیونها بعنوان #کود استفاده میشود.
از گروه آنیونها، کمبود کلر بندرت مشاهده میشود. زیرا معمولاً مقدار کافی کلر همراه با آب باران (بخصوص در نواحی ساحلی)، کودهای شیمیائی عناصر اصلی (به صورت ناخالصی) و آب آبیاری به خاک اضافه میشود. در صورت لزوم میتوان از کلرورپتاسیم برای رفع کمبود #کلر استفاده نمود. برای رفع کمبود بر از بورات سدیم یا بوراکس استفاده میکنند. بوراکس در آب بسیار محلول بوده و در خاک به سهولت حرکت میکند و میبایستی مواظب شسته شدن آن از خاک بود. بوراکس را مستقیماً به خاک اضافی مینمایند.
برای اضافه کردن مولبیدن از مولیبدات سدیم یا مولیبدات آمونیم استفاده میشود. مولیبدات را ممکن است با مواد دیگری مخلوط و به خاک اضافه کرد و یا آن را محلول پاشی نمود. در صورتی که عناصر کم مصرف بصورت نواری در خاک قرار داده میشوند مقدار مصرف آنها چند کیلوگرم (از هر یک) در هکتار خواهد بود. در صورتی که این کودها را بر سطح خاک پخش مینمایند و با خاک مخلوط میکنند، مقدار آنها را چند برابر می گیرند در این روش سولفات کاتیونها رابه میزان ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم در هکتار میپاشند. مقدار معمول مصرف بورات حدود ۵ کیلوگرم در هکتار است. مولیبدات به مقدار حدود ۱ تا ۲ کیلوگرم در هکتار پاشیده میشود. در صورتی که از روش محلول پاشی عناصر بر روی برگها استفاده میشود، میبایستی غلظت محلول را مورد دقت قرار داد. پا شش سولفات عناصر کم مصرف با غلظت ۲ تا ۳ در هزار معمول است.
در بازار ایران مخلوطی از کودهای عناصر کم مصرف به نامهای تجاری مختلفی وجود دارند. محلول تهیه شده از این کودها را میتوان روی برگ پاشید و یا با سموم مختلف مخلوط کرد و همزمان با سمپاشی مصرف نمود.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چطور با گلدون آویز درست کنیم؟😍😎
🎍🎋ساخت آویز برای گلدون
🔧به روز ترین و کاربردی ترین ترفندها و نکات خانه داری و هنری
🎁 #ترفند
کلیپ
@jpz09113931202