✅علل سیاه شدن مغز گردو روشهای کنترل آن
🌺معضل بزرگی که کیفیت گردو را تهدید میکند و باعث صدمه و خسارت به آن میگردد، مسئله سوختگی یا سیاه شدن مغز گردو میباشد. عوامل سوختگی یا سیه شدن به شرح زیر است:
🌺بیماری بلایت گردو
🌺کرم مغز خوار گردو
🌺عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی
🌺عوامل محیطی (تاثیر دما، آب و هوا، رطوبت و نور)
🌺تغذیه و کوددهی
🌺زمان #برداشت و روش برداشت
🌺نحوه خشک کردن
🌺#آبیاری
🌺بیماری بلایت گردو: عامل بیماری بلایت گردو باکتری، زانتوموناس میباشد. علائم بیماری روی برگ، شاخه و جوانهها ظاهر می گردند. #بیماری با ظهور لکههای کوچک روی برگ آشکار میشود که این لکه ها بتدریج توسعه مییابند و پس از منتهی شدن به رگبرگ ها زاویهدار و رنگ آنها سیاه می گردد. موقعی که میوه به اندازه نخود است علائم آلودگی روی آن به صورت لکه سیاهی در گلگاه دیده می شود که بتدریج توسعه مییابد و فرورفتگی پیدا کرده، شکاف بر می دارد. درصورت مساعد بودن شرایط جوی، لکه روی میوه توسعه یافته تمام پوست میوه را فرا می گیرد و سپس به مغز گردو نفوذ می کند. عمدهترین روش های کنترل بیماری، شامل روشهای زراعی استفاده از ارقام مقاوم، کنترل شیمیایی و مدیریت تلفیقی است.
🍃 کنترل زراعی
استفاده از نهالهای سالم برای کاشت
رعایت فاصله کاشت در نهالستان
استفاده از ارقام دیر گل مانند فرانکفورت و هارتلی برای فرار از بیماری
#هرس شاخه آلوده به منظور حذف آلودگی و نیز افزایش جریان هوا در شاخه ها
مدیریت آبدهی نهالستانها و باغات، اجتناب از آبیاری بارانی و بخصوص در ز مان گلدهی(اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت)
توجه کافی به تغذیه گردو
🍃کنترل شیمیایی
استفاده از سموم مسی و آنتی بیوتیک ها است. در مواقعی که خطر بروز بیماری بالاست دو بار سم پاشی با سموم مسی مانند مخلوط بوردو و یا اکسی کلرور مس، یکی در اوائل دوره رویشی و دیگری در پایان این دوره توصیه شده است
🌺کرم گردو: کرم گردو پروانهای است که لارو آن به اغلب میوه های دانه دار بطور اعم و مخصوصا به گردو حمله می کند و خسارت آن گاهش تا 30 درصد محصول را نابود می سازد. پروانه این حشره در اواخر اردیبهشت و اواخر خرداد ظاهر می شود. ابتدا از محل گلگاه وارد میوههای در حال رشد شده و باعث ریزش انها میشود. لارو نسل دوم در حدود مرداد ماه به رغم خشبی شدن پوست گردو از ناحیه دم میوه وارد میشود و با تغذیه از مغز گردو در گردو تکامل می یابد و مغز گردو را از بین می برد.
♻️روش های مبارزه شامل:
🍃مکانیکی
🌺از بین بردن پناهگاه زمستانه آفت
🌺بستن نوارهای مقوا چیندار و یا گونی به دور تنه درخت، لاروها برای زمستان گذرانی به داخل سوراخهای مقوا می روند، در اواخر زمستان مقواهای مذکور که حاوی لاروهای زمستان گذران هستند باز کرده و باید منهدم شود.
🍃استفاده از تله فرمونی
کنترل شیمیایی
🌺باید مصادف با خروج لاروهای سن یک از پوسته تخم و قبل از ورود آنها به داخل میوه باشد. برای مبارزه با این #آفت می توان از سموم حشره کش استفاده نمود.
🌺عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی: معمولا در ارقام زودرس چون فرایند رسیدن کامیوه با هوای گرم اواسط تابستان همزمان است. مغزها تیرهتر شده و از کیفیت آنها کاسته میشود پس با شناسایی ارقام دیررس و مرغوب و پرورش این ارقام میتوان از مسئله تیرگی مغز گردو تا حدودی جلوگیری نمود.
🌺عوامل محیطی: تابستانهای گرم و درجه حرارتهای بالا 38 درجه سانتیگراد در طی دوره سفت شدن مغز باعث تیره شدن آن می گردد. برای دستیابی به گردوهای با مغز پر و میزان چربی بالا، درجه حرارتهای 27 تا 33 درجه سانتیگراد در طول چنذین هفته قبل از برداشت ضروری میباشد.
🌺تغذیه و کوددهی: تغذیه با عناصر میکرو به ویژه سولفات روی و آهن در افزایش کیفیت مغز #گردو موثر میباشد.
@jpz09113931202
🧤آموزش #کاشت انواع #سبزه عید با هسته #مرکبات
🪴🍀کاشت سبزه عید با هسته #پرتقال، #لیمو یا نارنج:
1⃣ برای کاشت سبزه هسته پرتقال، لیمو یا #نارنج، ابتدا هسته های میوه را به مدت 48 ساعت در آب خیس دهید. به این ترتیب که باید بعد از 24 ساعت، پوست روی هسته را با دقت بکنید که به مغز دانه آسیبی نرسد.
2⃣ سپس تخم مرکبات پوست کنده را داخل آب قرار دهید تا خشک نشوند.
3⃣ بعد از 24 ساعت دوم، هسته های خیسانده را درون گلدان یا ظرفی که خاک سبک باغچه در آن ریختهاید بکارید.
4⃣ گلدانی که دانه ها را درون آن میکارید باید در انتهایش سوراخی برای خارج شدن آب داشته باشد تا آبیاری باعث پوسیدگی و فساد آن نگردد.
5⃣ دقت کنید که فاصله دانه ها نه خیلی کم و نه خیلی زیاد باشد.
⌛️روی دانه ها، یک لایه نازک خاک ریخته و با سنگ های ریز بپوشانید.
🚿با اسپری یا آبپاش کوچک خاک را مرتب خیس کنید.
6⃣ دو روز اول روی دانه ها را با پلاستیک بپوشانید و چند بار آب بدهید.
🌞سعی کنید گلدان را در محلی آفتابگیر قرار دهید.
🌱دانه ها طی 14 تا 30 روز شروع به جوانه زدن خواهند کرد.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ کاشت و تولید سبزه مرکبات
#مرکبات
@jpz09113931202
سانسوریا پاجوش دهی ✔️✔️
🤓یکی از بیشترین سوالاتی که دوستداران گل وگیاه میپرسن در مورد پاجوش دهی سانسوریا هست که چیکار کنند تا پاجوش بزنه❓
عواملی که در پاجوش دهی سانسوریا موثرند
✔️خاک مناسب
✔️کوددهی با فسفر بالا
✔️سایزگلدان
✔️نور کافی
✔️آبیاری منظم و به موقع
✔️دمای مناسب
⬅️ترکیب خاک برگ ، ماسه ،پرلیت و کمی ورمی کمپوست بهترین خاک برای سانسوریا هست
⬅️کوددهی هر ماه با کود ۲۰.۲۰.۲۰ باعث رشد برگهاش میشه و کود فسفات بالا ریشه رو تحریک میکنه تا پاجوش بزنه مثل ۱۰.۵۲.۱۰
⬅️سایز گلدان باید کوچک و اندازه ریشه باشه تا گیاه زودتر پاجوش بده
⬅️نور کافی و فیلتر شده از پشت پنجره آفتابگیر برای سانسوریا لازمه تا پاجوش بزنه
⬅️هر وقت خاکش خشک خشک شد سیراب شه، (در تابستان هفته ای یکبار سیرابش کنید)
⬅️گرما یا سرما اجازه نمیده پاجوش بزنه بهترین دما برای رشد و پاجوش دهی سانسوریا ۱۸ تا ۲۲ درجه هست
🤓آخرین نکته شرایط محیطی شهری که داخلش زندگی میکنید برای رشد گل و پاجوش دهی آن خیلی موثره ،پس دوستانیکه در شهرهای خشک زندگی میکنند باید صبورتر باشند 💯
#سانسوریا_پاجوش_دهی
#گل
#سانسوریا
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بیماری مخرب درخت #سیب با علائم و کنترل آن
کلیپ هرس غیراصولی و بیماری باکتریایی
#هرس
#کنترل
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داخل شیر آب رو تا به حال دیدی
میدونی چطوری کار می کنه و علت خرابیش چیه
مشکلی که اکثر باغداران و کشاورزان و در منازل برای رفع مشکل احتیاج به دانش فنی داریم
#فنی
#آموزشی
@jpz09113931202
@jpz09399909120
🌱غرقابی زمستانه
غرقاب کردن درختان در فصل سرد باعث شده سطح خاک یخ بزند و مانع از تنفس کرم ها و آفات شود بهترین زمان برای این عمل دمای 7- سانتیگراد است ، اما باید به این نکته توجه کرد که دمای پایین تر از 10- برای غرقابی می تواند موجب آسیب در طوقه و ریشه درختان شود.
از فواید دیگر آبیاری غرقابی زمستانه، بهبود خواص فیزیکی خاک است. خاک هایی که در طول فصل سرد حداقل دو بار با این روش آبیاری شوند بافت اسفنجی تری پیدا می کنند؛ زیرا که انبساط آب در لابه لای خاک ذرات آن را از هم جدا کرده که این امر مجب حفظ رطوبت خاک و سهولت درسترسی به عناصر غذایی آن برای ریشه می شود
#داشت
#خاک
#آبیاری
@jpz09113931202
🌱مدیریت باغ در فصل #زمستان
فصل زمستان که هنگام خواب ریشه های درخت است،بهترین زمان و فرصت برای تغذیه و اصلاح خاک محسوب میشود.تغذیه زمستانه شامل مصرف کودهای فسفره و پتاسه و ریز مغذی ها و کود دامی است.روش مناسب برای تغذیه،چالکود میباشد.عموما در فصل زمستان،عملیات اصلاح خاک های شور و خاک های رسی و سنگین انجام میشود.در مناطق با خاک های شور،آبیاری در دوره خواب گیاه جهت آبشویی -خاک توصیه میشود. چون معمولا در این فصل،عملیات کوددهی،هم در چالکود انجام میگیرد،برای ایجاد شرایط مناسب در جذب کود توسط گیاه در شروع فصل،حداقل یک نوبت #آبیاری پس از پر کردن چالکودها مفید خواهد بود.
#داشت
@jpz09113931202
#کاشت_پرورش_چلغوز
الف) تکثیر طبیعی :
بذور این گیاه توسط پرندگان انتشار می یابند وليكن چنين ماهیّت عملي بخوبی شناخته نشده است .
ب ) کاشت بذور :
بذور کاج چلغوز در خاک های سبک و فقیر (شنی) ، متوسط (لوم) و سنگین (رسی) قادر به رشد هستند ولیکن خاک های زهکش دار را بهتر می پسندند. رشد بذور در PH خنثی تا اسیدی مطلوب ترند.
بهتر است بذور چلغوز را بمحض رسیدگی در گلدان ها بصورت منفرد بكارند و در زیر شاسی ها یا چارچوب های سرد (cold frame) بویژه در اواخر زمستان نگهداری کنند. یکدورۀ کوتاه مدت "زمستانه شدن" یا "استراتیفیکاسیون" (stratification) طی 6 هفته در دمای 4 درجه سانتیگراد می تواند به بهبود جوانه زنی بذور انباری کمک نماید .
پ ) قلمه زنی :
از این روش فقط زمانی استفاده می شود که قلمه ها (cutting) را از درختانی با عمر کمتر از 10 سال تهیّه نمایند. قلمه ها باید شامل ساقه های کوتاه و دسته ای از برگ های سوزنی باشند. کندن جوانه های ساقه چند هفته قبل از تهیّه قلمه ها می تواند بر موفقیّت ریشه زایی قلمه ها بیفزاید. قلمه ها معمولاً به کندی رشد می کنند. بهرحال در زمان حاضر اطلاعات کافی و كاملاً مفیدي از چگونگی تکثیر کاج چلغوز موجود نمی باشد.
پرورش نهال ها :
دانهال هاي (seedling) پرورشي را بمحض مهیّاشدن شرایط اقلیمی به محیط طبیعی و دائمی منتقل می کنند و از آنها برای مدت 2-1 سال بخوبي مراقبت بعمل می آورند. اینگونه نهال ها دارای سیستم ریشه ای بسیار کم پشت و پراکنده ای هستند لذا انتقال سریع تر آنها در زمین اصلی توصیه می گردد. نهال ها را در دوره نوجوانی با ارتفاع 90-30 سانتیمتری در زمین اصلی غرس می کنند. البته درصد موفقیّت نهال هایی که دارای ارتفاع 10-5 سانتیمتر باشند، بمراتب بیشتر است ولیکن باید علف های هرز اطرافشان را طی یکدوره نسبتاً طولانی با پاشیدن مالچ های مناسب کنترل نمود. نهال های بزرگ به سختی استقرار می یابند و برای چندین سال بکندی رشد می کنند. آنها سیستم ریشه دهی گسترده ای نخواهند داشت لذا در برابر بادهای شدید آسیب پذیرند .
دانهال های حاصله تحمل وضعیت سایه را ندارند و در شرایط خاک های خشک و مرطوب به رشد بهتری دست می یابند گواینکه متحمل به خشکی هستند . نهال ها در شرایط بسترهای شنی یا لوم- سنگریزه ای حائز نور کافی و زهکشی مناسب بخوبی رشد می کنند. آنها خاک های باتلاقی يعني شرايط عدم برخورداری از زهکشی را نمی پسندند. اینگونه کاج ها در اراضی رسی نیز رشد می یابند. نهال های استقراریافته نسبت به خشکی متحمل هستند.
کاج هایی که از پاکستان به انگلستان برده شده اند، بخوبی استقرار نیافتند ولیکن احتمالاً انتقال گونه هایی از مناطق مختلف با خصوصیات گوناگون می تواند بر موفقیّت استقرارشان کمک نماید .
#میوه
#چلغوز
#کاج
@jpz09113931202
درختی که در شهر نور آباد لرستان به طور کامل یخ زد. دیشب دمای این شهر به 19 درجه زیر صفر رسید !
بهمن1402
@jpz09113931202
#طبیعت
#زمستان
#پیوند
#فندق
Pruning
#هرس_فندق :
#فندق گیاهی یکپایه است که گلهای نر آن به صورت شاتون های #جانبی روی شاخه های #یکساله تشکیل میشود.
کانال پیام سبز
جوانه های گل ماده نیز به صورت جانبی و یا انتهایی روی شاخه های کوتاه یکساله تشکیل میشود. #درخت_فندق نیز مانند هلو روی شاخه های یکساله محصول تولید میکند، لذا باید همه ساله هرس نسبتاٌ شدیدی روی آن انجام شود تا درخت وادار به تولید شاخه های بارده شود. فندق خاصیت پاجوش دهی زیادی دارد، بنابراین لازم است همه ساله عملیات پاجوشگیری و حذف نرکها تکرار شود.
@jpz09113931202
@jpz09113931202
وضعيت تامين نياز سرمايي ارقام پسته و توصيه هاي لازم براي مناطق پسته كاري استان کرمان در سال 1402
معرفی ارقام پسته و نیاز سرمایی انها
#پسته
@jpz09113931202
#گيلاس و #آلبالو:
گيلاس و آلبالو مناسب مناطقي هستند كه تابستانهاي خشك و خنك داشته باشند. نياز سرمايي گيلاس حدود 1700-500 و آلبالو حدود 1700-1000 ساعت است. مهمترين نكته در مورد مناطق كشت گيلاس اين است كه در فصل برداشت بارندگي وجود نداشته باشد، زيرا وقوع بارندگي در فصل برداشت باعث ترك خوردن ميوه هاي گيلاس شده كه آلودگي را در پي خواهد داشت. ارقامي كه داراي پوست سفت هستند به اين عارضه حساس تر مي باشند لذا در اينگونه مناطق مي بايستي رقم مناسب كشت شود.
- #زردآلو:
مناطق داراي آب و هواي گرم و خشك براي كشت زردآلو مناسب مي باشند. با توجه به اينكه اين گونه زود گل مي دهد، سرماي ديررس بهاره يك عامل محدودكننده براي كشت آن مي باشد. نياز سرمايي زردآلو حدود 900-250 ساعت است.
- #آلو و #گوجه:
مناسب براي مناطق گرم و خشك است. نياز سرمايي آلو و گوجه حدود
1700-700 ساعت است.
@jpz09113931202