طرز تهیه کود آهن خانگی با میخهای زنگزده را بررسی میکنیم:
قرار دادن میخهای زنگ زده داخل آب
برای درست کردن این کود طبیعی، فقط به چند عدد میخ زنگزده نیاز است. برای تهیه آن، میخهای زنگ زده را داخل بطری آب ریخته و چهار الی پنج روز بطری و میخها را به حال خود رها کنید. پس از چند روز، در سطح آب یک لایه زنگ زده ایجاد میشود و آب به رنگ قرمز و قهوهای درمیآید.
در این حالت روی در بطری سوراخهایی ایجاد کرده و بطری را تکان دهید و سپس از این آب برای آبیاری گیاهان خانگی خود استفاده کنید. این آب را میتوانید روی برگها آبپاشی کنید و یا به روش معمولی، پای گیاهان بریزید. به زنگ زدگی میخ، اکسیدآهن یا اکسیدفریک گفته میشود. میخهای زنگزده دارای پوششی به رنگ قرمز و نارنجی هستند که شکننده بوده و زمانی که در آب قرار میگیرند، آهن میخ و اکسیژن موجود در آب بطری، وارد واکنش شده و به اصطلاح میگوییم آهن اکسید شده است.از کانال پیام سبز
یک راه ساده و نسبتا سریع برای تولید #کود آهن خانگی استفاه از میخهای زنگ زده است
این روش میتواند باعث افزایش خاصیت اسیدیته خاک شود، یعنی خاصیت قلیایی خاک را کم کند. همانطور که گفتیم از این روش میتوان در سطح گلدانهای خانگی و برای گلهایی مثل گاردنیا، آزالیا، ایکسورا، هورنسیا و برخی گیاهان دیگر استفاده کرد و به هیچ وجه استفاده از آهن زنگ زده برای درختان برای مزارع و باغهای وسیع توصیه نمیشود.
ریختن میخهای رنگ زده اطراف گیاه
در این روش باید، باید میخهای زنگ زده را در خاکی که در اطراف گیاه وجود دارد، ریخته و سپس به گیاه آب بدهید. این میخها را نباید از پای گیاه بردارید؛ چون هر بار که به گیاه آب میدهید، مقداری از #آهن موجود در این میخها به گیاه میرسد. از این روش هم فقط برای گیاهان کوچک آپارتمانی استفاده میشود و برای کشاورزی و باغداری در سطح وسیع روش مناسبی نیست.
@jpz09113931202
#سس
از سم داکتال قبل از سبز شدن مو در جاهاییکه سابقه رویش سس دارد میشه مبارزه کرد.
ولی مناسب ترین روش مبارزه آن مکانیکی است، یعنی اینکه بوته های مو بررسی شوند و در صورت وجود سس، با دست جمع آوری شده و بیرون از باغ سوزانده شود. موقع جمع آوری #سس باید دقت شود تا قطعه قطعه نشود زیرا هر قطعه سس میتواند دوباره به بوته مو چسبیده وشروع به فعالیت نماید.
#انگل
#علف_هرز
@jpz09113931202
🔹بریدن پا جوش درختان و حتی الامکان شاخه های نزدیک به زمین، امکان آلودگی به سس را به حداقل می رساند. کانال پیام سبز
🔸برای مبارزه با علفهای هرز در باغ ها (به خصوص #انار) می توان در اوایل رشد سس و علفهای هرز توسط محلول 1% پاراکوت (یا 3 لیتر در هکتار) سمپاشی نمود. ممکن است عملیات سمپاشی یک یا دو بار دیگر در طول فصل رویش نیاز باشد که باید انجام شود. توجه داشته باشید که علف کش پاراکوت در اثر برخورد با هرگونه سبزینه گیاهی آن را خشک می کند، بنابراین هنگام سمپاشی #سم نباید به سبزینه درخت اصابت نماید.
بذر علف هرز سس بسیار ریز بوده و معمولا از طریق کود دامی (پهن) نپوسیده در باغات منتشر میشود.اگر با این علف هرز قبل از به بذر رفتن مبارزه نشود،بذر آن در باغات ریخته واز طریق آب آبياری و....سطح آلودگی باغ بمراتب بیشتر میشود.
⭕️رنگ تنه درختان برای چیست؟
🔲محافظت وجلوگیری از زمستانگذرانی آفات
🔲محافظت از درختان در مقابل جوندگان
🔲جلوگیری از آسیب سرمایی
🔲محافظت از درختان در مقابل ترک خوردگی تنه
🔲جلوگیری از خسارت آفات چوبخوار
#داشت
#پاییز
@jpz09113931202
❇️دلیل افزایش مقاومت به کم آبی و آفات و سرمازدگی و .... در ارتباط با مصرف پتاسیم ::
✅پتاسیم تنها عنصری است که پس از وارد شدن بداخل گیاه بر عکس ازت، فسفر، کلسیم و ... وارد هیچ ترکیب آلی و شیمیایی نمیشود.
در تمام مراحل پتاسیم به شکل کاتیون یکبار مثبت نقش ایفا میکند. بنابراين تنها عنصری است که براحتی میتوان با استفاده از این عنصر غلظت شیره سلولی را تغییر داد.
🔰جذب آب توسط سلوِلهای ریشه بواسطه اختلاف فشار اسمزی سلولهای ریشه و آب موجود در محلول خاک اطراف ریشه صورت میگیرد. هر چقدر شیره سلولی غلیظ تر باشد قدرت جذب آب توسط گیاه و در نتیجه مقاومت به خشكی گیاه افزایش می یابد. با استفاده از کودهای پتاسیمی به مقدار زیادتر میتوان شیره سلولی سلولهای ریشه را افزایش دهیم.
🔰دلیل افزایش مقاومت گیاه به سرمازدگی _هم به دلیل بالا بردن غلظت شیره سلولی و کاهش نقطه انجماد بوده و ترکیدگی سلول در اثر یخزدگی را کم میکند. چونکه کاتیون پتاسیم در گیاه وارد هیچ ترکیب آلی نمیشود داخل شیره سلولی و سیستم آوندی بعنوان نمک عمل کرده و غلظت شیره سلولی و سیستم آوندی را افزایش میدهد.
🔰در مورد کنترل تعرق و کاهش تلفات آب و جلوگیری از تشنگی _هم در ارتباط با همین ویژگی پتاسیم است .خشبی کردن بافت های گیاهی و کاهش تمایل آفات مکنده به گیاهانی که پتاسیم کافی دریافت کرده اند هم در همین ارتباط است.
در مورد شوری هم یکی بخاطر اثر آنتاگونيستی پتاس با سدیم بوده و روش دیگر افزایش مقاومت به شوری به افزایش غلظت شیره سلولی توسط پتاسیم بر میگردد.
🔰یکی از مشکلات خاکهای شور افزایش فشار اسمزی محلول خاک اطراف ریشه گیاه است.
✍ همانطور که گفته شد عمل جذب آب تحت تاثیر اختلاف فشار اسمزی بین ریشه و محلول خاک اتفاق می افتد. در خاکهای شور بواسطه بالا بودن غلظت املاح محلول فشار اسمزی محلول خاک بالا بوده و علی رغم وجود آب در خاک براحتی جذب نمیشود. از کانال پیام سبز
🔰منظور از خشکی فیزیولوژیکی همین کاهش و عدم جذب آب از خاک توسط ریشه بواسطه #شوری #خاک و بالا بودن فشار اسمزی محلول خاک است. وقتی #پتاسیم به مقدار کافی و زیاد در اختیار گیاه قرار گیرد غلظت شیره سلولی سلولهای ریشه افزایش یافته و با بالاتر رفتن فشار اسمزی ریشه نسبت به خاک حرکت آب از خاک به ریشه حتی در شرایط شوری خاک اتفاق می افتد.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌳 روش ساده و کاربردی در مبارزه علفهای هرز باغ
#علف_هرز
@jpz09113931202
علایم کمبود #پتاسیم در #گردو👆
🔘سوزش حاشیه برگ ها
کمبودها را با بیماری اشتباه نگیریم🤝
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قبل از اینکه بری بازار برای خرید تره بار این کلیپ رو ببین به کارت میاد
#آموزشی
#سلامتی
@jpz09399909120
#کود
#فسفر
@jpz09113931202
کودهای #فسفر
غالباً درصد فسفر کودهای شیمیائی را بصورت درصد اکسید فسفر ذکر می نمایند. اسید فسفریک که از تجزیه مواد آلی خاک حاصل می شود قابل جذب گیاه است، اما بصورت #کود شیمیائی مصرف نمی شود. قسمت اعظم کود فسفره ای که به خاک داده می شود. بوسیله کلسیم در خاک های قلیائی و بوسیله آهن و آلومینیم در خاکهای اسیدی تثبیت می گردد. معمولاً تا کود فسفره ای که به خاک داده می شود در سال اول بصورت قابل جذب گیاه باقی می ماند و بخش کمی نیز طی سالهای آینده قابل جذب گیاه می گردد.میزانهای فوق الذکر با روش کوددهی، بافت و ترکیب خاک ، سوابق مصرف کود فسفره در خاک و مقدار کود فسفری که مصرف می شود بستگی دارد. چون میزان محلول بودن و حرکت کود فسفره در خاک بسیار محدود است می بایستی کودهای فسفره را قبل از کاشت به خاک داد و آنها را مستقیماً در ناحیه توسعه ریشه قرار داد. حداکثر میزان محلول فسفر در pH 6 تا ۵/۶ مشاهده می شود. بنابراین رساندن pH خاک به این حدود می تواند در افزایش محلول بودن و جذب فسفر موثر باشد. از کانال پیام سبزتغییر pH خاک در خاکهای اسیدی با اضافه کردن آهک و در خاکهای قلیائی با اضافه کردن گوگرد یا کودهای اسیدی انجام پذیر است. مصرف مقدار زیادی کود حیوانی نیز می تواند در نقصان pH خاک مفید باشد. میزان محلول بودن کودهای فسفره نیز متغیر است
@jpz09113931202
علت قرمز نشدن گوجه فرنگی به صورت علمی
زمانیکه موقع برداشت و چیدن گوجه فرنگیها فرا میرسد، فاصله روزها کوتاهتر میشود و دمای هوا کاهش پیدا میکند؛ در نتیجه این عوامل مادهی کلروفیل درون گوجهها شروع به حل شدن میکند و بهجای آن مادهای به نام لیکوپن درون گوجه فرنگیها به وجود میآید. این فرآیند سبب میشود که رنگ گوجه فرنگی از سبز به قرمز تغییر پیدا کند. در واقع عدم به وجود آمدن لیکوپن درون گوجه فرنگی علت قرمز نشدن گوجه فرنگی است. لیکوپن ماده قرمز رنگی است که درون گوجه فرنگی و چندین میوه قرمز دیگر نظیر هندوانه به وجود میآید و علت قرمز شدن این میوهها است. شاید شنیدن این نکته برایتان جالب باشد که لیکوپن ماده بسیار مفیدی است که خواص فراوانی را دارد و از ایجاد چندین نوع سرطان در انسان جلوگیری میکند.
گوجه فرنگی سبز رنگ به غیر از مقداری طعم و مزه ترشی، طعم خاص دیگری را ندارد و در این زمان درون گوجه فرنگی سبز رنگ گازی بنام اتیلن به وجود میآید که سرعت تکامل و قرمز شدن رنگ گوجه فرنگی را افزایش میدهد و باعث میشود که گوجه زودتر بالغ و قرمز رنگ شود. گاز اتیلن اسید موجود در گوجه فرنگی را کم و میزان شیرینی آن را افزایش میدهد و باعث میشود که گوجه فرنگی نرمتر و رسیدهتر شود و قابل خوردن باشد. البته ناگفته نماند که گاز اتیلن در میوههای دیگری نظیر موز نیز وجود دارد و فرایند بلوغ موز را افزایش میدهد و باعث تسریع در فرآیند زرد رنگ تر شدن موز میشود.
عوامل تاثیر در قرمز نشدن گوجه فرنگی
1_ریشه زایی درست بوته : ریشه در تغذیه گیاهان نقشی مهم و اساسی را برعهده دارد. وقتی بوتههای گیاه گوجه فرنگی توسط ریشه بهخوبی تغذیه شوند، هم بر تعداد گوجه فرنگیها افزوده میشود و هم با گسترش ریشه در اعماق خاک و بهخاطر قرار گرفتن تمامی عناصر غذایی در اختیار ریشه، گوجه فرنگی با کیفیت و مرغوبیت بالایی رشد میکند و تمامی عناصر در اختیار آن قرار میگیرد؛ از اینرو رنگ گوجه فرنگی قرمز و مطلوب میشود و طعم خوشمزه و مناسبی را پیدا میکند.
2_ گلدهی : گلدهی گوجه فرنگی یکی از عوامل تاثیر گذار در تولید گوجه های رسیده و خوش رنگ است
3_ نور و دمای مناسب محیط : نور یکی از مهمترین عوامل در تبدیل گوجههای سبز رنگ به گوجههای قرمز و خوشرنگ اسب. زمانیکه نور به میزان کافی و اندازه لازم به قسمتهای نرسیده و سبز رنگ گوجه فرنگی برسد؛ گوجهها بهمرور زمان به رنگ قرمز تبدیل میشوند که میتوان آنها را به فروش رساند. نور کافی یکی از عوامل مهم در رنگ آوری گوجه فرنگی بهشمار میآید؛ چونکه بخش درونی گوجه فرنگی در مقایسه با بخش خارجی آن از خاصیت رنگپذیری کمتری برخوردار است که در صورت دریافت نور کمتر از کیفیت و قرمزی رنگ گوجهها کاسته میشود و مردم نیز تمایلی به خرید آن نشان نمیدهند، پس میتوان با دادن نور کافی به گوجهها آنها را قرمز و خوشرنگ نمود.
4_ آبیاری مناسب : یکی دیگر از راهکارهای بدست آوردن گوجههای خوشرنگ و قرمز آبیاری منظم گوجه فرنگی است؛ چونکه بوته گوجه فرنگی نباید تحت تنش آبی قرار بگیرد، منظور از تنش آبی و کمبود آب یا آبیاری بیشتر از نیاز بوته است که هر دوی اینها از عوامل کاهش دهنده رنگ قرمز گوجه فرنگی به حساب میآیند.
علت قرمز نشدن گوجه فرنگی
بهترین کود برای قرمز شدن گوجه فرنگی::
در میان کودهای موجود در بازار کود پتاس بالا ارگانیک یکی از مفیدترین کودهای موجود در روند تسریع قرمز شدن گوجه فرنگی است. این کود رنگدانه کاروتنوئید موجود در گوجه فرنگی را بهطور مستقیم تحت تاثیر قرار میدهد و باعث رنگ گیری بهتر آن میشود. کود پتاس بالا توان جذب گیاه گوجه فرنگی را بالا میبرد و منابع گیاهی-معدنی مورد نیاز برای گوجه فرنگی را فراهم میکند و باعث افزایش کیفیت گوجه فرنگیهای تولیدی میشود.
کود پتاس بالا میزان تثبیت پتاسیم توسط ریشه گوجه فرنگی را افزایش میدهد و به اصلاح خاک میپردازد، در نتیجه شرایط مساعدی را برای بهبود کیفیت و بهتر شدن رنگ قرمز گوجه فرنگی به وجود میآورد. مواد ارگانیک تشکیل دهنده کود پتاس بالا از عناصر متحرک و سبکی تشکیل شدهاند که برخلاف کودهای شیمیایی هیچگونه زیانی را به گیاه نمیرساند و بهخاطر ارگانیک بودن خود حتی در فصل زمستان نیز بهسرعت توسط ریشه گیاه جذب میشوند.از کانال پیام سبز
کود پتاس بالا با به حداقل رساندن مصرف آب باعث کاهش هزینههای مصرفی و افزایش سودآوری کشاورزان میشود. از دیگر مزایای کود پتاس بالا میتوان به از بین بردن لکههای سبز بر روی سطح گوجه فرنگی و یکدست شدن رنگ گوجه فرنگی و همینطور افزایش جذب کودهای دیگر و بالا بردن جذب ازت و پتاسیم با عناصر میکرو مانند آهن و منیزیم را نام برد.
#گوجه_فرنگی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلاهبرداری حتی تو گل و بنسای 🪴
قابل توجه علاقمندان اماتور بنسای
#ترفند
#آموزشی
#بنسای
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاشت بلوط واهمیت آن
کاشت بلوط در ظروف دور ریختنی پلاستیکی.
علت کاشت درختان مثمر بومی بلوط اهمیت آنها و کم آب بودن و عمر طولانی 2 هزار ساله است.
#ایده
#بازیافت
#طبیعت
#فرهنگی
@jpz09113931202
✍👆🍇 مشخصات انگور «سوییت شاپر»
- حبه های این انگور مستطیلی یا لولهای هستند، در واقع به شکل کشیده و باریک می باشند. رنگ این انگور آبی مایل به کبود و گاهی سیاه می باشد. انگور «شاپر» گوشتی و بی دانه است. و نسبت به دیگر انگورهای سیاه، شیرین تر است. #انگور «سوییت شاپر» قبل از رسیدن در ابتدا به رنگ سبز است.
@jpz09113931202
(((نحوه محاسبه مقدار گرمای مورد نیاز گلخانه ))).
فرمول ساده زیر به ما کمک می کند.
محاسبه مقدار گرمای مورد نیاز گلخانه = (U x A x [C-D]) + 10%
U = ضریب انتقال حرارت پوشش گلخانه
A = مساحت کل گلخانه شامل سقف و دیوار ها
C = دمای مناسب داخل گلخانه
D = حداقل دمای بیرون از گلخانه
10% = جبران تلفات انرژی ناشی از کار فن تهویه و باز و بسته شدن درب و دریچه ها
مثال
به عنوان مثال اگر گلخانه ای دارای پوشش پلاستیکی دو جداره باشد و کل مساحت پوشش آن که شامل دیوارها و سقف گلخانه می شود، حدود 500 متر برآورد شده باشد.
هم چنین دمای داخلی مناسب آن گلخانه 27 درجه سانتی گراد و دمای بیرون گلخانه 10- درجه سانتی گراد باشد، طبق فرمول فوق میزان حرارت لازم برای این گلخانه به صورت زیر خواهد بود.
3/42 x 500 x (27 – (-10)) = 1710 x 37 = 63270 + 10% = 69597 KCAL/H
به عبارتی این گلخانه، در هر ساعت به 70 هزار کیلو کالری گرما نیاز دارد.
#گلخانه
#محاسباتی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#علمی
#پژوهشی
#هرس
ازجمله دلایل عدم استفاده از مواد پوششی شیمیایی در پوشش محل برش پیوند همین موضوع کاهش کالوس زایی میباشد که موکدا تاکید میشود که در پوشش برش تاج و برش پوست رو پیوندک از چسبهای باغبانی و رنگ و چسب استفاده نشود تا با افزایش پینه زایی گیرایی پیوند بیشتر شود
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا به حال گیاه وانیل رو دیدین !؟
وانیل دومین ادویه گران قیمت جهان است. ساحل شرقی ماداگاسکار حدود 80 درصد نیاز جهان را تولید میکند.
اینجا در هر دوره برداشت حداقل 40 میلیون گل وانیل وجود دارد. این گل فقط یک روز در سال باز شده و آماده باروری میگردد.
فقط در صورت بارور کردن موفق این گل هست که اصطلاحاً لوبیای وانیل رشد میکند. داخل این کیسه دانه ها و روغنی وجود داشته که از آن در صنایع مختلف همچون تولید بستنی استفاده میشود.
#وانیل
@jpz09113931202
وانیل (نام علمی: Vanilla) گلهایی معمولاً با شکل و رنگ عجیب دارند و سیستم خاصی برای انتقال گرده گل به حشرات مهمان دارند. دانه این گیاه جزو کوچکترین دانه گیاهان در جهان است. بسیاری از گونههای این گل نمیتوانند بدون وجود نوع قارچ به رشد خود ادامه دهند. این گیاهان گلدار بسیار زیبا، دارای بیش از ۱۵۰۰۰ نوع هستند و بیشتر در جنگلهای پرباران مناطق گرم، یافت میشوند. ریشه ی آنها مواد غذایی درون هوای مرطوب را جذب میکند. معمولاً هر نوع ثعلب، توسط یک نوع حشره بارور میشود، اما برخی از آنها توسط حلزون یا مرغهای مگس خوار گرده افشانی میشوند. قیمت برخی از ثعلبهای کمیاب، برابر با قیمت یک اتومبیل است. ثعلب در ایران در تولید شیرینی و بستنی استفاده میشود.
وانیل | چگونه گیاه “وانیل” را در منزل پرورش دهیم ؟
“وانیل” یا ورق قٌماری میوه گیاهی است از خانواده ثعلب هاOrchidaceae، این گیاه دارای پایه ای رونده بوده بومی جنگلهای مرطوب قاره آمریکا است.دانه های این گیاه را پس از فرآوری تخمیر می کنند تا عطر مطبوع آنها بیرون بیاید و عموماً بصورت پودر یافت میشود
تکثیر و پرورش گیاه وانیل
وانیل یا ورق قٌماری میوه گیاهی است از خانواده ثعلب هاOrchidaceae، این گیاه دارای پایه ای رونده بوده بومی جنگلهای مرطوب قاره آمریکا است.دانه های این گیاه را پس از فرآوری تخمیر می کنند تا عطر مطبوع آنها بیرون بیاید و عموماً بصورت پودر یافت میشود و در بعضی موارد آنرا با الکل اتیل و آب مخلوط کرده که بصورت عصاره وانیل به بازار عرضه میشود که عموماً حاوی 35% الکل می باشد. عصاره وانیل ممکن است دارای شکر، شربت ذرت و یا پروپیلن گلیکول نیز باشد. معروفترین کاربرد این گیاه در ایران در شیرینی پزی و ساخت بستنی است.سرخپوستان توتوناک سازندگان اولیه وانیل بودند.وانیل پس از زعفران گران قیمت ترین ادویه است. وانیل برای اولین بار در قرن شانزدهم میلادی توسط آزتک ها استفاده میشد. فاتحان اسپانیایی، در سراسر آمریکای میانه و مکزیک امروزی مردمانی را یافتند که از وانیل در نوشیدنی ها و غذاهایشان استفاده میکردند.
پس از آن وانیل به اسپانیا آورده شد و برای طعم و عطر دهی یک نوشیدنی شکلاتی استفاده شد. این نوشیدنی از مخلوط دانه های کاکائو، وانیل، ذرت، آب و عسل درست شده بود. دامنه مصرف این نوشیدنی به انگلستان ، فرانسه و در اوایل قرن هفدهم میلادی به کل اروپا گسترده شد.
درخت وانیل گیاهی است پایا خزنده یا بالا رونده ،دارای ساقه سبز دراز،برگهای متناوب،پهن،نرم،ضخیم،بیضی شکل و نوک تیز سبز و تعداد زیادی ریشه های هوایی که از کنار هر برگی بیرون می اید که با کمک آنهابه تنه درختان مجاور می چسبد و بالا می رود.

پرورش گیاه وانیل
نحوه تکثیر گیاه
تکثیر و زراعت گیاه وانیل به سختی صورت می گیرد و بنابراین وانیل طبیعی گران می باشد. تکثیر گیاه وانیل معمولاً از طریق قلمه ساقه صورت می گیرد. در دانه های سبز و بی طعم کشت شده وانیل وجود ندارد. این دانه ها باید جهت تولید وانیل به 3 تا 6 ماه فرآوری نیاز دارد. بهترین وانیل از غلافهایی به دست می آید که طول آنها 25 تا 15 سانتی متر و قطر آنها 12 تا 10 میلی متر است. در موقع برداشت محصول سبز رنگ است ولی بعدا تیره رنگ می شود.
تاریخچه وانیل
این گیاه ابتدا در مکزیک و گواتمالا پرورش پیدا کرده و در هیچ جای دیگر دنیا نبوده. اسپانیایی ها پس از رسیدن و تسلط بر مکزیت تلاش کردند در جاهای دیگری این گیاه را بکارند که البته با ناکامی مواجه شدند. اما قدرت اسپانیایی ها موجب شد که آنان سالیان دراز یک تازه میدان بازار جهانی وانیل باشند.
در سال 1873 میلادی یک گیاه شناس بلژیکی به نام شارل مورن (charles Morren) توانست پی ببرد که نوع ویژه ای از زنبورها که در مکزیک پیدا می شوند و یک پرنده کوچک نوک تیز به نام (Humming birds) عامل اصلی انتقال هاگ یا گرده افشانی گیاه وانیل بوده و تولید مثل این گیاه تنها از طریق این دو موجود انجام می پذیرد.
شارل مورن توانست در گلخانه ای به صورت مصنوعی گرده افشانی را روی گیاه وانیل آزمایش کند. همزمان با وی در سال 1841 میلادی نیز یک برده سیاه پوست توانست پس از پی بردن به این سیستم طبیعی ، روش مصنوعی گرده افشانی برای گیاه وانیل را ابداع کند . نتیجه کار وی ، آزاد شدنش از قید بردگی بود.
امروزه در نقاط بسیاری از جهان به کشت و پرورش وانیل اقدام می شود اما محصولات با کیفیت ماداگاسکار و جزیره ( Reunion) و مکزیک در صدر آن قرار دارند. امروزه یک زن ماهر در مزارع وانیل می تواند با استفاده از یک خاربلند کاکتوس و یا بامبوس 1000 تا 15000 گیاه وانیل را به صورت مصنوعی باور کند.اندونزی (جاوه) ، زانزیبار و تاهیتی نیز از جمله تولید کنندگان وانیل به حساب می آیند.محصول ماداگاسکار و Reunion که به نام «وانیل بوربون» معروف است (به سبب نام قدیمی فرانسوی جزیره (Reunion) که در آن زمان II Bourbon نام داشت) دارای رنگ تیره تر و بویی بسیار قوی تر است.از کانال پیام سبز
کاشت ونگهداری گیاه وانیل
این گیاه بومی مناطق مرطوب و حاره و در جنگلهای مرطوب جنوب شرقی مکزیک و آمریکای مرکزی و هند غربی و آمریکای جنوبی می روید و ساقه های پیچیده ان تا ارتفاع حتی 100 متر نیز ممکن است برسند و تا بالاترین ارتفاع درختان بزرگ جنگلی نیز بالا می رود.
#وانیل
#تاریخ_کشاورزی
@jpz09113931202
ماده معطر وانیل از میوه این گیاه گرفته می شود.میوه آن به شکل غلاف لوبیا است و قبل از اینکه کاملا برسد آن را می چینند و خشک می کنند در موقع چیدن ،میوه ها عطری ندارند ولی پس از اینکه چیده شد در دوران خشک کردن و عمل آوردن ان ،عطر مطبوع وانیل در آن ایجاد می شود.گلهای آن به شکل خوشه و تعداد 20-15 گل در هر گروه و تلقیح گلها به طور طبیعی انجام نمی گیردو گلها را یکی یکی باید کمک کرد که تلقیح شوند،زیرا استیگماتهای گلها از یک تیغه ای پوشیده شده که تلقیح فقط به کمک حشراتی انجام می گیرد که به قدر کافی برای تلقیح گلها وجود ندارند به این علت است که برای داشتن ثمر کافی باید تلقیح مصنوعی نمود.به همین دلیل معمولا با هرس کردن وانیل ترتیبی می دهند که ارتفاع گیاه 3-2 متر بیشتر نشده است و گلها در دسترس انسان باشد.بهترین وانیل از غلافهایی به دست می آید که طول آنها 25-15 سانتی متر و قطر آنها 12-10 میلی متر است.در موقع برداشت محصول سبز رنگ است ولی بعدا تیره رنگ می شود.پس از برداشت معمولا غلافها را برای مدت 3-2 دقیقه در آب جوش 65-60 درجه فرو می برند ،بعد آنها را در داخل جعبه ای دو جداره که مابین دو جدار پشم گذارده شده می گذارند و مدت 24 ساعت داخل این جعبه سربسته نگهداری می شود و این یک گرم خانه طبیعی است که دراین مدت 24 ساعت نوعی تخمیر در آن انجام می گیرد.
پس از آن غلاف ها را بیرون آورده در محلی که به ارتفاع یک متر از سطح زمین باشد در مقابل نور خورشید آویزان می کنند که ضمن تهویه کامل با حرارت آفتاب خشک شود.این دوران خشک شدن تا یک هفته طول می کشد و در این مدت رنگ غلافها از سبزی به قهوه ای و قهواه ای تیره و سیاه تبدیل می شود و همین که کاملا نرم شد و شروع به پژمرده شدن نمود ،آنها را برای خشک شدن داخل گرم خانه می کنند که مدت 3-2 ماه می ماند وپس از اینکه رسوبت ان به 40-30 درصد می رسد آنها را از گرم خانه بیرون می آورند. وانیل اصل به شکل یک چوبه یا غلاف باریک سیاه رنگ است که باید آن را به وسیله یک چاقوی تیز شکافت و با پشت چاقو خمیر درون آن را درآورد و داخل سس ها یا خمیرها ریخت.
در واقع وانیل گیاهی است از خاندان ارکیده ها که در زمره گیاهان پیچکی به شمار آیند . بلندی آن ، گاهی به 10 متر هم می رسد و از بزرگ ترین اعضای گروه ارکیده هاست. غنچه زیبای آن به رنگ های سفید ، زرد و یا سبز است که تنها چند ساعت دوام می آورد. محصول این گیاه غلاف های بلندی به شکل غلاف های لوبیا می باشد که در حالت تازه بدون عطر و مزه هستند و پس از تخمیر ،تبدیل به شاخه یا غلاف خوشبوی وانیل می شوند.
روش مصرف:
بهترین روش مصرف ان به صورت گرد است و مقدار آن 2 - 25/0 گرم است.
گرد وانیل:برای تهیه گرد وانیل مقداری وانیل گرفته و معادل آن قند خرد کرده و هر دو را در هاون آهنی نرم کوبیده و از صافی ابریشمین بیرون کنند و نخاله ها را باز با همان مقدار قند داخل کرده خوب بکوبید و از الک نرم داروسازی رد کنند و با هم مخلوط می نمایند.
قرص وانیل:وانیل 30 گرم، قند 200 گرم، صمغ عربی 2 گرم، آب به مقدار کافی کوبیده و نرم با آب مخلوط کرده، قرص های وانیلی بسازید.
خواص وانیل
وانیل نوعی گیاه با گل های شیپوری است که برای درمان آکنه و جوش، کاهش وزن و رشد مو موثر است.
گیاه وانیل دارای گل های شیپوری شکل است. وانیل علاوه بر داشتن بوی مطبوع، خواص متعددی نیز دارد.
خواص ضدباکتریایی آن برای درمان آکنه مفید است و در پاکسازی پوست و کاهش جوش و آکنه موثر است.
غنی از آنتی اکسیدان است. علایم پیری مانند خط های ریز، چین و چروک و لکه های مربوط به سن را کاهش می دهد.
روغن آن باعث رشد مو می شود.
استشمام کردن بوی آن، افسردگی و اختلالات مربوط به اضطراب را برطرف می کند.
مصرف مکمل های وانیل همراه با ورزش و رعایت رژیم غذایی، باعث کاهش وزن می شود.
برای رفع حالت تهوع، چند قطره عصاره وانیل را در یک لیوان آب بریزید و به آرامی میل کنید.
عصاره این گیاه گلودرد، سردرد و سرفه را رفع می کند.
همانند کپساسین در فلفل، این ترکیب تاثیر مثبتی روی سیستم اعصاب مرکزی دارد. وانیل حاوی ماده ای است که با دندان درد و عفونت دندان مقابله می کند.از کانال پیام سبز
علایم مربوط به قاعدگی را برطرف می کند.
دارای خواص ضدالتهابی است و التهاب پوست را کاهش می دهد.
مخلوطی از کمی عصاره وانیل، یک لیوان آب ولرم و کمی شکر، می تواند تب کودکان را کاهش دهد و با عفونت مقابله کند.
#وانیل
#دارویی
@jpz09113931202
.. #پرورش_قارچ_در_منزل روش کار : ابتدا بستر خود را انتخاب نمایید اگر از کاه استفاده می کنید بهتر است ابتدا کاه ها را خرد کنید ( کاه های خرد نشده نیز قابل کاشت می باشند). برای ضدعفونی کردن کاه ها باید آنها را بجوشانید. برای این کار بهتر است کاه ها را درون کیسه های پلاستیکی ریخته و آنها را به مدت 45 دقیقه در آب جوش قرا دهید ( 45 دقیقه از زمانی که آب به جوش می آید). کاه ها را به مکان تمیز برده و 24 ساعت منتظر بمانید تا آب اضافی آن خارج گردد .
رطوبت مطلوب به نحوی است که وقتی یک مشت کاه را در دست فشار می دهید چند قطره آب از آن بچکد. قبل از ریختن کاه ها (بستر ) در پلاستیک ( پلاستیک های خیاری) بهتر است چند سوراخ در کیسه پلاستیک ایجاد نمایید.
کاههای ضد عفونی شده را تا ارتفاع حدود 20 – 30 سانتیمتر در داخل کیسه های پلاستیکی ریخته و با دست خوب فشرده نمایید، سپس بر روی آن یک لایه بذر بپاشید و این عمل را تا پر شدن کامل پلاستیک انجام دهید. برای فشرده شدن کاه ها بهتر است یک سوراخ در وسط کیسه ایجاد نماییم و در نهایت درب پلاستیک را ببندید. میزان بذر هر کیسه بستگی به مقدار کاه و اندازه کیسه حدود 200-500 گرم می باشد . میزان رطوبت دما نور و دیگر شرایط در دوره های رشد بسیار مهم است .
کیسه های آماده شده را به مکانی تمیز و فاقد آلودگی با حرارت 20-30 درجه سانتیگراد برده .میزان دما در هفته اول بسیار مهم می باشد .
بعد از سفید شدن کامل پلاستیکها با میسلیومها ( 20 تا 30 روز بعد از کاشت ) پلاستیکها را با تیغ برش دهید و یا آنها را به طور کامل از بسته جدا نمایید تا قارچها فضای مناسب برای رشد داشته باشند. تامین رطوبت در این دوره بسیار اهمیت دارد. مناسبترین رطوبت هوا 85 تا 90 درصد می باشد .
حداکثر تا یک هفته بعد از برش پلاستیکها قارچهای کوچک در بدنه بستر ظاهر و پس از چند روز بزرگ و قابل برداشت خواهند شد. بهترین زمان برداشت زمانی است که لبه های قارچ به سمت بالا بر نگردد . برای برداشت قارچ می توانید ساقه قارچ را با دست گرفته و بپیچانید. در صورت رعایت کامل شرایط و حفظ دما، نور، رطوبت و غیره با روش فوق می توانید 3-4 هفته قارچ برداشت نمایید. فاصله کیسه ها از یکدیگر حدود 30 سانتیمتر باید باشد تا از تداخل کلاهکهای قارچ با یکدیگر جلوگیری گردد .
در مکان های کوچک برای حفظ رطوبت می توانید با اسپری نمودن بدنه بستر از خشک شدن آن جلوگیری کنید و اگر چنانچه بدنه بستر خشک شد می توان نسبت به آبیاری آن اقدام نمود. برای بالا بردن میزان رطوبت می توانید کف اطاق را دائما با آب خیس نمایید، بهتر است از دستگاه بخار ساز یا در صورت امکان از کتری آب جوش استفاده کنید. برای تشکیل کلاهک و تغییر رنگ آن نور کافی لازم است. (مراجعه به درس قبل)
نور طبیعی اطاق، برای کشت کافی است. از ورود حشارت، بیماری ها و آلودگی ها به داخل مکان پرورش حتما ممانعت گردد و در صورت مشاهده مگسهای ریز ( مگس سرکه ) نسبت به مبارزه با آنها اقدام کنید.
در صورتی که بذر آماده استفاده می کنید به چند نکته باید توجه کنید:1- کیسه نایلونی حاوی بذر (اسپان) قارچ سالم بوده و فاقد پارگی یا چسب خوردگی می باشد.2- دانه های اسپان(بذر) قارچ فقط به رنگ قهوه ای(رنگ غلات) یا سفید(ناشی از رشد ریسه ها یا میسلیوم قارچ خوراکی) بوده و فاقد رنگ سبز یا سیاه یا نارنجی( بیماری کپکی) می باشد.3- داخل نایلون بذر(اسپان) قارچ فاقد هرگونه قطرات آب می باشد.4- دانه های بذر (اسپان) قارچ حالت دانه بندی داشته و در صورت چسبیدگی با فشار دست به راحتی دانه دانه شود. 5- پنبه درب نایلون بذر(اسپان) قارچ سالم بوده و آلوده و کثیف نباشد. در صورت تهیه بذر (اسپان) قارچ مناسب، امکان نگهداری آن در یخچال (دمای 4- 6 درجه بالای صفر) تا 21 روز میسر می باشد.
#کاشت
#قارچ
@jpz09113931202
28.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حلقه_برداری
#به
@jpz09113931202
به هیچ عنوان کامبیوم و بافت های عمیق تر نباید در روش های منظم حلقه برداری باغبانی آسیب ببینند. آسیب به کامبیوم از تشکیل پل های کالوس (تودۀ پینه ای که از لایه های زایندۀ پایه ایجاد می شود) در آن ناحیه جلوگیری می کند و آسیب آوند چوبی در تامین آب و مواد معدنی به تاج درخت اختلال ایجاد می کند. علاوه بر این، برش و آسیب در آوند چوبی از بازیابی کامل سطح بریده شده جلوگیری می کند.
🪴ویژگی های #زنبور بامبل
🔅فعالیت در هوای بادی و ابری
🔅خشونت کمتر نسبت به سایر گونه زنبورها
🔅ادامه فعالیت در دماهای بالاتر و پایینتر از محدوده فعالیت زنبورهای عسل
🔅حساسیت کمتر نسبت به جابه جایی کندو
🔅داشتن جثه بزرگتر و توانایی بیشتر در گرده افشانی گلها
🔅دارای قدرت لرزاندن گل که به بهبود گرده افشانی گیاهان کمک میکند از کانال پیام سبز
گلهای بدون شهد مثل گل #گوجه_فرنگی برای زنبورهای عسل چندان دلپذیر نیست! اما بامبل بهخوبی گلهای گیاه گوجه فرنگی را گرده افشانی میکند. گوجه فرنگی هایی که با بامبل گرده افشانی میشوند، به علت داشتن دانههای تلقیح شده بیشتر، علاوه بر اینکه ظاهری بهتر دارند، گوشتیتر بوده و سنگین میباشند. وجود زنبور بامبل در گلخانهها باعث افزایش حداقل 20 درصدی عملکرد محصولات گلخانه ای میشود. همچنین وجود این زنبور باعث کاهش مصرف سموم نیز میشود چرا که تولیدکنندگان مجبورند به خاطر وجود این زنبورها از سموم ایمنتری برای #گلخانه خود استفاده کنند.
@jpz09113931202