✅آب ژاول یا وایتکس که مایعی سفید کننده بهشمار میرود، محلولی است حاوی درصدی از سدیم هیپوکلریت (NaOCl) محلول در آب. این نسبت بسته به مصارف مختلف، متفاوت است. آب ژاول مادهای سمی است. رنگ آن نزدیک به زرد و طعم و بوی آن تند است.
✅یکی از سوالات بسیار مهمی که برای اغلب افراد وجود دارد این است که آیا وایتکس اسید است یا باز؟ با توجه به بوی زننده و قدرت خورندگی که در هیپوکلریت سدیم به چشم میخورد، این تصور بوجود می آید که وایتکس اسید است! اما واقعیت این است که وایتکس باز و قلیایی بوده و در دمای بیش از 20 درجه سانتی گراد، ph آن بیشتر از 7 خواهد بود.
✅وایتکس در تماس با نور و حرارت ناپیدار بوده و به همین دلیل در ظروف مات و در بسته نگهداری می گردد
✅دارای خاصیت اکسید کنندگی بالا بوده و موجب سوزش چشم و پوست می گردد
✅قدرت خورندگی بالایی دارد
✅اختلاط آب ژاول با سایر مواد شیمیایی از قبیل آمونیاک بسیار خطرناک بوده و گاز سمی کلرامین تولید میکند
✅ماده حاصل از آب ژاول و متانول قابل انفجار است
✅استفاده از آب ژاول در محیط های دربسته منجر به ایجاد اختلال در سیستم تنفسی شده و حتی منجر به خفگی و مرگ می گردد از کانال پیام سبز
✅آب اکسیژنه و وایتکس دو محلول کاملا متفاوت هستند که در بسیاری از مواقع به اشتباه یکسان در نظر گرفته میشوند. آب اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید مایعی بی رنگ و تلخ می باشد که قدرت اکسید کننده قوی دارد. این ماده غیر قابل اشتعال بوده و به دلیل قدرت اکسید کنندگی بالا در صنایع مختلف از قبیل نساجی و کاغذ سازی مورد استفاده قرار میگیرد. این در حالیست که وایتکس یا آب ژاول مایعی زرد رنگ با بوی و مزه تند بوده و بیشتر به عنوان گند زدا مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه براین، این ماده شیمیایی به عنوان سفید کننده نیز کاربرد دارد.
#اب_ژاول
#وایتکس
#آموزشی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببینید رابطه ی شگفت انگیز میان گل و زنبور عسل
چیه این خلقت چقدر شگفتی داره!
#علمی
#زنبورعسل
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
باسلام وارادت خدمت دوستان
درزندگی بسیاری از مشکلات از نداشتن علم و تجربه اتفاق می افتد _با ایجاد کانال دانستنیها هدف جمع اوری ایده ها _نکات و فنونی هست که برای هر فرد در زندگی لازمه_ تا موانع زندگیش مرتفع گردد_انتظار میرود این کانال آموزشی با توجه و رویکرد شما دوستان در پهنه ایران و فراتراز ان جا باز کرده تا هرچند کوچک بتواند گرهی را در زندگی و کار بگشاید
با ارزوی بالندگی برای ایران و ایرانی
پاشا زانوسی
لینک کانال درایتا
@jpz09399909120
#پیوند و دمای مناسب پینه زایی
#برگی_از_کتاب
🚨 نکته مهم
🍇 در اولین فرصت بعد از قطع پیوندک، عمل پیوند را انجام دهید و در صورت جابجایی و نگهداری طولانی مدت، پیوندک را در محل مرطوب و سرد نگه دارید.
🍇 در انجام پیوند تنها مجاورت پایه و پیوندک نقش ندارد، بلکه باید لایه زاینده( کامبیوم) لایه سبز روشن، بین چوب و پوست در اتصال حداکثری نسبت به هم قرار گیرند.
🍇 برگهای بالای محل پیوندک را بعد از عمل پیوند کامل قطع نکنید زیرا جریان شیره پرورده قطع شده و احتمال موفقیت شما را پایین می آورد، قطع کامل بالای پیوند بعد از جوش خوردن پیوند و برای تحریک به رشد جوانه پیوندک صورت گیرد.
🍇 در درختانی که شیره می دهند، احتمال موفقیت نسبتا پایین می آید مثل پسته، انجیر و گردو، برای غلبه بر این مشکل، پایه را چند روز قبل سربرداری کنید تا شیره درخت تا حدی تخلیه شود و زیر محل پیوندک شکاف بزنید.
🍇 سعی کنید،جهت پیوند مخالف باد غالب و مخالف جهت نور خورشید باشد.
🍇 برشهای شما نقش کلیدی دارند، آنها را صاف و یکنواخت روی پایه و پیوندک انجام دهید.
🍇 سعی کنید قبل و بعد از انجام پیوند آب کافی در اختیار درخت قرار گیرد.
🍇 پیوندکهایی که در اثر برش، حالت له شدگی پیدا می کنند، به هیچ وجه استفاده نکنید و از چاقو و قیچی تیز استفاده کنید.
🍇 بعد از قطع شاخه برای تهیه پیوندک سریعا برگهای آنرا ( بجز دمبرگ) از شاخه جدا کنید زیرا برگها آب و مواد غذایی را از پیوندک تبخیر می کنند.
🍇 از نایلونی استفاده کنید که در عین محکمی نرم و انعطاف پذیر باشد که اگر احیانا دیر باز شد در رشد شاخه مانع ایجاد نکند.
#پیوند
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عجب کاری کرده با نور آبی حشرات رو جذب می کنه بعدش ...
نحوه تاثیر نور در جذب حشرات و ایده تله با پنکه
#ایده
#افت
#نور
@jpz09113931202
26.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انچه که در مورد باکتریهای یخساز باید بدانیم و چرا باید با سموم مسی در پاییز به مقابله با این باکتریها برویم
#آموزشی
@jpz09113931202
بطور کلی میوه ها به دو دسته کلی فرازگرا (Climacteric) و نا فرازگرا (Non- Climacteric) تقسیم بندی میشوند.
میوه های فرازگرا
میوه فرازگرا و نافرازگرا یک فرآیند طبیعی است که پس از برداشت میوه اتفاق میافتد و در آن، میوه به طور مستقل از گیاه مادری فرآیند رسیدگی خود را ادامه میدهد. این فرآیند به واسطه تولید گاز اتیلن توسط میوهها رخ میدهد که به عنوان یک سیگنال برای آغاز فرایند رسیدگی عمل میکند.
در این فرایند، میوه ابتدا با افزایش میزان ترشی و کمیاب شدن قندهای مخزنی خود رسیدگی اولیه را آغاز میکند. سپس با افزایش تولید گاز اتیلن و فعال شدن مکانیسمهای بیولوژیکی داخلی، فرایند رسیدگی به طور کامل ادامه مییابد. در این مرحله، مواد قندی به قندهای ساده تبدیل میشوند و مواد رنگی و عطری ایجاد میشود که به میوه طعم و رنگ مطلوبی میبخشد. همچنین، بافت میوه نرم و طراوتی میگیرد که به آن ارزش افزوده میدهد.از کانال پیام سبز
فرایند میوه فرازگرا و نافرازگرا میوهها بسته به نوع میوه، شرایط محیطی و فعالیت بیولوژیکی میوه، مدت زمان متفاوتی طول میکشد. با این حال، تنظیم دما، رطوبت و مقدار گاز اتیلن میتواند این فرآیند را کنترل کرده و کیفیت نهایی میوه را بهبود بخشد. در نتیجه، فرایند فرازگری یکی از مهمترین مراحل در تولید و رسیدگی میوهها است که تاثیر بسزایی بر کیفیت، طعم، و ارزش غذایی نهایی محصول دارد.
میوه های فرازگرا یا میوه های وابسته به اتیلن پس از جدا شدن از درخت یا بوته مادری فرایند رسیدگی خود را بطور مستقل ادامه میدهند. به همین خاطر این میوهها در زمانی که کامل رشد پیدا کرده اند ولی هنوز بافت سفت و سبز دارند برداشت می شوند تا هنگام حمل و نقل دچار آسیب دیدگی نشوند و ارزش بازار پسندی خود را حفظ کنند. بنابراین این میوه ها را میتوان با اندکی اتیلن تحت شرایط مناسب دمایی و رطوبتی به مرحله رسیدگی هدایت کرد.
میوه های همچون گوجه فرنگی، زرد آلو، کیوی، هلو، انجیر، شلیل، انبه، سیب، گلابی، موز، خربزه، پاپایا، به و سنجد فرازگرا هستند. با توجه به نوع میوه، اتیلن میتواند در تمام مراحل مختلف در فرایند رسیدگی میوه همچون رنگ، بافت و طعم آن تاثیر بگذارد.
میوه های نافرازگرا
میوه های نافرازگرا همچون توت فرنگی، مرکبات، گیلاس، انگور، انار، آناناس، زیتون، تمشک، توتفرنگی، خیار سبز، بادمجان، گیلاس، فلفل، انگور، آلبالو و بامیه پس از برداشت دچار رسیدگی بیشتر نمیشوند و نسبت به تیمارهای اتیلن واکنشی نشان نمیدهند. بنابراین این میوه ها هنگامی که دوره رشدی خود را بر روی گیاه مادری طی کرده اند، برداشت میشوند.
#فیزیولوژی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آبخیزداری در کنیا
🔹 این ویدئو نشان میدهد که آبخیزداری از طریق کاهش سرعت روانآبها و نفوذ آب به زمین چگونه میتواند یک منطقه بیابانی را به مرتعی با پوشش گیاهی غنی تبدیل کند.
🔹 از جمله مزایای ذکر شده در این روش افزایش تراز آب سفرههای زیرزمینی، کاهش فرسایش خاک و تبخیر است که موجب افزایش پوشش گیاهی منطقه میشود. به باور کارشناسان، افزایش پوشش گیاهی در یک منطقه به دلیل اثرات جوی مثبت، موجب افزایش احتمال بارش در آن ناحیه میشود.
#آبخیزداری
#فرهنگ_مطالبه_گری
#بیابان_زدایی
مطالبه گری بایستی به فرهنگ تبدیل شود
#ایده
کلیپ
@jpz09113931202
✔️ ماندابی یا زه بالا در باغات و مزارع چه مشکلاتی بهمراه دارد ؟
ماندآبی زمانی اتفاق میافتد که به دلایل مختلف (مثل بافت سنگین خاک و عدم وجود خلل و فرج کافی برای زهکشی و آبیاریهای سنگین با حجم بالا) آب بمدت طولانی در سطح و یا داخل خاک و اطراف ریشه باقی بماند. با تجمع زیاد آب در خاک، اکسیژن کافی برای فعالیت میکروارگانیسمهای هوازی و تنفس ریشه گیاه تامین نمیشود. بازداری تنفس باعث توقف و یا کاهش شدید تولید انرژی و در نهایت فتوسنتز خواهد شد که همه اینها کاهش رشد گیاه را بدنبال دارد. علاوه بر کمبود اکسیژن، برخی گازهای دیگر مثل اتیلن و دیاکسیدکربن در محیط ریشه تجمع پیدا میکنند که با تغییرات هورمونی درون گیاه باعث ریزش برگ و میوه درختان خواهد شد. در شرایط ماندابی جذب عناصر غذایی نیز بشدت کاهش مییابد. علاوه بر موارد گفته شده، تجمع بیش از حد و طولانی مدت آب در سطح خاک و محیط ریشه باعث بروز انواع بیماریهای باکتریایی و قارچی میشود که با پوسیدگی ریشه، گیاه به مرور زرد شده و از بین خواهد رفت.
#خاک
#آبیاری
@jpz09113931202
کاهش اکسیژن به زیر سطح مطلوب را هیپوکسی می گویند که رایج ترین شکل تنش درخاک های مرطوب است وزمانی اتفاق که ریشه ها دردوره های کوتاه غرقاب می شوند ولی قسمت بالایی تاج گیاه درشرایط کمبود اکسیژن قرارندارد فقدان کامل اکسیژن یا آنوکسی زمانی اتفاق می افتد که غرقاب بمدت طولانی تری تجربه شده باشد که این باعث می شود که میکرو اورگانیسم ها ی غیر هوازی بیشتر فعالیت بکنند غرقاب تنشی است که بسیاری از فرآیند های فیزیولوژیکی وشیمیایی راتحت تأثیر قرار می دهد که اینها عبارتند از مقدار رشد ریشه و ساقه ، ظرفیت فتوسنتزی ، تأخیردرتعادل بین هورمون ها .
تأثیرتنش غرقابی برروی تنفس باعث می شود که تنفس هوازی در اثر کمبوداکسیژن به تنفس غیرهوازی تبدیل می شود درتنفس اولین مرحله گلیکولیز می باشد که درتنفس هوازی وغیرهوازی مشترک است ومحصول نهایی اسید پیرویک است با پایان مسیر گلیکولیز واکنش های تنفس درحضور اکسیژن اسیدپیرویک را وارد تنفس هوازی درمیتوکندری می کند درحالیکه درغیاب اکسیژن این مسیر به مسیر تخمیر تبدیل می شود در مسیر تخمیر اسید پیرویک به الکل وco2 تبدیل می شود که این می تواند اتانول باشد یا اسیدلاکتیک تخمیر فرآیندی است که دارای کارایی خیلی اندک است وروی این اصل گیاه درطی این مدت نمی تواند از آن بهره ببرد چون قند های ذخیره ای بسرعت به مصرف می رسند و ذخیره انرژی سلول کم می شود .عمده ترین قسمت در گیاه که در آن فرآیند تخمیر صورت می گیرد ریشه است .
غرقاب شدن خاک از ساخت و جابجایی سیتوکنین ها ، جیبرلین ها دربخش های هوایی جلوگیری می کند بنابراین محدود شدن دررشد برگ تا حدودی بازتاب کمبود این هورمون های گیاهی درسافه است . بسته شدن روزنه ها درگیاهان غرقاب توسط آبسزیک اسید ایجاد می شود که بلافاصله بعد از غرقاب ترشح می شود که از ریشه انتقال پیدا می کند مقدار سنتز اتیلن درریشه هیپوکسی افزایش می یابد .کانال پیام سبز
پیش ماده تولید اتیلن آمینوسیکلوپروپان کربوکسیلیک اسید ACC که جهت تولید این پیش ماده نیازی به اکسیژن نیست بنابراین ACC ازسلول های غیر هوازی به سلول های هوازی وقسمت تاج گیاه منتقل میشود ACCدر حضور اکسیژن اتیلن آزاد می کند اتیلن سبب ایجاد پروتئین های مقاومت به تنش غرقاب شده ودرحقیقت سبب تشکیل آئورانشیم ها می شود تشکیل آئورانشیم یک کانال داخلی تبادل گاز ازشاخ وبرگ هوازی به ریشه هیپوکسی است هواازطریق روزنه های برگ یاعدسک ها ی ساقه وارد می شود و از طریق شبکه کانال های آئرانشیم به ریشه غوطه ور در آب می رسد .
#آبیاری
#هورمون
@jpz09113931202
چرا در اندونزی کشاورزان در آب شالیزار ها ماهی نگهداری میکنند؟🤔
در اندونزی کشاورزان در آب شالیزار ها، ماهی نگهداری میکنند. ماهی ها مثل فیلتر عمل کرده و حشرات را میخورند، سیکل اکسیژن در آب را سریع میکنند و در کل تولید #برنج را تا 10 درصد افزایش میدهند.
@jpz09113931202
« مورفولوژی گیاه برنج » " Rice morphology "
http://allahsoso.blogfa.com/post/256/%C2%AB-%D9%85%D9%88%D8%B1%D9%81%D9%88%D9%84%D9%88%DA%98%DB%8C-%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AC-%C2%BB-Rice-morphology-
#برنج
@jpz09113931202
نحوه عملکرد برنج در جذب اکسیژن
ریشه برنج دارای یک بافت هادی به نام ائرانشیم هست که اکسیژن حاصل از فتوسنتز رو به ریشه انتقال میده تادر شرایط غرقابی ریشه برنج به عملیات تنفس پرداخته و فعالیت داشته باشد میزان عملکرد برنج با سیستم ریشه برنج رابطه مستقیم دارد به طوری که هرچه سیستم ریشه قویتر باشد تولید بیشتر هست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاشت گیاه کینوا(خاویار گیاهی) در استان فارس
#کینوا
#فرهنگ_خودکفایی
#کشاورزی_نوین
کینوآ
جزو غلات نیست و به خانواده اسفناج شباهت دارد. این گیاه در آمریکای جنوبی میروید و نحوه طبخ دانههای آن مشابه برنج است
راسته:میخکسانان تیره:تاجخروسیان گونه:C. quinoaنام دوبخشیChenopodium quinoa
کینوآ گیاه بومی کوههای آند در بولیوی، شیلی و پرو، بسیار خوش هضم و منبع غنی از پروتئین، آهن، فسفر، انواع ویتامینها و امگا۳ است.
فیبر موجود در کینوا باعث بهبود هضم غذا شده و باعث سلامتی دستگاه گوارش میشود. گلوتامیک اسید موجود در کینوا در معده به گلوتامین تبدیل شده و باعث سلامت مخاط معده میشود. مقادیر بالای فیبر موجود در کینوا به بهبود حرکات روده کمک کرده و باعث پیشگیری و درمان یبوست میشود.[۱] گیاه کینوآ، گیاهی مقاوم به شرایط کمآبی و شوری است. میزان برداشت آن در هکتار با توجه به شرایط کشت دو تا شش تن میباشد کانال پیام سبز
در حال حاضر در ایران تلاش میشود تا کاشت این گیاه در مناطق شور صورت گرفته و افزایش عملکرد به دست آید. کینوآ بهعنوان ماده غذایی مجاز برای افرادی که به گلوتن موجود در گندم حساسیت دارند استفاده میشود و در حال حاضر از این گیاه برای تولید آرد، غنی کردن آرد، گندم، تولید بیسکوئیت و پاستا استفاده میشود.
از برگهای جوان به عنوان سبزی تازه یا به صورت پخته در ترکیب غذایی مانند، خوراک سبزیجات، کوکو و آش استفاده میشود. ولی محصول اصلی این گیاه، دانه آن است که دارای ارزش غذایی بالایی است. #کینوآ در کشورهای آمریکای جنوبی به نامهای: خاویار گیاهی و برنج اینکا هم معروف است.
@jpz09113931202
✅سیب زمینی
✅سولانوم توبروزوم گیاهی است پایا با برگهای متناوب ، مرکب و تکثیر آن از طریق کاشتن توبرکولها و یا قسمتهایی از توبرکول که دارای جوانه است صورت می گیرد. ✅کشت این گیاه بیشتر در زمینهای شنی انجام می شود. ✅توبرکولها را باید بدون آنکه روی یکدیگر انبار شوند در محل خشک و تاریک نگهداری کرد.✅ خیساندن توبر کول در آب جوشان و بعد پاشیدن مقداری گرد آهک روی آنها و همچنین خیساندن آنها در آب نمک دار از جوانه زدن سیب زمینی جلوگیری می کند و یا آن را به تاخیر می اندازد. همچنین خیساندن توبر کولها در یک محلول دو درصد نفتالن- استات دو پتاسیم یا گذاشتن آنها در مجاورت بخارهای نفتالن- استات دو متیل موجب جلوگیری از جوانه زدن می شود.
✅سیب زمینی در مقابل سرما و یخ زدگی حساس است و یخ زدگی موجب می شود که ذخایر نشاسته های سیب زمینی قندی شده و به سیب زمینی یک مزه قندی و شیرین بدهد. ✅اغاز جوانه زدن سیب زمینی توام با پیدا شدن رنگ سبز و افزایش مقدار سولانین در توبرکول است. ✅شکل ظاهری سیب زمینی را ، توسعه زیاد و قابل توجه پارانشیم پوستی و مخصوصا ناحیه مغز که پر از آمیدن است بوجود آورده است. ✅پوسته خاکستری رنگ خارجی سیب زمینی همان سوبر و حفره های موجود در روی سطح سیب زمینی یا چشمهای سیب زمینی محل جوانه ها است.
✅دمای مناسب دوره التیام (کیورینگ):
✅دمای ایده آل برای دوره التیام 13-10 درجه سانتيگراد ذکر شده است انتخاب دما در حد فاصل دامنه 10 تا13درجه سانتيگراد بستگی به ریخته ارثی غده زمان نهایی مصرف و وضعیت بیماریها بستگی دارد مثلاً رقم آگريا زمانی که برای فرآوری نگهداری میشود بهتر است در 13 درجه سانتيگراد دوره التیام خود را طی کند زیرا خطر تشکیل قندهای شیرین کاهش مییابد با این حال نگهداری همین رقم در دمای10 درجه سانتيگراد نیز چندان غیر معمول نیست ✅در صورتی که غده ها در مزرعه تحت شرایط تنش یا بلوغ بیش از حد قرار داشته باشند خطر تشکیل قندها و تأثیر آن بر رنگ سیب زمینی سرخ شده وجود خواهد داشت✅ در صورتی که احتمال خطر وجود پوسیدگی نرم وجود دارد دمای دوره التیام در محدوده 10-7 درجه سانتيگراد ممکن است توصیه شود
- ✅سیبزمینیهایی که تحت شرایط خنکتر (F 50-40 یا ١٠-٤ درجه سانتیگراد) و خاک خشک برداشت شده اند به عارضه ضرب ديدگی (bruising) بسیار حساس بوده و بایستی با دقت جابجا شوند. در نگهداری این غده ها به جای کاهش دما ممکن است نیازبه گرم کردن آنها تا F 55-50 یا١٣-١٠ درجه سانتیگراد)میباشد. برای رسیدن به این دما باید بادبزنها را بطور متناوب روشن کرد زیرا این امر به بالارفتن تنفس و در نتیجه افزایش گرمای غده ها کمک خواهد کرد. ✅افزایش گرما تا زمان رساندن دمای غده ها به شرایط مناسب کیورینگ مطلوب خواهد بود بنابراین این گرما ممکن است به مدت کوتاهی مورد نیاز باشد.( البته در مناطقي كه برداشت در پاييز صورت ميگيرد شروع برداشت پس از سرماي صبحگاهي توصيه مي شود) در چنین شرایطی ایجاد رطوبت نیز ضروری است و میتواند همزمان با شروع کار بادبزنها تنظیم شود در صورتی که شرایط آب و هوایی در تمام طول دوره پر شدن انبار ادامه داشته باشد راه اندازی متناوب بادبزنها و تولید رطوبت باید ادامه یابد.از کانال پیام سبز
✅ با این حال دمای توده های سیب زمینی باید از نزدیک در انبار کنترل شود زیرا کاهش تدریجی دمای غده بهتر از خنک کردن سریع آن میباشد. ✅زمانی که دمای داخل غده به 13- 10 درجه سانتيگراد برسد شرایط چوب پنبهای شدن (سوبریزاسیون) پوست غده فراهم میشود. ✅در صورت احتمال وجود پوسیدگی نرم یا پیتیوم دمای 10درجه سانتيگراد مناسبتر است.
#سیب_زمینی
#کیورینگ در سیب زمینی
#سوبریزاسیون
@jpz09113931202
#زعفران
@jpz09113931202
کود دهی زاج آب
کود زاج آب کودی است که همراه با #آبیاری دوم و پس از برداشت زعفران استفاده میشود. این کود ترکیبی از چندین کود مانند کود NPK است و بهترین کود برای زعفران برای افزایش بازدهی، محسوب میشود و از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اهمیت #کود زاج آب
یکی از اصلیترین دلایل انجام کود دهی زاج آب بعد از برداشت زعفران، تقویت زمین و افزایش میزان تولید #زعفران در سالهای بعد است. تجربه به ما نشان داده است که مدیریت کودی باعث افزایش تولید تا ۵۰ درصد است.از کانال پیام سبز
زمان #تکثیر پیازها بین فاصله #برداشت تا اواخر بهمن ماه است. #کود دهی زاج آب در این زمان انجام میشود و تنها کود دهی است که پیازها را از طریق خاک و جذب از ریشه تقویت میکند. پس دلیل دیگر ضرورت زاج آب تقویت پیاز دختری است که در اثر آن پیازهای دختری درشتتر میشوند.
کود زاج آب باعث بهبود رشد ریشه و جذب بهتر عناصر توسط آن میشود.
@jpz09113931202
عوامل موثر در تثبیت فسفر
1- هر چه رس خاک بیشتر باشد تثبیت فسفر در آن خاک بیشتر است
2- تثبیت فسفر در خاک های با رس های یک به یک و یا رس های اکسید آهن و الومینیوم، بیشتر از رس های دو به یک است
3- هر چه مدت زمان تماس خاک با کود های فسفره بیشتر باشدتثبیت بیشتر است
4- افزایش ماده الی به خاک سبب کاهش تثبیت فسفر و افزایش فسفر فابل جذب گیاه می شود
5- هرچه خاک گرمتر باشد تثبیت فسفر بیشتر است
6- تثبیت #فسفر در خاک های اسیدی و آهکی بیشترین است و در PH بین شش تا هفت که فعالیت #آهن، #الومینیوم و #کلسیم کمترین است ما کمترین تثبیت را داریم
7- نوع روش #کوددهی نیز در تثبیت آن در #خاک نقش دارد مثلاً در روش کوددهی نواری ما کمترین تثبیت فسفر را دارد.
#کود
@jpz09113931202
🔺علت جذب نشدن کلسیم از طریق ریشه در تابستان👇
✅ کلسیم زمانی از طریق ریشه جذب میشود که در انتهای ریشه های مویین لایه کاسپاریوم تشکیل نشده باشد،
در بهاربا درجه حرارت کمتر از ۲۵درجه و همچنین در پاییز هنوز لایه کاسپاری تشکیل نشده لذا جذب کلسیم از طریق ریشه انجام میشود و در اندامهای گیاهی ذخیره میگردد.
با افزایش درجه حرارت روند انتقال کلسیم حتی در آوندهای چوبی کند میگردد ،به طوری که انتقال کلسیم از برگ به میوه با مشکل روبرو میگردد .روند جذب و انتقال #کلسیم بسیار پیچیده است،لذا با افزایش درجه حرارت محلولپاشی بجای روش آبکود توصیه میگردد.
پیشنهاد میگردد برای محلولپاشی از کلاتهای کلسیم مایع که حاوی آمینو اسید است استفاده گردد ، و محلولپاشی با دز مناسب بعد از آبیاری باغ انجام گردد.از کانال پیام سبز
#آموزشی
@jpz09113931202
🔷 چند نکته درباره کودها 🔷
🔸نیاز کودهای فسفر و پتاس در زمینهای شنی بیشتر از زمینهای رسی می باشد.
🔸استفاده از سولفات آمونیم و سولفات پتاسیم باعث کاهش تدریجی PH خاکهای قلیایی می شود.
🔸بایستی توجه داشت که مصرف زیاد فسفر مانع جذب عناصر آهن، روی، و منگنز یا حتی عناصر ازت و پتاس می شود.
🔸مصرف کود سولفات پتاسیم در زمینهای شور موجب کاهش کلرور سدیم میگردد اما در خاکهایی که شور نیست از کلرور #پتاسیم هم می توان استفاده نمود.کانال پیام سبز
🔸استفاده بی رویه از #ازت بعلت افزايش رشد سبزينه ای و برهم زدن نسبت کربن به نیتروژن (C به N) مناسب نيست.
🔸کود اوره به عنوان مهمترین ترکیب ازت دار، تقریبا برای هر خاکی مناسب است.
🔸 بهترین کود در مراحل اولیه رشد کودهای #فسفر بالا و پتاس بالا هستند.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ابزاری کاربردی برای تنک کردن میوه ها
#ابزار
#هرس
♻️ عواقب زیاد بودن بار درختان
آسیب به درخت:
شاخهها ممکن است خم شوند یا بشکنند
تضعیف درخت: بار زیاد میتواند درخت را ضعیف کند و آن را در برابر بیماریها، آفات و تنشهای محیطی آسیبپذیرتر کند.
کاهش کیفیت میوه: اگر درخت بیش از حد میوه داشته باشد، ممکن است تمام میوهها به طور کامل نرسند و کیفیت آنها پایین باشد. میوهها کوچک، بدشکل و کمطعم میباشند.
کاهش باردهی در سال بعد: بار زیاد در یک سال میتواند ذخایر انرژی درخت را تخلیه کند و باعث کاهش باردهی در سال بعد شود.
آسیب به میوه:
کوچک شدن میوه: اگر درخت بیش از حد میوه داشته باشد، ممکن است تمام میوهها به طور کامل نرسند و کوچک باقی بمانند.
بدشکلی میوه: بار زیاد میتواند باعث بدشکلی میوهها شود. میوهها ممکن است ناهموار، ترک خورده یا ناقص باشند.
اُفت کیفیت میوه: بار زیاد میتواند کیفیت میوه را کاهش دهد. میوهها ممکن است طعم ضعیف، بافت سفت یا رنگ نامناسب داشته باشند.
ریزش میوه: اگر درخت بیش از حد میوه داشته باشد، ممکن است برخی از میوهها قبل از رسیدن کامل بریزند.
آسیب به باغبان:
برداشت دشوار
هدر رفتن میوه: اگر تمام میوهها را نتوانید به موقع برداشت کنید، ممکن است برخی از آنها خراب شوند و به هدر بروند.
نیاز به نیروی کار بیشتر برای برداشت و هرس
راه حلها:
هرس: هرس منظم درختان میتواند به کاهش بار آنها و جلوگیری از عواقب منفی آن کمک کند.
استفاده از کود: استفاده از کود مناسب میتواند به تقویت درخت و افزایش توانایی آن در تحمل بار زیاد کمک کند.
آبیاری منظم:
@jpz09113931202
نحوه پاکنی و تشتک دوگانه برای آبیاری مناسب و عدم انتقال بیماری و ایجاد بیماری خاکزاد و غیره در طوقه و ریشه
#کاشت
#آبیاری
#احداث_باغ
@jpz09113931202