💠 اسطوره ده سبط گمشده بنیاسرائیل (3)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت چهارم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ براساس اسطوره #اسباط_گمشده، نوعی ایدئولوژی مسیحایی (هزارهگرا) شکل میگیرد. طبق این اسطوره در جریان حمله آشور #اسباط_دهگانه در جهان آواره شدند و درنقاطی ناشناخته سکنی گزیدند و پایان دوران طولانی آوارگی اسباط دهگانه و پدیدار شدن ایشان سرآغاز #ظهور_مسیح (مسیح بن داوود) و استقرار #دولت_جهانی_یهود است.
2⃣ این اولین اسطورهای است که اندیشه و فرهنگ سیاسی #یهودیت_جدید را شکل میدهد. هم در دوران #جنگهای_صلیبی و هم در قرون 16 و 17 از اسطوره اسباط گمشده #بنیاسرائیل به عنوان یک انگیزه مذهبی قوی برای تحریک مردم مسیحی اروپا به جنگ با عثمانی و یا به تشدید تحرکات استعماری در قاره امریکا استفاده سیاسی فراوان شد.
3⃣ یکی از معروفترین نمونهها، ماجرای ظهور #دیوید_روبنی در اوایل قرن شانزدهم است که هدف از آن تحریک احساسات دینی مردم ساده مسیحی و ایجاد یک #جنگ_صلیبی جدید علیه عثمانی بود.
4⃣ در زمانی که سلطان سلیمان قانونی (عثمانی) تهاجم بزرگ خود را به غرب اروپا را آغاز کرده بود، یک #یهودی به نام #دیوید_روبنی وارد بندر ونیز میشود و ادعا میکند فرمانده کل ارتش قبایل گمشده بنیاسرائیل است که در منطقه #خیبر عربستان حکومت میکنند و این دولت تاکنون ناشناخته بوده است!!
5⃣ سران #یهودیان_ونیز میهماندار و مبلّغ این سفیر نظامی میشوند و او را نزد پاپ #کلمنت_هفتم میبرند. جالب اینکه پاپ هم ادعای دیوید روبنی را میپذیرد و با او پیمانی امضا میکند دال بر اتحاد جهان مسیحیت با #دولت_بنیاسرائیل علیه مسلمانان. این کلمنت هفتم از خانواده زرسالار و صرّاف مدیچی فلورانس است و پاپ بدنام و دسیسهگری است.
6⃣ خلاصه، روبنی حدود یک سال با شکوه تمام در دربار پاپ مقیم میشود و به کمک اعضای خانواده #یهودی آبرابانل به شهرهای ایتالیا سفر میکند و غوغا و شور دینی عجیبی ایجاد میکند زیرا طبق اعتقادات دینی #یهودیان و مسیحیان پیدا شدن #اسباط_گمشده_بنیاسرائیل مقدمه #ظهور_مسیح است.
7⃣ این ماجرا به شکلی کاملاً روشن یک #سناریوی_اطلاعاتی است که با همدستی #زرسالاران_یهودی و پاپ و دربارهای پرتغال و اتریش طراحی و اجرا شد ولی در تاریخنگاری رسمی غرب و در #تاریخنگاری_یهود تمایل دارند که آن را یک ماجرای مرموز و غیر قابل توضیح جلوه دهند!
🔹 ادامه دارد...
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
💠 اسطوره ده سبط گمشده بنیاسرائیل (4)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت چهارم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ در قرن هفدهم نیز استفادهی سیاسی از اسطوره #اسباط_گمشده_بنیاسرائیل ادامه مییابد.
2⃣ در این زمان بخش مهمی از فعالیت چاپخانههای بندر آمستردام، که به مرکز #یهودیان جهان تبدیل شده و نقشی مشابه نیویورک امروز داشت، به اشاعه آرمان #ظهور قریبالوقوع مسیح و افسانه #ده_سبط_گمشده بنیاسرائیل اختصاص داشت.
3⃣ مثلاً، #اسحاق_لاپیرر، متفکر سیاسی یهودیالاصل فرانسه که یکی از مروّجین اولیه #صهیونیسم در اروپای قرن هفدهم بود، چنین تبلیغ میکرد که باید به جستجوی #اسباط_گمشده پرداخت و قوم #بنیاسرائیل را گرد آورد.
4⃣ سپس، باید مسیحیان و #یهودیان متحد شوند و به کمک پادشاه فرانسه سرزمین #صهیون را تسخیر کنند.
5⃣ احیاء دولت صهیون در فلسطین راه «پیروزی نهایی مسیحیان» را بر مسلمانان همواره خواهد کرد و امپراتوری جهانی پدید خواهد ساخت که مرکز آن در #اورشلیم است.
🔹 ادامه دارد...
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/ASBAT
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
💠 اسطوره ده سبط گمشده بنیاسرائیل (5)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت چهارم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ در قرن هفدهم، اسطوره #اسباط_گمشده و #مسیحاگرایی_یهودی از زمان انقلاب پوریتانی و پیدایش فرقههای دینی جدید در انگلستان تأثیر بزرگی بر جای نهاد.
2⃣ در ترویج این موج یک اندیشمند #یهودی ساکن آمستردام به نام #مناسه_بن_اسرائیل تأثیر فراوان داشت و او بود که اسطوره اسباط گمشده #بنیاسرائیل را به یک ابزار دینی قوی در جهت فعالیت کمپانیهای ماوراء بحار هلندی – انگلیسی و ایجاد کلنی در آمریکای شمالی تبدیل کرد.
3⃣ مناسه در سال 1650 رسالهای به لاتین در آمستردام منتشر کرد به نام «امید اسرائیل؛ اسباط دهگانه بنیاسرائیل در آمریکا». این رساله را موسس وال، از نویسندگان معروف عصر کرومول، به انگلیسی ترجمه کرد و دکتر جان دوری، دوست مناسه، آن را در لندن منتشر نمود.
4⃣ این رسالهی مهم و جنجالی مناسه، به مسألهی حضور #اسباط_گمشده بنیاسرائیل در «دنیای جدید» (یعنی قاره آمریکا) اختصاص دارد!! در این کتاب، گزارشهای یک #مارانو [یهودی مخفی] پرتغالی به نام #آنتونی_مونتزینوس به چاپ رسیده که نام واقعی او #هارون_لوی است.
5⃣ مونتزینوس گویا در جریان گشت و گذار خود در آمریکای جنوبی در سالهای 1641-1642، تصادفاً در اکوادور به قبیلهای برمیخورد که مناسک دینی #یهودیان را به جای میآورند. او در کاوش بیشتر درمییابد که اینان اعضای قبایل روبن و لوی، از #اسباط_دهگانه «گمشده»، هستند. مونتزینوس در سال 1650، در جریان سفر برزیل، فوت کرد ولی سران #یهودی آمستردام بر صحت گزارش او گواهی میدادند.
6⃣ مناسه این ماجرا را با نقل قولهایی از #عهد_عتیق در آمیخت که در آن پایان #پراکندگی_بنیاسرائیل سرآغاز اعادهی #سلطنت_مسیح عنوان شده بود.
7⃣ طبق این نظریه، تا بقایای #اسباط_بنیاسرائیل یافت نمیشدند، مسیح ظهور نمیکرد!!
8⃣ کتاب مناسه به پرتغالی و زبانهای دیگر نیز منتشر شد، در محافل فرهنگی اروپا انعکاس گسترده یافت و نویسندگان انگلیسی چون توماس توروگود و سِر حمون لسترنج کتابهایی دربارهی آن در لندن منتشر کردند.
9⃣ هدف از این جعلیات و تبلیغات از یک طرف تحریک انگیزههای دینی مردم ساده مسیحی بود برای مهاجرت به قاره آمریکا و از طرف دیگر تشویق قدرتمندان و ثروتمندان غربی به مشارکت بیشتر در غارت قاره آمریکا. بر پایه همین موج بود که کمپانیهایی مستعمراتی مانند کمپانی پلیموت و کمپانی خلیج ماساچوست تأسیس شد و مستعمرات شرق آمریکای شمالی موسوم به نیوانگلند پدید آمد.
🔹 ادامه دارد...
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/ASBAT
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
💠 اسطوره تبعید یهودیان به بابل (1)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت پنجم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ دومین اسطورهای که اندیشه سیاسی #یهودیت جدید را شکل میدهد اسطوره #تبعید_بابل است. اما ببینیم واقعیت تاریخی چه بوده؟
2⃣ حدود یک قرن و نیم بعد از انهدام دولت افرائیم، اتحادیهای از ایرانیان و کلدانیان علیه آشور شکل گرفت و به حیات این امپراتوری پایان داد. به این ترتیب جغرافیای سیاسی منطقه شکل جدیدی یافت.
3⃣ در شرق منطقه اتحاد قدرتمند ایران و دولت کلدانی بابل (بینالنهرین) قرار داشت و در غرب مصر و بقایای دولت آشور و متحدین آنها. ازدواج معروف #بختالنصر، پادشاه بابل، با اِمِتیس، دختر #هووخشتره، پادشاه ماد، به همین دلیل بود.
4⃣ در این زمان، در ادامهی همان پیوندی که از زمان انهدام دولت قبایل دهگانه #بنیاسرائیل میان قبیله #یهودا و امپراتوری #آشور شکل گرفته بود، دولت کوچک #یهود متحد مصر و آشوریها به شمار میرفت و در زمان بختالنصر، شاه یهود منصوب و دست نشانده فرعون مصر بود.
5⃣ بتدریج، اتحادیه ایران و بابل قدرت گرفت و مصر را شکست داد و از این پس #دولت_یهود به جای مصر خراجگزار دولت بابل شد. سه سال بعد، مجدداً مصریها اتحادیهای علیه بابل و ایران تشکیل دادند و دولتهای کوچک #فلسطینی و کنعانی منطقه و دولت یهود را به این اتحاد وارد کردند.
6⃣ بعد از تشکیل این اتحادیه به رهبری مصر، در سال 598 پیش از میلاد ارتش مشترک بابل و ایران به منطقه شرق مدیترانه لشگر کشید و شاهان و رجال هوادار مصر در دولتهای فوق را به بابل انتقال داد و هواداران خود را از میان بزرگان بومی این دولتها به قدرت رسانید.
7⃣ یکی از این تبعیدیان #یهویاکین شاه جوان #دولت_یهود بود به همراه مادرش، به نام نحوشطا، که زن قدرتمندی بود.
8⃣ ورود بختالنصر به #اورشلیم به آرامی و بدون خونریزی انجام شد و در #عهد_عتیق سخنی از قتل و غارت و کشتار در میان نیست.
9⃣ بختالنصر خاندان سلطنتی #یهود را برکنار نکرد بلکه عموی شاه یهود، به نام #صدقیا، را به عنوان نایبالسلطنه در اورشلیم منصوب کرد.
🔟 این ماجرا دستمایه تبلیغات فراوان #یهودیان شده که به اسطوره #آوارگی و #تبعید در بابل تبدیل گردیده است!!
🔹 ادامه دارد...
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
💠 اسطوره تبعید یهودیان به بابل (2)
✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت پنجم)
🌐 مصاحبه با استاد عبدالله شهبازی
1⃣ امروزه، اکتشافات باستانشناسی و کشف آرشیوهای بابل باستان آشکار ساخته که این «تبعیدیان»، برخلاف سدهها تبلیغات #یهودیان، «اسیر» نبودند.
2⃣ یهویاکین، مادرش و بزرگان #یهودی، بهسان شاهان و بزرگان دولتهای صور و غزه و اشقلون و اشدود، در بابل زندگی شاهانه داشتند.
3⃣ صدقیا، در اورشلیم، تنها نایبالسلطنه به شمار میرفت و #بختالنصر همچنان یهویاکین را به عنوان #شاه_یهود به رسمیت میشناخت و محترم میداشت.
4⃣ املاک پهناور یهویاکین و بزرگان و #کاهنان_یهودی در #سرزمین_یهود محفوظ بود و به وسیله کارگزارانشان اداره میشد.
5⃣ اشراف تبعیدی #یهود در بابل بطور منظم و آشکار با اورشلیم رابطه داشتند و اوامر یهویاکین در #دولت_یهود مطاع بود.
6⃣ زندگی مجلل #شاه_یهود در بابل و مقام شامخ او در دربار بختالنصر چنان است که برخی از محققین حتی معتقدند که او را به #تبعید نبردند بلکه خودش برای گریز از بحرانهای سرزمیناش داوطلبانه در تحت حمایت پادشاه بابل میزیست.
7⃣ مدتی بعد، مجدداً مصر قدرت گرفت و سیاست تهاجمی علیه بابل و ایران را شروع کرد و باز دولتهای کوچک سواحل شرقی مدیترانه با این سیاست همگام شدند.
8⃣ در نتیجه، در سال 587 پیش از میلاد بار دیگر #بختالنصر به سوی غرب لشگر کشید و در جریان جنگ با مصر در تابستان سال 586 پیش از میلاد #اورشلیم را اشغال کرد.
9⃣ توجه کنیم که در این لشگرکشی:
🔸 اولاً دولتهای ایران و بابل متحد بودند و در قشون بختالنصر، داماد پادشاه ماد، ایرانیها حضور داشتند. در عهد عتیق به صراحت از «سواران پارسی» و «سرداران کلدانی» نام برده شده که در حمله به اورشلیم شرکت داشتند.
🔸 ثانیاً، لشگرکشی بختالنصر همزمان بود با شورش سکنه شهر اورشلیم علیه خاندان سلطنتی یهود و همین مردم بودند که، به تصریح عهد عتیق، فرستادههایی نزد بختالنصر اعزام کردند و خواستار لشگرکشی او به اورشلیم و ساقط کردن حکمرانان وقت شدند.
🔹 ادامه دارد...
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #اندیشه_سیاسی_یهود
اندیشکده مطالعات یهود
💠 اسطوره تبعید یهودیان به بابل (1) ✡ اسطورهها و بنیانهای اندیشه سیاسی یهود (قسمت پنجم) 🌐 مصاحبه با
💠💠 تذكری در مورد نام فلسطین در بند 5⃣ پست بالا 👆
🔸در همینجا باید توضیح بدهم که فلسطینیهای باستان هیچ ربطی به مردم کنونی فلسطین ندارند.
🔸این نام را یهودیان و استعمارگران انگلیسی در زمان جنگ جهانی اول بر روی مردم این منطقه گذاشتند تا به اینترتیب اسطورههای دینی را زنده کنند و تعارض منطقه را مانند دوران باستان، تعارض میان بنیاسرائیل و فلسطینیها جلوه دهند.
🔸در دوران عثمانی، منطقه کنونی فلسطین جزء استان سوریه به مرکزیت دمشق بود و کل منطقه سوریه خوانده میشد.
.