💥خبر خوب
در روبیکا برخی برنامه های شبکه جهانی ولایت حضرت آیت الله مکارم شیرازی و رادیو معارف پخش زنده می شه و خود روبیکا هم معرفی میکنه و الحمدلله بازدید برنامه ها هم خوبه
🌷کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
💥شیخ بهاییِ عصر
حضرت آیت الله #شبیری_زنجانی:
آقای #شعرانی شیخ بهایی عصر و جامع علوم بود. البته بعدها او را شناختند. ایشان با آن جامعیت و اخلاصی كه داشت، تصدی تصحیح «جامع الرواة» را قبول كرد، با اینكه در شأن او نبود. به خاطر دارم كه مرحوم حاج میرزا حسن نوری میگفت: اگر او نبود، مشكل بود جامع الرواة چاپ شود؛ چون پر از رمز است؛ مثلاً كتاب شیخ و ابواب مختلف و همه كتابهای دیگر با رمز نقل كرده و رمز و غیر رمز متصل به هم ذكر شده است. مرحوم شعرانی آن كتاب را تصحیح كرد و رمزها را بین پرانتز گذاشت.
📚جرعهای از دریا، ج۴، ص ۵۹۷
#تراجم_علما
#خاطرات_علما
🌷کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
مرحوم آیت الله شیخ #علی_پناه_اشتهاردی(فقیه سیّار)
مرحوم استاد محمدی اشتهاردی
#مجالسات_علما
🌷کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
🔺بنیاد حکمت اسلامی صدرا ، بنیادیه که بازدهی بسیار ضعیفی داره و معلوم نیست بودجه اختصاصی اش صرف چه می شود!
یکی از وظایف این بنیاد کار تخصصی در مساله فبک(فلسفه برای کودکان) هست ولی متاسفانه این بنیاد مثل بقیه کارهایش به چاپ چندتا فصلنامه و کتاب بسنده کرده و البته خود فصلنامه اش ۲سال است که چاپ نشده!!
🎤 #رهبر معظم انقلاب:
یکی از رشتههای تألیف و کار فلسفی، نوشتن فلسفه برای کودکان است. کتابهای فلسفیِ متعدّدی برای کودکان نوشتهاند و ذهن آنان را از اوّل با مبانی فلسفیای که امروز مورد پسند لیبرال دمکراسی است، آشنا میکنند. یقیناً در نظام شوروی سابق و دیگر نظامهای مارکسیستی اگر دستگاه فلسفه برای کودکان و جوانان بود، چیزی بود که مثلاً به فلسفهی علمی «مارکس» منتهی شود. ما از این کار غفلت داریم. من به دوستانی که در بنیاد ملاصدرا مشغول کار هستند، سفارش کردم، گفتم بنشینید برای جوانان و کودکان کتاب بنویسید. این کاری است که قم میتواند بر آن همّت بگمارد. بنابراین از جمله کارهای بسیار لازم، بسط فلسفه است؛ البته با مبانی مستحکم و ادبیات خوب و جذّاب. 1382/10/29
✍یادداشتی دیگر درباره این بنیاد 👉
#فلسفه_اسلامی
🌷کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
بیانات استاد شیخ جواد مروی حفظه الله درباره شهید مطهری.mp3
713.7K
🔺خاطره ی استاد شیخ جواد #مروی از استاد شهید #مطهری رحمه الله
#خاطرات_علما
#سیره_علما
🌷کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
پارسال در چنین ایامی ، تعداد معدودی از حوزویان از جمله شیخ اسدالله بیات زنجانی(اصلاحطلب) اظهارات خلا
سلسله دروس تفسیر آیت الله سید محمد امین خراسانی در تهران
چهارشنبه ها و جمعه ها بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد جامع خاتم الانبیا(ص) تهرانپارس👉
#معرفی_اساتید
#علمای_تهران
#تفسیر
🌷کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
💥پرسش و پاسخی از حضرت آیت الله اسحاق #فیاض(از مراجع نجف) ❓خداوند در قرآن کریم میفرماید: «وَ لَهُنّ
🔹قرآن و زن
✍استاد شهید #مطهری
...قرآن در عین حال واضع یک سلسله مقررات و قوانین است چه در باب عبادات چه در باب مسائل اجتماعی كه اصطلاحا در فقه آنها را «معاملات» می گویند، در باب حقوق اجتماعی، در باب حقوق خانوادگی. مثلا همین مسئله حقوق زن، چون من خودم در این مسئله به نسبت بیش از سایر مسائل مطالعه دارم، پس از مطالعه کردن در همین موضوع وقتی که بَینی و بین الله قرآن را مطالعه کردم و دقیقا- تا حدودی که برایم مقدور بود- در همین زمینه حقوق زن رسیدگی کردم دیدم سطح قرآن خیلی سطح عالی عجیبی است.
وقتی من همان را مقایسه کردم با روایاتی که در این زمینه آمده است- چون روایت بالاخره دست بشر [به آن[ رسیده؛ قرآن متواتر است یعنی کلام خداست که عین همان کلام به ما رسیده، انگار واسطهای نخورده است، ولی روایات را راویان نقل کردهاند، احتمال اینکه یک کلمه زیادتر یا کمتر و یا همه آن را به کلی جعل کرده باشند هست- دیدم منطق روایات اسلامی در باب حقوق زن هرگز به سطح قرآن نمیرسد. وقتی که به فقه اسلامی مراجعه کردم دیدم چون سلیقههای شخصی فقها هم که متأثر از محیط و زندگیشان بوده خواه ناخواه در آراءشان تأثیر داشته، یک درجه پایینتر از اخبار و روایات است. بعد وارد عرف مسلمین که شدیم دیدیم حتی یک درجه هم از فقه اسلامی پایینتر است. آنگاه انسان فکر میکند که یک مرد امّی درس ناخوانده چقدر میتواند به طور عادی روشن و روشنفکر باشد که حتی دانشمندانی که سالها در مدارس تحصیل میکنند این طور نتوانند مطالب را روشن ببینند و درک کنند...
📚نبوت ص۲۲۲ ، مجموعه آثار ج۴ ،ص۵۴۹ 👉
#زن #تفسیر
💎کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
مرحوم آیت الله شیخ #علی_پناه_اشتهاردی(فقیه سیّار) مرحوم استاد محمدی اشتهاردی #مجالسات_علما 🌷کشکول
🔺گاهی ذکر «لااله الاالله» حکم گناه کبیره دارد!
✍آیت الله شیخ #علی_پناه_اشتهاردی(ره) :
از جملاتی که #امام رحمه الله در همین مدرس (اشاره به مدرس زیر کتابخانه فیضیه)، قریب پنجاه و چهار سال پیش میفرمودند، این است: گاهی وقتها «لااله الاالله» حکم گناه کبیره را دارد؛ میگوید: «لااله الاالله»، اما گناه کبیره است؛ مثال میزدند: شما منزل فردی میهمان شدید. از آنجا که بیرون میآیید، برای کسی نقل میکنید که: دیشب منزل حاج آقا بودم. برنجش نیم دانه بود، سیب زمینی هم نپخته بود، لوبیایش را هم که چه بگویم! آن وقت میگویم: «لا اله الا الله». یعنی بقیة نواقص را هم خودت بفهم.
این «لااله الاالله» در نامه عمل، جزء گناهان کبیره است. بله امام میفرمودند: «این ذکر، گناه کبیره است»، این فرمایش امام نیاز به پذیرش تعبدی ندارد که بگوییم امام رحمه الله فهمیده و دیگران نظرشان این نیست؛ نه، همه این معنا را میفهمند. این «لااله الاالله» توحید نیست. نمی خواهد بگوید: «لا مؤثر في الوجود الاهو»، میخواهد بگوید: چرا این قدر میزبان نانجیب بوده که غذای مناسب به ما نداده است.
وضع خودمان را ببینیم که شاید ذکرمان هم گناه کبیره باشد و بعد زندگی نورانی ائمه علیهم السلام، این آیات الهی را نگاه کنیم. فکر کنیم واقعا چه باید بکنیم و چه گونه باید باشیم.
📚رسم پارسایی، درسهای اخلاق حضرت آية الله اشتهاردی (رحمة الله علیه) ، ص۱۵۰
🌷کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab