فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اشتباهی که باعث پرتوقع شدن بچه ها میشود!
🔻 اگر چند نوع غذا در یخچال داشته باشیم و آن را گرم کنیم و سر سفره بیاوریم، گُل غذا را به چه کسی باید داد؟ اگر غذایی که کمترین متقاضی را دارد، خودتان بخورید، دارید به فرزندانتان خیانت میکنید و آنها را متوقع، نمک نشناس و نق زن بار میاورید. وقتی چنین غذایی سر سفره میآید، باید آن را میان خود، همسر و بچه ها تقسیم کنید تا کسی خودخواهی نکند. پیام این کار این است که وقتی چیزی وارد خانه میشود همه باید با هم استفاده کنند. نه اینکه گُلش برای سوگلی و گَندش برای دور از جان کارگر خانه باشد. بچه ای که میگوید رویش نمیشود با پدر و مادرش راه برود، دلیلش این است که پدر و مادر کنار کشیدهاند و همواره بهترین چیز را برای بچه و بدترین چیز را برای خود کنار گذاشته اند.
#تربیت_فرزند
#استاد_بهین
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اهمیت حفظ حریم خانواده در تربیت فرزند
🔻 یکی از مسائل مهم در تربیت، بحث حد و حدود خانواده است. مرزهای خانواده یعنی ما تعیین کنیم هر کدام از اعضای خانواده چه چیزهایی را میتوانند از بیرون، وارد خانواده کرده و جز عادت و قواعد کنند و از این مهم تر، اینکه چه کسانی میتوانند در خانواده ما دخالت کنند. مثلاً دیگران تا چه اندازه اجازه دارند راجع به همسر من با من صحبت کنند؟ اگر خانم یا آقا از حرفهای دیگران راجع به همسر خود اثر بپذیرد و موجب بدبینی و درگیری شود، یعنی مرز خانوادگی باز است. اگر کسی جرات کند راجع به همسر من حرفی بزند یعنی ما در ساماندهی مرزهای خانواده خود ناتوانیم. مثلاً خواهر من ایرادی از همسر من بگیرد، خوب ما هم خودمان داریم این ایراد را میبینیم! این درست نیست که دیگران به خود اجازه دهند که ایرادات همسر ما را به ما بگویند. ما هر جایی میتوانیم انتقاد دیگران را قبول کنیم، اما درمورد همسر نباید انتقاد دیگران را قبول کنیم.
دکتر فرحبخش. رویداد تاثیر روابط زوجین بر تربیت فرزند
🔸 دسترسی به فیلم کامل با ۳۵٪ تخفیف از طریق
https://www.keraamat.ir/product/rabete-zojain-bar-tarbiat/
#تربیت_فرزند
#استاد_فرحبخش
✅ @keraamat_ir
5.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 اگه به استعداد فرزندم توجه نکنم چی میشه؟!
🔻 وقتی میخواهیم انسانها را مهندسی کنیم، باید راجع به استعداد آنها صحبت کنیم. ریشه استعداد، عدد است. پس استعداد مربوط به ظرفیت انسان است. یعنی میزان باری که یک بچه ۲ ساله میتواند حمل کند با یک بچه ۱۵ ساله متفاوت است. اگر میزان باری که یک بچه میتواند تحمل کند، ۶ کیلو باشد و ما ۲ کیلو بار به او بدهیم به او ظلم کرده ایم. چون بار بیشتری میتوانسته تحمل کند و ما او را تنبل کردهایم. این باعث میشود به تدریج بار مسئولیتی که «میتواند» حمل کند را روی دیگران پخش کند. اینکه خداوند میفرماید لا یکلف الله نفسا الا وسعها، یعنی خدا اول استعدادیابی میکند بعد بار میگذارد. مثلاً کسی که در سلامت است باید ایستاده نماز بخواند، اگر حین نماز دچار مشکل شود میتواند نشسته نماز بخواند و حتی اگر توانایی کمتر باشد، میتواند دراز کشیده بخواند. باید توجه کنیم که استعداد روند ثابت ندارد و حتی حین عمل نیز ممکن است تغییر کند. مثلا اگر با بچه چهارساله روزی یک صفحه حفظ قرآن کار میکنیم، اما میبینیم بهتدریج بچه اذیت شده است و دوست دارد بازی کند، باید مقدار کار را کم کنیم و به او زور نگوییم.
حجت الاسلام دوست محمدی
#تربیت_فرزند
#استاد_دوست_محمدی
✅ @keraamat_ir
6.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 راهکار کلیدی برای تثبیت هویت جنسی فرزند
🔻 برای هویتدهی به بچهها باید چهار اتفاق بیفتد. بچهها هویت خود را بشناسند، آن را بپذیرند، به لوازم آن عمل کنند و به جنس مخالف خود احترام بگذارند. توجه کنیم که تفریحات در سنین کودکی بازی و در سن نوجوانی همراهی و همکاری است. مثلاً در حین سفر میتوان بخشی از مسئولیتها به پسر سپرده شود و پسر مسئول خرید شود. پدر وقتی به بچه نقش میدهد، دارد هویت او را به او می شناساند. بعد از اینکه هویت خود را شناخت، باید هویتش را بپذیرد و به آن عمل کند. گاهی دخترها و پسرها هویت خود را میشناسند، اما آرزو دارن جنس دیگری داشته باشند. در روایت داریم اگر میخواهید دختر، خوب تربیت شود، مادر را تکریم کنید. اگر در خانواده، پدر با ادبیات تحقیرآمیز با مادر صحبت کند، اثر منفی بر تربیت دختر دارد و اگر مادر جلوی بچهها مشکلاتش را با پدر طرح کند، پدر از وجاهت خود میافتد. اگر شخصیت پدر و مادر در ذهن بچهها فرو بریزد، بچه نه هویت خود را میپذیرد و نه به جنس مخالف خود احترام میگذارد. البته ممکن است دچار انحراف جنسی نشود اما بعدها در زندگی مشترک با همسر خود نمیسازد.
دکتر سجاد مهدی زاده.
#تربیت_فرزند
#تربیت_جنسی
#استاد_مهدی_زاده
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 روش برخورد با سوء رفتارهای کودکان
🔻 گاهی میبینیم که بچه سوء رفتارهایی انجام میدهد که هدفش جلب توجه از مادر یا معلم است. وقتی مادر در حال صحبت با تلفن است، بچه میآید و یکسره مادر را صدا میکند. قصد بچه اینجا اذیت کردن نیست، بلکه میخواهد توجه مادر را جلب کند، چراکه ممکن است در جای خود، توجه درست به کودک نشده است. در مقابل چنین کودکی به جای اینکه با او برخورد کنیم که هر وقت من با تلفن صحبت میکنم میآیی و این کار را میکنی!!! میتوانیم رفتارهای جایگزینی انجام دهیم. مثلا ساعت مچی دستمان را به او نشان دهیم و بگویم اگر عقربهها به اینجا برسد، من میآیم و با هم میرویم کاری را انجام میدهیم، یا دست او را با محبت بگیریم یا در حالی که صحبت خود را ادامه میدهیم، او را در آغوش بگیریم و نوازش کنیم که متوجه شود حواسمان به او هست. اگر این کارها را نکنید، بچه مثلاً میرود در گوشهای و خلوتی و ممکن است خراب کاری انجام دهد تا صدایی بلند شود، تا بالاخره گوشی را قطع کنیم و سراغ او برویم.
خانم دکتر عسلی. تربیت مشاور و پشتیبان تربیتی پیوند
#تربیت_کودک
#خانم_دکتر_عسلی
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 چجور درس خوندنی مقدس است؟
🔻 علم به ما هو علم مقدس نیست. تقدس علم به دو چیز است. اول به تقدس معلوم است. این که علم ما به چه چیزی تعلق میگیرد. اگر موضوع علم اهمیت داشته باشد و ارزشمند باشد، آن علم مقدس است. مانند علم کلام، فلسفه، احکام و ... . اما جهت دیگری که آن را مقدس می کند، هدف است. اینکه این علم برای چه وضع شده و ما برای چه به دنبال آن میرویم، مهم است. اگر ما غایت مدار باشیم به دنبال اهداف پسندیده میرویم، در غیر این صورت ممکن است اهداف غیر پسندیده داشته باشیم. ممکن است علم ما مقدس باشد، اما هدف ما مقدس نباشد! مثلا ممکن است علم دین را یاد بگیریم، اما هدف ما این باشد که بگویند فلانی عالم است یا برای مال و تعریف و تمجید دیگران علم بدست آوریم. اگر بخواهیم در علم ماندگار باشیم، باید هدفهای مقدس داشته باشیم.
آیت الله مهدوی کنی
#تربیت_علمی
#آیت_الله_مهدوی_کنی
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 محبت واقعی به فرزند، یعنی چی؟
🔻 وقتی پدر و مادر درست و به جا به فرزند خود محبت کنند، محبوب فرزندان میشوند. گاهی اشتباه راهبردی ما والدین این است که هر وقت خودمان دوست داریم، به بچهها محبت میکنیم. مثلاً بچّه گرم بازیست، یکدفعه مادر دلش برای بچه ضعف میرود، وسط بازی بچه را بلند میکند و میبوسد. بچه هم با ناراحتی، جای بوسه مامان را پاک میکند و میگوید: ولم کن! میخواهم بازی کنم! اما مثلاً زمانی که مادر در حال شستن ظرف است، بچه یک ریز، مادر را صدا می کند، چون نیاز به محبت دارد. اما مادر برخورد مناسبی با او انجام نمیدهد. اما اگر در همان لحظه مادر شیر را ببندد، دستش را بشوید و بگوید جانم مادر، و برود حرف بچه را بشنود، محبوب فرزند خود خواهد شد و این فرزند در زمانهای دیگر به حرف مادر هم گوش خواهد داد. این نکته مهم است که خیلی از رفتارهای بچهها، محصول رفتارهای ماست. یعنی واکنشهایی در مقابل کنش های قبلی ما بوده است.
حجت الاسلام تراشیون
#تربیت_فرزند
#استاد_تراشیون
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 میزان اهمیت به خانواده بر اساس روایات
🔻 ایمان یک انسان در تقابل رفتاری او با خانواده مشخص میشود. حضرت رسول (ص) میفرمایند: پنج خصلت از نشانه رفتار انبیاست؛ مراقبت از نماز، غیرت، سخاوت، شجاعت و معاشرت زیاد با خانواده. مثلا پدرهای دختردار! آخرین باری که دوتایی با دخترتان به خرید یا گردشی رفتهاید چه زمانی بوده است؟ اگر پدر اینقدر مهم نبود، حضرت زهرا با همه حضرت زهرا بودنش هیچ وقت ام ابیها نمیشد. این موضوع یعنی سطح تربیت با خانواده شروع میشود. جنس یک مربی و پدر و مادر خوب، جنسی که مثلا بین طلبه بودن و بابای دختر بودنش همخوانی وجود دارد.
حجت الاسلام برمایی
#استاد_برمایی
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 آنچه پسرها برای دوره عقد باید بدانند
🔻 دوران عقد یک دوره لازم است که نمیتوان برای آن زمان تعیین کرد، بسته به شرایط دو طرف قابل تعریف و زمانبندی است. کم بودن آن بد و زیاد بودن آن هم بد است. اگر کم باشد و شیرینی و حلاوت آن در کام دو طرف ننشیند، ضرر است و اگر هم طولانی شود و دو طرف را خسته کند، خطر است. دوران عقد دورانی است که باید به دو طرف، مخصوصاً خانم خوش بگذرد. مردها باید در دوران عقد مدیریت کنند و برای خانم برنامه داشته باشند. اینکه شنبه میرویم حضرت عبدالعظیم، یکشنبه امامزاده صالح، دوشنبه امامزاده داوود، چهارشنبه فلان هیئت، پنجشنبه درس اخلاق و جمعه هم میرویم بهشت زهرا این کار بیمعنی است!! حتما باید خانم را پارک و سینما و رستوران ببرید. باید هم ابراز محبت کلامی داشته باشید و از روشهای غیر کلامی هم استفاده کنید. مثلاً نامهای روی کاغذ بنویسید و آن را پست کنید تا مثلاً روز تولد خانم به دستش برسد. به خانم باید هدیه دهید. گاهی میشود هدیه سنگین داد گاهی هم هدیه های ساده. ولی باید برای هدیه گرفتن وقت گذاشت. چون برای خانم مهم است. بنابراین دوران عقد لازم است و هر جور در این دوران زندگی کنید، بعدا هم همان روال ادامه خواهد یافت.
دکتر میثم مطیعی
#تربیت_همسرانه
#استاد_مطیعی
✅ @keraamat_ir
8.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 روش کلیدی برای ارتباط با نوجوان
🔻 وقتی فرزند شما در کودکی، از یکی از مراحل رشد وارد مرحلهی دیگری میشد؛ مثلاً از سینه خیز رفتن کم کم شروع به راه رفتن میکند، چقدر خوشحال میشدید و مهمانی میدادید؟! اما برای ورود به سن نوجوانی چنان جوسازی ایجاد میشود که پدر و مادر فکر میکنند از این به بعد با یک دیو دو سر روبه رو خواهند بود! مثلاً وقتی دیر وقت وارد خانه میشود، پدر با عصبانیت از نوجوان میپرسد کجا بودی؟ وقتی از پدر می پرسیم چرا این گونه برخورد میکنی؟ میگوید من پدرم، احساس مسئولیت میکنم و مصلحت این بچه به دست من است. همه این حرفها درست. سوال این است که چرا با این ادبیات با فرزند خود صحبت میکنید؟ دلیل آن این است که ما هیچ وقت یاد نگرفتهایم احساس خود را درست بیان کنیم. اگر احساس ما نگرانی است، باید نگرانی خود را ابراز کنیم. مثلاً وقتی که بچه دیر هنگام وارد خانه میشود، مادر بگوید: مادر! نگرانت بودم! فرزند در مقابل چین این جملهای قاعدتا خواهد گفت: اینقدر سرگرم بازی بودم فراموش کردم به شما اطلاع دهم. اما چرا در برخورد قبلی فرزند چنین واکنشی نداشت؟ چون پدر دارد این پیغام را می دهد که تو محلی از اعراب نداری! آنهم به نوجوانان که در مرحله تشکیل هویت است. در صورتی که پدر میتوانست بگوید: پسرم! من اینقدر نگران شما بودم میخواستم با ماشین بیایم دنبال شما بگردم. این جمله محبت آمیزتر است یا کجا بودی؟!
استاد عبدالهادی عمرانی
🔸 دسترسی به فیلم کامل این جلسه با ۲۰٪ تخفیف از طریق
https://www.keraamat.ir/product/rishe-parkhashgary-najavan/
#تربیت_نوجوان
#استاد_عمرانی
✅ @keraamat_ir
💡 *دوره آموزشی برخط مساله شناسی تربیتی*
🔸 ۱۵ ساعت آموزشی طی ۲ روز
⛔️ زمان برگزاری: ۲۹ و ۳۰ مهر
🔴 *این دوره به صورت برخط (آنلاین) برگزار میشود.*
📌همراه با اعطای گواهی معتبر از طرف حوزه علمیه امام صادق (ع) و مرکز تربیت مربی مجتمع امام صادق (ع)
🔆 پشتیبانی با نام کاربری @keraamat_majazi
🌐 اطلاعات بیشتر و ثبت نام در www.keraamat.ir
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 کار خوبِ بی ارزش
🔻 ما به ادب کار داریم. این را به بچهها میگوییم که رعایت ادب برای بعضی سخت و برای بعضی آسان است و این موضوع اصلا مهم نیست. مثلا نماز اول وقت برای بعضی سخت و برای بعضی آسان است، چون خلقیات آدمها متفاوت است. نه آسان بودن خواندن نماز اول وقت، ارزش و نه سخت بودن آن ضد ارزش است. درست است که نماز اول وقت بسیار ارزشمند است، اما این آیه را هم نباید فراموش کنیم که خداوند عمل را از متقین قبول میکند. فرآیند رسیدن به نماز اول وقت مهم است که آیا تقواست یا کسی چون اساساً آدمِ ژنتیک منظمی هست، اول وقت نماز میخواند؟ یعنی اگر بخواهد شراب بخورد یا قماربازی کند هم باید سر وقت باشد. خداوند از همان اول گفته رفتار خوب ارزش ندارد! فرآیند مهم است، و گرنه قابیل هم قربانی آورده بود! ما در مدرسه به این فرآیندها کار داریم.
حجت الاسلام پناهیان. دوره کرامت۱
#تربیت_فرزند
#استاد_پناهیان
✅ @keraamat_ir