♨️گزارشی گذرا از جلسه با دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی
(بخش اول)
🔻چندی پیش بود که جلسهای با استاد #خسروپناه در قامت دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتیم. در این یادداشت تلاش میکنم گزارشی مختصر از جلسه ارائه کنم.
🔹 جلسه در فضایی صمیمی، نخبگانی و با حضور 15 نفر از طلاب جوان نخبه که عمدتاً یا مسئول یک اندیشکده و مؤسسه بودند و یا فعال در این فضا برگزار شد.
🔹 جلسه از ساعت 4.5 عصر تا حوالی 8.5 شب ادامه داشت. ابتدا استاد #خسروپناه توضیحی درباره برنامههای جدید برای شورا دادند و بعد هر یک از حضار دقایقی نکات خودشان ناظر به بایستههای تحول و نگرانیها نسبت به شورا را مطرح کردند. در پایان نیز ایشان از مباحث یک جمعبندی ارائه کردند. نماز جماعت را بین جلسه به امامت ایشان اقامه کردیم.
🔹 جلسه در عین صمیمیت بسیار جدی بود و در فرازهایی با نقدهایی صریح همراه شد که مواجهه استاد خسروپناه با حلم و سعهصدر بود.
🔻🔻مهمترین نکات بیان شده از سوی استاد خسروپناه 🔻🔻
🔹 یکی از پرسشهای مهم از اذهان کثرت مشاغل ایشان و ضرورت تمرکز بر کار جدید بود. ایشان گفتند بنده از 6 صبح روز شنبه تا ساعات پایانی روز چهارشنبه تهران هستم و در شورا تمرکز دارم. همه کارهای دیگر را تعطیل کردهام و روزانه بین 18 تا 20 ساعت فعالیت مستمر دارم.
🔹 بنابر توصیه مقام معظم رهبری که فرمودند درس و بحث حوزوی تعطیل نشود فقط پنجشنبهها صبح تا ظهر تدرس فقه دارم که مطالعه آن را جمعه انجام میدهم و سهروز اول هفته ساعت 6:45 دقیقه صبح تا 7:30 تدریس اسفار دارم که بهدلیل کثرت تدریس نیاز به مطالعه چندانی ندارد. اما سایر تدریس ها و فعالیتها کاملاً تعطیل شده است.
🔹 طی این مدت کوتاه تلاش کردم با گروههای مختلف از طلاب و #فعالان_فرهنگی و هنری و رسانهای و سینمایی دیدار و گفتگو داشته باشم و ایدههای مختلف را بشنوم.
🔹 #سفرهای_استانی را آغاز کردم تا در استانها نیز افراد صاحب #ایده را از نزدیک ببینیم.
📌ادامه دارد...
🆔 @taalighat
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
📝 گزارشی گذرا از جلسه با دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی
(بخش دوم)
شورای عالی انقلاب فرهنگی بهمثابه #قرارگاه_فرهنگی کشور
📌 استاد خسروپناه در ادامه در تبیین برنامههای خود برای این مسئولیت جدید گفتند:
🔻مقام معظم رهبری نظرشان این است که شورا باید #قرارگاه باشد. لذا شورا باید بر حوزه سیاستگذاری و هدایتگری و نظارت تمرکز بیشتر داشته باشد. به تعبیر بنده این قرارگاه که کار هدایتگری دارد چهار وظیفه دارد:
1⃣ راهبینی: یعنی رصد و اولویت شناسی و نیازسنجی ...
2⃣ راهبردی: یعنی سیاست نویسی سند هایی که می نویسند سیاست های عملیاتی است که ذیل سیاست های کلان مجمع تشخیص و رهبری باید نوشته شود. یعنی کار شورای عالی مقررات گذاری نیست بلکه سیاست گذاری عملیاتی است.
3⃣ راهبری: یعنی حالا این سیاست ها نوشته شد باید تقسیم کاری بشود این سیاست ها را چه کسی باید عملیاتی کند چه کسی برای این ها باید برنامه بنویسد؟ وظیفه سازمان تبلیغات چیست؟ ارشاد چی وزارت علوم چطور وزارت بهداشت چطور فرهنگستان ها چه وظیفه ای دارند؟ مثلا وزارت ارشاد معاونت علمی وزارت گردشگری و...
4⃣ راهسنجی: که کار چهارم است یعنی نظارت و بازرسی فرهنگی که آیا دستگاه ها عمل کرده اند یا نه گوش داده اند یا نه و اثر سنجی. یعنی گاهی دستگاه مصوبه را خوب انجام داده است اما در اثر سنجی می بینی اثر نگذاشته است و مشخص می شود سیاست یا برنامه ایراد داشته است.
🔻 شورای عالی انقلاب فرهنگی غیر از هدایتگری دستگاههای حاکمیتی و دولتی مانند وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات، باید نسبت به تشکل های مردمی هم این شأن را داشته باشد. یعنی تشکل های مردمی هم تحت هدایت این شورا پیش برود. تشکلها بر اساس بیانیه ای از این شورا پیش برود. آقا توجه به این دارد که تشکل های مردمی هر کدام ساز خودشان را می زنند. آقا اشراف دارد که تشکل های مردمی جبهه، انسجام لازم را ندارند و گاهی اقداماتشان بیشتر موجب کشیدن دیواری دور خودشان می شود.
این درباره شان و جایگاه شورای عالی که باید اینگونه باشد.
📌 ادامه دارد...
🆔 @taalighat
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
با گذشت دو ماه فعالیت بنده در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تحریم اتحادیه اروپا، مضحکانه و بی ارزش است؛ چون نه مالی در اروپا دارم نه تعلقی، اما انگیزه شورا را، در تحقق منظومه فرهنگی امامین انقلاب مضاعف میسازد.
🆔 @khosropanah_ir
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
26.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻پیام نوروزی حجت الاسلام و المسلمین اعرافی، مدیر حوزه های علمیه به مناسبت آغاز سال نو و حلول ماه مبارک رمضان
🔻امیدها، نگرانی ها و برنامه های مدیر حوزه های علمیه؛ شرحی بر ثابت و متغیرهای هویت طلبگی
🔹از نقاط مثبت صحبت های ایشان تأکید بر لزوم کنشگری اجتماعی متناسب با مأموریت های حوزوی، صیانت از استعدادهای حوزوی و پرهیز از نهال فروشی، اشاره به کنشگری بین المللی حوزه و تقویت روح انقلابی و جهادی، تقویت نهاد تبلیغ و تأکید بر منابع پایدار و وقف بود.
🔻غالب پیام نوروزی ایشان مدیر حوزه های علمیه از روی متن خوانده شد و محورهای آن از قبل اعلام شده بود؛ از سوی دیگر در گزارش مدیر حوزه های علمیه از اقدامات شش، هفت سال اخیر، خبری از وعده حل یا بهبود مشکلات معیشتی طلاب نبود، وعده های اخیر ایشان پیشاپیش چنین توقعی را موجه کرده بود.
➖ تهاجم ترکیبی دشمن با محوریت حوزه، مرجعیت و روحانیت و کاهش عمق علمی و اخلاقی و افزایش فاصله اجتماعی روحانیت از جمله نگرانی های حجت الاسلام و المسلمین اعرافی بود که در این پیام تصویری شاهد اشاراتی نسبت به آنها هستیم.
✍البته این پیام ضبط شده از نظر رسانه ای در حد صفر بود. معلوم نیست چرا مدیر حوزه این پیام مهم را با خستگی زیاد، بدون هیچ کار رسانه ای لازم اعم از صدا، فاصله، برش اشتباهات و چندین نکته دیگر ضبط کرده است.
🔻چرا خروجی بودجه حوزه در بخش رسانه در هر مسالهای آنقدر ضعیف است.
🔻حتما باید توسط رسانه های ضدانقلاب مسخره شویم تا تغییراتی صورت بگیرد⁉️
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🔻امام صادق علیه السلام فرمود:
مَن اَفطَرَ یَوماً مِن شَهرِ رَمضان خَرَجَ رُوحُ الایمانِ مِنه.
هر کس یک روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد روح ایمان از او جدا میشود.
📚وسائل الشیعه، ج 7 ص 181، ح 4 و 5 _ من لا یحضره الفقیه ج 2 ص 73، ح 9
⁉️ ناتوانی از گرفتن روزه در آغاز بلوغ
❇️مسأله ۷۹۰ از رساله نماز و روزه:
دخترانی که تازه به سن بلوغ* می رسند واجب است روزه بگیرند و ترک آن به صرف دشواری، ضعف جسمانی و مانند آن جایز نیست، مگر آنکه روزه برای آنها ضرر داشته یا تحمل آن با مشقت زیادی همراه باشد.
* که بنا به نظر مشهور همان تکمیل نه سال قمری (برابر با ۸ سال و ۸ ماه و ۲۳ روز شمسی) است.
🔍 منبع : leader.ir
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
♨️نامه سرگشاده انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم به مسئولان کشور پیرامون مسائل فرهنگی
✍️بسم الله الرحمن الرحیم
مسئولان محترم قوای سه گانه و مدیران فرهنگی، امنیتی، انتظامی و قضایی جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
🔻ضمن عرض تبریک به مناسبت فرارسیدن بهار طبیعت و حلول ماه مبارک رمضان و تشکر از زحمات خالصانه همه خادمان به دین و ملت به استحضار می رساند نمای فرهنگی جامعه ایرانی با جامعه مطلوب دینی و تمدنی فاصله زیادی دارد و وظیفه مسئولان محترم در ساماندهی فرهنگی و ایجاد هنجارهای اخلاقی و الهی در جامعه، مورد مطالبه جدی علما، متدینین و خانواده های معظم شهدا و ایثارگران است.
🔻اکنون که با رهبری امام راحل رضوان الله تعالی علیه و مقام معظم رهبری دام ظله العالی و مجاهدت و ایستادگی مردم حزب الله، ایران اسلامی در حال تبدیل شدن به یک قدرت جهانی در مسیر تأسیس تمدن بزرگ اسلامی است دشمنان اسلام تهاجم همه جانبه خود به باورها و اعتقادات مردم عزیز ایران را وارد مرحله جدیدی کرده اند و با تاثیرگذاری بر اعتقادات، رفتارها و سبک زندگی مردم به دنبال فروپاشی فرهنگی کشور هستند تا به دنبال آن نظامی که بر اساس ارزش های الهی و اسلامی و با تکیه بر ایمان جوانان شکل گرفته را با چالش مواجه کنند.
🔻اگرچه این تحرکات و توطئه ها هیچگاه خواب آشفته آنها را تعبیر نمی کند اما از کشوری اسلامی که تبدیل به امید مستضعفان جهان شده و خود را پایگاه منتظران ظهور مصلح جهانی می داند توقع نمی رود که خیابان ها، بازارها و اماکن عمومی آن شاهد مظاهر فرهنگ منحط غربی مثل بی حجابی و بی حیایی، سگ گردانی، روزه خواری، میگساری، مجالس رسمی لهو و لعب و دیگر ناهنجاری های رفتاری باشد.
🔻همگان بدانند که غفلت، انفعال و محاسبه غلط مسئولان مربوطه ضررهای جبران ناپذیری را به عرصه فرهنگ اسلامی این مرز و بوم وارد خواهد کرد.
🔻انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم با تأکید بر وظیفه حکومت اسلامی بر جمع کردن بساط گناه علنی در جامعه از همه مسئولان به ویژه رؤسای محترم جمهور، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه می خواهد بدون هیچ مصلحت اندیشی، انفعال و تأخیری نسبت به هنجار بخشی به مسائل فرهنگی به ویژه قانون حجاب اسلامی به وظایف خود عمل کنند که امروز در نظرگاه مردم و فردا در پیشگاه خدای متعال مسئول هستند و خداوند نیز یاریگر کسانی است که دین او را نصرت دهند.
والسلام
🔻انجمن اساتید انقلابی سطوح عالی حوزه علمیه قم
۱۴۰۲/۱/2
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
♨️انتقادات شیخ فرهاد فتحی به پیام نوروزی حجت الاسلام و المسلمین اعرافی و اوضاع رسانه در حوزه
🔻من بارها گفتم چیزی به نام رسانه در حوزه نداریم و هنوز در دوران قبل رسانه زندگی میکنند،
🔻نمونه آخرش هم پیام تصویری حاج آقای اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور
🔻که ۳۶ دقیقه فیلم پر کردند که ۱۶ دقیقه اول را با یک سلام بر همه مردم ایران و یک حدیث در باب اهمیت رمضان در ۲ دقیقه میشد مطرح کرد ولی ۱۶ دقیقه از مرده تا زنده از علامه تا دانش آموز را تک تک سلام دادند و من خودم بعد ۱۶ دقیقه خسته شدم و ادامشو گوش نکردم
🔻و چون میخواستم بدونم در ادامه چی فرمودند دوباره نصف شب نشستم و گوش کردم که متاسفانه ۲۰ دقیقه هم فقط حرفهای کلی بود،
🔻اگر ایشان که نفر اول بین مسئولین در حوزه است یک نفر مشاور رسانه ای درست داشتند اجازه نمیدادند این کلیپ که هم فرم بی کیفیتی دارد هم محتوای آن به درد کسی نمیخورد منتشر شود و موجب تخریب ایشان شود
🔻ولی نه رسانه بلدی هست نه دلسوزی، امثال ما هم بگوییم کسی گوش نمیکند،
🔻امیدوارم در سال جدید چیزی به اسم رسانه در حوزه شکل بگیرد که من معتقدم اگر تحولی در فرهنگ قراره اتفاق بیفته فقط از طرف حوزه و طلاب میتونه اتفاق بیفته ولی باید این عزیزان مدیریت شوند،
متاسفانه تا امروز نوع افرادی که در حوزه موفقیتی کسب کرده اند بخاطر تلاش های شخصی خودشان است و هرکسی صرفا با برنامه حوزه جلو رفته و خودش در کنار برنامه های حوزه، برنامه شخصی نداشته است، طلبه موفقی نیست
🔻و نهایتا داخل حوزه بهش میگن نخبه ولی این نخبه نمیتونه با دو نفر مخالف خودش حرف بزند و این تفکرات نخبگانی خودش را به جامعه منتقل کند و فقط جز نخبگان حوزوی و شامل مزایای نخبگی است.
🔻بگذریم. یاعلی...
📌 شیخ فرهاد فتحی
@sheikh_farhad_fathi
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
21.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 روایت ضرب و شتم آمر به معروف در باغ دولت آباد یزد/ضاربین بازداشت شدند
🔹این حادثه تأسف بار شب ۱ فروردین سال ۱۴۰۲ زمانی رخ میدهد که عدهای از خواهران آمر به معروف و ناهی از منکر در این مکان مستقر بودهاند و وقتی همسر شهید «سید قاسم سامیه زرگر» به یک زن حرمت شکن تذکر محترمانه میدهد، مورد هتک حرمت این فرد و اطرافیانش قرار میگیرد.
🔹در ادامه وقتی سرکار خانم زینب جعفری که از خواهران آمر به معروف و سفیران کشوری امر به معروف و نهی از منکر و فرزند شهید علی جعفری به دفاع از همسر شهید زرگر میپردازند، افراد هتاک چادر او را از سرش کشیده و ایشان را جلوی چشمان فرزند خردسالش به شدت مورد ضرب و شتم قرار میدهند.
🔹با وقوع این اتفاق ناگوار، بلافاصله مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد در محل حاضر شده و پیگیری قضایی و حقوقی موضوع را بر عهده میگیرند که در ادامه با پیگیریهای صورت گرفته سه عامل این هتک حرمت توسط نیروی انتظامی دستگیر و پرونده قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب برای آنان تشکیل میشود که توسط بازپرس شعبه ویژه امربه معروف و نهی از منکر در دست رسیدگی است.
✍خوب است مدیر حوزه به جای همه طلاب و روحانیون به این آمر به معروف مظلوم نامه بنویسد و اعلام کند که همه طلاب و روحانیون از ایشان حمایت میکنند.
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
18.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🅾 اعتراض حجةالاسلام والمسلمین مهدوی نژاد به بیاعتنایی و ترک فعلهای مسئولان دارالعباده یزد در مقابل ولنگاری و هرزگی معدودی ساختارشکن و عدم برخورد موثر
⭕️ضرب و شتم دختر شهید بابت یک نهی از منکر عادی نسبت به کشف حجاب و سکوت و انفعال مسئولان محافظهکار یزد!!!
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
♨️پیام نوروزی حجت الاسلام و المسلمین اعرافی و چند نکته
🖋رضا حسینی
1⃣ اهمیت ارائهی گزارش
✅ صحبت با طلاب در ابتدای هر سال و گزارشدهی به بدنه حوزههای علمیه، اقدام خوبی است که مدیر محترم حوزهها آن را امسال بنا نهادهاند و میتواند تبدیل یک سنت حسنه شود.
❗️امری که مسئولان سایر نهادهای حوزوی نظیر #جامعه_مدرسین، #شورای_عالی و #دفتر_تبلیغات متأسفانه ظاهراً به اهمیت و لزوم آن پی نبردهاند!
و سالهاست هیچگونه گزارش جامع و شفافی از اقدامات خود به بدنه حوزههای علمیه ارائه نکردهاند!
⁉️ آیا دستاورد و تحولی نداشتهاند؟! یا طلاب و اساتید را برای ارائهی گزارش قابل
ندانستهاند؟!
✅ به هر روی، اصل اقدام آیت الله اعرافی اقدامی مغتنم است و توقع طلاب این است که مسئولین دیگر نهادهای حوزوی نیز دستاوردهای خود را بیان کنند.
2⃣ جای خالی دستاوردها!
🔺 توقع این بود که در این پیام، بیشتر روی دستاوردها تکیه شود؛ نه اهداف و آرزوها!
البته برخی موارد که توسط مدیر محترم بیان شده است نظیر شهریه هدفمند یا افزایش تخصصها اجمالا دستاوردهای خوبی است که شایسته تقدیر است؛
اما بسیاری از موارد بیانشده یا اصلا ملموس نیستند؛ یا بیشتر آرزوها و اهداف هستند؛ نه دستاوردها!
🔻 اینکه حوزه از استعدادهای خود صیانت کند و نهال فروشی نکند، هدف یا راهبرد است که اکتفا به ذکر آنها توسط مدیر حوزه لطفی ندارد!
مدیر، مسئول #تحقق برنامههاست؛ نه بیان کلی برنامهها و محتوای اسناد!
♨️ آنچه در عمل و متن حوزههای علمیه مشاهده میشود: بسیاری از سرمایههای حوزه بخاطر بحران هویت، دانشگاهیشدن حوزه، تباهشدن بسیاری از سنن حوزوی، فاجعه مدارک حوزوی، و مشکلات متعدد معیشتی و ... از طلبگی میروند و عملا پس از چندسال حضور در درس خارج، علیرغم میل باطنی خود یا استخدام میشوند یا کلا از طلبگی میروند!
3⃣ سطح رسانهای این پیام بسیار سطح پایین و دون شأن حوزه است!
اینکه ۱۵ دقیقه مقدمه حرف باشد، اینکه سطح صدا و تصویر پایین باشد، اینکه هیچ متنی کنار کلیپ نباشد، اینکه با وجود استودیو، صدای موتور در فیلم بیاید زیبنده پیامی که سالی یکبار از سوی مدیریت حوزههای علمیه منتشر شود نیست!
@Manahejj
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🔻سوم فروردین ۱۳۰۱ هجری خورشیدی، سالروز تأسیس حوزه علمیه قم به عنوان مهمترین مرکز اسلام سنّتی شیعیان
🔹گرچه پیشینه حوزه علمیه قم به سده دوم هجری قمری بازمی گردد، اما این نهاد آموزشی شیعیان در طول عمر خود دوران متفاوتی را طی کرده است. حوزه قم در سده های سوم و چهارم از مراکز فعال امامیه به شمار می آمد و پس از آن با افول قدرت حاکمان شیعه و سپس حمله مغولان رونق آن از بین رفت. این دوران چنان در رکود حوزه علمه قم تأثیرگذار بود که حتی تأسیس مدرسه فیضیه در دوران صفویه و توجه شاهان قاجار در ایجاد و تأمین مدارس نیز نتوانست شکوه گذشته را به آن باز گرداند.
🔸در اوایل قرن چهاردهم تلاش ها برای احیای حوزه علمیه قم با دعوت علمای شهر از آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی (ره) به ثمر نشست. قبل از آن برخی از بزرگان گام هایی در راستای تحرک بخشیدن به حوزه را آغاز کرده بودند ولی رونق اصلی با مهاجرت آیت الله حائری و به پرچمداری وی رخ داد. حائری در سال ۱۳۴۰ق و چند روز مانده به نوروز با هدف زیارت حرم حضرت معصومه (س) وارد قم شد و با استقبال مردم و اصرار علمای شهر با سکونت در قم محل درس خود را از اراک به آنجا منتقل کرد. پس از آن بسیاری از شاگردان وی نیز از اراک به قم آمدند.
🔹مدیریت توانمند شیخ عبدالکریم در کنار نشاط علمی ایجاد شده بر حسن شهرت حوزه افزود و موجب شد تا بسیاری از علما نیز با ورود به قم باعث تقویت آن شوند. حائری در سبک آموزشی حوزه تغییرات بنیادین به وجود آورد، ابواب علم فقه را تخصصی کرد و با درایت خود توانست از طرح و نقشه های دولت برای محدود کردن حوزه به نفع حوزویان بهره برد. نتیجه عملکرد بینظیر وی در آموزش وجود شاگردان پرشماری است که در حوزه تحصیل کردند.
مطالعه کامل⬅️↙️
لینک مطلب
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh
🔻امام حسن مجتبی عليه السّلام فرمودند:
ان لكل صائم عند فطوره دعوة مستجابة فاذا كان اول لقمة فقل: بسم الله اللهم یاواسع المغفرة اغفر لی.
🔻هر روزه داری هنگام افطار یك دعای اجابت شده دارد . پس در اولین لقمه افطار بگو : به نام خدا ، ای خدایی كه آمرزش تو فراگیر و وسیع است ، مرا ببخش.
📚اقبال الاعمال ، ص۱۱۶
🔻نهجالبلاغه سراج فروزان
نهج البلاغه، شفای دردها و چراغ فروزان راه پارسایان و آیینه بی زنگار کردار علوی است.
📖 مطالعه نهج البلاغه، باب بهشت و لذّت انس با یاد محبوب را به جانب دل ها می گشاید و آنانی که با این کتاب شریف مأنوس اند، نیکانِ سرای فانی و سرافرازان عرصه حشر و موسم حساب آخرت اند و عاملان به تعالیم بلند آن از سلک سالکان و ابرار و مقرّبان درگاه ملکوت به شمار می آیند.
📚بيانات مقام معظم رهبري ۱۳۸۳
♨️بزرگترین کانال خبری طلاب
♨️ @khabarehowzeh