🛑 آمارهای عجیب درباره دانش آموختگان کشور؛ 90 درصد دانش آموختگان دانشگاه ها در مشاغل غیرمرتبط اشتغال دارند...
✅ این یعنی درس خواندن در کشور ما بیش از آنکه برای افزایش دانش و مهارت آموزی برای شاغل شدن در رشته ی تحصیلی مرتبط باشد، به یک عادت اجتماعی تبدیل شده است، انگار یک قرارداد نانوشته ای بین خودمان است که همه باید حداقل یک لیسانس الکی داشته باشند.
روزنامه خراسان در گزارشی نوشت:
🔺غم انگیز است که نظام آموزش عالی امروز ما با همه طول و عرض و بدنه تخصصی، علمی و آکادمیک خود، سرگرم توسعه و آموزش رشته هایی است که گفته می شود، ۷۱.۴ درصد رشتههای وزارت علوم و ۵۹.۴ درصد رشتههای وزارت بهداشت بدون تقاضای شغل دولتی است.
🔺 البته اگر این 71.4 درصد و 59.4 درصد در خارج از بخش های دولتی یعنی در بخش خصوصی بتوانند صاحب شغل شوند باز هم غنیمت است اما آمارها می گوید: 90 درصد دانش آموختگان دانشگاه ها در مشاغلی غیرمرتبط با رشته تحصیلی شان اشتغال دارند.
🔺جالب این جاست که ارتباط میان رشته تحصیلی و شغل، در کشور ما دچار یک آشفتگی و ناهماهنگی جدی است. طبق آمار شورای عالی اشتغال کشور، از ۱۰۰ درصد دانشجو در تک تک رشته ها، ۴۵ درصد از دانشجویان در هر رشته ای، بعد از فارغ التحصیلی دنبال هیچ شغلی نمی روند.
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
نقد تمرکز گرایی/ضرورت گذار به برنامه درسی منعطف برای تربیت جامع
🖋امیر حسین دودی
تمرکزگرایی ساختاری در نظام آموزش و پرورش که منجر به شکلگیری برنامه درسی متمرکز میشود، یکی از دلایل اصلی کیفیت پایین آموزشی در جامعه است.این ساختار به دلیل ماهیت بسته خود، قادر به اجرای اصل آزادی در تعلیم و تربیت نیست و رابطه بین معلم و دانشآموز را به شکل مربی و متربی تبدیل نمیکند.به همین دلیل، صمیمیت و امنیت در محیط آموزشی ایجاد نمیشود و دانشآموزان علاقهای به یادگیری پیدا نمیکنند. مدرسهای که بر اساس این ساختار فعالیت کند،برای دانشآموزان جذابیتی نخواهد داشت زیرا ذات کودک،آزادی است و ساختار دستوری و فرمانی با این ذات در تضاد است.این مسئله منجر به شکلگیری تربیتی ناسالم میشود که در آن کودک به صورت mechanistic تربیت میشود،در حالی که در تربیت اسلامی،آزادی به عنوان یکی از اصول اساسی مطرح است و لازمه تربیت را حریت میداند.برنامه درسی منعطف در مقابل برنامه درسی متمرکز، رویکردی متفاوت دارد. این برنامه درسی تنها یک چارچوب کلی برای همه پایههای آموزشی ارائه نمیکند، بلکه استعدادها و علایق هر کودک را در نظر میگیرد. در این رویکرد، علاوه بر آموزش مباحث تئوریک، مهارتهای اجتماعی و زندگی نیز به بچهها آموزش داده میشود. مدرسه به مکانی تبدیل میشود که در آن دانش به عمل تبدیل میشود و دانشآموزان از افتادن در دام دانشزدگی نجات پیدا میکنند. البته هدف این رویکرد تنها شکوفایی استعدادهای تحصیلی نیست، بلکه هدف پرورش کودکانی است که در همه ابعاد زندگی خود موفق هستند.
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
.
✅ هرگز اجازه ندهید آموزش و پرورش رسمی، راه اصلی یادگیری شما شود.
⭕️ مارک تواین
◀️ برگرفته از
@mrnaderloo
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷️ آموزش خرید به دانش آموزان در فروشگاه ؛ ژاپن
⁉️ به نظر شما جای چه آموزشهایی در مدارس ایران خالیست؟!
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
✅ این تصویر کارنامهی حسن روحالامین، نقاش و طراح برجسته کشورمون هست.
استاد روحالامین این تصویر رو منتشر کرده و براش متنی نوشته که واقعا خواندنی و پرنکته است.
🖋متن در پیام بعدی ....
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
خشت کج | نقد نظام آموزشی
✅ این تصویر کارنامهی حسن روحالامین، نقاش و طراح برجسته کشورمون هست. استاد روحالامین این تصویر ر
🔴 غافل!
🖋 حسن روحالامین
زمستان سال۱۳۷۶ بود، کلاس دوم راهنمایی بودم، در مدرسهای که مدیر به اصطلاح خوشفکری داشت که در اواسط سال تحصیلی اومده بودن بر اساس نمرهی امتحانات، انضباط و کارنامهی شبانهای هر شب که توسط والدین پر میشد (که در اون مثلاً ساعت خواب بعد از ساعت ۹ تخلف محسوب میشد) به دانشآموز درجه و رتبه میدادند.
به این صورت که دانشآموز عالی و درسخون و پسر خوب میشد (ساعی) دانشآموزی که مستعد بود و محتاج به تلاشی بیشتر میشد (کوشا) و زبالههای مدرسه هم میشدند (غافل) پس چی شد؟
بهترتیب شأنیت: ساعی، کوشا، غافل.
پس از تعیین سطح توسط شورای مدرسه شما کارت خودت رو باید به جلوی لباست با سنجاق وصل میکردی و اگر جوری قرار میگرفت که دیده نمیشد تخلف محسوب میشد! مثل پلاک ماشین، حالا شما حساب کنید نوجوونی که عرض شونش ۴۵ سانته یک کارت پرسشدهی مثلا ً ۱۸ سانتی رو روی سینهش که سطح و شأن اجتماعیش رو نشون میداد باید نگه میداشت.
من توی درجهبندی توی دستهی (غافل) قرار گرفتم. روزهای اول خیلی باهاش کلنجار رفتم تا دیده نشه، مثلاً پشت کارت غافل کارت دانشآموزیم رو میذاشتم و میچرخوندمش به سمت کارت دانشآموزی تا کمتر آبروریزی بشه که اینجا هم با برخورد خشن ناظم مواجه میشدم که چرا کارتت پیدا نیست ...
چند هفته گذشت دیدم نمیشه باید خودم رو از این ذلت نجات بدم با کلی تلاش و زود خوابیدن و چند امتحان نمره بالاتر گرفتن شایستهی درجهی کوشا شده بودم که وقتی رفتم برای تعویض کارت کسی پاسخگو نبود، متوجه شدم که سیاست عوض شده رتبهبندی این جوری شده بود؛
به ترتیب از عالی به نازل: (ممتاز) (ساعی) (کوشا)
اینجوری عملاً همون غافل محسوب میشدم.
این خاطرات رو مدتها بود میخواستم بگم. یک بار یادمه توی مدرسه دارالفنون، دوستانی از آموزش و پرورش محبت کرده بودند و برای من نکوداشتی گرفته بودند. با لوح کاغذ A4 و از من خواستن که بیام بالا و صحبت کنم. من حوصله نداشتم ولی برای اینکه نگن متکبری، رفتم اونجا و گفتم زمانی که من بچه بودم و به مدرسه میرفتم هیچ احساس احترامی دریافت نمیکردم. از دم در مدرسه که وارد میشدم در سطل اشغال، تخته سیاه، میزها، معلم، دانشآموزها، همه و همه بهم با زبون بیزبون میگفتن خاک بر سرت کنن، ریاضی بلد نیستی، زبانت خوب نیست، دیکته بلد نیستی، اما هیچ وقت کسی نیومد بگه چقدر خوب طراحی میکنی حتی معلم هنر!
حالا شماها هر چی به من بگید استاد هنرمند فلان و چنان من، همون حرفای بچیگیم رو باور دارم همون خاک بر سرت رو!
آدمها در کودکی همان آدمهای بزرگسالیان با تجربهی کمتر.
وقتی در اول دوران حیات من رو به اسمی بخوانی من با همون اسم خودم میشناسم. تصویر پست هم کارنامه سال آخر هنرستان من هست، سال ۱۳۸۲
و حالا در سن نزدیک به چهل سالگی وقتی یه نفر تحقیرم میکنه و نادیدهام میگیره برام یادآور دوران نوجوانی و باورهای پایهای هست که توی اون دوران به مغز استخونم رسوخ کرد و به خودم میگم در گوشی راست میگه ...
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
🔴 مشروطه در دبیرستان
◀️کشوری که سیستم تعلیم و تربيت آن تبدیل به معامله صندلی های مدیریت شود ، فرصتی برای بررسی این افتضاحات آموزشی نخواهد داشت. وقتی متخصصین جایگاهی در این سیستم نداشته باشند و ناکارآمدی روی صندلی های مدیریتی مانور دهد خروجی بهتر از این حاصل نخواهد شد...
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 هوش مصنوعی و زندگی آینده: مدرسه، دانشگاه، رسانه، صنعت و کل زندگی بشر در آستانه انقلاب بزرگ
🔺 هوش مصنوعی جدید گوگل مقالات علمی را به مصاحبههای رادیویی تبدیل میکند
🔺 هوش_مصنوعی Illuminate میتواند مقالات خشک علمی را به یک مصاحبه جذاب رادیویی تبدیل کند.
🔺 کار با آن نیز ساده است، کافی است نام محقق یا موضوع موردنظرتان را در قسمت جستجو بنویسید، سپس هوش مصنوعی به شما چندین مقاله علمی مربوطه را نشان میدهد. با کلیککردن روی دکمه Generate و انتظار دو تا سهدقیقهای، مصاحبه شما در قالب فایل صوتی آماده خواهد بود.
🔺 نحوه کار این هوش مصنوعی آزمایشی به این صورت است که ابتدا خلاصهای از مقالات علمی مختلف ایجاد و سپس این خلاصه به پرسشوپاسخ تبدیل میشود. در آخر ۲ صدای هوش مصنوعی، در قالب مصاحبهکننده و متخصص، پرسشوپاسخها را میخوانند و مصاحبه رادیویی علمی شکل میگیرد.
♦️ پانوشت: به نظر شما در ده یا بیست سال آینده کسی رغبت تحصیل در مدارس و دانشگاههای فعلی را خواهد داشت؟! اصلا تا آن زمان مدرسه و دانشگاهی وجود خواهد داشت؟!
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
🔻جوانانی که نه درس میخوانند، نه به دنبال شغلاند و نه مهارتی میآموزند!
✍️داریوش معمار
▪️جوانانی که نه درس میخوانند، نه به دنبال شغلاند و نه مهارتی میآموزند، طی سالهای اخیر بهدلیل افزایش جهانی جمعیتشان با عنوان «نیتها» (NEET) مشهور شدهاند.
▪️نیت در تعریف جهانی به جوانانی گفته میشود که نه در فهرست آماری مشغول به تحصیل قرار دارند و نه در آمار شاغلان و مهارتآموزان جامعه محاسبه میشوند.
▪️ایران طی سالهای اخیر با رشد چشمگیر این گروه از جوانان، رتبه بالایی در آمارهای جهانی کسب کرده است و همین امر نگرانی جامعهشناسان را در پی داشته است.
▪️اگرچه در جوامع مختلف بازه سنی نیتها متغیر است، اما در نمودارهای جهانی بهطور معمول افرادی نیت خوانده میشوند که در محدوده سنی ۱۶ تا ۲۴ قرار دارند که نه تمایلی به تحصیل دارند و نه علاقهای به یافتن شغل مناسب برای خود. این موضوع تامین هزینههای زندگی آنها را به عهده والدین میگذارد.
▪️آنچه این پدیده را در ایران مورد توجه قرار داده افزایش آماری آن طی سالهای اخیر است. براساس برخی آمارها در سال ۱۳۹۷ دستکم ۳۰ درصد از جوانان ۱۵ تا ۲۴ساله در این گروه قرار داشتند.آمار منتشرشده نشان میدهد که ایران پس از برخی کشورهای آفریقایی بالاترین آمار نیتها را دارد.
▪️نرخ ۳۰ درصدی نیتها در ایران از آن نظر قابل تامل است که در جوامع توسعهیافته این عدد تنها ۲ تا ۱۰ درصد جوانان ۱۶ تا ۲۴ را دربر میگیرد.
نرخ نیتها در میان مردان ایرانی در سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۵ تا ۱۷ درصد و در میان زنان از ۴۷ درصد در سال ۱۳۹۴ به ۳۹ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است.
▪️مطابق آمارها، در سال ۱۳۹۴ از ۵.۷ میلیون زن در گروه سنی ۱۵ تا ۲۵ سال، تعداد ۲.۷ میلیون نفر آنان نه مشغول تحصیل بودند و نه به دنبال شغل یا مهارتآموزی. این آمار در سال ۱۴۰۰ به یک میلیون و ۹۸۵ هزار نفر رسیده است.
▪️سهم ۱۳.۲ درصدی جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله از پنجره جمعیتی ایران باعث میشود افزایش این پدیده موجب تشدید برخی بحرانهای اجتماعی همانند احساس بیآیندگی، تجرد قطعی، رخوت اجتماعی و افسردگی شود...
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
20037.pdf
3.24M
📚 #گزارش_کارشناسی | بررسی وضعیت عدالت آموزش عالی در ایران فصل اول: دادهها و شواهد آماری
🌐 تاریخ انتشار: ۱۴۰۳/۳/۲۶
◀️ برگرفته از کانال آموزش و پرورش مرکز پژوهشهای مجلس
@ap_rcmajlis
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👨🏫 کلاس درس بدون معلم!
🏆 هوش مصنوعی در لندن پیشتاز میشود!
📝در قلب لندن، یک انقلاب آرام آموزشی در حال وقوع است. مدرسهای بدون معلم، دیگر یک رویای آیندهنگرانه نیست بلکه واقعیتی در حال وقوع است.
📝این پروژهی بلندپروازانه که "کلاس درس بدون معلم" نامیده میشود، نگاهی به پتانسیل هوش مصنوعی در تحول آموزش به ما ارائه میدهد.
📝این کلاس در کالج دیوید گیم؛ یک مدرسه خصوصی در لندن؛ دوره جدید خود را برای ۲۰ دانش آموز GCSE در سپتامبر امسال آغاز کرده و باید منتظر بمونیم و ببینیم این متد جدید چه نتایج و تجاربی به همراه داره!
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
🔴 نخبه گرایی
از آغاز ورود تفکر رفتارگرایی به نظام آموزشی سنگ بنای دسته بندی، تفکیک وغربال کردن دانش آموزان به طرق مختلف گذاشته شد.
دسته بندی های غلط و برچسب زدن های نادرستی مانند تیزهوش و عادی و نیز تنوع بی پایه و اساس مدارس و از همه مهلک ترطبقه بندی شاگردان ضعیف و قوی براساس نمره دروس خاصی مانند ریاضی و قضاوت و ارزش گذاری بچه ها براساس نگاه تک بعدی به یک نوع هوش و استعداد که همچنان در کشور ما رایج است به انواع نابرابری ها درجامعه ایران دامن زده غافل از اینکه بنا به پژوهشهای معتبر و شواهد فراوان در نظام آموزشی نخبه گرا،بیشترین آسیب و ضرر متوجه همان دانش آموزانی است که از آغاز نوجوانی به دلیل برچسب،نخبه نابغه و تیزهوش با انتظارات بیش ازحد و سایه سنگین نگاه اطرافیان مواجه بودندوباز هم آنچه از آنان سلب شده،جریان واقعی زندگی است. سبک های موفق تربیتی، تعریف متفاوتی ازنخبه دارند و برابری خواهی را به جای برتری جویی دنبال می کنندودانش آموزان مستعدو تیزهوش را درمتن گروه همسالان و بدون جداسازی ازجریان زندگی واقعی با دیگران،موردحمایت قرار میدهند...
◀️برگرفته ازکتاب آمرانگی وآموزش
🖋اثرمرتضی نظری
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باورنکردنی؛ کسی معلم نمیشود!
🔹در آزمون استخدامی سال ۱۴۰۲ در کلانشهر تهران ظرفیت پذیرش مردان به تعداد هزار و ۵۷۸ نفر بوده که بهدلیل عدم استقبال، تعداد هزار و ۳۵۴ نفر، یعنی معادل ۸۶ درصد از این تعداد، حتی در مرحله تکمیل ظرفیت هم پر نشده است.
🔹بنا بر اطلاعات مرکز پژوهشها در حال حاضر مجموع مطالبات فرهنگیان هم به بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
🔻 به جای چهار زنگ تفریح، دو زنگ تفریح گذاشتند...
🔶️کلاسها به شدت شلوغ شده و حیاط مدرسه کفاف بازی بچهها را نمیدهد.
🔷️به حقوق کودکان بیتوجهیم و مسأله فراتر از کمبود معلم است.
عادل برکم، کارشناس آموزش و پرورش گفت:
با فرسودگی مدارس و فرسودگی شغلی معلمان رو به رو هستیم. اینکه کلاسی بسازیم و چند دانش آموز آنجا باشند، نمیتوانیم بگوییم آموزش انجام میدهیم. این وضعیت اسفبار را شاهد هستیم.
کلاسها به شدت شلوغ شده و حیاط مدرسه کفاف بازی بچهها را نمیدهد؛ به جای چهار زنگ تفریح دو زنگ تفریح گذاشتند. حق نشاط و شادابی و تربیت جسمانی را از کودک گرفتند.
در چنین شرایطی نمی توانیم انتظار یک معلم باکیفیت داشته باشیم. در شرایط کمبود و نقصان سراغ هر نیرویی و هر کیفیتی می رویم و آموزش و پرورش یک ویرانه می شود.
متأسفانه آموزش و پرورش طبقاتی داریم؛ آقایانی که سیاسی و تصمیم گیر هستند مدارس خصوصی خودشان را دارند. با این وضعیت نمیتوان نظام آموزش و پرورش یک کشور را درست کرد و تا این نگاه و این افراد حضور دارند هر سال بدتر میشود...
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 مدرسه و مهارتهای نو
🎙گفتاری از مرتضی نظری
سطح دسترسی نسل جدید و خانوادهها به دانش و مهارت افزایش یافته. اگر آموزش و پرورش با تغییرات جدید جهانی به ویژه با محیط کسب و کارهای نو، خود را "منعطف و منطبق" نسازد، حذف میشود. مخاطبان نوجوان مدرسه به بزرگترها نشان دادهاند منتظر تغییر سبک و محتوای نظام آموزشی نمیمانند و خودشان راههای جایگزین را پیدا میکنند.
◀️ برگرفته از کانال تلگرامی تربیت و توسعه
@IranHumanDevelopment2
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
◀️ ۵ سبک ساده چیدمان کلاسی با هدف ترویج یادگیری فعال🪑
⚠️عکس نوشته ها حتماً مطالعه شوند
1⃣ چینش جفتی _ یا دو به دو
2⃣ چینش نعل اسبی _ یا چینش U
3⃣ چینش خوشه ای _ یا شاخه درختی
4⃣ چینش میزگردی _ یا سمیناری
5⃣ چینش تنگ ماهی
🌐 برگرفته از سایت : horme.ir
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
⭐️ برنامه درسی مدرسه ناکارآمد و استعدادکش است
وزیر آموزش و پرورش :
🔹 به نظر میرسد که از خط مقدم نظام تعلیم غافل بودهایم و به مدیر، معلم و مدرسه کمتر توجه کردهایم.
🔸معماری نظام تعلیم وتربیت چه از نظر فیزیکی و از جنبههای دیگر، فرسوده و قدیمی است.
🔹 هیچ انطباقی بین آرمانها و انتطارات با وضعیت موجود وجود ندارد.
🔸 برای بهبود وضعیت، باید ریلگذاریها در نظام تعلیم و تربیت تغییر کند.
🔹 برنامه درسی مدرسه ناکارآمد است؛ برنامه درسی، دانش محور، آموزشزده، غیرتربیتی، غیر مهارتی و استعدادکش است بنابراین با این روش نمیتوان استعدادها را شناسایی و هدایت کرد.
◀️ برگرفته از:
https://www.asriran.com/fa/news/999590
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
🔥 چرا دانشآموزان در سراسر جهان دارند خنگ میشوند؟
🔴 معروفترین معیار سنجش توانمندی دانشآموزان در سطح جهان، آزمونی موسوم به پیآیاسای است که هر سه سال یکبار عملکرد دانشآموزان هشتاد کشور جهان را در ریاضی، علوم و درک مطلب میسنجد. در سالهای اخیر هربار که نتایج این آزمون منتشر میشود، سیاستگذاران و برنامهریزان آموزشی در جهان را به تعجب وا میدارد. طی چندین آزمون گذشته، نمرات دانشآموزان تقریباً در همۀ درسها و تقریباً در همهجای دنیا به طور مداوم در حال کاهش است. حتی کشورهایی مثل فنلاند و کرۀ جنوبی که نظامهای آموزشی بسیار باکیفیتی دارند هم مستثنی نیستند.
🔴 چه چیزی باعث افت نمرات در دانشآموزان سراسر جهان شده است؟ برخی از تحلیلگران همهگیری کرونا را عامل اصلی دانستهاند. اما روند افول نمرات از چندین سال قبل و مشخصاً از سال ۲۰۱۲ به بعد آغاز شده است و کرونا فقط شیب آن را افزایش داده است. گزارش پیآیاسای به سه دلیل «گوشیهای همراه» را عامل اصلی معرفی میکند: اولاً دانشآموزانی که روزانه کمتر از یک ساعت از اوقات فراغت خود را با دستگاههای دیجیتال سپری میکنند، عملکرد ریاضیشان حدود پنجاه درصد بالاتر از دانشآموزانی است که روزانه بیش از پنجساعت به اسکرین چشم میدوزند.
🔴 ثانیاً به نظر میرسد که صفحهنمایشها باعث نوعی حواسپرتی فراگیر در میان همهٔ دانشآموزان شدهاند، حتی دانشآموزانی که مدام چشم به آنها ندوختهاند نیز در اثر حواسپرتی اطرافیانشان درگیر میشوند.
🔴 دلیل سوم این است که تقریباً نیمی از دانشآموزانی که در این آزمون شرکت کردند، گفتند وقتی از دستگاههای دیجیتال خود دور هستند، احساس «کلافگی» یا «اضطراب» میکنند. به همین روال، نیمی از دانشآموزان گفتند که بدون دستگاههای دیجیتالشان از زندگی رضایت کمتری دارند. این اضطراب رابطهای معکوس با عملکرد تحصیلی دانشآموزان دارد. در مجموع، دانشآموزانی که بیشتر با تلفن همراه خود کار میکنند در مدرسه نمرات بدتری میگیرند، حواس دانشآموزان دیگر را پرت میکنند و احساس بدتری نسبت به زندگی خود دارند.
🔴 البته آزمون پیآیاسای تنها پژوهشی نیست که پیوستگی استفادۀ زیاد از دستگاههای دیجیتال و عملکرد بد تحصیلی را نشان میدهد. جاناتان هایت، در پژوهشی جدید به این نتیجه رسیده است که صرفِ وجود یک گوشی هوشمند در دیدرس، باعث افت قابلتوجه تمرکز حاضرین میشود.
نظر شما چیست؟
🔴 هایت پیشنهاد میکند که بهتر است گوشیهای هوشمند کاملاً در مدارس ممنوع شوند. به نظر میرسد تحلیل پیآیاسای نیز استدلالی قوی در حمایت از این سیاست باشد. صدها پژوهش جدی دیگر در دهسال اخیر نیز به نتایج مشابهی رسیدهاند. اگرچه بعضی میگویند اگر دانشآموزان مهارت استفاده از گوشی را بیاموزند، شاید کمتر در معرض خطر باشند، اما ممنوعکردن تلفن در مدرسه اقدام آزمایشی جسورانه و بدیعی خواهد بود. شاید مؤثر نباشد، اما غلط است اگر فکر کنیم هیچ کاری نکردن و حفظ وضع موجود، بیضرر خواهد بود. وقت وقتِ یک مداخله جدید است.
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «آیا تلفن همراه دانشآموزان را کندذهن کرده است؟» که در سیامین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۳۰ دی ۱۴۰۲ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ درک تامپسن است و نیره احمدی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/w51475
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
38.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📛 مرگ مدرسه: کابوس نزدیک!
🔺 امروزه تعداد افرادی که تصمیم میگیرند فرزندان خود را به مدرسه نفرستند و یا آموزشهای دیگری فرا بگیرند به طرز فزایندهای در حال افزایش است.
🔺 تا چندی پیش مرگ مدرسه، صرفا یک نظریه بود. اما به نظر میرسد امروزه تبدیل به یک انتخاب شده است. موضوعی که ممکن است به زودی انتخاب افراد زیادی بشود. به خصوص که موضوع مدرک نیز در جهان امروز تقریبا یک موضوع حل شده است.
◀️ مدرسه اگر صرفا نهادی برای انتقال دانش باشد از هم اکنون باید فاتحه آن را خواند و حلوای آن را هم خورد. چرا که فناوریهای نوین بسیار بهتر از هر معلمی کار انتقال دانش و آموزش را انجام میدهند.
✅ مدرسه فقط در صورتی زنده میماند که تبدیل به مکانی برای رشد و تربیت شود. یک نهاد زنده اجتماعی. آیا ماهیت مدرسه چنین اقتضایی دارد؟ آیا مدرسه تا آن روز زنده خواهد ماند؟ آیا متولیان امر متوجه اهمیت موضوع خواهند شد؟
🔺 آینده همه چیز را مشخص خواهد کرد. آیندهای بسیار نزدیک...
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj
💢 آموزش و پرورش هیچ نسبتی با مفهوم بهرهوری ندارد!
🔲هر نهاد و سازمانی فارغ از جهتگیری و ماهیت آن، بر اساس یک سری اهداف بنا میشود که رسیدن به آنها سرلوحهی تمامی برنامهریزی ها و سیاستگذاریهای آن سازمان یا نهاد میباشد. مفهوم بهرهوری که به دو مولفهی کارایی و اثربخشی استوار است در واقع لازمهی تحقق اهداف هر سازمان یا نهاد است.
آموزش و پرورش، به عنوان وزارتخانه و نهادی که دو هدف کلان آموزشی و پرورشی را دنبال میکند اساسا هیچ نسبتی با بهرهوری ندارد، نه «کار درست را» انجام میدهد، و نه «کار را درست» انجام میدهد!. این وزارتخانه به عنوان حجیمترین وزارتخانه از لحاظ نیروی انسانی که با حدود ۱ میلیون پرسنل اداره میشود قاعدتا باید بهرهوری را همیشه در راس تمامی برنامه ریزی ها و سیاستگذاریها قرار دهد این در حالیست که اساسا هنوز پس از گذشت چندین دهه، اساسا حتی ادبیات بهره وری هم در آموزش و پرورش مشاهده نمیشود!
بین منابع و مصارف در آموزش و پرورش با خروجی و میزان اثربخشی هیچ نسبتی تعریف نشده، اینکه کاهش یا افزایش معدل دانش آموزان به عنوان نهادی که ذاتا برای آموزش و ارتقای تحصیلی بنا شده، هیچ تاثیر مثبت یا منفی در اختصاص منابع و پرداخت حقوق ندارد آیا نشان نمیدهد که بهرهوری اساسا بی معنی است؟
اینکه نزدیک ۸,۰۰۰ میلیارد تومان سالانه بابت حقوق حدود ۵۰,۰۰۰ نیروی پرورشی با میانگین ماهانه ۱۳ میلیون تومان پرداخت میشود ولی سنجهای برای ارزیابی میزان اثرگذاری این پول در فرهنگ دانش آموزان نداریم آیا علامت بزرگی از اهمیت نداشتن بهرهوری در آموزش و پرورش نیست؟!
شاید اگر بهرهوری، در این وزارتخانه مورد توجه بود مسئلهی کمبود معلم را در کنار جذب نیروی جدید، با اصلاح بسیاری از ساختارهای موجود در آموزش و پرورش میشد بهتر مدیریت کرد.
بهرهوری نه فقط در آموزش و پرورش، بلکه در تمام ساختارهای جمهوری اسلامی ایران اگر جایگاه محوری پیدا کرده و به شاخصهای مرتبط با متن جامعه گره بخورد، بودجه و پول در مقابل عملکرد خواهد بود و این رویهای که نهادهای مختلف فرهنگی بودجه بگیرند ولی در مقابل وضع موجود پاسخگو نباشند، تغییر خواهد کرد.
◀️برگرفته از:
https://t.me/vahe_97/154
🔰 خشت کج | نقد نظام آموزشی
🆔️ @kheshtekaj