متن مهمان
#سواد_مقاومت(۱۶)
👈 نویسنده نامعلوم
#محور_مقاومت از منظر #امام_خمینی (بخش سوم)
⭕️ #مقاومت_ایجابی؛ 👈 اساسی ترین گام #وحدت
همانطور که محوریت دین اسلام بر تلاش جهت وحدت و همبستگی مسلمانان بنا شده تا از این مجرا، آرمان-های پیش روی جوامع اسلامی محقق گردد، محور تأکیدات مکرر امام-که در عملکرد ایشان با تشکیل جمهوری اسلامی، مردم سالاری دینی و به دور از اختلافات پدیدار گشت نیز بر «وحدت کلمه، دست واحد مسلمین و امت واحده بوده» است. «این وحدت کلمه را باید حفظ کنید و با حفظ وحدت کلمه تا آخر انشاءالله خواهیم رفت» (صحیفه امام، جلد 6، ص 38) حفظ اتحاد جوامع اسلامی در برابر دسیسه های دشمن همچون ایجاد دو دستگی و رواج فرقه گرایی، جز با مقاومتی آگاهانه انجام نمی پذیرد. مقاومت برای خدا، در برابر توطئه ها و تفرقه هاست که حاصلش ایستادگی و طی طریق نمودن تا آخرین مراحل است. بنابراین وحدت امت اسلامی که حاصل مقاومتی برآمده از آگاهی نسبت به اهداف دشمن باشد، سرسخت ترین دشمنان را نیز به ستوه خواهد آورد. «خودخواهی و ترک قیام برای خدا ما را به این روزگار سیاه رسانده و همه جهانیان را بر ما چیره کرده و کشورهای اسلامی را زیر نفوذ دیگران درآورده...استقامت شما ملت ایران اسباب این شد که شکست نخورید، استقامت موجب شد که اقشار بعضی به بعض پیوستند» (صحیفه نور، ج 1، ص 3-4) تمامی نهضت هایی که برای رهایی از چنگال ابرقدرت ها قیام نموده و ایستادگی می نمایند، از نظر امام، جزء نهضت های آزادی بخش محسوب شده و مورد حمایت ایشان واقع میشدند. «من بار دیگر پشتیبانی خودم را از تمام نهضت ها و جبهه هایی که برای رهایی از چنگال ابر قدرت های چپ و راست میجنگند اعلام میکنم». (صحیفه امام، ج 12، ص 20). بنابراین دین اسلام بر پایه وحدت بنا نهاده شده و امت اسلام معارض با تشتت و اختلاف است، اما وصول به یکپارچگی محقق نخواهد شد مگر با توکل، تلاش و امید که حاصل قیام و پایداری برای خداست. از منظر امام، دین یک هدف را دنبال می کند و آن هم سعادت بشر است؛ سعادتی که با توحید آغاز شده، با وحدت جریان یافته و با وصول به امت واحده به مقصد می رسد. وصول به این تکامل ملزوماتی را می طلبد که مهم ترین آن، مقاومت در حفظ اتحاد به دست آمده می باشد.
📚منبع :. https://razavi.aqr.ir
#ادامه_دارد
@khomeinism 🍃🇮🇷
متن مهمان
#سواد_مقاومت(۱۷)
👈 نویسنده: نامعلوم
#محور_مقاومت از منظر #امام_خمینی (بخش چهارم)
⭕️ #مقاومت_ایجابی؛ مبنای استقلال
از منظر امام راحل، قیام و مقاومت در راستای حفظ استقلال، در سه حوزه اقتصادی، هویتی-فرهنگی و سیاسی فریضه ای برای امت اسلام است. «باید در این اموری که مربوط به اقتصاد است، مربوط به فرهنگ و سیاست و امور دیگر است، خودمان فعالیت کنیم و ننشنیم دیگران انجام دهند» (صحیفه امام، ج 10، ص 373). تمامی ملل اسلامی می بایست با تکیه بر منابع طبیعی کشورشان و خودباوری، خود را به مرز خودکفایی برسانند. از طرفی امام از آغاز نهضت، به مقاومت در برابر تبلیغات دشمن که موجب نفی هویت جمعی و پذیرش فرهنگ وارداتی می شد، دعوت می نمود. «هیچ ملتى نمیتواند استقلال پیدا بکند الّا اینکه خودش، خودش را بفهمد. مادامى که ملتها خودشان را گم کردند و دیگران را به جاى خودشان نشاندند، استقلال نمیتوانند پیدا کنند»(صحیفه امام، ج12، ص4). از دیدگاه امام مهم ترین رکن استقلال، مقاومت در راستای کسب استقلال سیاسی است که بدون آن، استقلال در دیگر زمینه ها امکان پذیر نخواهد بود. «ما خواهان استقلال هستیم و مىخواهیم ملت ایران بر پایه هاى ملى و مذهبى خویش به سوى ترقى و تمدن گام بردارد» (صحیفه امام ، ج4، ص 160). نتیجه آن که در کسب و حفظ استقلال از منظر امام، رکن اساسی، مقاومت است و دستیابی به استقلال کامل را راهی جز مقاومت در برابر سلطه طلبی اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بیگانگان نیست.
📚منبع: https://razavi.aqr.ir
#ادامه_دارد
@khomeinism 🍃🇮🇷
متن مهمان
#سواد_مقاومت (۱۸)
👈 نویسنده: نامشخص
#محورهای_مقاومت از منظر #امام_خمینی (بخش پنجم)
🔹 «شاخصه های سلبی #مقاومت از منظر امام خمینی»
#شاخصه_های_سلبی_مقاومت، عبارت است از هر آنچه در تقابل با اسلام ناب محمدی قرار گرفته و نفی آن ها از سوی امام، اجتماع مسلمین را در ایستادگی برای صیانت از ارزش ها به مقاومت دعوت نموده و اساسا مانعی بر سر راه مقاومت باشند. بنا به فرمایش امام، ریشه تهدیدات مقاومت اسلامی در اسلام آمریکایی خلاصه می شود. اسلامی که اهدافش در اشرافی گری، تحجرگرایی و استعمارطلبی معنا می یابد.
⭕️ #مقاومت_سلبی: نفی اشرافی گری/ ایستادگی مستضعفین
آنچه را که امام صراحتا در منافات با مبارزه و پایداری اعلام می نمایند، رفاه طلبی و اشرافی گری است که از خصایص اسلام آمریکایی است. ایشان خوی اشرافی گری را یکی از مهم ترین تهدیدات مقاومت اعلام نموده می فرمایند: «ملت عزیز ما که مبارزان حقیقی و راستین ارزش های اسلامی هستند، به خوبی دریافته اند که مبارزه با رفاه طلبی سازگار نیست» (صحیفه امام، ج21، ص 86). تأکید بر حفظ طریقه کوخ نشینی و ساده زیستی، انتخاب مسئولین کشور از میان قشر مستضعف و مذمت کارشکنان و صدرنشینان مرفه، حکایت از اعتقاد عمیق امام به این حقیقت است که صیانت از اسلام و انقلاب را جز با جبهه ای که هدف را انقلاب، و امکانات را وسیله ای جهت وصول به مقصد می دانند امکان پذیر نیست. چرا که در این صورت می¬توان انتظار ایستادگی ملت را در برابر دشواری و کاستی های مبارزه همیشگی حق و باطل داشت. «اشراف و اعیان این طور هستند که تمام ارزشها را به این میدانند که آنجایی که زندگی میکنند بهتر از دیگران باشد، تمام ارزشها را به قدرت مالی میدانستند» (صحیفه امام، ج16، ص443 ). بنابراین امام با نفی اشرافی گری و حمایت از مستضعفین جهان، آنان را به جبهه انقلاب دعوت نموده و آن جبهه را از مبارزانی پایدار تشکیل داد و پیروزی و حمایت همیشگی خویش از این قشر را صراحتا اعلام نمود.
📚منبع: https://razavi.aqr.ir
#ادامه_دارد
@khomeinism 🍃🇮🇷
به نام خدا
آنچه از امام آموخته ایم (۳۳۹)
#سواد_مقاومت (۱۹)
امشب توفیق یافتم برای عرض تبریک به مناسبت بازگشت پیکر مطهر شهید علیرضا بریری، خدمت پدر بزرگوارش برسم.
در بین راه، دامادم از من پرسید: باید الان تبریک بگیم یا تسلیت؟
پدرش، آقا جواد گفت: خب، معلومه تبریک و تهنیت. شهادت تسلیت نداره.
جواد که از رزمندگان گردان امام حسین (لشکر ویژه ۲۵ کربلا) بود، هنوز رایحۀ خوش و دل انگیز ادبیات دوران دفاع مقدس از زبانش جاری و مشام ذهن را معطر می کند.
🚩🚩🚩
وقتی به پیچی که در ادامه به خانۀ پدری شهید بریری ختم می شود، رسیدیم؛ چراغانی دم در خانۀ پدرش همراه با پرچم های نصب شده که بیشتر هنگام اعیاد ملی و مذهبی، دم در خانه ها نصب می شود، نظر ما را به خود جلب کرد.
برگشتم با اشاره به چراغانی به کمیل گفتم: برای این بود که بابا گفت شهادت تسلیت ندارد.
🚩🚩🚩
هنگام احوالپرسی با حاج حسین (پدر شهید علیرضا) به او تبریک گفتم و پرسش کمیل از ما را هم به او گفتم تا یکبار دیگر کمیل اینبار از زبان پدر شهید پاسخ اینکه چرا شهادت شادباش دارد را بشنود.
#حاج_حسین که از رزمندگان دوران دفاع مقدس و جبهه مقاومت است و قبل از شهادت #پسرش_علیرضا، شهادت #برادرش_علیرضا در دفتر زندگی مجاهدانۀ خانواده شان ثبت شده است؛ با لبخند دلنشینی گفت: تسلیت به کسانی باید گفت که چیزی را از دست داده اند. ما علیرضا را از دست نداده ایم؛ بلکه او را تازه به دست آورده ایم. او زنده جاوید شده است؛ تسلیت برای مردن است نه شهادت که جاودانگی ابدی ست.
با همان لبخند دلنشین ادامه داد: دوستی در تشییع جنازه علیرضا به من گفت: ایکاش امروز لباس سیاه می پوشیدی! به دوستم گفتم: اگه چاره داشتم برای این مقامی که خدا نصیب پسرم کرد، لباس روشن تر و شادی می پوشیدم.
🚩🚩🚩
با مطالبی که حاج حسین گفت؛ شعفی وجود ما را در بر گرفت که وصف ناپذیر است. از حاج حسین اجازه گرفتم، مطالبی را که برای مان گفت را تحت عنوان #سواد_مقاومت بنویسم.
با همان لبخند گفت: #خدا_قبول_کند.
#درس_سواد_مقاومت
#از_خانوادهای_شهدا
#شهید_مدافع_حرم_علیرضا_بریری
@khomeinism 🍃🇮🇷
#سواد_مقاومت (۲۰)
«سواد مقاومت از نظر تا عمل»
#آرین_غلامی (متولد ۱۳۷۹- قائمشهر) جوانترین استاد فیده شطرنج ایران است که در سال ۱۳۸۹ به این مقام دست یافتهاست.
وی قهرمانی زیر ۸ سال جهان را در اواخر سال ۲۰۰۹ در آنتالیای ترکیه بدست آورد. غلامی چندی پیش نیز مقام نخست رده سنی ۹ سال مسابقات قهرمانی شطرنج مدارس جهان را در شهر قیصریه ترکیه به خود اختصاص داد، استاد فیده آرین غلامی، نوجوان نام آشنای شطرنج ایران که از چهرههای فوقالعاده محبوب و پر طرفدار شطرنج ایران است، طی چند ماه گذشته، نتایج بسیار خیره کنندهای را به نام خود ثبت کردهاست.
⚠️ #انصاف_نیست از غیرت حرفهای #محمد_صلاح مصری و تهدید او به ترک تیم لیورپول در صورت جذب بازیکن اسرائیلی بگوئیم، از انفعال برخی افراد در قبال این موضوع بگوئیم اما از اقدام #آرین_غلامی استاد بینالمللی ۱۶ ساله #شطرنج کشورمان که نماینده #رژیم_صهیونیستی را به رسمیت نشناخته است و از رویارویی با نماینده این رژیم انصراف داده و با وجود ۶ پیروزی پیاپی به همین دلیل از سکوی اولی مسابقات ریلتون سوئد بازماند، حرفی نزنیم؛ آنهم درحالیکه این ورزشکار با #هزینه_شخصی خود در این مسابقات شرکت کرده بود!!
🚨 به قید فوریت و تمام قد #قهرمانان_غیرتمندی را دریابیم!!
#من_عاشق_مبارزه_با_صهیونیسم_هستم
#جبهه_فرهنگی_انقلاب_اسلامی
@khomeinism 🍃🇮🇷
متن مهمان
#سواد_مقاومت (۲۱)
✍ نویسنده: نامشخص
#محورهای_مقاومت از منظر امام (بخش ششم/ پایانی)
🔹 «شاخصه های سلبی #مقاومت از منظر امام خمینی»
⭕️ #مقاومت_سلبی/ مذمت تحجرگرایی: بیداری اسلامی
امام از مقدسنماها به عنوان یکی از موانع شناخت و بیداری اسلامی نام برده و برای گسترش اسلام ناب محمدی، شناخت این سردمداران تحجر و مبارزه با آنان را ضروری میداند. «آمریکا و استکبار، در تمامی زمینهها افرادی را در آستین دارند. در حوزهها و در دانشگاهها، اینان با تزویرشان، از درون محتوای انقلاب و اسلام را نابود میکنند. اینها با قیافه حق به جانب و طرفدار دین و ولایت همه را بیدین معرفی میکنند...همه اینها نتیجه نفوذ بیگانگان در جایگاه و در فرهنگ حوزه هاست، و برخورد واقعى هم با این خطرات بسیار مشکل و پیچیده است» (صحیفه امام، ج21،277-281). امام برخورد و مقابله جهت دفع آسیب هایی که اسلام از جانب این گروه متحمل می شود را دشوار می داند و این از آن جهت است که مسلمین را متوجه خطر این گروه نموده، تفاوت اسلام ناب را با اسلام متحجرین مشخص نماید و از این راه جبهه مقاومت علیه زوایای پنهان و نامشخص آنان را تقویت نماید. «علاقمندم که فرد فرد شما عالم و متخصصى متعهد براى اسلام ناب محمدى و مبارزى سرسخت علیه اسلام امریکایى و مرفهین باشید و بتوانید با چراغ علم و عمل و تقوا، ظلمت نفاق و کج فکریها و تحجرها و مقدس مآبیها را از دامن اسلام بزدایید»(صحیفه امام، ج21، 137). سلاح مسلمین برای زدودن تحجر، علم و عمل، تقوا معرفی شده و هر سه این موارد خود به سلاحی مجهزند که #مقاومت نام دارد.
⭕️ #مقاومت رمز پیروزی در برابر استعمار جهانی
اساس رویکرد امام در تشکیل نهضت، بر اسلام ناب مبتنی است و بنا به فرمایش ایشان، این اسلام بشریت را به قیام و ایستادگی در برابر ظالمان دعوت می نماید. همانطور که قیام رسول الله اینگونه آغاز شد و با استقامت تضمین شد؛ قیام امام نیز با استقامت ایشان و ملت محفوظ ماند. ایستادگی امام تنها در برابر رژیم نامشروع پهلوی نبود بلکه از همان ابتدا تمامی مظلومان و مستضعفان، روشنفکران و دولتمردان، صاحبان خرد و علمای ادیان جهان را به ایستادگی مقابل جهان ظلم و استعمار دعوت نمود. چرا که اسلام نابی که امام قصد احیاء و اجراء آن را داشت، با دعوت به قیام و مقاومت در برابر دشمنان انسانیت آغاز شده بود. «قُمْ فَأَنذِرْ» (مدثر/2) امام در این رابطه می فرمایند: «لکن استقامت که لازمه رهبری انبیای گرام است به طور کامل در رسول اکرم بود؛ نهضت کن و استقامت کن. این استقامت موجب شد که با اینکه هیچ در دست نداشت و تمام قدرتمندان برخلاف او بودند، مأیوس نشود» (صحیفه نور، ج 6، ص 142-141). در بیانات امام آگاهی مستضعفان از حقوق خویش و قیام جهت بازپس گیری مهم است اما استقامت برای حفظ دستاوردها مهم تر؛ چه در غیر این صورت قیام کاری عبث می نماید و هدررفت جان و مال است. «ای مستضعفین جهان برخیزید و در مقابل ابرقدرت ها بایستید که اگر ایستادید، این ها هیچ کاری نمی توانند بکنند دیدید که ملت ایران با هم قیام کردند و با دست خالی در مقابل آن قدرتهای عظیم شیطانی ایستادند تا پیروز شدند» (صحیفه نور، ج 16، ص 286). نتیجه آن که همانطور که تا زمانی که شیطان هست مقاومت در برابر او باید باشد، تا زمانی که شیطان بزرگ و کشورهای وابسته به او هستند نیز، مقاومت برای غلبه به او باید باشد؛ که همین مقاومت تنها راه احقاق حقوق مظلومان است. «تا شرک و کفر هست، مبارزه هست و تا مبارزه هست ما هستیم» (صحیفه نور، ج 20، ص 236).
#پایان
@khomeinism 🍃🇮🇷
به نام خدا
آنچه از امام آموخته ایم (۳۴۰)
« #قلم/ #کاغذ / #پیام »
#گفتم: آخه شاید من قبل از تو #شهید بشم. به یه نفر دیگه هم #خوابت* رو بگو.
نگاهی به من کرد و خیلی مطمئن و محکم #گفت: نگران نباش، تو شهید نمیشی!
#گفتم: آخه تو از کجا میدونی؟
#گفت: تو باید #بمونی و #پیام من را برسونی.
⭕️🚩⭕️🚩⭕️
صدای غرش هواپیما های عراقی با صدای اذان ظهر به هم گره خورده بود. به نظرم اولین نفری بودم که خودمو به داخل سنگرهای کوچک کنار چادر رسوندم. به پشت، داخل سنگر دراز کشیدم تا میگ های عراقی و یا احیاناً راکت های پرتاب شده ی توسط آن ها را ببینم. صدای انفجار بمب های خوشه ای که محوطه ی گردان حمزه سیدالشهدا را شخم می زد، به گوش می رسید. داشتم آیه الکرسی می خوندم که کسی پرید داخل سنگر. هن هن نفسش حاکی از دویدن او بود. وقتی که دقت کردم دیدم محمد است. #محمد_غلامی از برو بچه های #گنبد. تو دسته، جانشین من بود. گفتم: «چته محمد؟« نفس نفس زدنش نگذاشت جوابم را بده. به خیالم ترسیده بود، بهش گفتم: «قل هوالله بخون». شروع کرد به خوندن «قل هوالله» سوره توحید تو نفس هایش گم می شد. پیش خودم گفتم: وای! این میخواد با این وضعیت تو عملیات، کمک من باشه!
اون روز گذشت. محمد برای مشکلی که براش پیش اومد، به مرخصی رفت.
درست یکی دو ماه بعد. تو عملیات کربلای 5 وقتی #مرتضی_داداش_پور شهید شد. #شهید_یدالله_کلانتری (فرمانده گروهان) که از دوستی من و مرتضی و بچه محل بودن مان، با خبر بود، غروب به من و #نادر_بذری دستور داد، بریم عقب و #محمد_غلامی رو فرستاد، جای ما.
وقتی با محمد خداحافظی کردیم با لبخندی ما رو بدرقه کرد و برامون دست تکون داد. فردا موقع نماز صبح از پشت بی سیم صدای "کلانتری" را شنیدم که بهم می گفت: «خودمو سریع به بچه ها برسونم». من اول نادر رو فرستادم و خودم بعد نماز به سمت بچه ها حرکت کردم. وقتی به نیروهای دسته رسیدم و خواستم برم داخل سنگر، #شهیدی رو دیدم که #بی_سر بود. ترسیدم؛ طوری که دیگران نیز متوجه شده بودند. #علی_اصغر_شالیکار گفت: «شهید غلامی هست، خمپاره 60 به سرش خورده». علی اصغر در ادامه گفت: #محمود_تورانداز جلوش نشسته بود، ترکشی نخورد، فقط شوکه شد.
من هاج و واج داشتم به سرنوشتم فکر می کردم. به یاد بمباران هفت تپه افتادم و قضاوتی که در قبال محمد کرده بودم. پیش خودم چند بار این موضوع را تکرار کردم: «درست همون جایی #نشسته_است که #تو تا #دیروز_غروب_می_نشستی.»
وقتی به پیکر مطهرش خوب دقت کردم ،خودکاری رو دیدم که هنوز نوکش روی کاغذ دفترچه قرار داشت. خون و مغزی که روی کاغذ پاشیده شده بود را با نوک انگشتانم پاک کردم تا جمله ای که داشت می نوشت را بخونم.
می دونید چی نوشته بود؟؟
باورتون نمی شه، نوشته شده بود:«خدایا مرگ مرا #شهادت_در_راه_خودت قرار بده». وقتی خمپاره به سر مبارکش اصابت کرده بود داشت این جمله را پر رنگ می کرد. وقتی این جمله رو خوندم به یاد این جمله ی #شهید_مرتضی افتادم: «نگران نباش! تو شهید نمی شی!!».
*حتما خواب این شهید را
برای مطالعه، در مرورگری جستجو کنید.
---------------------
#کربلای_پنج
#شهید_مرتضی_داداشپور_سراجی / قائمشهر
#شهید_یدالله_کلانتری / بابلسر، بهنمیر
#شهید_محمد_غلامی / گنبد
#شاهدین:
#نادر_بذری/ بابل
#علی_اصغر_شالیکار / فریدونکنار
#محمود_تورانداز / فریدونکنار
#راوی: مفید اسماعیلی سراجی
@khomeinism 🍃🇮🇷
به نام خدا
آنچه از امام آموخته ایم (۳۴۱)
«خیر فرهنگی» #گمشدۀ عرصۀ «کارزار فرهنگی»
بر کسی پوشیده نیست که کار فرهنگی پر هزینه، وقت گیر و طاقت فرساست و نتیجه اش، با گذشت زمان به دست می آید.
امروز برای چاپ اطلاعیه دو مراسم نیاز به مبلغی داشتیم که در دست نبود. طراح محترم طرح ها رو زیبا و رنگی طراحی کرده بود که در صورت چاپ آن به مشکل مالی بر می خوردیم. دیشب مدیر مالی اندیشکده چند بار برای چگونگی چاپ برای من پیام داد و من هر بار در جواب گفتم: سیاه و سفید چاپ کنید.
امروز یکی از عزیزان پیامی فرستاد مبنی بر اینکه:
باید هزینه ای رو برای چاپ و تبلیغات در نظر بگیرید،
#تبلیغات یکی از اولویت های [مهم در ] هر کاری هست.
و من در #جواب نوشتم:
سلام.
ضمن عرض تشکر و خسته نباشی بابت #طرح_زیبای ارسالی تان.
در خصوص هزینه کردن برای کار تبلیغی، در صورت داشتن #پول درست می فرمایید.
#متاسفانه در #دخل اندیشکده چیزی نداریم و از طرفی چون اعتقاد بر اینه، برای کارهای فرهنگی از #پول_شبهه_ناک استفاده نشه... چون تأثیر معکوس میده... نمی تونیم به هر فردی رو بزنیم و ازش پول بخوایم. متاسفانه افراد خیر دغدغه مند در حوزه فرهنگی آنهم از جنس فعالیت های اندیشکده، پیدا نمی شن و اگر هم باشن، یافتن اونها برای ما، خیلی سخته؛ درنتیجه #مجبوریم با #حداقل_امکانات کار رو پیش ببریم.
به نظرم، حتی #بدهکار شدن به افراد هم، #صلاح کار فرهنگی نیست.
برای همینه که برخی از دوستان، کار فرهنگی را با #روزه و #نماز_استیجاری پیش می برند تا دین کسی به گردن شون، نباشه.
@khomeinism 🍃🇮🇷
متن مهمان
#سواد_مقاومت (۲۲)
✍ حجت الاسلام دکتر محمد میرزایی
مقاومت یک اصل قرآنی (قسمت اول)
#مفهوم شناسی_مقاومت در قرآن
برداشتهای مختلف از #مفهوم_مقاومت سبب شده است تا عده زیادی این مقوله را صرفاً در یک فضای سیاسی و به اقتضای زمان حاضر تجزیه و تحلیل کنند لذا همواره سعی میکنند به دنبال راه جایگزین برای آن باشند چرا که اساسا مقاومت با هزینه همراه است و گروهی هم نگاه راهبردی به آن دارند و آن را در عرصههایی به جز عرصه سیاست نیز جاری و ساری می دانند.
اما به درستی مقاومت یک تاکتیک موقتی فقط در عرصه سیاسی است یا اینکه میتوان آن را در عرصههای دیگر هم به عنوان یک استراتژی پذیرفت؟
آیا قرآن ماهیت مقاومت را تبیین کرده یا واژه مقاومت صرفاً یک واژه ساختگی در عالم سیاست است؟
⭕️🍃⭕️🍃⭕️
وقتی از #مقاومت صحبت میکنیم، اذهان فقط به سمت جریانات سیاسی خاصی در منطقه میرود. جریاناتی که در مقابل جبهه استکبار و زیادهخواهی های صیهونیستها مقاومت میکنند. البته این فعالیت، به دور از مقاومتی که در قرآن آمده است نیست. #مقاومت این جریانات که به دفاع از جان، مال، ناموس و دین خود برخواستهاند، مبتنی بر همان فرهنگی است که از کتاب و سنت گرفته شده است.
اما در باب اینکه قرآن ماهیت مقاومت را تبیین و تعریف کرده یا نه؟، باید گفت: _مقاومت در #قرآن فراتر از #یک_واژه یا #اصطلاح است. #مقاومت در قرآن #یک_فرهنگ است. قرآن وقتی میخواهد #فرهنگ_مقاومت را تبیین و توضیح دهد در مباحث گوناگون و در تجربههای عینی و زنده، از واژههای استقامت، صبر و ثابتقدمی استفاده میکند.
خداوند خطاب به پیغمبرش فرموده است: «فَاستَقِم کَما أُمِرتَ وَمَن تابَ مَعَکَ وَلا تَطغَوا إِنَّهُ بِما تَعمَلونَ بَصیرٌ» یعنی همانگونه که دستور یافتهاى ایستادگى کن، و هر که با تو توبه کرده نیز چنین کند. در اینجا استقامت همان مقاومت است.
#استقامت، #قیام، #اقامه، از مادهی «قوم» گرقته شده است. «قوم» به معنای قرار گرفتن یک شیء به شکلی است که تمامیِ آثار و منافع آن شیء مترتب بر آن حالت باشد. برای نمونه انسان در حالت قیام میتواند بیشترین کارایی را داشته باشد.
در #مفهوم_استقامت، دوام، ثبات و انجام درستِ فعل مدنظر است. فَاستَقِم کَما أُمِرتَ یعنی در باب آنچه که به تو امر شده باید مقاومت کنی و این مقاومت باید مبتنی بر انجام درست فعل باشد. یعنی انسان کار را طوری انجام دهد که هیچگونه خللی در فعل او راه پیدا نکند لذا در آیه 6 سوره فصلت آمده:
«قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُکُمْ یُوحَى إِلَیَّ أَنَّمَا إِلَـهُکُمْ إِلَـهٌ وَاحِدٌ فَاسْتَقِیمُوا إِلَیْهِ» #فاستقیموا» یعنی: حق توحید را به درستی ادا کردن. پس «فَاستَقِم کَما أُمِرتَ» یعنی دوام و ثبات داشته باش و نقشت را نیز به درستی ایفا کن.
#ادامه_دارد
@khomeinism 🍃🇮🇷
متن مهمان
#سواد_مقاومت (۲۳)
✍ حجت الاسلام دکتر محمد میرزایی
مقاومت یک اصل قرآنی (قسمت دوم)
#مفهوم_شناسی_مقاومت در قرآن
در برخی دیگر از آیات قرآن، #مقاومت با #واژهی_صبر آمده است. در دو آیه از قرآن آمده است: «اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ» یعنی از شکیبایى و نماز یارى جویید. ماه رمضان نیز به سبب تحمل انسان در پرهیز از خوردنیها، آشامیدنیها و برخی دیگر از لذّتها، «شهر الصبر» نامیده شده است. صبر به معنای نگهداری و تحمل نفس در برابر امور سخت و بیتاب کننده، یکی از مفاهیم مقاومت در فرهنگ قرآنی است.
واژه « #ثبات_قدم » نیز در قرآن مفهوم مقاومت را در بردارد. این اصطلاح به مفهوم نیرومندی و پایداری در برابر دشمن در سه جای قرآن مطرح شده است. اول آنکه به عنوان یک اصل استوار در میان گروه مومن به خدا در طول روزگاران در سوره آلعمران از زبان قرآن اینگونه بیان شده که: «وَ کَأَیِّنْ مِنْ نَبِیٍّ قاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثِیرٌ، ... رَبَّنَا اغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا وَ إِسْرافَنا فِی أَمْرِنا، وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا، وَ انْصُرْنا عَلَى الْقَوْمِ الْکافِرِینَ» .. دیگری درسوره انفال آیه 45 است که خداوند خطاب به مومنین فرموده است: یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذا لَقِیتُمْ فِئَةً فَاثْبُتُوا، وَ ...
✅ نمونهی عینی این مفهوم، در داستان #طالوت و #جالوت است. در این داستان، جبههی ضعیف و مؤمنِ طالوت با جبهه قوی و مستکبر جالوت مواجه میشود. در این رویارویی عدهای جا میزنند و خداوند متعال خطاب به آن عده قلیلی که سعی میکنند مقابل استکبار بایستند میفرماید: «کَم مِن فِئَةٍ قَلیلَةٍ غَلَبَت فِئَةً کَثیرَةً بِإِذنِ اللَّهِ وَاللَّهُ مَعَ الصّابِرینَ» بسا گروهى اندک که بر گروهى بسیار، به اذن خدا پیروز شدند، و خداوند با شکیبایان است. همین عده کوچک معتقد به خدا، وقتی در برابر لشکر جالوت قرار گرفتند دعا کردند:« قَالُواْ رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَیْنَا صَبْرًا» یعنی خداوندا! تمام وجود ما را مالامال از صبر کن و دلهای ما را قوی گردان. وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا یعنی ما را با لطف خودت یاری کن تا گامهایمان در مسیر تو ثابت باشد. اصحاب حق از خدا خواستند دلهای آنها را قوی کند تا از معرکه جنگ فرار نکنند. طالوت که به عنوان یکی از فرماندهان الهی معرفی میشود، به دلیل مقاومتی که انجام داد پیروز شد.
نقطه مقابل این گروه، جماعت ترسو و غیر مقاومی است که خداوند در آیه ۲۴۳ سوره بقره در بارهی آنها میفرماید: «لَمْ تَرَ إِلَى الَّذِینَ خَرَجُوا مِن دِیَارِهِمْ وَهُمْ أُلُوفٌ حَذَرَ الْمَوْتِ فَقَالَ لَهُمُ اللَّـهُ مُوتُوا ثُمَّ أَحْیَاهُمْ» این گروه که عدهشان فراوان بود باز هم از ترس مرگ فرار کردند اما این عدم مقاومت برایشان کارساز نشد و خداوند جانشان را گرفت.
⭕️ در قرآن، #مقاومت در چه عرصههایی به کار رفته است؟
#مقاومت در عرصههای مختلف وجود دارد. گاهی میتواند در عرصه اندیشه و گاهی میتواند در عرصه عمل باشد.
انسان که به گواه آیه « فِطْرَتَ اللَّـهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَ» فطرت الهی دارد، اما در عین حال خواهشهای نفسانی از درون و وسوسههای جنّی و انسی از بیرون تهدیدی برای انسان است. و لذا در خودِ این ساختار – که محل کشمکش است - مقاومت مفهوم و معنا پیدا میکند.
شهید بهشتی در جایی گفتند: « #بهشت را به بها دهند نه به #بهانه»؛ یعنی هر چیزی که بها دارد باید برای آن هزینه شود و #هزینه_یعنی_مقاومت. اگر انسان بخواهد نفس خودش را تزکیه کند و انسانیت خودش را رشد و ارتقا دهد یا در عرصه سیاسی مستقل باشد نیاز به مقاومت دارد. حتی اگر انسان میخواهد به لحاظ مادی رشد کند و زندگیِ مرفهی داشته باشد، باز هم نیاز به تلاش و مقاومت دارد. پس #مقاومت عرصههای متفاوتی دارد.
#ادامه_دارد...
@khomeinism 🍃🇮🇷
متن مهمان
#سواد_مقاومت (۲۴)
✍ حجت الاسلام دکتر محمد میرزایی
مقاومت یک اصل قرآنی (قسمت سوم)
#مفهوم_شناسی_مقاومت در قرآن
برای نمونه، در متون روایی #صبر که یکی از مفاهیم مقاومت است، بر #سه_قسم است:
⭕️ اول؛ #صبر در مقابل #مصیبت. البته مصیبتها متفاوت است. قرآن کاستیهایی که در زندگی وجود دارد به عنوان مصیبت ذکر کرده است و انسان اگر بخواهد بر کاستیها غلبه کند یقیناً نیازمند صبر و مقاومت است.
⭕️ دوم؛ #صبر در مقابل #طاعت_الهی است؛ طاعت فقط کارهایی مثل نماز، روزه، حج و برخی مناسک خاص نیست. هر چیزی که خداوند متعال به آن دستور داده است طاعت الهی است. تمام واجباتی که در فقه از آن به واجب کفایی یاد شده و مورد نیاز جامعه است طاعت الهی محسوب میشود. یکی از دستوارات خداوند، «وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ » است. یعنی شما باید قوی شوید. ما باید ببینیم دشمن از چه چیز هراس دارد یا ممکن است به واسطه چه چیزی بر ما غلبه کند و برای آن تمهیدات لازم را بیاندیشیم. این یکی از طاعات الهی است که اجابت آن نیاز به تلاش و مقاومت دارد. همچنین خداوند در آیه 41 سوره توبه میفرمایند:« وَجَاهِدُوا بِأَمْوَالِکُمْ وَأَنفُسِکُمْ فِی سَبِیلِ اللَّـهِ» زمانی که به مخاطره می افتید، از جانتان و مالتان هزینه کنید. اجابت این طاعت نیازمند مقاومت در برابر حب مال و حب جان است.
قرآن درباره سفارش هر فرد به اهل بیت خودش در خانه و برادران دینی فرموده است: وَ أْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلاةِ وَ اصْطَبِرْ عَلَیْها یعنی علاوه بر سفارش به نماز در این سفارش مقاومت کن و در این مسیر ثبات داشته باش. بنابر این تمام دستورات خداوند در قرآن هر یک مصداقی از طاعت الهی و عرصههای از عرصههای مقاومت در طاعت الهی است.
⭕️سوم؛ #صبر در مقابل #معصیت است. معصیت فقط اختصاص به دزدی، غیبت، دروغ و ... ندارد. هر چه را که خداوند نهی کرده است و آن را ناپسند میداند معصیت الهی است. اعتماد به دشمن، همراهی و تکیه بر دشمن و ظالم شدن و با ظالم بودن را معصیت میداند و به صراحت از آن منع نموده است. وَ لا تَرْکَنُوا إِلَى الَّذِینَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّکُمُ النَّار قرآن علاوه بر پرهیز از همراهی و همگامی با ظلم از طغیان و تجاوز نیز منع نموده از آن نهی میکند. از حسن بصری نقل شده است که: جعل اللّه الدّین بین لاءین وَ لا تَطْغَوْا وَ لا تَرْکَنُوا [هود: 113]. یعنی خداوند دین را بین دو «لا» قرار داده است که طغیان نکنید و به ظالمین نیز پناه نیاورده و اعتماد ننمایید.
تکیه بر ظلم و ظالم ممکن است با خواستههای نفسانی در دنیا همسویی داشته باشد اما به واقع نافرمانی خداوند است و نیازمند مقاومت در برابر خواهشهای آغشته به آلودگیهای دنیاست.
#ادامه_دارد...
@khomeinism 🍃🇮🇷