هدایت شده از گفتاری در فرهنگ | محمد رحمانی
تاملی بر دو واژه «#مردم» و «#انقلابی»
واژگان بر خلاف تلقی عوامانه ای که از آن وجود دارد و یک امر اعتباری به معنای بی اثر معنا می شود، اتفاقاً امری حقیقی است و تاثیرات شگرفی دارد. ملاصدرا بر این باور بود که کلمات و واژگان مجموعهای از نشانههای معنوی و رمزهای الهی هستند که باید به دقت مورد استفاده قرار گیرند. در فلسفه غرب نیز این اهمیت بس دقیق تر مورد توجه قرار گرفته است. ویلارد واِن اورمن کویین فیلسوف تحلیلی می گوید: «هیچ چیز به اندازه ساختار جملهها و واژگان نمیتواند بر جهانبینی ما تأثیر بگذارد» کویین معتقد بود که ساختار زبانی نقش تعیینکنندهای در تشکیل دیدگاههای فلسفی افراد دارد.
نوع بهره برداری ما از واژگان، در حقیقت جهان بینی ما را شکل می دهد و به تعبیر ویتگنشتاین «حدود جهان من محدود به حدود زبان من است و مرزهای زبان من، مرزهای جهان من را نشان میدهد.» از این رو توجه به معنای دو واژه «انقلابی» و «مردم» در ده روز گذشته بیان گر این است که ما نیازمند یک بازسازی الهیاتی و جهان بینی در خودمان هستیم. بگذارید با پرسشی شروع کنم:
▫️به راستی وقتی ما واژه «مردم» را استفاده می کنیم چه تصوری از آن داریم؟ کدام مردم اند که اندیشه ها و آراء آنها حجیت دارد و نظر آنها محترم است؟ آن ۶۰ درصدی که رای نداده اند یا ۴۰ درصدی که رای داده اند؟ در بین این ۴۰ درصد آن نزدیک به پنجاه درصدی که به جلیلی و قالیباف رای داده اند و یا آن نزدیک به پنجاه درصدی که به پزشکیان و پورمحمدی رای داده اند؟ به راستی ما در کنشگری اجتماعی و سیاسی و فرهنگی خود، مخاطب خودمان را کدام لایه از فضای اجتماعی می دانیم و نسخه ما برای دیگری چیست؟
▫️نمایندگان جریان انقلابی در ریاست جمهوری آقایان #جلیلی و #قالیباف و #زاکانی و #قاضی_زاده بودند. حال پرسش این است که نقطه مقابل آنها یعنی #پزشکیان و #پورمحمدی نماینده چه می شوند؟ نماینده جریان غیرانقلابی یا ضد انقلابی؟ این برچسب زنی در فضای اجتماعی چه تاثیری دارد؟ تاثیر آن این است که وقتی ۶۰ درصد مردم رای نمی دهند و از ۴۰ درصد باقی مانده نیمی از آنها به جریانات غیرانقلابی رای می دهند پس مشروعیت ما چگونه قابل صورت بندی است؟
🔻مساله و چالش اصلی ما در دو گانه «خودی و غیرخودی» است و ما دچار بحران «مرزبندی» هستیم. همان چالشی که در قالب "ما و دیگری" در اندیشه شریعتی مطرح گردیده بود. شریعتی معتقد است که با فراتر رفتن از مرزهای "ما" و "دیگری" و شناخت متقابل، امکان ایجاد گفتوگو و تعامل مثبت میان آنها وجود دارد. به اعتقاد او، این گفتوگو و تعامل میتواند به شکلگیری یک هویت مشترک و فراگیر منجر شود. مساله امروز ما این است که خط قرمز تبیین کننده غیریت، روز به روز در حال تنگ شدن است و سرمایه های اندیشه ای و واژگانی ما دائما در حال مصرف شدن برای امور روزمره است. جامعه ما به مثابه طفلی گریزپاست که سرمایه های یک عمر پدر خود را بدون توجه مصرف می کند و نگاهی به آینده و سیر دشوار بازگشت آنها ندارد.
بدیهی است که تمایزات در نظامات اجتماعی و سیاسی امری لابد است، تمایزات در بدنه مردم وتمایزات در کنشگران سیاسی. اما این تمایزات از کجا مرز هویتی پیدا می کند و غیریت ها را شامل می شود؟ از کجا این امکان برای ما وجود دارد که این تمایزات را در شیپور واژگانی خود به صورت تمایز هویتی فریاد بزنیم؟
🆔 @m_rahmani_g
هدایت شده از گفتاری در فرهنگ | محمد رحمانی
یک پرسش ساده 🤔
*
در یک هفته آتی که جامعه به شدت درگیر اوج فضای فعالیت های انتخاباتی است، انتخاب شما چیست؟
1️⃣ تمرکز برتوسعه مشارکت و افزایش شرکت کنندگان در انتخابات ولو با افزایش رای کاندیدای رقیب
2️⃣ تمرکز بر رای آوردن کاندیدای مطلوب ولو با ثبات در میزان رای دهندگان (۴۰ درصد)
حقیقت مطلب این است که در بزنگاه هاست که تصمیم گیری های افراد، جهت دهی های اندیشه ای آنها را نمایش می دهد. در حالت عادی پاسخ قالب فعالین بر این است که: افزایش مشارکت + رای به کاندیدای مطلوب. پاسخی که در حقیقت فرار از مساله و انتخاب است. در حالیکه در نگاه راهبردی «همه چیز یعنی هیچ چیز Every thing is nothing»
به نظر شما راه حل برون رفت از این دوگانه چیست؟ پاسخ هوش مصنوعی به این دوگانه هم جالب است:
«این یک سوال چالش برانگیز است و فیلسوفان و اندیشمندان نظرات متفاوتی در این مورد دارند. اما در کل، به نظر می رسد که تمرکز بر افزایش مشارکت شهروندان در انتخابات از اهمیت بیشتری برخوردار است. برخی دلایل که چرا تمرکز بر افزایش مشارکت ممکن است مهم تر باشد:
✔️ مشارکت بالا، مشروعیت بیشتری به نظام سیاسی می دهد و نماینده واقعی اراده مردم است.
✔️با افزایش مشارکت، طیف وسیع تری از شهروندان در تصمیم گیری های کلان جامعه نقش ایفا می کنند.
✔️مشارکت بالا، ثبات سیاسی و اجتماعی را افزایش می دهد و اعتماد عمومی به نظام سیاسی را بالا می برد.
✔️کاندیداهای منتخب با مشارکت بالا، مشروعیت و پشتوانه مردمی بیشتری دارند.
اما در عین حال، رأی آوردن کاندیدای مورد نظر نیز اهمیت دارد، زیرا سیاست ورزی، رقابت سالم و پیروزی در انتخابات به منزله تحقق اهداف و اصول سیاسی است. بنابراین باید تعادلی بین این دو هدف برقرار شود. به گونه ای که افزایش مشارکت همراه با پیروزی کاندیدای مورد نظر باشد. این موضوع نیازمند برنامه ریزی و تلاش دقیق و هماهنگ است.
🆔 @m_rahmani_g
هدایت شده از گفتاری در فرهنگ | محمد رحمانی
#یادداشت
چطور سادگی بر پختگی چیره می شود؟
🌀 اصولاً در طول تاریخ زبان حرکت های اجتماعی همواره با زبان روزمره اجین بوده است. به راحتی این موضوع را می توان در #انقلاب_اسلامی مشاهده کرد. کافی است یک صفحه از کتب امام خمینی(ره) را با یک دقیقه از سخنرانی های ایشان را مقایسه کنید. برقراری ارتباط بین خالقین این دو اثر امکان ندارد چرا که زبان مکتوبات، زبان نخبگی و با درون مایه فلسفی و فقهی و عرفانی و زبان سخنرانی ها، زبان عامیانه و با بهره برداری از «زبان روزمره است». به تعبیر یکی از اساتید آنگاهی که در تاریخ شیعه، رهبران اجتماعی از نعمت «سادگی» و «همه فهمی» در بیان بهره مند نبودند،حرکت های اجتماعی نیز به این صورت شکل نگرفت و نمونه تاریخی آن در آیت الله شاه آبادی نقل می شود.
▫️اسوالد هنفلینگ در کتاب «فلسفه و زبان روزمره» می گوید: «"زبان روزمره" عبارتی است که اکثر فیلسوفان با سوء ظن به آن مینگرند... اگر در بیانات یک فیلسوف ابهام و بی دقتی دیده شود باید از او خواست تا به همان زبان روزمره منظور خود را روشن و شفاف سازد، و اگر هم نتوانست باید به ناتوانی یا اکراه او در این امرظنین شد و نه به خود زبان".» در حقیقت برخلاف تلاش هایی که برخی فیلسوفان همچون راسل، ویتگنشتاین، فرگه و کارناپ در تبیین ضرورت سادگی در زبان می کنند اما توجه به زبان روزمره در ادبیات نخبگی به شدت کمرنگ است.
🔻در دو هفته گذشته و در جریان #انتخابات تمرکز بسیاری از نامزدها، بر ارائه پخته تر، عمیق تر و دقیق تر برنامه هایشان برای تحول ایران بود. گفتگوهای مفصل پیرامون برنامه پنج ساله هفتم، انبوه طرح هایی برای حل ناترازی های مختلف اقتصادی، چالش های حوزه سیاست خارجه مثل FATF و ... اما نهایتاً به جز لایه نخبگانی و خواص جامعه، آحاد جامعه به چه سمتی مایل می شوند؟ عامه مردم به سمت «زبان روزمره» می روند. چیزی که در زبان #جلیلی مشاهده نمی شود و در زبان #قالیباف کمتر بود. اما #پزشکیان مسلط بر این زبان روزمره است. البته نه از باب توان در قدرت تبدیل، بلکه از عوامانه بودن شخصیت درونی خود ‼️ ولی نتیجه تغییری نمی کند، مردم با این زبان مانوس تر اند و احساس نزدیکی بیشتری می کنند. لذا کلید واژه ها، رفتارها و تک تک کنش هایش در اذهان مردم معناپذیر است. این درک از ذهن مردم، در بسیاری از ما وجود ندارد لذا دقیقاً محصولات رسانه ای تولید می کنیم که مبتنی بر چارچوب ذهنی ما خنده دار و مضحک، اما مبتنی بر اذهان مردم جذاب و قابل درک است.
🆔 @m_rahmani_g
هدایت شده از مطرا
🗳 #اینفوگرافی ۱۰ کار اساسی
🔹 ۱۰ کار اساسی برای پیروزی جبهه انقلاب و پیشتازی دکتر جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری
💠 همهی ما موظفیم که امروز از فرصتها استفاده کنیم تا آیندگان در حسرت این روزها نمانند. شهید حسن باقری
#ببینید #استوری
#انتخابات #جلیلی #پزشکیان #مناظره
https://eitaa.com/joinchat/3617652979C868956f3a1
هدایت شده از مطرا
10کار اساسی.zip
51.52M
هدایت شده از کشکول|محسن مهدیان
✅سه دیالوگ راهگشا و اثرگذار در مناظره اول
1⃣یکم.
پزشکیان: برجام نباشد نمیتوانید نفت بفروشید
جلیلی: برجام نبود و فروختیم
پزشکیان: ارزان فروختید
جلیلی: قیمت نفت در بودجه ثبت است. الان قیمت بنزین در بودجه چقدر است؟
پزشکیان: نمی دانم. ولی ارزان می فروشید.
جلیلی: مگر ممکن است؟ قیمت بنزین در بودجه روشن است و دیوان محاسبات با همان از شرکت نفت حساب می کشد.
2⃣دوم.
جلیلی: اگر درست مسائل را نبینیم نمیتوان برنامه دهیم.
پزشکیان: نیاز به برنامه نیست. برنامه هست
جلیلی: برنامه برای اهداف است. برنامه اجرایی برای رسیدن به اهداف لازم داریم.
پزشکیان: شما مگر دنبال دولت رییسی نیستید؟ ایا دولت برنامه نداشت؟ برنامه هفتم را نداشت؟
جلیلی: الان درباره موضوع اف ای تی اف در برنامه چه آمده است؟ باید چه کنیم؟
سکوت پزشکیان.
3⃣سوم.
پزشکیان: باید به کارشناسان رجوع کرد.
جلیلی: رجوع به کارشناس خوب است. اما اینکار باید قبل از ورود به رقابت انجام شود.
مجری: اقای پزشکیان شما می گویید باید به کارشناسان رجوع کرد. اما در جلسات برنامه اقتصادی با دو کارشناس آمدید از دو مکتب مختلف. چطور ممکن است؟
پزشکیان پاسخ نداد و عبور کرد.
(توضیح: پزشکیان با میدری و عبده تبریزی آمد که یکی نهادگرا و دولت گراست و دومی لیبرال و بازارگرا)
✅جمع بندی این سه دیالوگ مهم:
یکم. وقتی مسائل را اشتباه وناقص ببینیم مثل عدم فروش نفت یا فروش مفسده انگیز
دوم. برنامه اصلاح هم نمی توانی داشته باشی و مجبور میشی برنامه بالادستی را جای طرح اجرایی جا بزنی
سوم. و چون خودت هیچ جمعبندی و ایده ای نداری وقتی سراغ کارشناس هم میری، این رجوع کمکت نمی کنه. چون نمیدانی سراغ کی بری و اینطور سراغ دوکارشناس میری که 180 درجه مقابل هم هستند.
باید مناظره را روایت کرد.
@mahdian_mohsen
هدایت شده از خانم طالبی
♨️پیامدهای عدم حمایت قاطع از جلیلی برای حامیان حوزوی قالیباف در صورت پیروزی پزشکیان
به نظر می رسد در صورتی که آقایان حوزوی حامی قالیباف از آقای جلیلی حمایت قاطع و عملی نکنند، با چالشهای متعددی روبرو خواهند شد که بعضی از این چالشها به شرح ذیل میباشد
🟥قضاوتهای منفی
عدم حمایت از جلیلی به عنوان نشانهای از بی تعهدی به ارزشها و آرمانهای انقلاب در این لحظات حساس کشور و منطقه تلقی می شود و این امر منجر به قضاوتهای منفی در عموم حوزویان خواهد شد که در فضای بعد از پیروزی پزشکیان تداوم سرزنشها و ریزش سرمایه اجتماعی حوزوی را در پی خواهد داشت
🟥هزینههای سیاسی
عدم حمایت از جلیلی هزینهی سیاسی قابل توجهی شامل از دست دادن حمایت مردمی، آسیب به روابط با مستمعین مذهبی و خدشهدار شدن اعتبار آقایان را به همراه دارد
🟥پیامدهای بلندمدت
عدم حمایت از جلیلی در شرایط فعلی پیامدهای بلندمدتی بر روابط و چشمانداز آینده آقایان داشته اعتماد و احترام متقابل را از بین میبرد و باعث انشقاق در بدنه مذهبی و روحانیون مشهور خواهد شد و ارتباطات آتی را با بدنه مذهبی دشوارتر خواهد کرد
🔻نتیجهگیری
فلذا عدم حمایت از آقای جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری آتی، تبعات قابل توجهی به همراه دارد. آقایان باید به طور جدی این پیامدها را در نظر گرفته و تصمیم نهایی را سریع تر بگیرند.
🔻پیشنهاد
توصیه میشود که این آقایان با یکدیگر جلسهای برگزار کنند و به طور کامل در مورد این موضوع بحث و گفتگو کنند و در این جلسه، تمام جوانب موضوع را به دقت بررسی کرده و تصمیم نهایی را بگیرند.
هدایت شده از واثق
2.6M
یکی از سوالاتی که از دکتر جلیلی پرسیده می شود این است که بابا تو هم دهان باز کن و از این آدمهای بزرگی که به میدان آوردی کسی را معرفی کن!
این صدای شیخ محسن خاکی دوست طلبه ماست که دکتری اقتصادش را در دانشگاه علامه طباطبایی تهران خواند اما پایان نامه ننوشت و حالا آمده در آموزش پرورش خوزستان با عنوان معلم ورزش استخدام شده است!!
دیروز به محسن گفتم یک لیستی از دوستانی که می شناسی را بگو تا من معرفی کنم. تا معلوم شود چطور این جوانها ارزش اعتماد کردن را دارند تا ما به آنها اعتماد کنیم و در مقابل دولت دلالها و رانت خوارها و بانکدارهای زالوصفت بایستیم، اما نترسیم و امید داشته باشیم که ملت را به پیش می برند و در مقابل سرمایه سالاران طرفدار بازار آزاد ما را به حال خود رها نمی کنند!
🆔 @social_theory
هدایت شده از سعداء/حجت الاسلام راجی
28.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاسخ مردم به توهین آذری جهرمی،
۹ میلیون طالبان ایرانی
دکتر #جلیلی
رسانه هنری نفحات
💠 اندیشکده راهبردی سعداء
🆔 @soada_ir
هدایت شده از روشنگری
12.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلطان تبلیغ چهره به چهره 😄
🇵🇸 @Roshangari_ir
🅾️ Roshangari.ir/اینستاگرام
هدایت شده از فکرت
♨️ #مناظره_انتخاباتی
✅ در آستانه دور دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، رسانه فکرت برگزار میکند:
💥تکرار کنیم...!!!
🖇 ایران امروز نیازمند تکرار کدام گفتمان است؟
👤 با حضور نمایندگان دو نامزد انتخاباتی:
✔️محمدرضا نصیری؛
پژوهشگر حوزه سیاسی
✔️مصطفی جلالی؛
رئیس خانه احزاب قم
⏰چهارشنبه ۱۳ تیرماه، ساعت ۱۰
🏢قم،پردیسان، خیابان شهیدان تقوی، خیابان آقامحمدی، کوچه اول، تقاطع خیابان ایمان، ساختمان زعفرانیه
علاقمندان میتوانند برای حضور در برنامه از طریق آیدی @reza_Ojaghi ثبتنام نمایند(ظرفیت محدود است)
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲 وب | ایتا | تلگرام | اینستاگرام