#نکته_حقوقی
⚖️ درصورت تغییر جنسیت یکی از زوجین تکلیف مهریه چه میشود؟🤔
⚖️ مطابق مادهی ۱۰۸۲ قانون مدنی:
«به مجرد عقد، زن مالک مهر میشود و میتواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.»
🔹 مالکیت زوجه بر مهریه، از زمان عقد مستقر میشود. از این جهت، اگر مرد یا زن پس از ازدواج تغییر جنسیت دهند، مرد همچنان مکلف به پرداخت مهریه خواهد بود.
🔹 بنابراین مرد نمی تواند به این بهانه که او دیگر زن شده و یا طرف مقابل مرد است از پرداخت آن خودداری نماید.
⚖️باحقوق آنلاین همراه شوید🌹👇
@Law_moshavere
#نکته_حقوقی
⚖️شیوه ی نقل و انتقال سهام در شرکت های تجاری چگونه است؟🤔
1️⃣سهامی عام ⬅️ آزاد است و نمی توان در اساسنامه آن را محدود نمود.
2️⃣سهامی خاص ⬅️ آزاد است اما می توان در اساسنامه آن را محدود نمود.
3️⃣تعاونی ⬅️ آزاد است اما محدودیت پذیر هم است.
4️⃣مسوولیت محدود ⬅️ منوط به موافقت کنندگان دارندگان حداقل سه و چهارم سرمایه که دارای اکثریت عددی هم باشند و نقل و انتقال سرمایه منوط به تنظیم سند رسمی است.
5️⃣تضامنی،نسبی مختلط سهامی،مختلط غیر سهامی ⬅️ منوط است به اتفاق اراء اما در مختلط سهامی شرکای سهامی در نقل و انتقال سرمایه ی خود آزاد هستند.
⚖️باحقوق آنلاین همراه شوید🌹👇
@Law_moshavere
#حقوقی
⚖️ اگر ملکی را به نام همسرت کرده باشی میتوانی پس بگیری؟؟🤔
🔹اگر مرد ملک را در ازای مهریه به نام زن انتقال داده باشد . ملک متعلق حق زن قرار گرفته و مرد نمی تواند آن را مسترد نماید.
🔹لکن چنانچه هزینه ملک را مرد پرداخته باشد و تنها سند به نام زن باشد، شرایط متفاوت خواهد بود.
🔹اثبات این موضوع که مرد در ازای پرداخت مهریه ضمن توافق با زوجه، ملکی را به نام ایشان انتقال داده است ، کمی دشوار به نظر می رسد و مستلزم ارائه شواهد و مدارک و یا داشتن شهودی می باشد و این امر در صورت فقدان ادله فوق الذکر قابل اثبات نمی باشد
🔹 ضمن این که معامله در زمان وقوع، شرایط اساسی ماده 190 قانون مدنی را رعایت نموده است یا خیر بطور مثال : طرفین حین وقوع عقد اهلیت داشته و یا قصد و اراده بر انشاء این معامله را داشته اند یا خیر؟؟
🔹چنانچه زوج و زوجه از ابتدای امر، ضمن توافقی ملک را به صورت سه دانگ سه دانگ تملک نمایند، اسناد وصول وجه همانند چکهای صادر شده و رسید های واریز وجه می تواند اثبات کننده ایفای تعهد از ناحیه طرفین و هم چنین پرداخت وجه باشد.
🔹چنانچه اسناد فوق الذکر اثبات نماید که کلیه وجوه را مرد پرداخته و هیچ وجهی از ناحیه زن پرداخت نشده است ، مرد می تواند نسبت به تقدیم دادخواست مطالبه وجه ملک خریداری شده و توقیف همان ملک اقدام نماید و وجه پرداختی را وصول نماید.
⚖️باحقوق آنلاین همراه شوید🌹👇
@Law_moshavere
#نکته_حقوقی
⚖️آیا طلبکار یا زن، می تواند مبلغ پول پیش یا اصطلاحاً ودیعه ای را که مستاجر به مالک پرداخت کرده، در ازای طلب یا مهریه ی خود توقیف کند؟🤔
✅ اگر با توقیف این مبلغ، مستاجر نتواند اجاره را پرداخت کند و پرداخت اجاره موجب تنگدستی شدید مستاجر (عُسر و حَرَج وی) شود و مستاجر نیز به ملک نیاز داشته باشد و این ملک، عُرفاً در شان وی باشد و بالاتر از شان وی نباشد، طلبکار نمی تواند این مبلغ را در برابر طلب خود توقیف کند. مثلاً زن نمی تواند آن را به ازای مهریه خود توقیف کند.
⚖️(مفاد ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی)
⚖️باحقوق آنلاین همراه شوید🌹👇
@Law_moshavere
#مستثنیات_دین
⚖️منزل مسکونی اگر چه جزء مستثنیات دین است اما در موارد زیر قابل توقیف و فروش است :😳
1⃣در صورتی که منزل مسكوني محكوم عليه بيش از نياز و شأن عرفي او باشد و اموال دیگری نداشته یا امکان دسترسی به اموال دیگر وی وجود نداشته باشد، در این صورت ملک به فروش رفته و مازاد بر قيمت منزل مناسب عرفي، صرف پرداخت ديون محكوم عليه خواهد شد.
✅️نکته :
در صورتی که در مورد بالا استيفاي محکوم به ( طلب ) ، به طريق سهل تري مانند استيفاء از محل منافع بخش مازاد منزل مسكوني محكوم عليه يا انتقال سهم مشاعي از آن به شخص ثالث يا طلبكار امكان پذير باشد، در اين صورت محكوم به از طرق مذكور استيفاء خواهد شد.
2⃣ در صورتی که به حكم قانون منزل مسکونی، تبديل به عوض ديگري شده باشد، وصول محکوم به از آن امکان پذیر است، مانند اينكه مسكن به دليل قرار گرفتن در طرح هاي عمراني تبديل به وجه گردد؛ مگر اینکه محکوم علیه ثابت کند که با وجه دریافت شده قصد تهیه مستثنیات دین را دارد.
3⃣ در صورتی که در اثر از بين رفتن منزل مسکونی ، عوضي دريافت شده باشد و آن عوض جزء مستثنیات دین نباشد، وصول محکوم به از آن امکان پذیر است؛ مگر اینکه محکوم علیه ثابت کند که با عوض دریافت شده قصد تهیه مستثنیات دین را دارد.
⚖️باحقوق آنلاین همراه شوید🌹👇
@Law_moshavere
#نکته_حقوقی
⚖️👈 نکته خیلی مهم برای خریداران خودرو:
✅ اگر در معامله خودرو شما خریدار هستید این جمله را در قرداد قید نکنید و اگر فروشنده نوشت، امضا نکنید
《مورد معامله عیناً به رؤیت خریدار رسید》
✅ این جمله به معنی پذیرفتن تمام عیب های ظاهر و پنهان خودرو است .
در مقابل : حتما این جمله را قید کنید :
✅چنانچه به هر دلیلی امکان تعویض پلاک خودرو وجود نداشته باشد: فروشنده ملزم است ثمن معامله را به نرخ روز به خریدار بپردازد.
⚖️باحقوق آنلاین همراه شوید🌹👇
@Law_moshavere
#بیمه
⚖️صندوق تامین خسارتهای بدنی چیست؟🤔
🔹 چنانچه به هر دلیلی نتوان از شرکت بیمه خسارت ناشی از تصادف را دریافت نمود، صندوقی به نام صندوق تامین خسارتهای بدنی ایجاد شده که خسارتهای بدنی (نه مالی) زیاندیده را پرداخت مینماید
🔹 و چنانچه تاریخ گواهینامه منقضی شده باشد، این امر خللی در پرداخت خسارت بیمه نامه شخص ثالث ایجاد نمیکند.
🔹مطابق ماده ۱۵ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه؛ در صورتی که شخص فاقد گواهینامه بوده و یا گواهینامه مرتبط با وسیله نقلیه را نداشته باشد، خسارت پرداختی به شخص ثالث باید از مقصر بازیافت شود.
⚖️باحقوق آنلاین همراه شوید🌹👇
@Law_moshavere
#حقوقی
⚖️در چه مواقعی لازم است تا به دادگاه مراجعه شود و نمیتوان درخواست داور حقوقی داشت؟🤔
✅در ماده ۴۷۸ قانون آیین دادرسی مدنی ذکر شده که در آن دسته از دعاوی که مربوط با اصل نکاح و فسخ آن، طلاق، نسب و دعاوی مربط به آن است، لازم است تا به دادگستری و دادگاهها مراجعه شود. همچنین رسیدگی به اموری از قبیل ورشکستگی و پروندههای کیفری نیز از موضوعیت درخواست داور حقوقی خارج میشود و لازم است تا این اختلافات در دادگاهها مطرح و مورد رسیدگی واقع شوند.
⚖️باحقوق آنلاین همراه شوید🌹👇
@Law_moshavere
ای کاش قبل از ازدواج بدانیم که ؛
📍ثروت، زیبایی و دیگر امکانات مادی، شیرین کننده زندگی هستند؛
اما
نمی توانند جبران کننده کاستی ها و عدم تفاهم ها باشند.
❗️ازدواج با یک نفر تنها به خاطر پول، صرف نظر از احساس شما نسبت به آن فرد، تقریباً همیشه اشتباه است ❗️
⚠️ پس اجازه ندهیم، ظاهر و بسته بندی شیک هر چیزی، جلو انتخاب عاقلانه مان را بگیرد
🍃🍃🔸️🌷🔸️🍃🍃
@khane_va_khanevade