رابطه زبان و ژنتیک.pdf
153K
رابطهٔ زبان و ژنتیک و یافتههای جدید علمی در مورد ژن زبان
#شهلا_شریفی
🇮🇷 @linguiran
واژهٔ "فریبرز" در کتاب معجمالتواریخ بهصورت "برزفری" ذکر شده است و میگویند که فردوسی بهخاطر رعایت کردن بحر متفارب که از رکن فعولن (U _ _) تشکیل میشود ناچار شده است که آن را به صورت "فریبرز" بیان کند.
در کتاب تاریخ طبری و تاریخ بلعمی این اسم به صورت "Borzāfarah" ذکر شده است. همچنین در فارسنامه ابنبلخی هم این اسم بهصورت "zarafah" آمده است که ما را به یاد واژه Borzāphranes از سرداران پارتی میاندازد.
واژهٔ "فرنگیس" هم در ترجمه عربی البنداری از شاهنامه به صورت "فریکیس" آمده و در شاهنامه ابومنصور محمدبنعبدالرزاق و ابومنصور معمری هم احتمالا بهصورت "گیسفری" بوده است. در کتاب "غرر اخبار ملوک الفرس و سیرهم" از ثعالبی این اسم به صورت "کسیفری" /Kasīfarī /ذکر شده است. در تاریخ طبری به صورتهای Vasfāfarīd و Vasfafarah آمده است. همچنین در بندهشن بهصورت Vīspān-fryā آمده است.
#فریبرز_کوچکی_زاد
🇮🇷 @linguiran
هدایت شده از سید احمد رضوی | صراط
چرایی تروریست خواندن سپاه توسط آمریکا.m4a
8.36M
نگاه منطقه ای آمریکا برای تروریست خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
هدایت شده از سید احمد رضوی | صراط
ابعاد و اهداف داخلی آمریکا برای تروریست خواندن سپا.m4a
7M
نگاه و اهداف داخلی آمریکا برای تروریست خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
هدایت شده از سید احمد رضوی | صراط
نتیجه طرح تروریستی خوانده سپاه توسط آمریکا.m4a
5.86M
نتیجه محتوم طرح آمریکا برای تروریست خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
✅ فرهنگ بومی، مهجور در نامگذاری معابر؛
کوچه دوست کجاست؟
اگر چه در قزوین هر خیابان و کوچه با تابلویی که در ورودی آن نصب شده، صاحب اسم شدهاست، اما بسیارند محلات، خیابانها و کوچههایی که این اسامی را به رسمیت نشناخته و هنوز با نام قدیمی خود که بیشتر ریشهای در ادبیات و گویش قزوینی دارد، صدا میشوند.
پنبه سرا، پایین محله، راه ری و...همه از جمله اسامی محلاتی هستند که اگر چه روی تابلوی رسمی کوچهها به چشم نمیخورند، اما هویت محله با آن گره خوردهاست و مردم با این هویت یکدیگر را هممحلهای، دوست و رفیق میدانند. اسم به نوعی هویتساز است، چه برای انسان و چه برای معابر و خیابانها! این اسامی میتواند پیشینه تاریخی و یا مذهبی یک خیابان را نشان دهد، گاهی ممکن است محل به دنیا آمدن شخصیتهای ملی و بومی یک کشور و یا شهر باشد، دلایل دیگری هم میتواند عامل نامگذاری خیابانها و معابر باشد؛ اما آنچه که بیشتر از هر چیزی اهمیت دارد، این است که...
ادامهٔ مطلب را در پیوند زیر بخوانید:
http://www.farvardinemruz.ir/?type=dynamic&lang=1&id=3358
🇮🇷 @linguiran
✅ ایران پنج برابر کشورهای پیشرفته دانشگاه دارد.
🔹در ایران ۲۶۴۰ دانشگاه وجود دارد درحالی که چین تنها ۲۴۸۱ و هند ۱۶۲۰ دانشگاه دایر کرده است. بنابر گزارش موسسه اسپانیایی CISC تعداد دانشگاهها در اغلب کشورهای پیشرفته جهان زیر ۵۰۰ دانشگاه است، بهطوری که آلمان ۴۱۲، انگلیس ۲۹۱، کانادا ۳۲۹، ایتالیا ۲۳۶ و هلند ۴۲۳ دانشگاه دارند. این تعداد دانشگاه در ایران، حدود ۵ هزار میلیارد تومان از بودجه کل کشور را میبلعد و نزدیک به ۵۰ درصد از جمعیت بیکار کشور را تولید میکند.
اگرحوزههای علمیه را هم به لیست دانشگاههای ایران اضافه کنیم، میتوان گفت ایران بزرگترین تولیدکننده مدرک تحصیلی است.
۸۰ درصد وزیران کابینه انگلیس مدرک لیسانس دارند. در ایران موج دکتری گرفتن و پشت میز نشستن راه افتاده است.
🇮🇷 @linguiran
هدایت شده از 🌴 یاوران نماز 🌴
#وقت_نماز
#تلنگر_امروز_نماز_اول_وقت
💥 هرگاه در نمازت عجله کردی
خواستی زودتر به پایان برسانی
به یاد بیاور!!!
👈همه ی آنچه که می خواهی بعد از نماز بروی به آن برسی و همه ی آنچه که می ترسی در این مدت از دست بدهی
#به_دست_همان_کسی_است، #که_در_مقابلش_ایستاده ای👌
برای حرف زدن با خدا بیشتر وقت بگذار🌺
🌹با ما همراه باشید جامع ترین کانال نماز👈 @yavarannamaz ✅
✅ چرا نوشتن متن پایاننامه را دشوار میبینیم؟
هر نوع تحقیقی (کیفی، کمی، نظری و کاربردی) از یک ساختار منحصربهفرد تشکیل میشود. طرح تحقیق و روش و ابزار جمعآوری داده در هر تحقیقی وابسته به نوع تحقیق است. اما حتی اگر ساختار و طرح تحقیق را هم خوب بشناسیم، تحقق آن نیازمند داشتن مهارت نگارش است، مخصوصا اگر بخواهیم به انگلیسی و یا زبان دیگری بنویسیم. اما متاسفانه در مقطع ارشد آنچه بنده تا به حال شاهد آن بودهام این است که دانشجو نمیداند چگونه بنویسد و مدام سوال میکند. برای پاسخ به این پرسش باید ابتدا ریشه آن را بشکافیم.
چرا نمیتوانم بنویسم؟
در مدرسه ابتدایی به ما میگفتند که انشا بنویسید اما نوشتن آن برای ما که نُه ساله بودیم خیلی دشوار بود و انگار میخواستیم کوه را بکنیم! ما فقط توصیف میکردیم: «یک درخت در خانه ما هست. این درخت خیلی قشنگ است. من درختان را دوست دارم. طبیعت خیلی خوب است و الی آخر...»
چرا نوشتن برای ما سخت بود؟
به این خاطر که تازه با خواندن آشنا شده بودیم؛ تازه فهمیده بودیم که چیزی به نام کلمات هم وجود دارد. تازه فهمیده بودیم که بعد از هر جمله باید یک نقطه بگذاریم. رفتهرفته با ساختار یک کتاب آشنا شدیم و در مقاطع بعدی جملاتی پیچیده و مرکب را در انشا بهکار بردیم. در مقطع کارشناسی اگر به ما میگفتند که هزار صفحه انشا بنویسید به راحتی از پس آن بر میآمدیم. گرچه انشا هم ساختار خاصی دارد. اما وقتی میگفتند که پنج صفحه مقاله بنویس قطعا یک ماه طول میکشید و یا اینکه اصلا نمینوشتیم، چرا؟
در دانشگاه ما با ساختار جملات و گرامر زبان فارسی به خوبی آشنا میشدیم اما با ساختار مقاله چطور؟ آیا به اندازه کافی مقاله خوانده بودیم که بتوانیم بنویسیم؟ حتی آنهایی که خوانده بودند آیا به ساختار مقاله توجهی کرده بودند؟ اگر پایاننامه ما انگلیسی باشد چطور؟ واویلا!
میخواهم این نکته را بگویم که راز خوب نوشتن خوب خواندن است. تا زمانی که ما ساختار مقالات را نشناسیم و چگونگی نگارش آن را از نزدیک تجربه نکنیم نمیتوانیم مطالب خود را روی کاغذ بیاوریم.
هر مقاله از ساختار خاصی تشکیل شده است (چکیده، مقدمه، پیشینه تحقیق، روش تحقیق، تحلیل داده و نتیجه). هر یک از این قسمتها چه وظیفهای دارند و چگونه باید آنها را سازماندهی کنیم؟ چگونه یک پاراگراف را باید شروع کرد و تا آخر ادامه داد؟ در حین نوشتن چگونه باید ارجاع درون متنی داد؟ اگر بیش از یک نویسنده باشد چگونه باید ارجاع دهیم؟ در پایان یک مقاله یا پایاننامه چگونه باید منابع را ذکر کنیم؟ لطفا این سوالات را قبل از شروع به خواندن از خودمان بپرسیم. شک ندارم که نتیجهبخش است!
نکته دیگر اینکه نوشتن مقاله با نوشتن انشا متفاوت است. زبان و سبک نوشتاری یک مقاله علمی پژوهشی با یک کتاب داستان فرق دارد. عبارات متداولی که در یک مقاله استفاده میشوند کداماند؟
(The article attempts to...Investigate...Study..survey..
However,
In other word,
In so doing,
It goes without saying that….
Newmark states that...
In Nida's words...
برای اینکه خوب بنویسیم باید خوب بخوانیم و مهمتر اینکه خوب هم توجه و دقت کنیم. دانشجویانی که بهتازگی وارد مقطع ارشد شدهاند توجه داشته باشند که حین خواندن مقاله باید به ساختار و نحوه جملهبندی و واژگان متداول آن توجه کنند تا بعداً از همان کلمات، گرامر و ساختار بتوانند استفاده کنند. این را با سرقت ادبی اشتباه نگیریم. در اینجا ما فقط نحوه نوشتن را کپی میکنیم نه محتوی یک مقاله را.
#سعید_صفری
🇮🇷 @linguiran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پوتین بعد از ترجمهٔ غیردقیق صحبتهایش توسط مترجم روس، او را به شوخی یک «راهزن» توصیف کرد. پوتین در گفتوگو با نخستوزیر سوئد، آنها را «دوستان» خطاب کرد اما مترجم از کلمه «شرکا» استفاده کرد.
🇮🇷 @linguiran