🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚در تعطیلی جلسات در ماه مبارک رمضان
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال12271:
سلام علیکم: علت تعطیلی جلسات در ماه رمضان چیست؟
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: ماه رمضان ماهِ خلوت با خدا است نه ماه گفتگو با خلق خدا! مگر نشنیدید که حافظ در رؤیت ماه رمضان گفت: «هلال ماه ز بام افق نمایان شد / کلید میکده گم گشته بود، پیدا شد» ،در میکده باید به فکرِ میِ لقاء بود، نه به فکر نردبان تفکر!! گفتند: طرف برای محبوبش که غایب بود نامه مینوشت و قصههای دلدادگیهای خود را به او خبر میداد، تا بالاخره ملاقات حاصل شد و او در محضر محبوبش بهجای گفتگو با او، نامههایش را درآورده بود و میخواند. یادش رفته بود این نامهها برای این ملاقات بود! ماه رمضان ماهِ شنیدن خطاب «إنّی قریب» از حضرت حق است. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/12271
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📚خلاصه کتاب #اسماء_حسنا دریچه های نظربه حق
(شرحی بردعای سحر)
🔰استاداصغرطاهرزاده
صفحه70
💎 #سيرابراهيمي
✅حضرت ابراهيم علیه السلام بعد از توجه به ملکوتِ کوکب و قمر متوجه ملکوت شمس شد. و با رؤيت صورت ربوبيت عالَمِ قلب و روح خواست در همين مرتبه بماند که طلب حقِّ مطلق که در فطرت او بود او را از اين مرحله نيز عبور داد. بسياري از عرفا به مقام اول حضرت ابراهيم علیه السلام که برسند ديگر خود را شيخ العرفا ميدانند و قهقهي مستانه ميزنند. چون همينکه کسي بتواند به نوري برسد که تمام عالم را مديريت ميکند، به مقام خوبي رسيده ولي رجوع به حقِّ مطلق، مقام ابراهيم علیه السلام است و اين عاليترين درجهي عرفان به حساب ميآيد زيرا در اين مقام انسان ميتواند حق را در همهجا به مطلقيت ببيند.
🔺قبلاً نمونهي آن را در سخن اميرالمؤمنين علیه السلام عرض کردم که حضرت ميفرمايند: «ما رأيتُ شَيْئاً إلاّ وَ رأيتُ اللّه قَبلَهُ وَ مَعَهُ وَ بَعْدَه» هيچ چيزي را نديدم مگر آنکه قبل و بعد و همراه آن چيز «الله» را ديدم. حضرت امام خميني«رضواناللهعليه» در کتاب «مصباح الهدايه» ميفرمايند: عظمت اين جمله در اين «الله»گفتن است. چون ميفرمايند در هرچيز «الله» را ديدم. 👈«الله» مقام جامعيت همهي اسماء الهي است و در هرچيز با آن اسم مرتبطبودن به اين معني است که اولاً: تشکيک در ظهور هست. ثانياً: حضرت علي علیه السلام با ظهور مطلقِ حضرت حق مرتبط شدهاند.
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
📚خلاصه کتاب #اسماء_حسنا دریچه های نظربه حق
(شرحی بردعای سحر)
🔰استاداصغرطاهرزاده
صفحه73
💎 #درجهي_سالک_درسوال
✅با توجه به فقرات دعاي سحر عنايت داشته باشيد که سؤال بستگي به درجهي سالک دارد. در ابتداي امر صفاتي را ميبيند که بعضي زيبا و بعضي زيباترند ولي چون مقام سالک برتر شد ديگر افضليتي نميبيند و ميگويد: «و کُلُّ جَمالِکَ جَميل» همهي زيباييهاي تو زيباترين است «وَ کُلُّ عَظَمَتِکَ عَظيمه» و همهي عظمتهاي تو عظيمترين است، چون همه را کامل ميبيند.
✅گاهي عرفا توانستهاند احوالات خود را گزارش دهند تا خوانندهي آن گزارش نظر خود را به آن احوالات بيندازد و تحت تأثير قرار گيرد، از جملهي اين گزارشات فتوحات مکّيهي محيالدينبنعربي است که مرحوم علامه طباطبايي«رحمةاللهعليه» در وصف آن ميفرمايند: «محي الدين بن عربي در فصوص مشتمشت ميآورد و در فتوحات، دامندامن» مرحوم قاضي«رحمةاللهعليه» در زماني که در خانه بستري بودند مرحوم علامه طباطبائي«رحمةاللهعليه» را دعوت ميکردند تا بيايند و با هم فتوحات مکّيه را بخوانند. مرحوم قاضي فرموده بودند: «بعد از مقام عصمت و امامت در ميان رعيت اَحدي در معارف عرفاني و حقايق نفساني در حدّ محيالدينبنعربي نيست». (کتاب عطش، ص 327، انتشارات شمسالشموس.)
🔺به يک معني هر گزارشي، قلب کسي که آن گزارش را ميشناسد متذکر ميکند و از اين زاويه قرآن «ذکرٌ للعالمين» است تا دلهاي آماده را بيدار کند و منوّر به کشف محمدي صلی الله علیه وآلهنمايد.
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚چند سال پیش چرا کشور ما دو روز را عید فطر گرفتند؟
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال11040:
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام:
سوالی یکی از دوستان مطرح کردند که من نتوانستم جواب قانع کننده ای بدهم در توان ما نیست. سوال مربوط به سالهای قبل است. چند سال پیش چرا کشور ما دو روز را عید فطر گرفتند؟ این باعث شک برای بعضیها می گردد.
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: همانطور که ممکن است یک مرجع تقلید بفرماید که نماز مسافر در 20 کیلومتری شکسته میشود و مرجع دیگری بفرماید نماز مسافر در 5/22 کیلومتری شکسته میشود، وظیفهی مکلّف در بحث عید فطر هم بستگی به نظر مرجع تقلیدش دارد، به این شکل که ممکن است یک مرجع تقلید بفرماید اگر ماه را با تلسکوپ ببینند کفایت میکند ولی مرجع تقلید دیگر بفرماید به صرف دیدن با تلسکوپ اثبات نمیشود که فردا اول ماه است و لازم است با چشم غیر مسلح دیده شود و به همین خاطر ممکن است به نظر یک مرجع تقلید امروز عید فطر باشد و به نظر مرجع تقلید دیگر، فردا عید باشد. به هر حال در این مسأله بایستی به نظر مرجع تقلید خود نگاه کنید. البته در صورتی که حاکم حکومت اسلامی شب عید فطر حکم کند که فردا عید فطر است، قضیه متفاوت میشود. بنابر این روشن شد که مسأله صرفا فقهی و علمی است ولی متأسفانه برخی آگاهانه یا نا آگاهانه این مسائل را سیاسی کرده و سعی دارند فتوای علمی مراجع را سیاسی جلوه دهند. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/11040
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚روزه پنجشنبهی اول ماه و آخر ماه و چهارشنبهی وسط ماه
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال10756:
سلام علیکم: جوانی 30 ساله هستم. امسال به لطف الهی توانستم رجب و شعبان را هم روزه بگیرم. بخاطر غفلت این سالها بسیار نادمم اما به فضل پروردگار امیدوار. قصد دارم و آیا می شود قضای این روزه های مستحبی (رجب شعبان) را اکنون بجا آورم و انتظار همان نتایجی را که خداوند به کسانی که در همان ماهها روزه گرفته اند داشت به فضل و لطف الهی؟به نظر خودم این تفضل الهی ابدا بعید نیست. آیا این من درآوری و توهم و بی مبناست؟ در کل و با توجه به فضل الهی شما چه می فرمایید؟
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: به نظرم بعد ار روزهداری در ماه رجب و شعبان اگر در سایر ماهها توصیهی رسول خدا«صلواتاللّهعلیهوآله» را عمل کنید بهتر نتیجه میگیرید که حضرت فرمودند اگر کسی پنجشنبهی اول ماه و آخر ماه و چهارشنبهی وسط ماه را روزه بگیرد، مانند کسی است که همهی سال روزهدار است. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/10756
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚روزه پنجشنبهی اول ماه و آخر ماه و چهارشنبهی وسط ماه
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال9498:
چرا در قرآن کریم در یک جا آمده «لا یرید الله بکم العسر» و در جای دیگر آمده «لقد خلقنا الانسان فی کبد» آیا این دو با هم تناقض ندارند؟ البته این را به حساب کم سوادی من بگذارید نه به حساب ایراد گرفتن به کلام الله مجید. العیاذ بالله.
✅باسمه تعالی: سلام علیکم: میفرماید اینکه میگوییم روزه بگیرید نمیخواهیم شما را به سختی بیندازیم، بلکه لازمهی کمال شما ورود به چنین وظیفهای است. حال با این فضا وقتی میفرماید انسان را در سختی خلق میکنیم معنا میدهد یعنی انسان همواره در دل سختیها متولد میشود ولی نه آن سختی که برای او زحمت ایجاد کند خداوند چنین سختیهایی را برای انسان نخواسته. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/9498
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚در مورد فطریه
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال9482:
سلام: از اونجایی که رهبر انقلاب مبلغ فطریه امسال رو به همراه کفاره عذری و عمدی اعلام کردن، به چه چیزی استناد میکنن و اصلا این مبلغ چرا باید داده بشه؟ بحث من رو مقدار مبلغ نیست بلکه فلسفه ی پرداخت اون از چیه؟ البته میدونم که این سوال شرعیست ولی برای پاسخ به جمعی که این شبهه رو وارد کردن نیاز دارم.
با تشکر
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: اولا تا کنون نشده که رهبری مبلغی را جهت فطریه یا کفاره اعلام کنند. ثانیا سوال شما یا از دلیل این حکم است که بایستی به قرآن و روایات مراجعه کنید و اگر فنّ و علم مراجعه به ادلهی شرعیه را ندارید آن را به اهل فنّاش واگذار کنید که همان مجتهدین هستند. و شاید سوال شما از چرایی این حکم است و میخواهید ببینید چرا خداوند این احکام را بر ما واجب کرده که بایستی در جواب این سوال گفت، عبودیتی که خداوند از ما میخواهد و موجب رشد انسانیت ما و قرب به خدای متعال است تنها در صورتی محقق میشود که انسان تکلیفش را به صرف اینکه خدا فرموده انجام دهد. البته میتوان حکمتهایی جهت این احکام از کلمات خود معصومین «علیهمالسلام» به دست آورد ولی نباید این حکمتها مانع نگاه تعبّدی به احکام الهی باشد. ثالثا: در مورد حکمت این احکامی که فرمودهاید میتوان اینچنین گفت که فطریه یکی از دستورات الهی است که منشأکاملا انسانی دارد. فطریه یعنی اینکه شخصی که دخلش به خرج سالیانهاش میرسد، مقداری از اموالش را به فقراء و کسانی که خرج سالیانهشان را ندارند بدهد و آیا بهتر از این راه، راهی برای همدردی با فقراء و غافل نشدن از حالشان در یک جامعه سراغ دارید؟ هم شما با کندن بخشی از اموالتان در مسیر رضایت الهی رشد میکنید و هم فقرای جامعه به نوایی میرسند. همچنین کفارهی افطار عمدی، جریمهای است که به جهت حرمت شکنی ماه رمضان برای شخص عاصی در نظر گرفتهشدهاست و در حقیقت راهی برای جبران خطا و پذیرفتهشدن توبه است و این نیز به لطف خدا بر میگردد و بایستی در این زمینه توجه داشتهباشید که کفارهی افطار عمدی منحصر به پرداخت مالی نیست بلکه همانطور که میدانید یکی از کفارات افطار عمدی، گرفتن شصت روز روزه است. و در مورد کفارهی شخصی که با عذر روزه نگرفته نیز باید بدانید که این کفاره، جبران آن خسارتی است که این شخص متحمل شده. یعنی هر چند از روی عذر روزه نگرفته و تکلیفی نداشتهاست ولی به هر حال سعادتی را از دست داده و خداوند نخواسته که این شخص در مقابل از دست دادن این سعادت چیزی به دست نیاورد به همین خاطر کفارهی یک مدّ طعام را واجب نموده تا جبران شود.
🌐http://lobolmizan.ir/quest/9482
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚حقیقت قرآن غیر از آن نور از قرآنی است که با الفاظ همراه است.
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال9393:
سلام علیکم: فرموده اید: «نزول دفعی قرآن به قلب مبارک پیامبر علیالقاعده باید قبل از بعثت آن حضرت نه یک بار که چندین بار تجلی کرده باشد، حال چه در شبهای قدر و چه در غیر شبهای قدر.» چرا باید چندین بار تجلی کرده باشد؟ و چرا در شب غیر قدر؟ مگر زمان نزول دفعی قرآن کریم در شب قدر نبوده؟
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: حقیقت قرآن غیر از آن نور از قرآنی است که با الفاظ همراه است. رسول خدا «صلواتاللهعلیهوآله» در حجةالوداع فرمودند: این سال، سال آخر عمر من است زیرا دو بار قرآن در این سال بر من نازل شد. این نشان میدهد حقیقت قرآن در زمانهای مختلف بر قلب مبارک حضرت نازل شده است. چه قلبی بوده قلب مبارک رسول خدا «صلواتاللهعلیهوآله»! موفق باشید.
🌐http://lobolmizan.ir/quest/9393
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📚خلاصه کتاب #اسماء_حسنا دریچه های نظربه حق
(شرحی بردعای سحر)
🔰استاداصغرطاهرزاده
صفحه75
💎 #مقام_فنا
✅👈حضرت آيتاللهجوادي«حفظهالله» در رابطه با دعاي سحر ميفرمايند: «رسيدن به آنچه در اين دعا آمده به معناي رسيدن به مقام «فنا» است که در اثر قرب فرائض و نوافل حاصل شده و به مظهريت تامّ نسبت به اسماي حسناي الهي ميانجامد. تا انسان به اين مرحله نرسد در راه است» مقام فنايي که در دين مطرح است موضوع قابل دسترسي است ولي چون به صورت اصطلاح عرفاني درآمده سخت مينمايد.
🔺👈 «فنا» يعني رجحان دستور خداوند بر ميل نفس امّاره.
✅👈اولين قدمش اين است که ميگويند رعايت حرام و حلال خدا را بکنيد. اين دستورات، دعوت به مقام فناء في الله است.
شما امتحان کنيد و حرام و حلال خدا را رعايت نماييد ببينيد چقدر خدا برايتان دوستداشتني است به طوري که هرگز حاضر نيستيد چيزي را بگيريد و خدا را از دست بدهيد.
✅نهتنها رعايت حرام و حلال الهي، نمايش حکم خدا است که رعايت اصول اخلاقي نيز نمايش حُسن الهي است و در همين رابطه رسول خدا صلی الله علیه وآله ميفرمايند: «بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكَارِمَ الْأَخْلَاق» من برانگيخته شدم تا مکارم اخلاق را به انتهاي خود برسانم. از اين طريق نيز به نحوهاي از فنا ميتوان رسيد
👈چون رسول خدا صلی الله علیه وآله ميفرماينداى على! سه خصلت از مكارم اخلاق بهشمار مىروند، هركس تو را محروم كرد به او بخشش كنى و هركس با تو قطع رابطه كرد تو رابطه را وصل کني و هركس به تو ظلم كرد از وى درگذرى. آيا اين اعمال يک نحوه حقنمايي و فنا نيست که انسان خود را از ميان برميدارد و حق را در ميان ميآورد.
✅👈اين فنا در اثر قرب فرايض و قرب نوافل حاصل ميشود. در قرب نوافل بحث از فناي صفات بشري و ظهور صفات ربوبي است به بشر، به طوري که حق در حرکات و سکنات عبد ظهور دارد و اين ثمرهي نوافل است و در قرب فرائض فناي کلي عبد در ميان است به طوري که عبد هيچ موجودي حتي وجود خود را نبيند و در نظر او جز وجود حق هيچ وجود ديگري نباشد و اين «فنا» ثمرهي فرائض است و تا انسان به اين مرحله نرسيده در راه است و هنوز در جادهي «إليه راجِعون» قرار دارد و بايد با انوار مختلفِ اسماء الهي مرتبط شود تا با اسم جامع «الله» مأنوس گردد.
🔺انساني که ميبيند همهکاره خدا است و همهي چيزها به او ختم ميشود ميگويد: «خرمشهر را خدا آزاد کرد» و همواره نظر به حق دارد، برعکسِ آن کسي که به خود نظر دارد و به حق پشت کرده است و حق را نميبيند، وقتي حق را نديد هرچيزي را با جنبهي باطلش ميبيند و بنابراين در تمام امور بيراهه ميرود و به سراب ميرسد.
✅👈اينکه گفته ميشود: «اگر انسان در مسير عبوديت جلو رفت آرامآرام احساس ميکند دارد خود را بيرنگ ميکند و از خود فاني ميشود» به همين معني است که اسماء الهي را در همهي صحنهها منشأ اثر ميداند و منطقش ميشود «هرچه خدا بگويد؛ و در همهي امور به خدا بايد رجوع کرد». اين حالت را اصطلاحاً «فنا» ميگويند، چون انسان در اين حالت همهي توجهش به خداوند است.
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan
📱iGap.net/lobolmizan
📱sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
ج10_گوش سپردن به ندای بی صدای انقلاب اسلامی.mp3
8.25M
🔸 #گوش_سپردن_به_ندای_بی_صدای_انقلاب_اسلامی
⏱تاریخ:97/03/06
🌸جلسه:دهم
🔮استاداصغرطاهرزاده
📱 iGap.net/lobolmizan
📱 sapp.ir/lobolmizan
📱eitaa.com/lobolmizan
🔰 #پرسش_و_پاسخ_برگزیده
🔰موضوع #روزه وماه #رمضان
📚شب قدر در مسجد یا عبادت در خانه
💎استاد اصغرطاهرزاده
❓سوال9378:
سلام علیکم:
در مفاتیح در قسمت اعمال شب قدر هیچ تاکیدی نمی بینم که احیا در مسجد باشد و در جمع مومنین و اعمال آن بخصوص مراسم قرآن به سر در جمع انجام شود لذا بنده در منزل با تمرکز اکثر اعمال را تنهایی انجام می دهم و از سخنرانی و مراسم قرآن به سر امثال حاج شیخ حسین انصاریان در تلویزیون به لطف خدا استفاده می کنم با این وجود نگران این هستم که از نظر لطفی که خداوند به جماعت دارد محروم شوم حضرت عالی چه توصیه ای می فرمایید. با تشکر
✅جواب:
باسمه تعالی: سلام علیکم: در هر حال کار شما نسبت به اینکه روحتان پذیرای چنین حضوری هست کار خوبی است و إنشاءاللّه نتیجهی کامل را میگیرید ولی عنایت داشته باشید که حضرت صادق«علیهالسلام» با اینکه در یکی از سالها در شب قدر بیمار بودند دستور دادند بسترشان را ببرند در مسجد تا از حضور در بین مؤمنین بیشتر استفاده ببرند. موفق باشید
🌐http://lobolmizan.ir/quest/9378
📱 @lobolmizan
📱 @sound_lobolmizan