💡آیا بیت رهبری نیاز به سخنگوی رسمی ندارد❓
صفحه ۱ از ۲
✅مقدمه:
رهبر انقلاب تنها مقام عالیرتبه ای است که اقلا سالی چند نوبت خود را در معرض پرسش جوانان دانشجو وطلبه و اساتید قرار می دهد.
این سخن ایشان را باید بر تارک جمهوری اسلامی نوشت که:
✔️"نباید از آزادی ترسید واز مناظره گریخت ونقد وانتقاد را به کالای قاچاق و امر تشریفاتی تبدیل کرد"(۱٦بهمن۸۱).
اما واضح است نقد وانتقاد درست مبتنی بر اخبار راست و شفاف است. بسیاری از پرسشهای متعرض به حوزه رهبری مبتنی بر اتفاقاتی است که ابعاد آن حتی برای نخبگان هم روشن نیست. پس هم آن نقدها در فضای ابهام می زاید و هم دفاع از سوی مدافعان "مِن٘ عندی" می شود!
از اینرو بنظر میرسد بیش وپیش از مطالبه پاسخگویی نهاد رهبری -که هراز چند گاهی از سوی برخی طرح می شود- باید از لزوم شفاف شدن وقایع مربوط به ایشان سخن بگوییم. به تقریب بسیاری از سؤالات و ابهامات و انتقادات با این روشنگری و شفافیت از اساس حل میشود. یک سخنگوی رسمی برای بیت رهبری میتواند جای ده ها مرکز پاسخگویی به شبهات پیرامون ولی فقیه را بگیرد.
✅ برخی از دلایل این نیاز:
1⃣ در امور مهمه و فضاهای فتنه گون اخبار مربوط به تدابیر ایشان می تواند زودتر جامعه را آرام کند.
پس از قریب ۱۰سال تازه اخباری از برخوردهای آزادمنشانه و بزرگوارانه ایشان با موثرین فتنه٨٨ دارد خاطره گوئی می شود؛ در حالیکه انعکاس این اخبار در آن روزهای پرالتهاب، قطعا لازم تر و موثرتر در آرامش جامعه بود.
نمونه ها بسیارند فقط از باب مثال:
🔅دیدار آقای موسوی در۲۴خرداد با رهبری و دستور رهبری بر رفع فیلتر سایتهای مربوط به ایشان جهت راهبری معترضان به روشهای قانونی(که البته ایشان جور دیگر استفاده می کند)! https://www.farsnews.com/13971022000117
🔅آیا اگر مداخله سریع و فوری ایشان درباره منع بازداشت معترضان ۱٨تیر٨٨ در زندان کهریزک -که توسط دبیر شورای امنیتی وقت به دادستان وقت ابلاغ میشود- همان روزها(نه مرداد ماه وپس از فاش شدن کهریزک وفوت برخی بازداشت شدگان)به اطلاع عموم میرسید؛ آن اتهامات برای نظام پدید می آمد؟! آیا موج فتنه ازادعای تقلب، به کهریزک وحواشی اش منتقل می شد؟!
دیدیم با کار رسانه ای دشمن انگشت اتهام سوی رهبری معظم آمد وایشان در اذهان برخی خطاکار جلوه داده شد.
🔆 امیرالمومنین(ع)به مالک اشتر زمانش در منشور حکومت داری اش به همه مالک اشترها می نویسد:"هرگاه مردم [یا بخشی از آنها]گمان ستمکاری تو برَند، آشکارا عذر خویش رابرآنان عرضه کن وبا بیان عذر خویش، بدگمانی آنان را از خود برگردان"(نامه ۵۳).
بسیاری از جلسات و پیامهای آن روزها عذرهای موجه بلکه حجت های رهبری بر فتنه خواهان بود که حالا دارد کم کم خاطره گوئی می شود!
2⃣اینکه برخی اعضاء بیت نظرات و مداخلاتی دارند که پای رهبری نوشته میشود، سالیانی است در مجلس و برخی شوراهای عالی و...شنیده می شود. برخی معتمدین رهبری حتی آنها را نظر رهبری نمی دانند!
برای نمونه:
🔅آیت الله اراکی -منصوب رهبری در سازمان تقریب- می گوید:"ممکن است افرادی در دفتر مقام معظم رهبری وجود داشته باشند که به ذوق وسلیقه خودشان عمل کنند(!)گاهی خیال می کنند ذوق وسلیقه ای که دارند همان است که آقا گفته، یعنی اشتباه در تطبیق می کنند. آقا آنچنان که آنها خیال می کنند، نفرموده اند. گاهی هم با اینکه می دانند که آقا برخلاف آنها گفته اند، اما مصلحت آقا را در چیزی می دانند که خود آقا نفرموده(!)" http://fna.ir/da636v
🔅آقای ضرغامی هم از یکی از معاونان بیت برای مداخله در نصب دبیر شورای انقلاب فرهنگی گله کرد https://www.mashreghnews.ir/news/925332
🔅یکی از رؤسای سابق صدا وسیما از درخواست بیت برای تعطیلی برنامه ۹۰گفت! http://www.jahannews.com/video/699556
🔅نامه نگاری های اخیر برخی فعالین جبهه فرهنگی انقلاب، مبتنی بر این ادعاست که معاونی از بیت و جمعی خاص، متصدی نصب رئیس صداوسیما وبالتبع سیاستهای آنند! ودر مقابل مدافعین بعلت عدم وضوح مساله مورد ادعا، خوبی آدمها و اعتماد ۳۰ساله رهبری را به پاسخ می برند!
⬅️نمی خواهم ادعا کنم اینها ومثل اینها درست یا خطا گفته اند، اماشاید اینها نمونه های خوبی برای لزوم سخنگویی رسمی وبیان شفاف نظر بیت وحضرت آقا باشد.
توجه داشته باشیم راه حل چیدن آدمهای یک دست در بیت نیست؛ غیر جناحی بودن بیت وحضور دیدگاههای مختلف در آن یک حُسن هم هست؛ مشروط به اینکه هرنظری از آنها پای رهبری نظام نرود؛واین با یک سخنگویی رسمی شدنی است.
⏬ادامه متن در بخش دوم
☑️ @m_ghanbarian
💡آیا بیت رهبری نیاز به سخنگوی رسمی ندارد❓
صفحه ۲ از ۲
3⃣ غیر از مهملبافی های مضحک برخی رسانه ها درباره نزدیکان رهبری، هراز چندگاهی خبرهاو شایعاتی درباره بیت روی زبانها می افتد که مبهم ماندنش، بسیار مضرّ به اعتقاد عمومی جامعه نسبت به رکن اصلی نظام می باشد.
🔅سالیانی سهمی از فروش هرخودرو یا سهمی از شهریه هر دانشجوی دانشگاه آزاد برای رهبری ادعا میشد! که نزد بیت ارزش تکذیب نداشت یا تکذیب تاریخ٘ گذشته می گرفت!
این سالها در فضای بالارفتن ارزهای خارجی خبرهایی از گرفتن مبالغ بالای ارز دولتی توسط بیت توسط اتاق بازرگانی تهران، رسانه ای می شود! http://tccim.ir/economic/FullDoc.aspx?nid=439&itm=2
کسی که در کف خیابان با عامه ارتباط دارد واز طرح دستی های رسانه های معاند واثرش بر عامه خبر دارد، می داند عدم توضیح وشفافیت در این امور یا تکذیبهای تاریخ گذشته، با باورهای عمومی نسبت به اسلامی ترین چیز نظام چه می کند!
4⃣ شایعات وشبهاتی درباره قول وفعل شخصی افراد اصلی وکلیدی بیت در جامعه نیز گاه ابهاماتی می آفریند که بی نیاز از توضیح نیست. نهادهای قانونی دیگر(مثل شورای نگهبان وسپاه و...)هم در این قبیل امور از طریق سخنگو آن قول یا فعل را تکذیب یا به حساب گوینده می گذارند ونهاد قانونی را از آن مبرا می کنند(که مجال ذکر نمونه ها نیست)
🔅 حرف وحدیثها بر سر سمتهای آقازاده یکی از ارکان بیت -که توسط خودی ها ومعتمدین طرح میشود-هنوز محتاج توضیح شفاف است http://yon.ir/FOxGF
🔅 سخنان موهن مأمور ویژه رهبری درباره معاون اول حتی اگر منطقا به حساب شخصیت حقوقی بیت و حضرت آقا نرود، متأسفانه در عرف عام به حساب آن می رود! https://www.khabarfoori.com/detail/206826
❓آیا نمونه اول واقعیت دارد؟ واقعا رانتی بوده است یا جنگ رسانه ای است؟
❓در نمونه دوم آیا اینگونه ادبیات مورد تأیید رهبری است؟ آیا مبرا نکردن رهبر عزیز انقلاب وبیت از این ادبیات(نه الزاما از آن فرد)، فرهنگ قالتاق پروری را باب نمی کند؟ جوانان انقلابی مطالبه گر را از فرهنگ اسلامی مورد تاکید رهبری دور نمی کند؟!
⬅️واضح است شأن این مثالها، آن نیست که رهبری خود در بیانات تذکری دهد یا حتی بیت بیانیه دهد؛ اما درصورت بودن سخنگو و جلسات مکرر با اصحاب رسانه در فرآیندی طبیعی وعادی مورد پرسش واقع میشود و جواب درخور میگیرد.
5⃣ حواشی برخی احکام وحوادث که غیر مستقیم به رهبری وبیت ربط پیدا می کند. مثلا:
🔅 مسئول نهاد رهبری در دانشگاهها -که خود منصوب ایشان است- از تحت فشار قرار گرفتن یکی از اساتیدی که در نشست رمضانی با رهبری سخن انتقادی گفته، سخن می گوید http://kayhan.ir/fa/news/165284
🔅 دادگاهی متهم را ملزم به مطالعه اجباری و رونویسی برخی آثار رهبری می کند! https://www.farsnews.com/13971220000482
ظاهرا در هیچ یک از نمونه ها بیت مستقیما دخالتی نداشته است؛ در نمونه دوم وقتی دفتر نشر آثار حضرت آقا درباره حکم دادگاه موضع گرفته وآنرا بدسلیقگی می خواند واعلام می دارد:" انتشار آثار مرتبط با رهبر معظم انقلاب برای آشنایی با رأی واندیشه ونیز زندگی وسیره اخلاقی واجتماعی معظم له است وبکار گیری آن بعنوان مجازات یک مجرم بدسلیقگی و مغایر بااثربخشی وروح کار فرهنگی است"؛ چنین موضعی موجب سربلندی مدافعان ولایت میشود.
بعکس نمونه اول-بفرض صحت- حتی اگر بی ارتباط با بیت باشد موجب سرافکندگی سینه چاکان ولایت میشود چراکه این حسینیه باید مأمن پناهجویان ومنتقدان باشد وآزادی پس از بیانشان نیز تأمین باشد.
چنین حرکاتی مسلّماً با اخلاق نقدپرور و مخالف پذیر رهبری ناسازگار است اما آیا در مرتبه اول، محکوم کردن(مثل نمونه دوم)و در مرتبه بعد، پیگیری وحل کردن وخاطر جامعه را آسوده کردن وظیفه بیت نیست؟ وآیا انجام این وظایف وخبررسانی اش، یک سخنگوی رسمی والبته زبده نمی خواهد؟
آیا ارزش چنین کاری از مثل نشریه حزب الله-که باز بخشی از بیت است ونه الزاما مُرّ فرمایش آقا- کمتر است؟ از سایر مداخلات ریز ودرشت ادعائی کم فایده تر است؟!
🔆 در حجاب شدن ولیّ امر فقط به دیده نشدن وحرف نزدنش با جامعه نیست؛ به مبهم وپنهان شدن جوانب وحواشی امورش هم هست لذا امیرالمومنین(ع) به مالک های خود نوشت:"هرگز خود را برای مدتی طولانی از مردم پوشیده مدار، که در پرده ماندن، گونه ای از تنگی وسبب بی خبری از امور است"(نامه۵۳)
📝محسن قنبریان۹۸/۶/۲۶
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌐 امامی٘ن انقلاب!
🔸فرق امام خمینی و امام خامنه ای چیست؟
🔻امام خمینی، محو شدن اسرائیل را در جهان اسلام "گفتمان غالب" کرد؛ امام خامنه ای برای تحقق آن "سازمان" بخشید و روز شمار گذاشت.
🔻امام خمینی با دَم قدسی اش جوانان اسلام را بیدار و "راهبرد هسته های مقاومت" را پیشنهاد کرد؛ امام خامنه ای، هسته های مقاومت را "سازمان" داد و باهم متشکل کرد؛ دیروز حزب الله امروز حشدالشعبی و انصارالله و...
🔻برافراشتن پرچم توحید در افق جهان نزدیک است...
(دوره بصیرتی مرکز امامت/۹۷)
#هاشم_الحیدری_الحشد_الشعبی
#امام_خامنه_ای_رهبر_جبهه_مقاومت
☑️ @m_ghanbarian
29.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏘 زیرنویسی بر "دارا و ندار"
نوشته حجت الاسلام قنبریان را در زیر بخوانید⏬
☑️ @m_ghanbarian
🏘 زیرنویسی بر "دارا و ندار"
📝محسن قنبریان
🔸بهبهان، مطالبه گرانش کم از طراز مطالبه گران و عدالتخواهان کشور ندارد. فعالانی که خائیز را مسأله ملی کردند یا مستند کوتاه امشب در ثریا(دارا و ندار) هر یک نشانه ای است.
🔸اما مسئولان چه؟!
در امیدیه و برخی نقاط دیگر شورای شهر یا شهردار علم مبارزه با تبعیض، رانت خواری، زمین خواری و... را برداشتند.
در چهارباغ و برخی نقاط دیگر قاضی و دادستان علمدار شدند.
در لواسان و برخی نقاط دیگر امام جمعه؛ و در...
❓در بهبهان چه؟!!
🔸آیا درمقابل پروژه موصوف به کوه خواری خائیز، تبعیض کوره جبور با چاه ماری و چندین نمونه دیگر جز جوانان انقلابی و عدالتخواه یا فعالان محیط زیست، مسئولی واقعا در صحنه است؟!
یک موضع گیریِ صرف منظور نیست؛ که بعضا "مصرف داخلی" دارد و برای راضی کردن معترضین است. علمداری و میانداری برای حل کردن مساله منظور است.
❓واقعا آقای زندی ما -که البته خبرهایی امیدوارم کرد- ، مثل قاضی احمد زاده چهارباغ میشود؟
❓کدام قانون است که به احمد زاده ابلاغ شده و به دادگستری بهبهان نشده؟!
❓کدام تخلّف است که در باستی هیلز و شهرک زیارت و... "تخلّف" است اما در خائیز و چاه ماری و... "مجوّز"؟!!
❗️اگر منظور از مجوّز چیزی است که در جیب صاحبان این تصرفات است، همه نمونه های کشوری دارند؛ و اگر آنها تخلف است(که در یک روز ۴۰۰تایش ویران میشود)، ظاهرا اینجا هم هست!
⬅️پس ظاهرا فرق در همان علمداری و میانداری است!
🔸نمیدانم چرا تخریب سایه بان چهار قبر مرده اولویت اینجا میشود❓اما اولویت جاهای دیگر تخریب تصرفات غیرقانونی و پس گرفتن اراضی ملی و حفاظت از محیط زیست است❓
تا خوب زندگی نکنیم، خوب نمی میریم. زندگان، مهمترند تا مردگان.
❗️مناطق بسیار روستایی و حاشیه نشین روزی فقط چندساعت آب دارند که فقط دبّه شربشان را پرکنند، اما چاه ماری، استخرهای پر آب برای تفریح آخر هفته(بامجوّز یا بی مجوز) دارد❗️
🔸ترسم این است فردا صبح بچه های مطالبه گر و سازندگان مستند دارا و ندار جای متصرفان مراتع زیر سؤال باشند❗️
از کنجی ایراد گرفته و همه حرف را به محاق برند❗️
جوّ بسازند و ندارها را هم باخود همراه کنند که: بهبهان نباید روزی رنگ زیبایی و شکوه بگیرد؟!
سالیانی است تفریح گاه های از مابهتران شکوه و آبروی شهر، اتیکت خورده؛ اما جوانان مان برای اشتغال آواره ماهشهر و عسلویه اند(تازه اگر برایشان جور شود)❗️
منتظر عکس العمل مسئولان شهر می مانیم. خدا کند میانداری برای حقوق عامه باشد.
دست بوس همه خادمان مردم و عدالت هستم.۹۸/۶/۲۷
☑️ @m_ghanbarian
🎪تلوّن رنگ نفاق!
🔅آقای دکتر اگر دنبال رنگ تشیع می گردد نه سیاه است نه سفید و نه گلگون!
به شرطی که تشیع را "اسلام ناب" بدانند و دین را هم نزد خدا "فقط اسلام" (=تسلیم مطلق) بدانند(۱۹آل عمران)؛ آن وقت رنگ تشیع(اسلام ناب)، رنگ خداست:"صبغه الله ومن احسن من الله صبغه"(۱۳۸بقره)! و رنگ خدا، "بی رنگی" است.
بی رنگیِ تسلیم، با هر رنگی می سازد سرجای خود: در احرام ومناجات، سفید؛ برای شادی همسر ونشاط خانواده، زرد وگلگون؛ برای دوری از تزویر سیاه جامگان عباسی، کراهت سیاه؛ وبرای عزای سید مظلومان، مشکی راجح می شود.
غیر از عرف باستانی ومعاصر ملل در سیاه برای عزا، سیره و سنت سیاه پوشی برای عزای سیدمظلومان را ارج می نهد تا به رنگ خدا(تسلیم)بماند.
🔅برعکس -دور از جان آقای دکتر- "تلوّن" و رنگی به رنگی، در ادبیات و ابدیات، "رنگ نفاق" است و شاهد برآن بسیار...
نفاق، مقابل اسلام و تسلیم است؛ مخالفت با حقیقتی اما نه برملا؛ بلکه جنگیدن با جلوه هایش، ولاجرم درآمدن به تلوّن!
ولاء و پیوند قلبی با سیدالشهداء را یک روز، "اسراف" می بیند! روز دیگر، "آلودگی شهرها" با ظروف یکبار مصرف!روزی دیگر، عامل "افسردگی و خودکشی" !و...
آمار هم که می دهی: بیشترین انفاق از همین مجالس است؛ سیاهپوشان او دل بخواه جمع آور زباله های شهرند؛ عزایش، "غصه شیرین" است و موجب نشاط درون و...؛ جلوه ای دیگر برای ستیز می یابد. خوب فرمود:"دوست نمی دارد ترا جز مومن(تسلیم)ودشمن نمی دارد جز منافق"!
🔺مطلب مرتبط: چند کلام اورژانسی در نقد حرف وزیر بهداشت
#محسن_قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
۳-عاشورا، نهضت مقدس.m4a
35.81M
💠عاشورا، نهضت مقدس
جلسه سوم
#محرم۹۸
☑️ @m_ghanbarian
💠 عاشورا؛ نهضت مقدس(۳)
🔸 نهضت مقدس" محافظه کار "نیست چون قرار است چیزی از عیب ونقص نداشته باشد.محافظه کاری، یعنی چیزی در وضع مطلوب نباشد، نهضت آنرا دست نزند ودر همان وضع ،حفاظتش کند. این شائبه عیب ونقض می آورد ونهضت را نامقدس می کند.
🔸 توجه:ممکن است در "اقدام عملی" همه در اولویت مساوی نباشد ، اما در"بیان موضع"، نهضت نباید سانسور کند .مثلا مشکل اساسی امیرالمومنین، امام مجتبی و سیدالشهدا، طاغوت اموی است و این سرلوحه اقدام است اما این موجب نمیشود انحرافات دیگر بیان نشود.
🔸 سیدمظلومان، مشکل اساسی را یزید وامویان می داند و نوک تیز اقدام علیه آنان است لکن در منا ، علماء اسلام را جمع و از "علماء ساکت" و"علماء سوء" نکوهش می کند!نمیگوید دشمن تراشی نکنم بگذار این چهار ریش سفید برایم اقلا ساکت بمانند واقلا یزید نشوند!اگر این ملاحظه کاری را میکرد نهضتش مقدس نبود.
🔸 (خواندن ترجمه خطبه گرانقدر منا)...این سخنان مطلع نهضت حسین است چرا جای روضه های بی سند این خوانده نمیشود؟!
مذمت علمائی که در مقابل شکستن عهد خداوند درباره ضعیفان و محرومان ساکت اما درمقابل کوچک خللی به خود غیورند ، جزء بیانات نهضت حسین است...
🔸 امام عزیز ما از حسین آموخت . مساله اول اقدام را آمریکا واسرائیل معرفی کرد اما در بیان مواضع انقلابی ،محافظه کاری نکرد. کنار "آمریکا" ، جبهه"اسلام آمریکائی" هم باز کرد وعلیه آن هم شورید. با آنها جنگ آغاز نکرد اما در موضع گیری هم سانسور نکرد. عجیب تر اینکه اسلام آمریکائی را منحصر به سعودیهای وشاهان منطقه نکرد ودرون کشور هم شعبه برایش باز کرد!اسلام مرفهان بی درد را اسلام آمریکائی خواند.قبل از انقلاب از"آخوند درباری"گفت در حالیکه مساله اول اقدامش ، شاه بود. عجیب تر بعد انقلاب تا سال آخر، دست از روحانیت منحرف، متحجر، غیر اصیل ، اشرافی و دنیا زده برنداشت. نگفت دشمن داریم حالا ولش کن!
کسی می تواند ادعا کند تا سال ۶۷روحانیت اصیل وغیر اصیل(ادبیات امام)داشته ایم اما بعدش همه خوب شدند؟!!
حضرت آقا صریحا می فرماید مشکل نداشتن ریش آن طاغوتها بود؟ یعنی" اشرافیت ریش دار"،اشرافیت نیست؟!اشرافیت روحانی وسردار ، اشرافیت مجاز است؟!!
اینها مواضع یک نهضت انقلابی وحسینی است که نباید فراموش شود وباید تکرار شود.
🔸 روحانیت اصیل تشیع به برکت نهضت حسین و خطبه منا وفریاد سید مظلومان بر علماء ساکت وسوء شکل گرفت که در طول تاریخ علیه استبداد و استعمار وپناه محرومان بودند. در دفاع مقدس به ازاء هر دو شهید از هرصنف، روحانیت ۵شهید دادند.
طلبه ما امروز این احادیث را نخواند، مبلّغ ما امروز علیه این انحرافات منبر نرود، فردا مجتهد شود علیه آن مفاسد فتوا هم نمی دهد...
🔸یکی از مشهورین مرید امام این ایام به بنده می گفت :روحانیت دشمن دارد شما چرا این حرفها[مثل آنچه که در برنامه تلویزیونی گفته شد]می گویید؟!
گفتم :بگویید این خط وتمایز بین روحانیت اصیل و غیر آن را من باز کردم یا خمینی باز کرد؟گفت:امام باز کرد!گفتم: پس چرا ما آنرا هم بیاوریم ویکی اش کنیم؟آنوقت که امام گفت هم آمریکا بود وجنگ هم داشتیم و...!
🔹(به مخاطبینی که فقط متن گفتارها را ملاحظه می کنند توصیه می کنیم این جلسه صوت کامل را هم گوش کنند نکات ریز ودرشت زیادی از این چکیده جاماند)
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
💠از یک مسأله گوی ساده به مجتهدی عالی مقام❗️ (پاسخ به آیت الله آملی لاریجانی درباره مدرسه ولیعصر) صفح
🏫عکسها از داخل مدرسه علمیه ولیعصر هم با شروع سال تحصیلی رسانه ای شد!
#نقدی_که_جواب_نگرفت
#از_یک_مسأله_گوی_ساده_به_مجتهدی_عالی_مقام
☑️ @m_ghanbarian
🎯خامنه ای هم اگر پادشاه بود فرار میکرد❗️
*⃣ امید شریفی دانا، هتاک عاشورای ٨٨ و فحّاش علیه رهبری که محکوم به زندان هم شد وبعد در استکهلم سوئد ظاهرا بخاطر همکاری با کمپین ها علیه امام علی النقی(ع) پناهندگی گرفت؛ اخیرا در چندین نوبت از مواضع رهبری معظم انقلاب وغیرت ایرانی اش ستایش کرده است.
آن فحّاش دیروز حالا ازبوسیدن دست رهبری می گوید! بر شرف او درود میفرستد که یک تنه درمقابل فشارهای مذاکره ایستاد. رهبرمعظم انقلاب را جای داریوش بزرگ می نهد که در دهه آتی امپراطوری بزرگ ایران را احیاء می کند!
این سلطنت طلب افراطی علیرغم عشق ذاتی اش به پهلوی، در شرایط فعلی آیت الله خامنه ای را برای تخت شاهی(!) بالیاقت تر میداند! وحتی دو بار فرار پهلوی در کودتای ۲٨مرداد و انقلاب۵۷ را باعث این می داند که دیگر شاه قهرمانش نباشد وآقای خامنه ای را بخاطر ایستادگی دربرابر مافیای بی نظمی جهان، قهرمان خود بخواند!
http://yon.ir/340rp
🔻در این یادداشت ذوق زده از تمجید یک سلطنت طلب شیفته ی سنن آریایی نسبت به رهبری نیستم. در مقام دفاع از حواشی او واتهاماتی که اپوزیسیون به او و هرکه سخنانی چنین بگوید هم نیستم. بلکه اصلا او را -بخاطر توهین به عاشورا وامامت- لایق چیزی برایش نوشتن نمیدانم.
فقط گفته او(ما قال) را بهانه ای برای درک نکته ای باوری و اعتقادی می کنم:
✔️فرق ولایت و پادشاهی!
بخصوص که ظاهرا دربرنامه تلویزیونی شان زیاد از لیاقت حضرت آقا برای پادشاهی ایران می گویند!
🔅 شاه مفهومی هبوطی ومصداقی مُلکی و زمینی از "امارت" برمردم است که خود را با زخارف دنیا، "زینت" و با "تکاثر ثروت" و "سلطه درقدرت" بر مردم تفوّق می یابد. منطقاً در مقابل قدرت برتر خضوع می کند تا بماند؛ چه آن قدرت برتر، سلیمان نبی باشد در قصه تسلیم ملکه سبأ؛ وچه انگلیس و آمریکا باشد در ماجراهای قاجار و پهلوی.
🔅 اما "ولیّ"، مفهومی متعالی و مصداقی منزّه از اعراض مُلکی و زمینی است، که "امارت" مردم را به دست می گیرد. "زهد و پارسائی"، تاج او شده ودر قلب مردم جایش داده؛ تخت او، "عرش اخوت مومنان" است که امارتش را نفوذ داده است.
ذلیلِ تنها قدرت عالم -خدای جلّ وعلا- است واز آن پس، هر قدرت دیگری را ذلیل می بیند. لذا در مقابل مستکبران جهانی، مقاومت می کند و "قهرمان تاریخ" می شود.
🔅 آیت الله خامنه ای خود به زیبایی این مفهوم را از نهج البلاغه تبیین می کند: "ولیّ امر، هیچگونه امتیازی را طلب وتوقع نمی کند وعملا هیچگونه امتیازی به او تعلق نمی گیرد؛از لحاظ وضع زندگی، از لحاظ برخورداری های مادی؛اگر بتواند وظیفه اش را خوب انجام دهد، به اندازه ای که این وظیفه و انجام آن برای اوجلب "حیثیت معنوی" بکند، به همان اندازه حیثیت، متعلق به او می شود. نهج البلاغه نشانه ای واشاره ای از "سلطه گری" ندارد وهیچ بهانه ای برای "امتیاز طلبی" ندارد" (۶۰/۲/۲۹در اولین کنگره بین المللی نهج البلاغه).
⬅️این "عدم سلطه" و "امتیاز طلبی مادی" و داشتن "حیثیت معنوی" -که با "انجام تکالیف" در قلب مردم برایش حاصل می شود- "جوهر اصلی ولایت" است که شاهان اصلا ندارند.
همین عنصر باعث میشود با اتکال به خدا ویاری عمیق مردم، در مقابل همه قدرتهای مادی ایستادگی کند؛ کاری که از شاهان برنمی آید.
⬅️خامنه ای چون بدین معنا ولیّ امر است، مقاومت کرده ومی کند واگر پادشاه بود او هم مثل رضا پهلوی وپسرش با اشاره اجانب می آمد ومی رفت! یا مثل رهبر کره به اتکاء بمب اتم و تهدید دنیا، موازنه می ساخت!
1⃣ولایت و جوهره ی یادشده، عنصر اصلی مقاومت و آزادی و استقلال ایران است. این آن واقعیتی است که سلطنت طلبها ومیهن پرستها باید بفهمند و الا تفاوت خامنه ای با پهلوی را هرکوری هم می یابد.
2⃣ پیروان ولایت وبخصوص خبرگان ملت هم باید این جوهره اصلی(امتیاز ناطلبی و عدم سلطه جویی) را در استمرار تاریخی ولیّ امر ها محافظت کنند تا بسان مفهوم خلافت به شاهی وسلطنت تنزّل نکند.
غیر از آن نظارت تاریخی، باید فی الحال هم به ولیّ امرِ وارسته بسنده نکنند ومخروط ولایت(منصوبین مستقیم وغیر مستقیم ولایت در حاکمیت) را از هر جلوه شاهی -یعنی سلطه و امتیاز طلبی- پاک ومنزّه دارند؛ تا آثار خوش ولایت در همه جا به مشام رسد.
واین وظیفه ای است که برخی حتی آنرا منکر می شمارند!
📝محسن قنبریان۹۸/۶/۳۱
☑️ @m_ghanbarian
۴-عاشورا، نهضت مقدس.m4a
34.67M
💠عاشورا، نهضت مقدس
جلسه چهارم
#محرم۹۸
☑️ @m_ghanbarian
💠 عاشورا؛ نهضت مقدس(۴)
🔸 هرنهضتی(بلکه هر حرکتی) خاستگاهی در "درک" و" درد" انسان دارد. هرچه ایندو برتر ، نهضت از عیب ونقص مبراتر ومقدس تر!
🔸 درد، آژیر بیماری است .از کار بیافتد ، میکربها کارخودشان را می کنند. اما برخی آستانه دردشان بالا می رود ، آژیرشان دیر به صدا درمی آید.
همانطور که مردم یک کلانشهر با آلودگی هوا ،خو می گیرند ؛سرفه نمی کنند اما آرام آرام می میرند؛ یک آدم آمده از کوهستان زود عکس العمل نشان می دهد ،دردش می گیرد درحالیکه سالم تر است.
🔸مردم با شرک هم خو می گیرند این آدمهای توحیدی و نشسته با خدایند که سنسورهایشان فعال و اعلام خطر می کنند. مردم عادی می گویند تو هم خدای خودت را بپرست! اوست که یافته،"قل هو الله احد"جا برای غیر نمی گذارد. توحید، "یکتا"پرستی است نه "یکی "پرستی!...
🔸 جامعه عرب جاهلی تا بوده استبداد وخشونت بوده حالا جای قبیله واستبداد شیخ قبیله، ورژن معاویه در سطح امپراطوری بیاید ؛آن فرهنگ دردش نمی آید .مگر کار به حجاج بن یوسف بکشد تا آژیر آنها هم به صدا درآید. اما کسی که خانه زاد پیامبر است مردم وآزادی می فهمد . دیده پدر ۲۵سال با حق مسلم والهی اش ، خانه نشست اما به زور وترور وخفقان بر کسی حکومت نکرد. این سینه و ریه در آن هوای پاک استبداد دردش می آورد ...
🔸 رشید رضا در جلد۱۱المنار(ص۲۱۴) از یکی از بزرگان آلمان نقل می کند که ما باید مجسمه معاویه را با طلا بسازیم ودر میدان برلین نصب کنیم!
چرا؟
"چون معاویه نظام اسلامی را از اساس مردم سالاری به نظام سلطه وزور تبدیل کرد اگر معاویه نبود اسلام کل عالم را فرا می گرفت وما آلمانی ها وسایر اروپایی ها مسلمان شده بودیم"!
🔅 توجه کنید! توضیح این حرف این است: اسلام ما در دوره قرون وسطا واختناق کلیسا بنام دین بود .وقتی اینجا عرب بدوی جلو پیامبر اعتراض میکرد و پیامبر در دایره می نشست که بالا وپایین نداشته باشد آنجا تفتیش عقاید و مال مردم خوری و گردن زدن بنام دین بود!آزادگان اروپا اگر سراغ بقیه جاها میگرفتند وبا مسلک پیامبر وعلی آشنا می شدند، رنسانس زودتر اتفاق افتاده اما رنسانس اسلامی میشد. از کلیسا و مسیحیت منحرف به دین الهی و رحمت پیامبر می آمدند نه به کفر والحاد وخروج از مطلق دین.
چه کسی مانع این ظهور دین حق شد؟
خلفائی که آزادی را از اسلام گرفتند وبه استبداد قبیله گی برگرداندند. مساوات را از آن گرفتند و امتیاز طلبی واشرافیت جایش نهادند و...
این است معنای حدیثی که اندازه حجامتی خون ناحق از کسی درعالم نمی ریزد الا گناهش گردن آن خلفائی است که مانع ظهور دین حق شدند.
اینرا آزادگان عالم ۱۰۰۰سال بعد یافتند حسین همان روز فهمید و فریاد کرد اگر یزید راعی شود فاتحه اسلام خوانده است!...
🔸 رهبر نهضت مقدس نه فقط برای مدد گرفتن از خداوند بلکه برای تنظیم عالی درک و درد خود با خدانشستن و جمع صفات اخلاقی بسیاری را می خواهد .تا از سر عجله وتعصب خونها هدر ندهد، با غل وغش های درون اولویتها را گم نکند و...
امام زمان (ع)در زیارت ناحیه قبل از روضه های سیدالشهدا به خوبی وبا زیبائی این اوصاف را فهرست می کند کنتَ ربیع الایتام ،عصمه الانام و....
☑️ @m_ghanbarian
🖼 آتش به اختیارِ تراز انقلاب اسلامی!
#بخش_اول
⚠️ادعا:اگر برآیند کلی آتش به اختیارها -در عرصه های مختلف-به ساختن دولت اسلامی نیانجامد، آتش به اختیارمان ارتجاعی بوده و یک دهه بعدنسل انقلاب از خیانت آن خواهد گفت!
---------------------------
❓آتش به اختیار:
کارهای سلبی یا ایجابی که در راستای تحقق اهداف وآرمانهای انقلاب در کم کاری نهادهای رسمی ازسوی نیروهای انقلابی، بشکل خودجوش سر می زند./ اخلاقی و قانونی است؛ اختیار آتش نیست،آتش به اختیار است.
❓نسبت با دولت و حاکمیت:
دولت -اعم از قوه مجریه- نکرده یا به نصاب نکرده که آنها وارد شده اند!
🔸سه نسبت:
✫تکمیل حاکمیت از نقص وکمبود: مثل گروه های جهادی-تبلیغی آتش به اختیار در کنار طرح هجرت، اعزام مبلغ دفتر وسازمان تبلیغات و...
✫ترمیم از عیب وآسیب:مثل الگوهای متنوع کارتربیتی بر نوجوانان، مسجد مدرسه ها، کانونهای علمی تربیتی و...
✫تعویض وجایگزینی: مثل الگوهای طب وتغذیه سنتی واسلامی که میخواهد خود را جانشین الگوی مدرن کند.
(در مثال مناقشه نیست مهم اصل تقسیم سه گانه است).
⁉️چالش اصلی بحث:
بین کارهای جهادی، مردم نهاد و آتش به اختیار بالا با موارد زیر چه "تفاوت راهبردی" وجود دارد؟
✪ مدارس اسلامی متنوع توسط افراد ونهادهای مذهبی در دوره پهلوی؟
✪مراکز اسلامی در پایتختهای اروپائی توسط بیوت مراجع و...؟
✪برند حلال به ابتکار سازمان کنفرانس اسلامی با ۱/۲ترلیون دلار حجم مبادلات وسالانه ۱۰٪رشد؟
⬅️اینها هیچ یک افق بلند مدتشان، دولت اسلامی نیست. ساخت حیاط خلوتی برای زندگی جمعی از مومنان در جوف وشکم طاغوت است.
٭آیا مدارس علوی و مانند آن، تا صدسال آموزش وپرورش پهلوی را اسلامی می کرد؟!
٭آیا برند حلال -با این حجم مبادله- ممکن است اقتصاد دنیا را از کاپیتالیسم به اقتصاد اسلامی تعویض کند؟!(البته زمینه ساز بازار مشترک اسلامی می تواند شود اما "نظام اقتصادی"همین کشورها را هم نمیتواند اسلامی کند)
⚠️هشدار:
اگر آتش به اختیاری، کارهای جهادی، مسجد-مدرسه ها، طب سنتی واسلامی، فروشگاههای اسلامی-ایرانی و...با راهبرد رساندن انقلاب به مرحله دولت اسلامی طراحی واجراء نشود؛ ارتجاع به آتش به اختیار مناسب حاکمیت طاغوت یافته ایم وبه "فرمت انجمن حجتیه"تنزّل کرده ایم❗️
⛔️ آثار مخرب این فرمت:
1⃣پذیرش سکولاریزاسیون:
سکولاریسم، یک نظریه و سکولاریزاسیون یک فرآیند عینی است که به مرور نهادهای دینی را از نهادهای حاکمیتی و دولتی منفک وجدا می کند.دولت وحاکمیت راه خود را خالی تر از اهداف انقلاب به سمت عرفی تر شدن ومتناسب شدن با نظام ومناسبات جهانی طی کند؛نیروهای مذهبی وانقلابی هم به راه خود در همان مرحله نهضت یا نظام اسلامی بمانند وبه این دل خوش باشند که برای درصدی از خانواده های مذهبی جامعه، تغذیه اسلامی، مهدکودک ومدرسه اسلامی، فروشگاه ایرانی -اسلامی و... تدارک کرده اند!
🚺 ۱۴میلیون دانش آموز وسالی ۵۰هزار میلیارد بودجه به سمت عرفی تر کردن آموزش وپرورش (وبگو ۲۰۳۰سازی آن!)توسط دولت مدیریت شود؛آدمهای مومن از خیّرین یا جیب اولیاء برای تعدادی ناچیز از دانش آموزان کشور برنامه تربیت اسلامی تدارک کنند!!!
2⃣ توقف انقلاب اسلامی در مرحله نظام اسلامی(داشتن قانون اساسی اسلامی)؛ونرسیدن به مرحله دولت اسلامی(که دولت مردان وسبک اداره شان الگو برداری از دولت علوی باشد)!
کارجهادی و آتش به اختیار تراز عهد طاغوت وفرمت حجتیه موجب شده باشد، بدنه حاکمیت ودولت دوره به دوره از افراد مذهبی وانقلابی خالی تر شود به امیدی که بیرون از این دیوان سالاری نامناسب بهتر می توانند کار انقلابی ومکتبی کنند! بالتبع نرم افزار اداره دولت هم آسانتر، عرفی و با استانداردهای جهانی(یونسکو، بانک جهانی و...)مطابق می شود!
دولتهای غربگرا ولیبرال برای چنین اتفاق مبارکی برای خود، حاضرند بودجه های حمایتی درخور هم برای آن آتش به اختیاری تصویب کنند!
♨️ کاری که مدارس خاص(تیزهوشان، نمونه)با علم در آموزش وپرورش دهه های جاری کردند؛مدارس صدرا، امین، کوثر وغیر انتفاعی های حداد وقالیباف و... با دین وانقلاب در آموزش وپرورش می کنند❗️یعنی مدارس باقیمانده به سمت مذهبی کمتر، انقلابی گری ناچیزتر میل کنند.
ادامه متن را در بخش دوم بخوانید
☑️ @m_ghanbarian
🖼 آتش به اختیارِ تراز انقلاب اسلامی!
#بخش_دوم
3⃣ خطر اپوزیسیون شدن:
وقتی نیروهای مخلص وجهادی با گلایه از وضع موجود تربیت، تغذیه، سازندگی، طبابت و... از نظام اداره کشور خارج والگوهای کوچک شهری ومنطقه ای خود را مردم نهاد تعریف کنند؛به مرور با هم لینک شده، جامعه ایمانی ای بسازند؛خواهند دید دولت و سبک اداره اش دهه بعد بدتر از دهه قبلی است که آنها شروع کردند. فرض این است که راهبرد اسلامی کردن دولت هم بر پاره مجموعه های آنها سایه نیانداخته ودر نحوه مهندسی آنها نقش نداشته، به مرور گله مندی ها شدیدتر میشود. دیروز از نحوه اداره هاشمی بود امروز نحوه اداره بنیاد مستضعفان، حساب ۱۰۰و...هم اضافه شده!اعتراض به صداوسیما ونحوه اداره عرفی وغیر انقلابی اش به اعتراض به بیت هم کشیده!
آن تیپ کسانی که دهه۷۰ زیر فشار خطابه های مثل آقای پناهیان بودند که شما اپوزیسیون هستید؛برای اعتراض ایشان به مجلسی ها و دولتی ها، برایش توئیت می کنند که آقای پناهیان دارید اپوزیسیون می شوید!
این ماجرا را جدی بگیریم وقتی همه دولت-اعم از مجریه وشامل همه نهادهای اداره کننده کشور-به مرور به یک سمت میل کند، البته نیروهای اصیل وانقلابی از آن پرت افتاده و معترضش میشوند و چون راهبرد اسلامی وانقلابی کردن آنراهم نداشته وطراحی نکرده اند در واقع اپوزیسیون خواهند شد!
♨️ آخر الان درصدی از جوانان انقلابی وعدالتخواه حتی از بسیج دانشجویی هم جدا میشوند تا فارغ از بروکراسی های دست وپا گیر واحیانا برخی ملاحظه کاری ها-به تشخیص خودشان-جنبش عدالتخواهی آتش به اختیار راه اندازند!
یعنی نقد از دولتداری روحانی به نقد از نحوه اداره بسیج هم دارد کشیده میشود!
⬅️توصیه به اینها نه سکوت است نه ترک حرکتهای خودجوش وآتش به اختیار؛بلکه باز تعریف آتش به اختیاری با راهبرد اسلامی وانقلابی کردن دولت وسیستم اداره کشور است. طوری که بتوان گفت چند سال دیگر بدین نقطه با ثبات میرسیم؟
این مقدس ترین جهاد امروز است
🔆چاره:
چاره، رسیدن به آتش به اختیارِ تراز انقلاب اسلامی است؛که برآیند کلی اش طوری مهندسی شده که به اسلامی وانقلابی کردن سیستم اداره کشور بیانجامد نه در تراز مدارس اسلامی دوره پهلوی و مراکز اسلامی پایتخت های اروپایی بماند!
🔅مفهوم مرکزی بیانیه گام دوم هم همین است:"نظام انقلابی"
یعنی نظام واداره منهای انقلابی گری نه!انقلابی ماندن منهای نظام سازی هم نه!برآیند جنبش های انقلابی خودجوش حتما انقلابی تر کردن نظام اداری موجود باشد.(حرفهای نظری بسیاری در این مهم و ابعاد آن راهبرد هست که باید نخبگان انقلابی بر آن گفتگو کنند)
⚜ الگوبرداری از دفاع مقدس:
برای دادن درک واضح از اسلامی وانقلابی کردن اداره، بوسیله جنبش های مردمی وخودجوش؛ تجربه بسیج مردمی در دفاع مقدس بهترین الگوست.
🔅نیروهای مردمی برای "تکمیل" و"ترمیم" نیروهای مسلح آن روز اقدام کردند؛اما در فرآیندی هم سیستم عامل وهم نرم افزار وحتی سخت افزار نظامی گری را نو ودر ترازی انقلابی تر واسلامی تر درآوردند. حاکمیت ولایت فقیه، نیروی مسلح تراز انقلاب اسلامی یافت. ارتش آن هم بسیجی شد.نیروهای اندک سپاه در اول جنگ، به سپاهی رسید که امروز انقلابی ترین نهاد ساخت انقلاب است.آن راهبرد باید کشف وامروز در اقتصاد، سیاست و فرهنگ پیاده شود که چگونه نیروی انبوه مردمی-وانقلابی میتواند سازمانهای اداره را انقلابی تر کند؟
🔅مثال ۱: فشلی نهادهای فرهنگی موجب آتش به اختیارهای زیادی در این دو دهه شده است. در دهه اخیر به هم لینک شده و ترابط مومنانه یافته اند(مثل جامعه ایمانی مشعر و...). اگر در راهبردی، سازمان ودفتر تبلیغات ووزارت ارشاد و...تصحیح ومثل آنچه بسیج مردمی با ریخت ونحوه اداره نیروهای مسلح کرد با این سازمانهای فسیل شده کردند؛وظیفه خود را در گام دوم انجام داده اند والا دچار همان ارتجاع مذموم شده اند!
🔹 این هرگز بمعنای دولتی وحاکمیتی کردن حرکتهای خودجوش واسیر بروکراسی های اداری موجود کردنشان نیست بلکه برعکس بمعنای جهادی کردن آن ادارات است. همانگونه که بسیج مردمی فرمت نظامی گری واداره آنرا عوض کرد اینها فرمت وسازمان اداری آن دستگاهها را نو وانقلابی وچابک کنند.
🔅مثال۲:طب وتغذیه اسلامی در ظرف کمبود وعیوب طب وتغذیه مدرن رخ نموده واستقبال شده است. اگر خود را در جوف وبرای عده ای معتقد تعریف کند تنزل به تراز پهلوی است. اما اگر به دیالوگ با طب وتغذیه مدرن برخواست از حضورهای دانشگاهی، مقالاتisi به گرفتن کرسی های تدریس دانشگاهی وپژوهشگاهی رسید؛راه برای تعویض نرم افزارهای منحط غربی و قراردادن ورژن ایرانی -اسلامی جای آن را فراهم کرده است.
(در اینباره حرفهای نگفته زیادی باقیست تا فرصتی دیگر)
✅اگر این روزنه را برای فعالان آتش به اختیار مفید وقابل تأمل یافتید در نشرش یاری ام کنید.
(بازنویسی ای از یک جلسه سخنرانی در مدرسه شهیدین قم با پرسش وپاسخهای حاشیه اش/۲مهر۹٨)
☑️ @m_ghanbarian
📇مصاحبه خبرگزاری میزان با حجت الاسلام قنبریان بمناسبت شهادت امام سجاد(ع)
https://www.mizanonline.com/fa/news/552453
🔖البته متاسفانه مصاحبه بسیار ناقص و درهم منعکس شده وبه حرفهائی کلیشه ای بسنده شده است!
🔻مثلا "هنر متعالی"امام سجاد(ع) در ارتقاء هنر الهی مناجات، با پس زمینه هنر منحط اموی در این دوران ،تشریح شده بود. مدینه مرکز خوانندگان ومطربان شده بود وشب نشینی ها باب شده بود.در این بستره شکل و محتوای آن مناجاتها درخشید.
وموارد دیگر در نحوه جذب مردم به فرهنگ اهلبیت با وجود خفقان اموی که خوب منعکس نشده وبه کلی گویی هایی بسنده شده است!
☑️ @m_ghanbarian
💠 عاشورا؛ نهضت مقدس (۵)
🔅 یک نهضت مقدس به تابعین خود شخصیت می دهد.
🔸 فرق فعل ما با فعل امام معصوم این است که ما موظفیم بهترین عمل در روز وروزگار خود را بیاوریم اما او موظف است بهترین فعلی که هم جواب روز و روزگارش باشد هم جواب تاریخ بیاورد. او سرپرست حرکت حق در تاریخ هم هست پس نهضت مقدس می آورد. ما نه امام خمینی هم با او اصلا قابل مقایسه نیست .هنر امام خمینی این بود که رشحه و جلوه ای از اورا برای ما زنده کرد.
🔸 شخصیت دادن به فرد و به امت ، به دادن امکانات نیست. شخص بعلاوه پول یا مقام، نمیشود شخصیت! کسی که با حکمی مقامی گرفته پس از عزل هیچ شخصیتی ندارد مردم به او نگاه هم نمی کنند اما ملاعلی کنی(مثلا)را می شود شخصیتش را از او گرفت؟ سفیر آمریکا به دولتش می نویسد سر الاغ سوار می شود در هر کوچه ای به تقدسش پا می شوند، اگر لب تر کند مردم شاه را بیرون می اندازند. این یعنی شخصیت.
🔸چگونه امتی مرعوب می شود؟ یا سرافکنده و فاقد شخصیت می شود؟!
-اگر به قوای برابر دشمن ببازد. فرماندهانش فرار کنند. رهبرانش تسلیم شوند دریوزگی کنند...
-یا دشمن پیش دستی کند قبل از خلق حماسه قهرمانان یک ملت را ترور کند، نفله کند. کاری که معاویه بوسیله مثل زیاد بن ابیه کرد. پس از امام مجتبی ، قهرمانان شیعه را ترور میکرد وبرای برخی مجوز قتل می گرفت و...
اینها رعب آفرید. بدین نشان که پسر زیاد وقتی قبل عاشورا وارد کوفه شد نام او وخطبه تهدیدش با آن خاطرات از پدر کافی بود مردم مرعوب شوند.
🔸 اشتباه یزید این بود که جای آن نفله کردن وترورها ، اجازه "حماسه "داد. حسن بن علی ماجرا ، کربلا آمد، حجر، حبیب بن مظاهر شد؛ میثم، مسلم بن عوسجه شد و... حماسه حتی اگر مظلوم واقع شود هم به تابعین شخصیت می دهد. کوفه بعد عاشورا دیگر ترسش ریخته. با وجودی که فجایع کربلا روی قبلی ها را سفید کرده اما چون حماسه آفریدند حالا دیگر ترس از ابن زیاد و... ریخته است قیام بعد قیام است...
🔸 اگر این احساس شخصیت پیدا شد، ملتی استقلال سیاسی و فرهنگی واقتصادی خود را پیدا می کند. اگر شخصیتش له شد، در موجهای جهانی هضم میشود...
🔸 مهمتر از مد جوانان وخودباختگی آنان، مدپذیری وخودباختگی مسئولان یک کشور است اگر بی شخصیت شدند تابع مد جهانی میشوند .موج شرقی بود، سوسیالیت میشوند؛موج غربی بود، لیبرال میشوند. دهکده جهانی وکدخدائی را می پذیرند.
🔸می گویند در زمان طاغوت جامعه ایران مذهبی تر از الان بود!
کمّا وعددی هم این حرف دروغ است ؛اما دروغ تر در شاخص کیفی است. مذهبی بودن آن دوره از غیر مذهبی بودن جوانان این دوره بدتر بود! چون مذهبش فاقد شخصیت بود، له شده بود جلسه روضه می گرفت اماجرأت راه حسین را نداشت...
پس ازفرار رضا شاه واشغال ایران،ولیعهد او بخاطری که رادیو برلین گوش کرده بود ،میخواستند نگذارند به تخت جلوس کند!تا آمد وسرسپردگی داد به انگلیس!
حالا ابر قدرت دنیا نخست وزیر یک کشور محترم وپیشرفته را حامل پیام می کند ، رهبر اصلا اجازه طرح پیام نمی دهد و می گوید ترامپ لایق هیچ پیام دادن وگرفتنی نیست!
این شخصیت می دهد به ملت. اینرا این سید از کجا آورد؟
از حسین بن علی!از حماسه مظلوم!او بود که نامه ابن زیاد را-وقتی از تهدید وتحریم بیشتر نوشته بود- دور انداخت ولایق جواب ندید...
🔸فریب زلف و فیکل جوانان رانخورند، فطرت آنان قابل دسترسی دشمن نیست یک جلوه از عاشورا همه آنها را به خط می کند. اینرا شما در ماجرای حججی با چشم دیدید!آیا نحوه قتل حججی، جوانان مارا از داعش ترساند؟!
برعکس ، شهادت او کاملا ترس همه را ریخت!اگر حججی ترسیده بود، التماسی کرده بود، شخصیت همه ما له شده بود ما سرافکنده و تسلیم بودیم اما دیدید شمر ماجرا ترسیده بود. کارگردان عالم یک ثانیه از کربلا رانشان داد عصرو خیمه وآتش و دود وشمر ودشنه و...و حماسه وذلت ناپذیری و حسین!
این مارا نگه میدارد نه موشک نقطه زن!
آن هم لازم است اما دشمن بهترش را دارد. دشمن ، نهضت مقدس ندارد حسین ندارد. جابجا نشود . حججی در این مجالس ساخته میشود...
🔸 قبل از فلان سردار وبهمان فرمانده، حسین فهمیده به ما شخصیت داد. امام او -نه بهشتی ومطهری-را رهبر خود خواند؛این شخصیت به ملت داد...
اگر کار عبدالله بن حسن در گودال را عباس بن علی برای حسین میکرد، ما اینقدر سرمان بالا نبود که الان هست!
ار عباس بود ونمیکرد تا همیشه شخصیتمان له بودواگر میکرد وظیفه پهلوانی اش را انجام داده بود؛اما یک نوجوان ۱۱ساله با دست خود جلوی شمشیر ایستاد حتی چوب برنداشت. دستش با ضربه قطع شد نگفت آخ!گفت بخدا از عمویم جدا نمیشوم...!
چه شخصیتی به ما داده این نوجوان...
☑️ @m_ghanbarian
5-عاشورا، نهضت مقدس.mp3
26.35M
💠عاشورا، نهضت مقدس
جلسه پنجم
#محرم۹۸
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🔰اربعین، اکسیر زندگی #بخش_اول #بازنشر ☑️ @m_ghanbarian
🔰اربعین، اکسیر زندگی
#بخش_اول
#بازنشر
✅ حدود صدسال پیش وقتی جمعیت کربلا ۶۰هزار نفر بوده،۶۰۰هزار تا ۱میلیون زائر اربعین داشته است!حالا این جمعیت بیش از ۲۰میلیون رسیده است(وزیر راه عراق ۲۶میلیون برای سال قبل گزارش کرد).
چنین اظهار ارادت بی نظیری به اولیاء خدا چه اثری در ملکوت عالم و تقدیرات الهی و مسیر غایات الهی برای علوّ کلمه الله دارد؟ بماند. در این سطور به چهره یلی الخلقی و ملکی این پدیده عظیم نگاهی کنیم تا شرحی بر این فراز زیارت باشد که: "أن تجعل رزقی بهم دارا و عیشی بهم قارا: روزی ام را بخاطر ایشان زیاد نمایی و زندگی ام را به خاطر آنان برقرار و با نشاط کنی".
1⃣ یکپارچگی اجتماعی
در این مسیر به زائران خارجی بگویید بین دو کشور ایران و عراق ۸سال جنگ بوده است و در اغلب خانواده هایی که مهمان می شویم کشته ای از دوره جنگ هست! اما حالا چیزی از جنس کدورت از آن باب دیده نمیشود به عکس دوستی و مودت مضاعف دیده می شود. همه دیده اند صاحبان مبیت ها بیشتر دنبال بردن ایرانی ها به خانه هایشان هستند. این تجلی آشکار این فراز زیارت جامعه کبیره است که: "بموالاتکم ائتلفت الفرقه: با دوستی شما اهلبیت، تفرقه ها به ائتلاف بدل میشود". کینه ها و رنجش ها با صدام دفن شد و دوستی ها و اتحادها با حسین(ع) آمد.
تلاش چندین ماهه اخیر دشمنان اهلبیت و تشیع هم از شروع محرم حسین(ع) مثل برف آب شد. نوحه های امسال موکب ها دعوت از برادران ایرانی با عنوان "فرزندان امام رضا(ع)" شد.
پیاده روی اربعین چند بار خطر تجزیه طلبی در خود عراق را هم زائل کرده است.
ادامه دارد...
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
۶-عاشورا، نهضت مقدس.m4a
31.92M
💠عاشورا، نهضت مقدس
جلسه ششم
#محرم۹۸
☑️ @m_ghanbarian
💠 عاشورا؛ نهضت مقدس(۶)
🔅نهضت مقدس خلوص و اصالتهای خود را با دوام بیشتر معامله نمی کند. بیش از پیروزی ظاهری وغلبه به خلوص وایستادگی بر اصالتهایش پافشاری می کند. اینجور شورانگیز می ماند وقابل تأسی؛بعدی ها پیروزی هم می آورند. والا ماهم میتوانیم با قاطی کردن زهرماری ها بیشتر بمانیم و...
🔸توجه:این نه یعنی ندیدن مصلحت های واقعی وافراطی گری.
اشعث وزیاد بن ابی هم کارگزار علی(ع)در دوره ای بودند. کارگزار تراز دولت مقدس نبودند اما برای مصالحی بودند لکن تا بودند فسادی نداشتند.
شریح و ابوموسی هم تراز دولت مقدس علی (ع)نبودند. پذیرششان بخاطر لابی کانون قدرت وثروت نبود. علی "سفارش پذیر" نیست اما" مشورت پذیر "است؛ "شاورهم فی الامر "اول پیامبر وعلی را می گیرد بعد ما. این "الامر"هم یعنی حکومت؛ همان که"اولی الامر"دارد!یعنی بااینکه خودت اولی الامری اما شاورهم فی الامر!لذا شریح را بخاطر مردم و ابوموسی را بخاطر خیر خواهی مالک نگه داشت.باز فاسد نبودند فقط تراز نبودند.از قضا این یعنی خلوص و اصالت که ولی معصوم، مشورت و نظر مردم را لحاظ کند ، آنها را کت بسته نبرد ،باشعور وآگاهی وانتخاب راهبری شان کند ،حتی اگر مسیر طولانی تر وهزینه ها بیشتر شود. اشکال ندارد منتظر می ماند تا حکمیت ؛تا مالک ومردم بفهمند چرا با ابوموسی مخالف بود!؟
🔸 نهضت مقدس هم اینجور است وقتی فرمود از سر شرارت و زیاده خواهی وظلم وفساد نهضت نکرده ام؛باخود هم این قماش را نمیبرد." کثیر"در سپاه عمرسعد چاقو کش فرزی بود برای ترور هم سمت امام آمد که ابوصمامه اجازه نداد؛اما امام چاقو کش با خود ندارد پهلوان فقیه او در کوفه میتوانست ابن زیاد را غافلگیر بزند اما نزد چون اسلام ترور و غافل کشتن را منع کرده است
🔸با کانونهای ثروت وقدرت ائتلاف نکرد ،بعد تصفیه کند. بعضی مثل ابن زبیر و ابن عمرها را اصلا دعوت هم نکرد تا نهضت خالص بماند...
🔸حتی فرمود هرکه بدهکار است برود.مالک بن نضر بخاطر بدهی رفت.
همه را اختیارا برد. بعد شهادت مسلم راستش را به همراهان گفت که شیعیانمان مارا رها کردند هرکه می خواهد برود وتعدادی رفتند.
حتی در بین اختیاری آمده ها ،او که آنروزها مشکلی برایش پیش آمده بود را خود ورود میکرد که در رودرباستی نباشد وبرود.محمد بشیر حضرمی اینجور بود. همان روزها خبر اسارت پسرش رسیده بود که قابل معامله هم بود که پولی خرج کند وآزادش کند. حضرت گفت برو دنبال آزادی پسرت!او خود نرفت. باز امام ۵لباس قیمتی آورد تا او به پسر دیگر دهد برای خرج آزادی آن پسر. به فکر بچه مردم هست وریزه کاری ها را می بیند تا مقدس بماند.
🔸حتی غلامان را آزاد کرد تا بروند!
غلام در آن عرف-که ارتجاع به جاهلیت بود-مثل شیئ بود. حیوان تلقی می شد. سپر جان مولا وقت خطر بود. اما امام فرمود شما در راحتی باما بوده اید الان وقت تنگی وبلاست بروید. نهضت مقدس برای همه زمانهاست. باید پس از الغاء برده داری هم برگ برنده هنوز او باشد...
🔸جو٘ن خودش فهمید ونرفت.به دریائی درافتادم که پایانش نمی بینم/من آزادی نمی خواهم که با یوسف به زندانم...
(گوش دادن فایل صوتی این جلسه به انقلابی ترها و جنبش عدالتخواهی توصیه میشود)
☑️ @m_ghanbarian
🗣چگونگی نقد و انتقاد عقلائی؟!
(فشرده ای مختصر از گعده ای صمیمی با جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران)
🔻نظر درست را از بیانات آیت الله خامنه ای عرض میکنم به دو دلیل:
-ایشان بازمانده متفکران اول انقلاب وحلقه شاگردان تهران امام اند که در این مسائل نظر صائب تری داشتند.
-با ادبیات بقیه ،همین حرفها را بزنی برخی بدبین ها خرده میگیرند که چه قصدی دارید؟!
🔅افراط وتفریط در این مقوله:
-"من عمیقا متأسفم که برخی میان مرداب سکوت وجمود باگرداب هرزه گوئی وکفرگوئی طریق سومی نمی شناسند وگمان می کنند که برای پرهیز از هریک از این دو، باید به دام دیگری افتاد.حال آنکه انقلاب اسلامی آمدتا... فضائی بسازد که در آن آزادی بیان ، مقید به منطق واخلاق وحقوق معنوی ومادی دیگران ونه به هیچ چیز دیگری، تبدیل به فرهنگ اجتماعی وحکومتی گردد"(۸۱/۱۱/۱۶).
-متٲسفانه برخی درقبال ولایت، حتی فهم ونظر را منوط به بیان ایشان می کنند!
وبرخی در مقابل ژست روشنفکری را در مخالفت با ولایت و حکومت در هر امری -حتی دلبخواه های خود- می دانند!
🔸در نفی اولی ، خود رهبری بارها موضع گرفته اند:
"این تصور صحیحی نیست که مواضع آحاد مردم از جمله دانشجویان که جزو قشرهای پیشرو هستند باید الگو گرفته وبرگردان نظرات رهبری باشد"." نباید اینگونه تصور شود که همه باید منتظر بمانند تا رهبری، ابتدا موضع خود را درباره یک شخص ویا یک سیاست اتخاذ کند وبقیه برهمان اساس موضع گیری کنند . این روش، کارها را قفل خواهد کرد"(۹۳/۵/۲)
-این روش موجب شده امام جمعه ونماینده ولی فقیه در تراز خود آقا برای امام و مثل بهشتی ومطهری و... کم داشته باشیم.اغلب تکرار گوهایی معمولی برای فرمایشات ایشان باشند.
-بدتر ،یک نظر کارشناسی در مساله ای که عین فرمایش رهبری نیست ،نزد برخی، ضدیت تلقی شود!در حالیکه ایشان صراحتا می گویند:" هیچگاه اعلام نظر کارشناسی ونظر علمی ، معارضه ومبارزه ومخالفت واعلام جدائی از رهبری و ولایت واین حرفها به حساب نمی آید ونباید بیاید"(۹۱/۵/۱۶).
-اهل فکر وتحلیل وقتی به حرف بلند رهبری برسند البته فضلیت است وگفتن وتبیین آنها هم اثر متفاوتی برای جامعه دارد.
-این روش، زیاد خرج کردن از رهبری ونسبت دادن مواضعی به ایشان که در بیاناتشان اصلا نیست را هم رایج می کند . خصوصیت کوچک اندیشی وعدم تسلط بر مبانی این است که پشت شخصیت مخفی شوند. در حالیکه ایشان خود به تصریح اینرا رد می کنند:" هیچ نظری درباره مسائل جاری کشور ومسائل اسلام ومسلمین ومسائل اجتماعی وجود ندارد که من این را درگوشی به کسی بگویم ونشود این را در علن گفت"(۷۷/۲/۲۲).این ذهنیت را خطا ونسبت دادن اینچنینی نظری به رهبری را" گناه کبیره" می شمارند.(۸۹/۵/۳۱)
🔹از آنطرف افتادن وهمیشه ژست مخالف خوانی گرفتن برای روشنفکر بودن، آسیب دیگری است.
اگر این دسته های فکری ، در نهادهای اجتماعی ، کارها وتصمیمات درست حاکمیت را یاری کنند ، کارها بسیار بهتر در مدار می افتد.
مثلا -بی خیال درستی یا غلطی مثال-وقتی احمدی نژاد (که پیش این گروهها کاندید حاکمیت قلمداد میشد)مثلا بحث ورزشگاه بانوان یا منشور کورش را طرح می کند ولو بنظر اینها ،لازم است لکن بخاطر ژست مخالفت با حاکمیت همراهی نمی کنند!تا یک دهه بعد از پایگاه نهاد اجتماعی و رئیس جمهوری -که درتبلیغاتشان کمتر انتخاب حاکمیت است -طرح شود وبا فشار فیفا و... به زعم خود حاکمیت را وادار به عقب نشینی کنند!(اینها آثار افراط در مواجهه با حاکمیت است)
-مرز ضدیت با ولایت فقیه،"مخالفت عملی "است نه نظر دیگر داشتن، اما مخالف خوانی افراطی هم آسیبی است که باید لحاظ شود.
در نظر درست اسلامی، اطاعت از دستورات حکومتی ولی امر مسلمین[مادامی که شرایط ولایت برایش باقی است] بر هرمکلفی ولو اینکه خود فقیه باشد واجب است(اجوبه الاستفتائات س۶۵).
⬅️پس بین مخالفت عملی با نظری متفاوت داشتن باید فرق نهاد .
نظر مغایر داشتن، حق شهروندان است ونباید کسی را منع یا مارک ومهر زد.
البته هم نظر بودن با رهبری در مسائل نظری و"از روی فکر وآگاهی" ،فضیلتی برای نیروهای حزب اللهی است؛اما در همه امور نباید منتظر رهبری ماند تا نظر دهد بعد طوطی وار تکرار کرد؛ گاه نظر دادن تکلیف نخبگان هم هست.
☑️ @m_ghanbarian
🔅سه بررسی لازم برای نقد و انتقاد حکومت و حاکمیت:
1⃣ به لحاظ دانشی:
نقد وانتقاد به لحاظ دانشی و آثار اسلامی، درست باشد.
-اینکه بعضی نقد ولیّ مشروع را از اساس نامشروع بدانند ، اسلامی نیست.
آیت الله خامنه ای -واندیشمندان انقلاب اسلامی-به چنین چیزی قائل نیستند.
نقد وارد هم نباشد، منع از طرح شدن ندارد.
ایشان صراحتا می فرماید:" هیچ کس فوق نظارت نیست. خود رهبری هم فوق نظارت نیست؛چه رسد به دستگاه های مرتبط بارهبری"(۷۹/۱۲/۹) چهار دلیل بر مشروعیت این نظارت وپاسخگوئی می شمارند:
۱-تجمع قدرت وثروت در دست حاکم وضرورت نظارت(همان).
۲-سیره ائمه اطهار
۳-ادله امربه معروف ونهی از منکر
۴-قاعده النصیحه للائمه المسلمین:" که شامل نقد وانتقاد ،قول به حق،مشورت ، جلوگیری از بروز اشتباه عمدی وسهوی وارشاد نیز میشود" (۷۹/۱۲/۲۲).
٭تحجر در این زمینه ها موجب شده دانشجوئی از ایشان بپرسد :آیا یادآوری وظیفه خبرگان رهبری در مورد نظارت بر ولی فقیه را توهین آمیز می دانید؟
ایشان جواب دادند:"نه، چه توهینی؟!...نخیر بنده نه احساس تضعیف می کنم، نه توهین؛این جزو قانون اساسی است" (۷۷/۲/۲۲).
2⃣به لحاظ بینشی:
یعنی همان نقد مطابق با موازین باید در شرایط زمانی و مکانی هم به صلاح باشد. نقد رهبری هم جایز است اما باید توجه داشت در صحن علنی جامعه او را نقد کردن ای بسا به صلاح کشور نباشد بخصوص اگر نقد، عیبجوئی باشد.
خودشان می گویند:" عیب جوئی از رهبری مگر چه حسنی دارد؟ رهبری ای که در نظام جمهوری اسلامی، در یک لحظه ی خطرناک وحساس ، باید اشاره ی انگشتش بتواند مردم را به جانفشانی وادار کند، آیا مصلحت است که یک نفری همین طور به میل خودش بیاید بایستد، بنا کند به بدگوئی کردن به او؟به نظر شما این خیلی کار خوبی است؟"(۷۷/۱۲/۴)
-توجه :اگر کسی نقد و انتقاد(نه توهین وعیب جوئی) کرد حق نداریم اورا ضد ولایت بخوانیم اما فضیلت نیست نیروهای انقلابی نقد وانتقاد وحتی پرسش از ولیّ مشروع را در فضای عمومی طرح کنند. الا در جلسات پرسش وپاسخی که با ایشان است و ای بسا پرسیدن سئوالات مقدر جامعه بهتر از رجز خوانی ها باشد؛تا از ایشان جواب درخور بگیرد و ذهن های بسیاری روشن شود.
-برایم جالب بود که ایشان در سال ۷۷ با آن مواضع تند برخی گروهها، وقتی دانشجوئی پرسید: می خواستم نظر حضرتعالی رادرباره گروه های حامی ولایت بدانم!
فرمودند:"به نظر من همه ی گروهها حامی ولایتند. یعنی من در کشور گروه قابل توجهی که ولایت را قبول نداشته باشد نمی شناسم. همه ولایت را قبول دارند؛حالا ممکن است بعضی عشق واخلاص بیشتری داشته باشند، بعضی کمتر داشته باشند"(۷۷/۲/۲۲)
حوادث و مواضع سالهای ۷۶و۷۷ را مروری کنید تا به این سعه صدر وتنگی سینه خودمان بیشتر پی ببرید.البته ۷٨ کمی ماجرا فرق می کند خود آقای خاتمی هم می گفت تا ۷٨ رهبری نظر مارا در عمل ترجیح می داد اما ماجراهای۷٨ موجب بدبینی ایشان شد.
3⃣به لحاظ عملی:
اینکه در نقد حکومت از چه روشی استفاده شود؟ این توجه لازم بعدی است. غیر از دو مرحله قبل باید رفتار انتخابی هم درست، قانونی و اخلاقی باشد.
آن روش نباید مورد سوء استفاده دشمن واقع شود. والا از نوشتن یک مقاله تا مطالبه وحتی تجمع و... را شامل است.
-دانشجوئی از ایشان پرسید: آیا حرکتهائی همچون تجمع مقابل قوه قضائیه ومطالبه شدید از آنها در جهت مبارزه با فساد اقتصادی، تضعیف نظام است؟
پاسخ دادند: "فرق می کند. گاهی اوقات قوه ی قضائیه مایل است یک چیزهائی را انجام دهد، اگر واقعا پشتوانه اینجوری هم ببیند، حتما انجام خواهد داد. بعضی امواج سیاسی، جلوی قوه ی قضائیه را دربعضی از کارها میگیرند. بنابراین تجمع مقابل قوه ی قضائیه، برای مطالبه شدید از آنها باشد، من تصور نمی کنم این تضعیف نظام باشد. حالا یک وقتهایی ممکن است در شرایطی تضعیف باشد، اما در یک شرایطی هم درست تقویت است"(۸۲/۲/۲۲).
پس عمده آن بررسی بینشی و موقعیت شناسی است.
٭تجربه دوم خرداد میتوانست، "احیای ولایت پذیری فرزانگانی" مثل مطهری وخامنه ای وبهشتی باشد که در عین مباحثه با امام، در عمل بیشترین انقیاد را از ایشان داشتند؛لکن مباحثه وصاحب نظری اینباربه مخالفت عملی، شورش خیابانی یا حتی ارتباط گیری با بیگانگان انجامید! دیگر، نظری غیر از مقام ولایت داشتن -مثل نظر آیت الله خامنه ای درباره ولایت مطلقه و امکان توبه سلمان رشدی- نبود، نسخه پیچیده ی بیگانگان وبراندازانی مثل سورس بود!
نظر دیگر داشتن مثل نظر رئیس جمهور وقت(حضرت آقا)درباره نخست وزیرش (آقای موسوی)نبود، اردو کشی خیابانی یا تحصن در مجلس ششم برای خوراندن جام زهر به ولایت بود!
این افراطها هم در پیدایش آن تفریط ها بسیار موثر بوده است.
(فشرده ای مختصر از گعده ای صمیمی با جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران)
☑️ @m_ghanbarian
🔰اربعین، اکسیر زندگی
#بخش_دوم
#بازنشر
2⃣ شیوع مکارم اخلاق در جامعه
رئوس اخلاق فاضله را ۴عنصر می شمارند: شجاعت، سخاوت، عفت و حکمت.
این ۴تا هرکدام اعتدال قوه ای از قوای انسانی است.
بجای مشربهای ارسطویی در رایج کردن این فضایل در فرد و جامعه به تعبیر شهید مطهری راه مرید و مرادی و دل بستن به انسان کامل به آسانی این فضایل را می گستراند.
جامعه ایرانی را چه چیزی شجاع کرد؟!
غیر ازدرس عاشورا(پیروزی خون بر شمشیر)؟! غیر از شعار سیدالشهداء(ع): هیهات منا الذله؟!
مراوده با برادران عراقی، این سجیه را در آنها هم افزود. حشدالشعبی و شجاعت بی نظیر عراقی ها در دفع داعش از چشمه ای غیر از حسین(ع)، زینب(س) و حرم سیراب است؟!
چه عنصری جز دل دادن به ولیّ خدا می تواند ملتی را چنین سخی کند که در طول سال تلاش کنند تا در اربعین برای مولای خویش خرج کنند؟!
پیاده روی اربعین این سخاوت را به ایران هم سریان داد. مردمی که فقط یک شب محرم ۸۱میلیاردتومان نذری میدادند حالا موکبهای اربعین را هم مثل عراق در تمام مسیر دایر و تا مرز پاکستان از سوی شرق و مرز آذربایجان در شمال غرب امتداد دهند.
امیرالمومنین(ع) فرمود: "سخاوت و شجاعت دو غریزه شریفند که خداوند سبحان در کسانی که دوستشان دارد و امتحانشان کرده، قرار می دهد"(غررالحکم).
✅ ضرورت موج سوم عشق
اگر از طریق مهندسی معکوس ساخت شجاعت و سخاوت با حب حسین(ع)، راز ساختن سجیه عفت هم در جامعه شیعی کشف و بیش از حال در جامعه گسترده شود، چه معجزه بزرگی اتفاق می افتد؟!
یک شعار(زینب دوبار اسیر نمی شود) یک ملت را شجاعتی داد که دیدیم. آیا روضه امام رضا(ع) از سر سیدالشهداء و تشت طلا و مجلس شراب و قمار یزید کفایت نمی کند تا این فرمایش امام رضا(ع) در جامعه شیعی تجلی کند که فرمود: "از شیعیان ما هرکه دیده اش به شراب و قمار بیافتد، حسین(ع) را یاد نماید و بر یزید و آل زیاد لعن فرستد خداوند عزوجل گناهانش را محو و نابود سازد هرچند به عدد ستارگان باشد"(الفقیه ج۴ص۴۱۹). شب نشینی ها و مطربی ها و... هم همه اخلاق یزیدی است که مفارقت از آن خواست هر محب است(مفارقه لأخلاق اعدائک).
پیاده روی اربعین ظرفیت این شعارها و حماسه ها برای رکن سوم اخلاق(عفاف) را هم دارد.
ادامه دارد...
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian