📜 در مواجهه با تاریخ، خصوصا تاریخ اسلام به اسم زنان که میرسم سراپا جستجو میشوم؛
که بود؟ در کجای تاریخ؟ برای چه کاری؟ سرنوشتاش چه شد؟ دامنه اثرگذاریاش چقدر بود؟
و هرچه میگردم چیز کمتری پیدا میکنم...
❗️احتمالا برای تاریخنویسان گذشته، آیندهپژوهی معنایی نداشته و هیچ تصور نمیکردند روزگاری برسد که زنان گم شوند در پیچ و تاب زمان و بین مفاهیم و اعتباریات مدرن؛ و خیلی به آن گذشتهها نیاز پیدا کنند!
✨ اولین بار سال ۸۱ در اعتکاف دانشجویی اسم امداوود را شنیدم، همان اندازه که در مقدمه اعمال ۱۵ رجب در مفاتیح آمده بود:
امّ داوود، لقب فاطمه، مادر رضاعی امامصادق (علیهالسلام) و زن حسن مثنّی است. زنی که فرزندش در اسارت استکبار و خشم و غیظ منصور دوانیقی گرفتار شد و او را دست به دامان دعا کرد.
روز و شب گریه میکرد، اما فرجی نمیرسید تا بالاخره به ملاقات امام صادق (علیهالسلام) در بستر بیماری رفت. انگار از غم خود هم گلایهای نمیکند تا حضرت صادق (علیهالسلام) خود احوال فرزندش را از او جویا میشود.
و حضرت دعایی به او یاد میدهد!
دعا یا معرفت، هرچه هست، دست او را میگیرند و بالا میبرند، خیلی بالا... سفره توحید برایش پهن میکنند!
همین!
و هیچ چیز دیگری دربارهی او در گزارشات تاریخی نیست.
با این حال قرنهاست شیعیان بر سر سفره دعایی که فاطمه تعلیم گرفت نشستهاند!
💭 و من، که مینشینم و تخیّل میکنم که تربیت مادرانهی فاطمه، چطور بود که پسرش داوود، دستگاه کفر و ستم منصور را به لرزه درآورد؟ فاطمه خود چگونه بود که حضرت صادق اسم اعظم خدا را با این دعا به او تعلیم داد؟ چه نوری در وجود او و توسّلاتاش بود که حالا و در همهی این ۱۵ رجبها به دستِ کلماتی که به او تعلیم شد، مشمولِ عنایت و هدایتِ الله میشویم؟ دامان وجودش را چگونه در تاریخ گستراند که به برکت اضطرار مادرانهاش، هر سال بین ما زنان و مردانِ عهد کرده برای مبارزه با کفر و طاغوتهای درون و بیرون، ایمان و یقین پخش میکنند؟!؟
🌿 امّ داوود برای من یعنی میشود زن بود و در سیر بین خود و الله به جایی رسید که در اضطراب مادرانهات کلید فتح زمین و آسمان را به تو بدهند و هر سال نیمه رجب داستان تو را برای مؤمنان زمزمه کنند.
@nehzatezanan
#اعتکاف #ام_داوود
#نقش_بانوان #بانوی_نقش_آفرین
#بانوان_فعال_جبهه_فرهنگی_انقلاب
@rabteasheghi⏪
https://eitaa.com/maadarestaan
مادرستان/ سرزمینِ مادرانه نوشت ها
حواسمون به مادرانگی هامون باشه
منت؟
ابداً!
فرزندان ما مایه رشد و نورانی شدن ما هستن
بالهای پرواز ما....
حالِ خوبِ کشورمان، با بیداری مادران رقم میخورد.
مادرانی که؛ ...
آگاه میشوند و آگاه میکنند،
حرکت میکنند و حرکت میدهند،
پس،....
پیش به سوی انتخاباتی پرشور با ...
"مادران همیشه در میدان".
حرف بزنیم با مردم،
صمیمانه 😍
امیدوارانه 🤩
مادرانه 👨👩👧👦
بنشینیم پای دردلها و مشکلاتشان،
از کسانی بگوییم که دلخوشیهای ما را تحقیر میکنند تا ما را ناامید و ضعیف کنند،
از روشنی آینده انقلاب بگوییم،
و دعوتشان کنیم به تعیین سرنوشت خودشان به امید فردایی بهتر.🪴
🌱 اگر برای شروع گفتگو، دنبال ایده هستیم، به آدرس زیر سر بزنیم:
https://eitaa.com/madaranemeidan
روایت گفتگوها و فعالیتهایمان را راهی اینجا کنیم تا انگیزه حرکت تمام مادران شود؛👇
@Reyhanoora
#مادرانهسبزوار
#مادرانمیدانجمهوری
#انتخابات
#منرایمیدهم
#نزدیکقلهایم
https://eitaa.com/madaranemeidan
#آیت_الله_حائری_شیرازی
✅ زندگی را مزه مزه کنید...
بچه میخورد زمین. مادر میآید و او را در بغل میگیرد و فشارش میدهد. میدانید چه اتفاقی افتاد؟ باتری بچه خالی شد، خودش را باخت. مادر وقتی او را در سینهی خودش فشار میدهد، دارد او را شارژ میکند. ندیدی بعد آرام میشود؟ این دارد شارژ میشود.
بچهها بسیاری اوقات موجب شارژ پدر و مادر میشوند. پدر خسته است، افسرده و بیحوصله است. بچه لبخندی به صورت پدر میزند و پدر شارژ کامل میشود. باید زندگی را مقداری مزهمزه کرد. باید زندگی را مقداری جوید و زیر دندان آورد و مزهاش را فهمید.
در شرایط زندگی صنعتی و این حالتهایی که انسان همیشه در یک حالت تصنعی قرار گرفته، مزهی بچه را هم نمیفهمد، مزه لبخند و معنی شاد شدن را هم نمیفهمد.
📚 راه رشد – جلد دوم
#خانواده_مستحکم
#فرزندآوری
#دوتا_کافی_نیست
#سبک_زندگی_اسلامی
کانال«دوتا کافی نیست»
http://eitaa.com/joinchat/1096876035Ccaac6a6075
سرمایهتان را به باد ندهید!
✍ مهدی محمدصادقی
آدم عاقل مال خود را آتش نمیزند. به همین صورت، محال است فردی از روی آگاهی سرمایه زندگیاش را در جوی آب بریزد.
بر اساس باور و فرهنگعمومی، فرزند از جمله اصلیترین سرمایه زندگی هر ایرانی محسوب میشود. در واقع پدر و مادر همهی تلاش خود را به کار میگیرند تا بچههایشان به یک جایی برسند و در آینده باعث افتخارشان شوند.
یکی از مسائلی که بر آتیه کودکان و نوجوانان اثر میگذارد و نگرش آنان به زندگی را شکل میدهد؛ اظهارات و دیدگاه والدین نسبت به محیطاجتماعی و شرایط زندگی است.
یعنی اگر فرزندان در جمعبندی رفتار پدر و مادر خود، حس امید و روحیه تلاش را مشاهده کنند؛ آنان هم انگیزه میگیرند تا با تلاش و پشتکار به اهداف خود برسند. ولی اگر به هر نحوی برداشت بچهها از وضعیت و الگوی رفتاری والدینشان منفی باشد به سختی میتوان به ایشان امید تزریق کرد!
یکی از کنشهای متداول رفتاری برخی از پدر و مادران ایرانی_به ویژه پدران_ نق زدن از شرایط کشور و گلایه از زمین و زمان است.
به نظر میرسد، این موضوع منجر به گسترش و عمقیابی ویروس مهلک و بازدارنده «ناامیدی» در بین فرزندان این خانوادهها میشود!
بنابراین، هر کسی ایران و ایرانی را دوست دارد و آرزوی موفقیت و رسیدن فرزندش به جایگاههای متعالی کشور را در ذهن میپروراند؛ باید از انتشار و اشاعه مطالب ناامیدکننده در جامعه پرهیز کند و هیچگاه در بستر خانواده، رسیدن به موفقیت فرزند را آرزوی محال نپندارد!
اساساً بسیاری از خانوادهها که فرزندانشان طی آشوبهای ۱۴۰۱، قربانی توطئه دشمنان شدند و فریب جبهه باطل را خوردند؛ به این نکته بیتوجه بودهاند.
انتقاد مشکلی ندارد؛ اما نباید از دایره انصاف خارج شد و به واسطه مشاهده اخبار عوامانه و فیک فضای مجازی، با تخریب و تحقیرملی ریشه جوانههای امید را قطع کرد. در این صورت آینده فرزندان که سرمایه اصلی هر پدر و مادر ایرانی محسوب میشوند؛ به فنا رفته و انگیزه نسل آتی کشور به باد خواهد رفت!
در عوض پیشنهاد میشود، با بچهها بازی موفقیت راه بیاندازید و بنا به اهداف و علائق فرزندانتان از آنان به عنوان مدیران و مسئولین آینده کشور برنامه بخواهید.
به آنان بگویید: «تو اگر نماینده مجلس شوی، چگونه خادمی میکنی یا به عنوان یک فرد موفق اقتصادی چگونه تحریمهای ظالمانه را بیاثر میکنی؛ یا به عنوان یک ایرانی میخواهی چگونه به مردم و کشور خدمت کنی؟ و قص علی هذا...».
در امیدبخشی و گفتگو پیرامون موفقیت آتی فرزندان حریص باشید؛ انشاءالله اینگونه آیندهسازانی بلندنظر و دوراندیش تربیت خواهید کرد که به انسانهای قیمتی تبدیل شده و سود سرمایه زندگیتان را چند برابر خواهند کرد!
فراموش نکنیم که به قول آیتالله بهجت (رضوان الله تعالی): «ما به دنیا آمدهایم که با زندگی کردن قیمت پیدا کنیم؛ نه اینکه با هر قیمتی زندگی کنیم».
📲@mahdimsadeghi
https://eitaa.com/maadarestaan
🔹اولین بار که با این جمله در یکی از پیجهای اینستاگرام مواجه شدم، گویندهاش را بسیار تحسین کردم.
💠جمله این بود:
"The most important thing a father can do for his children is to love their mother."
«مهمترین کاری که یک پدر میتواند برای فرزندانش انجام دهد، دوست داشتن مادرشان است.»
🔹این جمله زیبا و عمیق است و همیشه در ذهنم بود تا اینکه با این روایت مواجه شدم: « قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلوات الله علیه: حَقُّ الْوَلَدِ عَلَى وَالِدِهِ إِذَا کَانَ ذَکَراً أَنْ یَسْتَفْرِهَ أُمَّهُ ... وَ إِذَا کَانَتْ أُنْثَى أَنْ یَسْتَفْرِهَ أُمَّهَا ...» (۱)
رسول خدا صلواتاللهعلیه فرمودند:
«حق فرزند بر پدر درصورتیکه پسر باشد این است که مادرش را مسرور گرداند... و اگر دختر باشد این است که مادرش را خشنود گرداند...»
🔹در این روایت واژه «یَسْتَفْرِهَ» ترجمهشده به «سرور، خشنودی». ریشه این واژه «فره» هست که به باب استفعال رفته. «فره» به معنای «فرح ملایم باطنی که در آن اصطکاک همراه با غم یا کدورت نباشد»(۲) است.
🔹این روایت بسیار عمیقتر از آن جمله انگلیسی است. زیرا اولاً در اینجا فراهم کردن نشاط و سرور درونی مادر، از حقوق فرزندان شمردهشده است. این بدان معناست که ایجاد حال خوب و سرزنده نگهداشتن مادر از «تکالیف» مرد است. موضوعی که علیرغم اهمیت بسیار، کمتر گفتهشده است. اهمیت این مسئله بهقدری زیاد است که در این روایت، بهعنوان اولین حق فرزند ذکرشده است.
🔹ثانیاً، فراهم کردن نشاط درونی زن، از جانب مرد، فراتر از موضوع محبت است. زیرا محبت، امر درونیست، اما ایجاد نشاط، از لوازم مودّت است، یعنی ابراز محبت و محبت توأم با مسئولیت.
✍️ مهدیه منافی
پینوشت:
۱- الکافی (ط - الإسلامیة)، ج6، ص: 49 در اینجا بخشی از روایت آورده شده است.
۲- هو الفرح الملائم الباطنىّ من دون اصطکاک بما یوجب اغتماما و انکدارا.
التحقیق فی کلمات القرآن الکریم، ج۹، ص۷۴
@mahdiehmanafi