#در_محضر_معصوم
چقدر این روایت زیبا است
در حدیثی از امام على(ع) نقل شده که فرمود:
إذا شابَ العاقِلُ شَبَّ عَقلُهُ، إذا شابَ الجاهِلُ شَبَّ جَهلُهُ.
خردمند چون پیر شود، خِردش جوان مى گردد و نادان چون پیر گردد، نادانى اش جوان مى شود.
📚 غرر الحكم و درر الكلم، ص: 295
#کانال_علوم_و_معارف_حدیث
@MaarefHadith
امام باقر علیه السلام فرمودند:
هرگاه بلا زدهاى را ديدى به گونهاى كه او نشنود سه بار بگو: « الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي عَافَانِي مِمَّا ابْتَلَاكَ بِهِ وَ لَوْ شَاءَ فَعَل»
یعنی سپاس و ستايش خدايى را كه به بلاى تو گرفتارم نكرد كه اگر مى خواست مىتوانست چنين كند.»
سپس حضرت فرمودند:
َ مَنْ قَالَ ذَلِكَ لَمْ يُصِبْهُ ذَلِكَ الْبَلَاءُ أَبَداً
هر كس اين جمله را بگويد هرگز به آن بلا دچار نمى گردد.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج2، ص: 97
#کانال_علوم_و_معارف_حدیث
@MaarefHadith
سیر مطالعۀ حدیث شیعه (به صورت فهرستی و نموداری).pdf
351.3K
مقاله: سیر مطالعۀ حدیث شیعه (به صورت فهرستی و نموداری)
✍️ سید محمدکاظم طباطبایی، رضا عطایی
📃 کسانی که علاقه مند به مطالعه حدیث به صورت هدفمند هستند این مقاله را مطالعه کنند.
این برنامهای با عنوان «هفت وادی، چهل منزل» برای طلّاب و دانشجویان رشتۀ علوم حدیث ارائه شده است. بر مبنای این روش، علاقهمندان به حدیثخوانی در هفت مرحله یا هفت وادی، به متنخوانی برخی از کتابهای حدیثی میپردازند. برای گذار از این هفت وادی، چهل منزل، وجود دارد که میانگین مطالعه هر کتاب حدیثی در هر منزل 25 ساعت است.
آشنایی با متون حدیثی شیعه، روشمندی مطالعه، زمانبندی مشخّص، سطحبندی مطالعه، در نظرگرفتن ویژگیهای هر کتاب و ارائه شرایط لازم برای مطالعۀ اثربخش، از خصوصیات این طرح محسوب میشود.
این مقاله در شماره 4 مجله دانش ها و آموزه های قرآن و حدیث منتشر شده است.
#کانال_علوم_و_معارف_حدیث
@MaarefHadith
پوشاندن گناه بهتر از اعتراف
مردی نزد امیر مؤمنان(ع) آمد و گفت: ای امیر مؤمنان! من زنا کرده ام، مرا پاک گردان. امیر مؤمنان(ع) رویش را از او برگرداند و فرمود: «بنشین». آن گاه، رو به مردم کرد و فرمود: «اگر کسی از شما این گناه را مرتکب شد، آیا نمی تواند آن را بر خود بپوشانَد، چنان که خداوند بر او پوشاند؟».
آن مرد برخاست و گفت: ای امیر مؤمنان! من زنا کرده ام، مرا پاک گردان. فرمود: «چه چیز باعث شد که این را بگویی؟». گفت: طلب پاکی.
فرمود: «کدام پاکی بالاتر از توبه است؟». دوباره، رو به یارانش کرد و به سخن گفتن برای آنان پرداخت. باز مرد برخاست و گفت: ای امیر مؤمنان! من زنا کرده ام. مرا پاک گردان. فرمود: «آیا بلدی قرآن بخوانی؟». گفت: آری. فرمود: «بخوان». او خواند و درست خواند. فرمود: «آیا احکام نماز و زکاتت را که خداوند عز و جل بر تو لازم کرده است، می دانی؟». گفت: آری. از او پرسید و آن مرد، درست پاسخ داد. فرمود: «آیا دچار مرضی یا سردردی یا مشکلی در بدنت یا غم و اندوهی در دلت نیستی؟». گفت: نه، ای امیر مؤمنان.
فرمود: «وای بر تو! برو تا پنهانی و مخفیانه نیز در باره ات پرس و جو کنم، چنان که آشکارا از خودت پرسیدم، و اگر نزد ما برنگشتی، ما هم احضارت نمی کنیم».
📚من لا یحضره الفقیه: ج ۴ ص ۳۱ ح ۵۰۱۷
#کانال_علوم_و_معارف_حدیث
@MaarefHadith
هدایت شده از معرفت(معنویت و بصیرت)
49.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥 تئوری #تسلیم، مُکمّلِ تئوری #جنگ است.
🔰 آیتالله میرباقری:
🔹 سه تئوری وجود دارد: ۱. تئوری جنگ. ۲. تئوری تسلیم. ۳. تئوری مقاومت.
🔹 تئوری جنگ، مالِ آمریکا و چند کشور اروپایی و رژیم صهیونیستی است.
آمریکاییها بودند که بعد از فروپاشی شوروی، نظریۀ جنگ تمدنها را مطرح کردند و براساس این نظریه، مرزهای خونین بین کشورها و تمدنها تعریف کردند و وارد جنگ با دنیای اسلام شدند. بعدها روشنفکران آمریکایی در نامه به بوش کوچک نوشتند که جنگ آمریکا در خاورمیانه، بهنفع لیبرالدموکراسی است و اگر هم در آن از سلاحهای غیرمتعارف استفاده کنی، این جنگ، یک جنگ اخلاقی محسوب میشود!
🔹 مُکَمّلِ تئوری جنگ، «تئوری تسلیم» است. تئوری جنگ آنهنگامی موفق میشود که طرف مقابلش تسلیمش شود! این تئوری میگوید چون نظام استکباری قدرت و زور دارد، ما باید تسلیم شویم:
در کفِ شیرِ نرِ خونخوارهای
غیرِ تسلیم و رضا کو چارهای!
🔹 تئوری تسلیم در برابر استکبار، تئوری جریان «اسلام آمریکایی» در منطقه است.@mirbaqeri_ir
علوم و معارف حدیث
📜کافی خوانی (۲) 🎙استاد عبدالهادی مسعودی حدیث: عَنْ عَبْدِ الرَّحْمنِ بْنِ الْحَجَّاجِ،قَالَ:قَالَ
r48366a3201.mp3
4.85M
📜کافی خوانی (۳)
🎙استاد عبدالهادی مسعودی
حدیث: مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيى، عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسى، عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ، عَنْ عَلِيِّ بْنِ رِئَابٍ، عَنْ أَبِي عُبَيْدَةَ الْحَذَّاءِ: عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلَامُ، قَالَ: «مَنْ أَفْتَى النَّاسَ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَ لَا هُدًى، لَعَنَتْهُ مَلَائِكَةُ الرَّحْمَةِ وَ مَلَائِكَةُ الْعَذَابِ، وَ لَحِقَهُ وِزْرُ مَنْ عَمِلَ بِفُتْيَاهُ».
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
علوم و معارف حدیث
🔸 وجه تسمیۀ حضرت زینب سلامالله علیها ✍ استاد محمدهادی یوسفی غروی اینکه مشهور شده «زینب» را «زینت
🔰
🔺احادیث ساختگی درباره حضرت زینب (سلام الله علیها)
🔸درباره حضرت زینب (س) احادیث ساختگی چندی در کتب متأخرین از جمله شیخ محمد باقر بیرجندی، شیخ جعفر نقدی، سید نورالدین جزائری و شیخ فرج آل عمران آمده است.
🔻متأسفانه مصحح کتاب عوالم العلوم بحرانی با افزودن آنها به عوالم - به عنوان مستدرک - این گمان را پدید آورده که جزو متن عوالم اند؛ حال آن که قدمت آن مجعولات هرگز به زمان صفوی نمی رسد و در صد سال اخیر به منصه ظهور رسیده اند.
🔹متن زیر از قصه های ساختگی درباره حضرت زینب (س) است که تحت عنوان روایت در کتاب یکی از نویسندگان فقید آمده است:
🔸روايت شده که وقتی زينب س به دنيا آمد، به رسول خدا (ص) خبر دادند. آن حضرت به خانه فاطمه زهرا س آمد و فرمود: دخترم! دختر تازه متولد شده ات را نزدم بياور! پس او را در آغوش گرفته و به سينه چسباند و گونه خويش را به صورت او گذاشته و با صدای بلند گريست. فاطمه زهرا س عرضه داشت: علت گريه شما چيست؟ فرمود: دخترم! بدان که بعد از من و تو او به بلاهای سختی مبتلا شده و مصائب جانسوزی بر او وارد می شود.
پس حضرت زهرا س گريه کرده و عرضه داشت: پدر جان ثواب کسی که بر او و بر مصائب او گريه کند چيست؟! فرمود: إن من بكى عليها و على مصائبها... ثوابش مانند ثواب گريه بر دو برادرش می باشد!! و سپس نام زينب را برای او انتخاب فرمود.
🔻متن ساختگی زیر نیز از آن جمله است که به امام سجاد (ع) منسوب شده است:
«إنَّ عَمَّتي زَينَبَ مَعَ تِلكَ المَصائبَ و المِحَنِ النّازِلَةِ بِها في طَرِيقِنا إلَي الشّامِ ما تَرَكَتْ تَهَجُّدَها لِلَيلَةٍ...».
🔻و حدیث ساختگی منقول از عوالم العلوم بحرانی که حضرت فاطمه (س) در روز دهم جمادی الاولی پیراهن ابراهیم خلیل (ع) را به زینب (س) داد و فرمود چون برادرت حسین (ع) آن را خواست بدان ساعتی مهمان تو است و سپس به دست زنازادگان به سخت ترین شکل به شهادت می رسد.
(البحرانی: فی وقایع الیوم العاشر من جمادی الاولی روی ان فی هذا الیوم اعطت الزهرا سلام الله علیها قمیص ابراهیم الخلیل علیه السلام لزینب سلام الله علیها و قالت«اذا طلبه منک اخوک الحسین علیه السلام، فاعلمی انه ضیفک ساعه، ثم یقتل باشد الاحوال بیدا اولاد الزنا». العوالم: 11/2: 905 ح 157).
اما با مراجعه به کتاب معلوم می شود که این حدیث جزو عوالم (قرن 11) نیست بلکه از اضافات مصحّح کتاب است که آن را از کتاب وقایع الشهور والایام بیرجندی (از آثار قرن 14) نقل کرده است که آن نیز از یکی از کتابهای روضه خوانان قرن 14 نقل کرده و هیچ مأخذ صحیحی ندارد.
🔻و بدتر از آن، دستور نامعقول علیکنّ بالفرار!! از زبان امام سجاد (ع) در عصر عاشورا است که در خصائص زینبیه جزائری آمده، و اخیراً برخی از شعرا آن را ترجیع بند شعرشان قرار داده اند.
🔻و نیز قصه قحطی مدینه و خارج شدن حضرت زینب از مدینه به طرف شام! که برای تصحیح مدفن حضرت در شام ساخته شده است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
علوم و معارف حدیث
#نمازجعفرطیار #روزجمعه ابراهيم بن أبى البِلاد می گويد به امام رضا عليه السّلام گفتم: ثواب خواندن نما
🔴رهبر انقلاب: باید ابعاد زندگانی جناب «جعفر بنابیطالب» با تولید آثار ماندگار فرهنگی ترویج شود
🔹متن بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران برگزاری همایش بینالمللی جناب «جعفر بن ابیطالب»، که در تاریخ ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ برگزار شده بود، صبح امروز در محل برگزاری این همایش در قم منتشر شد.
🔹حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، ابعاد زندگانی آن شخصیت برجسته و کمتر شناخته شده را حاوی درسهای تاریخی، تبلیغی، اجتماعی و معارفی دانستند و گفتند: باید با تولید آثار ماندگار فرهنگی همچون کتاب، این درسها را به نسلهای مختلف منتقل کرد.
🔹رهبر انقلاب با اشاره به جایگاه ویژه جناب جعفر بن ابیطالب نزد پیامبر اکرم(ص)، لزوم تحقیقات علمی و تولید آثار فرهنگی درباره دیگر شخصیتهای برجسته تاریخ اسلام را نیز خاطر نشان کردند و افزودند: دستگاههای فرهنگی و هنری همچون صداوسیما باید زندگانی این مفاخر تاریخی را دستمایه سوژه برای تولید فیلم و سریال قرار دهند.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
استغفار فرشتگان تا دمیده شدن در صور برای کسی که...
🔹عن ابي عبد الله ع قال : مَنْ كَسَا أَحَداً مِنْ فُقَرَاءِ اَلْمُسْلِمِينَ ثَوْباً مِنْ عُرْيٍ أَوْ أَعَانَهُ بِشَيْءٍ مِمَّا يَقُوتُهُ مِنْ مَعِيشَتِهِ وَكَّلَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ سَبْعَةَ آلاَفِ مَلَكٍ مِنَ اَلْمَلاَئِكَةِ يَسْتَغْفِرُونَ لِكُلِّ ذَنْبٍ عَمِلَهُ إِلَى أَنْ يُنْفَخَ فِي اَلصُّورِ.
🔸امام صادق (ع): هر كه به يكى از فقراء مسلمانان كه برهنه است جامهاى بپوشاند يا چيزى براى معيشت و قوت او به وى كمك دهد، خدا عز و جل به او هفتاد هزار فرشته بگمارد تا براى هر گناهى كه كرده آمرزش خواهند تا زمانی که در صور دمیده شود.
📗الکافی جلد ۲ ص۲۰۵
#ایران_همدل
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
رحمت_الهی
به امام على بن الحسین علیه السلام عرض کردند: حسن بصرى مى گوید:
عجب نیست که گروهى گمراه و هلاک مى شوند، عجب از آنها است که نجات مى یابند که چگونه [با این همه عوامل گمراهى] نجات یافته اند؟!
امام علیه السلام فرمود: ولى من سخن دیگرى مى گویم:
لَیْسَ الْعَجَبُ مِمَّنْ نَجَا کیف نجا وَ إِنَّمَا الْعَجَبُ مِمَّنْ هَلَکَ مَعَ سَعَهِ رَحْمَهِ اللَّه ؟!
یعنی تعجب نیست از کسانى که نجات مى یابند که چگونه نجات یافته اند، تعجب از کسانى است که هلاک [و گمراه] مى شوند چگونه با وسعت رحمت خداوند هلاک شده اند؟!.
📚 أمالی المرتضى (غرر الفوائد و درر القلائد)، ج1، ص162.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
▪️رسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله: فاطمةُ بَضْعَةٌ مِنّي، مَن سَرَّها فقد سَرَّني و مَن ساءها فقد ساءنی، فاطمةُ أعزُّ النّاسِ علَيَّ.
[فاطمه پاره تن من است، هر كه او را شاد سازد مرا شاد ساخته و هر كه او را ناراحت كند مرا ناراحت كرده است. فاطمه عزيزترين فرد براى من است.]
🏴 فرا رسیدن ایام شهادت امابیها، حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها تسلیت باد
#شبهات_فاطمیه
در ایام فاطمیه شبهاتی مطرح می شود از جمله شبهات ذیل متعدد توسط برخی از وهابی ها مطرح می گردد:
ادعای حمله به خانه دختر پیامبر و کتک خوردن او، با غیرت عرب ناسازگار است
اگر خلافت و امامت، حق امیرالمؤمنین بود چرا از مردم استمداد نکرد!؟
راز گریه های شبانه حضرت زهرا (سلام الله علیها) و وصیت به دفن شبانه چه بود!؟
مروری بر اسناد هجوم و آتش زدن خانه حضرت زهرا (سلام الله علیها)
پاسخ شبهات بالا را در 👈اینجا👉 مطالعه کنید.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
صدقه محبوب خداوند
یکی از توصیه های اخلاقی اهل بیت در روابط اجتماعی صلح و آشتی بین افراد (اصلاح بین الناس) است، این عمل در برخی روایات صدقه مورد محبت خداوند دانسته شده است: صَدَقَةٌ یُحِبُّهَا اللّهُ: إِصْلاَحُ بَیْنِ النَّاسِ¹...
در پاره ای از گزارشات حتی اهل بیت هزینه هایی را در اختیار اصحاب خود قرار می دادند تا بوسیله آن منازعات بین شیعیان را خاتمه داده و بین آنها اصلاح کنند.²
روایت معروف «الْمُصْلِحُ لَیْسَ بِکَاذِبٍ»³ هم فارغ از نگاه فقهی، خود دلیلی بر اهمیت بالای این موضوع اجتماعی است.
_________________________________
¹- الکافی(دارالحدیث، ج۳، ص۵۳۲)
²-إِذَا رَأَیْتَ بَیْنَ اثْنَیْنِ مِنْ شِیعَتِنَا مُنَازَعَةً، فَافْتَدِهَا مِنْ مَالِی.(همان)
³-الکافی(دارالحدیث، ج۳، ص۵۳۳)
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
🏴حفظ فاطمیه اوّل و دوم🏴
📌 حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی دامت برکاته:
▪️در بين عوام از قدیم، ايام فاطمیه و شهادت حضرت زهرا عليها السلام، فاطميه اوّل مشهور بوده است يعنی سيزدهم جمادی الاوّل، ولی اخيراً فاطميه دوم يعني سوم جمادی الثانية شهرت يافته و شايد منشأ آن حاجی نوری يا شاگردان او باشند.
▪️وجهی كه برايش ذكر می كنند، آن است كه ۷۵ روز در نسخ مختلف كتب تاريخی، تصحيف ۹۵ روز است و چنين تصحيفی بين دو كلمه «سبعين» و «تسعين» امری رايج و شايع است.
▪️من به ياد ندارم كه در كتب تاريخي و اختلاف نسخهها، اين دو كلمه به يكديگر اشتباه نشده باشد. در نسخ مختلف كتب تاريخی يا سبعين را به تسعين و يا بالعكس اشتباه می كنند. و چون تجربه نشان داده كه غالباً در اين كلمه خطا رخ می دهد، اصل أصالة عدم خطا هم جاری نيست.
▪️علی أیّ حال، شهادت آن حضرت هر روزی باشد، بايد به قصد رجاء توسّل كرد و به حسب روايات همان ثوابی كه وعده داده شده، به توسّل به قصد رجاء إعطاء می شود. در محاسن برقی آمده كه حضرت می فرمايند: رواياتی كه حَروریّه ـ كه خوارجاند ـ نقل می كنند، طرح (رد) نكنيد، احتمال دارد كه اين روايات صادر شده باشد، چون قطعی الكذب نيست، و چون محتمل است، رجاءً آنها را حفظ كنيد. چنانچه قاعده تسامح و امثال آن اقتضاء میكند.
▪️به حسب روايات مسلّم، وعده ثواب به توسّل داده شده و بايد حفظ شود، چه فاطميه اوّل و چه فاطميه دوم.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
🗣درس خارج فقه آیت الله سید موسی شبیری زنجانی، تاریخ : ۱۶مهر ۱۳۷۴.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
15.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عظمت حضرت زهرا(س) در روز قیامت
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
در روایت آمده است، اگر انسان خود را اجیر دیگران قرار دهد، رزق و روزی خویشتن را محدود کرده است. آیا این روایت، شامل کارمندان و کارگران فعلی هم خواهد شد؟
#اجیر_شدن
#کارگر
روایاتی از معصومان علیهم السلام وجود دارد مبنی بر این که اگر کسی خود را احیر دیگران کند، روزی را بر خود محدود کرده است؛ به عنوان مثال امام صادق علیه السلام فرمود: «کسی که خود را اجیر دیگران کند، راه به دست آوردن روزی را برای خود محدود ساخته است».(1) مرحوم کلینى، این روایات را در بابی به عنوان کَرَاهِیَهِ إِجَارَهِ الرَّجُلِ نَفْسَهُ «کراهت اجیر قرار دادن خود» مطرح کرده است. (2) این روایت شامل تمام اجیران اعم از اجیر شدگانِ شخصیت های حقیقی و حقوقی می شود و عنوان «اجیر» کارمندان و کارگران دولت و بخش های خصوصی را در بر می گیرد.
با توجه به این واقعیت که برای تمام مردم این امکان وجود ندارد که خود به طورمستقل ملک و سرمایه داشته باشند تا در ملک خود کشاورزی نموده و یا با مال و سرمایه خود به تجارت و کسب و کار بپردازند. از این رو نیاز است برخی خود را اجیر دیگری قرار دهند. بنابراین این کراهت را به معناى ارشادى می توان دانست؛ یعنی بهره مندى کمتر از فواید کار و به معناى مورد ناپسند بودن نزد خداوند متعال نیست؛ زیرا در فقه اسلامی احکام بسیاری برای اجاره وجود دارد که به نوعی تأیید ضمنی این کار است.
محمّد بن سنان گوید: از حضرت أبى الحسن علیه السّلام (ظاهرا حضرت کاظم علیه السّلام) پرسیدم: شخص مىتواند اجیر شود؟ فرمود: اشکالى نیست اگر تا حدّ توانایى خود انجام وظیفه کند، موسى بن عمران خود اجیر گشته و شرط کرد هشت سال و اگر خواستم ده سال. (3)
پس در صورت تردید بین فعالیت اقتصادی مستقل و فعالیت اقتصادی با اجاره دادن خود، اگر زمینه برای هر دو فراهم باشد، فعالیت اجیرانه به علت قید و بندهایی که دارد، دست اجیر را در گسترش فعالیتهای اقتصادی خواهد بست و این واقعیتی انکار ناپذیر است. اما اگر برای کسب درآمد تنها یک گزینه و آن هم کار اجاری وجود داشته باشد، اقدام به چنین کاری نه تنها ناپسند نیست، بلکه شاید در مواردی واجب هم باشد.
📚1. کلینى، محمد بن یعقوب بن اسحاق، الکافی، ج5، ص90، دار الکتب الإسلامیه، تهران، چاپ چهارم، 1407 ق.
📚2. کلینى، محمد بن یعقوب بن اسحاق، الکافی، ج5، ص90، دار الکتب الإسلامیه، تهران، چاپ چهارم، 1407 ق.
📚3. رضایی، مجید، دیدگاههای اقتصادی کلینی در الکافی و مقایسه اجمالی آن با دیدگاه شیخ صدوق، ص 413، کنگره بین المللی بزرگداشت ثقه الاسلام کلینی مجموعه مقالات فارسی کنگره بین المللی ثقه الاسلام کلینی.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
هدایت شده از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
22.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ چرا حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها را سیده نساء عالمین خطاب میکنند؟
#کلیپ
#پرسش_کلید_دانایی
#حدیثی
#ایام_فاطمیه
@pasokhgoo
🔺نکتهای عجیب درباره هوش مصنوعی و حدیث.
⚠️در نقل احادیث برگرفته از فضای اینترنتی دقت بیشتری داشته باشیم.
#جعل_حدیث
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
صفات و ویژگیهای شیعه
یکی از محورهای مهم در روایات، بیان صفات شیعه است.
ناگفته پیداست که با آگاهی از صفات شیعه، تعریف شیعه نیز به دست میآید.
این بحث مهم را با گزیدهای از کتاب «صفات الشیعه» مرحوم صدوق آغاز میکنیم.
شیعیان ما (اعتقاداتشان را از) گفتار (و عقیده) ما میگیرند
الْآخِذُونَ بِقَوْلِنَا
احادیث دیگر به همراه ترجمه در این جا 👈مطالعه کنید.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیتالله خامنهای : از تطبیق روایات ظهور به شدت پرهیز کنید.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#دعای_سریع_الاجابه
معاوية بن عمار می گويد: حضرت صادق عليه السلام بدون سخن و پرسشى به من فرمود: اى معاوية آيا نميدانى كه مردى خدمت امير المؤمنين عليه السلام آمد و از اينكه اجابت دعايش دير شده بود به آن حضرت شكايت كرد، آن حضرت به او فرمود: چرا دعاى سريع الاجابة را (يعنى دعائى كه زود باجابت رسد) نخواندى؟ آن مرد عرض كرد: آن دعا كدام است؟ حضرت فرمود: بگو:
اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِاسْمِكَ الْعَظيمِ الاْعْظَمِ الاْجَلِّ الاْكْرَمِ الْمَخْزوُنِ الْمَكْنُونِ النُّورِ الْحَقِّ الْبُرْهانِ الْمُبينَ الَّذى هُوَ نُورٌ مَعَ نُورٍ وَ نُورٌ مِنْ نُورٍ وَ نُورٌ فى نُورٍ وَ نُورٌ عَلى كُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ فَوْقَ كُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ تُضيئُ بِهِ كُلُّ ظُلْمَةٍ وَ يُكْسَرُ بِهِ كُلُّ شِدَّةٍ وَ كُلُّ شَيْطانٍ مَريدٍ وَ كُلُّ جَبارٍ عَنيدٍ لا تَقِرُّبِهِ اَرْضٌ وَلايَقُومُ بِهِ سَمآءٌ وَ يَاْمَنُ بِهِ كُلُّ خآئِفٍ وَ يَبْطُلُ بِهِ سِحْرُ كُلِّ ساحِرٍ وَ بَغْىُ كُلِّ باغٍ وَ حَسَدُ كُلِّ حاسِدٍ وَ يَتَصَدَّعُ لِعَظَمَتِهِ الْبَرُّ وَالْبَحْرُ وَ يَسْتَقِلُّ بِهِ الْفُلْكُ حينَ يَتَكَلَّمُ بِهِ الْمَلَكُ فَلا يَكُونُ لِلْمَوْجِ عَلَيْهِ سَبيلٌ وَ هُوَ اسْمُكَ الاْعْظَمُ الاَعْظَمُ الاَجَلُّ الاْجَلُّ النُّورُ الاْكْبَرُ الَّذى سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ وَاسْتَوَيْتَ بِهِ عَلى عَرْشِكَ وَ اَتَوَجَّهُ اِلَيْكَ بِمُحَمَّدٍ وَ اَهْلِ بَيْتِهِ وَاَسْئَلُكَ بِكَ وَ بِهِمْ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَفْعَلَ بى كَذا وَ كَذا
بجاى كذا و كذا حاجت بخواهد.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج2، ص: 582
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
علوم و معارف حدیث
✅ امکان سنجی ازدواج خلیفه دوم با حضرت ام کلثوم ✍️ صهیب تقوی، عباس محمودی 🔖 ازدواج خلیفه دوم با امک
بنابر نقلی سه شنبه 11 دی مصادف با 29 جمادی الثانیه رحلت ام کلثوم (دختر امام علی و حضرت زهرا علیهما السلام) است.
این مقاله مناسب است که مطالعه شود
هدایت شده از علوم و معارف حدیث
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
حلول ماه رجب و ولادت با سعادت #امام_باقر علیه السلام مبارک باد🌸🌸
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
هدایت شده از علوم و معارف حدیث
بررسی اعتبار روایت «لیله الرغائب» و تحقیق در معنای رغائب.pdf
413.6K
#مقاله_بخوانیم
✅ بررسی اعتبار روایت «لیله الرغائب» و تحقیق در معنای رغائب
✍️ سید محمود طیب حسینی
🔖در مقاله حاضر، بعد از بررسی سند حدیث و اثبات ضعف آن، مشروعیت انجام اعمال این شب به قصد رجاء تبیین، و در ادامه درباره معنای «رغائب»، تفسیر آن به شب آرزوها نقد شده است
اما بر اساس روایات و کتب لغت، معنای «رغائب» یعنی عطاهای صرفاً مادی و همچنین عطاهای بزرگ معنوی است
برای مطالعه لینک مستقیم مقاله به 👈اینجا مراجعه کنید.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
هدایت شده از علوم و معارف حدیث
بررسی و داوری ادله بیاعتباری روایت لیلةالرغائب.pdf
943.5K
#مقاله_بخوانیم
✅ بررسی و داوری ادله بیاعتباری روایت لیلةالرغائب
✍️ فاطمه ژیان
🔖در روایتی از پیامبر6 اولین شب جمعه ماه رجب، به لیلةالرغائب موسوم شده و برگزاری نمازی خاص در این شب سفارش شده است. بر پایه این روایت، از دیرباز اعمال خاص اولین شب جمعه ماه رجب مورد توجه بسیاری از متشرعان بوده و هست. از حدود قرن هفتم به بعد، در اصالت روایت، نامگذاری این شب به لیلةالرغائب و برگزاری نماز آن، تردیدها و انتقاداتی شکل گرفت و گسترش یافت. تعداد قابل توجهی از حدیثپژوهان اهلتسنن در اثبات بیاعتباری این روایت کوشیده و برگزاری نماز رغائب را بدعت خواندهاند، اما شیعیمذهبان کمتر به مناقشه در این روایت پرداخته و بسیاری از آنان بر اساس قاعده تسامح به استحباب یا جواز برگزاری نماز رغائب حکم کردهاند.
این مقاله به بررسی روایت لیله الرغائب در کتاب های شیعه و سنی پرداخته است .
برای مطالعه لینک مستقیم مقاله به 👈اینجا مراجعه کنید.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
عن الامام الهادی علیهالسلام: اَلدُّنْيَا سُوقٌ رَبِحَ فِيهَا قَوْمٌ وَ خَسِرَ آخَرُونَ.
امام هادی علیه السلام: دنيا بازاريست كه مردمى از آن سود برند و مردمى ديگر زيان كنند.
شهادت #امام_هادی_علیهالسلام تسلیت باد.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith