📖 امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانۀ خود بهترين راه رفع مزاحمتهاى بعضى از دوستان را بيان كرده، مىفرمايد: «برادرت را (به هنگامى كه خطايى از او سر مىزند) با نيكى كردن به او سرزنش كن و شرّ وى را از راه بخشش به او دور ساز»؛ (عَاتِبْ أَخَاكَ بِالْإِحْسَانِ إِلَيْهِ، وَ ارْدُدْ شَرَّهُ بِالْإِنْعَامِ عَلَيْهِ) .
ناگفته پيداست كه گاه دوستان - به ويژه هنگامى كه مدت دوستى طولانى باشد - بىمهرىهايى در حق يكديگر انجام مىدهند، اگر باب گله و سرزنش و مقابلۀ به مثل گشوده شود ممكن است اين شكاف روز به روز بيشتر گردد و نامهربانىها به شكل تصاعدى پيش رود و چه بسا رشتۀ اخوت و دوستى از هم گسسته شود؛ اما اگر به جاى مقابلۀ به مثل، مقابلۀ به ضد انجام شود آنگونه كه امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانهاش فرموده است، به زودى اين وضع پايان مىيابد و شخص خطاكار از كردۀ خود پشيمان مىگردد و در مقام جبران بر مىآيد.
فى المثل او به هنگام بازگشت از يك سفر زيارتى به ديدار من نيامد به جاى اينكه او را سرزنش كنم انتظار مىكشم در موقع مناسب به ديدارش بروم؛ بديهى است كه هرقدر او فرد كم محبّتى باشد باز تحت تأثير قرار مىگيرد يا به هنگام نياز به وام از دادن وام به من خوددارى كرد؛ اما من به هنگامى كه احساس مىكنم نياز دارد به سراغش مىروم و وام بيشترى در اختيارش مىگذارم. به يقين در آينده بىمهرى خود را تكرار نخواهد كرد.
اساس اين سخن همان است كه در قرآن مجيد آمده مىفرمايد «اِدْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا اَلَّذِي بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُ عَدٰاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ» ؛ بدى را با نيكى دفع كن، ناگاه (خواهى ديد) همان كَس كه ميان تو و او دشمنى است، گويى دوستى گرم و صميمى است».
ولى همانگونه كه در آيۀ بعد از اين آيه آمده است همۀ افراد اين قدر ظرفيت و سعۀ صدر ندارند كه بتوانند بدىها را با خوبى و بىمهرىها را با محبت پاسخ گويند، مىفرمايد: «وَ مٰا يُلَقّٰاهٰا إِلاَّ اَلَّذِينَ صَبَرُوا وَ مٰا يُلَقّٰاهٰا إِلاّٰ ذُو حَظٍّ عَظِيمٍ» ؛ اما جز كسانى كه داراى صبر و استقامتند به اين مقام نمىرسند و جز كسانى كه بهرۀ عظيمى (از #ايمان و #تقوا) دارند به آن نايل نمىگردند»
#مطالعه
#داستانهای_شگفت
#شهید_دستغیب
94 - دختر شش ماهه زنده می ماند و همه می میرند.
و نیز جناب مولوی مزبور نقل کردند که در کویته بلوچستان (اکنون جزء پاکستان است) تقریبا در سی سال قبل زلزله ای واقع شد و تمام شهر خراب و در حدود 75000 نفر هلاک شدند، دختر شش ماهه میرزا محمد شریف پسر میرزا محمد تقی به نام ( حمیرا ) هنگام زلزله در گهواره بوده است.
پس از گذشتن هفت روز، حکومت انگلیس حکم کرد تمام اجساد از مسلمانان و هندو و سایر فرقه ها هرچه هست با هم بســ🔥ـوزانند. مادر بچه به نام ( زمرد ) دختر رجبعلی، به شوهرش التماس می کند که به محل خانه رود و از روی نشانه جنازه بچه اش را بیاورد تا با هُنود یکجا سوخته نشود، وقتی که محل را حفر می کنند می بینند دو تیر آهن به شکل چلیپا بالای گهواره قرار گرفته و مانع از ریختن سقف بر روی بچه شده و کلوخی میان دهان بچه می باشد و آن را می مکد و تنها مقداری از پیشانی بچه در اثر اصابت کلوخی به آن زخم شده و تا کنون که زنده است آثار آن زخم در پیشانیش نمودار می باشد و خانواده مزبور از بستگان ماست .
مباحث
#متن | #رساله_حقوق #امام_سجاد(علیه السلام) •──•❃❀✿( ۲ )✿❀❃•──• 📖 وَ أَمَّا حَقُّ نَفْسِ
#متن | #رساله_حقوق
#امام_سجاد(علیه السلام)
•──•❃❀✿( ۳ )✿❀❃•──•
📖 وَ أَمَّا حَقُّ اللِّسَانِ فَإِكْرَامُهُ عَنِ الْخَنَى وَ تَعْوِيدُهُ الْخَيْرَ وَ حَمْلُهُ عَلَى الْأَدَبِ وَ إِجْمَامُهُ إِلَّا لِمَوْضِعِ الْحَاجَةِ وَ الْمَنْفَعَةِ لِلدِّينِ وَ الدُّنْيَا وَ إِعْفَاؤُهُ عَنِ الْفُضُولِ الشَّنِعَةِ الْقَلِيلَةِ الْفَائِدَةِ الَّتِي لَا يُؤْمَنُ ضَرَرُهَا مَعَ قِلَّةِ عَائِدَتِهَا وَ يُعَدُّ شَاهِدُ الْعَقْلِ وَ الدَّلِيلُ عَلَيْهِ وَ تَزَيُّنُ الْعَاقِلِ بِعَقْلِهِ [وَ] حُسْنُ سِيرَتِهِ فِي لِسَانِهِ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ
┈┄┅═✾ ترجمه ✾═┅┄┈
✨ حق زبــ👅ــانت اين است كه ؛
✓ آن را از دشنام ارجمندتر بدانى
✓ و به سخن خوب عادتش بدهى
✓ و مؤدبش دارى
✓ و آن را در كام دارى مگر در محل حاجت و براى سود دين و دنيا
✓ و آن را از پُرگویى و ياوهسرایى كم فایده كه ايمنى از زيانش نيست و درآمدش كم است مُعاف دارى؛
✅ زبان گواه خرد و دليل بر آن شمرده شود و آراستگى مرد به زيور عقل، خوشزبانى او است و هيچ جنبش و توانایى نيست جز به او.
🇯🇴🇮🇳
4_5922288803401171919.mp3
1.92M
#کلیپ_صوتی
🏷️ موضوع: دشمن های انسان
⏱️ زمان: 8 دقیقه
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
@naseri_ir
مباحث
ابد در پیش داریم... 💠 دنیا جای گذره... خُذُوا مِن مَمرِّکُم لِمَقَرّکُم ... هر چی میتونی بردار 👌
انا لله و انا الیه راجعون
▪️بدینوسیله ارتحال عالم ربانی حضرت آیت الله ناصری قدس سره را به اطلاع عموم مومنین و علاقمندان می رسانیم و از خداوند متعال علو درجات ایشان را خواستاریم.
▪️برنامه تشییع و مراسمات متعاقبا اعلان خواهد شد.
@naseri_ir