📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣در حمد خدا و لزوم تقوا
(قسمت_اول)
1⃣شناخت پروردگار
♦️سپاس خداوندی را سزاست كه سپاس او در خلق آشكار، و سپاهش پيروز و بزرگی او والا و بيكرانه است خدا را برای نعمتهای پی در پی و بخشش های بزرگش ستايش می كنم، خدایی كه حلمش بزرگ و عفوكننده است، در فرمانش عادل، و از گذشته و آينده باخبر است، با علم خود جهان هستی را پديد آورده، و با فرمان خود موجودات را آفريده است، بی آنكه از كسی پيروی كند، و يا بياموزد، و يا از طرح حكيم ديگری استفاده نمايد، در آفرينش پديده ها، دچار اشتباهی نشده، و نه با حضور و مشورت گروهی آفريده است. گواهی می دهم كه محمد (صل الله علیه و آله وسلم) بنده و فرستاده اوست، به هنگامی او را مبعوث فرمود كه مردم در گرداب جهالت فرو رفته، و در حيرت و سرگردانی به سر می بردند، هلاكت آنان را مهار كرده به سوی خود می كشيد، و گمراهی بر جان و دلشان قفل زده بود.
2⃣ره آورد پرهيزكاری
♦️ای بندگان خدا! شما را به پرهيزكاری سفارش می كنم، كه حق خداوند بر شماست، و نيز موجب حق شما بر پروردگار است، از خدا برای پرهيزكاری ياری بطلبيد، و برای انجام دستورات خدا از تقوا ياری جوييد، زيرا تقوا، امروز سپر بلا، و فردا راه رسيدن به بهشت است، راه تقوا روشن، و رونده آن بهره مند، و امانتدارش خدا، كه حافظ آن خواهد بود، تقوا همواره خود را بر امت های گذشته و آينده عرضه می كند، زيرا فردای قيامت، همه به آن نيازمندند. آنگاه كه در قيامت آفريده ها را گرد می آورد، و درباره همه نعمت ها می پرسد، پس چه اندكند آنان كه تقوا را برگزيدند، و بار آن را بدرستی بر دوش كشيدند، آری پرهيزكاران تعدادشان اندك است، و شايسته ستايش خداوند سبحان كه فرمود: (بندگان سپاس گزار من اندكند.) پس گوش جان را به ندای تقوا بسپاريد، و برای به دست آوردن آن تلاش كنيد، تقوا را بجای آن چه از دست رفته به دست آورديد و عوض هر كار مخالفی كه مرتكب شده ايد انتخاب كنيد، با تقوا خواب خود را به بيداری، و روزتان را با آن سپری كنيد، دلهای خود را با تقوا زنده كنيد، و گناهان خود را با آن شستشو دهيد، بيماريهای روان و جان خود را با تقوا درمان، و خود را آماده سفر آخرت گردانيد، از تباه كنندگان تقوا عبرت گيريد و خود عبرت پرهيزكاران نشويد. آگاه باشيد! تقوا را حفظ كنيد و خويشتن را با تقوا حفظ نماييد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه191
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣در حمد خدا و لزوم تقوا
(قسمت_دوم)
3⃣ پرهيز از دنيای حرام
♦️برابر دنيا خويشتن دار و برابر آخرت دلباخته باشيد، آن كس را كه تقوا بلندمرتبت نمود خوار نشماريد، و آن را كه دنيا عزيزش كرد گرامی نداريد، برق درخشنده دنيا شما را خيره نكند، و سخن ستاينده دنيا را نشنويد، به دعوت كننده دنيا پاسخ ندهيد، و از تابش دنيا روشنایی نخواهيد، و فريفته كالاهای گرانقدر دنيا نگرديد. همانا برق دنيای حرام بی فروغ است، و سخنش دروغ، و اموالش به غارت رفته، و كالاهای آن در شرف تاراج است. آگاه باشيد! دنيای حرام چونان عشوه گر هرزه ای است كه تسليم نشود، و مركب سركشی است كه فرمان نبرد، دروغگویی خيانتكار، ناسپاس حق نشناس، دشمنی حيله گر، پشت كننده ای سرگردان، حالاتش متزلزل، عزتش خواری، جدش بازی و شوخی، و بلندی آن سقوط است، خانه جنگ و غارتگری ، تبهكاری و هلاكت، و سرمنزل ناآرامی است، جايگاه ديدار كردنها و جدایی هاست، راه های آن حيرت زا، گريزگاه هايش ناپيدا، و خواسته هايش نوميدكننده و زيانبار است، پناهگاه های دنيا انسان را تسليم مرگ می كند، و از خانه های خود بيرون می راند، و چاره انديشی ها ناتوان كننده است.
4⃣اقسام دنياپرستان
نجات يافته ای مجروح، يا مجروحی پاره پاره تن، دسته ای سر از تن جدا، و دسته ای ديگر در خون خود تپيده، گروهی انگشت به دندان، و جمعی از حسرت و اندوه دست بر دست می مالند، برخی سر بر روی دستها نهاده به فكر فرو رفته اند، عده ای بر اشتباهات گذشته افسوس می خورند و خويشتن را محكوم می كنند، و عده ای ديگر از عزم و تصميم ها دست برداشته، كه راه فرار و هر نوع حيله گری بسته شده، و دنيا آنها را غافلگير كرده است، زيرا كار از كار گذشته، و عمر گرانبها هدر رفته است. هيهات! هيهات! آنچه از دست رفت گذشت، و آنچه سپری شد رفت، و جهان چنانكه می خواست به پايان رسيد. (نه آسمان بر آنها گريست و نه زمين، و هرگز ديگر به آنها مهلتی داده نشد.)
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه191
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
┄┅═══✼🍃🌼🍃✼═══┅┄
#خطبه191
... آن کس را که تقوا بلند مرتبت کرد خوار نشمارید، و آن کس را که دنیا عزیزش کرد گرامی ندارید.
#سوال 1⃣ : اگر کسی ، با تقوا، بلند مرتبه شود؛ مگر نه این است که خداوند او را در چشم مردم عزیز میگرداند؟
پس چگونه مردم او را خوار شمارند؟
#جواب:
✅چند نکته در باب تقوا و آثار آن وجود دارد :
🔴۱. در نهج البلاغه تقوا آثار دنیوی و اخروی دارد .
👈همانطور که حضرت در همین خطبه هم فرموده اند: تقوا امروز( دنیا) سپر بلا و فردا ( آخرت )راه رسیدن به بهشت است .
💯اما آثار اخروی آن بیشتر است و توشه اصلی آخرت است .
🔴 ۲. در ابتدای همین فراز حضرت ابتدا می فرمایند:" در برابر دنیا ، خویشتن دار و در برابر آخرت دلباخته باشید ."
⏪ یعنی متقی را در آخرت بنگرید که چه علو درجه ای دارد و او را به خاطر ظاهری که شاید از دنیا طلبی نشانه ای و از دنیای حرام شما بهره ای ندارد ، خوار نسازید .
📢 چون در ادامه همین فراز حضرت می فرمایند: و آن را که دنیا عزیزش کرد ( از متامع دنیایی و بهره های مادی چیزی دارد ) گرامی ندارید .
↩️ در این جا به یکی از خطبه ها که آثار اخروی و دنیوی تقوا در آن بیان شده اشاره می کنم :
📣 آگاه باشید ، آن کس که تقوا پیشه کند و از خدا بترسد ، (در دنیا ) از فتنه ها نجات یابد و با نور هدایت از تاریکی ها می گریزد .
💬 و( در آخرت ) به بهشت و آنچه دوست دارد ،جاودانه دسترسی پیدا می کند .
✳️ این قسمت خطبه فوق العاده است و انسان رو از هرچه دنیا و احترام اهل دنیا دور می کند .
🔰خدا او را در منزل کرامت خویش مسکن می دهد ( درجه ای و مرتبه ای بالاتر از این ) ، خانه ای که مخصوص خداست . سقف آن عرش پروردگاری و روشنایی آن از جمال الهی و.... #خطبه183 ( بقیه اش را مراجعه بفرمایید.)
... برق درخشنده دنیا شما را خیره نکند، وسخن ستاینده دنیا را نشنوید . به دعوت کننده دنیا پاسخ ندهید، و از تابش دنیا روشنایی نخواهید...
#سوال2⃣: منظور حضرت از اینکه فرمودند:« از تابش دنیا روشنایی نخواهید » چیست؟
#جواب:
✍ شما از سراب انتظار رفع عطش و خنکای سایه بانی رو دارید ؟ قطعا خیر.
📣 حضرت می فرمایند: برق درخشنده دنیا ( یعنی ظواهر فریبنده دنیا و مال و جاه آن و عشوه گری های آن ) شما را خیره نکند، .... واز تابش دنیا روشنایی نخواهید .
⬅️ یعنی تابش و روشنایی دنیای حرام بی فروغ است و شما را به راه سلامت و سعادت نخواهد رساند ، چرا که اصلا نوری وجود ندارد و سرابی بیش نیست .
🖊حجت الاسلام مهدوی ارفع
┄┅═══✼🍃🌼🍃✼═══┅┄
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣سفارش به ترس از خدا
1⃣ضرورت شكرگزاری
♦️خدا را برابر نعمتهايش شكرگزارم، و بر انجام حقوق الهی از او ياوری می طلبم، پروردگاری كه سپاهش نيرومند، و مرتبت او بزرگ است. و گواهی می دهم كه محمد بنده و پيامبر اوست، انسانها را به اطاعت خدا دعوت كرد، و با دشمنان خدا در راه دين او پيكار كرد و مغلوبشان نمود، هرگز همداستانی دشمنان كه او را دروغگو خواندند، او را از دعوت حق باز نداشت، و تلاش آنان برای خاموش كردن نور رسالت به نتيجه ای نرسيد.
2⃣ سفارش به پرهيزكاری و ياد مرگ
♦️پس به تقوا و ترس از خدا، روی آوريد، كه رشته آن استوار، و دستگيره آن محكم، قله بلند آن پناهگاهی مطمئن می باشد، قبل از فرا رسيدن مرگ، خود را برای پيش آمدهای آن آماده سازيد، پيش از آنكه مرگ شما را دريابد آنچه لازمه ملاقات است فراهم آوريد، زيرا مرگ پايان زندگی است و هدف نهایی قيامت است، مرگ برای خردمندان پند و اندرز، و برای جاهلان وسيله عبرت آموزی است. پيش از فرا رسيدن مرگ، از تنگی قبرها، و شدت غم و اندوه، و ترس از قيامت، و درهم ريختن استخوانها، و كر شدن گوشها، و تاريكی لحد، و وحشت از آينده، و غم و اندوه فراوان در تنگنای گور، و پوشانده شدن آن با سنگ و خاك، چه می دانيد؟!.
پس ای بندگان! خدا را! خدا را! پروا كنيد، كه دنيا با قانونمندی خاصی می گذرد، شما با قيامت به رشته ای اتصال داريد، گويا نشانه های قيامت، آشكار می شود، و شما را در راه خود متوقف نموده، با زلزله هايش سررسيده است، سنگينی بار آن را بر دوش شما نهاده، و رشته پيوند مردم با دنيا را قطع كرده، همه را از آغوش گرم دنيا خارج ساخته است. گویی دنيا يك روز بود و گذشت، يا ماهی بود و سپری شد، تازه هاي دنيا كهنه شده، و فربه هايش لاغر گرديدند، در جايگاهی تنگ، در ميان مشكلاتی بزرگ، و آتشی پرشراره كه صدای زبانه هايش وحشت زا، شعله هايش بلند، غرشش پرهيجان، پرنور و گدازنده، خاموشی شعله هايش غيرممكن، شعله هايش در فوران. تهديدهايش هراس انگيز، ژرفايش ناپيدا، پيرامونش تاريك و سياه، ديگهايش در جوشش، و اوضاعش سخت وحشتناك است.
3⃣ آينده پرهيزكاران
♦️و در آن ميان (پرهيزكاران را گروه، گروه، به سوی بهشت رهنمون می شوند) آنان از كيفر و عذاب در امانند، و از سرزنش ها آسوده، و از آتش دورند، در خانه های امن الهی، از جايگاه خود خشنودند، آنان در دنيا رفتارشان پاك، ديدگانشان گريان، شبهايشان با خشوع و استغفار چونان روز، و روزشان از ترس گناه چونان
شب می ماند، پس خداوند بهشت را منزلگه نهایی آنان قرار داد، و پاداش ايشان را نيكو پرداخت، كه سزاوار آن نعمتها بودند، و لايق ملكی جاودانه و نعمتهایی پايدار شدند. ای بندگان خدا، مراقب چيزی باشيد كه رستگاران با پاس داشتن آن سعادتمند شدند، و تبهكاران با ضايع كردن آن به خسران و زيان رسيدند، پيش از آنكه مرگ شما فرا رسد با اعمال نيكو آماده باشيد، زيرا در گرو كارهایی هستيد كه انجام داده ايد، و پاداش داده می شويد به كارهایی كه از پيش مرتكب شديد. ناگهان مرگ وحشتناك سر می رسد، كه ديگر بازگشتی نيست، و از لغزشها نمی توان پوزش خواست، خداوند ما و شما را در راه خود و پيامبرش استوار سازد، و از گناهان ما و شما به فضل رحمتش درگذرد.
4⃣آموزش نظامی
♦️ برجای خود محكم بايستيد، در برابر بلاها و مشكلات استقامت كنيد، شمشيرها و دستها را در هوای زبانهای خويش به كار مگيريد، و آنچه كه خداوند شتاب در آن را لازم ندانسته شتاب نكنيد، زيرا هركس از شما كه در بستر خويش با شناخت خدا و پيامبر (صل الله علیه و آله وسلم) و اهل بيت پيامبر (علیه السلام ) بميرد، شهيد از دنيا رفته و پاداش او بر خداست، و ثواب اعمال نيكویی كه قصد انجام آن را داشته خواهد برد، و نيت او ثواب شمشير كشيدن را دارد، همانا هر چيزی را وقت مشخص و سرآمدی معين است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه190
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
•┈┈••••✾•✨🌿🌺🌿✨•✾•••┈┈
#خطبه190
...پس ای بندگان! خدا را! خدا را! پروا کنید ، که دنیا با قانونمندی خاصی میگذرد. شما با قیامت به رشته ایی اتصال دارید، گویا نشانه های قیامت ، آشکار میشود...
#سوال1⃣: در این خطبه ، منظور از اینکه دنیا با قانونمندی خاصی می گذرد چیست؟
#سوال2⃣: در این خطبه منظور حضرت از اینکه فرمودند:« شما با قیامت به رشته ایی اتصال دارید » چیست؟
#جواب:
✅منظور سنت های الهی است.
✅✅سرانجام عمر فرزند آدم در این دنیا حتی اگر سالها و قرنها باشد ، مرگ و کوچ و هجرت به آخرت است و راه گریزی از مرگ ندارد .
...ناگهان مرگ وحشتناک سر می رسد، که دیگر بازگشتی در آن نیست، و از لغزشها نمی توان پوزش خواست..
#سوال3⃣: اگر کسی بفهمد مثلا یک هفته دیگر بیشتر زنده نیست ، آیا اگر پشیمان شود ، باز هم توبه او قابل پذیرش نیست؟
#جواب:
✳️ در #حکمت417 حضرت شرایط پذیرش توبه و استغفار را فرموده اند :
⭕️۱. پشیمانی از گذشته
⭕️۲. تصمیم به عدم بازگشت
⭕️۳. پرداختن حقوق مردم
⭕️۴. به جا آوردن واجبات ضایع شده
و...
هم چنین در #حکمت299 حضرت می فرمایند:
📣 آنچه که بین من و نارواست ، اگر انجام دهم و مهلت دو رکعت نماز داشته باشم که از خدا عافیت طلبم ، مرا اندوهگین نخواهد کرد .
↩️ با این دو حکمت اگر پشیمانی باشد ، فارغ از زمان و... اجازه نامیدی از بخشش و غفران الهی را نباید داشت ( دقت بفرمایید بخشش و غفران را با هم آوردم ،یعنی هم پذیرش توبه و جبران از طرف خدا )
... سربازان! بر جای خود محکم بایستید، در برابر بلاها ومشکلات استقامت کنید ، شمشیرها و دستها را در هوای زبانهای خویش به کار مگیرید ،و شتاب نکنید در آنچه که خداوند شتاب در آن را لازم ندانسته...
#سوال4⃣: منظور حضرت از این که فرموده اند:« شتاب نکنید در آنچه که خداوند شتاب در آن را لازم ندانسته » چیست؟
#جواب:
✅منظور :
⭕️ ۱. عمل به موقع و به اندازه است ( حتی در کارهای خداپسندانه مثل جهاد ، پیش قدم شدن در شروع جنگ )
⭕️ ۲.راضی به تقدیر الهی بودن و تدبیر نکردن برای مقابله با تقدیر الهی است که طبق #حکمت16 موجب هلاکت میشود .
🖊حجت الاسلام مهدوی ارفع
•┈┈••••✾•✨🌿🌺🌿✨•✾•••┈┈؛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 سه وظیفه ما در مقابل بیماری #کرونا
✅ پیشنهاد ختم «حدیث آل کسا»به #نهج_البلاغه ایها، جهت دفع بیماری کرونا
🔷حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
🔷🔹👇👇👇👇🔹🔷
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
🕊🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🕊
🔴سه وظیفه ما در مقابل بیماری #کرونا وپیشنهاد مشخص حجت الاسلام #مهدوی_ارفع :
🔺اتفاقی افتاده که خیلی چیز عجیبی نیست،یک بیماری، یک ویروسی احتمال پیدا کرده که شیوع پیداکند نگرانیهایی وجود دارد که بخشی از آن به حق است وانسان باید احتیاط بکند ،بخشی هم بیخود دامن زدن و وحشت ایجاد کردن است.
✅سه تا وظیفه در این مواقع ما داریم:
1⃣وظیفه ظاهری:
💯آنچه که متخصصین در حوزه پیشگیری ودرمان می گویند رعایت کنیم.
2⃣وظیفه معنوی:
✳️ فرق ما با غیر متدینین وبی دینها این است که اسباب معنوی راهم صاحب اثر میدانیم بلکه بیشتر از اسباب ظاهری.
⏪ در نهج البلاغه فرمود: "صدقه دوایی اثربخش است" کارهای معنوی ،دعا،ذکر ، توسل،ان شاءالله انجام دهیم .
🔰پیشنهاد مشخص من این است که
بچه های نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی از همین امشب
🔹 "حدیث شریف کساء"🔹را شروع کنند مخصوصاً اگر بشود در جمعهای دونفره ،سه نفره و بیشتر باشد چون در خودِ متن حدیث آمده که اگر در جمع خوانده بشود اثرگذارتر خواهد بود .
3⃣اثرعقلی:
✅انسان عاقل متوجه می شود که مرگ یک حقیقتی است که باید برای آن آماده شود حالا الان اگر یک ویروسی است پس فردا یه سرطانه،یک روز دیگر زلزله یا تصادف است اینها برای ما درس است و نکته هشدار دهنده که آیا آماده هستیم ؟!
⁉️حالا اگر این بیماری رفع شد یک مشکل دیگر پیش آمد ما آماده از دنیا رفتن هستیم؟!
‼️وصیتنامه داریم؟مظلمه ای به گردنمان نیست؟نماز وروزه ای قضا نداریم؟ دل کسی را نشکستیم؟ حق مالی، حق آبرویی از کسی بر گردن ما نمانده است ؟؟
📢بنابراین پیشنهاد میکنم از امشب در خانه هایتان در جلساتتان "حدیث شریف کساء" را به این نیت که ان شاءالله این بیماری ان شاءالله مشکلی برای دوستان امیرالمومنین علیه السلام ایجاد نکند بخوانید ،خودِ دعا تقرب به خداست،صفای باطن است واجر و ثواب دارد.
"والسلام"
حجتالاسلام مهدوی ارفع
🕊🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🕊
🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇🎇
37.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 پاسخ استاد #مهدوی_ارفع به شبهه کم شدن درصد مشارکت مردم در انتخابات
🆔 @mahdavi_arfae
📜📜📜🌿🌹🌿🌹🌿📜📜📜
📣 پاسخ استاد #مهدوی_ارفع به شبهه کم شدن درصد مشارکت مردم در انتخابات :
⚡️بسم الله الرحمن الرحیم⚡️
🤲الحمدلله انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هم در کمال امنیت و سلامت و نشاط مردم برگزار شد.
👈اما این یکی دو روز شبهه ای را از دوستان انقلابی و مردم میشنوم اینکه درصد مشارکت مردم کم شده است نکند این سوء استفاده دشمن را به دنبال داشته باشد؟! من چند نکته در رابطه با این مسأله عرض میکنم:
🔴نکته اول:
✅ بالاخره داستان این کرونا و ترساندن مردم از حضور در صحنه ها و مجامع عمومی بی اثر نبود که این بدسلیقگی دولت ما ومسئولین بود.
🔴نکته دوم:
✅من همین امروز سایت وزارت کشور را بررسی کردم که ببینم درصد مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوران ۴۰ساله انقلاب چگونه بوده است؟
🔘اولاً: میدانید که بیشترین انگیزه ها در کشور ما در برگزاری انتخابات در ریاست جمهوری بوده .معمولاً مجلس کمتر از ریاست جمهوری ،شورای شهر کمتر از مجلس و خبرگان هم کمتر از شورای شهر مردم همیشه حضور دارند .
🔘ثانیاً: وقتی نگاه کردم به #درصد مشارکتها از ۵۸ تا ۹۴ یک اختلاف معناداری را دیدم
⏪و آن اینکه هر وقت دولتهای اصلاح طلب و غربگرا حاکم شدند آنقدر در دولت بد عمل کردند که بخشی از مردم به اصلاح قشر خاکستری احساس کردند که دیگر فایده ای ندارد که در انتخابات شرکت بکنند یا نکنند اوضاع اصلاح نمی شود.
‼️شما کافی است خودتان به سایت وزارت کشور مراجعه کنید.
⬅️مثلاً وقتی که اولین انتخابات مجلس در دوران اصلاحات ؛ برگزار می شود:
❌#انتخابات قبل از دولت اصلاحات، هفتاد وچند درصد مشارکت بوده یکدفعه افت می کند به شصت وچند درصد و#دور بعدی در زمان اصلاحات ،انتخابات به پنجاه وخورده ای مشارکت می رسد، باز دوباره# در زمان آقای احمدی نژاد رشد می کند تا شصت وهفت درصد هم بالا می رود .
⛔️مجدداً در #دوره دولت آقای روحانی اولین انتخابات مجلس که دولت آقای روحانی درسال۹۴ برگزار کرد افت انگیزه مردم داشتیم .
⚠️لذا مشارکت حدود پنجاه ویک درصد بوده در این سالها هم که با اوضاع سوء مدیریت ایشان و تیمشان به بدتر از این رسیدیم که #امروز آمارها حدود ۴۲ درصد حکایت می کند.
⏪پس باید ضعف را بالاخره در دولتی که تفکر غربگرا دارد وخیلی به جوانان خود اعتماد ندارد به ذخائر خودش اعتنا ندارد و جلوی دزدی واختلاس ورانت خواری را مانند اینها را نمیگیرد، پیگیری کرد.
🔴نکته سوم:
✅اینکه کسی مقصر اصلی ضعف مشارکت مردم است که از یکی دوماه قبل شروع کرد به تخریب انگیزه مردم و رسما گفت انتخابات #انتخابات نمایشی و فرمایشی است.
💯یعنی چه شرکت بکنید چه شرکت نکنید انگار در جای دیگری در حاکمیت بسته شده وشما فقط ظاهرسازی می کنید.
⏪شخص رئیس جمهور در تریبون رسمی گفت: جای دیگری انتخاب میفرمایند ومردم فقط تشریفات انتخابات رابرگزار میکنند.
📣به صراحت گفت که کشور را با یک جناح نمی شود مدیریت کرد خودِاو القا کرد .
🇺🇸حرفی را که چند روز بعد# سردمداران رژیم صهیونستی و شیطان بزرگ عین همین حرف را زدند که انتخابات دوره جدید مجلس ایران نمایشی و فرمایشی است.
⁉️و همین باعث شد که عده ای از مردم که به آنها به اصطلاح قشر خاکستری می گویند، این دروغ را باور کنند و انگیزشان را از حضور از دست بدهند.
💯بنابراین باید افکار عمومی لااقل این شخص و این تفکر و این طیف را محاکمه کند.
⭕️اما متأسفانه از تنبلی ما و رسانه ما آنها سوء استفاده کردند و صبح اولِ شنبه یارانشان و مزدورانشان# توئیت زدند که بالاخره دوم اسفند در تاریخ ثبت خواهد شد.
🔊که آی شورای نگهبان تنگ نظری کرد ومردم شرکت نکردند.
↩️ اتفاقاً رهبری مردم، خودیها، خوبان همه مردم را به مشارکت دعوت کردند.
‼️اما این شماها بودید که به مردم به دروغ القا کردید که حضور پیدا بکنید یا نکنید نمایندگان شما از قبل تعیین شدند وانتخابات فقط فرمایشی است .
🔘امیدوارم که خدا به همه ما انصاف و وجدان وخداترسی بدهد .
"والسلام علیکم "
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
May 11
💠 برنامه حسینه مجازی هر شب از ساعت ۲۰:۳۰
🔹 قرائت حدیث کساء، 🔹 دعای ۷ صحیفه، 🔹 سخنرانی حجت الاسلام #ماندگاری ( سخنران مهمان) با موضوع: « تربیت توحیدی در #نهج_البلاغه » و ذکر مصیبت
✅ برای ورود به حسینه مجازی از طریق لینک زیر وارد شده و گزینه میهمان را کلیک کنید:
https://heyat.nahjolbalagheh.net
(این آدرس را در مرورگر خود ذخیره نمایید تا در صورت قطعی پیامرسان ایتا دسترسی شما به حسینیه مجازی وجود داشته باشد.)
🔻 جهت دریافت آدرس ورود به حسینیه مجازی به صورت پیامکی، کلمۀ 👈 حسینیه 👉 را به شماره 1003130313📩 پیامک نمایید.
#حسینیه_مجازی
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@hoseyniyemajazi
┗━━━🍂━
ادامه مقالات ⬇️
⬅️ #مشق_فردا
🔺 شرح بیانیه گام دوم
به قلم
✍ #حجةالاسلام_مهدوی_ارفع
را در کانال
🆔 @mahdavi_arfae
مطالعه فرمائید
May 11
═════ ೋღ🏴ღೋ════
#تبیین_نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
«بســــــــــم اللّٰہ الرحمــــــن الرحیـــــــم»
عرض سلام و صبح بخیر
◾️با توجه به اینکه در آستانه ماه محرم سیدالشهدا علیه السلام هستیم به نظرم رسید نسبت بین داستان کربلا و نهج البلاغه را عرض کنم .
✔️همانطور که مستحضر هستید حضرت سید الشهدا در فرمایشات بسیار بسیار روشن و آشکار خود فلسفه قیام خودشان را اصلاح امت جدشان بیان کرده و فرمودند :
📢" انما خرجت لطلب الاصلاح فی امة جدّی "
⏪و در زیارت اربعین هم می خوانیم که امام حسین علیه السلام خون قلب خودش را در راه خدا فدا کرد تا بندگان خدا را از جهالت و سرگشتگی و حیرت نجات بدهد .
↩️پس معلوم میشود آن اصلاح امت جدی که حضرت بیان کردند بعنوان فلسفه قیام خودشان ، در واقع اصلاح وضعیت جهل و ضلالت امت است .
🔘اگر امام حسین علیه السلام با آن عظمت و جایگاه و ارزشی که در عالم حقیقت دارد ، باید جان خود و فرزندان و یارانش را برای نجات امت از جهالت و ضلالت بگذارد ، پس:
🔳معلوم میشود وظیفه همه کسانی که ادعا می کنند پیرو سیدالشهدا علیه السلام هستند این هست که با جهالت امت مبارزه کنند .
⁉️آیا برای مبارزه با جهالت امت حتما باید همه ما به خواب غفلت برویم تا کار به کشته شدن امام حسین علیه السلام بیانجامد و بعد یک عده ای بیدار شوند از خواب غفلت و جهالت ؟
⚠️یا نه ، می شود با درس عبرت گرفتن از ماجرای دوران تاریخی امام حسین علیه السلام زودتر دست به کار شد و با روشنگری و آگاهی بخشی مقدمات اتفاقی نظیر کربلا را از بین برد .
‼️در واقع مأموریت ما به تبع از سیدالشهدا علیه السلام رفع جهل است و نهج البلاغه خوانی یکی از بهترین راههای رفع جهل است .
🔲چون امیرالمؤمنین علیه السلام در نهج البلاغه محور و کانون سخنانش عقل و جهل است .
☑️ایشان بیانات و رفتارها و موضع گیری های خودش را در قالب سخنرانی ها و نامه ها و حکمتها بیان کرده و در صدد این است که عقل را شکوفا کند و با شکوفایی عقل ، جهل از سرزمین شخصیت فرد و امت رخت بربندد .
↩️بنابراین ما نهج البلاغه را بهترین راه برای پیشگیری از به جهالت و ضلالت کشیده شدن امت یا درمان جهالت و ضلالت موجود آن می بینیم .
🖊حجت الاسلام مهدوی ارفع
═════ ೋღ🏴ღೋ════
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
#تبیین_نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
✨بسم الله الرحمن الرحيم✨
⚠️ما برای پیشبرد یک نهضت مردمی جهانی به عوامل خیلی زیادی احتیاج داریم.
💯بخش مهمی از آن عوامل؛ عوامل فکری ، روحی و عاطفی است.
✅وقتی دور هم جمع می شویم مثلا به بهانه ۱۷ ربیع الأول هرچند تایی از ما در یک شهری از یک فرصتی یک ایده می سازیم و با آن ایده یک طرحی در می آوریم و آن طرح را به مرحله اجرا می گذاریم .
♻️فایده آن فقط تبلیغ نهج البلاغه نیست ، فواید بسیار زیادی دارد.
⏪در حاشیه این عملیات و برنامه فرهنگی که گاهی وقت ها از اصل و متن و برنامه مهم تر است.
🔴مثل ایجاد انس و الفت بر اساس مبانی دینی و با محوریت امیرالمؤمنین علیه السلام، مثل یک خودباوري در انواع و اقسام اعضای این نهضت جهانی ، مبنی بر اینکه پس ما همه می توانیم در حد خودمان مؤثر باشیم.
↩️برای ترویج دینمان و برای پاسداری از دینمان و برای معرفی دینمان و امثال این. و خیلی از مسائل دیگر.
📌خود حضور تعدادی خواهر و برادر متدین و وزین در یک محیطی و تبلیغ کردن یک کتاب بی نظیری بعد از قرآن کریم بالاترین امر به معروف است و بالاترین نهی از منکر است.
📣بنابراین ما در نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی اقدامات خود را باید طوری تعریف کنیم که بتواند همه جانبه مسائل را پوشش بدهد.
✳️خوب وقتی ما می رویم به منزل چند شهید مسیحی علاوه بر اینکه به آن خانواده ها نشان می دهیم که مذهب شیعه و انقلابی ها چه آداب زیبایی رو مراعات می کنند و چه اخلاق حسنه ای دارند .
💯علاوه بر این خود ما هم آن حس عاطفی و نیاز های روحی و روانی مان در ابراز همدردی و شکر گزاری نسبت به ایثار گری و امثال این ارضا میشود و این باعث میشود ما مثل خیلی های دیگر دچار گره ها و عقده های روحی و روانی نباشیم.
⭕️همه این ها را به برکت امیرالمؤمنین و نهج البلاغه داریم.
👈بیاییم سعی بکنیم با طراحی کارها و برنامه ها و حداقل دادن ایده هایی از این دست و عمیق تر از حتی این ، بعد فکری و اندیشه ورزی خودمان را هم در نهضت نهج البلاغه خوانی تقویت کنیم .
👌🏻بعد عاطفی و صمیمیت تشکیلاتی خود را تقویت کنیم و در نهایت بتوانیم در حوزه عملیات های گسترده مردمی هم ان شاءالله الگو ساز جبهه مردمی انقلاب اسلامی باشیم.
‼️امروز رهبر معظم انقلاب انتظار دارند بار سنگین گسترش گفتمان انقلاب اسلامی را حتی تا قشر خاکستری و حتی خاکستری متمایل به سیاه جبهه مردمی بردارند و ما امروز به لطف خدا و به برکت نهج البلاغه داریم جبهه مردمی واقعی فرهنگی انقلاب اسلامی را با هم شکل می دهیم .
⬅️ان شاءالله خواهران و برادران عزیزمان را باید تشویق بکنیم، هر روز و هر لحظه با نشاط تر و با انگیزه تر پای این نهضت و کتاب و شخصیت بی نظیر که انسان ساز و جامعه ساز و تمدن ساز است بیایند و بایستند و شرط کنند بین خودشان و خودشان و امیرالمؤمنین که روزی نگذرد که نهج البلاغه و قرآن کریم و امثال این منابع اصلی را مطالعه نکرده باشند.
به خصوص نهج البلاغه را که ان شاءالله پایه ورود قرآن کریم و سایر منابع دینی ما و جامعه ما است.
🖊حجت الاسلام مهدوی ارفع
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
May 11
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣این سخنرانی که در مسجد کوفه در سال ٣٨ هجری ایراد شد.
1⃣ اقسام ایمان
♦️ ايمان بر دو قسم است: يکی ايمانی که در دل ها ثابت و برقرار، و ديگری در ميان دل ها و سينه ها ناپايدار است، «تا سرآمدی که تعيين شده است». پس اگر از کسی بيزاريد، او را به حال خود گذاريد تا مرگ او فرا رسد، پس در آن هنگام وقت بيزاری جستن است.
2⃣ شناخت هجرت و مهاجر واقعی
♦️ و هجرت، بر جايگاه ارزشی نخستين خود قرار دارد. خدا را به ايمان اهل زمين نيازی نيست، چه ايمان خود را پنهان دارند يا آشکار کنند. و نام مهاجر را بر کسی نمی توان گذاشت، جز آن کس که حجّت خدا بر روی زمين را بشناسد. هرکس حجّت خدا را شناخت، و به امامت او اقرار کرد، مهاجر است و نام مستضعف در دين، بر کسی که حجّت بر او تمام شد، و گوشش آن را شنيد، و قلبش آن را دريافت، صدق نمی کند (و معذور نيست).
3⃣ مشکل فهم برخی از احادیث
♦️همانا کارِ ما «ولايتِ ما» اهل بيت پيامبر سخت و تحمّل آن دشوار است، که جز مؤمن دين دار که خدا او را آزموده، و ايمانش در دل استوار بوده، قدرت پذيرش و تحمّل آن را ندارد، و حديث ما را جز سينه های امانت پذير و عقل های بردبار، فرا نگيرد.
4⃣ آگاهی ژرف امام علیه السلام
♦️ ای مردم! پيش از آن که مرا نيابيد، آنچه می خواهيد از من بپرسيد، که من راه های آسمان را بهتر از راه های زمين می شناسم. بپرسيد قبل از آن که فتنه ها چونان شتری بی صاحب حرکت کند، و مهارِ خود را پايمال نمايد، و مردم را بکوبد و بيازارد، و عقل ها را سرگردان کند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه189
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
•┈┈••••✾•✨🌿🌺🌿✨•✾•••┈┈
#خطبه189
و درود خدا بر او فرمود:« ایمان بر دو قسم است: یکی ایمانی که در دلها ثابت و برقرار ، و دیگری در میان دلها و سینه ها ناپایدار است(تا سرآمدی که تعیین شده است.) پس اگر از کسی بیزارید، او را به حال خود گذارید تا مرگ او فرا رسد، پس در آن هنگام وقت بیزاری جستن است.
#سؤال
1⃣: در این خطبه، منظور مولا چگونه بیزاری جستنی در آن لحظه است؟
#جواب:
✅برائت در مقابل ولایت است.
‼️ما همانگونه که باید نسبت به خاندان رسالت و دوستان آنها ولایت و مودت داشته باشیم باید نسبت به دشمنان آنها، برائت و نفرت داشته باشیم.
⏪اما از آنجا که محتمل است افراد تا قبل از فرارسیدن اجل، از نظر ایمانی دچار تحول و تغییر می شوند؛ لذا ما حق نداریم از مؤمن بیزاری و برائت بجوییم.
↩️مگر آنکه در لحظه مرگ ایمانش از قلبش بیرون برود و بدون محبت و ولایت اهل بیت بمیرد.
⚠️که در این صورت، برائت از او جایز است.
🔰بند اول:
ایمان دو قسم است...
2⃣:لطفا کمی توضیح دهید.
#جواب:
✅بر اساس گفته مولا:
👈دوگونه ایمان داریم؛
🔴ایمان ثابت و مستقر،
🔴و ایمان مستودع و عاریهیی.
⬅️ایمان عاریهیی هم ایمان است؛ نه اینکه آن شخص، منافق است؛ ایمانش راسخ نیست؛ لذا زود زایل میشود.
⬅️ایمان ثابت و مستقر: یعنی جای گرفتهی در قلب، تکیه کردهی به یک استدلال و یک بینش عمیق، و پشتیبانی شدهی با عمل صالح.
⏪نوع دیگر ایمان این است که با احساسات پیدا شده، با منطق پیدا نشده؛ انسان پای آن، عمل صالح نگذاشته؛
‼️یعنی این ایمان با عمل صالح آبیاری نشده؛ این میشود ایمان عاریهیی.
📣حضرت میفرماید: «و منه ما یکون عواری بین القلوب والصّدور الی اجل معلوم».
🔵آن وقتِ معلوم چه هنگام است؟
⚠️تا این ایمان، عاریهیی است؛ تا وقتی که این ایمان از او زایل شود؛ گنجشکی که در سینهی خودش حبس کرده، بپرد و برود.
🚫چون این ایمان جزو وجود او نشده است.
⁉️در چه مواقعی اینگونه ایمان زایل میشود؟
⭕️وقتهای امتحان و لحظات هوای نفس. هر کدام از ماها لغزشگاهی داریم.
↩️منظور حضرت این است تا لحظه ای که انسان در معرض هوای نفس و امتحان الهی است و فرصت هایی برای صعود یا سقوط دارد ، قضاوتی درباره ایمان و عاقبت افراد نکنید .
✔️بیزاری جستن یعنی دوری کردن و قطع رابطه.
‼️دقت بفرمایید حضرت نفرمودند ، عدم ایمان( کافر یا منافق یا فاسق ) بلکه فرمودند ایمان عاریه ای و متزلزل .
3⃣:یعنی اگر از فرد «مومنی که ایمانش عمیق نشده» بخواهیم بیزاری بجوییم، تا زمان مرگش صبر کنیم؟
4⃣:این «به حال خود گذاشتن تا مرگش فرا رسد»، حاکی از همین مفهوم است که کاری به کارش نداشته باشید و منتظر مرگش باشید؟
5⃣:«پس در آن هنگام وقت بیزاری جستن از اوست»؟
یعنی وقتی میمیرد بگوییم که از او؛متنفریم؟ از کجا معلوم خدا به او عنایت نکرده و عاقبت بخیرش نکرده است ؟
#جواب:
✳️اتفاقا منظور امیرالمؤمنین که صریحا از الفاظ حکمت بر می آید همین است ، می خواهند بفرمایند تا وقتی لحظه مرگ کسی نرسیده است معلوم نیست که ایمان از قلبش برود.
↩️بنابراین چون برائت و بیزاری جستن از مؤمن جایز نیست.
⚠️اگر نسبت به کسی به هر دلیلی غصه و کینه ای داشتید که میخواستید برائت از او بجوئید صبر کنید تا لحظه وفات او برسد اگر در لحظه وفاتش ایمان داشت که اجازه نداریم از مؤمن برائت بجوییم.
💯اما اگر از دایره ایمان خارج شد و به دایره کفار و منافقین پیوست اون موقع مجاز هستیم از منافق یا کافر برائت و بیزاری بجوییم.
🔰بند دوم :
«...و نام مستضعف در دین بر کسی که حجت بر او تمام شد و گوشش آن را شنید و قلبش آن را دریافت کرد صدق نمیکند (و معذور نیست)...
6⃣:یعنی کسی که حجت بر او تمام شد و گوشش آن را شنید اما قلبش آن را دریافت نکرد ، مستضعف است؟!
7⃣:آیا منظور این است که اگر کسی در منطقه ای چنان شد که حجت بر او تمام گردد و... آنگاه هجرت نکند ، مستضعف نیست و مورد عتاب خدا و فرشتگان در قیامت قرار میگیرد که «آیا ارض الله واسعه نبود؟!»؟
#جواب:
❇️بله همین طور است، یعنی اگر کسی ندای حق و منادیان حق را شنید و فهمید یعنی توانست درک بکند و بپذیرد دیگر بعد از آن هیچ عذری ندارد و حجت بر او تمام شده است .
❎حالا اگر در آن منطقه وظیفه اش هجرت بوده تا از آن محیط فاسد نجات پیدا کند و بتواند ایمانش را حفظ کند و نکرده است ، دیگر به او مستضعف فکری یا فرهنگی نمی گویند به او می گویند مقصر.
⚠️یعنی کسی که از روی عمد و با اختیار خودش در محیط فسق و فجور مانده است و ایمان او ضربه دیده است.
↩️ادامه دارد...
🖊حجت الاسلام مهدوی ارفع
•┈┈••••✾•✨🌿🌺🌿✨•✾•••┈┈؛
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈؛
#خطبه189
🔰بند دوم :
«...هرکس حجت خدا را شناخت و به امامت او اقرار کرد مهاجر است...»
8⃣:آیا صرفا با شناخت حجت خدا و اقرار به امامت ایشان، عنوان مهاجر به انسان تعلق میگیرد درحالی که ممکن است هجرت کند ویا ممکن است اصلا نیاز به هجرت نداشته باشد؟
#جواب:
❇️محل بحث در این مورد است که مهاجر حقیقی کیست؟
⁉️مهاجر کاذب و اعتباری کیست؟
❓آیا کسی که صرفا از خانه و شهر و دیارش خارج بشود با هر قصد و نیتی مهاجر محسوب می شود؟
📣حضرت می فرمایند: نه! شرط لازم برای صدق عنوان " مهاجر الی الله"
⬅️معرفت حجت و اقرار به امامت اوست وگرنه همواره در صف مهاجران حقیقی عده ای نفوذی و منافق هم رخنه می کنند.
🖊حجت الاسلام مهدوی ارفع
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
╭┅═ঊঈ✨💠⚜💠✨ঊঈ═┅╮
#تبیین_نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
💥بسم الله الرحمن الرحیم💥
👈بنده سؤالی را عرض می کنم و تقاضا دارم که خواهران هرچه به ذهن شریفشان درباره این سؤال می رسد بیان بفرمایند.
💢شهید مطهری در مقدمه کتاب سیری در نهج البلاغه می فرمایند: بعد از 10 سال تحصیل در حوزه تازه به برکت آشنایی با مردی در اصفهان وارد " عالم نهج البلاغه" شدم و تازه فهمیدم که من و همه هم قطاران روحانیم با عالم نهج البلاغه" بیگانه ایم.
⁉️مراد ایشان از عالم نهج البلاغه چیست؟
✅اولا: قطعا شهید مطهری تفاسیر مختلف نهج البلاغه در دسترس و اختیارشان بوده ولی باز می گوید با عالم نهج البلاغه بیگانه بودم.
✅ثانیا: از طرفی نمی گوید من در اصفهان با عالم استادی فرزانه -حاج میرزا علی آقا شیرازی- آشنا شدم؛ بلکه می گوید با عالم نهج البلاغه آشنا شدم.
✅ثالثا: عالم قرآن را هم حسرت می کشد در حالیکه ایشان قطعا اهل مطالعه قران و تفاسیر بوده است.
⚠️آری عالم نهج البلاغه اگر قابل توضیح بود خود شهید مطهری آن را توصیف می کرد.
👌🏻بگذارید مثالی بزنم :
⏪آیا شده تا حالا خواب شیرینی ببینید یا در موقعیتی حال وجد فوق العاده ای بهتون دست بدهد بعد بخواهید آن حس و خواب را با همان کیفیت که شما درک کرده اید به همسرتان یا دوستتان بگویید؟
🔴هرچه بیشتر توضیح می دهید می بینید که اون حس را نمی تواند دریافت کند.لذا حتی گرفته و پشیمان می شوید که چرا گفتید.
💯عالم نهج البلاغه یعنی همان فضای فکری و روحی خاصی که همه خواهران هم به آن اشاره کردند. اصلا توصیف کردنی نیست.
⏪بلکه فقط جانهای پاک و متواضع که به جهل و هیچ بودنشان در محضر امیرالمومنین اعتراف کرده باشند آن را با همه سلول هاشون می چشند.
✅خواهران بزرگوارم تا دیر نشده خودتان را به این عالم شگفت انگیز برسانید وگرنه عمری در تحصیل علوم و معارف تباه می کنید و در آخر می فهمید که هیچ نفهمیده اید.
🔴ورود به عالم نهج البلاغه 3 شرط دارد:
1⃣: ایمان و ان شاءالله در آینده یقین به امیرالمؤمنین و جایگاهش در هستی.
2⃣: تزکیه فکر و روح از خودخواهی و خودپسندی و اعتماد به داشته های ناچیز خود
3⃣: گوش دل به سخنانش دادن و آن قدر خواندن و خواندن تا دریچه ی روح به فهم معانی و از آن جا به کشف حقایقش باز شود و ما ان شاءالله فانی در امیر بیان و بیان امیر بشویم.
والسلام
🖊حجت الاسلام مهدوی ارفع
╰┅═ঊঈ✨💠⚜💠✨ঊঈ═┅╯