حدود دو ماه است که مردم به خاطر کرونا در خانهها قرنطینه هستند؛ طبیعی است انسان در این شرایط خسته میشود؛ کافی است خسته که شدید، یک لحظه خودتان را جای مریضان بیمارستان بگذارید که کلافه و خسته است و دوست دارد در کنار خانواده و در خانه باشد؛ کافی است خودتان را جای پزشک بگذارید که ترس آن را دارد که او هم به مرض دچار شود، کافی است خودتان را جای پرستار بگذارید که مدتی است خانه نرفته از ترس اینکه عزیزانش مبتلا شوند؛ اگر اینطور فکر کنی قدر خانه و خانواده را میفهمی و خدا را شکر میکنی. #متن_کورنا #شاکر_باش #کورنا_ویروس
از وقتی کرونا وارد ایران شده، مرتب به مردم میگویند: دستانتان را خوب بشوبید! نمی دونم چرا هیچکسی پیدا نمیشه به مردم بگه مردم قلبتون رو خوب بشویید از گناه! مردم تا قلبهاتون رو از گناه و غیر خدا پاک نکنید فایدهای ندارد.
بر ماست که به خودمون بیاییم و خدا را تو زندگی هامون از غربت دربیاوریم خدا تو زندگی ماها خیلی غریب است. #متن_کورنا #شستشوی_قلب #کورنا_ویروس
خداوند از هیچ، خلق میکند و میآفریند ولی انسانها با واسطه و به کمک ابزار مادی چند تا عامل را کنار هم میگذارند و چیزی را ایجاد میکنند؛ پس خلق فقط مختص به خداست که من و شما و خاک و انسان و نطفه و خون و زمین و گیاه و غیره را از هیچ آفریده و در وقع ماده اولیه را خدا خلق میکند و ما فقط سر هم میکنیم و با کنار هم قرار دادن آنها حقیقتی را کشف میکنیم که خداوند در عالَم قرار داده یا عقل خدادادی و موادی که خداوند خلق کرده، چیزی را ایجاد میکنیم و به عبارت دیگر انسان کاشف است ولی خداوند مبتکر است.
آری! همچنان که امروزه شاهد این هستیم که از شناسایی این ویروس منحوس کرونا که دامنگیر همه ما شده و گرفتاری برای بشر درست کرده عاجز هستیم و بیشتر باید در جایگاه و عظمت خداوند متعال تفکر کنیم و بدانیم که همهچیز به دست اوست و درمان تمام آلام و دردهای ما به ید قدرت الهی است و با تمسک به ذات پاک و بیانتهای اوست که در مشکلات بشر گشایش حاصل خواهد شد.
باشد که قدری در فلسفه آفرینش جهان خلقت بیشتر تأمل کنیم تا متوجه جایگاه حقیقی خداوند در این عالَم و جایگاه عبودیت و بندگی خودمان در برابر خالق هستی بشویم.
#متن_کورنا #اختصاص_خالقیت_به_خداوند #کورنا_ویروس
برخلاف نظر معاندان اسلام، دین اسلام دین عقلانیت است؛ در قضیه کرونا نیز این عقلانیت به کار گرفته شد و حرمهای شریف و نمازهای جمعه و جماعات برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا تعطیل یا نیمه تعطیل شد؛ دین اسلام دینی است که با فطرت انسانها منطبق است.
فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنیفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتی فَطَرَ النَّاس (1): پس به یکتاپرستى روى سوى دین بیاور با فطرت الهى که [خداوند] مردم را بر آن [فطرت] آفریده است.
فطرت انسانها نیز منطبق با عقل است؛ بنابراین محدودیت تردد به حرمهای اهلبیت علیهمالسلام یک محدودیت عاقلانه است که در راستای قطع زنجیره کرونا انجام میگیرد.
البته برای مردم مسلمان ما سخت بود که در ماه خوب خدا ماه رجب از رفتن به حرمها منع شوند؛ اما چارهای به جز این نبود که دسترسی به حرمها را محدود کنند.
به فرمایش حضرت علی علیهالسلام: لَیسَ العاقِلُ مَن یَعرِفُ الخَیرَ مِنَ الشَّرِّ و لکِنَّ العاقِلُ مَن یَعرِفُ خَیرَ الشَّرَّینِ (2): عاقل آن نیست که خیر را از شر تشخیص دهد، بلکه عاقل کسى است که میان دو شر، آن را که ضررش کمتر است بشناسد.
متأسفانه برخی افراد به این قضیه توجه نکردند و به اسم دفاع از حرمها، دست به اعتراضاتی زدند که قابل دفاع نبود و نیست.
این افراد (حتی اگر از روی خلوص نیت باشد) توجه ندارند که؛ اگر در این حرمها، خدایناکرده یک نفر بیمار شود (حتی اگر کرونا نباشد) معاندان اسلام و شبهه سازان داخلی چه بلوایی به پا میکنند و آن را به اسم کرونا نوشته و مسبب آن را نعوذبالله دین و حرم میدانند؛ بنابراین فقط نباید یک طرفه به قضیه نگریست و جوانب را در نظر نگرفت؛ باید به فرمایش مولیالموحدین مولا علی علیهالسلام در این شریط، بد را از بدتر تشخیص داد که متولیان امر همین کار را انجام دادند.
پینوشت:
1) روم، آیه 30
2) بحارالانوار (ط-بیروت)، جلد 75، صفحه 6 #متن_کورنا #بستن_حرم_ها_و_عقلانیت_اسلام #کورنا_ویروس
صبر کردن یکی از نشانههای موفقیت هر انسان (علیالخصوص) مسلمان است؛ ملت مسلمان ما باید در این روزهای کرونایی، بیش از پیش به عامل صبر توجه داشته باشد.
قرآن در زمینه وجود مشکلات که لازمه آن صبر است میفرماید: وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرینَ (1): و البته شما را به چیزى از نظیر ترس و گرسنگى و نقص در مالها و جانها و محصولات میآزماییم و صابران را مژده بده.
پیام آیه فوق این است که اگر ما در بلاها و گرفتاری صبر را پیشه خود سازیم، علاوه بر اجر اخروی طبعاً از اثرات دنیوی آن نیز بهرهمند شویم.
اصولاً مسلمانی ما در هنگام سختیهاست که ارزش دارد؛ مثلاً دو دوست اگر در سختیها کنار هم باشند، ارزش دارد؛ اگر ما نیز در قضیه بیماری کرونا صبور باشیم و زیاد جزع و فزع نکنیم (مشکلات را به خدا نسبت ندهیم)؛ صبر ما ارزش داشته و انشاءالله به آن، اجر اخروی تعلق میگیرد؛ زیرا که پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله وسلم یکی از نشانههای انسان صبور را شکوه نکردن از مشکلات میداند: صبور سه نشانه دارد: سوم آنکه از پروردگار خود شِکوه نمیکند…و اگر از پروردگارش شکوه کند او را معصیت کرده است. (2)
نکته
شاید برخی کسانی که به کرونا گرفتارشدهاند، کسانی باشند که کمحوصلگی کرده و در خانه نماندهاند؛ اینان آرزو میکنند که ای کاش صبر میکردند و خود و خانواده خود را در معرض مشکلات قرار نمیدادند.
در این روزها پرستاران و پزشکان باید لباس مخصوص (گان) بپوشند؛ این لباسها تحمل میخواهد؛ علاوه بر آن کادر درمانی محترم روزهای متمادی خانواده خود را نمی بنند؛ اینها همه به صبر نیاز دارد.
با آرزوی شفای عاجل برای مبتلایان به کرونا و درخواست مغفرت برای درگذشتگان و آرزوی توفیق برای کادر درمانی.
پینوشت:
1) بقره، آیه 155
2) علل الشرایع، جلد 2، صفحه 498، حدیث 1 #متن_کورنا #کرونا_و_چالش_صبر #کورنا_ویروس
در قضیه کرونا، بیبرنامگی و قدرت پوشالی دولتهای غربی، بیش از پیش نمایان شد؛ اما برخی کسان در رسانهها (عمدتاً در فضای مجازی) سواد رسانهای نداشته و عملکرد آنها را ضعیف و عیبهای کشور خودمان را میبینند و متأسفانه بزرگنمایی هم میکنند.
البته هیچ انسان باوجدانی نباید از مرگومیر ملتهای غربی خوشحال شود و دعا میکنیم که خداوند همه آنها را نیز شفا دهد اما برای کسانی که باز در این شرایط که ضعف کشورهای غربی، آشکارشده، کمکاری آنها را بهپای ضعف آنها نمیگذرند و با لطایفالحیل بسیاری، آن را توجیه میکنند، باید گفت که: تحَسَبُهُمْ جَمِیعًا وَ قُلُوبُهُمْ شَتى (1): آنها را متحد میپنداری، درحالیکه دلهایشان پراکنده است.
پیام آیه فوق این است که ما فکر نکنیم اروپا و آمریکا چون قدرت پوشالی اقتصادی و سیاسی هستند، در قضیه کرونا هم باقدرت ظاهر میشوند؟ بههیچوجه؛ واقعیت این است که کشورهای غربی، ضعیفتر از آنند که ما فکر میکنیم.
اینجاست که حدیث گرانسنگ سالار شهیدان را باید آویزه گوش خود کنیم.
امام حسین علیهالسلام میفرماید: لا یکمل العقل إلا باتباع الحق (2): عقل کامل نمیشود مگر با پیروی از حق.
پیام این حدیثان است که ای شبهه افکنان! عقل خود را به کار بگیرید و حمایت از کشورهایی نکنید که ضعف آنها عیان است (شما عقل ندارید وگرنه واقعیات را کتمان نمیکردید).
متأسفانه شایعهسازان کاری به حق و انصاف و این سخنان ندارند؛ و با بیسوادی محض در فضای رسانهای فقط دنبال سخنان پوچ خود هستند تا از دشمنان اسلام و ایران، شیرانی بی یال و کوپال و بدون ضعف بسازند.
پینوشت:
1) حشر، آیه 14
2) بحارالانوار، جلد 75، صفحه 127 #متن_کورنا #درماندگان_غرب #کورنا_ویروس
کسانی هستند که چشم امید به دشمن دوختهاند و خیال میکنند با دوستی و کوتاه آمدن در برابر دشمن اجنبی میتوانند به زندگی آرامتر و دنیای آبادتری برسند.
آیا این دسته از آدمها این آیه شریفه را نشنیده یا نخواندهاند که میفرماید: وَ لَن تَرْضَىٰ عَنكَ الْيَهُودُ وَ لَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَىٰ. (1): يهود و نصارى هرگز از تو راضى نمى شوند تا آنكه از آيينشان پيروى كنى بگو: مسلماً هدايت خدا فقط هدايت [واقعى] است.
به راستی چرا یک عده بر روی این پافشاری دارند که با امتیاز دادن به دشمنان و امضای توافقاتی که ما را زیر بار تعهدات گسترده میبرد، میتوانیم به زندگی بهتری برسیم؟! مگر نه این است که آیۀ قرآن میفرماید که آنها هیچگاه از ما راضی نخواهند شد مگر اینکه همه چیزمان را با آنها معامله کنیم و از ناموس و شرف و غیرت و دینمان دستبرداریم و در یک کلمه بردۀ آنان باشیم و مطیع اوامر شیطانی و دینی شویم که تحریفشده و با ظهور نبی مکرم اسلام صلی اللّه علیه وآله وسلم تاریخ آنان منقضی شده است؟!
دنبال چه هستیم که همش میخواهیم به این کنوانسیون و آن معاهده بپیوندیم؟! این کنوانسیونها تا به حال چه نفعی برای ما داشته است؟ آیا تحریمها و دشمنیها را کمتر کرده یا بیشتر؟ این نشست و برخاستها و بگو بخندها تا حالا چه گُلی بر سر اقتصاد و تولید ما و خودشان زده است؟
آیا وقت آن نرسیده که راجع به فلسفه نامگذاری این سال از سوی مقام معظم رهبری دامت برکاته به «جهش تولید» قدری بیشتر تأمل کنیم؟
پینوشت:
1) بقره، آیه 120 #متن_کورنا #چشم_امید_به_اجنبی #کورنا_ویروس
در این روزهای کرونایی، ما ملت مسلمان ایران باید بیش از پیش متوجه خداوند شده و قدر امتیازاتی را که نمیدانستیم، بیش از پیش دانسته و از درسهای کرونا عبرت بگیریم.
خدای بزرگ در قرآن میفرماید: أَ وَ لا یَرَوْنَ أَنَّهُمْ یُفْتَنُونَ فی کُلِّ عامٍ مَرَّهً أَوْ مَرَّتَیْنِ ثُمَّ لا یَتُوبُونَ وَ لا هُمْ یَذَّکَّرُونَ (1): آیا نمیبینند که آنان در هر سال یک یا دو بار آزموده میشوند باز هم توبه نمیکنند و عبرت نمیگیرند.
خداوند در این آیه از ما میخواهد که از بلایا و آزمایشات پیش آمده، عبرت گرفته و بیش از پیش متوجه او شویم؛ هنگامی که کرونا آمد، تازه خیلیها متوجه شدند که عجب! سلامتی چه نعمت خوبی بود و ما قدرش را نمیدانستیم، صلهرحم چه نعمت بزرگی بود که از آن محروم شدیم.
ویروس منحوس کرونا باعث شد که خیلی از ما تازه قدر پدر و مادر را بدانیم؛ قدر درآمد خود که روزی خداست را بدانیم و خیلی از نعمتهای دیگر؛ و خلاصه متوجه خدا شویم که در این روزها برخی خانوادهها با آنکه هم زن و هم مرد آن شاغل بودند و زندگی مرفهی داشتند و سفر و خرید روزانه و هزاران تفریح دیگر داشتند و به در و همسایه و افراد مذهبی کمپول، فخر میفروختند (2) و از طرف دیگر مدام غر میزدند که نمیشود با ۵ ــ ۶ میلیون زندگی کرد؛ حالا میفهمند که همهچیز پول نیست؛ به عبارت دیگر آنها فهمیدند که هم روزی دست خداست و هم سلامتی بدن (که با آن کار میکنند).
بنابراین یکی از فلسفههای مشکلات و سختیها؛ توجه به نعمتهای خداوند و قدر دانستن آنها است.
پینوشت:
1) توبه، آیه 126
2) بقره، آیه 212: زُیِّنَ لِلَّذِینَ کَفَرُواْ الْحَیَوهُ الدُّنْیَا وَ یَسْخَرُونَ مِنَ الَّذِینَ ءَامَنُواْ؛ حیات (عاریت و متاع) دنیوى براى کافران جلوه نمود و آنها اهل ایمان را مسخره میکنند. #متن_کورنا #درس_از_کرونا #کورنا_ویروس
حتماً شما هم این خبر را شنیدهاید که «مجموع وزن ویروس کرونا در کل دنیا فقط پنج گرم است»!
آری! انسان ضعیف است؛ صاحب هر تکنولوژی و ثروتی هم که باشد، در مقابل خواست خدا عاجز است.
وَإِن يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلَا كَاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ وَ إِن يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضْلِهِ ۚ يُصِيبُ بِهِ مَن يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ (1): اگر خدا به تو زیانى برساند، کسى جز او برطرفکنندهی آن نیست و اگر خیرى به تو برساند پس او بر هر چیزى توانا است.
پینوشت:
1) یونس، آیه 107 #متن_کورنا #قدرت_بی_همتا #کورنا_ویروس