🌀 دستور بازگشایی مساجد و اقامه نماز جماعت و تراویح
🖋 دفتر امام جمعه اهل سنت زاهدان
🔹 در این نامه به رعایت پروتکلهای بهداشتی تأکید شده است.
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#اهل_سنت
@Manahejj
🌀 نظر مراجع معظم تقلید درباره روزه داری در ایام شیوع کرونا
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#راهنمای_مبلغین_و_مردم
@Manahejj
🌀 بیانیه مؤسسه موضوعشناسی احکام فقهی در مورد روزه امسال
🔹 «مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی حوزه علمیه» بر اساس وظیفۀ ذاتی خود، پس از تحقیق و تفحص بسیار از پزشکان حاذق در رشتههای مختلف علمی و برپایی جلسات متعدد با برخی از مسئولان اجرایی «ستاد ملی مبارزه با کرونا»، اساتید دانشگاه علوم پزشکی قم، ریاست محترم فرهنگستان علوم پزشکی و همکاران ایشان و افراد متخصص و فوق تخصص انواع بیماریهای مربوط به کرونا و اظهار نظر آنان و شناخت دقیق موضوع بیماری کرونا و تأثیر آن بر روزهداری و به استناد فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی آیتالله العظمی خامنهای(دامت برکاته) و برخی دیگر از مراجع معظم تقلید(دامت برکاتهم)، وظیفه مؤمنان نسبت به روزهداری در سال جاری را به شرح ذیل اعلام میدارد:
1⃣ افرادی که از توانایی و سلامت جسمی برخوردارند، همچون سالهای گذشته ضمن مراعات توصیههای بهداشتی مسئولان و متخصصان امر، واجب است فریضه روزه ماه رمضان را بجای آورند.
2⃣ کسانی که مبتلای به بیماری کرونا هستند، با توجه به لزوم مراعات توصیههای پزشکی و مراقبتهای ویژه و عدم توانایی روزهداری، بالطبع روزه بر آنها واجب نیست.
3⃣ کسانی که به بیماری کرونا مبتلا بودهاند و به لطف خدا، بهبود یافتهاند؛ اگر روزه برای آنها ضرر داشته باشد، نباید روزه بگیرند؛ و چنانچه توانایی روزه داشته باشند و برایشان ضرر نداشته باشد، روزه واجب است؛ و درصورت شک، به نظر پزشک متخصص مورد اطمینان عمل کنند.
4⃣ کسانی که از سلامت و توانایی کامل برخوردار نیستند هرچند مبتلا به بیماری کرونا هم نبوده ولی دچار بیماری دیگری میباشند، اگر روزه برای آنها ضرر دارد، نباید روزه بگیرند. بدیهی است بیماران غیر کرونایی؛ (همچون دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی ـ عروقی) و در سنین بالا هستند باید مراقبت زیادی از خود داشته باشند؛ چون به گفته پزشکان متخصص احتمال ابتلا به بیماری کرونا و خطر آن در مورد آنان قویتر است؛ روزه بر آنها واجب نیست؛ مگر آنکه مطمئن باشند روزه بر ایشان هیچگونه ضرری ندارد یا پزشک متخصص و مورد اطمینان اینگونه نظر دهد.
📝 تبیین خوف ابتلا به کرونا
امّا درمورد خوف ابتلای به بیماری کرونا که در فتوای برخی از مراجع تقلید نیز به آن اشاره شده؛ یادآوری سه نکته حائز اهمیت است:
🔹 اولاً: ترس از مبتلا شدن به بیماری کرونا باید مستند به روزه گرفتن باشد؛ پس اگر خوف، ارتباطی به روزه نداشته باشد و در غیر ماه رمضان هم که بنای روزهداری نیست، چنین خوفی وجود داشته باشد، این خوف اعتباری ندارد و مجوز روزه خواری نیست؛
🔹 ثانیا: ترس باید منشأ عقلایی داشته باشد؛ یعنی عقلای این امر، باید این خوف را معتبر بدانند؛ یعنی روزه را سبب ابتلای به بیماری کرونا یا عدم بهبودی آن یا طول کشیدن درمان یا شدت آن یا بازگشت آن بدانند. در حالی که پزشکان حاذق نظری غیر از این دارند و مدعی هستند که روزه برای افراد سالم نه تنها سبب تضعیف سیستم دفاعی بدن نمیشود، بلکه سبب تقویت آن نیز خواهد شد. لذا افراد سالم باید روزه بگیرند و ترس از ابتلای به بیماری کرونا که روزه سبب آن نیست مجوز روزهخواری نمیشود؛ به ویژه اگر سبب ترس، اخبار و شایعات بی پایه و اساس باشد؛
🔹 ثالثاً: چنانچه شخص خاصی بداند یا احتمال عقلایی بدهد که روزه گرفتن برای او ضرر دارد (به همان تفصیل و توضیحی که گفته شد) نه تنها روزه بر او واجب نیست بلکه صحیح هم نخواهد بود و این یقین یا احتمال شخص، مجوز روزه خواری برای عموم نیست.
🔻 توجه! چنانچه فرد یا افرادی به هر دلیلی روزه بر آنها واجب نباشد، شرعاً مجاز به روزه خواری علنی در ملأ عام نیستند و این عمل حتی برای افراد معذور نیز حرام قطعی است.
والسلام علی من اتبع الهدی
🖋 مؤسسه موضوعشناسی احکام فقهی
https://b2n.ir/201177
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#راهنمای_مبلغین_و_مردم
@Manahejj
🌀 مراقبه رمضانیه
🔹 جدول مراقبه رمضانیه در پست بعد خدمت تمامی طلاب و مؤمنین محترم تقدیم میگردد.
التماس دعا
📌 دانلود جدول مراقبه در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
@Manahejj
جدول مراقبه رمضان1441.pdf
155.9K
🌀 جدول مراقبهی رمضانیه
📝 اعمال و اذکار ماه رمضان
🔹 برخی از اعمال مخصوص و مشترک ماه مبارک رمضان، در جدول مراقبه آورده شده است؛ با انجام عمل هر روز، خانهی مربوط را علامت بزنید.
🔹 هرکسی مطابق توان و ظرفیت خود اعمال را انتخاب کند و لازم نیست همهی اعمال را انجام دهید.
سایز: قطع A5
#نشر_حداکثری
#مراقبه_رمضان
#رمضان
@Manahejj
🏴 انا لله و انا الیه راجعون
روح آیت الله "ابراهیم امینی" نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری و نایب رییس سابق این مجلس به ملکوت اعلی پیوست.
@Manahejj
🏴 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت عالم مجاهد و انقلابی مرحوم آیتالله آقای حاج شیخ ابراهیم امینی را تسلیت گفتند
📝 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم مجاهد و پارسا مرحوم آیتالله آقای حاج شیخ ابراهیم امینی رضواناللهعلیه را به حوزهی مبارک قم و فضلا و علاقمندان و مستفیدان از آثار قلمی آن مرحوم و بویژه خاندان مکرّم ایشان تسلیت عرض میکنم. عمر با برکت این عالم بزرگوار یکسره در راه علم و کسب و نشر معارف اسلامی و نیز مجاهدت سیاسی و اجتماعی و حضور فعال در مناصب رسمی نظام جمهوری اسلامی همچون امامت جمعه و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت و مجامع تصمیمگیر حوزوی، مصروف گردیده است، همچنانکه سلوک فردی ایشان نمونهی چشمنوازی از پارسائی و پرهیزگاری و بیاعتنائی به جاذبههای مادی را مجسّم ساخته است. رحمت خدا بر این روحانی انقلابی و صادق و مجاهد باد. از خداوند متعال مغفرت و رضوان الهی برای ایشان مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۶ اردیبهشت ۱۳۹۹
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 خدمت طلاب جهادی به بیماران کرونایی بیمارستان بقیةالله
🎥 تماس تصویری با خانواده بیماران درگیر با #کرونا
🔹 گروهی از طلاب جهادی حاضر در بیمارستانهای مخصوص بستری بیماران کرونا، اولین تماس را بعد از روزها با خانواده آنها برقرار کردهاند.
🔹 نخستین تماس تصویری این افراد با اشکها و لبخندهای فراوانی همراه بود
@Manahejj
🌀 لزوم آمادگی حوزه علمیه برای دوران پساکرونا
🖋 محمد حقپرست
🔹 بسیاری از تحلیلگران درباره دوران پساکرونا و اتفاقات پیش روی جهان، در حال برنامهریزی هستند؛ احتمالات مختلف را بررسی میکنند و خودشان را متناسب با آنها آماده می کنند. درباره سلیقهها و ذائقههای مخاطبان، اقتضائات هر منطقه و مدیریت آینده جهان و اینکه باید چکار کنند، راهحلهایی را پیشبینی میکنند.
🔹 حوزه علمیه نیز به عنوان مرکز دیانت و فرهنگ اسلامی، باید خود را برای این مسأله آماده کند. آیا حوزه از هم اکنون برای معادلات پیش رو اعم از فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و...، متناسب با وظیفهاش برنامهریزی کرده یا فکری دارد؟
🔹 به عنوان مثال، بعد از کرونا یک فرصت طلایی برای تبلیغ به وجود میآید و آن این است که مردم برای رهایی از بلای کرونا و مصیبتهای آن به دعا و نیایش روی آوردهاند. مردم ما، این ایام با توسل و دعا حال معنوی خوبی پیدا کردند. یکی از وظایف حوزویان، ارتقای این حال معنوی است.
از سویی، به احتمال زیاد تا یکی دو سال آینده مساجد و اماکن فرهنگی جمعیت سابق را تجربه نکنند؛ چه اینکه بیماری در کمین است. با این وضع، حوزه چگونه و با کدام روش میخواهد کار فرهنگی کند؟ آیا تمام تمرکز باید به سمت فضای مجازی و ظرفیتهای آن برود؟
🔹 پاسخ به این پرسشها و مشابه آن، نقشه اجتماعی و تبلیغی حوزه را مشخص خواهد کرد. اگر منتظر باشیم تا با جو جامعه حرکت کنیم و پیشبینی نداشته باشیم، قطعا فرصتهای خوبی را از دست خواهیم داد.
#جهان_پساکرونا
@Manahejj
🌀 مساجدی که بازگشایی خواهند شد و مساجدی که بسته خواهند ماند
👤 حسن روحانی
🔹 کشور را تقسیمبندی کرونایی میکنیم: سفید، زرد و قرمز مبنای تصمیمگیری خواهد بود.
🔹وزارت بهداشت طبق نقشه اعلام میکند که کدام شهرستان اوضاع سفید دارد و مردم مراعات را ادامه دهند، در زمانی که شرایط سفید بماند شرایط جدیدی مطرح میشود.
در مناطق سفید که وزارت بهداشت اعلام میکند حدود 127 شهر، از زمانی که اعلام شد مساجد و نماز جمعه نیز با رعایت پروتکل باز میشود و امیدواریم با حمایت مردم روز به روز مناطق سفید گسترش یابد.
📌 پ.ن:
قم تا این لحظه منطقه سفید نیست و حرم حضرت معصومه سلام الله علیها و مسجد جمکران همچنان تعطیل خواهند بود.
اطلاعات تکمیلی بزودی منتشر خواهد شد
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 لزوم آمادگی حوزه علمیه برای دوران پساکرونا 🖋 محمد حقپرست 🔹 بسیاری از تحلیلگران درباره دوران پساک
📠 نظر کاربران
💬 ناصر:
سلام علیکم
ناظر به یادداشت حوزه علمیه و #پساکرونا:
میتوان زمانهای رشد و فراگیری نسخههای تقلبی معنویت را تحقیق کرد و روی نمودار برد.
وقتی مشکلات مالی، بلایا و مصائب فردی و اجتماعی زیاد میشود روی آوردن افراد به معنویت هم زیاد میشود؛ این مهم مورد تایید قرآن هم هست...
حال اگر در چنین شرایطی نسخه اصلی معنویت و اسلام ناب، آنگونه که باید و شاید تبلیغ و عرضه نشود، نسخه های دروغین و معنویتنما، فِرق انحرافی و عرفان های کاذب، بیکار نمینشینند و نهایت سواستفاده خود را از شرایط و جو جامعه و نیاز مردم میبرند.
عرفان های کاذب که جای خود، حتی فالگیرها و رمال ها نیز در سفره پهن شده (از نیاز مردم به متافیزیک و ماوراء الطبیعه) نهایت بهره برداری را میکنند.
اینجاست که حوزه و روحانیت موظف است هم روشهای مختلف و بدیع و گسترده تبلیغ و عرضه دین و معارف حقیقی را توجه کند؛ هم فعالیتهای فرقه های انحرافی را مورد رصد داشته باشد.
#نظر_اعضا
#خطر_عرفان_کاذب
#بیداری_حوزه
#جهان_پساکرونا
@Manahejj
🌀 بازداشت عوامل انتشار کاریکاتور موهن
📝 پیگیری نماینده شورای عالی حوزه در هیات نظارت بر مطبوعات
🔹 با پیگیری نماینده شورای عالی حوزه در هیات نظارت بر مطبوعات، در پی انتشار کاریکاتور موهن از روحانیت، روز پنجشنبه ۴ اردیبهشت دادسرای قضایی رسانه آقای حیدری مدیر خبرگزاری ایلنا و همچنین مسئول کانال تلگرامی این خبرگزاری را بازداشت کرد.
🔹 البته چون فقط در کانال تلگرامی این خبرگزاری برای مدت خیلی کمی این کاریکاتور موهن منتشر شده بوده است، روز شنبه مدیر خبرگزاری به قید وثیقه تا موعد دادگاه آزاد اما ادمین کانال تا روز دادگاه در بازداشت بسر خواهد برد.
#شورای_عالی
@Manahejj
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 کتاب «عصر حیرت» جدیدترین نوشته مهدی نصیری را خواندم؛
لب کلامش این است که در دوران غیبت #تمدن_سازی معنا ندارد، و در مقابل مدرنیته زیاد کار خاصی نمیشود کرد!!
قبل از خواندن، خود را آماده کرده بودم تا استدلالهایش را نقد کنم؛ اما بدون اغراق و برخلاف انتظار، کتابی بسیار سطحی و حتی بدون دلیلی واضح بود!
تصورم از نصیری، شخص با سوادی بود که نظرش با دیدگاه من متفاوت است، اما نسبت به سطح معلومات و قوت استدلالهای او به شدت سرخورده هستم؛
امیدوارم استدلال #حوزویانی که هم نظر با وی هستند، این قدر سطحی نباشد!
💬 محمد خادمی
#تمدن_سازی
@HozeTwit
🌀 بیانیه مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی در مورد بازگشایی مساجد و مشاهد مشرفه
🔹 بیش از دو ماه است که به سبب شیوع بیماری #کرونا مراکز معنوی اجتماعی مسلمانان در اکثر کشورهای اسلامی و در کشور عزیزمان ایران به توصیه مسئولان اجرایی و بهداشتی کشور، به روی مؤمنان و مشتاقان بسته شده است. مردم نیز از باب وظیفه قانونی و شرعی، محرومیت از عبادت در مساجد و زیارت مشاهد را تحمل کردند؛ ولی برای بازگشایی این اماکن مقدس لحظهشماری میکنند و با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان انتظار آنان بیشتر شده و مسئولان امر نیز در پی راه حلی برای این مشکل هستند.
🔹 از اینرو مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی حوزه علمیه، بر اساس وظیفه ذاتی خود پس از بررسی ملاکهای شرعی و فتاوای مراجع عظام تقلید، موضوع شناسی مسأله را طی جلساتی با کارشناسان فقهی، پزشکی، تبلیغی و صاحبنظران و همکاری دفتر مقام معظم رهبری، معاونت تبلیغ حوزه علمیه، دفتر مطالعات پژوهشها و ارتباطات حوزویِ مرکز رسیدگی به امور مساجد، دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه علمیه، ستاد ملی مبارزه با کرونا، دانشگاه علوم پزشکی و ستاد ترویج احکام دین، مسائل فقهی مرتبط را با عنایت به فتاوای مراجع معظم تقلید و مراعات احتیاط به شرح ذیل اعلام میدارد:
1⃣ مراعات دستور العملهای ابلاغی از مراجع ذیصلاح برای نحوه بازگشایی مساجد و اماکن مذهبی لازم و ضروری است.
2⃣ نماز خواندن با ماسک و دستکش اشکال ندارد و خللی به نماز وارد نمیکند.
3⃣ برای ورود به مسجد مستحب است انسان با وضو باشد؛ لذا با توجه به توصیههای بهداشتی، مؤمنین در منزل وضو بگیرند و مهر، تسبیح، سجاده و کتاب دعای مورد نیازشان را همراه داشته باشند.
4⃣ سجده بر سنگ اشکال ندارد. لذا چنانچه به جهت مراعات مسائل بهداشتی وسهولت در شستشوی آن، در برخی مساجد به جای تربت، سنگهای مخصوص در اختیار نمازگزاران قرار گیرد، میتوان بر آن نیز سجده کرد.
5⃣ برگزاری نماز جماعت در دو نوبت با فاصله زمانی، در دو صورت اشکال ندارد:
الف) امام جماعت متعدد باشند؛ یعنی امام نماز جماعت اول و دوم دو نفر باشند.
ب) مأمومینی که در نماز جماعت اول شرکت داشتهاند، با مأمومین نماز دوم متفاوت باشند؛ هرچند امام جماعت یک نفر باشد.
6⃣ اعاده نماز برای امام جماعت در صورتی که مأمومین نماز دوم غیر از نماز اول باشند مانعی ندارد و خواندن نماز قضا هم توسط امام جماعت اشکال ندارد ولی نماز قضاء امام جماعت باید قطعی باشد نه احتیاطی.
7⃣ مواد ضد عفونی کننده و الکلهایی که برای ضدعفونی مساجد بهکار میرود طبق نظر کارشناسان، از نوع الکل مُسکر نیست؛ لذا محکوم به طهارت است و در فرض شک هم حکم به طهارت می شود.
8⃣ علاوه بر استحباب مراعات حال أضعف مأمومین در نماز، نسبت به تعقیبات نماز هم با توجه به توصیه¬های بهداشتی، به أقلّ مقدار مستحب اکتفا شود.
9⃣ از آنجا که خواندن نماز مستحب در حال راه رفتن هم جایز و صحیح میباشد، ائمه جماعات مومنان را نسبت به اصل مسئله و کیفیت خواندن آن راهنمایی فرمایند تا توقف در مسجد کوتاهتر باشد و از ابتلای به بیماری کرونا یا انتشار آن جلوگیری شود.
0⃣1⃣ چنانکه افطاری دادن در مسجد از سوی مسئولان در حال حاضر ممنوع باشد و افرادی قصد افطاری دادن داشته باشند مسئله چند صورت دارد:
الف) اگر افطاری دادن در مسجد بر آنها به واسطه نذر و امثال آن واجب نشده باشد، میتوانند در مصارف خیر دیگر یا کمک به مستمندان هزینه کنند.
ب) اگر به واسطه نذر و امثال آن، افطاری دادن در مسجد واجب شده باشد، چنانچه مقیّد به ماه رمضان سال جاری نباشد، یا نذر هرساله نباشد، میتوانند در سالهای آینده اقدام کنند.
ج) اگر نذر مقید به ماه رمضان و درون مسجد و مقید به سال جاری بوده ولی ممکن نشود، عمل به نذر واجب نیست؛ لذا احتیاط آن است که در مصارف خیر دیگری که نزدیک به مورد نذر باشد هزینه کنند؛ مثلاً غذا را بین روزهداران بیرون از مسجد توزیع کنند. (بدون تجمع در یک محل)
1⃣1⃣ مراعات فاصله فیزیکی با افراد دیگر در این شرایط هنگام برپایی نماز جماعت، لازم و مورد تأکید است. بنابراین اساس، فاصله نمازگزار از محل سجده نسبت به فردی که در صف جلو ایستاده، تا یک متر اشکال ندارد. (که درنتیجه از محل ایستادن خود تا محل ایستادن فرد جلو، بیش از دو متر خواهد بود.) فاصله نمازگزار با کسانی که در طرفین وی ایستادهاند نیز تا یک متر اشکال ندارد. (به شکل تصویر پیوست)
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#پروتکلهای_بهداشتی
#بازگشایی_مساجد
@Manahejj
🌀 نحوه قرارگیری در صفوف نماز جماعت
📝 مطابق با نظر مراجع معظم تقلید و مبتنی بر پروتکلهای بهداشتی
🔹 مراعات فاصله فیزیکی با افراد دیگر در این شرایط هنگام برپایی نماز جماعت، لازم و مورد تأکید است. بنابراین اساس، فاصله نمازگزار از محل سجده نسبت به فردی که در صف جلو ایستاده، تا یک متر اشکال ندارد. (که درنتیجه از محل ایستادن خود تا محل ایستادن فرد جلو، بیش از دو متر خواهد بود.) فاصله نمازگزار با کسانی که در طرفین وی ایستادهاند نیز تا یک متر اشکال ندارد.
#مطابق_با_تصویر
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#پروتکلهای_بهداشتی
#بازگشایی_مساجد
@Manahejj
مسئول مدرسه علمیه دارالشفاء گرگان منتشر کرد:
🌀 جزئیات یکی از بزرگترین #موقوفه_خواری کشور در گلستان
⚖️ لزوم ورود دستگاه قضا به این پرونده
🔹 بنا داریم به #حوزه_علمیه_قم نامه بزنیم جهت بازدید آیت الله رئیسی و یا نماینده ایشان جهت بازدید سرزده از موقوفات مدرسه علمیه و ارائه گزارشات به ایشان
🔹 فرودگاه گرگان، دنبال گرفتن سند برای این اراضی موقوفه [حوزه علمیه] است در حالیکه این دست دولت و استاندار و هیچ شخصی نیست و فقط نیت واقف است که هدف را مشخص می کند.
📌 منبع و مدارک موقوفه:
http://golestanema.com/s/59/68386
#موقوفات_حوزوی
#موقوفه_خواری
@Manahejj
🌀 عاملان ولنگاری فضای مجازی کشور را محاکمه کنید
🖋 مطالبه ۴۰۰ استاد و طلبه از رئیس دستگاه قضا
🔹 شورای هماهنگی گروه های فرهنگی حوزه، مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم و بیش از ۴۰۰ نفر از اساتید، طلاب و فضلای حوزه های علمیه از ۶۵ شهر کشور طی نامهای از رئیس قوه قضائیه خواستند عاملان ولنگاری فاجعه بار فضای مجازی کشور، آقایان آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی را بازداشت و محاکمه کند.
🔻برخی از تخلفات و کوتاهیهای صورت گرفته نهادهای مذکور بدین شرح است:
◽️عدم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به عنوان ضروری ترین زیرساخت ارتباطی کشور با وجود تصریح قانونی و تاکیدهای چند باره رهبر معظم انقلاب نسبت به آن
◽️حمایت زیرساختی عجیب از شبکه های مجازی خارجی همچون تلگرام و اینستاگرام
◽️سنگ اندازی های فراوان در مسیر رشد و توسعه پیام رسان های داخلی
◽️وابسته کردن غالب خدمات و سرویس های فضای سایبری کشور به دشمن
◽️توسعه فضای مجازی بر خلاف منافع مردم و کشور بر مدار منافع هزاران میلیاردی انحصاری خرید و فروش پهنای باند خارجی برای دولت
◽️معطل ماندن فاجعه بار مطالبات و دستورات رهبر انقلاب در خصوص سامان بخشیدن به فضای مجازی کشور
◽️به مخاطره انداختن امنیت ملی از طریق بهره گیری گروه های تروریستی از شبکه های اجتماعیِ مطلقا بی ضابطه
متن کامل نامه + اسامی:👇
hawzahnews.com/news/897864
@Manahejj
🌀 بازگشایی مساجد
📝 فرصت مؤمنین/ تهدید مغرضین
🖋 علی مهدوی
🔹 دو گروه در این شرایط میتوانند «فرصت رمضانی مؤمنین» را تبدیل به تهدیدی از طرف مغرضان کنند، نخست گروهی که از روی بیخیالی یا خوشخیالی به توصیههای ایمنی و بهداشتی بیاعتنایی میکنند و خود را ایمن از هرگونه بیماری میدانند و دوم گروهی که با ادعای «طبهای جایگزین» از اساس، خطر بیماری کرونا را زیر سوال می برند و با ادعای پیشگیری و درمانهای «انحصاری» مردم را به بیراهه میکشانند و از «تبعيت» از دستورات بهداشتی باز میدارند.
🔹 این دو طیف خطرناک، ممکن است از هر دستاویز قرآنی یا حدیثی یا فرا درمانی و... برای اثبات ادعاهای باطل خود سوءاستفاده کنند و موجب گسترش بیماری و بدنامی مساجد و تجمعات مذهبی در عصر رسانه شوند.
👈🏻 ناگفته نماند نگارنده، منکر تأثیرات مثبت درمانهای طب سنتی نیست؛ اما نوع ورود به مسأله، بسیار مهم و حائز اهمیت است.
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#پروتکلهای_بهداشتی
#بازگشایی_مساجد
@Manahejj
🌀 بازگشایی مساجد
📝 فرصت مؤمنین/ تهدید مغرضین
🖋 علی مهدوی
🔹 طبق اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا، مساجد و مشاهد مشرفه در شهرهایی که طبق آمار وزارت بهداشت، وضعیت سفید دارند (بیش از ۲۰۰ شهر در کشور) بازگشایی میشود.
از طرفی این خبر، موجب مسرت مؤمنین شده است و به معنای فرصتی مهم در شرایط کرونایی و خانهنشینی برای کسب فیوضات ماه مبارک رمضان است؛ از دیگرسو لازم است حساسیتهای لازم تدبیر شود تا این فرصت ارزشمند تبدیل به تهدیدی از جانب مغرضین نشود.
🔹 اگر مساجد و مشاهد مشرفه پروتکلهای بهداشتی تعیینشده را رعایت کنند قطعا جای هیچ نگرانی نخواهد بود؛ اما اگر در این میان، عدهای نادانسته یا عامدانه سعی کنند این پروتکلها و قوانین وضعشده بهداشتی را نادیده بگیرند و بهانه به دست دشمنان بدهند و با سلامتی مؤمنین بازی کنند، به تعبیر قرآن کریم «سعی در خرابی معنوی مساجد» داشته و مصداق آیه ۱۱۴ سوره مبارکه بقره خواهند بود.
⛔️ در شرایط کنونی، متولیان مساجد و مؤمنین نمازگزار بایستی مراقب تبعات اقدامات ضدبهداشتی جاهلان یا مغرضان باشند چراکه:
1️⃣ در عصر رسانه قرار داریم و رسانهها میتوانند از کاه، کوه بسازند. فقط کافی است کلیپی کوتاه از تجمع مؤمنین -بدون رعایت پروتکلها- در یک مسجد در نقطه ای از کشور، به فضای مجازی و شبکههای اجتماعی راه یابد و اتفاقا فردای آن روز وضعیت سفید آن شهر تبدیل به وضعیت زرد یا قرمز شود، در این فضا به سرعت سمپاشی رسانهها علیه مساجد و تجمعات مذهبی آغاز خواهد شد. در عصر دیجیتال، هر اقدام اشتباه ما، فقط متوجه ما و شهر و محله ما نخواهد بود؛ بلکه میتواند موجی منفی علیه اساس دین و مذهب، ایجاد کند.
2️⃣ یادمان باشد رهبر معظم انقلاب فرمودند هرکاری که موجب انتشار این بیماری شود «سیئه» است و رعایت دستورات بهداشتی «واجب شرعی» است. بنابراین به اظهارنظر افراد غیر متخصص یا بیاعتنا به مسائل بهداشتی نه تنها توجه نکنیم؛ بلکه حتی لازم است به عنوان نهی از منکر، به این موضوع ورود کنیم.
رهبر معظم انقلاب حدود شش بار تأکید فرمودند نکات بهداشتی که ستاد ملی مبارزه با کرونا تعیین و به صورت قطعی اعلام میکند، لازم الاجراست و توسط همگان بایستی رعایت شود.
3️⃣ دو گروه در این شرایط میتوانند «فرصت رمضانی مؤمنین» را تبدیل به تهدیدی از طرف مغرضان کنند، نخست گروهی که از روی بیخیالی یا خوشخیالی به توصیههای ایمنی و بهداشتی بیاعتنایی میکنند و خود را ایمن از هرگونه بیماری میدانند و دوم گروهی که با ادعای «طبهای جایگزین» از أساس، خطر بیماری کرونا را زیر سوال می برند و با ادعای پیشگیری و درمانهای «انحصاری» مردم را به بیراهه میکشانند و از «تبعيت» از دستورات بهداشتی باز میدارند.
این دو طیف خطرناک ممکن است از هر دستاویز قرآنی یا حدیثی یا فرا درمانی و... برای اثبات ادعاهای باطل خود سوء استفاده کنند و موجب گسترش بیماری و بدنامی مساجد و تجمعات مذهبی در عصر رسانه شوند.
ناگفته نماند نگارنده، منکر تأثیرات مثبت درمانهای طب سنتی نیست؛ اما نوع ورود به مسأله، بسیار مهم و حائز اهمیت است.
4️⃣ ممکن است کسی بگوید برخی پاساژها و فروشگاههای زنجیرهای، دستورات بهداشتی را رعایت نمیکنند، پس مؤمنین چرا باید رعایت کنند؟
ناگفته پیداست اگر کسانی دستورات شرعی و قانونی را رعایت نکنند، مجوزی برای تخطی ما از این احکام و دستورات نمیشود. لذا اين شرايط، آزمونی برای همه مؤمنین و متولیان است تا میزان تبعیت خود از دستورات ولی فقیه را به منصه ظهور برسانیم.
🔹 امید است این بار هم نقشه «توطئه بدخواهان و جهل مدعیان» نقش بر آب شود و همه ما با رعایت قوانین و مقررات بهداشتی، مصداق بارز این آیه مبارکه باشیم: «إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ ءَامَنَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الاَخِرِ وَ أَقَامَ الصَّلَوةَ وَ ءَاتىَ الزَّكَوةَ وَ لَمْ يخشَ إِلَّا اللَّهَ فَعَسىَ أُوْلَئكَ أَن يَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِين» (توبه/ ۱۸)
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#پروتکلهای_بهداشتی
#بازگشایی_مساجد
@Manahejj
#معرفی_تبلیغ_مجازی_باکیفیت
🌀 خانواده طلاب هنرمند (طه)
📝 ساعت خود را به وقت #طه کوک کنید...
✅ مبلغین مجازی میتوانند از محتوای تولیدشده از سوی طلاب هنرمند (طه) بهرهمند شوند:
📌 لینک سایت و کانال👇🏻
🌐 Free.TahaFamily.ir
🌱 @TahaFamily_ir
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
#معرفی_تولیدات_فاخر
#مناهج
@Manahejj
🌀 نامه آیتالله اعرافی به وزیر ارتباطات
📝 گزیده نامه
🔹 «... در چنین وضعیتی، ضرورت و اهمیت #قویتر_شدن در فضای مجازی که از توصیه های ارزشمند مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است، بیش از پیش نمایان میشود و برای اینکار مهمترین گام، #تکمیل و تقویت #شبکه_ملی_اطلاعات» است که مطالبه قدیمی و مورد تأکید مکرر مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) است و همواره مورد تأکید مراجع معظم تقلید (دامت برکاتهم) و مطالبه حوزویان بوده است.»
💠 انتظارات مطروحه در نامه:
1️⃣ زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات توسعه یابد و زمینه لازم برای تبدیل شدن این شبکه به بستری امن، سریع، سالم و ارزان برای بهره گیری هوشمند، کارآمد و مدیریت شده از محتوا و خدمات داخلی و شبکه جهانی اینترنت فراهم آید.
2️⃣ توسعه خدمات پایه داخلی، به ویژه جستجوگر ملی، مورد اهتمام جدی بوده و از تأمین کنندگان این خدمات، از جمله #پیام_رسانها، که علی رغم کاستیهای زیرساختی و سخت افزاری در مسیر تحقق استقلال کشور در فضای مجازی میکوشند، به ویژه در شرایط کنونی حمایت لازم صورت پذیرد.
3️⃣ همراه با توسعه امکانات زیرساختی، سیاستهای لازم جهت توسعه محتوای داخلی مد نظر باشد، از جمله تمهیدات لازم جهت حمایت از تولید محتوای داخلی، با اختصاص سهم جدی تری از درآمد ناشی از ترافیک ایجاد شده در شبکه اتخاذ گردد و پهنای باند شبکه های داخلی محور اصلی و مدنظر قرار گیرد.
4️⃣ مراقبت از امنیت شبکه و اطلاعات مربوط به حریم خصوصی شهروندان و کلان داده ها مورد اهتمام جدی باشد.
@Manahejj
🌀 روز معلم
سالروز شهادت عالم مجاهد انقلابی شهید مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد.
@Manahejj
🌀 پیامهای کرونا برای مبلغان
🖋 محمد حقپرست
🔹 کرونا هرچند پر از نحسی و بدی است، اما پیامهایی را برای حوزویان به ویژه مبلغان، دارد که قابل توجه است:
1⃣ فضای مجازی و فرصتها و تهدیدهایش را جدی بگیرید. فضایی تقریبا رها شده و بی در و پیکر و البته در دسترس همه؛ از بچه گرفته تا بزرگ، تحصیل کرده و بی سواد. تهدیدهایش خیلی زیاد است و زیادتر هم می شود. اما فرصتهایش هنوز برای ما بکر و تازه است. کرونا باعث شد تا بار دیگر ظرفیتها و فرصتهای این فضا را ببینیم و بفهمیم چه خبر است.
2⃣ نیاز به سرگرمیها و بازیهای سالم، جذاب و ارزان، که هم بازی باشند هم آموزنده و مفید. واقعا جای این بازیها خالی است. نسل امروز ما نیاز به بازیهای متناسب با اقتضائات خودش دارد و نمی توان فقط بازیهای قدیمی و کهنه را آموزش داد. به راستی در این زمینه چقدر توفیق داشتیم؟
3⃣ نیاز به بازیهای رایانهای و موبایلی با محتوای مناسب، برای رده های سنی مختلف. وقتی از بازی حرف می زنیم، ذهن اکثریت به بچه ها می رود، اما امروز فقط بچه ها بازی نمی کنند، بلکه اکثر کاربران موبایلهای لمسی چندتا بازی دارند و حتی کاربر فعال به حساب می آیند.
بازیهای رایانه ای، یکی از جدی ترین تهدیدها و فرصتهای آینده خواهد بود که اگر حوزه علمیه به ویژه معاونت تبلیغ به بازی سازی ورود نکنند، یا حتی دیر ورود کنند، خسارتهای زیادی را خواهیم دید.
〰〰〰〰〰
🗂 #تبلیغ_کرونایی_رمضان
@Manahejj
🌀 فهرست ۱۳۲شهرستان وضعیت سفید
📝 مساجد این شهرستانها، از فردا باز و همچنين نمازجمعه آنها نيز در اين هفته برپا خواهد شد
🔹استان آذربایجان شرقی: آذرشهر/ اسکو/ بستان آباد/ جلفا/ خداآفرین/ عجب شیر/ ملکان/ هریس/ هوراند
🔹استان آذربایجان غربی: پلدشت/ پیرانشهر/ سردشت/ شوط/ ماکو/ نقده
🔹استان اردبیل: اصلاندوز/ خلخال/ گرمی/ نیر
🔹استان اصفهان: بوئین و میاندشت/ تیران و کرون
🔹استان البرز: طالقان
🔹استان ایلام: بدره/ دهلران/ ملکشاهی/ هلیلان
🔹استان بوشهر: تنگستان/ دشتی/ دیر/ عسلویه/ کنگان
🔹استان چهارمحال و بختیاري: خانمیرزا/ کیار
🔹استان خراسان جنوبی: زیرکوه/ جغتاي/ جوین/ درگز/ کوهسرخ
🔹استان خوزستان: آغاجاري/ امیدیه/ اندیکا/ ایذه/ رامهرمز/ گتوند/ مسجد سلیمان/ هفتکل/ هندیجان/ هویزه
🔹استان سمنان: میامی
🔹استان سیستان و بلوچستان: تفتان/ چابهار/ خاش/ دشتیاري/ دلگان/ زابل/ زهک/ سیب و سوران/ فنوج/ قصرقند/ کنارك/ مهرستان/ میرجاوه/ نیک شهر/ نیمروز/ هامون/ هیرمند
🔹استان فارس: آباده/ ارسنجان/ اقلید/ اوز/ بختگان/ بوانات/ بیضا/ پاسارگاد/ خرامه/ خرم بید/ خفر/ خنج/ داراب/ رستم/ زرقان/ زرین دشت/ سپیدان/ سروستان/ فراشبند/ فیروزآباد/ قیر و کارزین/ کوار/ کوهچنار/ لامرد/ ممسنی/ مهر/ نی ریز
🔹استان قزوین: آبیک
🔹استان کردستان: بانه/ دهگلان
🔹استان کرمان: بافت/ رودبار جنوب/ ریگان/ فاریاب/ فهرج/ کهنوج/ کوهبنان / منوجان
🔹استان کرمانشاه: قصر شیرین/ گیلانغرب
🔹استان کهگیلویه و بویر احمد: باشت/ بهمئی/ چرام/ دنا/ لنده/ مارگون
🔹استان گلستان: رامیان/ گمیشان
🔹استان گیلان: رضوانشهر/ سیاهکل
🔹استان لرستان: چگنی
🔹استان مازندران: سوادکوه شمالی/ کلاردشت/ محمودآباد/ میاندورود
🔹استان مرکزي: خنداب
🔹استان هرمزگان: ابوموسی/ بستک/ بشاگرد/ بندر لنگه/ پارسیان/ جاسک/ خمیر/ سیریک/ کیش/ هرمز
🌐 رسا
@Manahejj
🌀 مرغ دانشگاه، غاز است!!
🖋 ناصر میرزایی
به این آگهی اداره دانشآموختگان حوزه علمیه، خوب دقت کنید:
««از میان دانشآموختگان واجد شرایط جهت مدیریت در سازمانها و نهادها در سال ۱۳۹۹ ثبتنام به عمل میآید. با این شرایط:
1⃣ حداکثر سن ۳۸ سال
2⃣ مدرک تحصیلی سطح سه
3⃣ مدرک دانشگاهی کارشناسی یا کارشناسی ارشد مدیریت
4⃣ سابقه اجرایی یا مدیریت حداقل ۲ سال»»
👇🏻👇🏻
🔹 این متن، یک نکته مهم دارد؛ حتی اگر یک حوزوی قوی و حاذق در امر مدیریت باشید؛ اما مدرک دانشگاهی نداشته باشید نزد حوزه علمیه اعتباری ندارید! این یعنی آیا شورای عالی و مرکز مدیریت، پذیرفتهاند از تربیت مدیر عاجز بودهاند و تنها دانشگاه، میتواند مدیر تربیت کند؟! یعنی حوزه علمیه برنامهای برای تربیت مدیران آینده ندارد؟
🔹 اگر طلبهای در امر مدیریت، مطالعات و پژوهشهایی داشته و چه بسا صاحب نوآوریهایی مطابق با دستورات دینی و مدیریت اسلامی باشد، ولی مدرک دانشگاهی نداشته باشد تکلیفش چیست؟
❗️چندی پیش هم شنیده شد عذر آن دسته مشاورانی که مدرک مطابق دانشگاهی نداشتند از مرکز مشاوره حوزه علمیه خواسته شد و همگی اخراج شدند!!
❓آیا مدیران رده بالای حوزوی عملا با اقداماتی از این دست، پروژه فرار مغزهای حوزوی به سمت دانشگاه را کلید نمیزنند؟! به نظر میرسد شورای عالی حوزههای علمیه اگر سیاست مناسبی در این زمینه، برای پرورش طلاب در عرصههای مختلف اجتماعی اتخاذ نکند، چندی دیگر شاهد طلابی خواهیم بود که ظاهر طلبگی دارند اما تخصصهایی مورد تایید علوم انسانی غربی! با تجویزهای مورد عنایت این علوم انسانی!!
✅ امیدواریم منتخبین جدید در شورای عالی حوزههای علمیه در دور آتی، دقیقا تبیین کنند برای این مهم، چه برنامهها، راهبردها و رویکردهایی خواهند داشت.
🔹 گفتنی است همت آیتالله اعرافی در پرداختن به کارویژههای روحانیت، ستودنی است؛ اما نحوه پردازش این مسأله بسیار مهم است؛ چون خروجی آن منتسب به حوزه علمیه است.
📌 پ.ن:
#مناهج آمادگی دارد پاسخ رسمی شورای عالی و مرکز مدیریت حوزههای علمیه به این مطالبه را منتشر کند.
#شورای_عالی
#مرکز_مدیریت
#مطالبات_طلاب
#ضعفها_نقدها
@Manahejj