4_6041835898075612647.mp3
3.52M
💥💥 ویژه ماه های #رجب #شعبان #رمضان 💥💥
💠 سلسله جلسات #اخلاق_مهدوی 53
🎤 با توضیحات #استادعبادی
🎬 جلسه 53
🌀 موضوع : #دعا 29 🌀
❇️آیا دعا داریم برای رسیدن به راحتی مطلق؟❇️
@marefatemahdavi
🌙نماز شب سی ام #ماه_رجب
💠رَوَاهَا سَلْمَانُ الْفَارِسِيُّ عَنِ النَّبِيِّ (ص) ، روایت کرده اند از سلمان فارسی از پیامبر اکرم -صلی الله علیه و آله- که فرمودند:
🔹لِكُلِّ لَيْلَةٍ مِنْ لَيَالِيهِ صَلَاةٌ مُنْفَرِدَةٌ فَمَنْ صَلَّى فِي الثَّلَاثِينَ عَشْراً بِالْحَمْدِ[1] وَ التَّوْحِيدِ[2] إِحْدَى عَشْرَةَ مَرَّةً
👈برای هر شب از شبهای این ماه به طور جداگانه نمازی ذکر گردیده پس هر کس در شب سی ام این نماز را بخواند، ده رکعت -در هر رکعت یک بار سوره حمد و یازده بار سوره توحید- ،
🔹أَعْطَاهُ اللَّهُ تَعَالَى فِي الْجَنَّةِ الْفِرْدَوْسِ سَبْعَ مُدُنٍ وَ يَخْرُجُ مِنْ قَبْرِهِ وَ وَجْهُهُ كَالْبَدْرِ وَ يَمُرُّ عَلَى الصِّرَاطِ كَالْبَرْقِ الْخَاطِفِ وَ يَنْجُو مِنَ النَّارِ. خداوند در بهشت فردوس هفت شهر به او عطا مىكند و از قبر در حالى كه صورتش همانند ماه شب چهاردهم مىدرخشد بيرون مىآيد و همانند آذرخش گذرا از [پل] صراط مىگذرد و از آتش جهنم نجات مىيابد.
[1] سوره الحمد(فاتحه)
[2] سوره التوحید(الاخلاص)
📕منبع: کتاب بلدالامین
🔹🔷🔸🔷🔹
@marefatemahdavi
⭕️️دفــاع از #قــرآن 📖✒️
👈شبهه پنجاه و چهارم 4⃣5⃣
ادعای اشاره ی قرآن به اکسیژن🅾
✨فَمَن يُرِدِ اللّهُ أَن يَهْدِيَهُ يَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلإِسْلاَمِ وَمَن يُرِدْ أَن يُضِلَّهُ يَجْعَلْ صَدْرَهُ ضَيِّقاً حَرَجاً كَأَنَّمَا يَصَّعَّدُ فِي السَّمَاء...✨انعام،۱۲۵✨
(پس كسى را كه خدا بخواهد هدايت نمايد دلش را به پذيرش اسلام می گشايد و هر كه را بخواهد گمراه كند، دلش را سخت تنگ می گرداند چنانكه بخواهد به آسمان بالا رود)
💥 گفته شده، تشبیه تنگ كردن سینه به بالا رفتن در آسمان، از اين لحاظ است كه هر چه ازسطح زمین دور شويم، میزان اكسیژن كم می شود و فرد به حالت خفگی می افتد و اين معجزه است چون قرآن يك حقیقت علمی را كه در آن زمان ناشناخته بوده است مطرح كرده است. اما در واقع چنین نیست؛ در كمبود اكسیژن، سینه گشادتر هم می شود، چون تنفس عمیق تر می شود، يعنی سیستم تنظیم تنفس با اتساع بیشتر سینه و افزايش تعداد تنفس، سعی می كند كه هوای بیشتری را به داخل ريه ها بكشد. مثل هنگامی كه مدتی نفس خود را نگه داريد و سپس رها كنید متوجه می شويد كه سینه ی شما در هنگام دم بیشتر بالا می آيد و نفس های عمیق با فركانس بالاتر می كشید. بنابراين اين معجزه به ضد معجزه تبديل می شود يعنی آيه ادعای غلطی كرده است😐
📝جواب شبهه :
درباره اين آيه دو احتمال وجود دارد:
1⃣منظور همان سختی بالا رفتن به طرف آسمان باشد و همان طور كه رفتن به آسمان 🌫بدون وسیله امكان پذير نیست، هدايت اين اشخاص هم امكان پذير نیست.
2⃣ "يصعّد" به معنی بالا رفتن نباشد، بلكه به معنی سختی تنفس در آسمان باشد،
👈زيرا اولا "يَصَّعَّدُ" از باب صعدا به معنی سختی تنفس است. و به معنی تنگی سینه نیست و كاربرد اين لفظ- از باب تفعُّل "تصعد" براى افاده معناى به دشواری افتادن است.
👈ثانیا: اگر به معنی بالارفتن بود، بايد "يصعدالی السَماء" می آمد در حاليكه در آيه" يصعد فی السَماء" آمده است و با اين وصف كسی كه در آسمان باشد دچار سختی نفس می شود و اين جز با اكتشافات علمى👨🏫 روز قابل فهم نیست، كه در آن روزگار براى بشريت پوشیده بوده است و از اعجاز علمی قرآن است👌
⚠️اشكال سها بنابراين احتمال وارد نیست، زيرا اين آيه نمی گويد كه چون بالا می رود، سینه او تنگ می شود، بلكه می گويد: در آسمان دچار تنگی نفس می شود،
⚠️اما وجه شبه اين گونه است كه منظور از "صدر" (سینه) در اينجا روح✨ و فكر است و اين كنايه در بسیارى از موارد به كار میرود، و منظور از شرح گشاده ساختن، همان وسعت روح و بلندى فكر و گسترش افق عقل آدمى👥 است، زيرا پذيرا شدن حق، احتیاج به گذشت هاى فراوانى از منافع شخصى
دارد كه، جز صاحبان ارواح وسیع و افكار بلند💫 آمادگى براى آن نخواهند داشت.
✅"حرج " بر وزن "حرم" به معنى تنگى فوق العاده و محدوديت شديد است، و اين حال افراد لجوج و بیايمان🔥 است كه فكرشان بسیار كوتاه و روحشان فوق العاده كوچك و ناتوان است، و كمترين گذشتى در زندگى ندارند، بنابراين آيه اين گونه تفسیر می شود كه، سختی پذيرش ايمان برای آنها به مثل سختی تنفس در آسمان است😔
📚منبع: کتاب دفاع از قرآن در رد کتاب نقد قرآن، ص۳۰۲
🖇ادامه دارد ...
#دفاع_از_قرآن ۱۱۱
@marefatemahdavi
👆👆👆
🌀پوستر شماره 4⃣7⃣
👈کتاب #ما_منتظریم (خورشید مهدویت در منظومه فکری چهل ساله امام خامنهای)، صفحه ۶۹
🗓سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) و مرکز تخصصی مهدویت قم۱۳۸۲/۲/۲۰
📒 #پوستر_کتاب_ما_منتظریم
@marefatemahdavi
4_6046515651491661471.mp3
3.43M
💥💥 ویژه ماه های #رجب #شعبان #رمضان 💥💥
💠 سلسله جلسات #اخلاق_مهدوی 54
🎤 با توضیحات #استادعبادی
🎬 جلسه 54
🌀 موضوع : #دعا 30 🌀
❇️برای دفع و رفع بلا چه کنیم ؟❇️
@marefatemahdavi
هدایت شده از بنیاد فرهنگی حضرت مهدی عج استان مازندران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 توضیحات مهم درباره کلیپ منتشر شده با موضوع پیشگویی #ظهور در #سال1400
🎤 حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( استاد مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم)
@bonyadsari
معرفت مهدوی | استاد عبادی
📝 برگرفته شده از فایل های دوره محامین - (فایل جلسه سی و پنجم) بحث ولایت فقیه ..🗃 ⏪ قسمت سی و هشتم
📝 برگرفته شده از فایل های دوره محامین - (فایل جلسه سی و ششم) بحث ولایت فقیه ..🗃
⏪ قسمت سی و نهم
🔗روایـت هفتـم :
📜وعنه، عن أحمد، عن علي بن الحكم، عن أبي أيوب الخزاز، عن عمر بن حنظلة قال: سمعت أبا عبدالله (عليه السلام) يقول: خمس علامات قبل قيام القائم: الصيحة، والسفياني، والخسف، وقتل النفس الزكية، واليماني، فقلت: جعلت فداك إن خرج أحد من أهل بيتك قبل هذه العلامات أنخرج معه؟ قال: لا ... الحديث.
➖➖➖➖➖➖➖🔰🔰
عمربن حنظله می گوید از امام صادق (ع) شنیدم..
👈امام صادق (ع) می فرمایند پنج علامت قبل قیام قائم هست .. که علامات حتمی بحث ظهور را امام مطرح می کند؛ صیحه آسمانی، سفیانی، خسف بیداء، قتل نفس زکیه و یمانی.
این پنج نشانه 🖐 حتمی ظهور هست. راوی می گوید از امام صادق پرسیدم اگر کسی از اهل بیت شما قیام بکند قبل از این علامات، ما همراه با او حرکت بکنیم؟ همراهی اش بکنیم؟ امام فرمودند نه. کمکش نکنید.
❌مخالفین ولایت فقیه از این روایت اینجوری استفاده می کنند می گویند خُب می گوید قبل ظهور حرکتی نکن، همراهی اش نکن، پس نباید همراهی کنیم.
☝️اما جواب ما :
اولا در روایت می گوید «إِنْ خَرَجَ أَحَدٌ مِنْ أَهْلِ بَيْتِكَ» از اهل بیت شما یک نفر خروج بکند. به نام اهل بیت حداقل، از اهل بیت، نمی گوید همه مردم یا هر کسی.
چرا..⁉️ چون اگر ما بگوییم منظورش همه مردم باشند پس روایت تأیید زید زیر سوال می رود، روایتی که زید را تأیید کرد.
پس این روایت می گوید از اهل بیت یک نفر قیام بکند.
👈نکته بعدی امام برای چی نشانه های حتمی را گفت؟ اینجا معلوم می شود امام داشت این را می گفت که اگر کسی آمد به عنوان مهدی موعود قیام کرد همراهی اش نکنید.
⁉️ چرا...؟ چون دقیقا محمد بن عبدالله از نوادگان امام حسن (ع) به اسم مهدی موعود به اسم امام زمان قیام کرد، امام گفت همراهی اش نکنید.
پس چرا برای زید گفت همراهی اش کنید؟ زید که به اسم امام زمان قیام نکرد، زید به اسم کسی که دوستدار اهل بیت هست قیام کرد گفت اگر پیروز بشوم ان شاءالله حکومت را به دست امام صادق (ع) میدهم، زید به این نیت قیام کرد.
👈امام دارد می گوید قبل علامات کسی بیاید ادعا کند امام زمانم قطعا دروغگو هست! قبل این علامات کسی به اسم امام زمان بخواهد قیام کند قطعا دروغگو هست. امام فقط این را دارد اینجا مطرح می کند، همین!
🎤استاد احسان عبادی
#متن_دوره_محامین ۳۹
@marefatemahdavi
🌼🌿
شعبانشــدوپیکعشقازراهآمد
عطـــرنفــسبقـــ♥️ـــيةاللهآمد
باجلوهسجاد،ابوالفضلوحسين
يكماهوسهخورشيددراينماهآمد
#ماه_شعبان
🌼🌿
@marefatemahdavi
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و هفتاد وششم
⭕️..دلیلش را با هم بررسی می کنیم (چرا ائمه استغفار می فرستادند) :
1⃣- گفتند اهل بیت بزرگوار برای ما گنهکاران استغفار می فرستادند، و این جنبه آموزشی داشته.
👈یعنی معصومین✨ می خواستند به گنهکاران بیاموزند که وقتی می خواستی دعا بکنی اول از خدا بخواه که از سر تقصیراتت😞 بگذرد بعدش بیا بقیه دعاهای خودت را مطرح بکن. که این را قبلا در بحث های استجابت دعا عرض کردیم که ما اول برای خودمان استغفار بفرستیم گنـاهانمـان پاک بشود، بعد دعا بکنیم.
2⃣- جواب دوم گفتند که بحث آموزش مطرح نیست یعنی ائمه این استغفارها را به نیت آموزش ما نگفتن بلکه کرنش و عبودیت نسبت به معبود خودشان بود، خدای متعال✨. تضرع، اظهار عجز کردن نسبت به خدا می کردند و با این کار لذت می بردند، یک لذت معنوی.
شما چطور یک انسانی💞 را دوست داری، دوست داری همیشه به او خدمت بکنی. اینها هم همین است. لذت می بردند از استغفار در محضر خدا. استغفار خودش نوعی دعاست. دعا اظهار کرنش است، اظهار عجز است، اظهار تضرع نسبت به خدای متعال است.
👥اولیای خدا که دنبال لذت های نفسانی نیستند، اینها دنبال لذت های معنوی بودند به همین خاطر با این استغفار📿 و امثال استغفار لذت معنوی خودشان را بالا میبردند. لذا این عزیزان هم در همین قالب ها اظهار عجز می کردند، اظهار ضعف میکردند، اظهار نقص میکردند، با آنکه نور مطلق بودند🌟 اما پیش خودشان در محضر خدای متعال اظهار عجز می کردند.
⚠️پس فقط تعلیم و آموزش به ما گنهکاران نبود، شما بیا استغفار بکن... نه قطعا ارزش بالاتری داشت، قطعا دعا و استغفار اهل بیت🌷 جنبه های بالاتری از آموزش به ما را داشت، خودشان میخواستند یک لذت معنوی را ببرند.
💢میخواستند یک اظهار نقص در محضر خدا بکنند که خدایا ما با آنکه معصوم هستیم فکر نمی کنیم که دیگر همه کارهایمان درست است و همه جوره داریم تو را عبادت می کنیم، ما هم نقص داریم.
👌حالا اهل بیت نقص خودشان را در عبادات خودشان می دانستند. از گناهان مطمئن بودن که گناه نمی کنند، در عباداتشان می گفتند این عبادات ما آن طوری نیست که مرضی رضای خدا باشد.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (85)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 276
💠☀️💠☀️💠☀️💠
____________________
@marefatemahdavi
🔐سه نقطه کلیدی در یک فقره کوتاه مناجات شریف شعبانیه:
🔶إِلَهی هَب لی قَلباً یُدنیهِ مِنکَ شَوقُهُ و لِساناً یُرفَعُ إِلَیکَ صِدقُهُ و نَظَراً یُقَرِّبُهُ مِنکَ حَقُّهُ✨
👌[خدای من] به من عطـا کن دلی که شـوق، او را به تـو نزدیک کند. آلودگی ما به مادیات وگناه این شـوق را در دل میمیراند، اُنس ما با قـرآن، دعـا، نوافـل و درست بهجا آوردن فرائـض این شـوق را در دل برمیانگیزد. زبانِ صادق، سخن باصداقت حرفی که در آن شائبهای از مادّیت و خودخواهی و هواپرستی نباشد، این سخنی است که به سمت خدا بالا میرود.
🔷نگاهِ حقیقتآمیز؛ نگاهِ حقانی به مسائل، نه نگاهِ جانبدارانه، هوسگرانه و کاسبکارانه. مسائل را با نگاه طرفداری از حق، دنبالهی حق بودن، با این نظر نگاه کنیم. آنوقت این نگاه به خدا نزدیک میشود.
🔖رهبر انقلاب ۱۳۹۴/۰۳/۰۶
#مناجات_شعبانیه
@marefatemahdavi
4_6046515651491661473.mp3
4.4M
💥💥 ویژه ماه های #رجب #شعبان #رمضان 💥💥
💠 سلسله جلسات #اخلاق_مهدوی 55
🎤 با توضیحات #استادعبادی
🎬 جلسه 55
🌀 موضوع : #دعا 31 🌀
❇️تاثیر قرب درونی و بیرونی بر استجابت دعا❇️
@marefatemahdavi
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
💠👈 سلسله سخنرانی های
″دولــت کــریمه″
🎬 قسمت دویست ویکم (از فایل شماره 45)
به بحث جنگ احد می رسیم،
✌️دومین جنگی که پیامبر خدا با مشرکین انجام دادن جنگ احد بود، در سال سوم هجری🗓.
یهودی ها دیگر خطر پیامبر و مسلمانها را حس کرده بودند، در جنگ بدر دیدن 313 تا مسلمان آن هم با ساده ترین ادوات نظامی، که خیلی هایشان شمشیر نداشتن، خیلی هایشان اسب🐎 نداشتند، چطور بر لشکر مشرکین پیروز شدند، با رشادت های امیرالمؤمنین (ع).✨
🔔احساس خطر کردند، گفتند باید کاری بکنیم که این مسلمین شرشان را بخوابانیم. یهودی ها از مدینه به مکه آمدند گفتگویی را با ابوسفیان🗣 داشتند، او را به جنگ تحریک کردند و قول دادن در صورت عملیات دوباره توسط مشرکین، قطعا یهودی ها با هماهنگی🤝 مشرکین وارد جنگ و وارد عمل می شوند.
یعنی اگر شما مشرکین بیایید ما هم به شما کمک خواهیم کرد.
👈👈خیلی از سرمایه داران و صاحب کاروان های تجاری مکه در جنگ بدر کشته شده بودند، این اموالشان بی صاحب شده بود، خیلی ها مجروح شدن🤕، تعدادی هم سر افکنده و مغبون و بسیار بی روحیه برگشتند، یک مقدار سخت بود مشرکین دوباره بخواهند اینها را تجدید قوا بکنند.
🔹اما سال بعد (یعنی همان سال سوم هجری) ابوسفیان حدود سه هزار نیرو فراهم کرد👳🏻♂ به همراه سه هزار نفر نیروی ذخیره و از آن طرف هم تعدادی زن. (یعنی سه هزار نفر نیروی خط مقدمی، سه هزار نفر نیروی ذخیره، به همراه تعدادی زن آوازه خوان👩🏻 و رقاصه و زنهای .. برای اینکه مثلا یک روحیه ای به افراد نیروی خودش بدهد) دوباره سپاه شرک را ابوسفیان راه اندازی کرد.
📃خبر این لشکرکشی به پیامبر رسید. ایشان به مشورت با یاران خودشان پرداختند. ابتدا حضرت پیشنهاد دادند در داخل مدینه جنگ می کنیم، جنگ را به جنگ شهری🏘 تبدیل می کنیم.
چرا؟ چون مشرکین زیاد هستند تجهیزات نظامی یشان بیشتر است و در میدانهای باز، فضا اگر باز باشد مثل کوه ها⛰، مثل دشت ها، می توانند ما را محاصره کنند. اما اگر در شهر بجنگیم چون ما محل عملیات را بهتر می شناسیم، ما اهل مدینه هستیم داخل شهر مدینه را بهتر می شناسیم، وقتی دشمن وارد کوچه های مدینه بشود می توانیم آن سازمان بندی و آن نظم صفوف دشمن👥 را بهم بزنیم و دشمن هم تضعیف بشود.
☝️از طرفی هم همه مردم شهر در جنگ درگیر می شوند و ما می توانیم با تمام قوا استفاده بهینه را بکنیم.
↩️مشرکین هم از آن طرف ادوات جنگی شهری، بعضی ادوات و تجهیزات مخصوص جنگ شهری است مثل منجنیق، مثل ابزار آتش🔥 زدن و خراب کردن قلعه ها، اینها را به همراه نداشتن. فقط ادوات جنگ رودر رو مثل شمشیر، نیزه و 🏹تیرو کمان به همراه داشتند.
👌به همین خاطر دلیل پیامبر (ص) یک دلیل کامل بود، با رعایت همه جانبه اصول و تاکتیک های نبرد. یک تصمیم کاملا درست.
❌اما جالب است بعضی از اصحاب نظر پیامبر را نپذیرفتند و گفتند جنگ شهری ننگ برای ماست، ما قبول نمی کنیم در جنگ شهری کار بکنیم، جنگ شهری برای ترسوهاست. در حالی که چنین چیزی نبود، اما اینها این توجیه را انجام دادند.
📎ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#متن_دولت_کریمه 201
#کانال_معرفت_مهدوی
#لطفا_معرف_کانال_باشید
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
@arshiv_link313
معرفت مهدوی | استاد عبادی
💠☀️💠☀️💠☀️💠 ☀️اخلاق مهدوی☀️ ◀️قسمت دویست و هفتاد وششم ⭕️..دلیلش را با هم بررسی می کنیم (چرا ائمه
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و هفتاد وهفتم
3⃣- توجه اولیای خدا که دارای مقامات معنوی هستند، توجه این عزیزان به اعمال صالح و مقامات عالی معنوی. مثل مقام توکل..
🔸آقای خواجه عبدالله انصاری یک کتابی دارد به نام صد منزل، در دانشگاه میخواندیم در بحث عرفان. کتاب خیلی زیبایی است، منازل متعددی را در سیر و سلوک ذکر 📚 می کند، یکی از منازل توکل است که انسان به مقام توکل برسد، یکی مقام رضا، یکی مقام تسلیم..
☝️وقتی ما توجه می کنیم به این مقامات که از این مقام به مقام بعدی برسم، خود این یک حجاب است،⚠️
👈یعنی توجه من به این مقام است. اما این حجاب، حجاب ظلمانی و تاریک نیست بلکه حجاب نورانی است. ما یک حجاب ظلمانی داریم که از طریق گناهان برای ما حاصل می شود، اما این حجاب یک حجاب نورانی✨ است و باید همین هم برطرف بشود. همین توجه را اولیای خدا برای خودشان گناه حساب میکردند.
🗣لذا گاهی در این قالب می گویند یک جمله معروفی است؛ ″حسنات الابرار سیئات المقربین″ یعنی آن کارهای نیک انسانهای نیکوکار، برای افراد مقرب و درجه بالا گناه حساب می شود. در بحث امام خمینی گفته بودیم این نمازهایی که ما می خوانیم برای اولیاءالله اصلا گناه هست، این چه نمازی است خواندی؟؟! بی حال، بی توجه..‼️
👌این بزرگان و علما و مقربین درگاه خدا هم مقامشان می رود بالاتر مثل معصومین، از این نظر استغفار می کنند. پس این حجاب یک حجاب نورانی است که این را می آیند مطرح می کند.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (85)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 277
💠☀️💠☀️💠☀️💠
___________________
@marefatemahdavi
✨باز آی دلبرا که دلـــــم بی قرار
توست!
#یاصاحبالزمان✨
🌷اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌷
@marefatemahdavi
4_6051074948254926959.mp3
4.11M
💥💥 ویژه ماه های #رجب #شعبان #رمضان 💥💥
💠 سلسله جلسات #اخلاق_مهدوی 56
🎤 با توضیحات #استادعبادی
🎬 جلسه 56
🌀 موضوع : #دعا 32 🌀
❇️بحث دعاهای شخصی و عمومی ❇️
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
🔘غزوه بنی المصطلق یا مریسع 💢بنی المصطلق طایفه ای از خزاعه اند و مریسع نام منطقه ای که سپاه اسلام ب
💥به سوی پیروزی بر حجاز
🔹پیمان حدیبیه
👈گذشت که پس از غزوه احزاب، رسول خدا (ص) فرمود: از این پس آنان به جنگ ما نخواهند آمد و این ما هستیم که به جنگ با ایشان خواهیم رفت. اعتقاد رسول خدا (ص)✨ چنین بود که قریش با توجه به شکستی که در احزاب متحمل شده و به علاوه همه تجربه های گذشته، در طی قریب بیست سال از آغاز بعثت🔆، فکر حمله به اسلام را از سر بیرون کرده، چرا که توان آن را از دست داده است. به علاوه، قریش همانند بدویان بیابانی نبود که تنها در اندیشه جنگ⚔ باشد، بلکه می توانست به صلح نیز بیندیشد. اگر قرار باشد جنگی بی حاصل برپا شود، آن هم با همه تبعات سخت آن که یکی از آنها قطع راه تجارتی قریش است، چه بهتر که درباره صلح نیز فکری شود.
☝️به هر روی سران قریش تا این اندازه پختگی سیاسی داشتند که بفهمند جنگ با مسلمانان آن هم با هدف براندازی، دیگر از توان آنان خارج شده است.
♦️رسول خدا (ص) با توجه به شناخت عمیقی که از روحیه دشمن داشت، در شوال سال ششم هجری، مصمم شد تا برای عمره راهی مکه🕋 شود.
آن حضرت دستور دادکه تنها با یک شمشیر غلاف شده حرکت کرده و از برداشتن هر نوع سلاح دیگر خودداری کنند. این بدان دلیل بود که بر همه اعراب و نیز قریشیان ثابت شود رسول خدا (ص) تنها قصد انجام عمره داشته و به هیچ روی سر جنگ ندارد.
رسول خدا (ص) همراه یک هزار و چهارصد تا ششصد نفر 👥 از اصحابشان عازم مکه شدند. پیامبر (ص) در مسجد شجره محرم شدند و در طول راه از بدویان خواستند تا وی را همراهی کنند. آنان از پذیرفتن دعوت پیامبر (ص) خودداری🚫 کردند. گویا ترس عمده آنان از این به ظاهر بی احتیاطی مسلمانان بود که سلاحی همراه نداشتند. اعراب بر این باور بودند که این سپاه بازگشت ندارد😣، زیرا به سوی مردم مسلحی می رود که هنوز خاطره بدر را در ذهن دارد.
📯زمانی که خبر نزدیک شدن مسلمانان به قریش رسید، آنان به رایزنی با یکدیگر پرداخته و مصمم🤝 شدند تا از ورود آن حضرت به مکه جلوگیری کنند. تصور آنان بر این بود که با توجه به وضعیت جنگی حاکم بر روابط آنان با رسول خدا (ص)، ورود آنان به مکه، حتی برای انجام عمره، لطمه ای بر حیثیت قریش خواهد بود.
به همین دلیل، همپیمانان خود مانند ثقیف و احابیش را به یاری طلبیده، دویست سوار🏇 را به فرماندهی خالد بن ولید به سوی منطقه غمیم فرستادند.
قریش به وفور شترانی🐪 را ذبح کرده و در چهار نقطه مکه اعراب را اطعام کردند. این خود در جذب اعراب در مکه تاثیر فراوانی داشت.
⭕️رسول خدا (ص) با شنیدن این خبر به مشاورت با اصحاب نشست. رایزنی در این بود که، آیا آنان باید با سواران دشمن رودررو می شدند یا آنکه آنها را رها کرده به سراغ کسانی می رفتند که در شهر بودند. عقیده عمومی آن بود که برای انجام عمره راهی شهر شوند🏡، هر کسی که در برابرشان ایستاد با وی بجنگند. آن حضرت پس از عبور از راههای سختی که به هدف دور شدن از سواران دشمن بود، در منطقه "حدیبیه" واقع در 22کیلومتری🚏 غرب شهر مکه فرود آمد. سواران دشمن نیز در نزدیکی آنان مستقر شدند.
در اینجا رسول خدا (ص) به دلیل نزدیکی دشمن، نماز خوف خواندند.
👈در محدوده مکه، رسول خدا (ص) همپیمانانی از قبیله خزاعه داشت که در طول جنگهایش با قریش، بهره فراوان اطلاعاتی از آنان گرفته بود. غلامی از خزاعه هدایایی🎁 را نزد رسول خدا (ص) آورد و پس از آن از حضرت خواست تا اجازه دهد دست وی را ببوسد. رسول خدا (ص) اجازه چنین کاری به او دادند و سپس، دستی به سر او کشیدند و فرمودند: خدا به تو خیر و برکت دهد. موارد "تبرک" به مانند آنچه گذشت، در سیره نبوی بسیار فراوان است. گفته اند که در همین ایام، آن حضرت بر سر چاه کم آبی فرود آمد و مسلمانان😩 از اندکی آب شکایت کردند. رسول خدا (ص) تیری از تیردانش را به یکی از اصحاب سپرد تا در ته چاه بگذارد پس از آن بود که چاه🌊 مملو از آب گردید.
رسول خدا (ص) برای رام کردن قریش و گرفتن اجازه برای انجام عمره، حاضر بود شرایطی را بپذیرد. در این هنگام، بدیل بن ورقاء نزد رسول خدا (ص)✨ آمد و از آمادگی قریش برای دفاع از مکه سخن گفت، و نیز این که برای ورود به مکه جز از بین بردن جماعت آنان راهی وجود ندارد. 💭حضرت فرمود: او و مسلمانان برای جنگ نیامده اند اما اگر کسی راه را بر آنان بست، آنان به جنگ⚔ با وی خواهند پرداخت.
⬇️⬇️⬇️