✒️📖✒️📖✒️📖✒️
💠👈 سلسله سخنرانی های
″دولــت کــریمه″
🎬 قسمت دویست ویکم (از فایل شماره 45)
به بحث جنگ احد می رسیم،
✌️دومین جنگی که پیامبر خدا با مشرکین انجام دادن جنگ احد بود، در سال سوم هجری🗓.
یهودی ها دیگر خطر پیامبر و مسلمانها را حس کرده بودند، در جنگ بدر دیدن 313 تا مسلمان آن هم با ساده ترین ادوات نظامی، که خیلی هایشان شمشیر نداشتن، خیلی هایشان اسب🐎 نداشتند، چطور بر لشکر مشرکین پیروز شدند، با رشادت های امیرالمؤمنین (ع).✨
🔔احساس خطر کردند، گفتند باید کاری بکنیم که این مسلمین شرشان را بخوابانیم. یهودی ها از مدینه به مکه آمدند گفتگویی را با ابوسفیان🗣 داشتند، او را به جنگ تحریک کردند و قول دادن در صورت عملیات دوباره توسط مشرکین، قطعا یهودی ها با هماهنگی🤝 مشرکین وارد جنگ و وارد عمل می شوند.
یعنی اگر شما مشرکین بیایید ما هم به شما کمک خواهیم کرد.
👈👈خیلی از سرمایه داران و صاحب کاروان های تجاری مکه در جنگ بدر کشته شده بودند، این اموالشان بی صاحب شده بود، خیلی ها مجروح شدن🤕، تعدادی هم سر افکنده و مغبون و بسیار بی روحیه برگشتند، یک مقدار سخت بود مشرکین دوباره بخواهند اینها را تجدید قوا بکنند.
🔹اما سال بعد (یعنی همان سال سوم هجری) ابوسفیان حدود سه هزار نیرو فراهم کرد👳🏻♂ به همراه سه هزار نفر نیروی ذخیره و از آن طرف هم تعدادی زن. (یعنی سه هزار نفر نیروی خط مقدمی، سه هزار نفر نیروی ذخیره، به همراه تعدادی زن آوازه خوان👩🏻 و رقاصه و زنهای .. برای اینکه مثلا یک روحیه ای به افراد نیروی خودش بدهد) دوباره سپاه شرک را ابوسفیان راه اندازی کرد.
📃خبر این لشکرکشی به پیامبر رسید. ایشان به مشورت با یاران خودشان پرداختند. ابتدا حضرت پیشنهاد دادند در داخل مدینه جنگ می کنیم، جنگ را به جنگ شهری🏘 تبدیل می کنیم.
چرا؟ چون مشرکین زیاد هستند تجهیزات نظامی یشان بیشتر است و در میدانهای باز، فضا اگر باز باشد مثل کوه ها⛰، مثل دشت ها، می توانند ما را محاصره کنند. اما اگر در شهر بجنگیم چون ما محل عملیات را بهتر می شناسیم، ما اهل مدینه هستیم داخل شهر مدینه را بهتر می شناسیم، وقتی دشمن وارد کوچه های مدینه بشود می توانیم آن سازمان بندی و آن نظم صفوف دشمن👥 را بهم بزنیم و دشمن هم تضعیف بشود.
☝️از طرفی هم همه مردم شهر در جنگ درگیر می شوند و ما می توانیم با تمام قوا استفاده بهینه را بکنیم.
↩️مشرکین هم از آن طرف ادوات جنگی شهری، بعضی ادوات و تجهیزات مخصوص جنگ شهری است مثل منجنیق، مثل ابزار آتش🔥 زدن و خراب کردن قلعه ها، اینها را به همراه نداشتن. فقط ادوات جنگ رودر رو مثل شمشیر، نیزه و 🏹تیرو کمان به همراه داشتند.
👌به همین خاطر دلیل پیامبر (ص) یک دلیل کامل بود، با رعایت همه جانبه اصول و تاکتیک های نبرد. یک تصمیم کاملا درست.
❌اما جالب است بعضی از اصحاب نظر پیامبر را نپذیرفتند و گفتند جنگ شهری ننگ برای ماست، ما قبول نمی کنیم در جنگ شهری کار بکنیم، جنگ شهری برای ترسوهاست. در حالی که چنین چیزی نبود، اما اینها این توجیه را انجام دادند.
📎ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#متن_دولت_کریمه 201
#کانال_معرفت_مهدوی
#لطفا_معرف_کانال_باشید
✒️📖✒️📖✒️📖✒️
︽︽︽︽︽︽︽︽︽
@marefatemahdavi
@arshiv_link313
معرفت مهدوی | استاد عبادی
💠☀️💠☀️💠☀️💠 ☀️اخلاق مهدوی☀️ ◀️قسمت دویست و هفتاد وششم ⭕️..دلیلش را با هم بررسی می کنیم (چرا ائمه
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت دویست و هفتاد وهفتم
3⃣- توجه اولیای خدا که دارای مقامات معنوی هستند، توجه این عزیزان به اعمال صالح و مقامات عالی معنوی. مثل مقام توکل..
🔸آقای خواجه عبدالله انصاری یک کتابی دارد به نام صد منزل، در دانشگاه میخواندیم در بحث عرفان. کتاب خیلی زیبایی است، منازل متعددی را در سیر و سلوک ذکر 📚 می کند، یکی از منازل توکل است که انسان به مقام توکل برسد، یکی مقام رضا، یکی مقام تسلیم..
☝️وقتی ما توجه می کنیم به این مقامات که از این مقام به مقام بعدی برسم، خود این یک حجاب است،⚠️
👈یعنی توجه من به این مقام است. اما این حجاب، حجاب ظلمانی و تاریک نیست بلکه حجاب نورانی است. ما یک حجاب ظلمانی داریم که از طریق گناهان برای ما حاصل می شود، اما این حجاب یک حجاب نورانی✨ است و باید همین هم برطرف بشود. همین توجه را اولیای خدا برای خودشان گناه حساب میکردند.
🗣لذا گاهی در این قالب می گویند یک جمله معروفی است؛ ″حسنات الابرار سیئات المقربین″ یعنی آن کارهای نیک انسانهای نیکوکار، برای افراد مقرب و درجه بالا گناه حساب می شود. در بحث امام خمینی گفته بودیم این نمازهایی که ما می خوانیم برای اولیاءالله اصلا گناه هست، این چه نمازی است خواندی؟؟! بی حال، بی توجه..‼️
👌این بزرگان و علما و مقربین درگاه خدا هم مقامشان می رود بالاتر مثل معصومین، از این نظر استغفار می کنند. پس این حجاب یک حجاب نورانی است که این را می آیند مطرح می کند.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (85)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 277
💠☀️💠☀️💠☀️💠
___________________
@marefatemahdavi
✨باز آی دلبرا که دلـــــم بی قرار
توست!
#یاصاحبالزمان✨
🌷اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌷
@marefatemahdavi
4_6051074948254926959.mp3
4.11M
💥💥 ویژه ماه های #رجب #شعبان #رمضان 💥💥
💠 سلسله جلسات #اخلاق_مهدوی 56
🎤 با توضیحات #استادعبادی
🎬 جلسه 56
🌀 موضوع : #دعا 32 🌀
❇️بحث دعاهای شخصی و عمومی ❇️
@marefatemahdavi
معرفت مهدوی | استاد عبادی
🔘غزوه بنی المصطلق یا مریسع 💢بنی المصطلق طایفه ای از خزاعه اند و مریسع نام منطقه ای که سپاه اسلام ب
💥به سوی پیروزی بر حجاز
🔹پیمان حدیبیه
👈گذشت که پس از غزوه احزاب، رسول خدا (ص) فرمود: از این پس آنان به جنگ ما نخواهند آمد و این ما هستیم که به جنگ با ایشان خواهیم رفت. اعتقاد رسول خدا (ص)✨ چنین بود که قریش با توجه به شکستی که در احزاب متحمل شده و به علاوه همه تجربه های گذشته، در طی قریب بیست سال از آغاز بعثت🔆، فکر حمله به اسلام را از سر بیرون کرده، چرا که توان آن را از دست داده است. به علاوه، قریش همانند بدویان بیابانی نبود که تنها در اندیشه جنگ⚔ باشد، بلکه می توانست به صلح نیز بیندیشد. اگر قرار باشد جنگی بی حاصل برپا شود، آن هم با همه تبعات سخت آن که یکی از آنها قطع راه تجارتی قریش است، چه بهتر که درباره صلح نیز فکری شود.
☝️به هر روی سران قریش تا این اندازه پختگی سیاسی داشتند که بفهمند جنگ با مسلمانان آن هم با هدف براندازی، دیگر از توان آنان خارج شده است.
♦️رسول خدا (ص) با توجه به شناخت عمیقی که از روحیه دشمن داشت، در شوال سال ششم هجری، مصمم شد تا برای عمره راهی مکه🕋 شود.
آن حضرت دستور دادکه تنها با یک شمشیر غلاف شده حرکت کرده و از برداشتن هر نوع سلاح دیگر خودداری کنند. این بدان دلیل بود که بر همه اعراب و نیز قریشیان ثابت شود رسول خدا (ص) تنها قصد انجام عمره داشته و به هیچ روی سر جنگ ندارد.
رسول خدا (ص) همراه یک هزار و چهارصد تا ششصد نفر 👥 از اصحابشان عازم مکه شدند. پیامبر (ص) در مسجد شجره محرم شدند و در طول راه از بدویان خواستند تا وی را همراهی کنند. آنان از پذیرفتن دعوت پیامبر (ص) خودداری🚫 کردند. گویا ترس عمده آنان از این به ظاهر بی احتیاطی مسلمانان بود که سلاحی همراه نداشتند. اعراب بر این باور بودند که این سپاه بازگشت ندارد😣، زیرا به سوی مردم مسلحی می رود که هنوز خاطره بدر را در ذهن دارد.
📯زمانی که خبر نزدیک شدن مسلمانان به قریش رسید، آنان به رایزنی با یکدیگر پرداخته و مصمم🤝 شدند تا از ورود آن حضرت به مکه جلوگیری کنند. تصور آنان بر این بود که با توجه به وضعیت جنگی حاکم بر روابط آنان با رسول خدا (ص)، ورود آنان به مکه، حتی برای انجام عمره، لطمه ای بر حیثیت قریش خواهد بود.
به همین دلیل، همپیمانان خود مانند ثقیف و احابیش را به یاری طلبیده، دویست سوار🏇 را به فرماندهی خالد بن ولید به سوی منطقه غمیم فرستادند.
قریش به وفور شترانی🐪 را ذبح کرده و در چهار نقطه مکه اعراب را اطعام کردند. این خود در جذب اعراب در مکه تاثیر فراوانی داشت.
⭕️رسول خدا (ص) با شنیدن این خبر به مشاورت با اصحاب نشست. رایزنی در این بود که، آیا آنان باید با سواران دشمن رودررو می شدند یا آنکه آنها را رها کرده به سراغ کسانی می رفتند که در شهر بودند. عقیده عمومی آن بود که برای انجام عمره راهی شهر شوند🏡، هر کسی که در برابرشان ایستاد با وی بجنگند. آن حضرت پس از عبور از راههای سختی که به هدف دور شدن از سواران دشمن بود، در منطقه "حدیبیه" واقع در 22کیلومتری🚏 غرب شهر مکه فرود آمد. سواران دشمن نیز در نزدیکی آنان مستقر شدند.
در اینجا رسول خدا (ص) به دلیل نزدیکی دشمن، نماز خوف خواندند.
👈در محدوده مکه، رسول خدا (ص) همپیمانانی از قبیله خزاعه داشت که در طول جنگهایش با قریش، بهره فراوان اطلاعاتی از آنان گرفته بود. غلامی از خزاعه هدایایی🎁 را نزد رسول خدا (ص) آورد و پس از آن از حضرت خواست تا اجازه دهد دست وی را ببوسد. رسول خدا (ص) اجازه چنین کاری به او دادند و سپس، دستی به سر او کشیدند و فرمودند: خدا به تو خیر و برکت دهد. موارد "تبرک" به مانند آنچه گذشت، در سیره نبوی بسیار فراوان است. گفته اند که در همین ایام، آن حضرت بر سر چاه کم آبی فرود آمد و مسلمانان😩 از اندکی آب شکایت کردند. رسول خدا (ص) تیری از تیردانش را به یکی از اصحاب سپرد تا در ته چاه بگذارد پس از آن بود که چاه🌊 مملو از آب گردید.
رسول خدا (ص) برای رام کردن قریش و گرفتن اجازه برای انجام عمره، حاضر بود شرایطی را بپذیرد. در این هنگام، بدیل بن ورقاء نزد رسول خدا (ص)✨ آمد و از آمادگی قریش برای دفاع از مکه سخن گفت، و نیز این که برای ورود به مکه جز از بین بردن جماعت آنان راهی وجود ندارد. 💭حضرت فرمود: او و مسلمانان برای جنگ نیامده اند اما اگر کسی راه را بر آنان بست، آنان به جنگ⚔ با وی خواهند پرداخت.
⬇️⬇️⬇️
☑️در این وقت پیامبر (ص) پیشنهاد عاقلانه ای را مطرح کرد: جنگ برای قریش تاکنون جز ضرر چیزی نداشته و او میتواند قرارداد مدت داری📝 با آنان ببندد که در آن مدت، آنها از امنیت برخوردار باشند. در کنار آن میان او و مردم را آزاد گذارند، در حالی که اکثریت مردم از آنهایند. اگر کار من غلبه کرد، قریش در ملحق شدن به سایر مردم یا کارزار با من آزاد است. البته من تا رمقی دارم، برای کار خویش تلاش خواهم کرد.
〽️بدیل برای انتقال این پیشنهاد به مکه آمد. در آغاز قریش تمایلی به شنیدن اخبار او از سپاه مسلمانان 👥 نداشتند. اما به هر روی از وی خواستند تا آنچه را شنیده باز گوید. بدیل پیشنهاد صلح موقت را باز گفت.
🔹ادامه دارد ...
✍بـرگرفته از کتاب: "تـاریخ
سیـاسی اسلام، ج1، ص580-586"،
رسول جعفریان
#تاریخ_سیاسی_اسلام ۴۷
@marefatemahdavi
✨شدتاینعشــــــقدرشعرم
نمیگنجدچـرا؟
بیخیالشعراصلادوستتدارم
حسین✨
💠[امام حسين عليه السلام :
«إنَّ شيعَتَنا مَنْ سَلِمَتْ قُلوبُهُمْ مِنْ كُلِّ غِشٍّ وَغِلٍّ وَدَغَلٍ»؛ بى گمان شيعيان ما، دل هايشان از هر خيانت، كينه، و فريبكارى پاك است.
📘بحارالأنوار، ج۶۸، ص۱۵۶]
🍃🌸ولادت با سعادت
#امام_حسین علیه السلام و روز پاسدار مبارک باد.
@marefatemahdavi
4_5767342798726498575.mp3
3.2M
💥💥 ویژه ماه های #رجب #شعبان #رمضان 💥💥
💠 سلسله جلسات #اخلاق_مهدوی 57
🎤 با توضیحات #استادعبادی
🎬 جلسه 57
🌀 موضوع : #دعا 33 🌀
❇️تاثیر نفس ولی خدا در دعا ❇️
@marefatemahdavi